Narančasta ikona badger privatnostiBadger privatnosti besplatan je dodatak za praćenje i blokiranje oglasa koji je novi korisnik za zajednicu. Objavljen 2014. godine, ovaj alat za zaštitu privatnosti predstavlja projekt Electronic Frontier Foundation (EFF). Cilj Badger privatnosti je blokirati praćenje reklama i blokirati kolačiće za praćenje kako biste zaštitili svoju privatnost. U ovom trenutku podržava samo Chrome i Firefox. Ostale verzije stižu uskoro.

Kao i drugi, možete odlučiti promijeniti postavku za svaki tracker. To vam daje mogućnost blokiranja pratilaca koje želite blokirati. U ovom ćemo vam pregledu pokazati kako koristiti, preuzeti i instalirati proširenje Privacy Badger.

Financiranje jazavca iz privatnosti

Sredstva za Badger privatnosti dolaze iz EFF-a. Iako ne morate donirati za EFF, jazavac privatnosti pruža vam priliku da to učinite. Preporučujemo vam da podržite njihove napore. Lijep dio ovog blokatora je što će vas obavijestiti ako vas oglas prati na više web lokacija. Također možete blokirati oglase iz određenih domena pomicanjem klizača. Badger privatnosti omiljeno je proširenje brojnih zagovornika privatnosti u pregledniku.

Jazavac privatnosti za Chrome

Da biste dobili Badger privatnosti za Chrome, morat ćete kliknuti gumb izbornika u pregledniku. Poslije idite na Više alata, i onda Proširenja.

Instalacija Adblock Plus

Sada ćete biti odvedeni u Proširenja zaslon s Chromea.

nabavite još proširenja

Odaberite opciju koja kaže nabavite još proširenja. Unesite lijevu stranu na lijevoj strani Jazavac privatnosti. Ovdje ćete vidjeti nekoliko različitih opcija, ali želite odabrati proširenje koje kaže Badger privatnosti koje nudi www.eff.org. Zatim kliknite na dodajte u Chrome gumb pod naslovom proširenja za početak.

Jazavac privatnosti za Chrome

Na upit pritisnite dodavanje ekstenzije.

Jazavac privatnosti za Chrome

Kako koristiti Badger privatnosti za Chrome

Sada kada je proširenje instalirano, pojavit će se upit za obilazak.

Jazavac privatnosti za Chrome

Kada prođete kroz obilazak, zatvorite Chrome i ponovo ga otvorite. Postavke možete ostaviti same ili ih promijeniti. Da biste ih promijenili, kliknite na ikonu Badger privatnosti. Sada kliknite na zupčanik za pristup stranica s opcijama. Kao što možete vidjeti dolje, možete onemogućiti Badger privatnosti za određene web lokacije.

Jazavac privatnosti za Chrome

U ovom su odjeljku četiri kartice. To su postavke korisničkog filtra, domene s popisa bijelih, postavke društvenog widgeta i opće postavke.

Postavke korisničkog filtra – Na toj će se kartici prikazati potencijalni tragači na stranici. Možete potpuno blokirati sve tragače, blokirati samo kolačiće ili možete dopustiti sve. Kao što kaže, stvarno ne morate pomicati klizače ako se nešto ne pokvari.

Dopuštene domene – Na ovoj se kartici dodaju domene koje želite dodati u popis dopuštenih.

Postavke društvenih widgeta – Na ovoj se kartici nalazi jedan gumb. Možete ili onemogućiti ili omogućiti zamjenu socijalnog widgeta.

Opće postavke – Na ovoj se kartici nalazi samo jedan potvrdni okvir. Možete kliknuti okvir u kojem je prikazano Prikaži broj blokiranih predmeta.

stranicu opcija jazavca privatnosti

Sada je Badger privatnosti spreman za upotrebu na Chromeu.

Jazavac privatnosti za Firefox

Da biste nabavili Badger privatnosti za Firefox, posjetite web stranicu https://www.eff.org/privacybadger i kliknite gumb na kojem piše Instalirajte Badger privatnosti.

instalirati jazavac privatnosti za Firefox

Jednom kada to učinite, dobit ćete skočnu poruku poput ove. Samo naprijed i klikni na dopustiti.

privatni jazavac instalirati pop up

Zatim kliknite na Instalirati.

instalirati jazavca o privatnosti

Nakon što je instaliran, vidjet ćete isti obilazak koji smo spomenuli u odjeljku Chrome. Sada možete pregledavati kao što obično birate i znati koji oglasi treće strane vas prate. Ako ne vidite da nedostaju oglasi na web stranici koju pregledavate, oglasi su u skladu s pravilima o ne praćenju.

Razlike sa i bez privatnosti jazavca

Na slici ispod vidjet ćete web stranicu bez upotrebe Badger privatnosti. Vidljivo je nekoliko oglasa.

web stranicu bez jazavca o privatnosti

Sada ćemo vam pokazati istu stranicu s privatnom jazavkom.

web lokacija s omogućenom jazavkom privatnosti.

Kao što vidite, na web stranici postoje oglasi blokirani. Samo zapamtite da nisu svi oglasi prema zadanom blokirani. Da biste blokirali određene oglase, morat ćete onemogućiti tragače za taj oglas. Badger privatnosti uglavnom je alat za zaštitu privatnosti, a ne sredstvo za blokiranje oglasa.

Zašto koristiti Badger privatnosti?

Badger privatnosti dobar je posao blokiranja pratilaca oglasa treće strane. Zaštitit će vas od onih web lokacija koje prate vaše aktivnosti pregledavanja iz više izvora. Sretni smo što će uskoro Badger Privacy biti dostupan i za ostale verzije stolnih i mobilnih uređaja.

Zaključak

Zaključno, sviđa nam se jednostavnost upotrebe Badger-a. Dok više pregledavate privatnost Badger, proširenje će unijeti promjene bez potrebe za pomicanjem klizača. Nećete morati mijenjati klizače osim ako web lokacije ne prestanu raditi. Budući da je Badger privatnosti prije svega alat za zaštitu privatnosti, neće blokirati sve oglase. Ako želite više blokiranih oglasa, predlažemo i da koristite i druge blokade oglasa. Da biste zaštitili svoju privatnost, možete koristiti dodatne alate poput VPN-a.

Posjetite Badger privatnosti

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me