FlashVPN ikonaBez obzira gdje se nalazite u svijetu, korištenje VPN-a na mobilnom uređaju dobra je ideja. Danas ih ima mnogo besplatni VPN-ovi navedeno u Google Play Storeu. Kao što možda pogađate, FlashVPN je jedan od njih. Ova besplatna VPN aplikacija preuzeta je više od 5 milijuna puta i čini se da je usredotočena na Android operativni sustav. Prema statistikama, ona također ima više od 99k recenzija s ocjenom 4,4 zvjezdice. Ne postoji premijska verzija ove usluge koja je u potpunosti podržana reklamama. Važno je pitanje da li proizvod djeluje onako kako ljudi tvrde i vrijedi li ga koristiti. U ovom ćemo pregledu proći kroz nekoliko testova da bismo vidjeli je li dostojna pohvale koju dobiva.

Preuzmite FlashVPNO tvrtki

Nema podataka koje smo uspjeli saznati o tvrtki, osim naziva FlashSoftware. Međutim, ovaj VPN ima upečatljivu sličnost s nekoliko drugih koje smo pregledali u posljednje vrijeme. U stvari, sasvim je moguće da ista tvrtka radi s više aplikacija. Ne postoji web mjesto koje smo pronašli, niti je središnje mjesto koje smo pronašli za uslugu. To nas čini vrlo opreznima jer ne možemo utvrditi kojim zakonima o privatnosti VPN slijedi.

cijena

Kao što smo ranije rekli, FlashVPN vam ne naplaćuje. Za razliku od drugih opcija, ova aplikacija ne nudi nikakav način dodavanja značajki ili nadogradnje. Obično smo oprezni kod besplatnih proizvoda temeljenih na oglašavanju. To vam definitivno može sugerirati da postanete proizvod. Ako i vi oklijevate, mi bismo preporučili Privatni pristup internetu kao alternativa. Za pravedno 2,50 dolara mjesečno, možete uživati ​​u sigurnom VPN pristupu na svim svojim uređajima. Oni su pouzdana i transparentna tvrtka koja postoji već dugi niz godina.

Značajke

Flashvpn - Značajke i serveriFlashVPN ima vrlo malo na putu mogućnosti. Čini se da je sve jednostavno, i nema mnogo postavki koje možete promijeniti. Jedna stvar koju možete promijeniti je lokacija poslužitelja. Kao što vidite na slici ovdje, vaš odabir su Njemačka, Sjedinjene Države, Engleska, Francuska i auto. Također na slici desno vidite da FlashVPN zahtijeva da date dozvolu za nekoliko stavki na vašem telefonu. Kao referentna točka, vrlo je malo plaćenih usluga za koje je potrebno toliko dozvola. Nema razloga tražiti sva odobrenja ako usluga samo štiti privatnost korisnika.

Aplikacija zahtijeva pristup sljedećim informacijama na Android uređaju:

  • Mjesto
  • Fotografije / Mediji / Datoteke
  • Podaci o Wi-Fi vezi
  • ID uređaja & informacije o pozivu

Zapitajte se zašto bi bilo koji program za zaštitu privatnosti trebao pristup vašim fotografijama, medijskim datotekama i informacijama o pozivima. To jednostavno nema smisla. Predlažemo da se držite daleko od aplikacija kojima je potreban previše pristupa.

Izvođenje

Velika je činjenica koju uvijek želite pogledati brzina VPN usluge. U našem testu brzine koristili smo poslužitelj u SAD-u (jer postoje samo 4 opcije). U ovom slučaju naša normalna brzina bila je 46,1 Mbps. Kada smo testirali brzinu pomoću FlashVPN-a, dobili smo brzinu od 21,7 Mbps. To je otprilike 53% smanjenje brzine. Uz plaćenu uslugu, obično možete očekivati ​​do 25% gubitka. To je još jedan razlog za oprez s ovim.

VPN upotreba

VPN tvrtke su izuzetno olakšale preuzimanje i korištenje svojih proizvoda. FlashVPN se ne razlikuje. Budući da aplikacija nema mnogo, povezivanje s ovom VPN-om je jednostavno.

  1. Pronađite FlashVPN u Trgovini Google Play i kliknite Instalirati.
  2. Prihvatite dopuštenja i recite dopustiti na VPN vezu.
  3. Nakon učitavanja kliknite na Nastaviti dugme.
  4. Od tog trenutka pronaći ćete Lokacije poslužitelja odjeljak koji smo pokazali ranije klikom na okomiti stupac od 3 točke u gornjem desnom kutu.

Upotreba FlashVPN-a

Prednosti upotrebe VPN-a

U novije vrijeme mobilni promet počinje preticati promet na radnoj površini. Zbog toga je upotreba WiFi presudna umjesto korištenja standardnog podatkovnog plana. Zbog razine zasićenosti u svijetu, sve više i više tvrtki nudi svojim korisnicima besplatni WiFi. Iako je sjajan za obje strane, možete se kladiti da se i cyber-kriminalci vole. Kada se povežete s jednom od gore navedenih 4 mjesta, stvarate sigurnu i šifriranu vezu. Kad to učinite, znatno smanjujete rizik od kriminalaca koji će vam ukrasti osjetljive podatke. Tada opet morate vjerovati tvrtki koja stoji iza VPN-a. Obzirom na dopuštenja potrebna za upotrebu aplikacije upozorili bismo na nju.

Ako želite obići geo-blokove, korištenje VPN-a je obavezno. To je zbog toga što tvrtke, vlade, pa čak i medijske tvrtke sprečavaju korisnike da gledaju ograničene sadržaje unutar i izvan ciljanog područja. Kad se povežete s FlashVPN-om, navešćete da se ustanova nalazi na jednoj od četiri lokacije koje nude. Jednostavno se povežite s poslužiteljem i možete početi pregledavati ili pregledavati sadržaj kojem želite pristupiti. Ako i dalje imate problema s blokiranjem, provjerite je li u vašem pregledniku onemogućen WebRTC. To je teže ako koristite Android u različitim preglednicima. Možda želite koristiti Firefox i preuzeti proširenje za blokiranje WebRTC-a kako biste omogućili njegov ispravan rad. U suprotnom, sve što pokušate deblokirati, i dalje će vidjeti vašu originalnu IP adresu. To pobija svrhu korištenja VPN-a za početak.

Propušta li FlashVPN?

Jedno od problema koje imaju mnoge besplatne VPN usluge jest propuštanje DNS-a. Ako vam usluga propušta, to je veliki problem. Budući da VPN-ovi djeluju maskiranjem IP adrese, curenja mogu otkriti vašu pravu IP adresu. Pri testiranju FlashVPN-a na ovu manu, koristit ćemo standardni test s web-lokacije www.dnsleaktest.com. Kao što vidite na slici ispod, FlashVPN ima nekih propuštanja. Ove propuste u prvom redu pobijaju svrhu upotrebe VPN-a.

FlashVPN test nepropusnosti DNS-a

Trebam li koristiti FlashVPN?

Odgovor na ovo pitanje ovisi o tome što pokušavate učiniti. Ako želite pokušati zaobići geo-ograničenja, FlashVPN može obaviti posao. Naravno, kao što smo ranije spomenuli, FlashVPN je sporiji od ostalih usluga. Međutim, ako imate curenja DNS-a ili softver za blokiranje vidi vašu istinsku lokaciju, možda imate nekih problema. Usluga dopušta samo jednu vezu, tako da nije rješenje ako imate više uređaja. Također želite imati na umu da FlashVPN ne dopušta dijeljenje P2P / datoteka. Za one koji žele zaštititi svoju privatnost, umjesto toga želite koristiti plaćenu uslugu. Na taj način možete biti sigurni da ne curi.

Završne misli na FlashVPN-u

Za zaključak ovog pregleda FlashVPN je vrlo popularan i ima više od 5 milijuna preuzimanja. Otkrili smo nekoliko problema s uslugom, uključujući curenje DNS-a, osrednje brzine, nedostatak lokacija poslužitelja i općeniti nedostatak transparentnosti. Da ne spominjemo razinu pristupa koju aplikacija zahtijeva na vašem Android uređaju. Želite li zaista dijeliti svoje fotografije i pozivati ​​podatke za upotrebu VPN-a? Možda djeluje u redu ako pokušavate zaobići geo-blokove, ali ne mnogo drugo. Ti problemi nas sprečavaju da predložimo FlashVPN kao opciju za upotrebu. Pogledajte naše najbolje VPN-ovi za Android popis nekih mnogo boljih opcija.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me