Započnimo s pregledom Windscribea napomenuvši kako su oni novi VPN pružatelj usluga sa sjedištem u Ontariou u Kanadi. Iako imaju samo godinu dana, oni su napravili utjecaj na internetski prostor privatnosti. To je zbog nekoliko različitih stvari. Prvo, Windscribe vjeruje da je besplatan i otvoren Internet dok još uvijek možete zaštititi svoju internetsku privatnost svima u redu. Drugo, prihvatili su dvostrani pristup kako bi zaštitili vašu internetsku privatnost i anonimnost.

Pregled vjetropisa

U tu svrhu nude i preporučuju instaliranje odgovarajućeg proširenja proxy preglednika, kao i Windscribe VPN uslugu. Oni pružaju snažno šifriranje za njihov VPN kako bi spriječili da vaše podatke presreću treće strane. Uz to, proširenja preglednika Windscribe uključuju blokade adware i tracker-a zajedno sa mogućnostom “dvostrukog skoka” kako bi se povećala vaša privatnost na Internetu.

Cijene i posebne ponude

Windscribe koristi vrlo jednostavan model cijene za svoju plaćanu Pro VPN uslugu. Ponuda i mjesečna i godišnja pretplata. Možete dobiti mjesec dana njihove usluge za 9,00 USD. Kao i mnogi drugi davatelji, oni nude popust ako kupite dugoročni, godišnji paket. To znači da možete dobiti godinu dana njihove usluge za 7,50 USD mjesečno, a naplaćuje se kao godišnja uplata u iznosu od 90,00 USD. Tako ćete uštedjeti oko 17% na redovnu mjesečnu cijenu.

Cijene vjetropisaWindscribe Pro VPN usluga nudi sljedeće značajke:

 • Pristup poslužiteljima na više od 40 različitih lokacija
 • Neograničeno preuzimanje
 • Neograničeno istovremeno uređaji
 • Sigurno šifriranje podataka s vašeg omiljenog internetskog mjesta
 • Maskiranje IP adresa
 • P2P promet je dopušten
 • Klijenti za većinu glavnih OS platformi
 • Proširenja preglednika proxy za Chrome, Foxfire i Opera

Windscribe nudi različite načine plaćanja za njihovu VPN uslugu. Prihvaćaju VISA, MasterCard i American Express. Možete platiti i putem Paymentwall-a. Ako sve svoje kupnje na mreži želite zadržati na jednom središnjem mjestu, oni prihvaćaju i PayPal. Konačno, ako je veća anonimnost nešto što tražite, uslugu možete platiti koristeći Bitcoin.

Besplatan VPN račun

Windscribe nudi besplatnu VPN uslugu koja omogućuje 10 GB propusnosti mjesečno. Besplatna usluga je također ograničena na osam zemalja i samo jedan registrirani uređaj. To će vjerojatno biti prihvatljivo za one koji samo povremeno koriste VPN, ali ne i za one koji ih koriste redovito.

Osim besplatne usluge koju Windscribe nudi, imaju i 3-dnevno jamstvo povrata novca. Da biste dobili povrat novca, morate ga pismeno zatražiti od osoblja za podršku u roku od tri radna dana od datuma pretplate. Uz to, ne smijete koristiti više od 10 GB globalne propusnosti. Smatramo da je to pomalo ograničavajuće u usporedbi s jamstvima mnogih drugih pružatelja usluga, ali to nadoknađuje njihova besplatna usluga koju možete koristiti za testiranje svojih uređaja prije nego što se pretplatite.

Posjetite Windscribe

Windscribe mreže i lokacije poslužitelja

Mreža Windscribe sastoji se od preko 40 lokacija u oko 38 zemalja. Te su zemlje rasprostranjene u cijeloj Sjevernoj i Južnoj Americi, Europi, Aziji, Africi i Oceaniji. Uključuju popularna odredišta poput Sjedinjenih Država, Nizozemske, Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva. Potpuni popis zemalja s kojima se možete povezati je sljedeći:

 • Afrika – Egipat, Južna Afrika
 • Azija – Hong Kong, Indija, Japan, Republika Singapur, Južna Koreja, Tajvan
 • Europa – Austrija, Belgija, Bugarska, Češka, Danska, Finska, Francuska, Njemačka, Mađarska, Irska, Italija, Latvija, Luksemburg, Nizozemska, Norveška, Poljska, Rumunjska, Rusija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska, Ukrajina, Velika Britanija
 • Okeanija – Australija, Novi Zeland
 • Sjeverna Amerika – Kanada (Istok), Kanada (zapad), Meksiko, Sjedinjene Države (istok) Sjedinjene Države (središnja država), Sjedinjene Države (zapad)
 • Južna Amerika – Brazil

Ovo nije toliko lokacija kao neke veće VPN usluge, ali vam omogućava pristup nekim od najpopularnijih odredišta i poslužitelja na šest glavnih kontinenata. Uz to, s obzirom da je Windscribe novi davatelj usluga, još uvijek se širi na nove lokacije.

Privatnost

Windscribe koristi vlastite DNS poslužitelje i kažu da nemaju strogu stalnu politiku zapisnika. Evo izvatka s njihove web stranice:

Kada koristite našu uslugu

Spremamo ukupnu količinu propusnosti koju je vaš račun potrošio u razdoblju od mjesec dana, a resetira se svaki mjesec na dan vaše registracije. Koristi se za provođenje ograničenja slobodnog nivoa kao i za sprečavanje zloupotrebe. Ne pohranjujemo povijesnu upotrebu. Ne pohranjujemo zapisnike veza, IP vremenske oznake ili web stranice koje posjećujete (čvrsto vjerujemo da povijest nečijeg pregledavanja treba uzeti u grob).

Kada ste aktivno povezani s poslužiteljem

Tijekom trajanja vaše veze na privremeni položaj pohranjujemo sljedeće podatke: OpenVPN korisničko ime, VPN poslužitelj na koji je povezan, vrijeme veze, količinu podataka prenesenih tijekom sesije. Ti podaci istječu i odbacuju se u roku od 3 minute od završetka sesije.

Kao što vidite, oni pohranjuju neke privremene sesije informacije za normalan rad usluge, ali uništavaju se 3 minute nakon završetka VPN sesije. Također, članovi dijele IP adrese na poslužiteljima što otežava praćenje radnji korisnika tijekom korištenja usluge. Te podatke biste trebali pregledati sami. To se može naći u njihovim Pravilima o privatnosti. Jedan štrajk protiv njih je što se nalaze u Ontariju u Kanadi, koji je član saveza “5 očiju” zemalja koje dijele informacije o nadzoru. Međutim, oni navode sljedeće kako bi se to olakšalo:

Zahtjevi za korisničke podatke

Budući da mi skladištimo minimalni minimum da korisnik zapravo koristi našu uslugu, svaki zahtjev za korisničkim podacima ne donosi ništa vrijedno. Ne pohranjujemo nikakve zapisnike o tome tko je koristio IP adresu pa ne možemo vezati korisničku aktivnost ni s jednim korisnikom.

Posjetite Windscribe

sigurnosti

Windscribe nudi samo OpenVPN protokol na svim proizvodima osim iOS uređaja koji koriste ugrađeni IKEv2 protokol. No, ovo je dobra stvar jer je OpenVPN otvoreni izvor i široko se smatra jednim od najsigurnijih dostupnih VPN protokola. Kao dodatni bonus, ujedno je i jedan od najbržih. Korisnički podaci šifriraju se pomoću AES 256, sa SHA 512 za provjeru autentičnosti podataka i RSA 4096 za poslove ručne obrade. IKEv2 se također smatra jednim od najboljih VPN protokola za iOS. Njihova usluga blokira IPv6 zahtjeve na razini klijenta, a također uključuje i DNS zaštitu od curenja. Windscibe nudi i značajku koja se obično nalazi na višim VPN uslugama, ugrađeni prekidač. Proučit ćemo detaljnije neke od ovih značajki u praktičnom dijelu ovog pregleda Windscribe-a.

Pored sigurnosti podataka i privatnosti koje nudi Windscribe Pro VPN, imat ćete i pristup njihovim proširenjima preglednika. Upotreba ovih proširenja zajedno s VPN uslugom pomoći će vam da postanete anonimniji dok surfate Internetom. Chromeovo proširenje detaljnije ćemo ispitati u praktičnom dijelu našeg pregleda.

podrška

Podrška za vjetroelektrane je putem sustava za kupnju karata s različitim vremenima čekanja. Oni imaju malu bazu znanja o riješenim problemima i općenita FAQ o njihovoj VPN usluzi i proxy proširenjima. Također sadrži odjeljak s vodičima koji će vam pomoći pri postavljanju njihovih usluga na različitim platformama. Neki od tih vodiča su videozapisi. Oni također imaju nazočnost na društvenim mrežama na Facebooku i Twitteru koji se redovito ažuriraju.

Posjetite Windscribe

Ručno testiranje vjetropisa

Iako Windscribe trenutno nema svoje prilagođene klijentske softvere za Android ili Linux, njihovi Pro VPN pretplatnici mogu pristupiti usluzi ručnim instaliranjem OpenVPN za Ubuntu ili preuzimanjem klijenta StrongSwan za Android uređaje. Vodiči za to mogu se naći u području podrške na njihovoj web stranici.

Windscribe je razvio prilagođene klijente softvera za Windows i Mac OS X. Klijent za Windows radit će sa Windows XP, Vista, 7, 8 i 10. Mac klijent zahtijeva OS 10.8 i novije verzije. Također imaju aplikaciju za iOS za koju je potreban iOS 8.0 ili noviji. Uz to, imaju proširenja za preglednike za Google Chrome, Opera i Firefox. U ovom odjeljku pregleda Windscribe detaljnije ćemo ispitati Windows klijent i proširenje proxyja za Google Chrome.

Početak rada s uslugom Windscribe

Kada dođete na stranicu za prijavu na Windscribe, bit će vam ponuđen izbor da preuzmete besplatnu uslugu za svoju platformu ili kupite paket po vašem izboru. Ako se odlučite za kupnju pretplate, kliknite na gumb “Kupi”. Windscribe će prvo stvoriti besplatni račun, a zatim otvoriti pregled računa. Odavde možete kliknuti gumb “Nadogradnja” koji će otvoriti stranicu na kojoj možete odabrati svoj termin usluge Windscribe Pro i unijeti podatke da biste dovršili kupnju.

Izrada računa Windscribe

Prvo preuzmite softver Windscribe za svoju platformu. Kad ga prvi put instalirate i pokrenete, vidjet ćete sliku kao na slici. Ako još niste stvorili besplatni račun, klikom na “Ne” odvest ćete se na njihovu web stranicu kako biste je stvorili. Vidjet ćete dvije mogućnosti za stvaranje vašeg besplatnog računa. Ako odlučite ne unositi adresu e-pošte, vaš će besplatni račun biti ograničen na 2 GB propusne moći mjesečno. Odabirom opcije “10 GB besplatno”, a potom isporukom i e-poštom povećaćete mjesečnu propusnost na 10 GB.

Besplatno postavljanje programa AccoutNakon što stvorite račun, bit ćete preusmjereni na stranicu na kojoj možete nadograditi svoj račun na Windscribe Pro ako želite. Inače se možete vratiti klijentskom softveru i unijeti podatke o svom novom računu.

Korištenje Windows klijenta Windscribe

Sada kada ste već stvorili račun, samo kliknite “Da” na prvoj slici iznad. Otvorit će se zaslon za prijavu i započeti postupak aktivacije za Windscribe. Unesite svoj račun “Korisničko ime”, “Lozinka”, a zatim pritisnite gumb “Prijava” kako biste prvi put dovršili otvaranje klijenta. Nakon otvaranja softvera, odaberite ikonu izbornika (3 vodoravne trake) za prikaz izbornika Windscribe. Izbornik ima sljedećih pet opcija:

 • Pomozi mi! – ovo će vas odvesti na stranicu za podršku web stranice Windscribe gdje možete vidjeti vodiče za postavljanje, često postavljana pitanja ili stvoriti kartu za podršku.
 • Postavke – postavke za odabir korisnika koje ćemo kasnije ispitati u ovom odjeljku.
 • Moj račun – ovo će otvoriti stranicu vašeg računa.
 • Odjavi se – ako se odlučite odjaviti, morat ćete ponovo unijeti svoje vjerodajnice za prijavu sljedeći put kad otvorite Windscribe.
 • Zaustavite Windscribe – napustite Windscribe klijent, ali zadržite svoje podatke za prijavu.

Postavljanje klijenta Windscribe Windows

Sada ćemo bliže pogledati postavke klijenta Windscribe Windows. Oni se mogu podijeliti u sljedeća dva odjeljka:

 • Opće postavke
  • Pokretanje pri pokretanju, Automatsko povezivanje s zadnjom korištenom vezom, Smanjite na ladicu – postavljanje njih pokrenut će klijenta i povezati vas s vašom omiljenom lokacijom kada se pokrene Windows. Ovo je korisno ako se obično povezujete na određenu lokaciju.
  • Omogućite LAN promet ako je vatrozid aktivan – omogućuje vam komunikaciju s drugim uređajima na vašoj lokalnoj mreži čak i ako niste povezani s VPN uslugom Windscribe.
  • Prikaži obavijesti – korisno za poruke i ažuriranje informacija.

Pokretanje i postavke softvera za klijenta Windows

 • Postavke veze
  • firewall (“ubojiti prekidač”) – ovo će vam omogućiti da kontrolirate kako se vatrozid ponaša kada je uključen.
   • Automatski (zadano) – vatrozid će biti uključen kada se povežete i djelovat će kao prekidač za zaustavljanje ako slučajno ispadne. Međutim, vatrozid će se automatski onemogućiti ako ručno izađete iz klijenta pomoću “odjave” ili “zatvorite” s izbornik klijenta.
   • Priručnik – ručno isključite i uključite vatrozid.
   • Uvijek na – Internet će biti onemogućen ako niste povezani na Windscribe VPN uslugu (nikada se ne postavlja, osim ako niste dobro poznati mehanizam za isključivanje).
  • Protokol – OpenVPN
   • UDP (zadano) – najbrži i najbolji za većinu; koristi port 443.
   • TCP – sporije, ali stabilnije koristi priključak 1194.
   • Potajno – korisno ako primate pogreške, posebno s kineskim i drugim državnim vatrozidima; koristi Stunnel na portalu 8443.
  • Postavljanje proxyja
   • Automatski (zadano) – softveru omogućuje otkrivanje vašeg proxyja.
   • nijedan – nema proxyja.
   • HTTP ili SOCKS – ručno postavite svoje podatke o proxyju.
  • Rezolucija API-ja
   • Automatski (DNS) – ovo je zadana i najbolja za većinu korisnika.
   • Ručni IP – postavite samo ako razumijete što radite.

Korištenje Windows klijenta Windscribe

Sada kada smo ispitali instalaciju i postavljanje klijenta Windscribe za Windows, pogledajmo kako se pomoću njega povezujete na njihovu uslugu. Windscribe će zadati na “najbolju vezu” mjesto koje će vas povezati s najbržim VPN serverom najbližim vašoj trenutnoj lokaciji. Klikom na prekidač na glavnom zaslonu veze isključit ćete se s trenutnog VPN poslužitelja. IP adrese su redigovane sa svih slika. Ova slika ilustrira ovaj postupak.

Winscribe veza s Windows klijentomPrimijetit ćete da je Windscribe olakšao pregled stanja veze pokazavši stanje povezanog klijenta plavom bojom, a isključeno stanje sive boje. Povezano stanje također prikazuje vašu novu virtualnu IP adresu. Prekinuta osoba pokazuje vašu stvarnu IP adresu. Primijetite da softver pokazuje i vašu preostalu propusnost. To se zamjenjuje riječju Pro kada se prijavljujete pomoću računa s plaćenim računom, jer on nema ograničenje. Konačno, možete vidjeti da se vatrozid automatski isključuje ili uključuje. To je zato što je u postavkama postavljeno za automatsko.

Mijenjanje lokacija i dobivanje novog virtualnog IP-a je jednostavno. Jednostavno kliknite strelicu prema dolje s desne strane svoje posljednje lokacije i popis za odabir će se spustiti prema dolje. Klikom na lokaciju s ovog popisa povežete se s Windscribe VPN serverom u toj zemlji. Ovaj se postupak ilustrira povezivanjem s Ujedinjenim Kraljevstvom.

Odabir lokacije klijenta na vjetropis

Kao što vidite, Windscribe je korisnicima sustava Windows vrlo olakšao postavljanje i povezivanje sa njihovom VPN uslugom. Ako se obično povezujete na određenu lokaciju, oni olakšavaju postavljanje klijenta da se automatski pokrene i poveže s njim kad otvorite Windows. Većina podešavanja podrazumijeva optimalne postavke, a mi vam preporučujemo da ih ostavite kao postavljene. Promijenite ih samo ako imate problem s vezama. Mijenjanje virtualnih lokacija jednako je jednostavno. Jednostavno odaberite drugu lokaciju da biste promijenili poslužitelje i od nje dobili novi virtualni IP.

Posjetite Windscribe

Korištenje Chrome proširenja Windscribe

Instaliranje i aktiviranje proširenja za Windscribe Chrome

Ako još nemate račun, pročitajte prethodni odjeljak “Prvi koraci s uslugom Windscribe Service” u našem pregledu Windscribea, jer ovaj odjeljak pretpostavlja da ste već uspostavili račun. Prijavite se na web mjesto Windscribe sa preglednika Chrome i kliknite “Preuzimanja” u izborniku web mjesta. Na ovoj stranici jednostavno kliknite gumb “Google Chrome” ispod ikone preglednika. Otvorit će se Google Chrome web trgovina u koju zatim možete dodati proširenje Windscribe svom pregledniku. Odaberite gumb “Dodaj u Chrome” i dovršite postupak.

Sada ćete vidjeti ikonu Windscribe s desne strane adresne trake u vašem pregledniku. Klikom na njega otvorit će se zaslon za prijavu kako biste se mogli prijaviti u mrežu Windscribe. Unesite podatke svog računa, a zatim kliknite gumb “Prijava”. Ovo će dovršiti postupak postavljanja.

Windscribe Chrome prijava

Nakon prijave u Windscribe, vidjet ćete glavni prozor veze. Zadane veze uključuju “tempomat”, a način je postavljen na isti način. Ova postavka automatski prebacuje lokacije za pristup blokiranom sadržaju. Klikom na prekidač isključit će se preglednik s poslužitelja Windscibe.

Postavljanje proširenja za Windscribe Chrome

Ispod ovoga vidjet ćete Windscribe generator sigurnih veza. Klikom na “Kopiraj sigurnu vezu” stvorit ćete sigurnu mikro vezu do web stranice koju trenutno pregledavate i kopirati je u međuspremnik. O ovome ćemo detaljnije raspravljati kada ispitamo izbornik za proširenja za Chrome kasnije, u našem pregledu Windscribe. Na kraju, postoji veza na kojoj možete dodati ili ukloniti web mjesto iz popisa za blokiranje oglasa.

Pojedinosti o proširenju za Chrome

Klikom na strelicu desno od lokacije otvorit ćete prozor lokacija u kojem možete ručno promijeniti virtualnu lokaciju preglednika Chrome. Na primjer, klikom na “Canada West” vratit ćete se u glavni prozor s “Canada West” koji je sada prikazan kao vaša povezana lokacija. Također imajte na umu da je način rada sada ručni. Gornja ilustracija prikazuje ovaj postupak.

Kliknite ikonu izbornika (tri vodoravne trake) lijevo od glavnog prozora da otvorite izbornik Chrome Windscribe. Ovaj izbornik sadrži sljedeće stavke:

 • Nedavne sigurne veze – klikom na strelicu s desne strane otvorit će se prozor s popisom sigurnih veza koje ste spremili tijekom vremena i omogućiti vam da ih kopirate u međuspremnik ili uklonite.
 • Opcije privatnosti – klikom na strelicu s desne strane otvorit ćete mogućnosti tako da ih možete pregledati i promijeniti. O njima će se detaljnije govoriti u ovom odjeljku.
 • Pomozi mi! – otvorite stranicu podrške za Windscribe.
 • Moj račun – otvara pregled računa.
 • Nadogradnja – otvara web mjesto Winscribe kako biste se mogli nadograditi na plaćeni račun.
 • Odjavite se – odjavi vas iz proširenja i zatvara vašu vezu. Imajte na umu da ćete se morati prijaviti sljedeći put kada otvorite proširenje.

Izbornik za proširenje za Chrome i privatnost za Windows

Sada ćemo bliže pogledati postavke privatnosti za proširenje Windscribe Chrome. Možete postaviti sljedeće opcije:

 • Anti-socijalni (zadano: isključeno) – uključivanjem ove opcije uklanjaju se društveni gumbi s web mjesta kojima preglednik pristupa. Ovo je trenutno u eksperimentalnoj beta verziji.
 • kome se ne može ući u trag (zadano: uključeno) – postavka će blokirati poznate tragače i nadzorne trake na web lokacijama koje posjetite.
 • Blokada oglasa (zadano: uključeno) – blokira oglase u vašem pregledniku što može smanjiti vrijeme učitavanja stranica za neke web stranice.
 • Podijeljena ličnost (zadano: isključeno) – rotira agent preglednika koji je poslan s vašeg preglednika, što vam može pomoći da izbjegnete praćenje tijekom vremena.
 • Upravljanje popisima dopuštenih – još jedan način dodavanja i uklanjanja web-mjesta s popisa.

Korištenje proširenja za Windscribe Chrome

Sada kada smo ispitali kako postaviti i koristiti proširenje Windscribe, pogledajmo to u djelo. Za ovaj primjer koristit ćemo stranicu s besplatnim rječnikom. Kada posjetite web-lokaciju bez proširenja, na desnoj se strani prikazuje oglas s natpisom i druga reklama. Zbog toga se web mjesto učitava sporije.

Sada iskoristimo kreatora sigurne veze kako bismo stvorili sigurnu vezu do stranice. Kada stvorite vezu, otvorit će se prozor koji sadrži razne mogućnosti za nju. Također možete spremiti vezu iz ovog prozora. Sada otvorite stranicu s rječnikom zalijepivši ovu vezu u vaš preglednik. Ovo će otvoriti zaslon poput srednjeg ispod. To će web mjestu dati ocjenu privatnosti i pokazati broj analitičara, pratilaca, oglasa i ostalih prisutnih na web lokaciji prije nego što nastavite s njom. Ova stranica ima ukupno dvanaest i ocijenjena je “F”. Tada će ponuditi sigurno nastaviti na web mjestu i na njega će primijeniti vaše trenutne postavke privatnosti.

Proširenje proxyja za Windscribe u akciji

Posljednja slika iznad pokazuje istu web stranicu rječnika s primijenjenim ovim postavkama. Primjetite da oglasi i natpisi s desne strane više nisu prisutni. Ova se stranica učitava mnogo brže bez ovih oglasa. Stvaranje sigurne veze nije obavezno i ​​samo za vaše informativne svrhe.

Kao što vidite, Windscribe proxy ekstenziju jednostavno je instalirati i postaviti. Zadane opcije će biti u redu za većinu korisnika. Možete postaviti ručni proxy ili će koristiti zadanu postavku automatskog otkrivanja. Pomoću njega osigurat ćete virtualni IP i osigurati podatke prilikom upotrebe preglednika Chrome. Također će zaštititi vašu privatnost blokiranjem oglasa, svjetionika i programa za praćenje. To će vam pomoći da brže učitavate web stranice koje posjećujete. Postavka tempomata automatski će vam pomoći u prevladavanju cenzure dok surfate Internetom. Ako ga upotrebljavate zajedno s VPN-om Windscribe-a za Windows, omogućit ćete aktiviranje dvostrukih hmelja što trećim stranama može još teže pratiti navike preglednika.

Posjetite Windscribe

Ispitivanje brzine VPN-a

Sada je vrijeme za testiranje performansi WINcribe VPN-a. Ovaj je test pokrenut pomoću Windows Pro VPN-a sa zadanim postavkama. Rezultati pokazuju da je brzina njihovog VPN-a prihvatljiva za većinu aplikacija. U pogledu gubitka brzine bio je prosječan. Kao i uvijek, postoji neko smanjenje performansi zbog kriptiranja.

Test brzine vjetropisa

Ispitivanje brzine pokazuje da je šifrirana veza smanjila brzinu za preuzimanje našeg osnovnog ISP-a sa 27,46 Mb / s na 22,54 Mb / s. Ovo je pad od oko 17,9% na server u New York Cityju, NY. Međutim, ovo smanjenje brzine podnošljivo je zbog dodatne sigurnosti i privatnosti koju pruža Windscribe VPN usluga. Želimo također napomenuti da su brzine besplatne usluge bile sporije, ali usporedive s ostalim besplatnim VPN-ovima koje smo pregledali.

Zaključci

Windscribe je nova VPN usluga koju nudi kanadska tvrtka Windscribe Limited. Nudi besplatan i plaćeni VPN pristup. Ova usluga funkcionira oko godinu dana, ali vrlo je brzo narasla. Dijelom je to uvjereno da svi imaju pravo na otvoren i siguran Internet. U izgradnji ove usluge koristili su dvostruki napad. Razvili su VPN uslugu za šifriranje vašeg internetskog prometa i promjenu vaše virtualne lokacije. Osim toga, Windscribe smatra da samo korištenje VPN-a nije dovoljno za zaštitu vaše internetske privatnosti. Slijedom toga, razvili su i proxy proširenja preglednika koji uključuju blokade oglasa, signale i tragače. Smatraju da zajednička upotreba ova dva proizvoda može pomoći povećanju vaše privatnosti tijekom pregledavanja Interneta.

Sjedište Windscribe-a djeluje u Kanadi, a poznati je član “5 Eyes”. Da bi se suprotstavili tome, navode da bilo koji zahtjev za podacima ne bi sadržavao nikakve korisne podatke, jer ne pohranjuju nikakve zapisnike ili druge podatke koji bi omogućili njegovo povezivanje s bilo kojim određenim korisnikom. Ne prijavljuje određene stranice ili upite svojih kupaca, ali sprema podatke o propusnoj moći za svoje besplatne korisnike kako bi pratili ograničenja. Oni također pohranjuju neke privremene sesije informacije za uobičajene VPN operacije. Podaci o sesiji uništavaju se tri minute nakon završetka sesije. Ako želite više informacija o tome, pročitajte njihovu Politiku o privatnosti.

Imaju softverske klijente sustava Windows i Mac OS X. Windscribe nudi i proxy proširenja za preglednike Chrome, Foxfire i Opera. Također imaju aplikaciju za iOS uređaje. Mogu ih koristiti i besplatni i plaćeni korisnici usluga. Pretplatnici Windscribe VPN Pro mogu koristiti uslugu na Linuxu i Androidu ručnim instaliranjem softvera za to.

Sav njihov VPN softver, osim iOS aplikacije, koristi OpenVPN protokol. Aplikacija za iOS koristi IKEv2. Smatra se da većina pružatelja usluga smatra izvrsnim izborom za VPN usluge. Šifriranje podataka koristi AES 256, sa SHA 512 za provjeru autentičnosti podataka i RSA 4096 za potrebe rukovanja. To znači da možete biti sigurni da je sav vaš internetski promet sigurno šifriran putem Windscribe VPN usluge. Njihov klijent također ima ugrađenu preklopnu sklopku, blokira IPv6 zahtjeve i pruža zaštitu od propuštanja DNS-a.

Podršku za windscribe pruža sustav izdavanja ulaznica putem e-pošte. Imaju malu FAQ bazu podataka koja se sastoji od općih VPN informacija o svim uslugama koje nude i nekim odgovorima na pitanja podrške. Njihova društvena prisutnost na Facebooku i Twitteru redovito se ažurira vijestima o njihovoj usluzi.

Ono što nam se najviše svidjelo u usluzi:

 • Oni nude softverske klijente za Windows i Mac OS X
 • Pružaju mobilnu aplikaciju za iOS.
 • Windscribe nudi proxy ekstenzije koje sadrže postavke privatnosti za blokiranje oglasa, svjetala i softver za praćenje za Chrome, Firefox, Opera pregledače.
 • Oni nude besplatnu VPN uslugu.
 • Prihvaćaju bitcoin plaćanja.

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Izdajte prilagođenu Android aplikaciju za sve.
 • Niže plaćeni troškovi usluge jer su to malo više od usporedivih usluga.
 • Dodajte značajku za chat za podršku.
 • Dodajte više informacija o njihovoj mreži poslužitelja na svojoj web stranici, a ne samo o lokacijama.

Korisnici Windscribe-a imaju pristup poslužiteljima u Sjevernoj i Južnoj Americi, Istočnoj i Zapadnoj Europi, Africi, Aziji i Oceaniji. Imaju besplatnu uslugu i trodnevnu garanciju povrata novca za svoju plaćenu VPN uslugu, tako da možete sami testirati. Samo naprijed i pokušajte. Ako utvrdite da Windscribe odgovara vašim potrebama za VPN, možete se prijaviti od samo 7,50 USD mjesečno.

Posjetite Windscribe

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me