Pregled zaštitne točke

Tražite li jednostavan VPN za jednostavnu upotrebu za povremeno korištenje? Tada bi usluga Hotspot Shield mogla biti za vas. Oni uklanjaju sve tehničke detalje pomoću grafičkog sučelja s ravnim naprijed. Pregled njihovih usluga pokazuje da je dizajniran tako da uvijek bude uključen, tako da podrazumijeva započinjanje s Windowsom i ne zahtijeva daljnji unos od strane korisnika, osim ako ne želi promijeniti zemlju VPN poslužitelja. Besplatna usluga je podržana stalnim prikazivanjem reklama s natpisima u vašem pregledniku, što je meni smetalo. Radije bih platio VPN uslugu koja se bavi distrakcijama koje ovi oglasi uzrokuju.


Štit za žarište

Cijene i posebne ponude

Hotspot Shield je neuobičajen za VPN prostor jer nudi potpuno besplatnu verziju svoje usluge s neograničenom propusnošću. Pa ipak, pomnijim pregledom njihovog besplatnog VPN-a demonstriraju se da ona imaju neka sjajna ograničenja. Prvi od njih je taj što vam omogućuje samo povezivanje s virtualnim poslužiteljem s američkom lokacijom. Drugo, ograničava vas na jednu vezu. Ovo su ozbiljna ograničenja za mnoge svrhe. Pored toga, kada pokušate promijeniti status kanala na njihovom popisu “odabranih web mjesta”, bit će prikazana up-sell za njihovu Elite uslugu. Konačno, baneri za njihove sponzore bit će prikazani u vrhu vašeg preglednika, jer besplatnu uslugu plaćaju oglasi treće strane. Pokušaj promjene zemlje, dodavanje odabrane web lokacije ili pristup odabranom web mjestu pokrenuće oglase s dodatnom prodajom. Ovo je plan koji se uvijek planira, ali možete ga isključiti ako želite.

Cijene zaštitnih mjesta

Hotspot Shield također nudi plaćenu verziju svog VPN-a koju nazivaju svojom uslugom Elite. Usluga Elite svojim članovima pruža pristup VPN poslužiteljima u 18 zemalja. Ne prikazuje natpise ili oglase bilo koje vrste. Možete koristiti pet istodobnih veza pomoću usluge Elite. Uz to, pruža zaštitu od zlonamjernog softvera tijekom korištenja njihove usluge. Prodaje se u terminskim paketima od 1 mjeseca, 6 mjeseci i 24 mjeseca s većim popustima koji se primjenjuju na dugoročne planove. Mjesečni plan prodaje se za 12,99 USD, plan za 6 mjeseci iznosi 53,94 dolara, a plan za 24 mjeseca 71,76 dolara. Planovi se naplaćuju kao jedno plaćanje na početku svakog mandata.

Hotpoint Shield podržava nekoliko različitih vrsta plaćanja. Uključuju PayPal, glavne kreditne kartice i bankovni prijenos. Plaćanje putem PayPal računa omogućava vam upravljanje naplatom svoje VPN pretplate putem njega. Oni također prihvaćaju glavne kreditne kartice poput Visa, MasterCard, American Express, Discover i JCB. Ostale mogućnosti plaćanja uključuju cashU, MOL, Rixty, giropay, razglednicu, bankovni prijenos, paysafecard i mobilni telefon, ovisno o zemlji u kojoj želite. Mnoge od tih opcija plaćanja uključuju unaprijed plaćene kartice kako bi se zaštitila vaša anonimnost.

Probno razdoblje bez rizika

Hotspot Shield ima besplatnu verziju njihove VPN usluge pomoću koje ćete vidjeti kako funkcionira usluga. Besplatna VPN usluga ne treba koristiti nijedan račun, ali za njihovo pokretanje trebat ćete preuzeti i instalirati VPN klijent ili aplikaciju. Iako podliježe gore navedenim ograničenjima, ovaj plan nema ograničenja propusnosti pa biste ga trebali temeljito procijeniti da biste željeli kupiti program Elite usluge. Hotspot Shield također nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca za one koji kupuju verziju Elite.

Posjetite Hotspot Shield

Mreža zaštićenih mjesta i lokacije poslužitelja

Web-lokacija štita Hotspot ima vrlo malo tehničkih podataka o njihovoj VPN mreži. Zatražio sam neke od tih podataka putem njihovog sustava podrške, ali nisam dobio odgovor. U prošlosti su spomenuli da imaju stotine virtualnih poslužitelja širom svijeta kada su odgovorili na ovo pitanje.

CountriesLocationsServersProtocols
2530+2500OpenVPN

Pretplatnici Hotspot Shield-a imaju neograničen pristup svim virtualnim lokacijama koje trenutno podržavaju. Trenutno imaju servere u 25 zemalja. To znači da možete koristiti koliko god želite podataka i povezati se sa svim lokacijama poslužitelja. Na popis uključenih možete dodati i nove lokacije i URL-ove. Uz to, putem jednog računa možete povezati do 5 uređaja. Ovo je zaista korisno za one koji putuju i žele gledati emisije u domovini ili u drugim zemljama dok su u inozemstvu.

Hotspot Shield ima virtualne lokacije u sljedećim zemljama:

 • Amerika – Brazil, Kanada, Meksiko, Sjedinjene Države
 • Azija – Kina, Hong Kong, Indija, Japan.
 • Europa – Češka, Danska, Francuska, Njemačka, Irska, Nizozemska, Rusija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Ukrajina, Velika Britanija.
 • bliski istok – Iran, Turska, UAE
 • Okeanija – Australija, Novi Zeland

Posjetite Hotspot Shield

Privatnost i sigurnost

Pri odabiru VPN usluge jedna je briga koju imaju mnogi ljudi privatnost. To uključuje privatnost njihovih navika pregledavanja kao i njihove osobne podatke. To u prvi plan donosi politiku prijavljivanja VPN-a. Budući da besplatni VPN Hotpoint Shielda podržava oglašavanje trećih strana, imamo nekoliko problema s tim. Oni spominju da vaše aktivnosti pregledavanja ne povezuju s podacima vašeg računa. Također će se ukloniti sve informacije u vezi s vašim mrežnim aktivnostima nakon zatvaranja “sesije” VPN-a. Kažu točno kakvu informaciju prikupljaju, kako se koriste i s kime ih dijele. Te se informacije povlače izravno sa njihove stranice pravila o privatnosti:

Informacije koje pruža korisnik.  … Vaši osobni podaci nisu povezani s vašim mrežnim aktivnostima kada koristite Hotspot Shield, a AnchorFree ne zahtijeva da nam date svoje osobne podatke, osim ako se ne odlučite nadograditi na Hotspot Shield Elite ili se registrirati na račun.

keksi. Kada koristite našu uslugu, na vaše računalo možemo poslati jedan ili više kolačića – malu tekstualnu datoteku koja sadrži niz alfanumeričkih znakova. Koristimo i sesijske kolačiće i trajne kolačiće. Trajni kolačić ostaje nakon zatvaranja preglednika i vaš preglednik može ga koristiti prilikom naknadne upotrebe naše usluge.

Informacije o “automatski prikupljenim”.  Kada koristite našu uslugu, možemo automatski zabilježiti određene podatke s vašeg web preglednika pomoću različitih vrsta vlasničke tehnologije (poput kolačića), koja može uključivati ​​vašu IP adresu ili jedinstveni ID uređaja. Na primjer, možemo prikupiti vašu IP adresu kad započnete koristiti uslugu; međutim, ne pohranjujemo zapisnike koji povezuju vašu IP adresu s vašim mrežnim aktivnostima koje se odvijaju kada koristite Uslugu. AnchorFree automatski koristi prikupljene podatke samo u zbiru, u skraćenom obliku, ili u svrhu stvaranja IP adrese „hashed“ ili „virtualne“. AnchorFree može koristiti automatski prikupljene podatke za prepoznavanje vaše opće lokacije, poboljšanje usluge ili optimiziranje oglasa prikazanih putem usluge.

Mi možemo koristiti kolačiće i automatski prikupljene podatke koje prikupljamo na našoj Usluzi za: (i) pružanje prilagođenih reklama, sadržaja i informacija; (ii) nadzirati i analizirati učinkovitost Uslužnih i marketinških aktivnosti trećih strana; i (iii) nadziranje ukupnih mjernih podataka o upotrebi web mjesta, poput ukupnog broja posjetitelja i pregledanih stranica.

Iako se čini da kažu da pojedinačne podatke ne bilježe samo skupno (grupno), vjerujem da bi korisnik trebao čitati Pravila o privatnosti Hotspot Shield-a i donijeti vlastitu odluku o “stvarnoj vrijednosti” njihove besplatne usluge.

Posjetite Hotspot Shield

Hands-on testiranje

Hotspot Shield ima prilagođeni softver za Windows, Mac, iOS (iPhone, iPad) i Android uređaje. Njihovi se Windows i Mac klijenti instaliraju samo jednim klikom i pojednostavljuju grafička korisnička sučelja. Tehničkim detaljima automatski se rukovodi njihov softver tako da za upotrebu usluge nije potrebna tehnička stručnost. Kao rezultat toga, tehnički skloni korisnici koji žele veću kontrolu nad svojom VPN uslugom vjerojatno će htjeti potražiti drugdje. Također možete preuzeti iOS (iPhone, iPad) aplikaciju iz iTunes Store i Android aplikacije s Google Playa.

Povezivanje s Windows VPN klijentom

Najnoviju verziju Hotspot Shielda možete preuzeti izravno s područja članova na njihovom web mjestu. Instalacija je prilično jednostavna i traje samo minutu. Nakon što je klijent instaliran, pokrenut će se prvi put. Tada ćete morati unijeti svoje korisničko ime i lozinku Hotspot Shield. Potom će vas dočekati jednostavna nadzorna ploča s gumbom za povezivanje. Kao što riječi ispod gumba pokazuju, jednostavno “kliknite gumb za pokretanje veze” za početak. Ovo će vas povezati s najbližim VPN serverom. Jednom kada je povezan, klijent će prikazati vašu virtualnu IP adresu kao dolje zasijano.

Aplikacija Hotspot Shield Windows

Lokacije poslužitelja možete prebaciti i klikom na područje “Pregledavanje od” koje se nalazi u donjem desnom dijelu aplikacije. Tako će se prikazati popis zemalja kao što je prikazano u nastavku. Možete kliknuti u bilo kojoj zemlji da se klijent poveže s tom lokacijom. Iako želimo imati mogućnost odabira određenih lokacija poslužitelja (gradova) za zemlje poput Sjedinjenih Država, klijent to ne podržava. Najbliže što možete doći je odabir zemlje. Od tog trenutka Hotspot Shield će odabrati najbolji poslužitelj za vašu vezu.

Odaberite lokaciju poslužitelja

Iako je aplikacija Windows VPN prilično jednostavna za korištenje, možete konfigurirati nekoliko postavki. Da biste to učinili, morat ćete kliknuti na tri vodoravne crte u gornjem lijevom i kutu, a zatim odabrati karticu Postavke s lijeve strane. Dočekat će vas niz općih postavki i postaviti ponašanje za različite vrste mreže. Preporučujem da omogućite „Sprečite curenje IP adrese“ i postavite klijenta da se automatski uključuje kada se povežete s nesigurnim WiFi žarišnim točkama. Također postavljate klijent da se pokrene kada se Windows pokrene. Aplikacija također uključuje i funkciju prebacivanja prekida koja će prekinuti vezu s Internetom. Hotspot Shield je nedostupan.

Postavke klijenta Hotspot Shield

To je sve što je potrebno za postavljanje i korištenje klijenta Hotspot Shield za Windows. AS možete reći da je aplikacija vrlo jednostavna za korištenje.

Posjetite Hotspot Shield

Povežite se s Mac VPN klijentom

Pored svog Windows softvera, Hotspot Shield ima i operativni Mac klijent koji ima sve iste osnovne značajke. Možete preuzeti najnoviju verziju s njihove web stranice. Kao i Windows softver, pregled softvera Mac pokazuje da i on koristi svoj vlasnički VPN protokol za njegovo šifriranje.

Povežite se s iPhonea ili iPada

Hotspot Shield također nudi besplatnu aplikaciju za iOS. Možete ga preuzeti iz Apple iTunes trgovine aplikacija. Mobilna aplikacija zahtijeva iOS 9.0 ili noviji. Podržava iPhone, iPad i iPod Touch. Uključuje podršku za sljedeće jezike: engleski, arapski, francuski, njemački, indonezijski, japanski, korejski, portugalski, ruski, španjolski i turski. Aplikacija je optimizirana za iPhone 10, iPhone 8 i iPhone 7 Plus.

Aplikacija Hotspot Shield ios

Kad instalirate aplikaciju Hotspot Shield iOS na svoj iPhone ili iPad, to ćete moći

 • Uključite / isključite VPN i promijenite virtualne lokacije izravno u aplikaciji.
 • Deblokirajte sadržaj kao što su Facebook, YouTube, Netflix, BBC, ITV Player i Pandora.
 • Pristupite VoIP i aplikacijama za razmjenu poruka uključujući Skype i Viber.
 • Odaberite iz virtualnih lokacija u Australiji, Kanadi, Kini, Njemačkoj, Hong Kongu, Indiji, Japanu, Velikoj Britaniji i SAD-u.
 • Osigurajte internetske aktivnosti pomoću enkripcije na razini bankarstva.
 • Sakrijte svoju IP adresu radi maksimalne privatnosti & sigurnosti.

Ukratko, iOS aplikacija oponaša gotovo istu funkcionalnost Windows klijenta.

Posjetite Hotspot Shield

Povežite se s Androidovom aplikacijom

Hotspot Shield također ima Android aplikaciju za njihovu VPN uslugu. Pored značajki koje su zajedničke svim njihovim prilagođenim softverom, ima prekidač kill. Ova će značajka automatski prekinuti vašu internetsku vezu ako se VPN prekine tako da vaš stvarni IP nije izložen. Na slici ispod prikazani su neki djelomični zasloni iz aplikacije. Kao što vidite, ove su slične onima njihovog Windows klijenta.

Hotspot Shield Android

Aplikacija je vrlo jednostavna za korištenje. Jednostavno dodirnite bilo koje virtualno mjesto za povezivanje. Za vas se automatski bira najbrži poslužitelj. Ova aplikacija pokazuje mnoge značajke drugih prilagođenih softverskih aplikacija.

Posjetite Hotspot Shield

Ispitivanje brzine zaštite vruće točke

Kao i uvijek, nijedan pregled doista ne može biti potpun bez testiranja usluge iz prve ruke. Testirao sam uslugu Hotspot Shield da vidim kako utječe na brzinu veze. Očekivao bih da su ti rezultati tipični za njihovu uslugu jer sam vodio nekoliko testova brzine sa sličnim rezultatima.

Ispitivanje brzine Hospot Shield-a

Kao što vidite, postojala je oko 45% razlike u brzini između veze izravno na mog ISP-a i veze na poslužitelj u New Yorku. Šifriranje dodaje dodatne troškove tako da možete očekivati ​​smanjenje brzine veze. Kao i uvijek, ovo smanjenje kompromisno je za višu razinu sigurnosti. Ipak, brzinom od gotovo 73 Mbps mogli biste lako strujati HD sadržaje i brzo preuzeti velike datoteke.

Pregled zaštitne točke: zaključak

Hotspot Shield ima VPN uslugu koja će vam omogućiti sigurno surfanje Internetom, strujanje medija s geo-restriktiranih web mjesta i čuvanje vas tijekom pristupa osobnim bankovnim računima. Imaju virtualne lokacije u 25 različitih zemalja. Njihov besplatni VPN omogućit će vam da testirate VPN uslugu ako ste početnik, jer donosi sve tehničke odluke za vas. Zadana im je potpuna zaštita i sakrivanje vaše IP adrese provodeći sve podatke na i sa vašeg računala kroz virtualni tunel kreiran od strane njihove službe. Sve što trebate učiniti kao pretplaćeni pretplata je odabrati potpunu ili pametnu zaštitu i odabrati virtualnu lokaciju. To čini njihovu uslugu idealnom za VPN korisnike početnike ili skraćeno radno vrijeme. No, možda neće biti dovoljno čvrst da oni koji koriste VPN cijelo vrijeme i vole imati veću kontrolu prilikom uravnoteživanja brzine i sigurnosti u svakodnevnoj uporabi.

Ono što mi se najviše svidjelo u usluzi:

 • Jednostavan za korištenje Windows i Mac softvera
 • Mobilne aplikacije za iPhone, iPad i Android
 • Cijene s popustom za terminske planove
 • Pet istodobnih veza

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Podrška više VPN protokola
 • Nastaviti širenje njihove VPN mreže
 • Omogućite korisnicima mogućnost odabira grada (trenutno ograničenog na državu)
 • Razmislite o pronalaženju manje nametljivog načina da ponudite besplatni VPN

Pregledajući ovu uslugu, ustanovio sam da njihova besplatna usluga ponekad bude nametljiva i potpuno neugodna. Nekoliko puta me skidao sa stranice preglednika na kojoj sam bio i nasumično se otvarao na stranici vijesti tvrtke. Srećom nisam izgubio niti jedan od trenutačnih sadržaja na kojima sam radio. Također nakon jednog i pol radnog dana, još uvijek nisam dobio odgovor od svoje karte za podršku. U skladu s tim, njihova premium VPN usluga funkcionira prilično dobro. Preporučio bih vam trošenje novca na plaćeni račun ukoliko se odlučite za Hotspot Shield.

Posjetite Hotspot Shield

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map