Privatni tunel VPN upravlja tim iz OpenVPN Technologies Inc. Mnogi od vas vjerojatno znaju da je to tvrtka koja stoji iza de-facto standardnog VPN protokola, OpenVPN. Kao rezultat toga, oni imaju reputaciju jedne od najpouzdanijih tvrtki u industriji privatnosti Interneta. VPN infrastruktura privatnog tunela izgrađena je koristeći njihovu sljedeću generaciju OpenVPN funkcionalnosti. Tako se povezivanje putem jednog od njihovih VPN servera osigurava da vaš internetski promet bude sigurno šifriran u zračnim lukama, hotelima, vašoj omiljenoj kavani ili kafiću ili drugim javnim Wi-Fi mjestima. Također može pomoći u zaštiti vaše internetske privatnosti dok surfate webom iz bilo kojeg mjesta.

Privatni tunel VPN pregled

Privatni planovi tunela & cijena

Private Tunnel VPN ima malo drugačiju marketinšku strukturu od većine ostalih internetskih usluga privatnosti. Oni nude dvije vrste planova cijena: fiksni i fleksibilni. Ovi se planovi razlikuju samo u broju uređaja kojima je omogućeno da se istovremeno povežu na svoju VPN mrežu.

Fiksni plan privatnog tunela omogućava najviše tri istodobna uređaja po pretplati. Na tržištu se koristi pomoću dva različita terminska paketa: mjesečno i godišnje. Njihov mjesečni paket iznosi 6 dolara mjesečno. Kao i mnogi drugi davatelji, oni nude popust na svoje godišnje pakete. Slijedom toga, možete dobiti godinu dana usluge privatnog tunela za 35 dolara. Ovo je ušteda od 50% od mjesečne cijene.

Cijene privatnih tunela

Kao što smo ranije naveli, fleksibilni plan omogućava više od tri istodobne veze na jednom računu. Međutim, svaki dodatni uređaj iznad tri koštat će vas 6 USD mjesečno ili 35 USD godišnje, ovisno o odabranom paketu. Mnogi pružatelji usluga nude do pet istodobnih veza po računu.

Stoga smatramo da su fleksibilne cijene plana više usmjerene prema malim tvrtkama, ovisno o vašim individualnim VPN potrebama. Računi privatnog tunela omogućavaju dodavanje upotrebe na svoj račun, a fleksibilni računi mogu dodavati korisnike i do 100. Takav račun omogućio bi istodobno korištenje do 100 korisnika. To ga čini dobrim izborom za mnoge male tvrtke.

Načini plačanja

Private Tunnel ima razne načine plaćanja za svoju VPN uslugu. Uključuju sve glavne kreditne i debitne kartice. Ako želite upravljati mrežnim kupnjama s centralne lokacije, kupnju prihvaća PayPal. Za plaćanje možete koristiti i svoj bankovni račun. Konačno, korisnici iOS-a mogu koristiti Apple-ove poklon kartice. Bitcoin i druge anonimne kripto valute trenutno nisu prihvaćene.

Besplatna 7-dnevna VPN proba

Za razliku od danas mnogih pružatelja usluga, Private Tunnel nudi svim novim korisnicima besplatno 7-dnevno probno razdoblje njihove VPN usluge. Ovo bi vam trebalo omogućiti dosta vremena da isprobate njihovu VPN mrežu i provjerite odgovara li vašim potrebama. Obavezno testirajte sve uređaje s kojima ih namjeravate koristiti. Također provjerite jeste li zadovoljni njegovim performansama na bilo kojem web mjestu kojem namjeravate pristupiti.

Ako želite isprobati VPN uslugu Private Tunnel, sve što je potrebno za iskorištavanje ove ponude je adresa e-pošte i zaporka. Račun se možete prijaviti na njihovoj web stranici. Nakon što stvorite svoj račun, aktivirajte ga klikom na poveznicu za aktivaciju u e-poruci dobrodošlice. To je prikazano u praktičnom dijelu našeg privatnog tunela o privatnom tunelu.

VPN mreža & Lokacije poslužitelja

VPN mreža privatnog tunela sastoji se od 50+ poslužitelja u 23 regije. Oni su raspoređeni u 12 zemalja na tri različita kontinenta. Iako je njihova mreža relativno mala, postavili su poslužitelje radi maksimalnog pokrivanja i performansi.

Privatna mreža tunela

VPN mreža ima više lokacija u Sjedinjenim Državama i zapadnoj Europi. Poslužitelje ima i u Kanadi i Aziji. To omogućuje Privatnom tunelu da svojim pretplatnicima pruža više virtualnih VPN odredišta na popularne lokacije. Njihova trenutna mreža je sljedeća:

 • Azija
  • Hong Kong, Hong Kong; Tokio, Japan
 • Europa
  • Amsterdam, Nizozemska; Frankfurt, Njemačka; London, Velika Britanija; Madrid, Španjolska; Milano, Italija; Pariz, Francuska; Stockholm, Švedska; Zürich, Švicarska
 • Sjeverna Amerika
  • Montreal, Kanada
  • Sjedinjene Američke Države: Ashburn, VA; Atlanta, GA; Chicago, IL; Denver, CO; Los Angeles, Kalifornija; Miami, FL; Phoenix, AZ; Salt Lake City, UT; San Jose, Kalifornija; Seattle, WA; New York, NY

Iako Private Tunnel VPN ne zabranjuje P2P promet na njihovoj mreži, oni udovoljavaju i provode Zakon o autorskim pravima digitalnog tisućljeća (DMCA). Obustavit će račune koji krše njezine smjernice. Također bilježe neke podatke dnevnika veze za potrebe održavanja mreže. Stoga možda nisu idealno rješenje za bujice.

Posjetite privatni tunel

Zaštita vaše privatnosti i anonimnosti privatnim tunelom VPN

Privatni tunel i njegova matična tvrtka OpenVPN Technologies Inc. smješteni su u Sjedinjenim Državama. Konkretno, smješteni su u Pleasantonu u Kaliforniji i ondje podliježu zakoni o jurisdikciji. Suprotno onome u što mnogi vjeruju. Sjedinjene Države trenutno nemaju zakone o zadržavanju podataka. Međutim, oni su članovi utemeljitelji mreže za podjelu inteligencije „pet očiju“. Osobni podaci koje Private Tunnel prikuplja na vama čuvaju se u kući i u većini slučajeva ne dijele se s trećim stranama. Izuzetak je naveden u TOS-u na sljedeći način:

Informacijama koje dajete prilikom kupnje, povezivanja i korištenja usluge može pristupiti samo tvrtka. Vaše podatke možemo koristiti samo mi da bismo vam pružili naše usluge. Poštujemo vašu privatnost i nećemo je otkriti trećoj strani, osim u sljedećim situacijama:

Na zahtjev tijela za provedbu zakona u skladu sa svim postupcima utvrđenim zakonom.
Korisnik je prekršio pravila za upotrebu usluge.

Iako Private Tunnel VPN ne bilježi nijednu aktivnost korisnika dok koristi njihovu uslugu, oni bilježe neke podatke veza radi praćenja prijevara, održavanja mreže i poboljšanja performansi mreže. Evo kratkog izvatka iz njihovih Uvjeta pružanja usluge (TOS) koji to objašnjava vlastitim riječima:

Datoteke dnevnika pohranjene na našim poslužiteljima koriste se samo za nadziranje performansi poslužitelja, prepoznavanje softverskih grešaka, prepoznavanje mogućih kršenja sigurnosti i u svrhu identifikacije korisnika koji zlostavljaju. Datoteke zapisa ne koriste se za nadgledanje ili cenzuriranje internetskih aktivnosti. Poštujemo vašu privatnost. Ne zanima nas što radite na internetu.

Ti zapisnici uključuju samo povezano vrijeme i ukupnu propusnu širinu. Ne pohranjuju ništa o vašoj internetskoj povijesti ili bilo kojoj internetskoj aktivnosti. Privatni tunel VPN čuva te zapisnike dva tjedna, a zatim ih uklanja sa svog sustava. Voljeli bismo da ne prijavljuju ništa, ali cijene njihovu iskrenost.

Privatni tunel trenutno ne podržava Bitcoin ili bilo koji drugi anonimni način plaćanja. Uz to pristajete na provjeru identiteta. Svojim riječima iz TOS-a:

Slažete se da možemo potvrditi vaš identitet i eventualno vaš broj mobilnog telefona SMS potvrdom.

Osobno ne volimo davati svoj broj mobitela radi provjere SMS-a. Private Tunnel će provjeriti vaš identitet u svrhu sprečavanja prijevara. To je suprotno od anonimnog prijavljivanja i moglo bi biti odlučujući faktor za neke čitatelje.

Konačno, s obzirom na vašu internetsku privatnost, nisu otkrivena curenja pri korištenju usluge Private Tunnel. Također štiti od distribuiranih napada uskraćivanja usluga (DDoS) i umetanja zlonamjernog softvera. Usluga koristi OpenDNS za osiguranje i zaštitu vaših upita za pretraživanje od trećih strana

Ukratko, vaša privatnost i anonimnost tijekom upotrebe privatne tunele VPN usluge mješovita je vreća. Smješteni su u Kaliforniji, pa prema tome podliježu njeni zakoni, kao i zakoni Sjedinjenih Država. Oni čuvaju neke zapise veza i nema anonimnog načina za kupnju njihove usluge.

Kao što smo napomenuli, nije otkriveno propuštanje interneta tijekom korištenja njihove VPN mreže, čime je zaštićena vaša privatnost na mreži. Korištenje privatnih tunela VPN poslužitelja za povezivanje s Internetom zaštitit će vas od zlonamjernih trećih strana ili samo znatiželjnih snoopera. Stoga preporučujemo da istražite za što vam treba VPN i temeljito ispitate njihov TOS i politiku privatnosti kako biste provjerili jesu li te potrebe zadovoljene.

Osiguravanje vašeg mrežnog prometa privatnim tunelom VPN

OpenVPN Default Protocol

Privatni tunel koristi OpenVPN kao jedini protokol za svoju VPN mrežu. Ne dopuštaju da se drugi protokoli koriste za uspostavljanje mrežnih veza. Stoga, ako se pokušate povezati korištenjem bilo kojeg uobičajenog ugrađenog protokola: IKEv2, SSTP, L2TP ili PPTP, veza jednostavno neće uspjeti. To znači da nećete moći koristiti njihovu VPN uslugu ako se ne možete povezati putem OpenVPN-a. Imaju prilagođeni softver za većinu glavnih platformi, uključujući Windows, Mac OS X, iOS, Amazon i Android uređaje. Osim toga, njihov se servis može ručno konfigurirati za bilo koju platformu koja podržava OpenVPN protokol.

RSA- 2048 Rukovanje

Privatni tunel koristi TLS za provjeru autentičnosti poslužitelja i kontrolu za uspostavljanje početnog tunela za šifriranje. Koristi RSA-2048 bitne potvrde za provjeru svih pregovaračkih ključeva. Potvrde se provjeravaju pomoću SHA256, a Ephemeral Diffie-Hellman (DHE) ključevi koriste se za utvrđivanje tajnosti prema naprijed. Nakon dogovaranja ovih ključeva, oni se prenose preko sigurnog tunela između VPN poslužitelja i uređaja klijenta. Malo je vremena da obje tipke vrijede za izglađivanje postupka prijenosa. Tajna prosljeđivanja osigurava da bi samo mali internetski promet ikad mogao biti ugrožen.

Šifriranje podataka

Privatni tunel koristi napredni standard šifriranja (AES) sa 128-bitnom duljinom ključa u Galois / Counter Mode (GCM) za šifriranje vašeg internetskog prometa. Odabrali su ovaj standard šifriranja, jer je relativno brz, ali on pruža snažnu sigurnost za podatke kod kojih je šifriran. Obično se piše kao AES-128-GCM i smatraju da se općenito smatra sigurnim i brzim za bilo koju primjenu. Ovo osigurava da je vaša VPN veza brza i sigurna od zlonamjernih napada na Internetu.

Iako neki davatelji usluga mogu oglašavati “veći broj bitova”, Private Tunnel smatra da je ovo samo dimna zavjera kako bi pokušali uvjeriti potencijalne korisnike da je njihova VPN sigurnija. Međutim, s obzirom na to da se danas većina šifriranja često prekida pronalaženjem slabosti u načinu na koji se šifrirani podaci obrađuju, a ne napadom samog algoritma šifriranja, smatraju da je to lažni osjećaj sigurnosti. Štoviše, veći broj bitova znači i veću procesorsku snagu za šifriranje / dešifriranje vaših podataka. To uzrokuje kašnjenja koja mogu usporiti vašu VPN vezu.

Autentifikacija podataka

Autentifikacija podataka obrađuje se pomoću SHA256 HMAC algoritma. To štiti vaš promet od napada Čovjeka u sredini (MitM) i štiti ga od neovlaštenog kršenja

Ukratko, OpenVPN protokol i algoritmi implementirani putem privatne tunele VPN mreže osiguravaju da je sav vaš internetski promet sigurno šifriran. Ovo će vam pružiti malo mira tijekom strujanja sadržaja ili pristupa vašim internetskim financijskim uslugama iz vašeg omiljenog kafića.

kupac & Tehnička podrška

Prva linija podrške privatnog tunela jest njihova usluga internetskog razgovora koja je prema našem iskustvu bila vrlo odzivna. Specijalist za podršku pojavio se gotovo odmah kako bi odgovorio na naša pitanja. Bili su vješti u rješavanju nekih problema sa vezama i davanju odgovora na opća pitanja o njihovoj usluzi.

Dodatna tehnička pitanja potrebna su da im pošaljemo podršku putem e-pošte za koju su rekli da bi moglo potrajati između 12-24 sata. Podnijeli smo tri tehnička upita. Bili smo ugodno iznenađeni kad smo vidjeli da je dvoje odgovorilo za oko jedan sat, a za drugo je trebalo oko tri.

Privatni tunel također ima malu stranicu za podršku na svojoj web stranici. Ova je stranica podijeljena u četiri odjeljka: račun, naplata, veza i često postavljana pitanja. To olakšava otkrivanje imaju li odgovor na vaše pitanje ili trebate li stvoriti kartu. Također imaju prisutnost društvenih medija na Facebooku, Twitteru, Instagramu i drugima. Konačno, oni također imaju ažuriranu stranicu vijesti na kojoj razgovaraju o rješenjima za zajednička sigurnosna pitanja s kojima su ljudi danas suočeni.

Privatno tunelo VPN testiranje

Private Tunnel VPN razvio je prilagođeni softver za Windows, MacOS X, iOS i Android uređaje. Sve se to povezuje pomoću OpenVPN protokola. Ovo je jedini VPN protokol koji njihova mreža podržava iako njihov Windows softver podržava razne proxy veze ako je potrebno. Odgovarajuće verzije OS-a potrebne za pokretanje ovih klijenata i aplikacija su sljedeće:

 • Windows – Windows 7 i novije verzije.
 • ortak– OS X 10.x i više.
 • iOS – iOS 6.0 ili noviji.
 • Android – Android 4.1 i novije verzije.

Prije povezivanja s privatnom tunelom VPN poslužitelja morate stvoriti račun.

Registracija za račun privatnog tunela

Kada kliknete da se prijavite za uslugu Private Tunnel, prikazat će vam se stranica za stvaranje računa. Sve što je potrebno za ovaj račun su adresa e-pošte i zaporka.

Stvorite račun privatnog tunela

Unesite svoju adresu e-pošte i odaberite lozinku i ponovno je unesite za potvrdu. Označite okvir “Nisam robot” i kliknite gumb “Kreiraj račun”. Nakon što stvorite svoj račun, aktivirajte ga klikom na vezu u vašoj e-mail dobrodošlici. Otvorit će se web stranica privatnog tunela sa sljedećom porukom.

Aktivacija računa privatnog tunela

Nakon što kliknete na ovu vezu “Aktiviraj”, prikazat će vam se stranica za odabir VPN plana koji želite.

Odaberite plan privatnog tunela

Odaberite svoj plan klikom na “Mjesečno” ili “Godišnje”, a zatim ispod njega pritisnite gumb “Pokreni besplatno probno razdoblje”. Otvorit će se stranica portala vašeg računa s prikazanim podacima o pretplati.

Informacije o pretplati na privatnom računu računa tunela

Sada kada ste registrirali privatni tunel VPN račun, možete preuzeti i instalirati odgovarajući softver na svoj uređaj.

Klikom na ikonu popisa (tri vodoravne linije) omogućit ćete odabir ikone izbornika u gornjem desnom kutu stranice portala. Odaberite “Preuzmi” na izborniku s rezultatima. Odaberite odgovarajuću ikonu i gumb “Preuzmi za …” da biste započeli postupak instalacije vašeg operativnog sustava.

Preuzmite privatni softver tunela

Odabirom ikona za Windows ili Mac omogućit ćete preuzimanje instalacijske datoteke na vaše računalo, prijenosno računalo ili tablet. Ako odaberete Android, Amazon ili iOS, otvorit će se odgovarajuća trgovina aplikacija. Kad tamo stignete, možete pokrenuti instalaciju aplikacije Private Tunnel na svoj mobilni uređaj.

Privatni tunel VPN klijent za Windows

Instaliranje privatnog tunela za Windows

Nakon što na svoje računalo preuzmete instalacijsku datoteku za Windows, pokrenite je kao administrator. Ovo će započeti postupak postavljanja na radnu površinu. Odaberite mapu u koju želite pohraniti softver, a zatim odaberite “Instaliraj”.

Instalacija privatnog tunela

Nakon kraćeg razdoblja prikazat će se zaslon završetka postavljanja. Označite okvir “Start Private Tunnel now” i kliknite gumb “Finish” da biste dovršili instalaciju i prvi put otvorili Windows klijent..

Prijava u Windows klijent

Kada se klijent prvi put otvori, morat ćete provjeriti imate li valjani račun prije nego što se možete prijaviti u uslugu Private Tunnel. Unesite adresu e-pošte i zaporku pomoću kojih ste stvorili račun, a zatim kliknite “Prijava”. Ako još nemate račun, kliknite gumb “Prijavi se” da biste ga stvorili.

Ulaz u privatni tunel

Vaša prva veza na VPN mrežu

Nakon što potvrdite vjerodajnice za autorizaciju, klijent će otvoriti zaslon za odabir poslužitelja. Kliknite grad kako biste započeli svoju prvu vezu s VPN mrežom privatnog tunela. Primjetite da je posljednja veza prikazana na vrhu popisa. Pomaknite se prema dolje i odaberite New York, New York, za početak.

Softver Private Tunnel od vas će zatražiti da dovršite vezu s novim poslužiteljem, a zatim će od vas tražiti da mu omogućite uspostavljanje mrežne veze s računalom. Kada kliknete „U redu“, ona će dovršiti vezu s poslužiteljem u New Yorku, NY.

Vaša prva veza s tunelom

Zaslon na nadzornoj ploči prikazat će trenutnog korisnika, virtualnu lokaciju i IP adresu koje je dodijelio VPN poslužitelj. Također možete otvoriti stranicu portala vašeg računa i pregledati podatke o svojoj trenutnoj pretplati odavde.

Prije nego što u daljnjem koraku pogledamo Windows klijent, prvo pogledajmo postavke veze. Tomu se može pristupiti klikom na ikonu zupčanika u gornjem desnom kutu nadzorne ploče.

Privatni tunel za postavke klijenta u sustavu Windows

Izbornik klijenta sadrži tri stavke: O, Postavke i Odjava. O programu prikazuje se zaslon na kojem su prikazane trenutna verzija softvera i ostale informacije. Ako odaberete odjava, od vas će se zatražiti odjava. Imajte na umu da ako odaberete da, sljedeći put kada pokrenete klijenta, morat ćete ponovo unijeti svoje vjerodajnice.

Završna stavka, Postavke imaju tri parametra koje možete ručno postaviti:

 • Automatski start – klijent će se automatski pokrenuti kad otvorite Windows ako je postavljen na da.
 • protokoli – omogućit će vam da odaberete kako se OpenVPN primjenjuje na vaše mrežne veze.
  • prilagodljiv – je zadani protokol. Prvo se pokušava povezati koristeći OpenVPN UDP. Ako ne uspije, pokušava se povezati s OpenVPN TCP u raznim oblicima.
  • UDP – najbrži je OpenVPN protokol, jer ne provjerava izgubljene ili neuređene pakete. Samo ih prevozi dok stignu.
  • TCP – najpouzdaniji je OpenVPN protokol jer provjerava postoje li pogreške u paketu podataka i ispravlja ih. To ga čini boljim za velike udaljenosti ili slabe mrežne signale, ali je sporiji od UDP-a.
  • HTTP proxy – koristi TCP vezu skrivenu na uobičajenom internetskom priključku 80 kako bi pružio više privatnosti
  • OBFS i OBFS hibridni proksiji– jesu TCP veze koje su zakrivljene (šifrirane) na priključku koji je odabrao softver Private Tunnel. To pruža još veću privatnost protiv dubokog pregleda paketa.

Postavke klijenta privatnog tunela za Windows

 • Vremeni za povezivanje – kontrolirati vrijeme prije nego što se veza smatra neuspjehom i ponovno se pokušava. Mogu potrajati sljedeće vrijednosti: prilagodljivo, 6 sekundi, 20 sekundi, 30 sekundi, 1 min, 1min 30 sekundi i dvije minute. Adaptive je zadana postavka koja softveru omogućuje odlučivanje koristeći neke interne parametre veze.

Windows VPN klijent u akciji

Sada kada smo ispitali postavke veze za Windows klijent, pogledajmo to u djelo. Mijenjanje virtualnih lokacija jednostavno je. Kliknite gumb “Prekini vezu”, a zatim odaberite “Da” kada se zatraži. Kliknite na posljednju lokaciju s kojom ste se uspješno povezali. Primijetite da se ova lokacija sada nalazi na vrhu popisa regija. Sada odaberite drugu lokaciju poput Montreala, QC-a u Kanadi da biste dovršili svoju regionalnu promjenu.

Isključivanje i odabir nove virtualne lokacije

Sada se povežemo s privatnom tunelom VPN mreže i promijenimo virtualne regije bez da se prvo isključujemo. Prvo kliknite “Connect”. Primijetite da se lokacija Montreala sada nalazi na vrhu popisa. Pomaknite se prema dolje i odaberite lokaciju Ujedinjeno Kraljevstvo, London. Ovo prikazuje brzi upit želite li se prebaciti s poslužitelja Montreala u London. Klikom na “Da” dovršava se promjena u virtualnoj londonskoj regiji.

Promjena virtualnih regija pomoću usluge privatnog tunela

Kao što vidite, instalacija i korištenje klijenta Private Tunnel za Windows je laka. Postoje neke osnovne postavke veze za klijenta, ali većina korisnika može prihvatiti zadane vrijednosti. Spajanje na poslužitelj na privatnoj tuneli VPN mreže zahtijeva samo klik ili dva. Ako se želite povezati ili prekinuti vezu s poslužiteljem u trenutnom području, odaberite odgovarajući gumb. Da biste promijenili virtualne lokacije, jednostavno odaberite novu regiju i zatim recite “Da” rezultatskom retku.

Posjetite privatni tunel

Privatna tunela VPN Android aplikacija

Instaliranje Android aplikacije

Posjetite web-mjesto privatnog tunela VPN, pomaknite se dolje do područja za preuzimanje na svom mobilnom uređaju i dodirnite ikonu Android. Ovo otvara stranicu za instalaciju privatnog tunela VPN u trgovini Google Play. Dodirnite gumb “Instaliraj” za početak preuzimanja na svoj Android telefon. Kada instalacija završi, dodirnite “Otvori” da biste je koristili.

Instalacija privatne aplikacije za tunel Android

Prijava u Androidovu aplikaciju

Prije upotrebe privatne tunele VPN usluge na telefonu ili tabletu morate potvrditi svoj račun. Jednostavno unesite adresu e-pošte i zaporku pomoću koje ste stvorili račun za potvrdu svoje pretplate. Dodirnite gumb “Prijava” za početak korištenja aplikacije po prvi put.

Prijava za privatni tunel Andriod

Postavljanje prve Android aplikacije

Otvorit će se zaslon VPN pristupnika za aplikaciju. Uspostavljanje prve veze s mrežom Private Tunnel odavde je jednostavno. Jednostavno dodirnite područje Ashburn, VA, Sjedinjene Države. Obratite pozornost na to da označava da je to trenutno virtualno područje. Ovo će vas uputiti da privatnom tunelu omogućite stvaranje veze s VPN mrežom. Dodirnite “U redu” da biste prihvatili ovo i postavljanje za vašu virtualnu lokaciju u Virginiji će biti dovršeno.

Vaša prva privatna tunela VPN veza

Na zaslonu povezane aplikacije nadzorne ploče prikazuje se karta s markerom lokacije, vaš trenutni VPN pristupnik, IP adresa koju je dodijelio poslužitelj i korišteni protokol / port. Pomicanje desno otvara zaslon na kojem se vremenom prikazuje širina pojasa za prijenos i preuzimanje. Ovo se prikazuje numerički, kao i grafički.

Prije nego što temeljitije pogledamo aplikaciju na djelu, istražimo izbornik aplikacije.

Privatni tunel za izbornik Android aplikacije

To se pristupa dodirom na njenu ikonu (tri vodoravne linije) u gornjem lijevom kutu zaslona nadzorne ploče. Stavke izbornika su sljedeće:

 • Pomozite – otvara stranicu podrške na web stranici Private Tunnel.
 • postavke – omogućuje promjenu protokola veze i isteka vremena. Mi ćemo ih ispitati za minutu.
 • Obavijesti – prikazuje najnovije obavijesti o aplikacijama.
 • Datoteka zapisa – prikazuje dnevnik veze i omogućuje vam dijeljenje s podrškom za privatni tunel ako imate problema.
 • Moja pretplata – otvara stranicu s podacima o pretplati na vašem portalu.
 • Odjavite se – traži vas da zatvorite trenutnu vezu i odjavi se iz aplikacije.

Android App izbornik privatnog tunela

Postavke privatnog tunela za Android aplikacije

Postavke veze za Android aplikacije koje možete promijeniti su sljedeće:

 • VPN protokoli – sve se temelji na OpenVPN-u.
  • prilagodljiv – je zadani protokol. Pokušava koristiti UDP za spajanje i prebacivanje na TCP ako to ne uspije.
  • UDP – je najbrži OpenVPN protokol jer ne vrši nikakvu provjeru pogrešaka.
  • TCP – sporiji je UDP jer ispravlja pogreške u paketu podataka.
  • HTTP proxy – TCP protokol prošao je kroz ulaz 80.
  • OBSF proxy – TCP protokol prošao je kroz izlaz koji je odabrao softver.

Privatni tunel VPN Android protokoli za aplikacije u akciji

 • Vrijeme povezanosti je isteklo – je vremensko razdoblje koje se čeka prije pokretanja pokušaja veze. Možete ga postaviti na 10 sekundi, 30 sekundi, 1 minutu, 2 minute ili neprestano pokušavati.

Android VPN aplikacija na djelu

Prekidanje veze s privatnim tunelom VPN i promjena u drugo u drugoj regiji je jednostavno. Prvo dodirnite prekidač za povezivanje da biste prekinuli vezu s trenutnog poslužitelja. Zatim dodirnite naziv lokacije. Ovo otvara popis pristupnika s našom trenutnom regijom na vrhu. Pomaknite se prema dolje i odaberite regiju Montreal, CA koja završava vašu vezu s novim poslužiteljem.

Isključivanje i promjena privatnih poslužitelja tunela

Da biste promijenili virtualne regije bez odvajanja od trenutne, dodirnite trenutnu vezu da otvorite popis pristupnika VPN. Zatim odaberite novu lokaciju poput Londona, Ujedinjeno Kraljevstvo. Dodirnite “OK” kad se od vas zatraži da promijenite vezu kako biste dovršili postupak.

Promjena regija s Androidovom privatnom tunelom

Android aplikaciju Private Tunnel VPN jednostavno je instalirati na telefon ili tablet. Jednom instaliran možete ga koristiti za spajanje na njihovu uslugu samo jednim dodirom. Zamjene poslužitelja u nove regije mogu se izvršiti bez prekida veze. To olakšava promjenu virtualnih regija radi pristupa vašoj lokalnoj banci ili omiljenom sadržaju za strujanje.

Test brzine privatnog tunela VPN

Ukupni učinak mreže Private Tunnel bio je dobar. Ispitivanje brzine pokazuje da je njihova mreža djelovala zadovoljavajuće. Kao i kod većine pružatelja usluga, tijekom povezivanja na uslugu Private Tunnel zabilježen je neki gubitak brzine Interneta. Gubitak je prvenstveno posljedica računskih troškova povezanih s kriptiranjem cjelokupnog vašeg internetskog prometa.

Test brzine privatnog tunela

Kao što možete vidjeti na gornjim slikama, kriptirana veza Private Tunnel snizila je baznu brzinu za preuzimanje ISP-a s 28,30 Mb / s na 23,72 Mb / s. To je pad od oko 16% na serveru u Chicagu, što je umjereni pad, ali još uvijek prihvatljivo. Ovaj gubitak performansi nadoknađuje se dodatnom sigurnošću koju pruža njihova enkripcija. Bezbrižnost dok surfate u svojoj omiljenoj kavani ili gledate svoju omiljenu emisiju dok čekate na sljedeći let vrijedi gubitka u brzini preuzimanja.

Zaključak

Private Tunnel u poslu s privatnošću Interneta bavi se od 2004. Njihovom mrežom upravlja OpenVPN Technologies Inc., programer otvorenog koda OpenVPN protokola koji koriste mnogi VPN davatelji. To im je dalo dosta vjerodostojnosti u industriji.

Njihova je mreža relativno mala, ali obuhvaća najpopularnije internetske regije. Poslužitelje ima u Sjevernoj Americi, Europi i Aziji. Private Tunnel VPN ima 50+ poslužitelja u 12 različitih zemalja s više lokacija diljem Sjedinjenih Država. Mreža nema ograničenja na P2P prometu, ali budući da bilježe neke podatke o vezi, možda nije najbolji izbor za bujice korisnika. Samo uređaji koji podržavaju OpenVPN mogu se povezati s njihovom mrežom, a svi ostali protokoli neće uspjeti u vezi.

Private Tunnel ima prilagođeni softver za korisnike Windows, Mac OS X, iOS, Amazon i Android. Njihove se aplikacije lako instaliraju. Također su jednostavne za korištenje jer imaju samo nekoliko postavki za prilagodbu. Njihov softver podržava samo OpenVPN protokol. Sve protokolarne mogućnosti koje pružaju koriste 128-bitnu AES enkripciju. Softver uključuje zaštitu od propuštanja interneta i DNS upita.

Private Tunnel na svom web mjestu ima agenta za chat uživo. Na temelju našeg iskustva je 24/7/365. Njihovi agenti za chat dobro poznaju opće korištenje VPN-a, pitanja o naplati i tehnička pitanja niske razine. Više tehničkih problema rješava viši tehnički kadar putem e-pošte i internetskih karata. Od tri karte koje smo objavili, na sve smo odgovorili u roku od nekoliko sati. Oni imaju i malo FAQ o podršci i ažurnu prisutnost na društvenim medijima.

Ono što nam se najviše svidjelo kod privatnog tunela VPN:

 • Prilagođeni klijenti za Windows, Mac OS X.
 • Mobilne aplikacije za uređaje iOS, Amazon i Android.
 • Zaštita od curenja, DNS upita i zaštite od zlonamjernog softvera.
 • Novi korisnici dobivaju 7-dnevni besplatni probni račun.
 • Fer cijena na usluzi.
 • Fleksibilan plan za mala poduzeća.

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Proširite mrežu s više lokacija (Istočna Europa, Oceanija i Južna Amerika).
 • Dodajte prekidač kill na njihov softver.
 • Povećajte istodobne veze za fiksni plan.

VPN mreža privatnog tunela ima poslužitelje na tri kontinenta. Njihova mreža ima poslužitelje u Africi, Aziji, Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi. Omogućuju 7-dnevno besplatno probno razdoblje za nove račune. Ovo će vam pružiti dovoljno vremena za testiranje njihove usluge i podrške. Ako zadovoljava sve vaše mrežne potrebe, možete se prijaviti od samo 35 dolara godišnje.

Posjetite privatni tunel

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me