Započnimo naš StrongVPN pregled rekavši da tvrtka sa sjedištem u San Franciscu pruža VPN uslugu oko jedanaest godina. To je onda jedan od pionira u industriji. Nadalje, njihova temeljna skupina za podršku djeluje već dvadesetak godina i razumije da je korisnička podrška ključna za dobru uslugu. StrongVPN mreža sastoji se od oko 700 poslužitelja. Oni su strateški smješteni u 46 gradova u 26 različitih zemalja, što im omogućuje pružanje VPN usluga iz gotovo bilo kojeg mjesta na svijetu. Imaju prilagođeni softver za Windows, Mac OS X, iOS i Android. To olakšava povezivanje s njihovim VPN poslužiteljima bez obzira na uređaj koji koristite za povezivanje s njim. StrongVPN je 2017. predstavio besplatni SmartDNS za članove.

StrongVPN

Cijene i posebne ponude

StongVPN je nudio razne VPN pakete, ali drago nam je što možemo reći da se to nedavno promijenilo. Sada nude jedinstveni paket all inclusive. Možete se pretplatiti na mjesečnoj ili godišnjoj osnovi. Mjesečni plan iznosi 10,00 USD, dok godišnji račun iznosi 52,49 USD. Jako smo uzbuđeni što dijelimo oglas ekskluzivni popust za StrongVPN. Možete uštedjeti 25% na mjesečnom računu ili se prijaviti na cijelu godinu neograničenog VPN pristupa za samo 4,37 USD mjesečno. Zbog toga je njihova usluga izvanredna vrijednost.

StrogoVPN cijene

Dakle, što dobijate za svojih 4,37 USD mjesečno? StrongVPN nudi sljedeće pogodnosti za sve svoje pretplatnike:

 • Besplatni prilagođeni VPN softver za Windows, Mac OS X, iOS i Android
 • Apsolutno nema evidentiranja aktivnosti svojih korisnika dok su povezani na VPN
 • 2 Istovremene veze
 • Neograničena širina VPN i upotreba
 • Besplatan pristup SmartDNS-u za deblokiranje geo ograničenja
 • Virtualni IP-ovi širom svijeta s više od 675 poslužitelja u 26 zemalja
 • Dijeljena IP adrese među pretplatnicima radi bolje privatnosti
 • Izbor VPN protokola: IKEv2, OpenVPN (UDP ili TCP), SSTP, L2TP ili IPSec
 • Granularni izbor šifriranja – ručni odabir snage šifriranja
 • Zaštita vatrozida od napada tijekom upotrebe njihove VPN
 • Mogućnost zaobilaženja cenzure i geo-ograničenja
 • Zaštita Wi-Fi žarišta od hakera i krađe identiteta
 • VoIP podrška za uštedu na dugim troškovima
 • 30-dnevna garancija povrata novca

StrongVPN Načini plaćanjaStrongVPN nudi nekoliko različitih načina plaćanja za njihovu VPN uslugu. Prihvaćaju sljedeće kreditne kartice: VISA, MasterCard, American Express i Discover. Možete platiti koristeći PayPal ako želite centralizirati sve svoje internetske uplate na jednom mjestu. Možete platiti i Bitcoin-om ako želite biti anonimniji. Ako koristite PayPal ili Bitcoin, sve što je potrebno za uspostavu računa su korisničko ime, lozinka i adresa e-pošte..

Probno razdoblje bez rizika

StrongVPN ne nudi besplatno probno razdoblje. Međutim, znaju da biste željeli isprobati njihovu uslugu za sebe. Novim pretplatnicima nude 30-dnevno, 100-postotno jamstvo povrata novca. Ovo bi trebalo biti dovoljno vremena da u potpunosti testirate njihovu VPN uslugu. Ako iz bilo kojeg razloga niste potpuno zadovoljni, vratit će vam se puna kupovna cijena. Morate ispuniti i predati obrazac za otkaz u roku od pet dana od datuma kupnje. Ovaj se obrazac može naći u korisničkom području na njihovoj web stranici u izborniku “VPN računi”. Zahtjevi upućeni kasnije od pet dana od datuma kupnje ne ispunjavaju uvjete za povrat.

Lokacije snažnih VPN mreža i poslužitelja

Tijekom razvoja tehnologije je mreža StrongVPN rasla u veličini i performansama. Njihova mreža sada ima oko 700 VPN poslužitelja u 26 različitih zemalja s pristupom preko 87.000 IP adresa. Imaju poslužitelje na gotovo svim glavnim kontinentima, uključujući Aziju, Europu, Sjevernu i Južnu Ameriku.

Najbolje pokrivanje je u Sjedinjenim Državama, Velikoj Britaniji, Kanadi, Nizozemskoj i Njemačkoj. Evo popisa zemalja u kojima se trenutno nalaze poslužitelji:

 • Azija – 6 gradova (25+ poslužitelja)
  • Hong Kong, Izrael, Japan, Singapur, Malezija, Turska
 • Europa – 23 grada (170+ poslužitelja)
  • Češka, Francuska, Njemačka, Italija, Latvija, Luksemburg, Nizozemska, Norveška, Rumunjska, Ruska Federacija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Velika Britanija
 • Sjeverna Amerika – 17 gradova (380+ poslužitelja)
  • Kanada – Toronto, Montreal, Vancouver
  • Sjedinjene Države – Atlanta, Buffalo, Chicago, Dallas, Denver, Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York City, Phoenix, San Francisco, Seattle, St. Louis, Washington D.C.
 • Južna Amerika – 1 grad (2 poslužitelja)
  • Meksiko

S ovog popisa lako je vidjeti da StrongVPN ima poslužitelje u cijelom svijetu. Njihova mreža podrazumijeva prvenstveno OpenVPN UDP protokol, ali podržava i SSTP, L2TP, IPsec, IKEv2 i PPTP.

StrongVPN

Privatnost i sigurnost

Pregledom pravila StrongVPN utvrdili smo da one ne registriraju nijednu korisničku aktivnost na njihovoj VPN mreži. Oni imaju opsežnu politiku privatnosti koja precizno opisuje kako postupaju s zahtjevima za informacijama. Evo nekoliko odlomaka iz njihove politike:

StrongVPN ne prikuplja i ne bilježi bilo kakav promet niti koristi svoje usluge virtualne privatne mreže.

Ispunićemo samo sve valjane zahtjeve za pozive koji slijede slovo zakona. Ne možemo pružiti podatke koje nemamo.

… Niti pratimo aktivnosti pregledavanja korisnika koji su prijavljeni na našu VPN uslugu

StrongVPN nalazi se u San Franciscu u Kaliforniji i podliježe svim američkim i kalifornijskim zakonima i jurisdikcijskim postupcima. Smatraju da je SAD dobro mjesto za VPN uslugu jer nemaju obaveznu politiku čuvanja podataka, kao što to danas čini mnogo mjesta u svijetu. Morali bi se pridržavati svih službenih sudskih naloga i predati sve informacije o prometu svojih korisnika. No, budući da ne vode zapisnike o prometu svojih korisnika ili VPN-u, oni bi udovoljili takvim naredbama preokrećujući ništa. StrongVPN ne može pružiti podatke koje nema.

Kakvu enkripciju nudi StrongVPN korisnicima svoje VPN usluge? Oni implementiraju OpenVPN kao svoj osnovni zadani protokol u Windows, Mac OS X i Android klijentima. TLSv1.2 koristi se za provjeru autentičnosti i upravljanja poslužiteljem. Prema zadanim postavkama koristi 2048-bitnu razmjenu ključeva i 2048-bitni RSA certifikat za provjeru je li ključ zapravo došao sa StongVPN poslužitelja. Prema zadanim postavkama, svi se podaci kriptiraju i dešifriraju pomoću AES-128-CBC šifriranja inicijaliziranog 128-bitnim ključem i omogućena je HMAC provjera autentičnosti.

Aplikacija StrongVPN za iOS podrazumijeva IKEv2 protokol. IKEv2 je jednako siguran kao OpenVPN i dobar je za mobilne uređaje. Jednostavno se ponovno povezuje i održava VPN sesiju kad se veza izgubi ili promijeni. To je zbog njegove podrške MOBIKE-u. Bez obzira na vaš operativni sustav, uvijek možete biti sigurni da je sav vaš internetski promet sigurno šifriran sa StongVPN.

Snažna VPN podrška

StongVPN jedna je od rijetkih usluga koja ima 24/7 chat uživo kako bi odgovorila na bilo kakva laka tehnička, prodajna ili naplatna pitanja koja biste mogli imati. U dogovoru s osobljem koje stoji iza live chat-a, ustanovili smo da su brzi, ljubazni i točni u odgovoru na pitanje o usluzi. Ponekad bi nas usmjerili na često postavljana pitanja (FAQ) i stranice podrške kako bismo pomogli u pitanjima. Za više tehničkih problema, sustav za podršku ulaznica putem e-pošte nudi 24/7/365 vrijeme brzog odgovora, tako da možete biti sigurni da postoji netko tko radi na vašem problemu.

StrongVPN Obrazac za podršku

StrongVPN nudi jednostavan obrazac za podnošenje karata. Morate upisati “puno ime”, “adresa e-pošte”, “predmet” i “opis” vašeg problema. Odaberite “Odjel” između sljedećeg: Zloupotreba, Naplata / Računovodstvo / Narudžbe, Prodaja, Tehnička podrška. Dostupni su dodatni izbori za vrstu veze i OS i VPN. Nakon što sve ovo popunite, potvrdite “Nisam robot” i kliknite zeleni gumb “Pošalji”. Jednom kada se pretplatite na njihovu uslugu, možete se prijaviti na područje kupca na njihovoj web stranici i dobiti pristup listiću s prioritetom koji vam omogućuje prilaganje datoteka zapisnika i snimaka zaslona.

StrongVPN

Klijentski softver i mobilne aplikacije

Imamo vodiče za postavljanje koji će vam pomoći da započnete s radom StrongVPN. Umjesto da ih sve pokažemo u našoj recenziji, podijelili smo ih u odvojene postove kako bi vodiče olakšali čitanje. Oni su prilično dugi. Nakon što se prijavite za uslugu, jednostavno posjetite odjeljak vodiča na našoj web stranici ili kliknite bilo koju donju vezu. Pružit ćemo vezu do vodiča za svaki operativni sustav zajedno s kratkim pregledom klijenta.

StongVPN ima prilagođeni softver za Windows, Mac OS X, iOS i Android. Te prilagođene klijente možete preuzeti sa stranice za postavljanje StrongVPN na njihovoj web stranici kojima se može pristupiti klikom na “Postavljanje” u glavnom izborniku web mjesta.

StrongVPN meni

Jednom kada se otvori stranica za postavljanje, kliknite gumb operacijskog sustava kao što je prikazano na sljedećoj slici kako bi njihov instalacijski klijent preuzeli na vaše računalo ili prebacili u iTunes Store da biste preuzeli iOS aplikaciju ili Google Play za aplikaciju Android.

StrogoVPN postavljanje

Ovdje imaju i ručne postavke za konfiguriranje VPN-a pomoću različitih protokola, uključujući OpenVPN, L2TP / IPsec i PPTP na Androidu, iOS-u, Linuxu, usmjerivačima paradajza, DD-WRT usmjerivačima i OS-u Chrome. Nakon što se prijavite za račun, poslat će vam e-poštu dobrodošlice s vašim korisničkim imenom i zaporkom kako biste se mogli povezati s njihovom VPN mrežom poslužitelja pomoću odabranog klijentskog softvera.

Vrijeme je da pogledate softver koji radi njihov tim. razvio se za VPN uslugu. Počet ćemo s StrongVPN za Windows

Klijent StrongVPN Windows

Predlažem da pogledate naš vodič za cjelovit pregled Windows klijenta. Nije ga teško koristiti. Posebno za one koji samo žele odabrati lokaciju i povezati se. U prošlim je godinama prekidački poslužitelj bio uključen proces, ali sve što je nestalo. Možete odabrati između IKEv2, OpenVPN (UDP ili TCP), SSTP i L2TP. Odatle jednostavno kliknite padajući server na sredini klijenta. Na desnoj strani našeg zaslona prikazan je djelomični popis VPN usluga. Kao što možete vidjeti, StrongVPN ima nekoliko lokacija poslužitelja u Sjedinjenim Državama.

Sada je vrijeme za StrongVPN za Mac.

StrongVPN Mac klijent

Mac klijent je otprilike jednostavan kao što dobiva. Još uvijek imate nekoliko opcija za postavljanje po želji, ali ne morate ništa mijenjati. Možete odabrati mjesto poslužitelja i povezati se. Ako želite veću kontrolu nad klijentom, postoji područje postavki u kojem možete konfigurirati protokol. Mac klijent zadano postavlja IKEv2, ali podržava i L2TP, IPSec i OpenVPN. Također možete postaviti prilagođeni broj priključka.

Sljedeće je StrongVPN aplikacija za iOS.

SnagaVPN iOS aplikacija

Bez obzira želite li se povezati putem iPhonea ili iPada, aplikacija StrongVPN iOS vas je pokrivala. Aplikacija će vam omogućiti da odaberete između IKEv2 i IPSec. Preporučujem vam da ostanete s preporučenim IKEv2 protokolom koji je pogodan za promjenu između Wi-Fi i mobilne mreže. Povezivanje s njihovom mrežom udaljeno je samo dodir. Odaberite lokaciju poslužitelja i aplikacija će kriptirati vaše podatke.

Posljednja matica, na kraju, pogledajmo StrongVPN za Android.

Aplikacija StrongVPN za Android

Korisnici Androida imaju neke napredne značajke koje će vam pomoći da iskoristite maksimum iz mreže StrongVPN. Aplikacija će vam omogućiti da se izvrši kodiranje, što će vam pomoći u izbjegavanju tehnika inspekcije dubokog paketa u zemljama poput Kine. Možete postaviti udaljeni priključak i uštedjeti na potrošnji baterije. Aplikacija je pogodna za one koji putuju i žele zaštitu privatnosti, uz mogućnost praćenja najnovijih vijesti i drugih web stranica.

Strogi VPN test brzine

Bili smo zadovoljni cjelokupnom izvedbom usluge StrongVPN. Iz donjeg testa brzine možete vidjeti da je njihova brzina bila izvrsna. Kao što se očekivalo, došlo je do određenog gubitka brzine dok ste bili povezani na jedan od njihovih VPN poslužitelja. To se očekuje zbog režijskih troškova koji kriptiraju sve vaše VPN promet. Međutim, ovaj je gubitak bio unutar prihvatljivih vrijednosti u slučaju StrongVPN-a.

Strogi VPN test brzine

Kao što možete vidjeti na gornjim slikama, šifrirana veza smanjila je brzinu učitavanja naše baze ISP-a sa 66,25 Mb / s na 61,83 Mb / s. Ovo je pad od oko 9,3% na server u Atlanti, GA. Smatramo da je to prihvatljivo i da smo među top VPN-ovima koje smo testirali. Ovaj minimalan gubitak brzine veze vrijedan je sigurnosti koju šifrira sav vaš internetski promet.

StrongVPN pregled: zaključak

StrongVPN u VPN posluje od 2005. Njihov glavni ured je u San Franciscu. Njihova se mreža sastoji od preko 600 poslužitelja raspoređenih u 23 različite zemlje s više od 87.000 IP adresa dostupnih svojim korisnicima. Imaju više brzih poslužitelja u popularnim zemljama poput SAD-a, Velike Britanije, Kanade i Nizozemske. Ne bilježe nikakve podatke o svojim korisnicima dok koriste njihove usluge. Svi su u sustavu časti u vezi sa svojim TOS-om. Oni su prijateljski prema VoIP-u i P2P-u i kažu da će ih, ako ih pravosudna tijela zatraže za podatke o aktivnostima korisnika, ispuniti ako ništa ne predaju jer ne prijavljuju aktivnosti svojih pretplatnika dok koriste svoje VPN poslužitelje..

StrongVPN nudi prilagođene softverske klijente za Windows, Mac OS X, Android i iOS. Te su aplikacije jednostavne za instaliranje i omogućuju korisnicima da se povežu s VPN poslužiteljima sa samo nekoliko klikova mišem ili dodirom na zaslonu. Njihov Windows klijent uključuje značajku kill switch koja će zaustaviti komunikaciju ako VPN padne. Softver za Windows i Android uključuje tehnologiju davanja podataka kako bi se sačuvali skrivenima od dubinske inspekcije paketa. Na taj ćete se način zaštititi od cenzure u zemljama poput Kine i Irana.

Aplikacije StrongVPN pružaju neke od najboljih enkripcija dostupnih pomoću AES-128 i AES-256. Većina softvera podrazumijeva OpenVPN zbog njegove brzine, sigurnosti i ukupne pouzdanosti. Aplikacija iOS preporučuje IKEv2, zbog njegove podrške za MOBIKE. IKEv2 olakšava ponovno uspostavljanje veze s VPN-om prilikom promjene Wi-Fi žarišnih točaka ili prijenosa s kućnih mreža na mobilne mreže bez gubitka VPN sesije.

StongVPN nudi ručne tutorijale i vodiče za postavljanje vida za povezivanje s njihovom uslugom pomoću sustava Windows, Mac OS X, Android, iOS, Windows Phone, Ubuntu, Amazon, Google Chrome OS, usmjerivača DD-WRT, usmjerivača rajčice i nekih drugih uređaja. Njihova podrška počinje uslugom internetskog razgovora 24/7/365. Imaju veliku bazu podataka s FAQ-om koja se proteže na sustav izdavanja ulaznica putem e-pošte s brzim vremenom okretanja. Službeno kažu da ne prijavljuju nijednu aktivnost svojih VPN korisnika dok pristupaju njihovoj mreži.

Ono što nam se najviše svidjelo u usluzi:

 • Ekskluzivni popust za naše čitatelje
 • Klijenti za Windows i Mac OS X
 • Mobilne aplikacije za iOS i Android.
 • Ne prijavljuju nikakvu korisničku aktivnost za svoje pretplatnike.
 • Besplatan SmartDNS pristup za sve članove.
 • Podrška za chat uživo 24/7/365 za lagana tehnička pitanja ili probleme s naplatom. Brzo vrijeme prijenosa elektroničkih karata.
 • Prekidač za uklanjanje VPN-a na njihovom Windows klijentu softvera.
 • Koda za šifriranje podataka radi zaštite od dubokog pregleda paketa.
 • 30-dnevna garancija povrata novca bez ograničenja.

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Počistite neke naslijeđene stvari u svojim prilagođenim klijentima.
 • Dodajte više lokacija poslužitelja u njihovu mrežu (regionalni poslužitelji za Oceaniju i Afriku).

Mreža StrongVPN pokriva većinu glavnih kontinenata. Imaju brze servere u Europi, Sjevernoj Americi, Srednjoj i Južnoj Americi i Aziji. Svi novi članovi pokriveni su 30-dnevnim jamstvom povrata novca, tako da ćete imati dovoljno vremena za testiranje usluge. Dajte im probni pokus i vidjeti što mislite. Uzbuđeni smo što dijelimo da StrongVPN nudi popust našim čitateljima. Možete se prijaviti za neograničen pristup od samo 4,37 USD mjesečno uz naš ekskluzivni popust.

StrongVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me