SurfEasy Pregled

Započnimo naš SurfEasy pregled s uvidom u povijest tvrtke. SurfEasy je započeo kao Kickstarter kampanju u 2011. Izvorno je to bilo za web preglednik i alat za enkripciju interneta koji biste mogli nositi u džepu. Godine 2013. pokrenuli su svoju VPN uslugu. Dovedeni su pod operski krov kompanija u ožujku 2015. kada je Opera željela osigurati njihov preglednik. Kao što možete očekivati ​​od softverske tvrtke Opera, njihova je web stranica dobro organizirana i lako se kreće. Oni nude nekoliko različitih proizvoda za zaštitu vaše privatnosti dok surfate Internetom. Uključuju originalni privatni USB preglednik, proširenja za preglednike Opera i Chrome i potpunu VPN uslugu. Imaju klijentski softver za Windows i Mac OS X, kao i aplikacije za iOS i Android uređaje.


SurfEasy Pregled

Cijene i posebne ponude

SurfEasy VPN usluga

SurfEasy prodaje svoj VPN u dva različita paketa: Total VPN i Mobile VPN. Kao što mnogi pružatelji VPN-a nude, oni na ove pakete nude popuste za dugoročne planove.

SurfEasy prodaje svoju VPN uslugu kao Total VPN i pruža potpunu zaštitu do pet istodobnih uređaja s neograničenom propusnošću za svaki uređaj i pristupom svom prilagođenom softveru. Svaki će uređaj biti zaštićen šifriranjem i imat će pristup softveru za blokiranje praćenja oglasa. Cijena za ukupni VPN paket iznosi 4,99 USD mjesečno ili 47,88 dolara godišnje. Pretplata na godinu dana ukupne VPN usluge uštedjet će vam oko 20% u odnosu na mjesečnu cijenu pretplate. To znači da ćete moći dobiti samo godinu dana od ukupno VPN-a 3,99 $ / mjesečno.

SurfEasy cijene

Mobilni VPN omogućit će vam zaštitu jednog mobilnog uređaja. Potpuno će zaštititi taj jedan uređaj kriptirajući sav promet prema njemu i iz njega. Vaš će mobilni uređaj također imati pristup blokiranju praćenja oglasa dok je povezan s njihovom uslugom. Taj će uređaj imati potpunu neograničenu propusnost i puni pristup svim trinaest zemalja u svojoj VPN mreži bez prijavljivanja. Cijena paketa Mobile VPN iznosi 2,99 USD mjesečno ili 29,99 USD godišnje. Kupnja za godinu dana usluge Mobile VPN uštedjet će vam oko 6 USD iznad mjesečne cijene pretplate. Ovo je poput besplatne dobiti dva mjeseca usluge.

SurfEasy prihvaća mnogo različitih opcija plaćanja, uključujući kreditne kartice, PayPal i Bitcoin putem BitPay-a. Kreditne kartice koje prihvaćaju su Visa i Mastercard. Plaćanje je u američkim dolarima. Za plaćanje putem PayPala potrebna je samo adresa e-pošte i zaporka. Plaćanje putem BitPaya putem Bitcoina pomoći će vam da ostanete još anonimniji.

SurfEasy privatni preglednik

SurfEasy nudi nekoliko različitih proizvoda koji će vam pomoći da zaštitite svoje navike surfanja na Internetu i učinite vas anonimnijim. Jedan od takvih je SurfEasy Private Browser koji će vam omogućiti sigurno pregledavanje s bilo kojeg računala ili mreže. To može pomoći zaštiti internetsko pregledavanje kada upotrebljavate Wi-Fi žarišne točke, hotelske ili aerodromske mreže, računalo prijatelja, pa čak i javna ili zajednička računala. Preglednik je ugrađen u tanak SurfEasy privatni preglednikUSB uređaj koji se uklapa u obrazac za kreditnu karticu (prikazan s desne strane) koji se može priključiti na bilo koje računalo za šifriranje vašeg internetskog prometa.

Korištenjem jedne zaporke možete otvoriti zaštićenu internetsku vezu u kojoj se nalaze svi vaši internetski favoriti, lozinke, povijest pretraživanja i drugi osobni podaci. Omogućit će vam lokalno pretraživanje bez otkrivanja IP adrese, omogućiti vam spremanje svih lozinki i spriječiti ostale web stranice da vas prate. Čak uključuje zaslonsku tipkovnicu kako bi spriječilo da kladioničari ukradu vaše podatke dok upisujete. Kad iskopčate ključ, na računalu koje ste koristili ne ostavlja se trag vaših osobnih podataka. Na USB uređaju se čuva šifrirano i zaštićeno lozinkom. Privatni preglednik SurfEasy prodaje se jednokratno $ 69,99 s neograničenom zaštitom podataka i besplatnim redovitim ažuriranjima koja sadrže najnovije nove značajke i sigurnosna poboljšanja. Kupite li privatni preglednik SurfEasy, USB ključ dolazi s ograničenom jednogodišnjom garancijom.

SurfEasy Proširenja preglednika za Opera i Chrome

Surfeasy ima proširenja VPN proxy-a za preglednike Opera i Chrome. Možete ih dobiti putem trgovine dodataka Opera (SurfEasy Proxy za Opera) i Chrome web trgovine (SurfEasy VPN za Chrome). Oni se lako mogu pronaći i kroz izbornik proizvoda SurfEasy web stranica. Nakon što je proširenje instalirano, ono će se pojaviti u vašem pregledniku pored adresne trake. To će vam omogućiti Proširenje preglednika SurfEasylako uključite i isključite SurfEasy zaštitu samo pritiskom na gumb. Ova zaštita je putem SSL certifikata.

Kad je uključen (prikazano na slici desno), stvara šifrirani tunel između preglednika i interneta, štiteći sve vaše podatke. Također maskira vaš pravi IP i pruža vam virtualni s odabranog mjesta. To vam olakšava praćenje putem interneta i omogućuje vašem pregledniku da zaobiđe geo-ograničenja koja određuju neke web stranice. To znači da nitko ne može vidjeti što radite na mreži, web stranice koje posjećujete ili kako izgleda vaša povijest preuzimanja. Također, niti jedan od ovih podataka nije pohranjen u SurfEasy mreži bez evidentiranja, tako da se tijekom pregledavanja možete osjećati zaista sigurno, sigurno i anonimno. Usluga nudi 500MB propusne širine besplatno s mogućnošću dodavanja više dodavanjem prijatelja, uređaja ili drugih načina.

Probno razdoblje bez rizika

Iako SurfEasy ne nudi besplatnu probnu verziju za bilo koju od njihovih usluga, oni imaju 7-dnevno jamstvo povrata novca za njihovu Total VPN uslugu. Ovo će vam omogućiti vrijeme za testiranje performansi usluge i provjerite je li ona prava za vas. Ako iz bilo kojeg razloga niste zadovoljni njihovom uslugom, rado će vam vratiti pretplatu u prvih sedam dana usluge. Da biste dobili povrat, morate otkazati u prvih sedam dana svog plana i ispuniti sljedeće:

 • Pošalji e-poštu [email protected] s adrese e-pošte koju ste registrirali
 • Navedite razlog otkaza
 • Navedite PIN podrške koji možete pronaći na adresi account.surfeasy.com/profile

Povrat sredstava bit će odobren samo u roku od sedam dana od plaćanja usluge. Povrat sredstava nakon toga neće biti dodijeljen. Ova se ponuda ne odnosi na pretplate kupljene pomoću iTunes, Playstore-a ili Amazon Store-a ili one nadogradnje sa Starter VPN plana.

Posjetite SurfEasy

SurfEasy mreže i lokacije poslužitelja

SurfEasy mreža uključuje pristup poslužiteljima u više gradova u trinaest različitih zemalja.

ZemljeGradoviProtokoli Politika logovanja
13nepoznataOpenVPN i L2TP / IPsecNema zapisnika

Popis zemalja u kojima SurfEasy ima VPN servere kratak je i uključuje sljedeće:

 • Australija
 • Brazil
 • Kanada
 • Francuska
 • Njemačka
 • Italija
 • Japan
 • Nizozemska
 • Norveška
 • Singapur
 • Ujedinjeno Kraljevstvo
 • Ujedinjene države

Iako SurfEasy možda nema broj poslužitelja koje imaju mnogi davatelji VPN-ova, oni imaju više lokacija poslužitelja u SAD-u i poslužitelje strateški smještene u različitim dijelovima svijeta. Imaju servere koji se nalaze na svim kontinentima svijeta, osim u Africi. Sve lokacije poslužitelja podržavaju OpenVPN i L2TP / IPsec protokole. Imaju vodiče u području podrške za svoje web mjesto kako bi pomogli novim pretplatnicima da instaliraju i koriste njihovu uslugu. Nijedan njihov VPN poslužitelj ne podržava P2P softver poput BitTorrent-a. U stvari se nećete moći povezati s njihovim poslužiteljima ako koristite P2P softver.

Posjetite SurfEasy

Privatnost i sigurnost

SurfEasy ima sjedište u Kanadi, imaju strogu, Nema zapisnika politika privatnosti. Ne bilježe nikakve podatke o upotrebi svojih VPN korisnika. Oni čuvaju samo podatke potrebne za rad svoje usluge. Svojim riječima:

SurfEasy mreža je mreža bez dnevnika. To znači, osim za ograničene iznimke u nastavku, ne prikupljamo nikakve podatke koji se prenose preko naše mreže. Konkretnije, ne prikupljamo nikakve podatke u vezi s web lokacijama koje posjetite ili IP adresama dodijeljenim vama kada pristupite SurfEasy privatnoj mreži, a s obzirom na našu VPN uslugu, ne prikupljamo nikakve podatke pohranjene na vašem uređaju ili koji su im preneseni. , uključujući sve podatke koje aplikacije na vašem uređaju mogu prenijeti preko naše mreže.

Njihova je politika privatnosti transparentna o svim podacima koje prikupljaju i kako ih koriste. Trebali biste to ispitati sami ako imate bilo kakvih nedoumica.

SurfEasy također osigurava sigurnost vašeg internetskog prometa i navika pregledavanja. Nude podršku za OpenVPN i L2TP / IPsec protokole. Šifriranje na Windows, Mac OS X i Android uređajima vrši se putem 256-bitnog OpenVPN-a, a šifriranje na iOS uređajima je 128 L2TP / IPSec. To će vam pomoći da šifrirate sav svoj internetski promet i zaštitite ga od znatiželjnih očiju. Pruža vam i virtualnu IP adresu dok maskirate svoju istinsku te na taj način pomažete u zaštiti anonimnosti tijekom surfanja Internetom. Dodavanje blokatora oglasa može vam pomoći da ostanete još sigurniji tako što ćete izbjeći zlonamjerni softver i drugi softver za praćenje.

OpenVPN je najsigurniji od VPN protokola. Riječ je o vrlo svestranom protokolu koji sada ima podršku za većinu vrsta uređaja. L2TP / IPsec izvrstan je izbor za mobilne uređaje poput iOS-a, jer ga većina izvorno podržava i olakšava konfiguriranje, iako može biti malo sporije od nekih drugih protokola. Njihova L2TP / IPsec implementacija koristi 128 bitnu enkripciju za sav vaš internetski promet.

Posjetite SurfEasy

Hands-on testiranje

Dovršavamo pregled SurfEasy s nekoliko ruku za testiranje softvera njihovog klijenta kako bismo vidjeli koliko je lako postavljati i koristiti, kao i testirati njegove cjelokupne performanse. Za početak bih želio reći da SurfEasy nije najbrži VPN koji smo ikada testirali. Imaju prilagođeni softver za klijente i za Windows i za Mac. Također imaju aplikacije za iOS i Android uređaje i softverska proširenja za preglednike Opera i Chrome. Područje njihove podrške sadrži postupne vodiče za konfiguriranje njihove usluge na svim uređajima koje podržavaju.

Povezivanje sa sustavom Windows

SurfEasy ima prilagođeni klijent za Windows koji će vam omogućiti povezivanje s bilo kojim poslužiteljem u njihovoj mreži koristeći OpenVPN protokol. Možete preuzeti klijenta s njihove web stranice. Kad instalirate klijent, vidjet ćete nekoliko zaslona za postavljanje. Možete postaviti račun ako ga još nemate ili se prijaviti u VPN mrežu. Prvi put kada se prijavite na SurfEasy Windows klijent, instalirat će TAP pogonitelj i zatim pokrenuti VPN klijent.

Kad prvi put otvorite SurfEasy klijent, on će vas povezati s najbližim poslužiteljem koji ima najbrže vrijeme pinga. Donja slika predstavlja tri snimke zaslona Windows klijenta u akciji. Prvi prikazuje zaslon klijenta kada je isključen iz mreže. Prvo što ćete primijetiti je da je ikona zemlje zasivljena, a prekidač u isključenom položaju. Ovaj je zaslon lako prepoznati po činjenici da su lokacija (Phoenix, AZ), IP adresa, status veze (nije sigurno) i status blokade praćenja oglasa (omogućeno) prikazani crvenim mjehurićima. Također se pri dnu prikazuje crvena prekinuta poruka.

Surfeasy Windows klijent

Druga gornja snimka zaslona pokazuje kako klijent izgleda kad je pravilno spojen na SurfEasy VPN mrežu. Ikona na vrhu prikazuje zastavu zemlje na koju smo se povezali (UK) i da je sklopka u položaju “Uključeno”. Također lokacija (Ujedinjeno Kraljevstvo), IP adresa, status veze (siguran) i status blokade praćenja oglasa (omogućeno) prikazani su zelenim mjehurićima.

Zadnja gornja slika prikazuje snimku zaslona za praćenje zaslona klijenta SurfEasy Windows. Prikazuje kako u brojaču tako i u grafikonima formate sljedbenika koje je VPN blokirao u zadnjih 30 dana. Možete vidjeti da je 1657 oglasa bilo blokirano na dan kada smo testirali klijenta. Blokiranje ovih oglasa omogućit će vam da se stranice koje posjetite brže učitavaju i moglo bi ubrzati vaše iskustvo pregledavanja. Primijetite i da smo i dalje povezani s VPN serverom u Velikoj Britaniji.

Donja ilustracija prikazuje neke druge snimke zaslona SurfEasy klijenta. Prva dva pokazuju kako odabrati zemlju s kojom se želite povezati. Najlakši način (prikazan na prvoj slici ispod) za povezivanje ili promjenu poslužitelja je da kliknete na ikonu države na vrhu zaslona i odaberete zemlju s rezultirajućeg padajućeg popisa. Drugi način koji je prikazan na drugoj slici ispod jest klik na ikonu zupčanika, na padajućem popisu odaberite Odaberi regiju, a zatim kliknite na zemlju koja je odabrana..

Odabir poslužitelja SurfEasy

Zadnja slika iznad prikazuje padajući popis koji se dobiva kad kliknete na ikonu zupčanika. Ovaj će vam popis omogućiti sljedeće:

 • Odspojite vezu sa državom s kojom ste trenutno povezani, ali ostavite klijenta otvoren
 • To pokazuje vaš status zaštite
 • Prikazuje vašu propusnost (u našem slučaju neograničenu)
 • Status blokiranja praćenja oglasa (u našem slučaju uključen)
  • Zadržavanje miša iznad tog položaja omogućit će vam da uključite ili isključite praćenje
 • Odabir regije – omogućit će vam odabir ili promjenu zemlje u kojoj ste povezani
 • Wi-Fi sigurnost (pomaknite pokazivač miša za promjenu)
  • Omogući zaštitu – upozorit će na nesigurne mreže i kriptirati sve transakcije u i od nesigurnih
  • Onemogući upozorenje – ne preporučuje se
 • Postavke – (zadržite pokazivač miša iznad)
  • Pokretanje pri pokretanju – povežite se kada se klijent otvori
  • Odjavite se iz SurfEasy mreže – morat ćete ponovo unijeti vjerodajnice za prijavu
 • Pomoć (pokažite pokazivač iznad)
  • Račun – Otvorite nadzornu ploču računa kako biste dodali uređaje, promijenili profil ili izmijenili račun, pristupili PIN broju potrebnom za podršku telefonom.
  • Uvjeti usluge – za pregled
  • Pravila o privatnosti – za pregled
  • Obratite se podršci – postavljajte pitanja ili riješite probleme
  • Pokažite zapisnike o rješavanju problema – za pomoć SurfEasy osoblju u pitanjima podrške
 • Zatvorite SurfEasy VPN – blizak klijent

Klijent SurfEasy Windows kriptira sav promet između vašeg uređaja i njihovih poslužitelja. Koristi OpenVPN koristeći 256 bitnu enkripciju. Radi sa sustavima Windows 10, 8.1, 8, 7, XP SP3, & Vidik.

Posjetite SurfEasy

Povežite se s Mac klijentom

Kao i Windows prilagođeni softver, SurfEasy klijent za Mac OS X može se preuzeti s njihove web stranice. Ima istu funkciju kao njihov Windows klijent. Predviđeno je da se izvodi na Mac OS X 10.7 ili noviji. Oni olakšavaju preuzimanje i instaliranje svog Mac klijenta sa samo nekoliko klikova. Slično Windows klijentu, sav promet između vašeg računala ili prijenosnog računala i VPN mrežnog poslužitelja provodi se 256-bitnim OpenVPN protokolom.

Povežite se s iPhonea ili iPada

SurfEasy također ima klijenta za iOS. Podržava sve uređaje (iPhone, iPad, iPod Touch). Koristi 128-bitni L2TP / IPsec da bi kriptirao sav promet između vašeg uređaja i odabranog VPN poslužitelja. Značajke i izgled aplikacije sličan je klijentu Windows. Klijent će se izvoditi na iOS 6 ili noviji.

Ilustracija u nastavku prikazuje tri snimke zaslona SurfEasy iOS aplikacije na djelu. Prvi prikazuje snimku zaslona kad ste pravilno povezani. Kao što vidite, sličan je snimku zaslona veze sa sustavom Windows. Ima ikonu za zemlju u koju ste povezani. Nakon toga slijedi karta koja prikazuje vašu trenutnu vezu (Chantilly VA), IP adresu, status veze (Secure), oglasni trag koji blokira zelene mjehuriće. Nakon toga slijedi broj oglasa koje je VPN blokirao u posljednjih 30 dana.

SurfEasy iOS aplikacija

Druga slika iznad prikazuje izbornik kada odaberete ikonu zupčanika i kliknete na područje promjene. Ovo je zaslon za odabir zemlje (prikaz u eksploziji). Slično je popisu dobivenom odabirom ikone države u Windows klijentu. Trenutno je postavljeno na SurfEasy optimizovano što će vas povezati s VPN serverom koji vam je najbliži s najbržim vremenom pinga. Ako odaberete zemlju na ovom zaslonu, ona će se povezati s tom zemljom.

Zadnja gornja snimka zaslona prikazuje ostatak zaslona izbornika dobiven dodirom na ikonu zupčanika. Ovo je slično onome dobivenom klikom na ikonu zupčanika na Windows klijentu. Omogućit će vam povezivanje ili promjenu zemalja, uključivanje ili isključivanje blokade praćenja oglasa, omogućavanje / onemogućavanje sigurnosnih upozorenja za Wi-Fi, pristup imigrantskoj SurfEasy dokumentaciji i odjava VPN aplikacije. Kao što vidite, iOS aplikacija SurfEasy sadrži isti izgled, izgled i funkcionalnost kao i njihov Windows klijent.

Posjetite SurfEasy

Spojite Android uređaj

SurfEasy također ima aplikaciju za Android uređaje. Aplikacija Android izgleda i funkcionira gotovo identično kao iOS aplikacija. Omogućuje vam odabir države po vašem izboru, a zatim vas automatski povezuje s onim što mislite da bi trebao biti najbrži poslužitelj u toj zemlji. Možete prekinuti vezu s jednog poslužitelja i ponovno se povezati s drugim samo odabirom druge zemlje. Ako se želite ponovno povezati s istom državom, morat ćete se odspojiti s VPN-a, a zatim odaberite zemlju da se ponovo povežete s njom. Njegovi su zasloni gotovo identični onima za iOS aplikaciju i slični su onima klijenata. Aplikacija se može pokretati na uređajima sa sustavom Android 4.0 ili novijim i koristi 256-bitni OpenVPN za šifriranje svih vaših internetskih prometa.

Posjetite SurfEasy

SurfEasy test brzine

SurfEasy nije bio dosljedan u našim testovima brzine. Brzina njihovog poslužitelja u Restonu, VA bila je dobra. Pokazao je samo oko 11% smanjenje u odnosu na brzinu našeg ISP-a bez VPN-a. Međutim, rad njihovih poslužitelja u Phoenix AZ-u nije bio tako dobar s smanjenjem brzine od preko 30% do 40%. Iako možete odabrati zemlju na koju se povezujete ili dopustiti usluzi da odabere najbližu vama koja ima najbrži ping, ne možete odabrati grad koji ćete se povezati sa sobom. Stoga preporučujemo da, ako postignete loše performanse, ponovno povežete s VPN-om. Ponekad će vam ovo pružiti mnogo bolje performanse spajanjem na neki drugi poslužitelj u državi.

SurfEasy izvedbe

Kao što vidite, postojala je 11,4% razlika u brzini između veze izravno na naš ISP i veze na poslužitelj u Reston VA. Kao što se očekivalo, njihov je gubitak u brzini veze, ali isplati se zbog dodatne sigurnosti koju pruža ova razina enkripcije. Sa brzinom od gotovo 46 Mbps trebali biste biti zadovoljni performansama ovog SurfEasy VPN poslužitelja. Reći ćemo da nismo primijetili nikakve propuste prilikom gledanja strujnih medija s lokalne web stranice, ali uživamo u velikoj brzini veze. To možda nije istina tamo gdje ste. Zbog nedosljednosti u brzini, izvedba bi se mogla razlikovati, stoga svakako testirajte područje s kojim se želite povezati.

SurfEasy pregled: zaključak

SurfEasy je u prostoru za privatnost već oko 5 godina. Imaju dobru reputaciju zbog usluge koju nude. Njihova mreža nije jedna od najvećih, ali imaju servere strateški smještene širom svijeta s lokacijom u 13 različitih zemalja. Njihova politika bez dnevnika, transparentan način na koji obrađuju zahtjeve za informacijama i njihova podrška za plaćanja putem kripto-valute Bitcoin pokazuju da oni privatnost svojih članova shvataju ozbiljno.

SurfEasy podržava OpenVPN i L2TP / IPsec protokole što njihovu uslugu čini kompatibilnom s većinom uređaja. Imaju prilagođeni klijentski softver za Windows i Mac OS X, aplikacije za iOS i Android uređaje. Oni također imaju postupne vodiče za instalaciju koji vam pomažu u konfiguriranju njihove usluge na tim uređajima.

Ono što mi se najviše svidjelo u usluzi:

 • Prilagođeni softver za Windows i Mac
 • Aplikacije za iOS i Android
 • Proširenja za preglednike Opera i Chrome
 • Pravila bez zapisivanja
 • Još anonimni načini plaćanja poput Bitcoina

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Dodajte PPTP protokol da biste podržali više uređaja
 • Lakši postupak povrata novca
 • Dodatne informacije o njihovoj mreži na njihovoj web stranici također bi bile korisne, uključujući lokacije poslužitelja u svakoj zemlji
 • Za neki P2P pristup možda neće biti važan

SurfEasy uslugu možete koristiti za svakodnevno surfanje, internetsko bankarstvo ili uživanje u omiljenim streaming medijima. Čuvat će vaš promet pri korištenju javnih Wi-Fi mreža i prevladati cenzuru društvenih web lokacija poput Facebooka i Twittera od strane vaše lokalne vlasti. Trebao bi biti prikladan za većinu vaših internetskih potreba. Oni nude 7-dnevno jamstvo povrata novca. Potražite njihovu uslugu za testnu vožnju i uvjerite se sami. Ako uživate, možete se pretplatiti na neograničen pristup s pet veza već od samo 3,99 USD mjesečno.

Posjetite SurfEasy

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map