Našim pregledom utvrđeno je da je Speedify usluga u oblaku koju nudi Connectify Inc., američka tvrtka sa sjedištem u Philadelphiji, Pennsylvania. Connectify također prodaje softver kako bi vaše računalo pretvorio u Wi-Fi žarišnu točku, Wi-Fi repetitor ili most. Speedify se prodaje kao internetska usluga za povećanje brzine čija tehnologija povezivanja kanala omogućuje brži i pouzdaniji Internet. Koristi sve dostupne WiFi, 3G, 4G i ožičene veze za ubrzavanje HD streaminga, prijenosa i svih ostalih internetskih aktivnosti. Međutim, nedavno (u prosincu 2016.) uvođenje sigurne enkripcije u njihov softver sada im omogućuje da nude povećanu brzinu VPN usluga.

Ubrzajte pregled

Pa kako funkcionira Speedify? Speedify koristi tehnologiju povezivanja kanala kako bi kombinirao sve svoje dostupne internetske veze i povezao ih s jednim od svojih poslužitelja. Poslužitelj vam nudi virtualnu IP adresu. Dakle, stvarajući pojačani proxy koji će vam omogućiti surfanje Internetom većim brzinama. U prosincu 2016. dodali su sigurnu enkripciju miksu. Time je dovršena njihova transformacija iz proxyja s povećanom brzinom u VPN uslugu s povećanom brzinom. O njihovom šifriranju reći ćemo više kasnije u našem pregledu Speedify.

Cijene i posebne ponude

Speedify nudi svoju uslugu besplatno s ograničenjem propusnosti od 1 GB mjesečno. Uz to, nude mjesečne i godišnje pretplate. Njihovu uslugu možete dobiti za 8,99 USD mjesečno. Kao i mnogi drugi pružatelji VPN-a, oni nude popust ako kupite dugoročni, godišnji paket. Za ograničeno vrijeme nude 75% popusta na svoju uobičajenu godišnju cijenu. To znači da možete dobiti godinu dana Speedify za 49,99 USD ili samo 4,16 USD mjesečno.

Ubrzajte cijene

Usluga Speedify VPN nudi sljedeće značajke:

 • Povećajte brzinu internetskog prometa kombiniranjem više internetskih veza u jednu
 • Pristup poslužiteljima u preko 23 različite zemlje
 • Neograničeno preuzimanje
 • Dvije istovremene veze uređaja
 • Sigurno šifriranje podataka s vašeg omiljenog internetskog mjesta
 • Virtualne IP adrese
 • P2P promet dopušten je putem nizozemskih poslužitelja
 • Klijenti za Windows, Mac OS X, iOS i Android uređaje.

Speedify pruža nekoliko različitih načina plaćanja za njihovu VPN uslugu. Prihvaćaju većinu glavnih kreditnih kartica, uključujući Visa, MasterCard, American Express, Discover i JCB. Ako ste tip osobe koja voli zadržati sve svoje internetske troškove na središnjem mjestu, tada će vam biti drago da znaju da oni prihvaćaju i PayPal.

Besplatno ubrzajte račun

Speedify nudi svoju uslugu besplatno s ograničenjem propusnosti od 1 GB mjesečno. Također biste trebali znati da, u skladu s njihovim uvjetima, mogu umanjiti i ograničiti besplatne račune u bilo kojem trenutku kad smatraju da to postaje potrebno. Trenutno, ako ste prvi put korisnik, oni vam daju ograničenje od 4 GB za svoj prvi mjesec. Smatraju da će vam ovo omogućiti da u potpunosti iskoristite povezanost njihovih kanala i iskusite brži Internet. Nakon što to učinite, Speedify vjeruje da ćete se htjeti pretplatiti na njihovu neograničenu plaćenu uslugu.

Pored besplatne usluge, Speedify nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca. Ako niste zadovoljni njihovom uslugom, obratite se njihovom osoblju za podršku u roku od 30 dana od datuma pretplate na kalendar. Ako vas ne mogu učiniti potpuno sretnima, Speedify će vam vratiti novac.

Posjetite SpeedifyUbrzajte mrežne i poslužiteljske lokacije

Mreža Speedify sastoji se od poslužitelja na preko 34 lokacije raspoređenih među 23 zemlje. To uključuje zemlje na sljedećim kontinentima: Aziju, Europu, Sjevernu Ameriku, Južnu Ameriku i Oceaniju. Sastoji se od zemalja poput Sjedinjenih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade, Brazila i Nizozemske (gdje je dozvoljen P2P). Potpuni popis zemalja je sljedeći:

 • Azija – Hong Kong, Indija, Indonezija, Izrael, Japan, Singapur
 • Europa – Austrija, Belgija, Bugarska, Francuska, Njemačka, Irska, Italija, Latvija, Nizozemska, Poljska, Rusija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Velika Britanija
 • Sjeverna Amerika – Kanada (2 grada), Sjedinjene Države (11 gradova)
 • Okeanija – Australija
 • Južna Amerika – Brazil

Ovo nije toliko lokacija kao većina većih VPN usluga, ali vam omogućava pristup nekim od popularnijih lokacija i poslužitelja na pet glavnih kontinenata. Dodatno u svom trenutnom obliku usluga Speedify je u povojima i po potrebi se proširuje na nova mjesta.

Privatnost

Iako Speedify ne prikuplja trajne podatke o internetskim aktivnostima svojih pretplatnika, on pohranjuje privremene podatke o privremenim korisnicima za normalno održavanje i pomaže u rješavanju problema i poboljšanju performansi njihove mreže. Evo izvatka iz pravila o privatnosti na njihovoj web lokaciji:

Tijekom našeg uobičajenog obavljanja dužnosti, Connectify NE gasi, ograničava stopu, ne nadzire, ne bilježi ili ne pohranjuje sadržaj internetskih aktivnosti našeg kupca koji plaćaju. Određeni protokoli, primjerice Bitorrent ili Tor, mogu biti blokirani na nekim ili svim poslužiteljima. Besplatni korisnici mogu se ugasiti ili ograničiti stopu, kako je određeno u uvjetima licenci za korisnike. Ne bilježimo sadržaj vaših podataka koji su poslani ili primljeni putem Usluge. Poslužitelji bilježe sljedeće podatke korisnika koji bilježe sljedeće podatke: (1) vrijeme i mrežnu lokaciju s koje je uspostavljena veza Speedify; (2) količina prenesenih podataka i (3) trajanje veze Speedify. IP adrese povezane putem Usluge mogu se zabilježiti i zadržati do 7 dana. Ove informacije omogućuju Connectifyu da izvršava naše Uvjete, istražuje zločine pomoću Usluga, rješava probleme i poboljšava izvedbu.

Stoga vam možemo pružiti podatke o upotrebi propusne širine i ponuditi proizvode i usluge koje zahtijevaju, a možemo pohraniti propusnost koja se prenosi po usluzi.

Kao što vidite, neke od informacija o privremenoj sesiji mogu se pohraniti do 7 dana. Ovo je više od mnogih drugih pružatelja VPN-a i nekim korisnicima bi moglo biti problem. Članovi dijele IP adrese na poslužiteljima što otežava praćenje internetskog prometa određenog pojedinca tijekom upotrebe usluge Speedify VPN. Te podatke biste trebali pregledati sami. Možete ih pronaći u njihovim Pravilima o privatnosti. Još jedna stvar koja bi mogla zabrinuti neke korisnike jest to što se nalaze pod jurisdikcijskim zakonima države Pennsylvania. Obavezno pročitajte njihov TOS kako biste vidjeli što ovo uključuje.

Posjetite Speedify

Ubrzati će zaštititi internetski promet?

Speedify je sa svojim VPN protokolom odabrao drugačiji tečaj od većine VPN pružatelja usluga koje smo pregledali. Prije svega, odlučili su dopustiti korisniku samo da omogući ili onemogući šifriranje u svom klijentu. Ovo je pojednostavilo izbor korisnika da li žele povećanu sigurnost podataka ponuđenom enkripcijom ili samo povećanu brzinu pruženu kombinacijom internetskih veza.

Drugo, oni su svoju sigurnost dizajnirali oko DTSL-a koji je TSL (SSL) preko UPD-a. To svojim pretplatnicima pruža svu sigurnost koju uživaju HTTPS veze, ali omogućuje Speedify da sami rješavaju ispravke pogrešaka. To im daje prednost performansi u odnosu na algoritme koje neki davatelji koriste za rukovanje pogreškama i one koji se koriste u TCP-u. Uz to, u kombinaciji s tehnologijom spajanja kanala, Speedify omogućuje bolju VPN pouzdanost na manje stabilnim vezama.

Konačno, Speedify je za svoj algoritam enkripcije AEAD odlučio koristiti ChaCha20 protok šifre s kodom provjere autentičnosti poruke Poly1305 (MAC). ChaCha20, derivat Salsa20 i Poly 1305 MAC, su primitivi koje je razvio ugledni pedagog i kriptolog u industriji Daniel J. Bernstein. Njihovo šifriranje koristi DTLS (TLS preko UDP-a) pomoću TLS_ECDHE_ECDSA_WITH_CHACHA20_POLY1305_SHA256. To se provodi pomoću Googleove BoringSSL biblioteke, koja je fork OpenSSL-a. Većina VPN davatelja koje smo pregledali odlučuje se za neki oblik AES-a.

Na prvi pogled ovaj se izbor čini neobičnim, ali daljnja istraga pokazuje da upotreba ovog algoritma za šifriranje za TSL dobiva na popularnosti jer je integriran u Google-ov BoringSSL i javne knjižnice OpenSSH. Trenutak je dodavanja u knjižnicu OpenSSL. Google i drugi su zagovarali ChaCha20 kao alternativni algoritam enkripcije za TSL u slučaju da u budućnosti AES enkripcija postane ranjiva..

Naš pregled Speedify također je utvrdio da ChaCha20-Poly1305 ima i neke druge prednosti. To uključuje sljedeće:

 • Njihova enkripcija sigurna je kao i AES algoritmi.
 • Lakše je provesti i time manje skloni nepravilnoj provedbi.
 • Brži je kada se pokreće samo na softveru.
 • ChaCha20-Pol1305 podržavaju Google Chrome i Android 5.0+.
 • Brže će se pokretati na starijem hardveru koji nije optimiziran za AES.
 • Algoritam nema veze s američkim državnim agencijama.

Jedini nedostatak korištenja ovog algoritma koji smo mogli vidjeti je da će se sporije odvijati na arhitekturi koja se hardversko ubrzava za AES kao što su neki od najnovijih mobilnih uređaja.

Kao što vidite iz gornje rasprave, Speedify je uložio nekoliko stvarnih misli u to kako najbolje osigurati svoj internetski promet. Mislimo da će im odabrano rješenje pružiti mirni mir sigurnim kriptiranjem svih vaših podataka na Internetu. Na taj način možete ostati sigurni da ćete biti zaštićeni gdje god se nalazili u svijetu dok koristite njihovu uslugu.

podrška

Ubrzavanje podrške uglavnom je putem e-pošte. Imaju sustav prodaje ulaznica kojima možete pristupiti putem stranice podrške na njihovoj web stranici. Da biste stvorili kartu: navedite svoje ime, adresu e-pošte kako bi mogli odgovoriti, predmet, poruku ili opis problema i priložiti sve datoteke koje bi mogle biti korisne. Odgovorit će vam srdačnom e-porukom koja sadrži vaš broj ulaznice. Ulaznice se uglavnom rade od 9:00 do 17:00 EST. Kako se navodi, oni će povremeno provjeravati karte i odgovarati na njih nakon ovih sati. Od tri karte koje smo postavili, jedna koja je stavljena nakon sati trajala je oko 5 sati, a na dvije smještene u normalnim satima odgovoreno je za manje od 30 minuta.

Oni također imaju izvrsno područje podrške na svojoj web stranici koje sadrži često postavljana pitanja o njihovoj usluzi, tehničke detalje, pitanja o naplati i izvrsne vodiče koji vam mogu pomoći da najbolje iskoristite njihovu VPN uslugu. Speedify također održava društvenu prisutnost na Facebooku, Twitteru, Google+ i YouTubeu. Uz to, imaju aktivnu web stranicu s blogovima.

Posjetite Speedify

Hands-on testiranje ubrzavanja

Speedify je razvio prilagođeni softver koji će vam pomoći da najbolje iskoristite njihovu uslugu. Imaju klijente za Windows i Mac OS X, kao i mobilne aplikacije za iOS i Android. Specifikacije za ove su sljedeće:

 • Ubrzajte za Desktop
  • Mac OS X – Mac OS 10.9 i novije verzije
  • Windows – Windows 7/8 / 8.1 / 10 i Windows Server 2008 R2 i novije verzije
 • Ubrzajte mobilni
  • iOS – iOS 9.0 ili noviji
  • Android – Android 4.4 (KitKat) ili noviji na ARM / x86,

Sav njihov softver i aplikacije imaju isto sučelje, tako da ćete lako koristiti uslugu Speedify na više vrsta uređaja

Instalacija ubrzanih prilagođenih klijenata i aplikacija

Instalacija njihovog prilagođenog softvera je jednostavna i započinje prvo posjetom njihovoj web stranici i odabirom „Download“ iz njenog glavnog izbornika. Ovo će otvoriti stranicu za preuzimanje. Kad ste tamo, jednostavno kliknite ili dodirnite gumb za vaš OS. Gumbi za iOS i Android odvest će vas do njihovih trgovina, iTunesa ili Google Store-a. Nakon toga aplikaciju možete instalirati na svoj uređaj dodirom gumba “Instaliraj”. Odabirom gumba Windows PC ili Mac omogućit ćete preuzimanje instalacijskog programa na radnu površinu. Tada možete pokrenuti ili otvoriti instalacijsku datoteku za dovršetak postupka.

Korištenje Speedify Windows klijenta

Nakon što instalirate klijent Speedify za Windows, vidjet ćete zaslon poput onog prikazanog slijeva dolje. Ovo je glavni prozor veze za klijenta. Klikom na prekidač za povezivanje povezat ćete se s najbržim poslužiteljem s vaše trenutne lokacije. Ovo se određuje zagušenjem i kašnjenjem poslužitelja. To nas je povezalo s Atlantom u državi Georgia.

Klikom na vašu trenutnu lokaciju otvorit će se prozor u kojem ćete se moći povezati s drugom lokacijom. Obavijest “Poveži se s najbližima” za nas je zadano odabrana. Ovdje se također možete povezati s P2P poslužiteljem i postaviti klijenta za automatsko pokretanje. Klikom na “više” u ovom prozoru proširit ćete popis lokacija. Ako odaberete Kanadu i zatvorite popis, povežete se s VPN serverom u Kanadi. To nas je povezalo s Montrealom.

Ubrzajte korištenje Windows klijentaGornja ilustracija pokazuje kako je lako povezati se na VPN poslužitelj u Speedify mreži pomoću njihovog prilagođenog Windows softvera. Upotreba bilo kojeg od Speedifyjevog prilagođenog softvera gotovo je ista jer imaju gotovo identična sučelja. To znači da vam neće trebati dugo da naučite koristiti njihovu uslugu bez obzira na uređaj s kojim se povezujete. Ako želite detaljniji pregled postavki vezanih kanala i ostalih postavki za Windows klijenta, pogledajte odjeljak o upotrebi Android aplikacije u nastavku..

Posjetite Speedify

Pomoću aplikacije Speedify Android

Jedna od glavnih značajki Speedify VPN klijenta je mogućnost povezivanja više internetskih veza. Budući da ovu značajku možemo ispitati samo pomoću mobilne aplikacije Speedify, odlučili smo je upotrijebiti za praktični pregled njihovog softvera. Napomena budući da je sučelje za sve njihove prilagođene klijente i aplikacije gotovo identično, ovaj se odjeljak može koristiti i kao vodič za Windows klijent, Mac OS X aplikaciju i iOS aplikaciju.

Kada se aplikacija Speedify prvi otvori, morat ćete proći nekoliko zaslona dozvole prije nego što se otvori glavni zaslon veze. Nakon što dodirnete gumb “Početak rada”, vidjet ćete neobavezna dopuštenja kako biste aplikaciji omogućili upotrebu GPS lokacija i upravljanje funkcijama telefona. Odlučili smo ne dopustiti to jer nisu obavezna i obično dopuštamo onoliko dozvola koliko je potrebno za upotrebu aplikacija. Sljedeći zaslon traži dozvolu za postavljanje VPN veze. Morate omogućiti ovo dopuštenje za rad Speedify pa dodirnite ok. Ovo otvara glavni zaslon za povezivanje Androida.

Napominjemo, ako nemate plaćenu pretplatu, ali želite je kupiti, dodirnite gumb “Nadogradnja”. Ako imate plaćeni račun, možete dodirnuti “Prijava” za prelazak na taj račun. Nakon što se otvori sljedeći ekran, unesite svoju adresu e-pošte i dodirnite gumb “Nastavi”. Zatim unesite lozinku koju ste dobili kad ste se pretplatili da biste dovršili prebacivanje računa. Ovi podaci će također biti u vašoj potvrdnoj e-pošti ako ste ih zaboravili. Inače možete samo koristiti besplatni račun.

Ubrzajte za Android

Sada kada je glavni zaslon za vezu otvoren, pogledajmo bliže njegove komponente. Dodirnite prekidač za uključivanje i isključivanje povezati ćete se s prikazanom lokacijom ispod njega. Kao što možete vidjeti na sredini snimke dolje, naš Android telefon ima pristup dvije vrste mreža, mobilni kanal i Wi-Fi kanal .

Stanična postava prikazana je u obliku crvenog mjehurića sa staničnom ikonom unutar nje. Dotaknite ga otvorit će se zaslon za postavljanje (dolje lijevo). Ima prekidač za uključivanje mobilnog pristupa. Možete ga onemogućiti ako imate vrlo ograničen plan. Postavke ćelije su sljedeće:

 • Prioritet
  • normalan – Kad je postavljeno na ovo, mobitel će se koristiti za povećanje brzine kad je potrebno i kao nesigurna ako Wi-Fi veza ne uspije.
  • rezerva – To će vam omogućiti korištenje mobilnog uređaja samo ako WiFi nije dostupan.
   • Mjesečna i dnevna ograničenja – Granice se po potrebi mogu uključiti ili isključiti. Sva ograničenja trebaju biti postavljena manja od vašeg ukupnog limita jer možete koristiti svoj mobilni ako niste povezani na VPN, a računa se samo ako ste povezani.
   • Poništite upotrebu podataka – Time se možete pridržavati svojih mjesečnih ograničenja kako ne biste dobili naplatu dodatnih troškova.

Ubrzajte postavke mrežnih kanala

Wi-Fi kanal prikazan je kao plavi mjehurić koji sadrži Wi-Fi simbol. Dotaknite ovaj oblačić otvorit će se zaslon s postavkama za vašu Wi-Fi vezu (gore desno). Postoji nekoliko različitih opcija koje možete postaviti za ovu vezu. Oni su kako slijedi:

 • Priorty – Uvijek koristite ili koristite ograničeno
  • Obično je postavljeno na “uvijek uključeno” za Wi-Fi jer većina korisnika za njega ima neograničenu propusnost.
  • Uvijek možete isključiti ako Wi-Fi ima ograničenu propusnost.
   • Mjesečna i dnevna ograničenja – Sva ograničenja trebaju biti postavljena manja od vašeg propusnog opsega max jer možete upotrebljavati vaš Wi-Fi ako niste povezani na VPN, a računa se samo ako ste povezani.
 • Poništite upotrebu podataka – Omogućuje vam resetiranje za novi mjesec.

Ove postavke kanala omogućuju vam da osvijestite cijenu usluge Speedify omogućavajući ograničavanje ili uklanjanje povezivanja skupljih mreža. Postoje veze i na svim ekranima za postavljanje kanala za pomoć na web mjestu Speedify ako vam zatreba. Te će vas veze odvesti do njihove stranice „Podrška“ gdje možete pronaći često postavljana pitanja, vodiče za proučavanje ili stvoriti kartu za podršku.

Softver Speedify također ima par parametara koje možete postaviti za kontrolu načina rada VPN veze. To su način šifriranja i povezivanja. Oni se mogu postaviti na sljedeći način:

 • Šifriranje (Preklopni)
  • Šifrirani – Ovo je zadana postavka i u potpunosti će kriptirati sav vaš internetski promet i zaštititi ga od trećih strana.
  • nekodiran – Ovo će poslati sve podatke kao običan tekst i korisno je za strujanje i korištenje povećane konfiguracije proxyja.
 • Način spajanja kanala
  • Ubrzati – Ova će postavka koristiti sve dostupne mrežne kanale kako bi povećala vašu VPN brzinu do maksimuma.
  • Blagoglagoljiv – Ovo će prenijeti sve podatke prema dolje dostupnom kanalu pojedinačno i moglo bi usporiti vašu brzinu veze. To osigurava slanje vaših podataka čak i ako jedna od vaših veza ne uspije.

Opcije za ubrzanje Android aplikacije

Speedify pruža puno informacija o vašem VPN računu. Tome se pristupa na dnu glavnog zaslona veze u obliku pet malih pomičnih ploča. Dodirnite bijelu strelicu ulijevo ili udesno omogućit će vam se kretanje kroz podatke o VPN vezi. Pomičući se slijeva udesno, sadrže sljedeće:

 • okno 1
  • Vrsta računa
   • free
    • Mjesečni podaci koji se koriste u GB i vodoravni grafikon.
   • Neograničen – Nije prikazana upotreba podataka.
 • okno 2
  • Ubrzati – Stvarno vrijeme
   • Wi-Fi – Mbps i crvena je u grafikonu
   • ćelijski – Mbps i plava boja u grafikonu
   • Kanal povezan – prikazan je kao bijela linija koja je sastavljena od ostalih kanala, a na njemu je označen vrh u Mbps.
 • okno 3
  • Podaci su poslani – MB (mjesečno i dnevno)
  • Kružni grafikon
   • Wi-Fi – prikazan crvenom bojom s poslanim podacima (MB)
   • ćelijski – Prikazana je plavom bojom s poslanim MB i% koji se koristi ako su postavljena ograničenja

Apeedify informacije o pomicanju

 • okno 4
  • statistika
   • Prenesite i preuzmite povećanje propusne širine – mjeri se vršnom aktivnošću prikazanom u Mbps
   • Paketi su oporavljeni (KB) – Vraćeni paketi kroz obradu pogrešaka štede vam vrijeme i održavaju vašu vezu stabilnom
   • Prekinute veze spremljene su – Niti u našem slučaju tako nije prikazano.
 • okno 5
  • Graf kašnjenja – Kraće je bolja, a boja linije ista kao i boja mjehurića kanala.
   • ćelijski – Crvena linija (ms)
   • Wi-Fi – Plava linija (ms)
  • Gubitak  – Ovo predstavlja izgubljene pakete i trebali bi biti blizu nule osim ako nemate nestabilnu vezu.

Sada kada smo ispitali sve postavke i postavke za Speedify Android aplikaciju, pogledajmo to u djelo. Korištenje aplikacije je jednostavno. Ako želite samo povezati se s najmanje zagušenim serverom s najnižim kašnjenjem koji vam je najbliži, samo otvorite aplikaciju i uključite vezu. To zbog naše lokacije povezalo nas je s VPN serverom u Atlanti u državi Georgia. Ako se želite povezati s poslužiteljem na određenom mjestu, tada dodirnite trenutnu vezu i otvorit će se novi zaslon. Da biste vidjeli više lokacija VPN poslužitelja, dodirnite “više” da biste vidjeli prošireni popis. Dodirnite novu lokaciju kao što smo to učinili za Veliku Britaniju u nastavku i zatvorite popis. Ovo će ponovo otvoriti glavni zaslon i povezati vas s vašom novom lokacijom.

Ubrzajte Adroid aplikaciju na djelu

Kao što vidite, Speedify je vrlo lako ugradio i koristio njihovu uslugu. Sve što je potrebno je dodirnuti zaslon i odabrati poslužitelj s kojim se želite povezati. Povezivanje s najbližim poslužiteljem kada se prvi put otvorite još je lakše, samo otvorite aplikaciju i uključite vezu. Prekid veze s uslugom je jednako jednostavan. Jednostavno isključite vezu. Možete odabrati kanale koje želite povezati i postaviti ograničenja njihove uporabe. To vam omogućava učinkovito korištenje troškovne tehnologije spajanja kanala uz održavanje neuspjele zaštite vaše VPN veze ako vaš primarni ne uspije.

Ubrzajte test brzine

Naš test ne bi bio potpun bez brzog testa. Ovaj je test izveden pomoću klijenta Speedify Windows. Pokazalo se da je predstava bila dobra. To je bilo iznadprosječno u usporedbi s drugim besplatnim VPN uslugama koje smo testirali u pogledu gubitka brzine. Kao što smo i očekivali, gubitak je brzine. Taj se gubitak isplati zbog dodatne zaštite koju kriptira sav vaš internetski promet pomoću usluge Speedify.

Ubrzajte test brzine Windows klijenta

Kao što vidite na gornjim slikama, šifrirana veza smanjila je brzinu učitavanja naše baze ISP-a sa 27,96 Mb / s na 24,25 Mb / s. Ovo je pad za oko 13,3% na server u Blacksburgu, VA. Ovo je prihvatljiv gubitak za sigurnost podataka i bezbrižnost koji se pružaju kriptiranjem vaše veze.

Budući da smo htjeli vidjeti kako njihovo povezivanje na kanalu pomaže gubitku brzine, testirali smo ga i putem njihove Android aplikacije. Pokazalo je da su performanse jednako dobre. To je također iznad prosjeka mnogih drugih besplatnih VPN usluga koje smo testirali u pogledu gubitka brzine.

Ubrzajte Android App Test brzine

Kao što vidite na gornjim slikama, šifrirana veza smanjila je našu brzinu za preuzimanje baze s ISP-a s 28,36 Mb / s na 24,84 Mb / s. Ovo je pad od oko 12,4% na server u Virginiji. Ovaj je test izvršen korištenjem povezanog mobilnog / Wi-Fi kanala i čini se da je smanjio učinak šifriranja prometa za 0,9%.

Zaključci

Speedify je usluga koju pruža Connectify, tvrtka iz Filadelfije, PA. Pomoći će vam da budete sigurniji kada se povezujete na Internet. Ovo vam može pomoći da postignete veći spokoj na omiljenom Wi-Fi žarištu ili dok koristite aerodromsku ili hotelsku mrežu tijekom putovanja. To postiže kriptiranjem cjelokupnog internetskog prometa i tuneliranjem na VPN poslužitelj na njihovoj mreži. Uz to vam dodjeljuje novu virtualnu IP adresu koja će vam omogućiti da prevladate cenzuru i neka geo-ograničenja. To će također pomoći u zaštiti vaše internetske privatnosti. Njihova se mreža sastoji od oko 80-90 poslužitelja raspoređenih među 23 različite zemlje.

Kao što smo rekli, Speedify je sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama u Pensilvaniji i stoga podliježe zakonskim propisima o jurisdikciji. Ne bilježi određene web stranice ili upite svojih kupaca, ali pohranjuje neke IP podatke 7 dana u svrhu održavanja. To bi moglo predstavljati problem nekim korisnicima pa stoga dobro pročitajte njihove Politike privatnosti i TOS. Imaju prilagođeni softver za računala Windows i Mac OS X. Speedify također ima aplikacije za iOS i Android uređaje. Oni imaju nekoliko postavki pomoću kojih možete kontrolirati koje su mreže vezane za uslugu i kako se koriste. Uz to možete isključiti šifriranje da biste maksimizirali brzinu interneta.

Mreža Spedify koristi DTLS (TLS preko UDP-a). Algoritam šifriranja koristi TLS_ECDHE_ECDSA_WITH_CHACHA20_POLY1305_SHA256 preuzet iz Googleove biblioteke BoringSSL. Više informacija o tome možete pronaći u odjeljku sigurnosti našeg pregleda Speedify. Podrška za ubrzanje je putem karte, ali vremena odziva su dobra. Na stranici za podršku imaju i izvrsnu bazu FAQ (FAQ).

Ono što nam se najviše svidjelo u usluzi:

 • Imaju prilagođeni softver za Windows i Mac OS X sustave.
 • Speedify ima mobilne aplikacije za iOS i Android uređaje.
 • Njihova je usluga jednostavna za upotrebu jer koriste isto korisničko sučelje za sve svoje klijente za desktop i mobilne aplikacije.
 • Tehnologija spajanja kanala koja će pomoći onim korisnicima s sporijim mrežama.
 • Razumne cijene sa popustima.

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Dodajte još poslužitelja i lokacija.
 • Dodajte uslugu za chat na njihovu web stranicu.

Ubrzani korisnici imaju pristup mrežnim poslužiteljima u Sjevernoj Americi, Južnoj Americi, Europi, Aziji i Oceaniji. Korisnici mogu isprobati uslugu besplatno. Speedify je to još olakšao nudeći dodatnu propusnost za prvi mjesec njihove besplatne usluge. Dakle, naprijed i isprobajte njihovu jedinstvenu VPN uslugu i provjerite je li ispravna za vaše potrebe. Ako jest, možete se prijaviti od samo 4,16 USD mjesečno.

Posjetite Speedify

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me