UrbanVPN DozvoleUrban VPN označen je kao besplatna VPN usluga s 81 mjesta. Iako se u preglednicima prikazuje kao proxy, ima i besplatni softver za sve operativne sustave. To bi moglo reći da nas ovakvi zahtjevi uvijek nerviraju. Ako ste upoznati s izrazom “nema besplatnog ručka”, morate se zapitati koji je ulov za ovaj. U ovom pregledu planiramo raditi upravo to. Kada gledate preuzimanja Google Play Store-a, Google prikazuje 50k +. Ovisno o tome kada je lansiran, naravno, to nije sjajno ako je trajalo neko vrijeme. Odmah smo primijetili nešto u vezi s provjerom dozvola. Neobično je da bi VPN trebao pristupiti mapi s fotografijama / medijima / datotekama i potrebno je pročitati sadržaj vaše USB memorije kao što vidite na slici.

Želite li usporediti Urban VPN s našim najboljim preporučenim VPN uslugama? Evo nekoliko najboljih alternativa. Svaki VPN nudi 30-dnevno probno razdoblje bez rizika za testiranje usluge.

RankVPN uslugaVVN ventilator
PriceVisit
SiteServer
LocationsNo
LogsBrowser
ExtensionsSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6,67ExpressVPN160potvrdni okvirpotvrdni okvirpotvrdni okvir
2NordVPN$ 3,49NordVPN87potvrdni okvirpotvrdni okvirpotvrdni okvir
3Privatni pristup internetu$ 3,33PIA49potvrdni okvirpotvrdni okvir

O tvrtki

Urbani VPNMožemo vam reći da je o ovom VPN-u ili njegovoj matičnoj tvrtki dostupno vrlo malo informacija, što se navodno naziva “urbana cybersecurity”. Postoji vrlo malo referenci na tu tvrtku, a one koje smo pronašli vezane su za sam VPN. Ono što vam možemo reći na temelju podataka s desne strane jest da je stranica registrirana u Scottsdaleu u Arizoni. To je zabrinjavajuće, jer to ostavlja otvorenim za “14 očiju” zemalja. To su zemlje koje međusobno dijele informacije. Drugim riječima, kao da svih 14 zemalja u programu mogu vidjeti vaše postupke. Naravno, to mnoge čini nervoznima.

sigurnosti

Jedna stvar o kojoj možemo razgovarati je sigurnost u sustavu Urban VPN. Na svojoj web stranici postavljaju pitanje sebi zašto je VPN besplatan. Zatim navode da je besplatan jer “Urban VPN pokreće VPN zajednice (VPN) zajednice (VPN). Svi naši korisnici pomažu jedni drugima za deblokiranje interneta, dijeljenjem svojih mrežnih resursa. ” Iako to zvuči kao lijepa ideja, postavlja nekoliko pitanja i pokazuje neke druge probleme poput ove:

  • Kako Urban VPN zapravo šifrira i štiti vaše podatke?
  • Budući da se promet usmjerava i kroz vaš sustav, što ako netko učini nešto ilegalno?
  • Priprema li se promet putem vašeg računala ako je aplikacija otvorena i nije povezana?

Dodajte ta pitanja nedostatku transparentnosti u tvrtki, kao i njihovoj politici zadržavanja podataka (da, oni očito vode evidencije), možete vidjeti zašto imamo neka pitanja o tome.

Značajke

Značajke-Preduzeće nudi vrlo malo. Nismo uspjeli pronaći popis svega onoga što čini, osim što je korisniku ponudio mnogo različitih lokacija i korisniku pružio mogućnost da deblokira neke usluge struje. Oni navode “14 načina za besplatno i brzo korištenje.” Očito imaju proizvode za glavne operativne sustave. Međutim, neki nam se drugi načini čine pomalo upitnim. Kad ugledate naslove poput besplatnog Reddit VPN-a, itd., Čini se da postoje samo tamo kako bi povećali promet i tamo u marketinške svrhe. Razgovaraju o čuvanju članova, ali ne nude informacije o tome.

Lokacije i zemlje poslužitelja

Evo gdje tvrtka malo sjaji. Navodi ogromnih 81 lokaciju. Međutim, njihova upotreba riječi VPN nakon naziva svake zemlje izgleda kao još jedan trik da Google dobiva visoku ocjenu. Svaka zemlja ima i svoju odredišnu stranicu, što je neobično. U svakom slučaju, pogledajmo lokacije koje nudi. Ujedinjeni Arapski Emirati, Argentina, Australija, Austrija, Belgija, Brazil, Burgarija, Kanada, Kolumbija, Švicarska, Čile, Kina, Kostarika, Češka, Njemačka, Grčka, Danska, Estonija, Ekvador, Španjolska, Egipat, Finska, Francuska, Velika Britanija, Gvatemala, Honduras, Hrvatska, Hong Kong, Mađarska, Indonezija, Indija, Iran, Irska, Island, Italija, Japan, Južna Koreja, Litva, Luksemburg, Latvija, Malezija, Meksiko, Nikaragva, Norveška, Panama, Filipini, Poljska , Pakistan, Peru, Portoriko, Portugal, Paragvaj, Rumunjska, Srbija, Rusija, Saudijska Arabija, Švedska, Singapur, Slovenija, Turska, Tajland, Tajvan, Ukrajina, SAD, Urugvaj, Venezuela i Vijetnam. Kao što vidite, postoji niz županija kojima možete pristupiti. Imajte na umu da nekim zemljama (poput SAD-a) kojima možete pristupiti samo iz preglednika umjesto klijenta.

Hands-on testiranje

Što se VPN-a tiče, prilično je ravno naprijed. Nakon što ga dodate u preglednik (bez obzira koji koristite), morate napraviti nekoliko koraka.

  1. Pronađite značku robota.
  2. Otvorite ploču. Kao što vidite, možete promijeniti servere ovdje na vrhu. Možete uključiti i prekidač za blokiranje oglasa. Jednostavno pomaknite klizač u položaj za uključivanje i u sredini pritisnite gumb za reprodukciju.
  3. Zatvorite konzolu. Sad ćete primijetiti zastavu bilo koje zemlje koju ste odabrali.

UrbanVPN Ruke na testiranju

Sad kad ste se povezali, vrijeme je za testiranje brzine.

UrbanVPN test brzine

UrbanVPN je sumnjivo brz. Kao što možete vidjeti na slici ispod, vrlo je mala razlika u brzini bez i bez. Više nego vjerojatno, to znači da postoji nedostatak šifriranja. U suprotnom biste vidjeli više glava. Budući da je tvrtka vrlo nejasna u vezi s bilo kakvom enkripcijom, možete pretpostaviti da vaša veza ili nije šifrirana ili ima vrlo malo enkripcija o kojem govorimo. Imajte na umu da i drugi poslužitelji mogu biti drugačiji, ali to tvrtku čini još sumnjivijom.

UrbanVPN test brzine

Zašto biste trebali koristiti VPN

Budući da toliko mnogo ustanova sada nudi besplatni WiFi, pri povezivanju ćete htjeti koristiti VPN. Iako je WiFi sjajan, cyber-kriminalci smatraju da je i on sjajan. Spajanjem na poslužitelj po vašem izboru stvarate sigurnu i šifriranu vezu. Na taj način znatno smanjujete rizik da će kriminalci ili cyberthieves ukrasti vaše privatne podatke.

Drugi razlog korištenja VPN-a je da vam pomogne da zaobiđete geo-ograničenja. Povezivanje s tamo poslužiteljem pomoći će vam bez obzira gdje se nalazite. To je zato što softver za blokiranje misli da se nalazite negdje drugdje. To može biti prava prednost ako pokušavate pristupiti određenim regijama ili vam je onemogućeno gledanje sadržaja. Jednostavno se povežite s poslužiteljem i možete početi pregledavati ili pregledavati sadržaj kojem želite pristupiti.

Što je s curenjem?

UrbanVPN najtežiIako je ovo besplatna VPN usluga, malo smo se iznenadili kad nismo vidjeli da imamo problema s propuštanjem. Da bismo to saznali, upotrijebili smo svoj omiljeni sveobuhvatni ispitivač propuštanja na www.doileak.com. Sviđa nam se korištenje ovog jer vam pokazuje različita područja na kojima otkriva probleme. Kao što vidite na slici s desne strane, jedini problem je pitanje s više OS-a. Prema mjestu testiranja, problem s više OS može ukazivati ​​na to da koristite VPN ili proxy. Osim toga, nema problema osim pitanja osobnih preferencija na našem stroju.

Trebam li koristiti ovaj VPN?

Prelazak na osnove, korištenje ove VPN usluge može biti ok ideja ako želite deblokirati geo-ograničenja. Time je rečeno: Ako vas najmanje brine privatnost, morat ćete se držati podalje od ove. Uz to, budući da imate potencijal od drugih da rade ilegalne stvari i da promet prolazi kroz vaš sustav, to je još jedan razlog da izbjegnete ovaj ako je to uopće moguće. Postoji puno drugih opcija.

Završne misli o urbanVPN-u

Nekoliko je stvari zbog kojih je ovaj VPN loš izbor. Oni uključuju nedostatak transparentnosti s tvrtkom, zadržavanje dnevnika, lociranje sjedišta (SAD), nedostatak šifriranja, obećanje da će u potpunosti surađivati ​​sa zakonima SAD-a i još mnogo toga. Međutim, možda nije loše ako samo pokušavate deblokirati emisiju i ne brinete o ilegalnom prometu koji dolazi kroz vaš komp. To vam može pomoći da se zaobiđete geo-ograničenja ako želite koristiti nešto poput SoundCloud, Pandora ili drugih. Slobodno pogledajte naše prvih 10 VPN-ova za usporedbu.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me