Počnimo naš ZenMate VPN pregled promatrajući da je matičnu kompaniju ZenGuard GmbH kupila kompanija Kape Technologies Plc 2018. godine. Ista javno trgovačka tvrtka posjeduje i CyberGhost koji je jedan od naših omiljenih VPN-a. Usluga ZenMate sa sjedištem je u Berlinu, Njemačka. Uporaba će vam pomoći u zaštiti vaše privatnosti i omogućiti vam uživanje u slobodnijem i slobodnijem internetu. Možete ga koristiti za zaobilaženje cenzure i uklanjanje proizvoljnih geo-ograničenja medija i trgovine. Istovremeno, pružit će vam bezbrižnost osiguravajući internetsku vezu i kriptirajući sav vaš web promet.

ZenMate

Cijene i posebne ponude

ZenMate nudi i besplatnu i plaćenu VPN uslugu. Naš ZenMate VPN pregled prvenstveno će se usredotočiti na njihovu plaćenu uslugu. Oni plasiraju svoju premium uslugu koristeći tri različita trajanja termina: mjesečno, šest mjeseci i godišnje. Oni se naplaćuju kao jedno plaćanje za svaki termin. Oni također nude sve veće popuste za pakete na duži rok.

Prema tome, mjesečnu uslugu možete dobiti za 9,99 USD mjesečno. Njihov 6-mjesečni VPN paket koštao je 41,88 USD, što je 3,49 USD mjesečno. Međutim, ako želite najbolju ponudu, prijavite se na njihov jednogodišnji paket za 42 USD koji iznosi samo 1,75 USD mjesečno. Ovo je ušteda od 82% na redovnoj mjesečnoj cijeni.

Cijene ZenMate-a

Pa, što dobivate za novac? ZenMate VPN usluga ima sljedeće prednosti:

 • Pristup OS-u – mogućnost korištenja usluge na stolnim računalima kao i na mobilnim uređajima koji nude povećanu funkcionalnost šifriranja i osiguranja cjelokupnog internetskog prometa poput preuzimanja i VoIP klijenata.
 • Potpuni VPN klijenti – prilagođeni softver Windows, Mac OS X, iOS i Android za olakšavanje pristupa ZenMate VPN usluzi
 • VPN proširenja – preglednici Chrome, Firefox i Opera koji uključuju praćenje oglasa i blokiranje zlonamjernog softvera na poslužitelju prije nego što dođu do vašeg uređaja.
 • Značajka pametne lokacije za proširenja – prilagodite način na koji se ZenMate povezuje s vašim omiljenim web mjestima automatski mijenjajući lokacije kada ih posjetite. (To ćemo detaljnije ispitati kada pogledamo proširenje Google Chrome VPN-a u ruke o dijelu naše recenzije ZenMate VPN).
 • Turbo brzina – povezivanje s ekskluzivnom mrežom brzih premium poslužitelja.
 • Lokacije u državi – Njemačka, Hong Kong, Rumunjska, Sjedinjene Države i 33 druge zemlje.
 • Blokiranje zlonamjernog softvera – Za napredniju sigurnost, ZenMate VPN proširenja mogu omogućiti blokiranje zlonamjernih web mjesta i isječke koda na njihovim poslužiteljima, na taj način vas štite prije nego što uopće dođu do vašeg sustava.
 • Zaštita od praćenja – ZenMate VPN proširenja štite vašu privatnost tako što sprječavaju da vas treće usluge prate preko Interneta radi prikupljanja podataka i analize vaših mrežnih aktivnosti.

ZenMate VPN prihvaća različite načine plaćanja. To uključuje sljedeće kreditne kartice: MasterCard, Visa, American Express, Maestro, Diners Club, JCB i Discover. Za one koji sve svoje kupnje na mreži žele zadržati na jednom središnjem mjestu, uzimaju PayPal. Konačno, pretplate se mogu kupiti i putem UnionPay kartica i Qiwi novčanika.

Posjetite ZenMate VPN

Probno razdoblje bez rizika

ZenMate razumije da vam treba vremena za testiranje njihove usluge. Kao odgovor, svim novim korisnicima nude 30-dnevno jamstvo povrata novca bez rizika. Ovo vam daje mjesec dana za testiranje usluge. Za to vrijeme predlažemo vam da preuzmete klijenta na širokom rasponu uređaja. VPN možete koristiti na do 5 uređaja. Pored toga, testirajte različite lokacije i upotrebe poslužitelja da biste bili zadovoljni uslugom. Otkrili smo da je ZenMate prilično brz i pouzdan, no još uvijek je lijepo vidjeti da oni nude 30-dnevno jamstvo.

Lokacije ZenMate VPN poslužitelja

Naš ZenMate VPN pregled utvrdio je da Premium korisnici imaju pristup mrežnim poslužiteljima u 37 različitih zemalja. Oni su postavljeni za pružanje veza s njihovim uslugama iz većine zemalja. Većina poslužitelja nalazi se u Europi, a neki u Aziji, Sjevernoj Americi i Oceaniji. Imaju poslužitelje na istoku i zapadu Sjedinjenih Država da bi se brže povezale s njim iz Europe i Azije. Te su zemlje navedene u nastavku:

 • Albanija, Australija, Austrija, Belgija, Brazil, Bugarska, Kanada, Češka, Danska, Finska, Francuska, Njemačka, Hong Kong, Mađarska, Izrael, Italija, Japan, Koreja, Latvija, Litvanija, Luksemburg, Moldona, Holandija, Norveška, Poljska, Rumunjska, Rusija, Srbija, Singapur, Slovačka, Južna Afrika, Španjolska, Švedska, Švicarska, Ukrajina, Velika Britanija, Sjedinjene Države.

Trenutačni broj lokacija servera koje ZenMate VPN ima relativno je velik. Međutim, oni se još uvijek proširuju s nekoliko dodatih ove godine. Kao što se očekivalo, oni imaju servere u najpopularnijim zemljama poput Kanade, Japana, Nizozemske, Sjedinjenih Država i Velike Britanije. To vam olakšava pristup ovim lokacijama s gotovo bilo kojeg mjesta i uklanjanje proizvoljnih geo-ograničenja strujnog medija. Na taj način obogaćujete svoje internetsko zabavno iskustvo.

Posjetite ZenMate VPN

ZenMate VPN sigurnost

Jesu li vaši podaci sigurni dok ste povezani na ZenMate VPN uslugu? Mreža ZenMate koristi protokole TLS 1.2 (RFC 5246):

 • Za Windows klijenta: IPSec (IKEv2) i L2TP / IPsec
 • Za Mac klijenta: IPSec (IKEv2)

Iako njihova web stranica to posebno ne navodi, mislimo da se ovi protokoli koriste i za njihove mobilne aplikacije s obzirom na to da su ugrađeni u uređaje, a čini se da je veći broj pružatelja usluga teži njihovoj upotrebi. Podržava različite šifrirane pakete s Perfect Foward Secrecy (PFS). Kao primjer, upotrebljava se proširenje za Google Chrome kako slijedi:

(TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_128_GCM_SHA256) i do (TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_256_GCM_SHA384).

ZenMate radije koristi AES-128, a ne AES-256. To je zbog toga što smatraju da dodatna sigurnost koju AES-256 nudi nad AES-128 ne vrijedi računskih troškova (gubitak brzine) koji su s tim povezani. Osjećaju da AES-128 pruža dobru sigurnost, superiornu brzinu i otporniji je na vremenske napade. Budući da protiv njega nije bilo pravih izvedivih napada, možete biti sigurni da su vaši podaci sigurni kada koristite Zenmate VPN poslužitelje..

Privatnost ZenMate VPN-a

ZenMate je smješten u Njemačkoj koji ima neke od najstrožih zakona za zaštitu privatnosti pojedinaca. Ne bilježe trajne osobne podatke o bilo kojem korisniku bez njihovog pristanka. Prava je VPN usluga bez dnevnika jer ne bilježe IP adrese, vrijeme sesije ili bilo koje druge podatke o sesiji dok koristite njihovu uslugu. U stvari, u manifestu na svojoj web stranici navode sljedeće:

Naše obećanje za vas:

 • ZenMate ne pohranjuje vašu IP adresu niti osobne podatke.
 • ZenMate ne prati tko ste i što radite na mreži.
 • ZenMate ne prodaje podatke trećim stranama.
 • ZenMate ne može dati vaše osobne podatke vlastima ili trećim stranama, jer se isti ne pohranjuju u prvom redu.
 • ZenMate s ponosom ima sjedište u Berlinu i posluje pod strogim njemačkim zakonima o zaštiti podataka.

Možete biti sigurni da je vaša privatnost zaštićena kada koristite ZenMate VPN uslugu. Ne samo da ste anonimniji dok ga koristite, ali budući da ne prikupljaju nikakve podatke o svojim VPN korisnicima, ne mogu ih pružiti drugima ako to zatraže..

ZenMate VPN podrška

Podrška za Zenmate VPN pruža se prvenstveno kroz područje podrške na njihovoj web stranici. Ako tamo ne pronađete odgovor na svoje pitanje, možete stvoriti kartu za podršku putem njihovog sustava za izdavanje ulaznica putem e-pošte. Poslat će vam se “primljen zahtjev” e-poštom koji sadrži broj vaše ulaznice. Može potrajati nekoliko sati da se odgovor vrati ovom metodom, a vaš prvi odgovor može biti od Rosa, ZenMate Support Bot. Ako vam treba Premium osobna podrška, možete odgovoriti na ovaj odgovor i prava osoba će vam pomoći. Također možete postavljati pitanja na društvenim mrežama jer ZenMate održava prisustvo na Facebooku i Twitteru.

Posjetite ZenMate VPN

ZenMate VPN pregled: Hands-On testiranje

Stvaranje ZenMate VPN računa

Prije nego što na uređaj preuzmete ZenMate VPN, prvo biste trebali stvoriti Zenmate račun. Prvo kliknite gumb “Get ZenMate VPN” na njihovoj web stranici. Ovo će otvoriti njihovu stranicu s cijenama. Odavde možete birati između mjesečnog, šestomjesečnog ili godišnjeg računa. Unesite svoju adresu e-pošte kako biste pokrenuli postupak. Odatle samo slijedite upute dobivene putem e-pošte od ZenMate-a.

Prijavite se ZenMate

Nakon što kreirate vaš račun, od vas će se tražiti da potvrdite svoju adresu e-pošte slanjem e-pošte s dobrodošlicom na vezu za potvrdu. Klikom na ovu vezu neće se potvrditi vaš račun. Nakon potvrde računa otvorit će se nadzorna ploča računa i moći ćete preuzeti softver na svoj uređaj.

Preuzimanje Zenmate VPN-a

Odabirom preuzimanja iz glavnog izbornika web stranice ZenMate otvorit će se stranica za preuzimanje. Nakon otvaranja stranice odaberite preuzimanje za svoj uređaj klikom na ili dodirnite OS ili naziv preglednika. Za Windows i Mac OS X ovo će vam omogućiti spremanje ili pokretanje instalacijske datoteke. Preporučujemo da datoteku prvo spremite u područje za preuzimanje radne površine, a zatim je pokrenete odatle da biste dovršili instalaciju ZenMate VPN klijenta.

Preuzimanje ZenMate VPN softvera

Ako odaberete Android ili iOS, preusmjerit ćemo vas u Google ili iTunes trgovinu. Odatle možete dodirnuti gumb “Instaliraj” da biste dovršili instalaciju na svom mobilnom uređaju. Odabirom bilo kojeg od preglednika: Chrome, Firefox ili Opera odvest će vas u njihovu trgovinu, tako da svom pregledniku možete dodati odgovarajuće proširenje za svoj odabrani uređaj.

Specifikacije za pokretanje ZenMate VPN softvera na različitim OS platformama su sljedeće:

 • Android – 4.0.3 i više.
 • iOS – iOS 8.0 i noviji.
 • Mac OS X – 10.10 i više.
 • Windows – 7 ili kasnije.

Posjetite ZenMate VPN

ZenMate Desktop klijent za Windows i Mac

Nakon što dovršite preuzimanje i instaliranje softvera klijenta ZenMate VPN na vaše računalo ili Mac, trebat ćete ga pokrenuti dvostrukim klikom na njegovu ikonu na radnoj površini. Kad prvi put otvorite klijenta, vidjet ćete zaslon za prijavu ili prijavu. Jednostavno unesite korisničko ime i lozinku za svoj ZenMate račun za prijavu na klijenta.

ZenMate Windows prijava

Kada smo prvi put pokrenuli ZenMate, on je također prikazao zaslon s informacijama s najnovijim vijestima najnovijeg ažuriranja klijenta. Evo nekih novih značajki:

 • Namjenski poslužitelji za streaming i preuzimanje
 • Najbolja značajka lokacije
 • Filter za omiljene lokacije
 • Brže brzine od 1GB propusnosti
 • Poboljšanja sigurnosti poslužitelja
 • Linux sustav za potvrdu

Jednom kada se prijavite, primijetit ćete gumb zupčanika u gornjem desnom kutu klijenta. Kliknite na nju da otvorite postavke aplikacije. Dočekat će vas cijeli zaslon opcija, počevši od općih postavki.

Opće postavke ZenMate-a

Promatrajući ih detaljnije, opće postavke uključuju:

 • Automatsko pokretanje – automatski pokrenuti ZenMate pri pokretanju sustava
 • Automatsko povezivanje pri pokretanju – automatski se povezati s VPN serverom kad god pokrenete aplikaciju. Također možete odabrati mjesto poslužitelja za značajku automatskog povezivanja.
 • Jezik – odaberite između engleskog, njemačkog, francuskog, talijanskog, španjolskog, rumunjskog, poljskog, ruskog, portugalskog, korejskog ili turskog
 • Automatski prekidač – automatski blokira internetski promet kad god se otkrije problem povezivanja s VPN-om.
 • Poništi postavke – resetirati sve postavke aplikacije na zadane vrijednosti.

Kliknite na karticu Veze na vrhu zaslona za dodatne mogućnosti.

Postavke veze za ZenMatePogledajmo pobliže postavke postavki veze:

 • VPN protokol – birajte između automatskih, OpenVPN, IKEv2 ili L2TP
 • Koristite TCP umjesto UDP – ovu postavku omogućite samo ako imate problema s vezom jer će to negativno utjecati na vašu brzinu.
 • Za povezivanje koristite slučajni port – ovo će vam pomoći da koristite VPN na Wi-Fi mrežama na lokacijama kao što su zračne luke i hoteli.
 • DNS zaštita od curenja – koristite ZenMate DNS poslužitelje kada ste spojeni na VPN. To je puno bolje od oslanjanja na vaš ISP za DNS. I u pogledu privatnosti i performansi.
 • Onemogući IPv6 veze kad ste spojeni na VPN – enbable ako vam ne trebaju nikakve lokalne IPv6 veze.
 • Popravite virtualnu mrežnu karticu – ponovno instalirajte OpenVPN upravljački program za pomoć u rješavanju problema. To se uglavnom koristi kada na vašem sustavu imate instaliran više VPN-a.

Kao što vidite, ZenMate vam pruža veliku kontrolu nad vašim iskustvom kada koristite VPN. Sada kada imate bolji osjećaj za postavke, pogledajmo aplikaciju ZenMate u akciji.

Upotreba klijenta ZenMate Desktop

Sada kada su konfigurirane postavke klijenta ZenMate, možemo preći na povezivanje s njihovom mrežom. Kada pokrenete klijenta, vidjet ćete ikonu štita u sredini aplikacije. Sve što trebate učiniti je kliknuti štit da biste se povezali sa ZenMateom. Aplikacija će se prema zadanim postavkama povezati s “Najboljim položajem poslužitelja” što je određeno vašom trenutnom lokacijom. Također možete kliknuti strelicu prema dolje za više izbora. Za slučaj je naveo neke od naših favorita, među kojima su Francuska, Njemačka i Sjedinjene Države. Tu su i unosi koji će vam pomoći da gledate BBC iPlayer ili Netflix US, oba su vrlo popularna.

ZenMate Windows veza

Želite li se povezati s drugom lokacijom poslužitelja? Nema problema. Jednostavno kliknite “Više poslužitelja” pri dnu padajućeg izbornika ili ikonu “Gear” na vrhu zaslona. Ili će se otvoriti prikaz cijelog zaslona klijenta ZenMate. Ako ste kliknuli na ikonu “Gear”, tada ćete htjeti kliknuti i na karticu “All Servers” na rezultirajućem zaslonu. Dočekat će vas puni popis lokacija ZenMate poslužitelja.

ZenMate poslužitelji

Kao što jasno možete vidjeti, ZenMate VPN klijent vam olakšava odabir VPN poslužitelja po zemljama. U vrijeme našeg testiranja klijent je nabrojao VPN poslužitelje u 37 zemalja. Također možete pregledati popise poslužitelja za strujanje i bujicu. To čini ZenMate vrlo jednostavnim za upotrebu, bez obzira na vaše ciljeve.

Posjetite ZenMate VPN

ZenMate Mobile App za iOS i Android

Kao pretplatnik ZenMate imat ćete pristup cijelom nizu VPN aplikacija. To uključuje i iOS i Android. Jednostavno posjetite Appleovu trgovinu aplikacija ili Google Play da biste preuzeli najnoviju verziju aplikacije. Odatle ćete se moći prijaviti s istim korisničkim vjerodajnicama koje koristite za prijavu u web stranicu i aplikaciju za stolna računala ZenMate. Kad prvi put otvorite aplikaciju, prikazat će se zaslon koji vam daje do znanja nešto više o aplikaciji za vaš uređaj. U našem slučaju naglasio je ZenMate bez pravila o prijavi i činjenicu da aplikacija ne zahtijeva nikakve osobne podatke. Možete odabrati želite li ili ne dijeliti anonimne podatke sa ZenMateom radi poboljšanja aplikacije.

Prijava za ZenMate iOS

Vaš sljedeći korak je prijava u aplikaciju. Unesite svoje korisničko ime i lozinku za početak. Tada će se od vas tražiti da omogućite obavijesti što je važno za zaštitu vaše privatnosti na nezaštićenim Wi-Fi mrežama i još mnogo toga.

ZenMate poslužitelji za iOS

Trebali biste prepoznati korisničko sučelje jer je vrlo slično klijentu za radne površine. U tom slučaju možete dodirnuti “Automatski odabir” da biste se povezali s najboljim VPN serverom za vašu trenutnu lokaciju. Također možete odabrati bilo koji poslužitelj na kartici “Svi poslužitelji”. Tu su i opcije za strujanje i mjesto za pristup omiljenim poslužiteljima. Nakon što odaberete lokaciju, aplikacija će tražiti dopuštenje za dodavanje VPN konfiguracije na vaš iOS uređaj. To je potrebno i trebat će ga učiniti samo jednom. Aplikacija će se pobrinuti za sve. Jednostavno se dogovorite da biste dopustili aplikaciji dodavanje VPN konfiguracije.

Posljednje područje koje ćemo pogledati jesu postavke za mobilnu aplikaciju. Postavkama možete pristupiti dodirom na ikonu zupčanika u gornjem desnom kutu početnog zaslona. Nema mnogo opcija za konfiguriranje u iOS aplikaciji. No vidjet ćete opciju “Analizirajte probleme sa vezom”. Ovim možete testirati internetsku povezanost i potvrditi da su ZenMate VPN poslužitelji dostupni.

Postavke za ZenMate iOS

Sada kada imate sve postavljeno, možete odabrati bilo koje mjesto poslužitelja i uživati ​​u brzom, sigurnom pristupu pomoću mobilne aplikacije ZenMate. Napravili smo brzinski test i performanse su bile vrlo dobre. Bio je to u skladu s rezultatima ispitivanja brzine na kraju našeg pregleda.

Posjetite ZenMate VPN

Dodavanje i upotreba ZenMate VPN proširenja za Google Chrome

Da biste dodali ZenMate VPN proširenje Google Chrome u svoj preglednik, posjetite stranicu Zenmate i u glavnom izborniku kliknite na “Downloads”. Kad ste na stranici za preuzimanje, kliknite ikonu Google Chrome u okviru ZenMate VPN za preuzimanje. Otvorit će se Google Chrome trgovina u kojoj možete kliknuti da biste dodatak dodali svom pregledniku. Nakon dodavanja proširenja, njegova se ikona pojavit će s desne strane adresne trake. Klikom na ovu ikonu otvorit ćete ekstenziju kao što je prikazano na prvoj slici na donjoj slici. Pokazat će vam web mjesto koje trenutno posjećujete i vaše virtualno mjesto ako je aktivna VPN zaštita. Na dnu zaslona su prikazane stavke izbornika: promjena mjesta, značajki i postavki.

ZenMate VPN izbornik za proširenje Google Chrome

Prije nego što razmotrimo kako promijeniti ovu virtualnu lokaciju, ispitajte još neke značajke proširenja ako imate račun ZenMate VPN Premium. Tri značajke koje ste dobili su sljedeće:

 • Pametne lokacije – To vam omogućava da odabrane web lokacije povežete s određenom virtualnom lokacijom čak i ako VPN nije uključen za ostale lokacije. To vam omogućuje odabir web mjesta koja želite povezati pomoću VPN-a. (prikazano na trećoj slici gore)
 • Blokiranje zlonamjernog softvera – Uključivanjem ove značajke blokirat će se zlonamjerne web lokacije ili programi na poslužitelju tako da uopće ne dođu do vašeg uređaja.
 • Zaštita od praćenja – Omogućivanje ove značajke osigurava blokiranje softvera za praćenje tako da treće strane ne mogu pratiti vaše mrežne navike. To će smanjiti ciljani marketing koji dobivate i omogućiti će se mnogim web lokacijama brže učitati.

Zadnja slika iznad prikazuje zaslon s postavkama. Ovaj je zaslon podijeljen u dva odjeljka: račun i općenito. Odjeljak računa prikazuje ime vašeg računa, omogućavat će vam da se odjavite s računa i otvorit će nadzornu ploču vašeg računa na web lokaciji ZenMate gdje možete kontrolirati svoj račun. Opće postavke omogućuju vam pomoć i promjenu jezika proširenja.

Slika ispod ilustrira značajku “Pametne lokacije”. Prvo ćete primijetiti da se preglednik pokreće putem VPN poslužitelja u Australiji. Druga slika pokazuje da su dodane dvije pametne lokacije: vpnfan.com povezana s VPN serverom u Sjedinjenim Državama; i Dictionary.com koji je povezan s VPN poslužiteljem u Francuskoj. Imajte na umu da čak i kad je VPN proširenje isključeno, veze se i dalje uspostavljaju. Kad se jednoj od tih web stranica pristupi veza s VPN serverom na pridruženom mjestu automatski se pokreće, kao što pokazuju posljednje dvije slike. To vam omogućuje precizan nadzor web stranica koje ćete koristiti uz ZenMate VPN uslugu.

ZenMate VPN Google Chrome pametna lokacija

Sada kada smo ispitali značajke i postavke za ZenMate VPN proširenje, pogledajmo kako ga koristiti za promjenu virtualne lokacije prilikom upotrebe preglednika Chrome. Ako je proširenje isključeno kao dolje, pritisnite “Promijeni lokacije” na dnu zaslona. Time će se otvoriti popis promjena zemalja. Ako je proširenje već uključeno, otvaranje ovog zaslona će kliknuti na trenutnu lokaciju.

Odavde možete odabrati drugu lokaciju na koju ćete se povezati. Na ovom popisu nalazi se posljednja veza na vrhu popisa, a slijede je favoriti koje ste odabrali klikom na zvijezdu pored njihovog imena. Ostatak popisa zemalja slijedi po abecednom redu. Odgovarajuća pretraga može se koristiti za ograničavanje popisa kao što je dolje učinjeno. Klikom na United States West pokreće VPN proširenje i postavlja vašu virtualnu lokaciju na United States West.

Promjena lokacije pomoću ZenMate VPN proširenja Google Chrome

ZenMate vam je olakšao korištenje njihovog VPN proširenja za Google Chrome kako biste povećali anonimnost i osigurali promet u pregledniku. Slična proširenja postoje i za preglednike Firefox i Opera. Premium korisnici mogu iskoristiti tri jedinstvene značajke: pametne lokacije, blokiranje zlonamjernog softvera i uklanjanje pratilaca oglasa dok koriste svoje preglednike. Ova se proširenja mogu koristiti zajedno s klijentom radne površine za dvostruko šifriranje prometa u vašem pregledniku. Imajte na umu da će to usporiti brzinu vašeg preglednika.

Posjetite ZenMate VPN

ZenMate VPN test brzine

Brzina ZenMate VPN usluge bila je prilično dobra u Sjedinjenim Američkim Državama. Proveli smo ovaj test koristeći Windows klijent s Premium računom. Vidjeli smo vrlo mali gubitak brzine dok smo bili povezani s VPN poslužiteljima u SAD-u. Neke gubitke možete očekivati ​​kao posljedicu troškova koji su nastali zbog šifriranja vaših internetskih podataka.

Test brzine ZenMate

Ispitivanje brzine pokazuje da je šifrirana veza smanjila brzinu za preuzimanje našeg osnovnog ISP-a sa 115,21 Mbps na 109,33 Mbps. Ovo je pad od oko 5% na server u New Yorku. Zaštita svih vaših mrežnih podataka od trećih strana vrijedan je određenog gubitka brzine Interneta i mreža Zenmate u SAD-u djeluje ravnopravno s drugim vodećim VPN-ovima. Možete lako strujati medije i preuzeti s uslugom.

ZenMate VPN pregled: zaključci

ZenMate je u VPN industriji već oko tri godine. Sjedište im je u Berlinu, Njemačka. Thier premium VPN nastavlja s rastom u pogledu mreže, značajki i popularnosti. Zenmate VPN ima prilagođeni softver za Windows, Mac OS, iOS i Android. Oni također imaju VPN proširenja za preglednike Google Chrome, Firefox i Opera. Članovi mogu omogućiti uklanjanje oglasa i blokiranje zlonamjernog softvera iz svog omiljenog preglednika putem ZenMate proširenja ili mobilne aplikacije.

ZenMate VPN koristi TLS 1.2 (RFC 5246) protokole za šifriranje i zaštitu vašeg internetskog prometa. Imaju malu, ali rastuću VPN mrežu poslužitelja na 37 različitih lokacija. Imaju VPN poslužitelje na četiri glavna kontinenta: Aziji, Europi, Sjevernoj Americi i Oceaniji. Stoga njihovim uslugama možete pristupiti iz većine područja. Oni su VPN usluga bez dnevnika. ZenMate ne bilježi nikakve osobne podatke bez vašeg pristanka jer su pod strogim njemačkim zakonima o privatnosti.

Sav njihov prilagođeni softver jednostavno se instalira i koristi. Samo ćete se nekoliko dodira povezati s jednim od njihovih VPN poslužitelja. VPN proširenja također uključuju alat za uklanjanje oglasa za praćenje oglasa i blokiranje zlonamjernog softvera na poslužitelju prije nego što uopće dođu do vašeg uređaja. Ako ih postavite, možete smanjiti vrijeme učitavanja nekih web mjesta koje posjetite. Na njihovoj web stranici imaju područje podrške za pitanja i probleme koji bi mogli imati. Oni također imaju sustav izdavanja karata. Podršku možete dobiti i putem njihovih računa na društvenim mrežama na Facebooku i Twitteru.

Ono što nam se najviše svidjelo u usluzi:

 • Imaju prilagođeni softver za Windows i Mac sustave.
 • ZenMate ima mobilne aplikacije za iOS i Android uređaje.
 • Pravi su davatelji VPN bez evidentiranja.
 • 30-dnevna garancija povrata novca nakon što se pretplatite na uslugu.
 • Razumne cijene i duboki popust ako kupite godinu dana usluge.

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Dodajte opcije uklanjanja i uklanjanja zlonamjernog softvera na njihov softver za radne površine.
 • Nastavite dodavati lokacije poslužitelja u ključnim regijama.
 • Dodajte Bitcoin kao opciju plaćanja.

ZenMate je možda samo VPN usluga koju ste tražili. VPN bi mogao biti za vas ako želite zaštititi svoj internetski identitet, zaobići cenzuru i ukloniti geo-ograničenja. Njihova VPN usluga nudi brze i pouzdane veze s poslužiteljem. Oni nude jamstvo od 30 dana nakon što se prijavite za plaćenu uslugu. To znači da imate mjesec dana za testiranje ZenMate-a i provjerite je li to prava VPN usluga za vaše potrebe. Testirajte sami. Ako vam se sviđa, možete se pretplatiti na ZenMate već od samo 1,75 dolara mjesečno.

Posjetite ZenMate VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me