Pusat TV BBCBritish Broadcasting Corportaion telah mengumumkan bahawa perkhidmatan BBC iPlayer Global mereka ditutup. Mereka akan menghentikan akses ke perkhidmatan BBC iPlayer antarabangsa pada 26 Jun 2015. Itu akan menyebabkan banyak penonton berebut mencari jalan alternatif untuk menayangkan rancangan BBC kegemaran mereka. Cara termudah untuk menonton BBC iPlayer di luar UK adalah dengan menggunakan a VPN.  Sebentar lagi saya akan menunjukkan betapa mudahnya membuka blokir laman web menggunakan perkhidmatan VPN yang popular.

Mula-mula saya ingin berkongsi sedikit maklumat mengenai bagaimana VPN berfungsi supaya anda dapat lebih memahami kesederhanaan pendekatan ini. BBC iPlayer menggunakan penyekat geografi berasaskan IP untuk hanya memberikan akses kepada penonton di United Kingdom. Itu bermakna ia melihat lokasi alamat IP anda untuk menentukan sama ada anda boleh mengalirkan kandungan atau tidak. Apabila anda menyambung ke pelayan VPN di UK, ia akan memberikan anda alamat IP tempatan. Dari sana anda boleh melayari web dan mengalirkan kandungan BBC iPlayer dengan disekat.

VPN mempunyai banyak kegunaan dan membebaskan akses ke laman streaming adalah faedah utama. VPN yang baik juga akan melindungi data anda melalui penyulitan dan membantu melindungi privasi dalam talian anda. Oleh kerana kita berbicara mengenai perkhidmatan penstriman, Anda mungkin juga menginginkan VPN yang menyokong peranti mudah alih. Pilihan yang disenaraikan dalam catatan ini semuanya mempunyai perisian klien untuk Windows dan iOS bersama dengan aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android. Mereka dilengkapi dengan lebar jalur yang diperlukan untuk mengalirkan kandungan HD melalui sambungan yang disulitkan.

VPN Terbaik untuk Buka Sekatan iPlayer BBC

Mula-mula anda ingin mencari perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai. Dalam kes ini, anda memerlukan satu dengan pelayan pantas di United Kingdom. Terdapat beberapa VPN untuk dipilih. Berikut adalah beberapa kegemaran kami.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 2.85PIA49Kotak pilihanKotak pilihan

Cara Menggunakan VPN untuk Menonton BBC iPlayer

Saya akan gunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk menonton rancangan seperti EastEnders dan The Syndicate di BBC iPlayer. Mula-mula anda ingin memuat turun pelanggan mereka. ExpressVPN menawarkan perisian percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Sekarang anda berpeluang memuat turun dan memasang perisian yang sudah tiba masanya untuk disambungkan. Lancarkan klien ExpressVPN dan pilih lokasi pelayan. Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah menggunakan pelanggan Windows mereka.

Pelayan ExpressVPN UK

  • Ingat bahawa anda perlu menyambung ke pelayan di United Kingdom untuk menonton BBC iPlayer. ExpressVPN mempunyai rangkaian pelayan yang besar yang terdapat di seluruh dunia.
  • Kami mengesyorkan anda memilih OpenVPN (TCP) atau (UDP). Untuk streaming video dari laman web seperti YouTube, kami menggunakan OpenVPN (UDP) kerana lebih pantas daripada TCP. Mereka juga menyokong PPTP, L2TP, dan SSTP. Kami masih mengesyorkan OpenVPN UDP untuk gabungan kelajuan dan perlindungan privasi terbaik.
  • Klik butang sambung bulat besar. Selepas beberapa saat, anda akan melihat perisai di sekitar butang berubah menjadi hijau. Juga akan ada pesan yang memberitahu Anda tentang “VPN AKTIF”
  • Anda kini mempunyai alamat IP di UK, sejauh mana yang diketahui oleh orang dalam talian. Oleh itu, anda boleh menjangkau mana-mana laman web seolah-olah anda duduk di sana. Perkara yang sama akan berlaku sekiranya anda menyambung ke pelayan di AS atau di tempat lain di dunia.

Itu sahaja yang ada. Sekarang anda mempunyai alamat IP dari pelayan ExpressVPN di UK, anda boleh melayari Internet seolah-olah anda berada di sana dan mengalirkan kandungan menggunakan BBC iPlayer. Menyambung ke pelayan di AS akan memberi anda akses penuh ke laman web yang disekat geo di sana juga. Perkara yang sama berlaku untuk negara lain.

Seperti yang mungkin anda tahu sekarang VPN yang baik membuka akses ke kandungan di seluruh dunia. Sekiranya anda tinggal di luar Amerika Syarikat, perkhidmatan ini dapat membantu anda mengakses perkhidmatan popular seperti Netflix, Hulu dan Amazon Instant. Anda masih memerlukan akaun untuk perkhidmatan seperti Netflix tetapi VPN akan membantu anda menonton rancangan dan filem di mana-mana wilayah Netflix.

Tonton filem kegemaran anda dan program asal seperti The Interceptor dan Napoleon di BBC iPlayer dari luar UK. Sila kongsi siaran ini dengan rakan anda supaya mereka juga dapat menyekat akses perkhidmatan streaming. Ikut kami @VPNFan untuk ulasan dan promosi terkini dari perkhidmatan VPN terkemuka.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me