Encrypt.me VPN telah lama berada di komuniti. Misi mereka adalah untuk menyediakan pengguna dengan enkripsi peringkat perniagaan dalam pakej selamat yang mudah digunakan. Rancangan mereka juga fleksibel dan ditujukan khusus untuk komuniti perniagaan. Mereka menawarkan dasar yang telus dan syarikat induk mereka terkenal dan mereka menawarkan banyak lokasi untuk dipilih. Ia tersedia untuk iOS, Android, Mac OSX, Windows, dan Fire OS. Dalam ulasan ini, kami akan memperbaikinya dan memastikan bahawa mereka menunaikan janji yang mereka buat. Saya fikir anda akan menganggap Encrypt.me sebagai pilihan yang sangat baik untuk kumpulan dan perniagaan kecil.

Encryot.me

Mengenai Syarikat

Syarikat induk Encrypt.me adalah StackPath dan mereka memilikinya sejak 2016. Sejak itu, mereka telah melakukan banyak usaha untuk menjadikannya mesra perniagaan dan mereka benar-benar menumpukan pada keperluan perniagaan kecil. Mereka secara langsung bersaing dengan orang-orang seperti Cisco’s AnyConnect VPN, jadi jika anda mempunyai perniagaan kecil, mungkin ini adalah salah satu yang ingin anda periksa. Perlu diingat bahawa mereka beribu pejabat di AS, sehingga mereka tunduk pada peraturan negara.

Harga dan Tawaran Istimewa

Terdapat 4 jenis kategori harga yang ditawarkan oleh syarikat. Mereka menawarkan pas, langganan, rancangan untuk keluarga, dan rancangan untuk pasukan. Sudah tentu, mana yang anda pilih berdasarkan keperluan anda.

 • Pas – Pas pengguna tunggal tersedia dengan harga $ 3,99 untuk 1 minggu, $ 9,99 untuk 1 bulan, dan $ 99,99 untuk 1 tahun.
 • Langganan – Langganan tersedia dengan harga $ 9,99 sebulan, dan $ 99,99 per tahun.
 • Encrypt.Me Untuk Keluarga – Untuk sehingga 5 ahli keluarga anda dengan peranti tanpa had dengan harga $ 12.99 sebulan dan $ 149.99 setahun.
 • Encrypt.Me Untuk Pasukan – Pilihan ini membolehkan anda membuat pasukan untuk membantu anda menguruskan akaun dan penagihan secara terpusat. Harga bermula dari $ 7.99 seorang untuk 2 ahli pasukan dan semakin banyak orang yang anda miliki, semakin murah setiap orang. Tidak ada had bilangan ahli pasukan yang boleh anda miliki.

Dari segi pembayaran, syarikat hanya menerima kad kredit Visa, MasterCard, American Express, Discover, Diners, dan JCB.

Lawati Encrypt.me

Lokasi Rangkaian dan Pelayan VPN

Encrypt.Me mempunyai sejumlah 78 lokasi di seluruh benua kecuali Antartika. Itu merangkumi sejumlah lokasi di AS dan di pelbagai negara di Eropah, Asia, Amerika Selatan, Australia, Amerika Utara, dan Afrika. Itu menjadikannya perkhidmatan yang baik untuk digunakan untuk pasukan, terutama jika pasukan anda tersebar. Di era ketika banyak bekerja dari rumah, perkhidmatan dengan banyak lokasi adalah perkara yang baik.

Ia mempunyai beberapa lokasi di destinasi yang lebih popular. Lokasi pelayan ini merangkumi yang berikut:

 • Afrika
  • Afrika Selatan
 • Asia
  • Hong Kong, Jepun, Singapura
 • Eropah
  • Austria, Republik Czech, Denmark, Perancis, Jerman, Belanda, Norway, Poland, Sepanyol, Sweden, Switzerland, Taiwan
  • United Kingdom: London; Manchester
 • Amerika Utara
  • Kanada: Montreal; Toronto; Vancouver
  • Amerika Syarikat: Atlanta-Georgia; Boston- Massachusetts; Chicago-Illinois; Cleveland-Ohio; Dallas-Texas; Denver-Colorado; Houston-Texas; Las Vegas-Nevada; Los Angeles, California; Miami-Florida; Milwaukee-Wisconsin; Nashville-Tennessee; New York City-New York; Orlando-Florida; Phoenix-Arizona; San Francisco-California; San Jose-California; Seattle-Washington; St. Louis-Missouri; Washington DC
 • Oceania
  • Australia, New Zealand
 • Amerika Selatan
  • Brazil-Rio de Janeiro

Rangkaian mereka telah dirancang dari awal untuk memberi anda keselamatan data dalam talian ketika menggunakan rangkaian Wi-Fi awam dan tidak diketahui. Secara khusus, perkhidmatan mereka akan melindungi anda daripada pihak ketiga yang berniat jahat. Ini termasuk pentadbir rangkaian, penggodam, atau ISP (Penyedia Perkhidmatan Internet). Kelas ancaman yang termasuk ini adalah penyadapan, penjejakan sampingan, penjejakan, suntikan iklan, dan lain-lain.

Keselamatan

Satu perkara yang ingin kita perhatikan adalah keselamatan. Bahagian menarik dari perkhidmatan Encrypt.Me VPN adalah penggunaan pelbagai titik akhir (disebut simpul keluar dengan penyemak imbas Tor). Itu memberikan perisian “Tor Browser” yang meningkatkan tahap keselamatan. Sejauh penyulitan sebenar, mereka menggunakan Blowfish-cbc-128 / sha1 serta AES-128-sha256 dan IKEv2. Walaupun sebilangan penyedia menawarkan tahap enkripsi yang lebih tinggi, simpul keluar membantu menjadikannya lebih selamat. Itu akan memberikan keselamatan yang mencukupi untuk semua lalu lintas dalam talian anda.

ciri-ciri

Terdapat beberapa ciri dengan Encrypt.Me yang membezakannya daripada yang lain dalam kategori. Sebahagian daripadanya termasuk

 • Sumber terbuka – Ciri ini membolehkan anda menjalankan titik akhir peribadi anda sendiri. Anda boleh mendapatkan perisian untuk melakukannya di halaman GitHub syarikat.
 • Diuruskan Sepenuhnya – Syarikat ini memantau titik akhir yang anda gunakan sepanjang masa untuk memastikan VPN anda dalam talian semasa anda memerlukannya.
 • Program Berskala – Apabila pasukan anda bertambah dan anda ingin melindungi lebih banyak orang, mereka akan berskala dengan anda.
 • Sebarkan Titik Akhir dengan Segera – Terapkan titik akhir peribadi dalam satu klik. Menggunakan gambar Docker bermaksud penyebaran yang cepat di mana sahaja.
 • Alamat IP Bebas – Walaupun ini boleh menjadi perkara baik, kadangkala berkongsi alamat IP bukanlah perkara yang buruk. Ini bermaksud bahawa anda mungkin dapat diidentifikasi kerana setiap alamatnya unik.
 • Perlindungan Kebocoran DNS – Keupayaan untuk membolehkan perlindungan kebocoran DNS.

Di luar itu, Encrypt.Me diperkemas sehingga tidak banyak lagi ciri lain yang perlu dibahas.

Ujian Hands-On

Seperti yang telah kami sebutkan, perisian ini cukup mudah dan lancar. Sebaik sahaja anda memuat turun perisian, ikuti arahan ini. Perlu diingat bahawa kami menggunakan versi Windows untuk contoh ini.

 1. Buka perisian dengan mengklik dua kali pada ikon.
 2. Apabila anda melihat kotak merah muncul di sudut kanan bawah.
 3. Klik butang yang bertuliskan “Mula Menyulitkan”. Anda dapat mengubah lokasi dengan mengklik panah lokasi di bahagian atas layar dan memilih lokasi mengikut senarai.
 4. Setelah disulitkan, anda dilindungi.

Encrypt.Me Mula blok

Sekarang anda telah menyambung, sudah tiba masanya untuk menguji kelajuannya.

Ujian Kelajuan Encrypt.Me

Encrypt.Me mempunyai beberapa penurunan kelajuan, tetapi itu yang diharapkan. Bila-bila masa anda menggunakan produk yang dienkripsi, anda akan mengalami overhead. Yang mengatakan, Encrypt.Me berada dalam lingkungan yang kita anggap sebagai toleransi normal kita. Sudah tentu, beberapa pelayan mungkin berbeza, bergantung pada mana yang anda pilih, tetapi ini memberi anda asas yang kukuh.

Encrypt.Me Speedtest

Mengapa anda mesti menggunakan VPN

Oleh kerana begitu banyak syarikat sekarang menawarkan WiFi percuma, anda pasti ingin menggunakan VPN semasa anda berhubung. Walaupun WiFi hebat, penjenayah siber menganggapnya hebat juga. Dengan menyambung ke pelayan pilihan anda, anda membuat sambungan yang selamat dan disulitkan. Dengan cara itu, anda dapat mengurangkan risiko bahawa penjenayah atau pencuri siber akan mencuri maklumat peribadi anda.

Sebab lain untuk menggunakan VPN adalah untuk membantu anda mengatasi sekatan geo. Tidak kira di mana anda berada, menyambung ke pelayan di sana akan membantu. Ini kerana ia menjadikan perisian penyekat menyangka anda berada di tempat lain. Itu boleh menjadi kelebihan sebenar jika anda cuba mengakses kawasan tertentu atau anda disekat untuk melihat kandungan. Cukup sambungkan ke pelayan dan anda boleh mula menyemak imbas atau melihat kandungan yang ingin anda akses.

Sekiranya Saya Menggunakan VPN ini?

Walaupun ini mungkin bukan VPN yang ideal untuk aktiviti torrent, fokusnya pada penyelesaian perniagaan menjadikannya pilihan yang baik untuk perniagaan kecil anda. Ia tentunya mempunyai antara muka yang mudah dan senang digunakan. Itu menjadikannya hebat untuk keluarga atau pasukan anda, tidak kira seberapa besarnya. Sekiranya anda mencari pilihan yang tidak berfokus pada perniagaan, pasti ada yang lain untuk melihatnya.

Pemikiran Akhir Mengenai Encrypt.Me

Kami mendapati VPN ini pantas dan akan menjalankan tugas dengan baik untuk melindungi anda dan keluarga atau pasukan anda. Syarikat ini mempunyai ketelusan yang jelas dan mereka menyatakan bahawa mereka fokus untuk menjaga keselamatan perniagaan kecil. Ingatlah, mereka terletak dan beribu pejabat di AS, jadi jika itu mengganggu anda, anda mungkin ingin mencari pilihan lain. Secara keseluruhannya, ia adalah perkhidmatan yang baik dan pasti akan memastikan semua orang di kalangan anda selamat. Kami mengesyorkan Encrypt.me untuk kumpulan dan perniagaan kecil.

Lawati Encrypt.me

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me