Kajian Badger Privasi 2016

Ikon badger privasi orenPrivacy Badger adalah pelacak pihak ketiga percuma dan pelanjutan penyekat iklan yang merupakan pendatang baru bagi komuniti. Dikeluarkan pada tahun 2014, alat privasi ini adalah projek Electronic Frontier Foundation (EFF). Tujuan Badger Privasi adalah untuk menyekat iklan pelacakan dan menyekat kuki pelacakan untuk membantu melindungi privasi anda. Pada masa ini, ia hanya menyokong Chrome dan Firefox. Versi lain tidak lama lagi.


Seperti yang lain, anda boleh memilih untuk menukar tetapan untuk setiap pelacak. Itu memberi anda pilihan untuk menyekat pelacak yang ingin anda sekat. Dalam ulasan ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menggunakan, memuat turun dan memasang pelanjutan Privacy Badger.

Pembiayaan Badger Privasi

Pembiayaan untuk Privacy Badger berasal dari EFF. Walaupun anda tidak perlu menderma kepada EFF, Privacy Badger memberi anda peluang untuk. Kami mengesyorkan anda menyokong usaha mereka. Bahagian penyekat yang baik adalah bahawa ia akan memberitahu anda jika iklan mengesan anda di beberapa laman web. Anda juga boleh menyekat iklan dari domain tertentu dengan menggerakkan slaid. Privacy Badger adalah pelanjutan penyemak imbas kegemaran banyak penyokong privasi.

Badger Privasi untuk Chrome

Untuk mendapatkan Privacy Badger untuk Chrome, anda perlu mengklik butang menu di penyemak imbas. Selepas itu, pergi ke Lebih banyak alat, dan kemudian Sambungan.

Pemasangan Adblock Plus

Anda sekarang akan dibawa ke Sambungan skrin dari Chrome.

dapatkan lebih banyak sambungan

Pilih pilihan yang tertera dapatkan lebih banyak sambungan. Di sebelah kiri, taipkan Pemecah Privasi. Anda akan melihat beberapa pilihan yang berbeza di sini, tetapi anda ingin memilih pelanjutan yang menyatakan Privacy Badger yang ditawarkan oleh www.eff.org. Seterusnya, klik pada tambah ke Chrome butang di bawah tajuk sambungan untuk memulakan.

Badger Privasi untuk Chrome

Apabila diminta, klik tambah peluasan.

Badger Privasi untuk Chrome

Cara Menggunakan Badger Privasi untuk Chrome

Setelah pelanjutan dipasang, anda akan diminta untuk mengikuti lawatan.

Badger Privasi untuk Chrome

Setelah anda mengikuti lawatan, tutup Chrome dan buka semula. Anda boleh membiarkan tetapan itu sendiri atau mengubahnya. Untuk menukarnya, klik ikon Privacy Badger. Sekarang, klik pada gear untuk mengakses halaman pilihan. Seperti yang anda lihat di bawah, anda boleh mematikan Privacy Badger untuk laman web tertentu.

Badger Privasi untuk Chrome

Terdapat empat tab yang terdapat di bahagian ini. Itu adalah Tetapan Penapis Pengguna, domain yang Diizinkan, Tetapan Widget Sosial, dan tetapan Umum.

Tetapan Penapis Pengguna – Tab ini akan menunjukkan kepada anda pelacak yang berpotensi di halaman. Anda boleh menyekat semua pelacak sepenuhnya, hanya menyekat kuki, atau anda boleh membenarkan semuanya. Seperti yang dinyatakan, anda sebenarnya tidak perlu menggerakkan slider kecuali ada sesuatu yang rosak.

Domain dalam senarai putih – Tab ini adalah tempat anda menambahkan domain yang anda mahu senarai putih.

Tetapan Widget Sosial – Terdapat satu butang pada tab ini. Anda boleh melumpuhkan atau mengaktifkan Penggantian Widget Sosial.

Tetapan umum – Hanya ada satu kotak pilihan pada tab ini. Anda boleh mengklik kotak yang menunjukkan Tunjukkan jumlah item yang disekat.

halaman pilihan pemecah privasi

Kini, Privacy Badger siap digunakan di Chrome.

Privasi Badger untuk Firefox

Untuk mendapatkan Privacy Badger for Firefox, kunjungi laman web https://www.eff.org/privacybadger dan klik pada butang yang menyatakan Pasang Badger Privasi.

pasang badger privasi untuk firefox

Sebaik sahaja anda melakukannya, anda akan mendapat mesej timbul seperti ini. Teruskan dan klik Benarkan.

pop timbul pemasangan privasi

Seterusnya, klik pada Pasang.

pasang pemecah privasi

Setelah dipasang, anda akan melihat lawatan yang sama seperti yang kami sebutkan di bahagian Chrome. Sekarang, anda boleh menyemak imbas seperti biasa, dan mengetahui iklan pihak ketiga mana yang mengesan anda. Sekiranya anda tidak melihat ada iklan yang hilang dari laman web yang anda lihat, iklan tersebut mematuhi peraturan jangan lacak.

Perbezaan Dengan dan Tanpa Pencacah Privasi

Dalam gambar di bawah, anda melihat halaman web tanpa menggunakan Privacy Badger. Terdapat beberapa iklan yang kelihatan.

laman web tanpa perisai privasi

Sekarang, kami akan menunjukkan halaman yang sama dengan Privacy Badger.

laman web dengan pemecah privasi diaktifkan.

Seperti yang anda lihat, terdapat iklan yang disekat di laman web ini. Ingatlah bahawa tidak semua iklan disekat secara lalai. Untuk menyekat iklan tertentu, anda perlu melumpuhkan pelacak untuk iklan tersebut. Privacy Badger terutamanya merupakan alat privasi, bukan penyekat iklan.

Mengapa Menggunakan Badger Privasi?

Privacy Badger berfungsi dengan baik untuk menyekat pelacak iklan pihak ketiga. Ini akan membuat anda selamat dari laman web yang mengikuti aktiviti penyemakan imbas anda di pelbagai sumber. Kami gembira bahawa Privacy Badger akan tersedia untuk versi desktop dan mudah alih yang lain tidak lama lagi.

Kesimpulannya

Kesimpulannya, kami menyukai kemudahan penggunaan Privacy Badger. Semasa anda melayari lebih banyak lagi dengan Privacy Badger, peluasan akan membuat perubahan tanpa anda perlu memindahkan slaid. Anda tidak perlu membuat perubahan pada slaid kecuali laman web berhenti berfungsi. Oleh kerana Privacy Badger terutama merupakan alat privasi, ia tidak akan menyekat semua iklan. Sekiranya anda mahu lebih banyak iklan disekat, kami cadangkan juga menggunakan penyekat iklan lain. Anda boleh menggunakan alat tambahan seperti VPN untuk melindungi privasi anda.

Lawati Privacy Badger

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map