Kajian CactusVPN

Saya akan memulakan tinjauan CactusVPN dengan sedikit latar belakang syarikat. CactusVPN mengendalikan perkhidmatan privasi dalam talian yang berpusat di Moldova. Mereka membantu ahli melindungi privasi mereka dan membebaskan sekatan geo untuk laman web di Amerika Syarikat dan United Kingdom. CactusVPN memberikan pilihan kepada anggota antara akses VPN dan perkhidmatan DNS Pintar.


Ulasan CactusVPN

Harga dan Tawaran Istimewa

Harga CactusVPN sangat berpatutan. Mereka mempunyai rangkaian yang lebih kecil daripada kebanyakan perkhidmatan VPN yang kami lindungi. Dengan berbuat demikian mereka dapat mengekalkan harga yang rendah. Dengan akses tanpa had ke pelayan di satu negara dengan harga $ 4.99. Akses pelayan di AS, UK dan NL bersama dengan Smart DNS dengan harga $ 6,99 sebulan.

Harga CactusVPN

Ahli boleh mengakses CactusVPN dengan menggunakan klien VPN percuma mereka. Seperti yang anda lihat, CactusVPN menawarkan potongan harga berdasarkan jangka masa langganan anda. Anda dapat menjimatkan akses 13% setiap suku tahun, potongan 23% separuh tahunan dan 35% potongan pendaftaran tahunan. Menjadikan rancangan tahunan sebagai nilai terbaik. Lawati CactusVPN khas halaman untuk disimpan.

Semasa anda mendaftar untuk akaun CactusVPN menawarkan sejumlah pilihan pembayaran untuk anda pilih. Saya suka menggunakan PayPal untuk sebarang perkhidmatan dalam talian kerana anda boleh menguruskan langganan. CactusVPN menawarkan PayPal berserta kad kredit, Alipay, Webmoney, Yandex, Boleto Bancario, Qiwi dan CashU. Memberi anda pelbagai pilihan pembayaran.

Tempoh Percubaan Bebas Risiko

Walaupun saya akan melakukan yang terbaik untuk memberikan tinjauan menyeluruh, hanya ada satu cara untuk memastikan CactusVPN adalah pilihan yang tepat. Anda ingin menguji perkhidmatan ini sendiri. CactusVPN juga memahaminya. Untuk membantu mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan 30 hari. Namun, seperti yang akan anda lihat sebentar lagi jaminan termasuk beberapa syarat. Inilah bahasa yang digunakan oleh CactusVPN di bahagian umum halaman FAQ mereka

Apa itu dasar pengembalian wang CactusVPN?

Kami menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Sekiranya anda tidak dapat menggunakan perkhidmatan kami: anda tidak dapat menyambung ke pelayan VPN atau perkhidmatan DNS Pintar. Sekiranya DNS Pintar, anda juga boleh meminta pengembalian dana jika ada laman web dari senarai laman web yang tidak disekat masih disekat untuk anda.
Harap maklum bahawa kami tidak membayar balik untuk masalah kelajuan VPN kerana kami mempunyai akaun percubaan 24 jam percuma di pelayan premium kami.

Lawati CactusVPN

Lokasi Rangkaian dan Pelayan CactusVPN

CactusVPN menguruskan rangkaian pelayan VPN di lokasi utama. Mereka mempunyai salah satu rangkaian yang lebih kecil dengan lokasi pelayan di tiga negara. Itu akan membantu anda mengakses liputan acara sukan dan membuka blokir laman web seperti Netflix dan BBC iPlayer dari mana saja di dunia.

NegaraLokasiServisProtokol
3612OpenVPN, PPTP, L2TP, SSTP

CactusVPN mempunyai pelayan di Amerika Syarikat (Kansas City, Los Angeles, Wilmington), United Kingdom (London, Maidenhead) dan Belanda (Amsterdam).

Privasi dan Keselamatan

Apabila kita bercakap mengenai perkhidmatan VPN, banyak orang menganggap mereka akan mendapat tahap privasi dan keselamatan yang tinggi. Itu tidak selalu berlaku. Itu sangat bergantung kepada alasan anda menggunakan perkhidmatan VPN. Sekiranya tujuan anda adalah privasi dan tanpa nama, anda mungkin menginginkan VPN yang tidak masuk.

CactusVPN menjelaskan di bahagian Soalan Lazim di laman web mereka bahawa mereka tidak menyimpan log lalu lintas. Mereka hanya menyimpan log sambungan dan menguraikannya setiap tiga hari. Berikut adalah perincian dari laman web mereka:

Adakah anda menyimpan sebarang balak?

Untuk pengguna VPN dan DNS Pintar kami hanya menyimpan log sambungan * selama 3 hari untuk menyelesaikan masalah. Tetapi kami memberi jaminan kepada anda:

 • kami tidak menjejaki dan tidak tahu mengenai apa yang anda muat naik / muat turun semasa menggunakan perkhidmatan kami, dan tidak ada log termasuk maklumat ini;
 • kami tidak mengetahui atau mendaftarkan laman web yang anda lawati;
 • kami tidak mengesan aplikasi mana yang anda gunakan.

Semua data peribadi pelanggan kami benar-benar sulit dan tidak dikongsi, ditunjukkan, digunakan atau diberikan kepada pihak lain tanpa syarat dan pengecualian.

Lawati CactusVPN

Ujian Hands-On

Perkara pertama yang saya cari ketika membuat keputusan untuk menyemak perkhidmatan VPN atau tidak adalah pelanggan tersuai. Pasti anda boleh mengkonfigurasi OpenVPN dan mengkonfigurasi sambungan secara manual tetapi tidak ada keperluan Terdapat begitu banyak penyedia VPN yang menawarkan perisian klien yang mudah digunakan sekarang.

Saya gembira dapat berkongsi bahawa CactusVPN mempunyai pelanggan Windows yang sangat baik yang saya gunakan untuk menguji perkhidmatan mereka. Mereka juga mempunyai pelanggan khusus untuk Mac. Bersama dengan panduan penyediaan untuk penghala iOS, Android dan juga DD-WRT.

Berhubung dengan Pelanggan VPN Windows

Mari lihat klien Windows CactusVPN:

Pelanggan Windows CactusVPN

Perisian Windows senang dipasang dan digunakan. Semasa anda menjalankan program itu akan memunculkan layar sambungan Dari sana anda dapat memilih negara diikuti dengan lokasi pelayan dan akhirnya protokol yang anda ingin gunakan untuk dihubungkan oleh CactusVPN. Pelanggan juga mempunyai beberapa ciri maju yang mengagumkan.

Tetapan pelanggan CactusVPN

Tab tetapan klien Windows memberi anda beberapa pilihan. Saya cadangkan anda sekurang-kurangnya mengaktifkan “Sambung semula jika samb. pilihan jatuh. Ciri yang paling maju dari perisian CactusVPN adalah pembunuh aplikasi. Anda boleh menetapkan aplikasi tertentu untuk menghentikan bila-bila masa VPN jatuh. Ciri ini sangat popular untuk ahli yang menggunakan perkhidmatan VPN untuk tujuan P2P / torrent. CactusVPN membenarkan penggunaan torrent di pelayan mereka di Belanda.

Lawati CactusVPN

Berhubung dengan Pelanggan VPN Mac

Selain perisian Windows tersuai mereka, CactusVPN juga mempunyai klien Mac. Perisian Mac kelihatan seperti skrin Windows yang ditunjukkan di atas. Ia juga memiliki fitur canggih yang sama, yaitu kemampuan untuk membunuh aplikasi jika VPN terputus. Itu adalah ciri yang sangat sukar dijumpai untuk pengguna Mac, jadi saya teruja melihat bahawa CactusVPN telah dilindungi oleh anda.

Sambungkan dari iPhone atau iPad

Walaupun CactusVPN tidak menawarkan aplikasi iOS mereka sendiri, mereka telah menyediakan panduan untuk menyambung secara manual dengan PPTP atau L2TP. Inilah salinan arahan. Anda boleh melayari laman web mereka untuk versi lengkap dengan tangkapan skrin.

Panduan penyediaan CactusVPN L2TP untuk iOS:

1) Pergi ke “Umum” -> “Rangkaian” -> “VPN”
2) Klik “Tambah Konfigurasi VPN …”
3) Pilih tab L2TP

  • Dalam bidang “Pelayan” taipkan alamat IP pelayan CactusVPN. Anda mesti menyemak e-mel yang anda terima semasa akaun CactusVPN anda diaktifkan. Anda akan menemui semua pelayan yang ada.
  • Masukkan nama pengguna dan kata laluan pakej anda.
  • Pada bidang “Rahsia” perkenalkan: cactusvpn
  • Untuk tahap penyulitan biarkan “Auto” dan pilih “Kirim Semua Lalu Lintas”.
  • Tekan “Simpan”.

4) Sekarang sambungan VPN anda dibuat, anda kini boleh menyambung.

Lawati CactusVPN

Sambung dari Peranti Android

CactusVPN tidak menawarkan aplikasi untuk peranti Android tetapi mereka mempunyai panduan penyediaan untuk sambungan PPTP dan L2TP / IPSEC. Inilah salinan arahan. Anda boleh melayari laman web mereka untuk versi lengkap dengan tangkapan skrin.

Panduan penyediaan CactusVPN L2TP untuk Android:

1) Pergi ke “Tetapan”
2) Tekan “Tetapan Lebih Banyak”
3) Tekan “VPN”
4) Tekan “Tambah rangkaian VPN”
5) Tekan menu lungsur “Jenis”
6) Pilih “L2TP / IPSec PSK”

  • Di bidang “Nama” masukkan nama yang diinginkan untuk sambungan anda. Kami mengesyorkan untuk menamakannya: CactusVPN (L2TP).
  • Dalam bidang “Alamat pelayan” masukkan alamat IP pelayan CactusVPN yang ingin anda sambungkan. (Untuk mencari di sana pelayan yang tersedia, periksa e-mel yang anda terima ketika anda membayar untuk akaun CactusVPN atau log masuk ke Kawasan Pelanggan di laman web kami.)
  • Masukkan “cactusvpn” (tanpa tanda petik) di medan “kunci pra-kongsi IPSec”.
  • Biarkan kosong semua medan lain.
  • Tekan butang “Simpan”.

5) Ketik pada sambungan baru untuk menyambung. Masukkan nama pengguna dan kata laluan CactusVPN yang dihantar kepada anda melalui e-mel dan ketik Sambung.

Lawati CactusVPN

Ujian Kelajuan CactusVPN

Saya menguji CactusVPN menggunakan OpenVPN yang merupakan protokol paling selamat. Saya menggunakan klien Windows mereka dan bersambung ke pelayan di Wilmington, Virginia.

Ujian kelajuan CactusVPN

Seperti yang anda lihat, terdapat perbezaan kelajuan 35% antara sambungan terus ke ISP saya dan sambungan ke pelayan di Virginia. Penyulitan menambah overhead sehingga anda dapat menjangkakan penurunan prestasi. Ini adalah pertukaran untuk tahap privasi yang lebih tinggi. Dengan kelajuan lebih dari 27 Mbps saya dapat mengalirkan perkhidmatan dengan mudah seperti Netflix dan BBC.

Kesimpulannya

Saya suka fokus CactusVPN pada privasi dan tanpa nama. Ciri pelanggan pembunuh aplikasi mereka adalah lapisan privasi tambahan Mereka tidak mempunyai rangkaian terbesar tetapi merangkumi AS, UK dan NL. Prestasi baik bagi mereka yang ingin menyahsekat dan melakukan streaming dari laman web seperti Netflix dan BBC.

Perkara yang paling saya gemari mengenai perkhidmatan ini:

 • Pelanggan Windows dan Mac yang mudah digunakan
 • Sokongan untuk protokol OpenVPN, PPTP, L2TP dan SSTP
 • Ciri pembunuh aplikasi dalam kedua-dua klien Windows dan Mac
 • Perkhidmatan VPN dan DNS yang disulitkan
 • Diskaun berjangka untuk pendaftaran 3 bulan, 6 bulan dan tahunan

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Tawarkan aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android
 • Tambahkan lebih banyak lokasi ke rangkaian mereka
 • Tambahkan bitcoin sebagai pilihan pembayaran
 • Pertimbangkan IP khusus sebagai tambahan

Saya suka CactusVPN dan menganggapnya adalah pilihan yang baik bagi mereka yang memfokuskan diri pada privasi. Sekiranya matlamat anda adalah menyekat sekatan kandungan di seluruh dunia, pastikan mereka mempunyai pelayan di negara-negara tersebut. Sekiranya matlamat anda adalah privasi yang kuat maka saya cadangkan anda mencuba CactusVPN. Anda akan dilindungi oleh jaminan wang dikembalikan 30 hari mereka yang mempunyai banyak masa untuk menguji perkhidmatan ini. Pastikan anda memahami had polisi pembayaran balik mereka.

Lawati CactusVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map