Kajian Dashlane VPN 2020

Kemas kini: Dashlane kini merangkumi VPN dan pemantauan web gelap dengan semua akaun premium. VPN adalah tambahan yang bagus untuk suite keselamatan mereka. Ini akan memberi anda akses tanpa had ke pelayan VPN di 23 negara. Anda boleh memasang VPN di Windows, Mac, iOS, dan Android. Dashlane tidak menghadkan lebar jalur atau jumlah peranti yang anda pasang aplikasi VPN. Anda dapat menikmati pengurusan kata laluan selama setahun penuh dan akses VPN selamat dengan adil $ 4.99 sebulan. Semua pelanggan baru dilindungi oleh jaminan wang dikembalikan 30 hari Dashlane.


Ingin membandingkan Dashlane dengan perkhidmatan VPN yang disyorkan terbaik kami? Berikut adalah beberapa alternatif terbaik:

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 3.33PIA49Kotak pilihanKotak pilihan

Dashlane dilancarkan pada tahun 2011. Syarikat ini mempunyai latar belakang yang kukuh dalam ruang teknologi kerana salah seorang pengasas mereka sebelumnya adalah CEO Business Objects yang diakuisisi oleh SAP pada tahun 2007. Dashlane beribu pejabat di New York dan telah mengumpulkan $ 30 juta dalam dana untuk membantu mencapai misi mereka untuk memperbaiki internet. Mereka memahami cabaran yang dihadapi pengguna ketika menggunakan kata laluan. Sebilangan besar pengguna menggunakan kata laluan yang mudah ditebak atau mengulangi kata laluan yang sama di beberapa laman web.

Dashlane

Harga dan Tawaran Istimewa

Dashlane menawarkan pilihan percuma dan premium untuk kegunaan peribadi. Mereka juga mempunyai harga pasukan untuk mereka yang memerlukan perlindungan kata laluan untuk sekumpulan pengguna. Dengan harga $ 59.99 setahun, anda menerima akses ke sejumlah ciri premium termasuk VPN, pemantauan web gelap, sandaran akaun selamat (sandaran awan yang disulitkan), kemampuan untuk menyegerakkan semua peranti anda, kemampuan untuk berkongsi kata laluan dan nota dengan selamat, akses web ke kata laluan , dan sokongan keutamaan. Akaun Premium tahunan mereka adalah nilai terbaik dengan hanya $ 4,99 sebulan.

Harga Dashlane dengan VPNBatasan Akaun Percuma Dashlane

Dashlane menawarkan akaun percuma untuk mereka yang hanya perlu menguruskan hingga 50 kata laluan, Namun, versi percuma agak terhad dan tidak termasuk akses VPN. Saya rasa anda akan dapati ciri-ciri premium yang lebih tinggi harganya. Sekiranya tidak, rancangan percuma mereka masih sangat membantu dalam menjaga sebilangan kata laluan yang selamat dan tersusun secara terpusat.

Lawati Dashlane

Pengurus Kata Laluan

Pengurus kata laluan percuma Dashlane akan membantu anda menjaga keselamatan kata laluan anda menggunakan penyulitan AES 256-bit. Anda boleh mengimport kata laluan yang ada dari penyemak imbas web anda ke peti besi kata laluan selamat mereka. Dashlane akan memberi anda amaran apabila mana-mana laman web yang anda simpan kata laluan untuk diretas. Itu sangat berguna kerana penting untuk mengetahui secepat mungkin. Sudah tentu anda mahu menggunakan kata laluan yang unik untuk setiap laman web.

Pengurus kata laluan Dashlane dapat membantu anda masuk secara automatik ke pelbagai laman web. Itu termasuk bank dan laman web lain yang memerlukan log masuk yang lebih kompleks. Salah satu ciri kegemaran kami adalah keupayaan untuk menukar kata laluan anda di laman web yang popular secara automatik menggunakan Dashlane. Anda boleh menukar kata laluan anda dengan satu klik dari mana-mana peranti. Lebih baik lagi Dashlane akan menukar kata laluan anda di seberapa banyak laman web yang anda mahukan tanpa perlu log masuk dan menukarnya sendiri. Ini dapat menjimatkan masa dan banyak kekecewaan.

Kata laluan automatik Dashlane berubah

Papan pemuka keselamatan Dashlane akan membantu anda mengenal pasti kata laluan yang lemah dan kata kunci yang telah anda gunakan semula di beberapa laman web. Bagi kita yang mempunyai ratusan log masuk yang boleh sangat membantu, terutamanya semasa anda memulakannya. Ini juga akan menunjukkan kepada anda laman web yang telah dilanggar sehingga anda dapat mengetahui kata laluan dan akaun mana yang berisiko. Anda boleh menetapkan amaran keselamatan agar mesej dihantar terus ke peranti anda kapan pun laman dalam senarai anda diretas. Itu akan membantu anda mengemas kini kata laluan anda secepat mungkin dan mengelakkan diri daripada dikompromikan.

Keupayaan untuk menghasilkan kata laluan yang kuat adalah nadi pengurus kata laluan yang baik. Dashlane akan menghasilkan kata laluan yang kuat dengan satu klik. Dari sana ia akan menyimpan kata laluan baru ke peti besi anda dan mengisinya semula pada masa akan datang sehingga anda tidak perlu mengingatnya. Pelan premium membolehkan anda menyulitkan dan berkongsi kata laluan. Ini sangat berguna bagi mereka yang bekerja dalam satu pasukan dan perlu berkongsi maklumat akaun dengan selamat. Ini pasti mengalahkan nota atau teks pasca-catatan yang membahayakan kata laluan anda.

Akhirnya pengurus kata laluan Dashlane akan membiarkan anda menyimpan nota yang selamat. Mungkin anda ingin menjejaki kunci perisian, kata laluan wifi, atau hari jadi teman wanita anda (jadi isteri anda tidak mengetahuinya). Hanya bergurau dengan yang terakhir tetapi anda mungkin boleh memikirkan beberapa perkara yang ingin anda ingat tetapi tidak mahu berkongsi dengan orang lain.

Lawati Dashlane

Ciri IsiOtomatis

Bersama dengan pengurus kata laluan mereka yang popular, Dashlane akan membantu anda mengisi borang dalam talian secara automatik. Terdapat beberapa kelebihan menggunakan ciri autofill mereka. Sebagai permulaan, ia akan menjimatkan masa dan membantu mengelakkan kesilapan kemasukan data. Sekiranya anda seperti saya, selalu ada peluang baik untuk menulis alamat anda atau maklumat penting lain. Ciri autofill akan membantu memastikan borang diisi dengan betul setiap masa.

Isi automatik Dashlane

Kelebihan lain menggunakan ciri Isi Isi Dashlane ialah keselamatan. Anda mungkin tidak menyedari bahawa data anda tetap tidak disulitkan dalam cache penyemak imbas anda. Isi auto Dashlane akan membantu melindungi data anda. Saya suka ciri pengisian automatik kerana ia muncul dalam bentuk dan bukannya ditunjukkan pada bar alat yang berasingan. Beberapa orang lain yang saya cuba mengganggu tetapi Dashlane melakukan tugas dengan baik untuk melancarkan pengisian automatik mereka. Bersama dengan menggunakan pengisian automatik pada komputer anda, Dashlane menawarkan aplikasi percuma untuk peranti iOS dan Android.

Dompet Digital

Dompet digital Dashlane akan memuat pelbagai jenis pembayaran termasuk kad kredit, debit, dan PayPal. Tidak kira bagaimana anda ingin membayar, dompet digital mereka akan membantu anda membayar pembelian dalam talian dengan selamat. Kelebihan utama yang saya dapat dengan menggunakan dompet digital ialah anda tidak perlu menyimpan maklumat bil anda untuk digunakan semula di laman web. Semakin sedikit pangkalan data anda mempunyai nombor kad kredit anda menjadi lebih baik. Penyelesaian Dashlane akan menyimpan maklumat pengebilan anda dan membolehkan anda memilih sumber mana yang ingin anda gunakan untuk setiap pembelian. Ini menjimatkan penerimaan digital dengan tangkapan skrin terperinci supaya anda dapat menyemak pembelian.

Keselamatan Data

Sebelum memberi kepercayaan kepada syarikat untuk mengamankan kata laluan dan maklumat pembayaran anda (jika anda menggunakan dompet digital) ada baiknya melakukan kerja rumah terlebih dahulu. Dashlane mempunyai halaman di laman web mereka yang dikhaskan untuk keselamatan perkhidmatan mereka. Kami akan berkongsi beberapa sorotan tetapi saya tetap mencadangkan anda membacanya untuk membiasakan diri dengan sistem mereka.

Model keselamatan Dashlane

Dashlane menggunakan AES-256 penyulitan yang menggunakan 10k pusingan PBKDF2 garam. Mereka bergantung pada standard sumber terbuka yang dipercayai di seluruh dunia dan masih belum dapat dipatahkan. Anda akan menetapkan kata laluan utama yang tidak pernah direkodkan oleh Dashlane. Kunci yang menyulitkan data anda adalah berdasarkan kata laluan yang sama. Oleh itu kunci penyulitan anda tidak pernah direkodkan. Anda boleh memilih sama ada menyimpan data tempatan atau menyegerakkannya dengan pelayan mereka (menggunakan AES-256) untuk berkongsi di beberapa peranti. Gunakan Google Authenticator untuk menambahkan pengesahan dua faktor. Saya cadangkan untuk menambahkan beberapa faktor pengesahan sekiranya boleh.

Lawati Dashlane

Perisian Dashlane

Anda mungkin akan memulakan dengan memasang perisian pengurus kata laluan Dashlane pada Windows atau Mac OS X. Mereka juga mempunyai aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android. Anda boleh menggunakan Touch ID untuk log masuk ke Dashlane menggunakan cap jari pada iPhone dan iPad. Anda akan mendapat akses ke dompet digital dan kata laluan anda di semua peranti jika anda memilih untuk menyegerakkan maklumat dengan pelayan mereka. Saya cadangkan menggunakan Google Authenticator untuk melindungi akaun anda dengan lebih lanjut. Perkara yang sama berlaku untuk mana-mana laman web yang menawarkan pengesahan dua faktor. Kata laluan lemah secara semula jadi sehingga mempunyai faktor kedua akan membantu melindungi privasi anda.

Aplikasi iOS Dashlane

Seperti yang anda lihat, aplikasi Dashlane iOS mempunyai beberapa ciri maju yang bagus. Sebagai permulaan, anda boleh menggunakannya untuk menyimpan dan melengkapkan kata laluan dengan selamat. Ia juga akan berfungsi sebagai dompet digital anda yang selamat untuk pembayaran dalam talian. Anda boleh menetapkan aplikasi untuk menggunakan cap jari anda untuk log masuk ke laman web dan borang pengisian automatik. Itu tahap keselamatan tambahan yang bagus. Anda juga boleh berkongsi kata laluan dan nota dengan selamat dengan sesiapa sahaja yang anda mahukan melalui aplikasi.

Sokongan pengguna

Ahli premium mendapat sokongan keutamaan. Untuk mengemukakan soalan, anda ingin menghantar e-mel kepada pasukan sokongan mereka. Ahli premium boleh menghantar e-mel terus ke vip (at) dashlane.com untuk mendapatkan respons yang lebih pantas. Pastikan untuk menghubungi sokongan Dashlane menggunakan alamat e-mel yang berkaitan dengan akaun anda.

Ulasan Dashlane: Kesimpulan

Dashlane telah mengembangkan pengurus kata laluan yang sangat baik dan dompet digital yang selamat. Saya sangat suka pengubah kata laluan mereka yang menukar beberapa kata laluan dengan cepat. Itu sangat berguna bagi mereka yang menggunakan kata laluan yang serupa antara laman web. Sudah tentu anda tidak boleh melakukannya tetapi mereka tahu pengguna melakukannya dan telah membina alat yang berguna untuk membantu melindungi akaun anda apabila laman web diretas.

Perkara yang paling saya gemari mengenai perkhidmatan ini:

 • Mereka tidak mengetahui atau menyimpan kata laluan utama atau kunci penyulitan anda
 • Penyulitan AES-256 untuk mengamankan data anda
 • Perisian khusus untuk Windows dan Mac OS X
 • Aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android
 • Log masuk dan isi secara automatik pada iOS menggunakan cap jari anda
 • Pengesahan dua faktor menggunakan Google Authenticator

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Turunkan harga untuk keahlian premium
 • Tambahkan sokongan sembang langsung untuk ahli premium

Dashlane akan membantu anda menghasilkan kata laluan yang kuat, menyimpannya dengan selamat, dan log masuk ke laman web kegemaran anda secara automatik. Ini juga akan membantu anda menukar kata laluan secara automatik di beberapa laman web pada bila-bila masa. Dompet digital mereka akan memastikan pilihan pembayaran anda selamat dan membolehkan anda membayar dalam talian tanpa vendor menyimpan maklumat pembayaran anda. Saya cadangkan mendaftar untuk akaun premium mereka yang merangkumi VPN tanpa had dan hanya $ 4,99 sebulan. Uji perkhidmatan mereka di semua peranti anda dan segerakkan antara mereka dengan selamat.

Lawati Dashlane

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map