Logo DroidVPNKetika DroidVPN muncul di tempat kejadian, ia hanya menyokong sistem operasi Android. Kini, program ini telah berkembang ke Windows dan Mac juga. Sudah tentu, itu bermakna ia masih mempunyai aplikasi Android. Semasa memeriksa Google Play Store, pengguna telah memuat turun DroidVPN lebih dari 10 juta kali. Ini adalah produk freemium, yang bermaksud anda mempunyai versi percuma terhad serta pilihan premium tanpa had. Kami selalu berwaspada dengan versi perkhidmatan VPN percuma. Itu kerana “kos tersembunyi” yang biasanya terlibat dengan mereka. DroidVPN mempunyai penarafan 3.9 bintang dengan lebih daripada 78k ulasan. Dalam ulasan mengenai DroidVPN ini, kita akan melihat apakah ia patut mendapat pujian.

Muat turun Android untuk DroidVPN

Mengenai Syarikat

Tidak banyak perkara mengenai syarikat yang boleh kami maklumkan kepada anda. Laman web ini telah wujud sejak tahun 2011 dan didaftarkan di Phillippines. Kami juga menemui laman web terhad dengan maklumat di atasnya. Syarikat induk nampaknya Droidvpn Inc, tetapi maklumat mengenai syarikat itu sukar didapat. Walaupun orang Filipina memiliki undang-undang privasi yang baik, pemerintah mereka dipertanyakan sejauh itu. Anda mungkin mahu berfikir dua kali sebelum menggunakan yang ini. Bergantung pada matlamat anda, anda mungkin ingin membuat pilihan lain.

Harga

Begitu juga, DroidVPN mempunyai beberapa pilihan. Kami menyebut versi percuma sebelumnya. Ia merangkumi penggunaan 100 MB sebulan dengan satu peranti yang disambungkan ke salah satu daripada 8 pelayan percuma. Ketika datang ke perkhidmatan premium, semakin lama jangka semakin baik harganya. Versi premium bermula dari $ 4,99 selama sebulan. Sekiranya anda ingin mendapatkan perkhidmatan selama tiga bulan, harga anda adalah $ 13.99 setiap suku tahun yang menurunkan harganya menjadi $ 4.66 sebulan. Tempoh 6 bulan adalah $ 23.95. Ini bermaksud harganya turun menjadi $ 3.99 sebulan. Akhirnya, tawaran terbaik yang mereka tawarkan adalah selama setahun perkhidmatan. Jumlah kos untuk tahun ini ialah $ 35.88. Ia berkurang kepada $ 2.99 sebulan.

Harga DroidVPN

ciri-ciri

Ciri-ciri DroidVPNTidak banyak ciri yang tersedia untuk DroidVPN. Syarikat ini merancang antara muka dan produk mereka agar mudah bagi pengguna pemula. Itu boleh menjadi bagus, tetapi kami lebih suka melihat lebih banyak pilihan. Satu-satunya perkara yang nampaknya memisahkannya dari penyedia lain adalah janji untuk menggabungkan ciri eksperimen. Pada versi mudah alih, ada pilihan untuk menjalankan DroidVPN dengan tetapan ICMP. ICMP bermaksud Protokol Mesej Kawalan Internet. Ini adalah protokol pelaporan ralat yang dirancang untuk peranti rangkaian seperti penghala. Mereka menggunakannya untuk menghasilkan mesej ralat ke alamat IP sumber ketika masalah rangkaian menghalang pengiriman paket. Anda juga dapat mengubah protokol ke UDP, TCP, dan HTTP. Kami gembira melihat bahawa versi Android sepertinya tidak memerlukan kebenaran khas. Dalam versi percuma, mereka menawarkan 8 pelayan percuma untuk pengguna tetapi banyak lagi untuk ahli premium. Juga, ingat anda hanya mendapat 100MB akses percuma sebulan. Perlu diingat juga bahawa anda hanya dapat menggunakan 1 peranti sekaligus dengan versi percuma.

Persembahan

Prestasi sentiasa penting, terutama ketika berurusan dengan perkhidmatan percuma. Walau bagaimanapun, langkah pertama yang perlu anda lakukan ialah menyambung ke pelayan. Malangnya, kami menghadapi masalah ketika menggunakan kedua-dua versi tersebut. Seperti yang anda lihat dalam gambar di sini, kami cuba menyambung ke pelayan percuma dan menemui mesej “Server is Full”. Walaupun terdapat 8 pelayan UDP percuma yang tersedia, kami tidak berjaya menyambung ke salah satu dari mereka. Walau bagaimanapun, kami dapat berhubung dengan TCP. Ia lebih perlahan, tetapi ia akan berfungsi. Di bawah ini, anda melihat 3 pelayan UDP pertama. Sebaik sahaja anda berhubung, kami mendapati kelajuannya sekitar 20 MB. Itulah penurunan 80% dari kelajuan normal 100mb kami. Kami tidak dapat menunjukkan ujian kelajuan di sini kerana had data rendah pada akaun percuma tidak akan membolehkan kami menjalankan semua aspek ujian. Gambar di bawah adalah dari pelanggan Windows.

Prestasi DroidVPN

Faedah Menggunakan VPN

Sejak kebelakangan ini, lalu lintas mudah alih mula mengatasi lalu lintas desktop. Oleh kerana itu, penggunaan WiFi sangat penting daripada menggunakan rancangan data standard. Kerana tahap ketepuan di dunia, semakin banyak perniagaan yang menawarkan WiFi percuma kepada pelanggan mereka. Walaupun ini bagus untuk kedua-dua pihak, anda boleh bertaruh bahawa penjenayah siber juga menyukainya. Apabila anda menyambung ke salah satu lokasi yang disenaraikan di atas, anda membuat sambungan yang selamat dan disulitkan. Apabila anda melakukannya, anda akan mengurangkan risiko penjenayah mencuri data sensitif anda. Sekali lagi anda juga harus mempercayai syarikat di sebalik VPN. Oleh kerana kami tidak mendapat banyak maklumat mengenai syarikat, sukar untuk mengatakan jika anda boleh mempercayai mereka.

Sekiranya anda ingin berkeliling geo-blok, menggunakan VPN adalah suatu keharusan. Itu kerana perniagaan, pemerintah, dan bahkan syarikat media menghentikan pengguna untuk melihat kandungan terlarang di dalam dan di luar kawasan yang disasarkan. Apabila anda menyambung ke DroidVPN, anda akan membuat laman web atau organisasi percaya bahawa anda berada di salah satu lokasi yang mereka tawarkan. Cukup sambungkan ke pelayan dan anda boleh mula menyemak imbas atau melihat kandungan yang ingin anda akses. Sekiranya anda masih menghadapi masalah penyekat, anda ingin memastikan WebRTC dilumpuhkan dalam penyemak imbas anda. Itu lebih sukar jika anda menggunakan penyemak imbas yang berbeza di Android. Anda mungkin mahu menggunakan Firefox dan memuat turun sambungan penyekat WebRTC untuk membolehkannya berfungsi dengan betul. Jika tidak, apa sahaja yang anda cuba nyahsekat akan tetap melihat alamat IP asal anda. Itu mengalahkan tujuan menggunakan VPN sebagai permulaan.

Adakah DroidVPN OK untuk Digunakan?

Itu bergantung pada alasan anda menggunakannya. Sekiranya anda merancang untuk menggunakan VPN untuk mengelilingi blok geo, ini mungkin berfungsi dengan baik. Namun, untuk melindungi privasi anda, kami sarankan berhati-hati. Sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan versi premium, anda tidak perlu risau tentang pilihan pelayan. Anda juga tidak akan mempunyai sekatan data. Kami mencadangkan memilih pilihan yang lebih baik seperti Akses Internet Peribadi sebagai alternatif. Untuk adil $ 2.50 sebulan, anda boleh menikmati akses VPN selamat di semua peranti anda. Mereka adalah syarikat yang dipercayai dan telus yang telah wujud selama bertahun-tahun.

Pemikiran Akhir mengenai DroidVPN

Semasa kami menyiapkan tinjauan ini, DroidVPN mempunyai lebih daripada 10 juta muat turun. Terdapat beberapa masalah dengan perkhidmatan tersebut termasuk pelayan yang terlalu ramai, kelajuan perlahan, kekurangan ketelusan umum, dan banyak lagi. Masalah-masalah tersebut menghalang kita daripada mengesyorkan perkara ini. Anda dialu-alukan untuk mencuba perkhidmatan ini, tetapi anda harus berhati-hati jika anda melakukannya. Pasti ada pilihan yang lebih baik yang menawarkan ciri dan keselamatan yang hebat juga. Lihat yang terbaik VPN untuk Android senaraikan beberapa pilihan yang lebih baik.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me