Lambang untuk Kaspersky LabMakmal Kaspersky telah menjadi nama yang dipercayai dalam industri antivirus selama bertahun-tahun. Syarikat ini ditubuhkan di Rusia pada tahun 1997 oleh Eugene Kaspersky. Mereka beroperasi di hampir semua negara di seluruh dunia, dan fokus utamanya adalah pada syarikat. Kaspersky Lab kini menawarkan tiga peringkat produk pengguna. Itu adalah Anti-Virus, Keselamatan Internet, dan Keselamatan Keseluruhan. Dalam tinjauan ini, demonstrasi kami akan menggunakan produk Keselamatan Internet mereka.

Kaspersky versi apa yang anda dapat bergantung pada keperluan anda. Kami akan membandingkannya dalam ulasan ini, menunjukkan struktur harga, dan membantu anda mencari pilihan terbaik. Harga ditunjukkan untuk 3 PC selama 1 tahun, tetapi kami juga akan menunjukkan kombinasi lain.

Harga untuk KasperskeyDalam gambar di atas, anda dapat melihat bahawa Kaspersky Anti-Virus adalah $ 39,99 selama setahun. Itu akan memberi anda liputan asas mereka, dan melindungi satu peranti yang anda pilih. Sekiranya anda beralih ke edisi Keselamatan Internet, anda boleh merangkumi hingga tiga peranti dengan harga $ 49.99 setahun. Selain itu, anda mendapat pilihan Keselamatan Kewangan, Kawalan Ibu Bapa, dan Perlindungan Identiti. Dalam edisi Keselamatan Keseluruhan, anda mendapat lima peranti dengan harga $ 59,99 setahun dan ciri tambahan yang akan kami kaji sebentar lagi.

Sekiranya anda mahukan lebih banyak peranti atau bertahun-tahun, Kaspersky dapat membantu anda. Mereka menawarkan diskaun untuk pelbagai peranti, dan untuk rancangan satu, dua, dan tiga tahun. Sekiranya anda mahukan maklumat harga lebih lanjut, anda mungkin menemuinya di laman web mereka. Harap maklum bahawa kami hanya menunjukkan harga untuk versi Keselamatan Internet Kaspersky.

3 Peranti5 Peranti10 Peranti
1 tahun$ 49.99$ 59.99$ 109.99
2 tahun$ 74.99$ 89.99$ 164.99
3 tahun$ 99.98$ 119.98$ 219.98

Kami akan segera membincangkan pelbagai ciri untuk membantu anda membuat pilihan terbaik. Demi tinjauan ini, kami akan menggunakan Windows 10. Kaspersky juga menyokong versi Windows yang lebih lama. Versi Mac, Android, dan iOS tersedia, tetapi kami akan membincangkannya kemudian. Satu lesen akan merangkumi tiga peranti jika anda mempunyai Keselamatan Internet atau lima lesen untuk edisi Keselamatan Keseluruhan.

Perlindungan Antivirus

Sebilangan besar program antivirus berfungsi dengan cara yang sama. Anda memasang perisian dan melakukan imbasan awal untuk memastikan tidak ada virus pada masa ini. Selepas imbasan, definisi dikemas kini. Dengan Kaspersky, anda memasang perisian dan mengemas kini definisi sebelum melakukan imbasan. Sering kali, kemas kini akan menemui virus pada peranti anda sebelum pengimbasan dilakukan.

Mengimbas Kaspersky boleh dijadualkan. Anda boleh memilih untuk melakukan imbasan sistem penuh, imbasan cepat, imbasan selektif, atau imbasan peranti luaran. Tidak seperti pesaingnya, Kaspersky akan mengimbas pemacu luaran atau USB dengan segera. Sebaik sahaja anda memasangkan salah satu daripadanya, anda akan mendapat pemberitahuan pop timbul yang bertanya sama ada anda mahu mengimbas pemacu atau membiarkannya sendiri. Sekiranya anda memilih, ia akan meletakkan fail yang mencurigakan ke dalam karantina. Anda juga boleh menjeda perlindungan anda.

Keselamatan Internet dan Keselamatan Keseluruhan menawarkan mod permainan. Itu memberi anda pilihan untuk menangguhkan pengimbasan jika CPU dan pemacu cakera sedang banyak digunakan. Perkara terakhir yang anda mahukan adalah disekat oleh perisian virus. Pemain permainan tidak harus memilih antara perlindungan dan prestasi.

Lawati antivirus Kaspersky

Ciri Keselamatan dan Privasi

Dengan sebarang program antivirus, terdapat pelbagai ciri berdasarkan apa yang anda mahukan. Kaspersky Anti-Virus menawarkan liputan asas. Seperti yang telah kami sebutkan, kami akan menggunakan versi Internet Security. Satu perkara yang kami sukai mengenai Kaspersky adalah kemudahan penggunaan. Seperti yang anda lihat dalam gambar di bawah ini, konsolnya sangat senang dibaca. Terdapat beberapa ciri untuk Kaspersky, jadi kami akan membincangkan yang utama. Senarai lengkap terdapat di laman web mereka.

Konsol keselamatan internet

Kaspersky Anti-Virus menawarkan perlindungan ancaman dan pengoptimum prestasi. Tidak mengapa jika anda mencari liputan asas. Walau bagaimanapun, anda mendapat beberapa pilihan lagi dengan pakej Keselamatan Internet dan Keselamatan Keseluruhan.

Perlindungan Ancaman – Sebahagian daripada semua versi. Memberi keselamatan kepada pengguna dengan menyekat semua ancaman.

Prestasi Dioptimumkan – Juga sebahagian daripada semua versi. Mengoptimumkan prestasi perisian supaya anda tidak diperlahankan oleh antivirus.

Wang Selamat – Ciri berguna ini akan melindungi data anda semasa transaksi kewangan dalam talian. Hanya tersedia untuk Keselamatan Internet dan Keselamatan Keseluruhan.

Perlindungan Identiti / Privasi – Rangkaian ciri yang dirancang untuk membantu anda melindungi privasi anda. Ini termasuk penonaktifan kamera web, penyemakan imbas peribadi, papan kekunci di layar, papan kekunci selamat, dan pilihan anti-pancingan data. Hanya tersedia untuk Keselamatan Internet dan Keselamatan Keseluruhan.

Kawalan ibu bapa – Menjaga anak-anak selamat dan bertanggungjawab dalam talian. Hanya tersedia untuk Keselamatan Internet dan Keselamatan Keseluruhan.

Perlindungan Aset Digital – Termasuk pengurus kata laluan, penyegerakan kata laluan, penghancur fail, alat pembersih PC, dan sandaran automatik dalam talian. Tersedia untuk Keselamatan Keseluruhan sahaja.

Anak Selamat Kaspersky – Ciri premium ini melebihi kawalan ibu bapa biasa. Ini akan membantu anda melindungi anak-anak anda di PC, Mac, Android mereka & Peranti iOS dengan menghalang akses ke aplikasi, kandungan, dan laman web yang tidak sesuai. Ini juga akan memberi amaran kepada anda mengenai masalah masa nyata. Tersedia untuk Keselamatan Keseluruhan sahaja.

Kaspersky menawarkan banyak ciri. Kami tidak menyenaraikan semua perkara di atas, tetapi kami menunjukkan yang utama. Sebilangan besar dari mereka menunjukkan tumpuan sebenar pada keselamatan peribadi anda. Senang melihatnya tersedia untuk pengguna.

Pemasangan dan Sokongan

Kaspersky senang dipasang. Setelah anda memuat turun versi yang anda mahukan, teruskan dan klik pada butang pasang. Program ini mengatakan bahawa akan memakan masa 10 minit untuk memasangnya, tetapi masa kita tidak sampai satu minit. Setelah selesai, anda akan melihat ikon di dulang program anda di bahagian bawah yang kelihatan seperti ikon Kaspersky yang kami tunjukkan di bahagian atas. Klik ikon untuk membuka konsol. Ini adalah skrin yang anda lihat sebelumnya.

Konsol keselamatan internet

Anda boleh mengimbas sistem anda dari sini, atau mengakses ciri lain. Klik pada imbasan untuk memaparkan pelbagai pilihan imbasan.

skrin imbasan

Dalam imbasan di atas, anda dapat melihat satu objek dihapuskan. Ia juga melakukan scan rootkit. Fail yang dipadam yang anda lihat dalam gambar itu palsu. Kami gembira melihatnya berlalu dengan warna terbang.

Sokongan dikendalikan dengan beberapa cara yang berbeza. Sokongan Teknikal ditawarkan melalui telefon, sembang langsung, e-mel, pangkalan pengetahuan, dan pengiriman tiket. Sokongan langsung dan telefon tersedia 7 hari seminggu, 5 pagi – 11 malam EST. Ia tidak tersedia pada Hari Krismas atau Hari Tahun Baru.

Kesan Sistem dan Prestasi Antivirus

Terdapat dua faktor penting yang perlu dicari ketika memilih perlindungan Antivirus. Itu adalah kesan dan prestasi. Untuk menjelaskan, kesan sistem adalah banyaknya tekanan yang dilakukan oleh program pada komputer anda semasa penggunaan intensif. Kaspersky telah menghabiskan banyak masa untuk memastikan sistem mereka sehalus mungkin. Hasil makmal bebas menunjukkan skor prestasi 92%. Itu adalah prestasi yang sangat baik untuk perisian virus. Kami tidak mengalami banyak perbezaan ketika kami berusaha melakukan perkara yang sama.

Makmal yang sama (av-Test) telah menyatakan bahawa versi Keselamatan Internet dilindungi daripada semua ancaman. Itu termasuk malware yang tersebar luas yang ditemui dalam empat minggu terakhir, serta serangan malware dari web dan e-mel. Bahagian lain dari prestasi antivirus adalah bilangan positif palsu. Walaupun rata-rata industri adalah 3, Kaspersky Internet Security tidak memiliki.

Lawati antivirus KasperskyUjian Kami

Sebahagian daripada menulis ulasan mengenai perisian antivirus adalah mengujinya sendiri. Pernahkah anda terfikir apakah antivirus anda berfungsi? Nah, terdapat beberapa laman web yang menyediakan fail virus palsu untuk dimuat untuk tujuan tersebut. Eicar.org mempunyai beberapa fail yang boleh dimuat turun oleh sesiapa sahaja secara percuma. Semasa kami mencuba, kami segera mendapat mesej di bawah.

amaran virus palsu

Kami juga membuat rentetan virus palsu yang diberikan kepada kami oleh laman web yang sama. Sebaik sahaja kami menyimpan fail tersebut, ia menyekat dan membuangnya. Dalam ujian terakhir yang kami lakukan, kami mengambil rentetan virus palsu dan menyimpannya ke pemacu USB. Semasa kami memasangkannya kembali, kami diminta untuk mengimbas pemacu dengan segera. Sudah tentu, ia menemui fail tersebut dan dikarantina. Versi Mac Kaspersky Internet Security mirip dengan versi Windows.

Keselamatan Internet Kaspersky untuk Android

Versi mudah alih untuk Android juga disebut Kaspersky Internet Security. Untuk memuat turun, pergi ke Google Play Store dan taip Kaspersky. Setelah anda menemuinya, klik butang pasang. Seterusnya, klik butang buka.

Tiga skrin pertama untuk Android

Sekarang, klik pada butang yang mengatakan teruskan. Pilih negara anda, dan baca pernyataannya. Kami tahu bahawa semua orang membaca Perjanjian Lesen Pengguna Akhir, bukan? Setelah selesai, klik pada butang terima dan teruskan.

Log masuk mudah alih Kaspersky

Sekarang, anda mungkin bermula. Klik pada butang yang mengatakan menjalankan imbasan. Setelah selesai, anda akan mendapat mesej yang memberitahu anda jika ada masalah. Di bahagian bawah skrin, anda dapat mengakses tetapan.

Kaspersky untuk skrin Android

Di sinilah anda dapat menetapkan GPS untuk mencari telefon, atau mematikannya dari bakal pencuri. Seperti yang anda lihat, Kaspersky Internet Security untuk Android mempunyai semua ciri yang anda harapkan. Versi iOS Kaspersky sangat serupa, jadi kami tidak akan membincangkannya di sini.

Pemikiran Akhir

Setelah mengkaji semua ciri dan perlindungan, kami mendapati Kaspersky Lab Internet Security menjadi produk yang hebat. Baik dalam ujian kami dan ujian makmal bebas, perisian dilakukan pada tahap tinggi. Kami suka bahawa semuanya mudah dicari dan digunakan, dan ciri tambahan adalah bonus yang bagus. Tidak menghairankan bahawa banyak syarikat mencari Kaspersky untuk melindungi virus mereka.

Lawati antivirus Kaspersky

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me