Secure Connection adalah perkhidmatan privasi Internet baru yang ditawarkan oleh Kaspersky. Seperti yang mungkin anda ketahui, Kaspersky Lab adalah syarikat keselamatan siber pelbagai negara yang terkenal dengan perisian anti-virus global, penghapusan malware, dan pengesanan ancaman. Mereka beribu pejabat di Moscow, Rusia tetapi dikendalikan oleh syarikat induk di United Kingdom. Secure Connection adalah perkongsian antara Kaspersky Lab dan AnchorFree, pembangun perkhidmatan VPN Hotspot Shield. Ini menggabungkan aplikasi VPN yang dikembangkan sendiri oleh Kaspersky dengan rangkaian Anchorfree untuk menyulitkan dan menghantar trafik pengguna. Ini bermaksud bahawa keselamatan perkhidmatan mereka disediakan menggunakan protokol OpenVPN dengan sokongan perpustakaan TSL / SSL. Kerjasama ini telah membolehkan Secure Connection menyediakan rangkaian 18 lokasi strategik dalam masa kurang dari dua tahun.

Kajian VPN Kaspersky Secure Connection

Harga Sambungan Selamat dan Tawaran Istimewa Kaspersky

Secure Connection dipasarkan menggunakan dua pakej. Yang pertama adalah pelan percuma yang membolehkan lebar jalur tp 200 MB sehari (300 MB jika anda mendaftar akaun MyKaspersky). Ia akan memilih lokasi maya anda secara automatik dan anda tidak boleh mengubahnya. Selain itu, anda boleh menggunakannya pada jumlah peranti yang tidak terhad. Ini adalah sebilangan kecil penggunaan dan sangat sesuai untuk mereka yang hanya memerlukan penggunaan perkhidmatan VPN sekali-sekala. Oleh kerana perkhidmatan ini memilih lokasi maya anda dan anda tidak dapat mengubahnya, ini akan menghilangkan kelebihan yang mungkin anda perolehi semasa melakukan streaming atau membeli-belah dengan dapat memilih negara maya anda sendiri.

Harga Kaspersky Secure Connection VPN

Pelan lain adalah perkhidmatan Perlindungan Premium VPN berbayar mereka. Mereka masing-masing menawarkan rancangan langganan bulanan dan tahunan. Kedua-duanya merangkumi lebar jalur yang tidak terhad, pilihan anda untuk pelayan VPN mana pun (dengan itu mana-mana lokasi negara maya) dalam rangkaian Sambungan Selamat, dan sehingga lima sambungan serentak pada satu akaun. Langganan bulanan adalah $ 4.99 sebulan yang merupakan harga yang berpatutan. Walau bagaimanapun, seperti banyak penyedia di ruang privasi dalam talian, mereka menawarkan potongan harga untuk pakej jangka panjang. Dengan menggunakan tawaran istimewa ini, anda dapat menjimatkan 50% dari harga bulanan. Oleh itu, anda boleh mendapatkan langganan tahunan dengan hanya $ 29.99 atau $ 2.50 sebulan.

Ciri-ciri Perkhidmatan Sambungan Selamat

Perkhidmatan premium Kaspersky Secure Connection VPN mempunyai kelebihan berikut:

 • Perisian tersuai – aplikasi untuk pengguna Windows, Mac OS X, iOS, dan Android untuk mempermudah sambungan ke rangkaian mereka.
 • Penyulitan selamat – semua lalu lintas rangkaian menggunakan protokol OpenVPN.
 • Pelayan VPN – di 18 negara yang berbeza di lokasi utama.
 • Trafik P2P – dibenarkan di rangkaian Kaspersky VPN.
 • Log aktiviti – pengguna VPN individu tidak disimpan.

cara bayaran

Kaspersky menawarkan beberapa cara berbeza untuk membayar perkhidmatan VPN Secure Connection mereka. Anda boleh menggunakan kad kredit / debit utama untuk membeli langganan anda. Mereka juga membolehkan anda membayar menggunakan PayPal jika anda adalah jenis orang yang lebih suka menyimpan semua pembelian dalam talian anda di satu tempat. Akhirnya, anda boleh membayar menggunakan pindahan wang melalui bank.

Perkhidmatan VPN percuma dan Jaminan Pulangan Wang 30 Hari

VPN percuma terhad (200 MB) akan membolehkan anda mencuba perkhidmatan Kaspersky Secure Connection. Walau bagaimanapun, jika anda benar-benar ingin memberikan perkhidmatan penuh ujian, mereka juga menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Ini akan membolehkan anda menguji perkhidmatan mereka dan memeriksa semua lokasi maya mereka dan bukan hanya lokasi yang dipilih secara automatik untuk anda. Ini akan membolehkan anda menilai keseluruhan prestasi rangkaian dan mengesahkan bahawa ia sesuai dengan keperluan anda.

Lawati Kaspersky VPN

Rangkaian Sambungan Selamat dari Pelayan

Rangkaian VPN Sambungan Selamat kecil. Ia terdiri daripada kira-kira 40 pelayan yang ditempatkan di 18 negara yang berbeza. Pelayan ini ditempatkan secara strategik di tiga benua yang berbeza: Asia, Eropah (baik Barat dan Timur), dan Amerika Utara untuk memberikan prestasi keseluruhan terbaik.

Walaupun kecil, ia merangkumi banyak destinasi Internet yang popular. Ini termasuk Kanada, Belanda, Mexico, Sweden, Amerika Syarikat, dan United Kingdom. Rangkaian mereka membenarkan lalu lintas P2P dan torrent tetapi ingat bahawa Kaspersky tunduk pada undang-undang dan peraturan tempatan.

Senarai lengkap lokasi maya yang tersedia merangkumi yang berikut:

 • Asia
  • Jepun, Hong Kong, Singapura, Turki
 • Eropah
  • Republik Czech, Denmark, Perancis, Jerman, Belanda, Republik Ireland, Rusia, Sepanyol, Sweden, Ukraine, United Kingdom
 • Amerika Utara
  • Kanada, Mexico, Amerika Syarikat

Privasi dan Tanpa Nama Anda

Pertama-tama, mari kita lihat persoalan tanpa nama ketika menggunakan perkhidmatan Secure Connect berbayar. Oleh kerana mereka tidak mempunyai cara tanpa nama untuk membeli perkhidmatan tersebut, Kaspersky akan mengetahui siapa anda. Ini bermakna anda harus mempercayai bahawa mereka akan membuat anda tidak dikenali. Dengan lebih daripada 400 juta pengguna global, Kaspersky adalah salah satu firma keselamatan siber yang paling dipercayai di dunia. VPN mereka menyembunyikan alamat IP sebenar anda dan memberi anda IP maya yang dilihat oleh seluruh Internet. Oleh itu mereka membantu menjaga privasi dan kerahsiaan dalam talian anda.

Privasi anda dilindungi oleh perkhidmatan mereka dengan menjaga kebocoran DNS IPv4. Terdapat beberapa pertanyaan mengenai kebocoran IPv6 ketika menggunakan rangkaian VPN mereka, jadi anda harus melihatnya sendiri ketika menguji perkhidmatan mereka. Kaspersky mengatakan bahawa mereka tidak mengumpulkan log aktiviti mengenai laman web yang anda lawati, aplikasi yang anda gunakan, atau kandungan yang anda akses semasa menggunakan perkhidmatannya.

Mereka bagaimanapun bekerjasama dengan AnchorFree. Perjanjian undang-undang mereka membenarkan kedua-dua pihak memantau statistik gabungan tanpa nama untuk melindungi dan mengoptimumkan perkhidmatan untuk pengguna mereka. Ini juga memastikan bahawa tidak menyalahgunakan atau berkongsi data pengguna dengan pihak ketiga yang penting memandangkan tuduhan yang dilemparkan terhadap Hotspot Shield. Sebaik-baiknya, perkhidmatan VPN harus mempunyai polisi tanpa log mutlak. Walau bagaimanapun, kami menghargai penjelasan Kaspersky mengenai bagaimana kerjasama mereka dengan AnchorFree berfungsi. Sekiranya pihak-pihak mematuhi perjanjian ini, maka privasi dalam talian anda harus dilindungi. Kami fikir anda harus melihat sendiri butiran ini kerana keputusan akhir bergantung pada kepercayaan anda dari Kaspersky Lab itu sendiri.

Lawati Kaspersky VPN

Betapa Selamatnya Lalu Lintas Dalam Talian Anda dengan VPN Kaspersky?

Protokol OpenVPN

Secure Connection menggunakan OpenVPN pada UDP menggunakan OpenSSL sebagai protokol untuk aplikasi khusus mereka. Ini adalah salah satu protokol VPN yang paling dipercayai yang tersedia kerana menggunakan kod sumber terbuka. Ia juga banyak digunakan oleh VPN terbaik kerana memberikan keseimbangan keselamatan dan kelajuan yang baik.

Jabat Tangan RSA-2048

Perkhidmatan VPN Kaspersky menggunakan SSL / TLS untuk pengesahan dan kawalan jabat tangan pelayan untuk mewujudkan terowong penyulitan awal antara peranti anda dan pelayan. Ini disahkan dengan menggunakan sijil bit RSA-2048. Kunci kemudian dirundingkan antara pelayan mereka dan peranti anda. Kunci ini disahkan dan menyokong kerahsiaan ke hadapan. Ini serupa dengan keselamatan yang diberikan oleh HTTPS.

Penyulitan Data / Penyahsulitan dan Pengesahan

Sambungan Selamat menggunakan Standard Penyulitan Lanjutan (AES) dengan panjang kunci 128-bit untuk menyulitkan dan menyahsulitkan trafik Internet anda. Penyulitan ini dianggap selamat. Pengesahan data dikendalikan menggunakan algoritma HMAC.

Ringkasnya jika anda mempercayai Kaspersky untuk melindungi identiti anda, maka perkhidmatan mereka akan memberi anda keselamatan dan privasi dalam talian. Anda harus mengkaji semua aspek perkongsian mereka dengan AnchorFree semasa membuat keputusan ini. Tinjau juga TOS kedua-dua syarikat dan Dasar Privasi untuk melihat bagaimana ini mempengaruhi bagaimana data anda diperlakukan.

Sokongan teknikal

Kaspersky Secure Connection mempunyai bahagian sokongan di laman web mereka yang dapat menjawab banyak soalan umum anda. Mereka juga mempunyai forum untuk pengguna lanjutan dan pemula yang dapat membantu anda dalam banyak masalah. Mereka mempunyai perkhidmatan sembang dalam talian yang kadang-kadang muncul. Pengguna dengan akaun My Kaspersky boleh membuat tiket sokongan dari perisian atau laman web mereka untuk masalah teknikal yang lebih banyak. Masalah-masalah ini juga dapat ditangani melalui telefon. Waktu berbeza mengikut wilayah dan negara. Akhirnya, mereka mempunyai media sosial di Facebook, Twitter, dan Google+.

Lawati Kaspersky VPN

Sambungan Selamat Kaspersky: Ujian Hands-On

Kaspersky Secure Connection VPN telah mengembangkan perisian khusus untuk peranti Windows, Mac OS X, iOS, dan Android. Aplikasi perisian ini bersambung menggunakan protokol OpenVPN. Versi OS minimum yang diperlukan untuk menjalankannya adalah seperti berikut:

 • Microsoft Windows – XP SP3 atau lebih tinggi hingga Microsoft Windows 10
 • Mac OS X – macOS 10.11 – 10.13
 • iOS – iOS 10.0 atau lebih tinggi
 • Android – 4.1 (Jeli Bean) – 8.0 (Oreo)

Memuat turun, memasang, dan menggunakan perisian khusus adalah mudah.

Memuat turun dan Memasang Sambungan Selamat

Sebaik sahaja anda berada di laman web Kaspersky Secure Connection VPN, tatal ke bawah dan klik pada butang muat turun untuk OS anda. Ini akan memuat turun fail pemasangan ke sistem anda. Mengklik butang muat turun untuk iOS dan Android akan membawa anda ke kedai yang sesuai di mana anda kemudian dapat menyelesaikan proses pemasangan.

Muat turun Perisian Sambungan Selamat

Memasang dan Menggunakan VPN Sambungan Selamat

Memasang Pelanggan Windows Kaspersky VPN

Anda mesti menjalankan fail yang dipindahkan sebagai pentadbir untuk menyelesaikan proses pemasangan. Anda mungkin harus membiarkannya membuat perubahan pada komputer anda sebelum layar sambutan dibuka. Selepas skrin ini dibuka, anda perlu memeriksa EULA dan memutuskan sama ada anda ingin mengambil bahagian dalam Kaspersky Security Network. Ini akan membolehkan mereka mengumpulkan maklumat dari mesin anda untuk meningkatkan rangkaian keselamatan siber mereka tetapi tidak diperlukan untuk mengakses perkhidmatan VPN mereka. Pilih butang “Pasang” untuk memulakan proses pemasangan. Ia memerlukan beberapa minit untuk disiapkan. Klik “Selesai” untuk membuka perisian.

Memasang Kaspersky Secure Connection VPN

Apabila perisian dibuka, ia akan menawarkan tutorial ringkas. Anda boleh melaluinya dengan memilih “Pelajari lebih lanjut” atau “Lewati” untuk menyelesaikan pembukaan perisian. Anda boleh melihat tutorial ini kemudian jika anda mahu.

Skrin Pembukaan Sambungan SelamatBerikut adalah beberapa slaid dari tutorial.

Tutorial Sambungan Selamat KasperskyMelangkah melalui dua slaid yang lain dan mengklik butang “Selesai” akan membuka papan pemuka. Mengklik “Dapatkan lebih banyak” membuka skrin untuk menyambung ke akaun My Kaspersky anda atau membuatnya jika anda belum memilikinya. Memautkan pelanggan anda ke akaun anda akan meningkatkan lebar jalur percuma anda menjadi 300 MB sehari. Perhatikan bahawa lebar jalur percuma tidak berpusing sehingga anda tidak dapat mengumpulkan lebih dari 300 MB sehari. Anda juga boleh membuka skrin ini dari menu pelanggan. Ia dapat dibuka dengan mengklik ikon menu (tiga garis mendatar) di sudut kanan bawah papan pemuka.

Sambungan Selamat dan Menu Akaun Kasper Saya

Menu Pelanggan Windows

Menu pelanggan windows mempunyai lapan item di atasnya. Item ini adalah maklumat akaun umum, tetapan pelanggan, item bantuan / sokongan. Ia merangkumi yang berikut:

 • Kaspersky saya – membuka skrin untuk menghubungkan perisian anda ke akaun dalam talian anda.
 • Langganan – mengandungi maklumat mengenai pautan langganan dan peningkatan semasa anda.
 • Tetapan – membuka skrin yang mengawal bagaimana pelanggan memperlakukan sambungan ke rangkaian yang selamat dan tidak selamat, serta pilihan permulaan. Kami akan melihatnya kemudian dalam tinjauan kami.
 • Statistik – hanya boleh diakses dengan log masuk ke akaun dalam talian anda.
 • Ketahui lebih lanjut – membuka tutorial tayangan slaid pengenalan.
 • Tolonglah – membuka kawasan sokongan Laman web untuk OS peranti anda.
 • Mengenai  – memaparkan maklumat versi untuk pelanggan.
 • Sokongan – memberikan pautan sokongan dan alat untuk membantu anda dalam masalah teknikal.

Menu Sokongan Pelanggan Kaspersky Windows

Tetapan Pelanggan Windows

Terdapat dua pilihan permulaan yang boleh anda tetapkan. Yang pertama akan membolehkan anda membuka klien Sambungan Selamat semasa anda memulakan komputer. Yang kedua, apabila diaktifkan membuka beberapa pilihan lain. Ini secara automatik menyambung ke lokasi maya pilihan anda jika anda mempunyai langganan berbayar. Jika tidak, ia akan memilih lokasi permulaan anda secara automatik. Pilihan ini hanya akan ditunjukkan jika anda menukar pilihan permulaan aplikasi. Ini juga akan membolehkan anda melihat pemberitahuan setelah perkhidmatan diaktifkan.

Tetapan Pelanggan VPN Kaspersky Secure Connection

Tetapan ini membolehkan anda menyambung secara automatik ke lokasi maya pilihan anda jika anda mempunyai langganan berbayar. Jika tidak, ia akan memilih lokasi permulaan anda secara automatik. Pilihan ini hanya akan ditunjukkan jika anda menukar permulaan aplikasi. Ini juga akan membolehkan anda melihat pemberitahuan setelah perkhidmatan diaktifkan.

Memilih Lokasi Maya pada Permulaan Permohonan

Tombol berikutnya “Terapkan aturan umum pada koneksi ke Wi-Fi akan menerapkan aturan yang telah Anda aktifkan menggunakan tombol” Tetapan “. Selain itu, anda boleh menukar pilihan KSN dan menetapkan semula semua pemberitahuan ke lalai.

Peraturan Wi-Fi Sambungan Selamat Kaspersky

Pilihan pertama melibatkan rangkaian Wi-Fi yang diketahui dan membolehkan anda menentukan bagaimana anda mahu memperlakukan rangkaian yang diketahui individu. Setelah memilih rangkaian, klik butang edit. Ini membuka “layar tindakan” untuk rangkaian itu. Tindakan yang anda lakukan untuk rangkaian Wi-Fi adalah seperti berikut:

 • Tidak dinyatakan – membolehkan anda memutuskan secara manual sama ada mahu menyambung atau tidak.
 • Dayakan sambungan selamat secara automatik  – sambungkan semasa menggunakan rangkaian WiFi.
 • Abai – jangan selamatkan rangkaian.

Setelah anda memutuskan tindakan, simpan pilihan anda. Ini juga memungkinkan anda memilih untuk diberitahu jika sambungan gagal.

Menentukan Cara Merawat Rangkaian Wi-Fi yang Dikenal

Pilihan seterusnya membolehkan anda menentukan tindakan yang akan berlaku untuk rangkaian yang tidak selamat. Pilihan untuk ini termasuk yang berikut:

 • Gunakan cadangan Kaspersky – segera sebelum menyambung.
 • Sentiasa cepat – segera apabila anda menemui rangkaian yang tidak selamat.
 • Secara automatik – sambungkan ke VPN semasa menggunakan rangkaian yang tidak selamat.
 • Abai – ini bermaksud bahawa lalu lintas anda tidak selamat.

Pilih peraturan untuk mengklasifikasikan rangkaian Wi-Fi sebagai tidak selamat. Nama biasa termasuk perkara seperti rumah, tempat kerja, kafe, dan lain-lain. Protokol WPS yang digunakan oleh banyak penghala tidak lagi dianggap selamat. Akhirnya, rangkaian awam mempunyai tahap keselamatan yang tidak diketahui dan mungkin digunakan oleh pengguna yang berniat jahat.

Peraturan untuk Mengelaskan Rangkaian Wi-Fi Tidak Selamat

Terakhir, anda boleh memilih pelayan maya tertentu untuk disambungkan dengan selamat jika anda menggunakan akaun premium dan untuk menunjukkan kapan sambungan Wi-Fi anda terjamin.

Menggunakan Pelanggan Windows Secure Connection VPN

Setelah kita meneliti menu klien, pilihan permulaan, dan tetapan sambungan Wi-Fi, mari kita lihat betapa mudahnya penggunaan perisian. Papan pemuka mempunyai beralih untuk menyambung ke rangkaian Kaspersky VPN dan layar dropdown untuk memilih lokasi maya. Versi percuma memberikan kesalahan jika anda cuba menukar lokasi dari “Pilih secara automatik”. Oleh itu, satu-satunya pilihan anda ialah menghidupkan / mematikan sambungan. Semudah itu.

Pengguna berbayar boleh menukar lokasi dengan memilih lokasi maya yang lain. Anda tidak perlu memutuskan hubungan sebelum menukar pelayan VPN. Ini dikendalikan secara automatik oleh aplikasi.

Memuat turun Kaspersky Secure Connection VPN

Kaspersky Secure Connection memudahkan pengguna Windows untuk memasang dan menggunakan perkhidmatan VPN mereka. Sambungan dibuat dengan satu klik atau bahkan tanpa klik jika pilihan permulaan dan lokasi maya telah dipilih. Menukar lokasi rangkaian hanya memerlukan satu klik. Akhirnya, walaupun perisian mereka tidak mempunyai fitur canggih, ia mempunyai tetapan yang mengautomasikan sambungan ke rangkaian Wi-Fi (baik yang diketahui maupun tidak selamat).

Lawati Kaspersky VPN

Memasang dan Menggunakan Aplikasi Android VPN Secure Connection

Memasang Aplikasi Android Kaspersky VPN

Pertama, tatal ke halaman pemasangan google. Ketuk “Pasang” untuk memulakan proses. Setelah selesai, ketuk “Buka” untuk menjalankan aplikasi pada peranti anda.

Memasang Kaspersky Secure Connection VPN untuk Android

Aplikasi ini mengalu-alukan anda ke rangkaian Kaspersky Secure Connection VPN. Ketuk “seterusnya” untuk menyediakan kebenaran aplikasi.

Selamat Datang ke Secure Connection VPN

Sebelum aplikasi dapat berjalan di telefon Android anda, anda harus menyiapkan beberapa izin. Kami tidak pasti mengapa tetapi aplikasi memerlukan akses telefon dan tidak akan berjalan tanpanya. Seterusnya anda perlu menyemak EULA dan menerimanya. Selepas itu anda boleh memilih untuk masuk dengan akaun anda atau menggunakan VPN percuma. Akhirnya, aplikasi ini mahu anda menghidupkan kebolehcapaian secara pilihan. Kami memilih untuk tidak mengaktifkannya. Kami akan menerangkan lebih lanjut mengenai pilihan kebolehaksesan kami di bahagian tetapan Android pada ulasan kami.

Persediaan VPN Kaspersky Secure Connection

Setelah menyelesaikan persediaan kebenaran, aplikasi membuka papan pemuka Kaspersky Secure Connection VPN. Dari sini anda boleh menyambung ke rangkaian, mengakses menu dan tetapan, dan menukar lokasi maya. Sekiranya anda menggunakan VPN percuma, anda boleh mendapatkan lebar jalur lebih banyak dengan masuk ke akaun My Kaspersky anda.

Sambungan Selamat Akaun Kaspersky Saya

Menu Aplikasi Android

Sebelum kita melihat bagaimana menyambung ke rangkaian Kaspersky VPN, mari kita periksa menu dan tetapan aplikasi. Menu mempunyai empat item:

 • Tetapan – memaparkan skrin untuk menukar pilihan permulaan dan sambungan.
 • Langganan – menunjukkan maklumat langganan dan pilihan pembelian semasa.
 • Bantuan dalam talian – memindahkan anda ke Kaspersky supaya anda dapat mencari jawapan untuk soalan anda.
 • Mengenai aplikasi – memaparkan maklumat versi dan pautan mengenai aplikasi dan lain-lain.

Menu Aplikasi Android Kaspersky Secure Connection VPN

Sekarang, mari kita lihat menu tetapan. Tetapan dapat diakses oleh menu atau ikon roda gigi di sudut kanan atas papan pemuka.

Tetapan Aplikasi Android

Menu tetapan memungkinkan anda menentukan peraturan bagaimana aplikasi merespons sambungan anda ke berbagai jaringan Wi-Fi. Secara lalai ini menggunakan peraturan keselamatan adaptif.

Sekiranya anda ingin menetapkan peraturan untuk laman web dan aplikasi, anda perlu mengaktifkan aksesibilitas untuk aplikasi tersebut. Nampaknya ini memberi aplikasi akses ke semua teks yang diketik (kecuali kata laluan) dan panggilan telefon yang dibuat. Ini termasuk nombor kad kredit dan akaun bank kerana aplikasinya menggantikan sijil keselamatan laman web dengan miliknya. Ini memastikan bahawa semua laman web yang anda lawati dilindungi dengan HTTPS. Walaupun ini memberikan lebih banyak keselamatan terhadap laman web berbahaya, kami memutuskan untuk tidak memberikan aplikasi ini tahap kawalan kerana VPN dapat beroperasi tanpanya. Anda harus membuat keputusan sendiri mengenai perkara ini.

Tetapan VPN Kaspersky Secure Connection (bahagian 1)

Sebelum kita membincangkan tetapan untuk rangkaian Wi-Fi, perhatikan bahawa ada pertukaran pemberitahuan untuk sambungan selamat yang berjaya, lalu lintas baru, dan peringatan bahawa anda tidak selamat.

Terdapat dua jenis sambungan Wi-Fi, tidak selamat dan diketahui. Contoh sambungan yang tidak selamat kerana aplikasi melihatnya boleh didapati di bahagian Windows dalam ulasan kami. Pada asasnya, sebarang hubungan yang tidak diketahui dianggap tidak selamat. Kami mengesyorkan agar tetapan anda untuk ini diminta atau dihidupkan secara automatik. Jangan sekali-kali menggunakan “jangan buat apa-apa”, bahkan untuk rangkaian yang diketahui kerana ini boleh menyebabkan lalu lintas Internet anda rentan.

Tetapan VPN Kaspersky Secure Connection (bahagian 2)

Setelah kita meneliti tetapan sambungan menu dan aplikasi, mari kita melihatnya dalam tindakan.

Aplikasi Android dalam Tindakan

Cara termudah untuk membuat sambungan ke rangkaian KasperVPN dan satu-satunya cara untuk menyambung jika anda menggunakan versi perisian percuma adalah menggunakan lokasi automatik. Cukup ketuk butang “Hidupkan” untuk menyambung ke lokasi ini. Kali pertama anda menyambung, anda harus membenarkan perkhidmatan untuk mewujudkan terowong VPN. Lokasi automatik kami adalah ke A.S..

Kaspersky Secure Connection in Action

Menukar negara maya semudah mengetuk sambungan semasa anda. Kemudian ketik negara baru dalam senarai pelayan maya. Aplikasi ini menguruskan pemutusan dari lokasi maya lama anda dan menghubungkan anda ke lokasi baru. Untuk memutuskan sambungan secara manual, ketuk “Matikan”.

Menukar Negara Maya dengan Kaspersky VPN

Seperti yang anda lihat, aplikasi Android untuk Kaspersky Secure Connection VPN mudah dipasang dan digunakan. Menyambung ke pelayan menggunakan automatik memerlukan satu ketukan. Menukar pelayan maya hanya memerlukan dua ketukan. Anda boleh menentukan cara merawat rangkaian Wi-Fi dalam tetapannya. Agar selamat, kecuali jika anda mempunyai sambungan meter, anda mungkin harus menetapkan semuanya untuk disambungkan secara automatik. Tidak diperlukan kepakaran teknikal untuk menggunakan perkhidmatan Kaspersky VPN.

Lawati Kaspersky VPN

Ujian Kelajuan VPN Kaspersky Secure Connection

Prestasi VPN Kaspersky Secure Connection boleh diterima. Uji kelajuan perkhidmatan VPN percuma mereka adalah rata-rata. Seperti kebanyakan penyedia VPN, terdapat sedikit kehilangan dalam kelajuan Internet ketika menggunakan rangkaian pelayan maya mereka. Kehilangan kelajuan ini terutamanya disebabkan oleh kos menyulitkan lalu lintas Internet anda.

Ujian Kelajuan VPN Kaspersky Secure Connection

Seperti yang anda lihat dari gambar di atas, sambungan VPN menurunkan kelajuan muat turun ISP asas kami dari 22.23 Mb / s menjadi 20.66 Mb / s. Ini adalah penurunan sekitar 7% ke pelayan di New York yang merupakan penurunan kelajuan yang dapat diterima. Kehilangan prestasi ini diimbangi oleh keselamatan tambahan yang disediakan dengan menyulitkan semua lalu lintas dalam talian anda. Oleh itu, melindungi maklumat peribadi anda setiap kali anda menyambung ke Internet.

Kesimpulannya

Sambungan Selamat adalah baru untuk ruang privasi Internet. Namun, syarikat induk mereka Kaspersky telah menjalankan perniagaan keselamatan siber komputer sejak tahun 1998. Rangkaian mereka dibina berdasarkan protokol OpenVPN dengan kerjasama AnchorFree, pembangun Hotspot Shield. Ini adalah salah satu protokol VPN terbaik berdasarkan keselamatan dan prestasi. Ia digunakan bersama dengan perpustakaan OpenSSL untuk infrastruktur rangkaian mereka.

Rangkaian VPN mereka agak kecil. Ia mempunyai pelayan fizikal di tiga benua yang berbeza. Ini adalah Asia, Eropah, dan Amerika Utara. Secure Connection mempunyai pelayan VPN di 18 negara yang berbeza. Rangkaian ini membenarkan lalu lintas P2P tetapi mereka mencatat beberapa data sambungan. Oleh itu, anda harus mengambil kira perkara ini sekiranya anda berhasrat untuk mengalirkan air.

Kaspersky Secure Connection mempunyai perisian khusus untuk Windows, Mac OS X, iOS, dan Android. Perisian ini menggunakan protokol OpenVPN untuk sambungan rangkaian mereka. Aplikasi mereka mudah dimuat turun dan dipasang. Mereka juga mudah digunakan kerana mereka hanya mempunyai beberapa tetapan sambungan permulaan dan Wi-Fi. Semua menggunakan enkripsi AES 128-bit. Perisian ini merangkumi perlindungan terhadap kebocoran DNS IPv4. Terdapat beberapa laporan mengenai masalah IPv6 yang diteliti oleh staf teknikal mereka.

Pasukan Secure Connection mempunyai area dukungan di laman web mereka yang berisi jawaban untuk penggunaan VPN umum, penagihan, dan pertanyaan teknis tingkat rendah untuk setiap aplikasi perisian mereka. Mereka juga mempunyai forum rakan sebaya di mana anda boleh mendapatkan jawapan kepada soalan. Masalah yang lebih banyak melibatkan pengguna berbayar dikendalikan oleh kakitangan teknikal kanan melalui tiket dalam talian atau sokongan telefon 24/7. Mereka juga mempunyai kehadiran media sosial yang aktif di Facebook dan Twitter.

Apa yang paling kami sukai mengenai Kaspersky Secure Connection VPN:

 • Pelanggan khusus untuk Windows, Mac OS X.
 • Aplikasi mudah alih untuk peranti iOS dan Android.
 • Mereka mempunyai akaun terhad percuma (200 MB sehari).
 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.
 • Harga murah.

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Luaskan rangkaian dengan lebih banyak lokasi. (Amerika Selatan dan Oseania)
 • Tambahkan suis kill dan ciri canggih lain ke perisian.

Rangkaian Sambungan Selamat mempunyai pelayan di tiga benua sahaja. Rangkaian mereka mempunyai pelayan di Asia, Eropah, dan Amerika Utara. Mereka menyediakan lebar jalur 200 MB sehari secara percuma. Mereka juga menawarkan jaminan wang dikembalikan 30 hari untuk akaun baru. Ini akan memberi anda banyak masa untuk menguji perkhidmatan mereka secara menyeluruh. Sekiranya sesuai dengan semua keperluan VPN anda dan anda berpuas hati dengan prestasinya, anda boleh mendaftar dengan hanya $ 2,50 1 bulan.

Lawati Kaspersky VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me