Kajian Keselamatan Pintar ESET

Logo untuk ESETESET adalah sebuah syarikat keselamatan IT yang ditubuhkan di Slovakia pada tahun 1992. Walaupun mereka mungkin tidak begitu terkenal dengan yang lain, mereka telah membuat nama untuk diri mereka sendiri dalam industri antivirus. Syarikat ini menawarkan pelbagai produk untuk pelbagai platform dengan pelbagai ciri yang akan kita bincangkan sebentar lagi. Walau bagaimanapun, kami akan menggunakan versi ESET Smart Security untuk Windows 10 dalam ulasan ini.


Dua versi utama yang tersedia untuk Windows dipanggil NOD32 dan Smart Security. Versi lain termasuk:

 • Keselamatan Pelbagai Peranti – Windows, Mac, dan Android
 • Pro Cyber ​​Security dan Cyber ​​Security – Mac
 • Keselamatan Mudah Alih – Android
 • Kawalan ibu bapa – Android
 • NOD32 Antivirus 4 – Linux
 • Keselamatan Drive – USB

Kami akan mengkaji kedua-dua produk Windows, mengkaji ciri-ciri, dan membincangkan struktur harga. Pada gambar di bawah, kami menunjukkan harga untuk NOD32, Smart Security, dan Multi-Device Security selama satu tahun. Kami juga akan menunjukkan kombinasi lain.

Harga untuk Keselamatan ESETSeperti yang anda lihat dalam gambar ini, satu tahun NOD32 untuk satu PC adalah $ 39,99. Pakej ESET Smart Security adalah $ 59.99 setahun untuk satu PC. Terakhir, Pek Keselamatan Pelbagai Peranti adalah $ 84.99 selama setahun. Namun, itu merangkumi hingga enam peranti pilihan anda.

Sekiranya anda mempunyai lebih daripada satu peranti untuk dilindungi, atau anda mahu bertahun-tahun lagi, ESET menyedari bahawa penting untuk meliputi seluruh keluarga. Kerana itu, mereka memberikan potongan harga pada peranti tambahan, dan bertahun-tahun. Anda boleh mendapatkan perlindungan sehingga 10 peranti yang tersedia dalam rancangan satu dan dua tahun. Untuk lebih daripada 10 peranti, terdapat juga penyelesaian perniagaan. Dalam jadual di bawah, kami hanya menunjukkan harga untuk 4 PC.

1 PC2 PC3 PC 4 PC
NOD32 – 1 tahun$ 39.99$ 49.99$ 59.99$ 69.99
NOD32 – 2 tahun$ 59.99$ 74.99$ 89.99$ 104.99
Keselamatan Pintar – 1 tahun$ 59.99$ 69.99$ 79.99$ 89.99
Keselamatan Pintar – 2 tahun$ 89.99$ 104.99$ 119.99$ 134.99

Kami akan membahas pelbagai ciri untuk setiap produk ini, untuk membantu anda membuat keputusan yang terbaik. Seperti yang anda lihat sebelumnya, ESET menyokong Windows, Mac, Linux, dan Android. Perlu diingat bahawa pakej pelbagai peranti adalah pilihan yang baik, kerana merangkumi Win, Mac, dan Android dengan lesen yang sama. Jika tidak, perlindungan perlu dibeli tambahan untuk setiap jenis yang berbeza.

Perlindungan Antivirus

Walaupun ada fitur yang berbeza dengan setiap program, mereka umumnya bekerja sama. Anda mulakan dengan memasang perisian dan menjalankan imbasan awal. Setelah dijaga, program akan dikemas kini. Imbasan yang tersedia untuk ESET adalah media khusus, penuh, boleh ditanggalkan, dan diulang terakhir. Imbasan atas permintaan juga dijadualkan. Kami suka melihat imbasan media mereka yang boleh ditanggalkan. Itu tidak biasa di industri antivirus. Pengimbasan mungkin juga dijeda jika anda banyak menggunakan PC.

Beberapa tahun yang lalu, ESET dan beberapa syarikat lain dalam industri ini menghadapi masalah apabila beberapa pengguna perlu mematikan antivirus mereka. Pengguna ini adalah pemain dan pengimbasan akan berlaku pada waktu yang tidak baik. Sebagai tindak balas, ESET adalah salah satu syarikat yang mencipta mod permainan. Dengan berbuat demikian, pemain tetap dapat dilindungi tanpa harus mengorbankan kepantasan permainan.

Butang ESETCiri Keselamatan dan Privasi

Apa yang memisahkan mereka adalah ciri-ciri yang mereka tawarkan. ESET menawarkan beberapa ciri lain yang disertakan bersama perisian mereka. Mari lihat apa yang ditawarkan oleh ESET. Alat dan ciri kebanyakan terdapat di bawah tajuk alat dan persediaan yang anda lihat di bawah. Item tambahan mungkin terdapat di tempat yang berbeza, tetapi kami akan melihat item yang menonjol.

Konsol untuk ESET

 • Perlindungan Anti-Phishing – Terdapat dalam semua versi. Ini akan memastikan anda selamat dari laman web palsu yang cuba mencuri maklumat sensitif.
 • Pengimbas Media Sosial – Juga terdapat dalam semua versi. Ciri unik untuk ESET, alat ini menyekat kandungan jahat dan membantu anda menguruskan maklumat anda di media sosial.
 • Perbankan & Perlindungan pembayaran – Bahagian Keselamatan Pintar dan Pek Keselamatan Pelbagai Peranti. Penyemak imbas selamat yang digunakan untuk melindungi transaksi perbankan dan pembayaran.
 • Anti kecurian – Keselamatan Pintar dan Pek Keselamatan Berbilang Peranti sahaja. Sekiranya komputer riba anda hilang, alat ini akan membantu anda mencarinya. Anda boleh mengesan peranti berdasarkan rangkaian wifi, melihat gambar dari komputer riba, dan menghantar pencari mesej komputer riba.
 • Kawalan peranti – Alat yang digunakan untuk mematikan peranti seperti Pemacu USB dan pemacu CD.
 • Mod Pemain – Mengoptimumkan prestasi untuk permainan dan aplikasi intensif lain.
 • Firewall Peribadi – Keselamatan Pintar dan Pek Keselamatan Berbilang Peranti sahaja.
 • Kawalan ibu bapa – Alat ini akan membolehkan anda menapis laman web berdasarkan usia dan menjaga keselamatan keluarga anda. Tidak terdapat dalam versi NOD32.

Walaupun kami belum menyebutkan semuanya, pandangan cepat akan menunjukkan kepada anda bahawa terdapat beberapa ciri yang kuat. Yang lain mungkin terdapat dalam tetapan yang berbeza. Tidak sukar untuk melihat mengapa ESET begitu popular di komuniti.

Pemasangan dan Sokongan

Perisian antivirus harus mudah dipasang. ESET mengikuti trend itu. Setelah anda memuat turun perisian, buka dan pasang. Seterusnya, pergi ke dulang sistem anda (yang terdapat di sudut kanan bawah skrin anda) dan cari huruf kecil E yang menyerupai ikon di bahagian atas ulasan ini. Klik kanan dan pilih pilihan yang bertuliskan “Buka ESET Smart Security”. Mungkin juga dinyatakan NOD32 atau Multi-Device Security, bergantung pada pilihan yang anda pilih. Sekiranya anda ingin menggunakan ciri anti-pencurian, anda perlu mendaftar untuk mendapatkan akaun percuma apabila diminta. Dalam gambar di bawah, anda dapat melihat beberapa item dijumpai oleh ESET. Kami membuat fail tersebut untuk menguji seberapa baik perisian itu berfungsi.

Mengimbas konsol untuk ESET

Dari sini, anda boleh melakukan imbasan dan mengakses ciri yang telah kita bincangkan sebelumnya. Sekiranya anda mempunyai masalah untuk mengatur sesuatu, mereka menawarkan beberapa jalan untuk mendapatkan sokongan. ESET mempunyai pangkalan pengetahuan, tutorial video, ciri sembang langsung, dan sistem tiket bantuan. Mereka juga mempunyai bahagian forum. Terdapat banyak cara untuk menjawab soalan anda.

Prestasi Antivirus dan Kesan Sistem

Apabila anda memilih program antivirus, dua perkara yang ingin anda perhatikan adalah prestasi dan impak. Prestasi adalah seberapa baik anda dilindungi dari ancaman, dan kesannya adalah jumlah kelambatan yang anda hadapi ketika melakukan tugas normal. Tidak ada yang mahu aktiviti mereka dihentikan, hanya kerana perisian antivirus. Dalam keputusan ujian makmal bebas, ESET memperoleh 92% untuk perlindungan. Itu melebihi purata industri. Walau bagaimanapun, mereka hanya memperoleh 75% kesan. Dengan kata lain, beberapa hasilnya berada di bawah purata industri. Itu mungkin sesuai untuk tujuan anda, tetapi kami tidak menghadapi masalah. Senang melihat bahawa ESET berprestasi dalam perlindungan, walaupun mungkin sedikit lebih perlahan daripada yang lain.

Butang ESETUjian Kami

Kami selalu ingin melakukan ujian sendiri terhadap produk yang kami tulis. Dengan cara itu, anda boleh membuat keputusan yang baik. Kami biasanya melakukan ujian ini dengan memuat turun fail virus palsu dari laman web pengujian, eicar.org. Sebaik sahaja memuat turun fail, kami mendapat mesej yang anda lihat di bawah.

Pop timbul ancaman ESET

Ujian lain yang ingin kita lakukan ialah membuat rentetan virus kita sendiri dari laman web yang sama dan menyimpannya. Sebaik sahaja kami melakukannya, ESET mengenal pasti dan menghapusnya. Perisian ini lulus semua ujian yang kami lakukan dengan warna terbang.

Keselamatan Mudah Alih ESET & Antivirus untuk Android

Dengan ESET, anda mempunyai dua pilihan. Anda boleh mendapatkan perlindungan dengan ESET Multi-Device Security atau membelinya di dalam aplikasi. Cara anda memulakannya adalah dengan pergi ke Google Play Store dan menaip ESET. Anda akan melihat ESET Mobile Security dan Antivirus. Teruskan dan ketik butang yang mengatakan pasang. Setelah selesai, ketik butang yang menyatakan terbuka.

ESET Mobile tiga skrin pertama

Seterusnya, terima perjanjian dan klik seterusnya apabila diminta.

Kumpulan skrin kedua ESET Mobile Security

Seperti yang anda lihat pada gambar ketiga, semua tugas biasa dari versi komputer ada di sini.

Kumpulan skrin ketiga ESET Mobile Security

Sekali lagi, anda boleh mendapatkan program mudah alih dengan mendapatkan pakej pelbagai peranti atau dengan membeli keselamatan mudah alih dari dalam aplikasi. Sekiranya anda memutuskan untuk mendapatkan versi Android dengan sendirinya, harganya adalah $ 14.95 selama setahun. Sekiranya anda mempunyai banyak peranti untuk dilindungi, anda boleh menggunakan Pek Keselamatan Berbilang Peranti. Pakej itu memberikan tawaran terbaik. Malangnya, tidak ada versi iOS yang tersedia.

Pemikiran Akhir

Untuk menyelesaikan ulasan ini, kami mendapati ESET Smart Security adalah produk yang sangat stabil. Walaupun anda memerlukan masa lebih lama untuk melakukan tugas, ia mendapat perlindungan yang baik dengan hasil kami dan hasil dari makmal bebas. Namun, jika anda mementingkan kepantasan, anda selalu boleh menggunakan mod permainan. Kami suka bahawa keseluruhan program ini dilengkapi dengan ciri dan tetapan untuk menyesuaikan pengalaman anda. Konsol lurus ke hadapan dan senang digunakan. Kami juga suka bahawa ia menemui fail virus palsu kami, dan menawarkan untuk mengimbas pemacu luaran sebaik sahaja kami memasangkannya. Sekiranya anda tidak melakukan perkara intensif dengan komputer anda, anda tidak seharusnya menghadapi masalah. ESET adalah salah satu yang anda ingin lihat.

Butang ESET

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map