Mari kita mulakan tinjauan LiquidVPN kami dengan sedikit sejarah syarikat. LiquidVPN ditubuhkan pada tahun 2013 oleh Dave Cox, seorang jurutera rangkaian dengan pengalaman lebih dari 15 tahun bekerja di beberapa pusat data swasta yang paling maju di Amerika Syarikat. Mereka bukan salah satu penyedia VPN tertua atau terbesar di ruang tersebut. Memang, mereka telah menyatakan bahawa tujuan mereka bukan kuantiti tetapi lebih berkualiti ketika perluasan infrastruktur rangkaian VPN mereka. Mereka enggan berkompromi dalam hal privasi dan keselamatan pengguna mereka. Oleh itu, LiquidVPN telah menetapkan satu set syarat asas untuk privasi, netralitas bersih, dasar penggunaan, perkakasan, redundansi, lalu lintas, peering, dan lebar jalur yang mesti dipenuhi oleh pusat data sebelum mereka mempertimbangkan untuk menambah pelayan di sana. Akibatnya, mereka adalah perkhidmatan VPN yang agak kecil dengan inti kecil kumpulan pelayan yang terletak di tempat-tempat strategik di seluruh dunia.

Kajian LiquidVPN

Pasukan LiquidVPN merasa bangga dengan perkhidmatan pelanggan yang menyatakan bahawa kebanyakan pertanyaan akan dikendalikan dalam masa 30 minit melainkan jika mereka menyatakannya, “pada awal pagi,” maka perlu beberapa jam. LiquidVPN secara teknikal inovatif kerana menyokong pelbagai topologi terowong VPN termasuk “Modulasi IP” yang akan kami kaji nanti. Akhirnya, LiquidVPN adalah perkhidmatan berfikir ke hadapan. Ini dibuktikan dengan percubaan mereka dengan algoritma penyulitan Institut Piawaian dan Teknologi Nasional (NIST) seperti Camellia-256-CBC untuk protokol OpenVPN di beberapa lokasinya.

Harga dan Tawaran Istimewa

Struktur harga LiquidVPN berbeza daripada kebanyakan VPN kerana mereka menilai perkhidmatan mereka berdasarkan jumlah sambungan serentak ke rangkaian mereka. Mereka memanggil persembahan mereka: SideKick yang membolehkan dua sambungan serentak; Road Warrior yang membenarkan empat, dan Ultimate yang membenarkan lapan. Seperti kebanyakan penyedia VPN, mereka menawarkan potongan untuk semua rancangan mereka jika anda melanggan untuk jangka masa yang lebih lama. LiquidVPN menawarkan semua rancangan mereka dalam jangka masa dua penggal: satu bulan dan satu tahun.

Harga LiquidVPN

Seperti yang anda lihat di atas, LiquidVPN memasarkan pelan SideKick mereka dengan harga $ 7.00 sebulan dan $ 57.00 setiap yang bermaksud anda dapat menjimatkan $ 27.00 atau sekitar 32% pembelian untuk setahun perkhidmatan. Walaupun rancangan Ultimate berpotensi menjimatkan anda lebih dari 50% dari harga bulanan, hanya sebilangan kecil pengguna kuasa yang sebenarnya memerlukan banyak sambungan serentak. Oleh itu, “sweet spot” untuk perkhidmatan LiquidVPN nampaknya merupakan rancangan Road Warrior. Mendaftar selama setahun pakej ini akan menjimatkan $ 51.00 atau sekitar 42.5% dari harga bulanan. Nikmati VPN tanpa had dengan empat sambungan serentak dari sekadar $ 5.75 sebulan.

Perkhidmatan LiquidVPN akan memberi anda akses tanpa had ke sekitar 44 pelayan di 9 negara yang berbeza. Anda akan mempunyai akses ke beberapa algoritma penyulitan yang paling kuat untuk melindungi dan melindungi semua lalu lintas Internet anda. Anda juga dapat memilih dari empat jenis sambungan terowong IP mereka untuk menentukan tahap anonim anda semasa melayari Internet. Selain itu, anda akan mendapat akses ke perkhidmatan LiquidDNS sifar pembalakan peribadi mereka yang disulitkan. Menggunakan perkhidmatan LiquidDNS akan membolehkan anda mengakses ciri beta mereka yang akan membolehkan anda menikmati banyak perkhidmatan mengukus AS dan UK dari mana-mana lokasi VPN mereka.

LiquidVPN menerima banyak pilihan pembayaran yang berbeza termasuk Bitcoin, kad kredit dan PayPal. Kad kredit yang diterima termasuk Visa, Mastercard, Discover American Express, JCB, EnRoute, Diners Club, Visa Debit, dan Visa Electron. Pembayaran adalah dalam dolar AS. Membayar dengan menggunakan Bitcoin akan membolehkan anda lebih banyak nama.

Tempoh Percubaan Bebas Risiko

Walaupun LiquidVPN tidak menawarkan percubaan percuma untuk perkhidmatan mereka, mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 7 hari. Ini akan memberi anda masa untuk menyemak perkhidmatan dan melihat apakah ia sesuai untuk anda. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan mereka atas sebab apa pun, mereka dengan senang hati akan mengembalikan yuran langganan anda dalam tujuh hari pertama perkhidmatan. Untuk mendapatkan bayaran balik, anda mesti membatalkan perkhidmatan anda terlebih dahulu dan kemudian menghantar tiket ke bahagian pengebilan. Bayaran balik hanya akan diberikan dalam masa tujuh hari dari pembayaran untuk perkhidmatan jika anda tidak menggunakan jumlah sumber yang tidak masuk akal sebelum meminta pengembalian dana. Bahagian terakhir ini, “jumlah sumber yang tidak masuk akal,” dari ToS mereka dapat dibuat lebih jelas.

Lawati LiquidVPN

Ciri-ciri Perkhidmatan LiquidVPN

Perkhidmatan LiquidVPN merangkumi akses ke 44 pelayan di 16 bandar yang tersebar di 9 negara yang berbeza dengan akses ke lebih dari 2000 alamat IP awam. Mereka yang melanggan perkhidmatan VPN mereka juga akan dapat menggunakan LiquidDNS mereka. LiquidDNS adalah perkhidmatan DNS Pintar sifar yang dienkripsi LiquidVPN. Ini adalah perkhidmatan DNS peribadi yang 100% dimiliki dan dikendalikan oleh LiquidVPN dan disediakan secara eksklusif untuk pelanggan LiquidVPN. Ini akan membolehkan anda melakukan pertanyaan carian pembalakan sifar yang disulitkan. Ini dapat membantu melindungi anda dari pemasaran yang tidak diingini, penapisan pemerintah dari laman web seperti Twitter dan YouTube, dan pancingan data berbahaya.

Menggunakan pelayan LiquidDNS mereka untuk semua melayari Internet anda bukan sahaja akan meningkatkan privasi anda tetapi juga akan membolehkan anda mengakses perkhidmatan beta baru mereka yang akan membolehkan anda menonton media streaming dari AS dan UK dari mana-mana lokasi pelayan VPN mereka tanpa perlu sambungkan ke pelayan di salah satu negara tersebut.

Ciri lain yang ditawarkan oleh perkhidmatan LiquidVPN adalah kemampuan untuk memilih jenis sambungan IP yang digunakan dalam sambungan terowong VPN. Pilihan yang boleh anda buat adalah seperti berikut:

 • IP yang dikongsi – topologi umum yang digunakan oleh kebanyakan VPN
  • Ini adalah lalai untuk semua protokol VPN: OpenVPN, SSTP, L2TP, PPTP
  • Sambungan dijaga oleh firewall Terjemahan Alamat Rangkaian (NAT)
  • Disyorkan untuk peranti yang tidak mempunyai firewall seperti telefon pintar dan tablet atau akses di tempat panas Wi-FI seperti restoran tempatan anda
  • Memberi sebilangan besar nama tanpa nama kerana IP dikongsi antara pengguna LiquidVPN yang lain
 • IP awam – memberikan satu alamat IP awam yang ditetapkan secara dinamik setiap sesi pengguna
  • Alamat kembali ke kolam setelah digunakan untuk diserahkan semula kepada pengguna lain
  • Disyorkan untuk melayari web sehari-hari, memuat turun P2P, permainan, VOIP dan aktiviti umum yang lain.
  • Kurang privasi kerana lalu lintas dapat dikesan kembali ke IP dan hanya anda yang berada di dalamnya
  • Akses tanpa sensor ke Internet terbuka dengan semua port tetapi port 25 terbuka
 • Memodulasi IP – IP awam memodulasi dengan setiap permintaan baru untuk mengakses perkhidmatan internet … iaitu memuat gambar, menukar halaman laman web, mengklik pautan, atau lain-lain.
  • Menggunakan IP yang dikongsi
  • Sambungan 20-40% lebih perlahan daripada sambungan VPN lain kerana overhead tambahan
  • Memberi anonim yang paling besar kerana hampir mustahil untuk dijejaki oleh sesiapa sahaja
  • Tidak akan berfungsi dengan semua laman web yang mungkin anda mahu lawati
 • IP khas – Alamat IP awam diberikan kepada anda sendiri dan tidak akan pernah berubah
  • Memerlukan persediaan tambahan dari pihak anda untuk membuka dan menutup port
  • Tidak memberikan nama samaran kerana lalu lintas dapat dikesan terus ke alamat IP awam yang hanya dapat anda akses
  • Gunakan hanya jika anda memerlukan alamat IP yang tidak berubah

Ciri terakhir perkhidmatan LiquidVPN adalah keselamatan yang sangat baik yang disediakan oleh penyulitannya. Perkhidmatan ini menyokong protokol OpenVPN (UDP / TCP), SSTP, L2TP / IPsec, dan PPTP. Protokol PPTP yang menggunakan MPPE 128-bit mempunyai enkripsi terendah dan umumnya hanya berguna apabila kelajuan adalah objektif anda dan bukan keselamatan atau jika tidak ada protokol lain yang tersedia untuk peranti anda. LiquidVPN menggunakan enkripsi AES untuk SSTP mereka yang kebanyakannya untuk Windows dan dapat menembusi kebanyakan firewall. Protokol L2TP / IPsec mereka menggunakan penyulitan AES 256-bit dan bagus untuk peranti mudah alih yang telah menyokongnya. Akhirnya pelaksanaan enkripsi OpenVPN mereka menggunakan CBC 256-bit AES dengan kunci RSA 4096-bit dan Camellia-256-CBC jika tersedia. Ini bermakna anda akan dapat mencari sambungan VPN yang sesuai dengan keperluan keselamatan anda.

Lawati LiquidVPN

Lokasi Rangkaian dan Pelayan LiquidVPN

Rangkaian LiquidVPN merangkumi akses ke 44 pelayan di 16 bandar yang tersebar di 9 negara yang berbeza dengan akses ke lebih dari 2000 alamat IP awam.

Dasar-dasar Negara-negaraProtokol
916OpenVPN TCP / UDP, SSTP, L2TP / IPsec, PPTPTiada Log

Senarai negara dan bandar di mana LiquidVPN mempunyai pelayan VPN adalah singkat dan merangkumi yang berikut:

 • Kanada – Toronto, ON
 • Jerman – Frankfurt
 • Belanda – Alblasserdam; Amsterdam; Rotterdam
 • Romania – Bucharest
 • Singapura – Singapura
 • Sweden – Stockholm
 • Switzerland – Zurich
 • Inggeris – Manchester
 • Amerika Syarikat – Chicago, IL; Bandar Kansas, MO; Los Angelas, CA; Manassas, VA; Miami, FL; Piscataway, NJ

Walaupun LiquidVPN mungkin tidak memiliki jumlah pelayan yang dimiliki oleh beberapa penyedia VPN, mereka berusaha menebusnya dalam penempatan pelayan yang berkualiti dan strategik di rangkaian mereka. Setiap pelayan di rangkaian mereka mempunyai port 1Gbps khusus untuk menyediakan anda salah satu sambungan terpantas ke Internet. Semua lokasi di rangkaian mereka mempunyai pelayan yang menyokong pengalamatan IP bersama. Mereka mempunyai pelayan di semua lokasi yang mendukung semua protokol VPN: OpenVPN, SSTP, L2TP / IPsec, dan PPTP. Saat ini mereka memiliki perisian klien untuk Windows dan Mac OS X. Mereka juga memiliki aplikasi Android dalam versi beta. Mereka mempunyai panduan dalam pangkalan pengetahuan mereka untuk membantu pelanggan memasang perkhidmatan mereka secara manual menggunakan semua protokol yang disokong pada penghala Windows, Mac OS, Linux, iOS, Android, DD-WRT dan peranti lain. Sebagai tambahan kepada keperluan asas ini, rangkaian LiquidVPN menawarkan pelayan yang dilindungi DDoS hingga 20Gbps, pelayan yang dioptimumkan untuk P2P, dan pelayan dengan port 10Gbps yang ditempatkan secara strategik untuk meningkatkan prestasi rangkaian mereka.

Lawati LiquidVPN

Privasi dan Keselamatan

Walaupun LiquidVPN berpusat di AS, mereka mempunyai ketat Tanpa Log dasar privasi. Mereka tidak mencatat data penggunaan dari pengguna VPN mereka. Mereka hanya menyimpan maklumat yang diperlukan untuk mengendalikan perkhidmatan mereka. Dengan kata-kata mereka sendiri:

LiquidVPN akan memilih untuk menutup sebahagian atau seluruh rangkaiannya secara sukarela dan berpindah ke bidang kuasa lain atau menutup sepenuhnya sebelum membiarkan pelanggaran privasi anda berlaku. Kami secara terbuka akan mengumumkan permintaan maklumat mengenai pengguna kami dan rangkaian LiquidVPN. Kami menyediakan Waran Canary mingguan yang menjamin bahawa setiap permintaan maklumat yang diterima telah tersedia untuk umum.

LiquidVPN tidak mengekalkan log sesi. Laman web yang anda kunjungi dan jenis data yang anda kirim / terima adalah perniagaan anda. Kami tidak memantau trafik seperti ini. Data sesi tidak pernah disimpan atau direkodkan, data internet dan privasi penggunaan anda menjadi perhatian utama kami.

Dasar privasi mereka, juga, cara yang telus dalam menangani permintaan maklumat dengan mempostingnya secara terbuka dan tindakan yang diambil, adalah bukti dedikasi mereka terhadap privasi anda. Mereka juga menerima pembayaran menggunakan Bitcoin untuk membantu anda melindungi privasi dan anonim anda lebih-lebih lagi semasa menggunakan perkhidmatan mereka.

LiquidVPN juga menyediakan keselamatan trafik internet dan tabiat melayari anda. Mereka menawarkan sokongan untuk protokol VPN berikut termasuk OpenVPN (TCP / UDP), SSTP, L2TP / IPsec dan PPTP. Ini dapat membantu anda menyulitkan semua lalu lintas dalam talian anda dan melindunginya dari mata kasar. Pelanggan LiquidVPN menggunakan protokol OpenVPN dengan CBC 256-bit AES dengan kunci RSA 4096-bit atau cipher Camellia-256-CBC yang akan memberi anda beberapa perlindungan enkripsi terbaik yang terdapat di industri ini.

OpenVPN adalah protokol VPN yang paling selamat. Ini adalah protokol yang sangat serba boleh yang kini mempunyai sokongan untuk kebanyakan jenis peranti. L2TP / IPsec adalah pilihan yang sangat baik untuk peranti mudah alih seperti iOS kerana kebanyakannya menyokongnya dan mudah dikonfigurasikan walaupun sedikit lebih perlahan daripada beberapa protokol lain. Pelaksanaan L2TP / IPsec mereka menggunakan bit AES-256. Mereka juga menawarkan sokongan untuk SSTP yang terutama untuk Windows dan akan membolehkan anda menskalakan kebanyakan firewall. Termasuk sokongan untuk protokol PPTP yang mempunyai sokongan platform yang meluas, mudah disiapkan, dan cepat kerana enkripsi tahap rendah, memungkinkan mereka menyokong lebih banyak peranti. Ini adalah pilihan yang popular untuk streaming media di mana keselamatan tidak menjadi perhatian utama anda.

Memberi sokongan untuk empat topologi terowong OpenVPN yang berbeza membolehkan anda mengamankan lalu lintas dalam talian anda dan memutuskan sendiri bagaimana anonim anda mahu semasa melayari Internet. Menggunakan IP modulasi dapat menjadikan kebiasaan Internet anda hampir tidak dapat dilacak. LiquidVPN mempunyai panduan untuk membantu memasangnya pada pelbagai jenis peranti menggunakan semua protokol yang mereka sokong. Mereka bahkan memberikan panduan untuk mengkonfigurasi perkhidmatan mereka dengan penghala DD-WRT. Mereka bahkan mempunyai panduan untuk menggunakan perkhidmatan mereka dengan perisian PFSense.

Lawati LiquidVPN

Ujian Hands-On

Kami melengkapkan tinjauan LiquidVPN kami dengan beberapa pengujian perisian pelanggan mereka untuk melihat betapa mudahnya penyediaan dan penggunaannya, serta menguji prestasi keseluruhannya. Saya ingin memulakan dengan mengatakan bahawa LiquidVPN menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kelajuan kami. LiquidVPN mempunyai perisian pelanggan khusus untuk Windows dan Mac dan aplikasi beta yang baru dikeluarkan untuk peranti Android. Mereka menyediakan panduan langkah demi langkah untuk mengkonfigurasi perkhidmatan mereka dengan pelbagai protokol pada jenis peranti lain seperti iOS, Android, dan peranti mudah alih lain. Mereka juga mempunyai panduan untuk menggunakan perkhidmatan mereka dengan router Linux dan DD-WRT.

Bersambung dari Windows

LiquidVPN mempunyai klien khusus untuk Windows yang akan membolehkan anda menyambung ke pelayan mana pun di rangkaian mereka menggunakan protokol OpenVPN. Anda boleh memuat turun pelanggan dari laman web mereka. Pada pemasangan klien, anda akan melihat beberapa skrin persediaan. Yang pertama akan membolehkan anda membuat ikon desktop untuk LiquidVPN dan menjalankan klien setelah pemasangan selesai. Yang kedua akan memasang pemacu TAP OpenVPN untuk Windows.

Pemilihan LiquidVPN

Sekiranya anda memilih jalankan pelanggan setelah pemasangan selesai, anda akan melihat tangkapan skrin yang serupa dengan yang pertama dalam gambar di atas. Ini adalah skrin sambungan utama untuk pelanggan. Di sebelah kanan butang Sambungan merah terdapat butang dengan ikon lokasi GPS Android di atasnya. Mengklik butang ini akan memaparkan tangkapan skrin yang serupa dengan yang tengah di atas. Ini adalah skrin pemilihan pelayan yang membolehkan anda memilih pelayan yang ingin anda sambungkan. Skrin ini terbahagi kepada dua bidang. Kawasan pertama skrin ini membolehkan anda memilih kriteria untuk pemilihan pelayan anda yang merangkumi yang berikut:

 • Wilayah – Membolehkan anda melihat semua pelayan di wilayah tertentu
  • Pilihan termasuk: Semua, Kesatuan Eropah, Amerika Utara, Asia, Eropah Timur
 • Protokol – Membolehkan anda memilih protokol yang digunakan untuk sambungan anda
  • Pilihan termasuk: OpenVPN, L2TP / IPsec, SSTP, PPTP
 • Topologi – Membolehkan anda memilih jenis sambungan IP anda yang membolehkan anda mengawal tahap anonim anda
  • Pilihan termasuk Shared, Public, Moulating, Dedicated
 • Kegemaran – Membolehkan anda menunjukkan pelayan kegemaran yang disimpan sahaja

Bahagian kedua skrin pemilihan pelayan menunjukkan pelayan yang sesuai dengan kriteria yang dipilih. Mengklik pada anak panah bulatan di sebelah kanan ping akan menunjukkan latensi terkini (ping) untuk pelindung yang dipilih dalam milisaat. Mengklik bintang merah di seberang pelayan tertentu akan memilih pelayan itu sebagai kegemaran. Tangkapan skrin ketiga di atas menunjukkan kegemaran yang telah kami pilih. Mengklik pada pelayan Florida AS bernama Leesin memilihnya.

Sambungan LiquidVPN

Ini menghasilkan tangkapan skrin seperti yang ditunjukkan di paling kiri dalam ilustrasi di atas. Seperti yang anda lihat dalam tangkapan skrin ini, pelayan terpilih Florida, AS [Leesin] muncul pada butang sambungan di bawah kata sambung. Mengklik butang ini memulakan proses sambungan yang menghasilkan tangkapan skrin tengah di atas dengan butang sambung merah berubah menjadi yang menghubungkan kuning. Sekiranya ini adalah kali pertama anda menyambung ke perkhidmatan, tetingkap yang membolehkan anda memasukkan dan menyimpan nama pengguna dan kata laluan anda. Ini perlu diselesaikan sebelum proses penyambungan akan dimulakan. Tangkapan skrin ke paling kanan menunjukkan sambungan selesai. Setelah kita memeriksa bagaimana memilih dan menyambung ke pelayan menggunakan perisian klien, mari kita lihat bahagian-bahagian skrin sambungan. Memeriksa bahagian-bahagian ini pada tangkapan skrin sambungan yang lengkap di atas, kita melihat komponen berikut:

 • Butang putuskan sambungan – Mengklik ini akan memutuskan kita dari pelayan yang dipilih
 • Ikon pemilihan pelayan – Akan muncul semula setelah kami memutuskan sambungan dari pelayan pilihan kami
 • Graf bar data yang dipindahkan – Menunjukkan kelajuan muat naik dan muat turun (Mbps) sambungan dan graf bar sepanjang sesi
 • Status semasa – Terputus atau bersambung
 • Dayakan / Lumpuhkan butang kunci cecair – Kunci cair versi Windows menggunakan API Platform Penyaringan Windows untuk membuat peraturan untuk memotong sepenuhnya peranti anda dari Internet dan kemudian membuka lubang untuk menyambung ke pelayan LiquidVPN dan membuat terowong yang dienkripsi di antara kedua lokasi. Ini memberikan suis pembunuhan utama kerana sebarang percubaan (perisian hasad, kebocoran WebRTC, kebocoran DNS, dll.) Untuk mengelakkan terowong yang dienkripsi dijatuhkan kecuali anda telah memberikan kebenaran untuk memintas firewall melalui menu tetapan.
 • Maklumat
  • Alamat IP Semasa – Alamat IP yang diberikan oleh pelayan yang sedang anda sambungkan
  • Pemasa untuk sesi semasa – masa dalam beberapa saat sejak sesi dimulakan
  • Topologi dan enkripsi semasa digunakan dalam hubungan semasa – dikongsi, OpenVPN-256 bit

Lawati LiquidVPN

Mengklik pada putuskan sambungan pada tangkapan skrin ketiga di atas akan membawa anda kembali ke tangkapan skrin yang terputus di sebelah kiri paling kiri. Dari sini anda boleh memilih pelayan lain dengan mengklik ikon pemilihan pelayan seperti yang telah kami tunjukkan sebelumnya. Jika tidak, anda boleh mengklik roda gigi di menu kiri atas dan memilih tetapan. Ini akan memunculkan menu tetapan yang akan membolehkan anda mengubah cara VPN beroperasi. Ia mempunyai tiga tab (dari kiri ke kanan): kunci umum, maju, dan cair. Tab tetapan umum mempunyai dua bahagian; pengesahan dan pilihan. Mengisi nama pengguna dan kata laluan di sini akan menyimpannya untuk perubahan pelayan di masa hadapan. Pilihan pada tab tetapan umum merangkumi yang berikut:

 • Sambungkan secara automatik apabila sambungan terputus
 • Sambungan automatik semasa LiquidVPN dimulakan
 • Lancarkan LiquidVPN pada permulaan sistem
 • Minimumkan ke dulang selepas menyambung
 • Periksa kemas kini program semasa memulakan
 • Lumpuhkan IPv6

Tetapan Pelanggan LiquidVPN

Tab kedua pada menu tetapan adalah tab lanjutan (ditunjukkan gambar tengah di atas). Tab lanjutan mempunyai dua bahagian. Yang pertama adalah bahagian openVPN yang merangkumi dua pilihan berikut:

 • Protokol OpenVPN – Membolehkan anda menukar protokol dari UDP ke TCP
  • UDP – Protokol Datagram Pengguna adalah protokol lalai dan terpantas
   • Pemeriksaan ralat pariti adalah pilihan.
   • Itu tidak menjamin bahawa semua paket akan dihantar atau pesanan mereka sampai.
  • TCP – Protokol Kawalan Pengangkutan (Lebih lambat daripada protokol TCP)
   • Ini menjamin bahawa data akan dihantar dan bahawa ia akan diterima dalam urutan ia dikirim.
   • TCP berguna dalam beberapa kes apabila anda ingin meniru trafik HTTPS.
 • Pelabuhan – Membolehkan anda memilih pelabuhan yang berbeza untuk lalu lintas anda
  • Pilihan pelabuhan: Automatik (dipilih untuk anda), 53, 118, 123, 443, 921, 1194, 9201
   • Menukar port mungkin dapat membantu sekiranya anda menghadapi masalah sambungan
   • Memilih protokol TCP dan port 443 akan membolehkan anda mensimulasikan trafik HTTPS

Bahagian kedua pada tab lanjutan membolehkan anda menetapkan Pelayan Nama Domain (DNS) secara manual. Anda harus membiarkannya automatik jika anda berhasrat untuk menggunakan perkhidmatan LiquidDNS yang ditawarkan oleh LiquidVPN. Anda hanya perlu mengubahnya jika anda memahami apa yang anda lakukan kerana ia boleh menghalang anda untuk mengakses Internet jika anda memasukkan nilai yang salah.

Gambar Terakhir di atas membolehkan anda menentukan lalu lintas apa yang dibenarkan mengalir apabila kunci cecair diaktifkan,. Kotak ini adalah kotak centang untuk membenarkan lalu lintas Rangkaian Kawasan Setempat (LAN) dan tempat untuk menambah atau menghapus alamat IP secara manual yang dapat dijalankan semasa kunci cair diaktifkan.

Lawati LiquidVPN

Berhubung dengan Pelanggan Mac

Sama seperti perisian khas Windows, pelanggan LiquidVPN untuk Mac boleh dimuat turun dari laman web mereka. Pelanggan mac mereka mempunyai ciri yang serupa dengan Windows. Sangat mudah untuk memuat turun dan memasang. Ia bertujuan untuk berjalan pada Mac OS X 10.7 dan lebih tinggi. Mereka menjadikannya satu klik mudah untuk memuat turun dan memasang klien Mac mereka. Ia mempunyai ciri kunci cecair yang sama untuk mengunci VPN anda yang menggunakan peraturan PF yang diterima secara universal yang dibina dalam OS X di atas Lion. Ia mempunyai banyak ciri yang sama dengan pelanggan Windows mereka. Sebagai tambahan kepada klien VPN khusus mereka, LiquidVPN juga mempunyai panduan untuk mengkonfigurasi Mac OS X secara manual untuk Tunnelblick, PPTP, dan L2TP.

Sambungkan dari iPhone atau iPad

LiquidVPN tidak mempunyai aplikasi iOS tetapi mereka menyokong semua peranti (iPhone, iPad, iPod Touch). Secara semula jadi iOS menyokong L2TP / IPsec pada VPN. LiquidVPN mempunyai panduan untuk mengkonfigurasi peranti iOS menggunakan protokol PPTP, L2TP / IPsec, dan OpenVPN dengan perkhidmatannya. Berikut adalah panduan umum untuk menggambarkan cara menyediakan L2TP / IPsec untuk LiquidVPN.

Penyediaan manual ringkas L2TP / IPsec untuk iOS:

 1. Klik pada “Tetapan“Dan kemudian klik”Am“.
 2. Tatal ke bawah dan pilih “VPN
 3. Ketik “Tambah Konfigurasi VPN
 4. Pilih L2TP
  1. Masukkan penerangan seperti sambungan LiquidVPN
  2. Di dalam “Pelayan“Taipkan alamat pelayan pelayan LiquidVPN. Anda boleh mencari alamat pelayan dengan masuk ke kawasan pelanggan di laman web mereka.
  3. Masukkan anda nama pengguna dan kata laluan untuk nota VPN: ini berbeza daripada log masuk laman web anda dan diberikan kepada anda oleh kakitangan LiquidVPN dalam e-mel pendaftaran anda.
  4. Anda boleh mendapatkan Rahsia nilai untuk memasuki bidang ini dengan masuk ke kawasan pelanggan mereka.
  5. Pastikan “Hantar Semua Trafik“Diaktifkan.
  6. Ketik “Jimat“.
 5. Togol VPNHIDUP“Untuk menguji hubungan anda

Lawati LiquidVPN

Sambungkan Peranti Android

LiquidVPN mempunyai aplikasi beta untuk peranti Android yang baru saja diluncurkan. Aplikasi ini memberikan kemudahan penggunaan yang sama untuk pengguna Android yang dimiliki oleh klien Windows. Di bawah ini adalah ilustrasi yang menunjukkan beberapa tangkapan skrin dari aplikasi Android. Skrin pertama menunjukkan pengesahan di mana anda memasukkan nama pengguna, kata laluan (diterima dalam e-mel selamat datang), klik ingat saya, dan tekan seterusnya. Ini menjimatkan kelayakan anda untuk perubahan pelayan di masa depan yang lebih mudah. Skrin pemilihan ditunjukkan dalam dua tangkapan skrin yang lain. Begitu juga dengan klien Windows, Anda boleh memilih wilayah, topologi, dan protokol untuk sambungan. Perhatikan pelayan yang berbeza ditunjukkan untuk dua protokol TCP dan UPD dalam tangkapan skrin di bawah. Anda juga dapat melihat nilai ping terkini untuk membantu anda menentukan pelayan terpantas untuk disambungkan.

Aplikasi Android LiquidVPN

Walaupun aplikasi LiquidVPN masih dalam versi beta, ia kelihatan serupa dengan klien mereka yang lain dan akan memudahkan anda menggunakan perkhidmatan mereka untuk menyambung, memutuskan hubungan, dan menukar pelayan di rangkaian mereka. Sekiranya anda biasa dengan klien windows mereka, anda akan dapat mengenali dan menggunakan aplikasi Android mereka dengan mudah.

Lawati LiquidVPN

Ujian Kelajuan LiquidVPN

LiquidVPN berjaya dalam ujian kelajuan kami. Kelajuan pelayan mereka di Miami, FL sangat baik. Anda harus berpuas hati dengan kelajuan rangkaian mereka untuk kebanyakan aplikasi berdasarkan ujian kami. Ujian ini dijalankan menggunakan klien Windows LiquidVPN menggunakan protokol OpenVPN (UDP) lalai yang menggunakan cipher AES 256-bit CBC untuk penyulitan lalu lintas Internet anda.

Ujian Kelajuan LiquidVPN

Seperti yang anda lihat terdapat perbezaan kelajuan 12.9% antara sambungan terus ke ISP kami dan sambungan ke pelayan di Miami, FL. Seperti yang dijangkakan, mereka mengalami kerugian dalam kelajuan sambungan, tetapi sangat berharga untuk keselamatan tambahan yang disediakan oleh tahap penyulitan ini. Dengan kelajuan lebih dari 48 Mbps, anda pasti berpuas hati dengan prestasi perkhidmatan LiquidVPN untuk semua keperluan Internet anda.

Ulasan LiquidVPN: Kesimpulan

Walaupun LiquidVPN berada di ruang privasi hanya dalam waktu singkat, sekitar dua tahun, ia telah membina reputasi baik untuk perkhidmatan yang mereka tawarkan dengan memperhatikan pelanggan mereka. Rangkaian mereka bukan salah satu yang terbesar tetapi kekurangan dari jumlahnya, mereka menebus dari segi kualiti. Semua pelayan mereka mempunyai sekurang-kurangnya 1 port Gbps dengan beberapa mempunyai 10Gbps, mereka mempunyai perlindungan DDoS 20Gbps pada beberapa pelayan mereka, dan kebanyakan pelayan mereka dioptimumkan untuk lalu lintas P2P. Mereka mempunyai 44 pelayan di 16 bandar yang tersebar di 9 negara yang berbeza dengan akses ke lebih dari 2000 alamat IP awam. Dasar tanpa log mereka, cara telus mereka menangani permintaan maklumat, dan sokongan mereka untuk pembayaran menggunakan mata wang kripto Bitcoin menunjukkan bahawa mereka memandang serius privasi anggotanya.

LiquidVPN menyokong protokol OpenVPN (TCP / UDP), L2TP / IPsec, SSTP, dan PPTP yang menjadikan perkhidmatan mereka serasi dengan peranti mudah alih dan bahkan beberapa router. Mereka memiliki perisian pelanggan khusus untuk Windows dan Mac OS X dan aplikasi beta untuk peranti Android. Mempunyai panduan pemasangan langkah demi langkah untuk membantu penggunanya mengkonfigurasi perkhidmatan mereka dengan pelbagai protokol pada penghala Windows, Mac OS, Linux, iOS, Android, DD-WRT dan peranti lain.

Perkara yang paling saya gemari mengenai perkhidmatan ini:

 • Perisian khusus untuk Windows dan Mac
 • Aplikasi beta baru untuk Android
 • Dasar tanpa log
 • Memodulasi topologi IP untuk menjadikan anda lebih tidak dikenali
 • Kaedah pembayaran yang lebih tanpa nama seperti Bitcoin
 • Eksperimen dengan penyulitan bukan NIST dengan menggunakan Camellia-256-CBC pada beberapa pelayan

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Aplikasi untuk peranti iOS
 • Jaminan yang lebih jelas dengan penggunaan berlebihan yang ditentukan
 • Navigasi laman web yang lebih baik

Anda boleh menggunakan perkhidmatan LiquidVPN untuk melayari anda setiap hari, perbankan dalam talian anda, menikmati media streaming kegemaran anda, menjaga keselamatan lalu lintas anda ketika menggunakan rangkaian Wi-Fi awam, atau mengatasi penapisan dari pemerintah tempatan anda. Ia mesti sesuai untuk semua keperluan Internet anda. Gunakan perkhidmatan mereka untuk memandu uji dan lihat sendiri. Mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 7 hari. Ini akan memberi masa untuk menyemak perkhidmatan mereka dan melihat apakah itu sesuai dengan keperluan anda. Sekiranya anda menikmati VPN mereka, anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses tanpa had dengan empat sambungan dari hanya $ 5,75 sebulan.

Lawati LiquidVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me