Mari kita mulakan tinjauan NordVPN kami dengan melihat sejarah ringkas mereka. Mereka dimulakan sebagai sebuah syarikat keselamatan Internet oleh Tefinkom co S.A yang berpangkalan di Panaman pada tahun 2008 dan mula menawarkan perkhidmatan VPN pada tahun 2012. Menjadi yang berpusat di Panama memungkinkan mereka untuk mempertahankan kebijakan “tanpa log” mereka kerana Panama tidak memiliki arahan penyimpanan data. Perkhidmatan VPN mereka berkembang pesat kerana perhatian berterusan terhadap maklum balas yang diberikan oleh pelanggannya dan inovasi teknologi baru dengan yang lama. Pada masa ini, rangkaian NordVPN terdiri daripada 3300+ pelayan di 59 negara yang berlainan di seluruh dunia. Satu-satunya benua yang tidak mempunyai pelayannya ialah Antartika. NordVPN menawarkan klien perisian khusus untuk Windows, Mac OS X, iOS, dan terbaru Android. Ini membolehkan semua orang, walaupun mereka yang mempunyai sedikit pengetahuan teknikal untuk segera mula menggunakan perkhidmatan mereka.

NordVPN

Harga dan Tawaran Istimewa

NordVPN menyediakan perkhidmatan mereka sebagai satu pakej yang dijual dalam tiga rancangan jangka masa berbeza. Ini bermakna bahawa tidak kira rancangan yang anda pilih, perkhidmatan dan sokongan akan sama. Seperti banyak penyedia VPN, mereka menawarkan potongan harga untuk rancangan ini berdasarkan jangka masa panjang. Tempoh rancangan ini adalah bulanan, 1 tahun, 2 tahun, dan 3 tahun. Ini bermakna pada masa ini anda dapat sebulan perkhidmatan NordVPN dengan harga $ 11.95, 1 tahun untuk $ 6.99 sebulan, 2 tahun dengan hanya $ 4.99 sebulan, atau 3 tahun dengan harga $ 3.49 sebulan. Oleh itu, anda boleh berjimat Diskaun 70% harga bulanan jika anda mendaftar selama 3 tahun perkhidmatan. Cukup kunjungi halaman promo NordVPN kami untuk memanfaatkan tawaran tersebut.

Harga NordVPN

Jadi, apa yang anda dapat dengan wang anda dengan NordVPN? Mereka menawarkan faedah berikut kepada semua pelanggan mereka:

 • Perisian VPN khusus percuma untuk Windows, Mac OS X, iOS, dan Android
 • Protokol VPN: OpenVPN, SSTP, PPTP, L2TP / IPsec, dan IKEv2 / IPsec
 • Sambungan proksi yang disulitkan untuk Chrome dan Firefox
 • Pelayan yang dikaburkan untuk akses dari China dan Timur Tengah.
 • 6 Sambungan serentak
 • Lebar jalur dan penggunaan VPN tanpa had
 • IP maya di seluruh dunia dari 5700 pelayan di 60 negara yang berbeza
 • Alamat IP yang dikongsi di kalangan pelanggan untuk privasi yang lebih baik
 • Pelayan IP khas
 • Pelayan penyulitan VPN berganda
 • Pelayan tahan DDoS
 • VPN melalui Tor dan sokongan untuk P2P dan perkongsian fail
 • Ciri-ciri baru termasuk CyberSec (iklan blokir, perisian hasad, pancingan data) dan pelanjutan Chrome.
 • Keupayaan untuk memotong penapisan dan sekatan geo
 • Perlindungan hotspot Wi-Fi daripada penggodam dan pencurian identiti
 • Sokongan VoIP untuk menjimatkan kos jarak jauh
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari

NordVPN mempunyai beberapa cara untuk membayar perkhidmatan VPN mereka. Mereka menerima kad kredit standard berikut: VISA, MasterCard, American Express, dan Discover. Sekiranya anda ingin menyimpan semua pembayaran dalam talian anda di satu tempat, mereka juga menerima PayPal. Bagi mereka yang mahukan lebih banyak nama, anda boleh membayar dengan Bitcoin melalui Bitpay. Mereka juga menerima pembayaran melalui Paymentwall. Sekiranya anda membayar dengan PayPal atau Bitcoin, semua yang diperlukan untuk membuat akaun adalah nama pengguna, kata laluan, dan alamat e-mel.

Lawati NordVPN

Tempoh Percubaan Tanpa Risiko

NordVPN tahu bahawa anda ingin mencuba perkhidmatan mereka dan melihat bagaimana kinerjanya sendiri sebelum anda memutuskan untuk mengambil langkah seterusnya dan membelinya. Oleh itu, mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan 100% kepada semua pelanggan baru selama 30 hari. Ini adalah masa yang lebih daripada cukup untuk anda menguji sepenuhnya perkhidmatan dan sokongan VPN mereka. Cubalah di pelbagai peranti dan destinasi untuk memastikan anda berpuas hati dengan perkhidmatannya.

Sekiranya atas sebab apa pun anda tidak berpuas hati sepenuhnya, mereka akan mengembalikan harga pembelian anda sepenuhnya. Mereka bagaimanapun akan berusaha menyelesaikan masalah yang mungkin anda hadapi kerana mereka ingin menjadikan anda sebagai pelanggan dan mengatakan bahawa mereka dapat menyelesaikan 99% masalah ini. Sekiranya selepas ini, anda masih tidak berpuas hati dengan perkhidmatan NordVPN, mereka akan mengembalikan harga pembelian penuh anda.

Langganan yang dibeli melalui iTunes Store dan Google Play Store adalah tertakluk kepada dasar pembayaran balik masing-masing. Ini bermaksud, NordVPN tidak memberikan bayaran balik jika anda membeli perkhidmatan secara langsung melalui iTunes dan Google Play. Juga, tiada bayaran balik akan diberikan selewat-lewatnya 30 hari dari tarikh pembelian.

Lokasi Rangkaian dan Pelayan NordVPN

Seperti yang kami katakan dalam pengenalan, rangkaian NordVPN mempunyai 5700 pelayan di 60 negara yang berlainan, tersebar di seluruh dunia. Anda akan menemui lokasi pelayan di lebih dari 87 bandar. Mereka mempunyai pelayan di hampir setiap benua utama termasuk Afrika, Asia, Eropah, Oceania, Amerika Utara, dan Amerika Selatan.

Rangkaian Pelayan NordVPN

Liputan terbaik adalah di Amerika Syarikat (1890 pelayan), United Kingdom (645 pelayan), Kanada (435 pelayan), Belanda (249 pelayan), Jerman (246 pelayan), dan Australia (242 pelayan). Berikut adalah senarai penuh negara dengan pelayan VPN standard:

 • Pelayan VPN standard: Albania, Argentina, Australia, Austria, Belgia, Brazil, Bulgaria, Kanada, Chile, Kosta Rika, Kroasia, Siprus, Republik Czech, Denmark, Estonia, Finlandia, Perancis, Georgia, Jerman, Yunani, Hong Kong, Hungaria, Iceland, India, Indonesia, Ireland, Israel, Itali, Jepun, Latvia, Luxembourg, Malaysia, Mexico, Moldova, Belanda, New Zealand, Norway, Poland, Portugal, Romania, Rusia, Serbia, Singapura, Slovakia, Slovenia, Afrika Selatan, Korea Selatan , Sepanyol, Sweden, Switzerland, Taiwan, Thailand, Turki, Ukraine, United Kingdom, Amerika Syarikat, Vietnam.

Melihat senarai negara ini, mudah dilihat bahawa NordVPN mempunyai pelayan di seluruh dunia dan beberapa pelayan di lokasi yang lebih popular seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya. Rangkaian mereka menyokong protokol VPN ini: OpenVPN, SSTP, PPTP, L2TP / IPsec, dan IKEv2 / IPsec. Selain itu ia juga menyokong sambungan proksi HTTP dan Socks5.

Rangkaian NordVPN juga terdiri daripada pelayan untuk tujuan tertentu. Tujuan-tujuan ini bersama dengan lokasi-lokasi yang memenuhi mereka adalah seperti berikut:

 • VPN berganda: Kanada, Perancis, Hong Kong, Belanda, Rusia, Sweden, Switzerland, United Kingdom, Amerika Syarikat
 • Bawang (Tor) melalui VPN: Latvia, Belanda, Sweden
 • Anti DDoS: Kanada, Jerman, Itali, Amerika Syarikat
 • Pelayan IP khas: Jerman, Belanda, United Kingdom, Amerika Syarikat
 • P2P: Australia, Austria, Belgia, Brazil, Bulgaria, Kanada, Kroasia, Denmark, Finland, Perancis, Jerman, Hong Kong, Hungaria, India, Itali, Jepun, Latvia, Luxembourg, Mexico, Belanda, New Zealand, Norway, Poland, Romania , Rusia, Singapura, Sepanyol, Sweden, Switzerland, Turki, UK, AS.
 • Pelayan yang tidak jelas: Mesir, Hong Kong, Jepun, Belanda, Singapura, UK, AS

NordVPN komited untuk kebebasan Internet dan membenarkan perkongsian fail di banyak pelayannya di seluruh dunia. Seperti yang anda akan lihat dalam tinjauan NordVPN kami, mengarahkan tetikus ke atas nama pelayan pada klien Windows mereka akan mendedahkan kegunaan yang mana pengoptimum tersebut dioptimumkan. Sebilangan besar pelayan P2P berada di negara mesra Internet.

Lawati NordVPN

Privasi dan Keselamatan

NordVPN mempunyai dasar privasi yang luas yang menjelaskan dengan tepat apa maklumat peribadi (khususnya nama, alamat e-mel, log sembang) yang mereka simpan pada pengguna mereka dan bagaimana ia digunakan dan dijamin. Mereka memiliki kebijakan “tanpa log” yang ketat ketika menyangkut kegiatan pelanggan mereka ketika menggunakan layanan VPN mereka.

Keutamaan kami adalah keselamatan data pelanggan. Beroperasi di bawah bidang kuasa Panama membolehkan kami menjamin kami dasar tanpa log yang bermaksud bahawa aktiviti anda menggunakan penyelesaian privasi, yang dibuat oleh NordVPN.com tidak dipantau, direkodkan, dicatat, disimpan atau diserahkan kepada pihak ketiga mana pun

Sejak pengguna NordVPN.com menghidupkan perisian NordVPN.com, data internet mereka menjadi dienkripsi. Ini menjadi tidak dapat dilihat oleh pemerintah, ISP, pengintip pihak ketiga dan juga NordVPN.com. Selanjutnya, kita mempunyai polisi no-log yang ketat ketika melihat aktiviti pengguna dalam talian: berpusat di Panama, yang merupakan negara ramah internet dan tidak memerlukan penyimpanan data atau pelaporan, kami diberi kuasa untuk menolak permintaan pihak ketiga. Tempoh.

Dari petikan ini, anda dapat melihat bahawa NordVPN tidak menyimpan log aktiviti dalam talian pengguna mereka. Semua maklumat sesi dimusnahkan setelah sesi ditutup. Mereka berada di Panama, yang tidak memiliki undang-undang penyimpanan data wajib. Oleh itu, mereka merasa boleh menolak semua permintaan pihak ketiga untuk mendapatkan maklumat tersebut.

Apakah jenis penyulitan yang ditawarkan NordVPN kepada pengguna rangkaian mereka? Sebilangan besar pelayan VPN di rangkaian mereka menyokong OpenVPN (TCP / UDP), SSTP, PPTP, L2TP / IPsec, IKEv2 / IPsec. Proksi Sock5. Mereka mempunyai banyak panduan persediaan yang sangat baik untuk memasang protokol ini secara manual pada sebilangan besar peranti.

Pelanggan dan aplikasi khusus Windows, Mac OS X dan Android mereka menggunakan protokol OpenVPN (TCP / UDP). Penyulitan jabat tangan awal berdasarkan SSL dan menggunakan 2048 bit. Semua data dienkripsi dan didekripsi menggunakan cipher AES-256-CBC dengan kunci DH 2048 bit. Aplikasi iOS mereka menggunakan IKEv2 yang merupakan pilihan yang sangat baik kerana sokongannya terhadap MOBIKE. Kedua-dua OpenVPN dan IKEv2 dianggap protokol selamat dan boleh dipercayai oleh kebanyakan penyedia VPN. Ini bermakna bahawa tanpa mengira sistem operasi yang anda pilih, anda akan selalu mengetahui bahawa semua lalu lintas Internet anda disulitkan dengan selamat dengan sambungan yang boleh dipercayai semasa menggunakan perkhidmatan NordVPN.

Sokongan teknikal

NordVPN adalah salah satu daripada beberapa perkhidmatan yang mempunyai sembang langsung 24/7 untuk menjawab sebarang pertanyaan teknikal, penjualan, atau penagihan yang mungkin anda ada. Kami menguji sokongan sembang langsung mereka dan kami gembira mengatakan bahawa mereka berjaya. Mereka segera menjawab pertanyaan yang kami ajukan mengenai enkripsi yang digunakan oleh perkhidmatan VPN mereka. Begitu cepatnya jawapan mereka yang memberitahu kami bahawa aplikasi iOS mereka kini lalai dengan protokol IKEv2. Mereka juga mengarahkan kami ke URL di mana kami dapat melihat perbezaan antara protokol UDP dan TCP yang dapat digunakan oleh OpenVPN. Untuk lebih banyak masalah teknikal, mereka menyediakan sistem sokongan tiket e-mel 365/24/7. Mereka juga mempunyai pangkalan data FAQ yang luas.

Lawati NordVPN

Perisian Pelanggan dan Aplikasi Mudah Alih

NordVPN telah mengembangkan rangkaian lengkap perisian klien VPN. Kami mempunyai panduan lengkap untuk Windows, Mac, iOS, dan Android. Anda akan menemui pautan ke setiap bahagian di bahagian bawah. Saya mendorong anda untuk menggunakan panduan persediaan kami untuk memulakan perkhidmatan ini. Kami memandu anda melalui langkah-langkah untuk memuat turun, memasang, dan mengkonfigurasi setiap aplikasi. Panduannya sangat mendalam sehingga anda dapat mempelajari cara menyambung ke perkhidmatan bersama dengan semua ciri canggih yang disertakan dalam setiap aplikasi. Kami membahagikannya ke dalam catatan individu untuk menjadikan ulasan NordVPN kami lebih mudah dibaca. Setelah anda mendaftar untuk mendapatkan perkhidmatan, panduan akan membantu anda memulakannya.

Peminat Kodi juga mungkin berminat memuat NordVPN di Amazon firestick. Malangnya tidak ada aplikasi NordVPN di Amazon Appstore. Namun, ada penyelesaian lain jika anda ingin menjalankan Firestick, Fire TV, atau kotak streaming lain melalui NordVPN. Anda boleh menyiapkan VPN untuk berjalan melalui penghala anda. Ini akan melindungi setiap peranti di rangkaian anda dengan satu akaun VPN. NordVPN menyokong penghala DD-WRT dan Tomato. Mereka juga mempunyai panduan untuk router Asus, TP-Link, D-Link, Linksys, Mikrotik, OpenWRT dan pfSense.

Namun, kami tidak mahu meninggalkan anda tanpa maklumat mengenai perisian, jadi kami akan meninjau beberapa tangkapan skrin dan perincian untuk aplikasinya. Mari kita mulakan NordVPN untuk Windows (Panduan Penyediaan Windows NordVPN):

Pelanggan Windows NordVPN

Seperti yang anda lihat, klien Windows akan membiarkan anda memilih pelayan berdasarkan tujuan anda menggunakan VPN. Mengarahkan tetikus anda ke pelayan akan menunjukkan kepada anda sorotan untuk lokasi tersebut. Sebagai contoh, pelayan Kanada yang ditunjukkan di atas menyokong sambungan P2P. Walaupun pelayan AS bagus untuk menyahsekat Netflix. Anda juga boleh mencari pelayan yang menawarkan VPN berganda, Tor over VPN, atau pelayan IP khusus.

Mari kita lihat satu lagi ciri pelanggan, suis pembunuh VPN.

Tetapan NordVPN

Terdapat beberapa pilihan lanjutan pada pelanggan, jadi saya mendorong anda untuk melihat panduan kami untuk semua butirannya. Suis kill VPN adalah salah satu ciri privasi kegemaran kami. Ini akan membantu melindungi privasi anda bila-bila masa VPN terputus. Daripada memotong semua komunikasi, NordVPN membiarkan anda menetapkan aplikasi mana yang akan berhenti berkomunikasi jika VPN jatuh. Pastikan anda memilih sebarang proses yang tidak anda mahukan terdedah jika sambungan yang disulitkan gagal.

Seterusnya adalah NordVPN untuk Mac (Panduan Penyediaan Mac NordVPN):

Pelanggan Mac NordVPN

Pelanggan Mac mempunyai rupa dan nuansa yang bersih. Anda boleh memilih lokasi pelayan dengan mudah melalui peta atau dari senarai. Anda juga boleh memilih pelayan berdasarkan tujuan. Ini akan membolehkan pelanggan memilih lokasi pelayan terbaik untuk mengalirkan Netflix, Hulu, atau menggunakan torrents. Anda juga dapat memilih pelayan anda sendiri berdasarkan prestasi seperti yang ditunjukkan di bawah.

Tetapan pelanggan Mac

Perhatikan peratusan beban dan masa ping semasa memilih pelayan. Ini akan membantu anda mendapatkan kelajuan yang lebih pantas. Anda kemudian boleh menetapkan pelayan sebagai kegemaran untuk akses mudah pada masa akan datang. Konfigurasikan enkripsi, aktifkan DNS tersuai, dan tambahkan program ke suis membunuh VPN.

Kami tidak melupakan aplikasi mudah alih. Kita akan mulakan dengan NordVPN untuk iOS: (Panduan Penyediaan iOS NordVPN):

Aplikasi NordVPN iOS

Aplikasi iOS mereka intuitif. Anda boleh bergerak di sekitar peta dan bersambung ke mana-mana negara atau menggunakan senarai pelayan untuk memilih lokasi. Sama ada aplikasi akan menyambung dan menyulitkan data iPhone atau iPad anda. Aplikasi ini menggunakan IKEv2 yang sangat sesuai untuk mereka yang beralih antara rangkaian mudah alih dan hotspot Wi-Fi mereka. Anda boleh menetapkan pelayan kegemaran dan membiarkan aplikasi mencari pelayan terbaik untuk TV ultra cepat, anti DDoS, dan banyak lagi.

Mereka juga mempunyai peranti Android yang dilindungi. Berikut adalah pandangan mengenai NordVPN untuk Android (Panduan Persediaan Android NordVPN):

Aplikasi Android NordVPN

Anda akan melihat beberapa persamaan antara aplikasi iOS dan Android. Ini bagus kerana memudahkan untuk beralih antara peranti tanpa mempelajari aplikasi baru. Sekali lagi, aplikasi Android akan membolehkan anda memilih lokasi pelayan dari senarai atau menggunakan peta atau paparan senarai. Anda juga boleh mengaktifkan Smart Play untuk menyahsekat perkhidmatan streaming seperti Netflix. Tetapkan pelayan kegemaran anda untuk masa depan atau biarkan aplikasi mencari lokasi terbaik untuk memenuhi keperluan anda.

Ujian Kelajuan NordVPN

Kami gembira dengan prestasi keseluruhan rangkaian NordVPN. Anda dapat melihat dari ujian di bawah bahawa kelajuannya sangat baik. Seperti yang dijangkakan, terdapat beberapa kehilangan kelajuan ketika disambungkan ke salah satu pelayan VPN mereka. Ini disebabkan oleh overhead yang menyulitkan semua lalu lintas VPN anda. Walau bagaimanapun, kerugian ini berada dalam nilai yang dapat diterima dalam kes NordVPN memandangkan ketenangan yang diberikan oleh perkhidmatan mereka kepada anda.

Ujian kelajuan NordVPN

Seperti yang anda lihat dari gambar di atas, sambungan yang disulitkan menurunkan kelajuan muat turun ISP asas kami dari 134.91 Mb / s menjadi 93.50 Mb / s. Ini adalah penurunan lebih dari 30% kepada pelayan di Chicago. Ini boleh diterima dan apa yang kami harapkan dari penyedia perkhidmatan VPN teratas seperti NordVPN.

Kesimpulannya

NordVPN telah berada dalam perniagaan keselamatan Internet sejak tahun 2008 dan ruang VPN komersial sejak 2012. Mereka mula kecil tetapi kini mempunyai 3300 pelayan di 59 negara yang berlainan, tersebar di seluruh dunia. Ini merangkumi pelbagai pelayan di negara-negara popular seperti Amerika Syarikat, Jerman, Inggeris, Belanda, Kanada dan Australia. NordVPN tidak mencatat sebarang aktiviti pengguna mereka semasa menggunakan perkhidmatan keselamatan Internet. NordVPN mesra VoIP dan P2P dan bahkan menunjukkan pelayan mana yang terbaik untuk aktiviti ini di rangkaian mereka. Selain itu, mereka menyokong Tor over VPN di beberapa pelayan mereka. Mereka akan mematuhi pihak berkuasa undang-undang yang betul mengenai aktiviti haram atau pelanggaran TOS mereka. Namun, mereka berpusat di Panama yang tidak memerlukan maklumat tersebut disimpan dan oleh itu tidak. NordVPN mengatakan mereka diberi kuasa untuk menolak permintaan pihak ketiga.

NordVPN mempunyai aplikasi perisian khusus untuk Windows, Mac OS X, Android, dan iOS. Aplikasi ini mudah dipasang dan membolehkan penggunanya menyambung ke pelayan VPN hanya dengan beberapa klik tetikus atau ketuk di layar. Mereka mempunyai pelayan tujuan khas seperti Anti-DDoS, Dedicated IP, Ultra Fast TV, Tor over VPN, dan Double VPN serta pelayan VPN standard. Anda boleh mengembangkan masing-masing ke pelayan untuk membantu anda mencapai tujuan tersebut. Semua aplikasinya termasuk perlindungan kebocoran DNS dan DNS yang selamat. Pelanggan Windows dan Mac OS X mereka termasuk salah satu ciri yang lebih maju yang tersedia untuk VPN, suis kill aplikasi VPN. Perisian khusus Windows, Mac, dan Android mereka memiliki Smart-Play yang memungkinkan Anda menonton media streaming terhad geo dari mana-mana pelayan VPN mereka, bukan hanya pelayan di negara yang berasal dari.

Semua aplikasinya menyediakan beberapa enkripsi terbaik yang terdapat di industri di AES-256. Perisian Windows, Mac OS X, dan Android mereka menggunakan OpenVPN (TCP / UDP) yang dianggap sebagai salah satu protokol VPN terbaik oleh banyak pihak di industri ini. Lalai aplikasi iOS mereka ke IKEv2 yang selamat, pantas dan boleh dipercayai. Juga sokongannya terhadap MOBIKE menjadikannya pilihan yang ideal untuk peranti pelbagai rumah seperti iPhone dan iPad. Ini menjadikan penyambungan semula ke VPN lebih mudah ketika menukar hotspot Wi-Fi atau memindahkan dari rangkaian rumah ke data selular. Ia juga menyokong pelbagai tahap pengesahan yang membolehkan pengguna mengesahkan dengan kata laluan dan pelayan untuk menggunakan kaedah yang lebih selamat seperti sijil.

Selain itu, PureVPN mempunyai tutorial manual dan panduan penyediaan visual untuk menyambung ke perkhidmatan mereka menggunakan Windows, Mac OS X, Android, iOS, Ubuntu, router, dan perangkat lain menggunakan berbagai protokol VPN. Sokongan mereka bermula dengan sembang dalam talian 24/7. Mereka juga mempunyai pangkalan data FAQ yang besar dan sistem tiket e-mel.

Perkara yang paling kami sukai mengenai perkhidmatan ini:

 • Pelanggan VPN khusus untuk Windows dan Mac OS X.
 • Aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android.
 • Ciri baru termasuk CyberSec (iklan blokir, perisian hasad, pancingan data) dan sambungan proksi Chrome / Firefox.
 • Pelayan khas untuk Anti-DDoS, Dedicated IP, Onion over VPN, dan Double VPN, dan server yang kabur. Mereka menyokong P2P di banyak pelayan mereka.
 • Enam log masuk serentak.
 • Mereka mempunyai suis pembunuh aplikasi dalam perisian Windows dan Mac OS X mereka. Semua aplikasinya mempunyai DNS yang selamat dan memberikan perlindungan kebocoran DNS.
 • Mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Terus meluaskan lokasi rangkaian mereka
 • Tunjukkan lokasi pelayan tertentu (bandar di setiap negara dengan pelayan VPN)

Rangkaian NordVPN merangkumi kebanyakan benua. Mereka memiliki rangkaian VPN yang cepat seperti yang ditunjukkan oleh prestasi mereka dalam ujian kelajuan kami. Mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan 30 hari sehingga anda akan mempunyai banyak masa untuk menguji perkhidmatan mereka dan melihat apakah itu sesuai dengan keperluan anda. Cubalah perkhidmatan VPN mereka sendiri. Anda boleh mendaftar untuk VPN tanpa had dari hanya $ 3,49 sebulan.

Lawati NordVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me