Kajian Perisai Hotspot

Adakah anda mencari VPN biasa, mudah digunakan, kasual? Maka perkhidmatan Hotspot Shield dapat digunakan untuk anda. Mereka mengeluarkan semua butiran teknikal dengan antara muka grafik lurus ke hadapan. Tinjauan terhadap perkhidmatan mereka menunjukkan bahawa ia dirancang untuk selalu aktif sehingga secara default untuk memulai dengan Windows dan tidak memerlukan input lebih lanjut dari pengguna kecuali dia ingin mengubah negara pelayan VPN. Perkhidmatan percuma ini disokong dengan sentiasa memaparkan iklan sepanduk di penyemak imbas anda yang saya anggap menjengkelkan. Saya lebih suka membayar perkhidmatan VPN yang menangani gangguan yang disebabkan oleh iklan ini.


Perisai Hotspot

Harga dan Tawaran Istimewa

Hotspot Shield tidak biasa di ruang VPN kerana mereka menawarkan versi perkhidmatan mereka sepenuhnya dengan lebar jalur tanpa had. Namun, tinjauan lebih dekat mengenai VPN percuma mereka menunjukkan bahawa ia mempunyai beberapa batasan yang mencolok. Yang pertama adalah bahawa ia hanya membolehkan anda menyambung ke pelayan maya dengan lokasi AS. Kedua, ia membataskan anda pada satu sambungan. Ini adalah batasan serius untuk banyak kegunaan. Selain itu, apabila anda cuba mengubah status saluran dalam senarai “laman web terpilih” mereka, penjualan ke perkhidmatan Elite mereka akan ditampilkan. Akhirnya, sepanduk untuk penaja mereka akan dipaparkan di bahagian atas penyemak imbas anda kerana perkhidmatan percuma dibayar oleh iklan pihak ketiga. Mencuba mengubah negara, menambahkan laman web yang dipilih, atau mengakses laman web yang dipilih akan memicu iklan laris. Ini adalah rancangan yang sentiasa aktif tetapi anda boleh mematikannya jika anda mahu.

Harga Perisai Hotspot

Hotspot Shield juga menawarkan versi berbayar dari VPN mereka yang mereka sebut sebagai perkhidmatan Elite mereka. Perkhidmatan Elite menyediakan akses ke pelayan VPN di 18 negara kepada anggotanya. Ia tidak mempamerkan sepanduk atau iklan jenis apa pun. Anda boleh menggunakan lima sambungan serentak menggunakan perkhidmatan Elite. Selain itu, ia memberikan perlindungan malware semasa menggunakan perkhidmatan mereka. Ia dijual dalam pakej jangka masa 1 bulan, 6 bulan, dan 24 bulan dengan diskaun yang lebih besar untuk rancangan jangka panjang. Pelan bulanan dijual dengan harga $ 12.99, rancangan 6 bulan adalah $ 53.94, dan rancangan 24 bulan adalah $ 71.76. Rancangan tersebut akan dikenakan sebagai pembayaran tunggal pada awal setiap penggal.

Hotpoint Shield menyokong beberapa jenis pilihan pembayaran yang berbeza. Ini termasuk PayPal, kad kredit utama, dan transfer bank. Pembayaran melalui akaun PayPal akan membolehkan anda menguruskan penagihan langganan VPN anda melaluinya. Mereka juga menerima kad kredit utama seperti Visa, MasterCard, American Express, Discover, dan JCB. Pilihan pembayaran lain termasuk cashU, MOL, Rixty, giropay, necard, transfer bank, paysafecard, dan telefon bimbit bergantung pada negara pilihan anda. Sebilangan besar pilihan pembayaran ini termasuk kad prabayar untuk melindungi nama anda.

Tempoh Percubaan Bebas Risiko

Hotspot Shield mempunyai versi percuma dari layanan VPN mereka yang akan memungkinkan anda melihat bagaimana prestasi di sana. Perkhidmatan VPN percuma tidak memerlukan akaun untuk digunakan tetapi anda perlu memuat turun dan memasang klien atau aplikasi VPN untuk menjalankannya. Walaupun tertakluk kepada batasan yang saya nyatakan di atas, rancangan ini tidak mempunyai had lebar jalur, jadi anda harus dapat menilai secara menyeluruh untuk melihat apakah anda ingin membeli rancangan perkhidmatan Elite. Hotspot Shield juga menawarkan jaminan wang dikembalikan 30 hari bagi mereka yang membeli versi Elite.

Lawati Hotspot Shield

Rangkaian Hotspot Shield dan Lokasi Pelayan

Laman web perisai Hotspot mempunyai sedikit maklumat teknikal mengenai rangkaian VPN mereka. Saya meminta sebilangan maklumat ini melalui sistem sokongan mereka tetapi tidak mendapat jawapan. Mereka telah menyebut di masa lalu bahawa mereka mempunyai beratus-ratus pelayan maya di seluruh dunia ketika menjawab soalan ini.

NegaraLokasiServisProtokol
2530+2500BukaVPN

Pelanggan berbayar Hotspot Shield mempunyai akses tanpa had ke semua lokasi maya yang kini disokongnya. Pada masa ini, mereka mempunyai pelayan di 25 negara. Ini bermaksud bahawa anda boleh menggunakan seberapa banyak data yang anda mahukan dan menyambung ke semua lokasi pelayan. Anda juga dapat menambahkan lokasi dan URL baru ke senarai yang disertakan. Selain itu, anda boleh menyambungkan sehingga 5 peranti melalui satu akaun. Ini sangat berguna bagi mereka yang melancong dan ingin menonton rancangan pulang atau di negara lain semasa berada di luar negara.

Hotspot Shield mempunyai lokasi maya di negara berikut:

 • Amerika – Brazil, Kanada, Mexico, Amerika Syarikat
 • Asia – China, Hong Kong, India, Jepun.
 • Eropah – Republik Czech, Denmark, Perancis, Jerman, Ireland, Belanda, Rusia, Sepanyol, Sweden, Switzerland, Ukraine, United Kingdom.
 • Timur Tengah – Iran, Turki, UAE
 • Oceania – Australia, New Zealand

Lawati Hotspot Shield

Privasi dan Keselamatan

Semasa memilih perkhidmatan VPN, satu kebimbangan yang dimiliki oleh banyak orang adalah privasi. Ini termasuk privasi tabiat melayari mereka dan juga maklumat peribadi mereka. Ini menjadikan dasar pembalakan VPN menjadi yang utama. Oleh kerana VPN percuma Hotpoint Shield disokong oleh iklan pihak ketiga, kami mempunyai keraguan mengenai hal ini. Mereka menyebut bahawa mereka tidak mengaitkan aktiviti penyemakan imbas anda dengan maklumat akaun anda. Juga, segala maklumat yang berkaitan dengan aktiviti dalam talian anda akan dihapus setelah “sesi” VPN anda ditutup. Mereka mengatakan dengan tepat apa jenis maklumat yang mereka kumpulkan, bagaimana ia digunakan, dan dengan siapa mereka membagikannya. Maklumat ini diambil terus dari halaman Dasar Privasi mereka:

Maklumat yang disediakan oleh pengguna.  … Maklumat Peribadi anda tidak berkaitan dengan aktiviti dalam talian anda ketika anda menggunakan Hotspot Shield dan AnchorFree tidak menghendaki anda memberikan kami Maklumat Peribadi anda melainkan anda memutuskan untuk menaik taraf ke Hotspot Shield Elite atau mendaftar untuk akaun.

Kuki. Semasa anda menggunakan Perkhidmatan kami, kami mungkin menghantar satu atau lebih kuki – fail teks kecil yang mengandungi rentetan aksara alfanumerik – ke komputer anda. Kami menggunakan kuki sesi dan kuki berterusan. Kuki yang berterusan tetap ada setelah anda menutup penyemak imbas anda dan mungkin digunakan oleh penyemak imbas anda pada penggunaan seterusnya Perkhidmatan kami.

Maklumat “Dikumpulkan secara automatik”.  Semasa anda menggunakan Perkhidmatan kami, kami mungkin secara automatik merakam maklumat tertentu dari penyemak imbas web anda dengan menggunakan pelbagai jenis teknologi proprietari (seperti kuki), yang mungkin termasuk alamat IP anda atau ID peranti unik. Contohnya, kami mungkin mengumpulkan alamat IP anda semasa anda memulakan penggunaan Perkhidmatan ini; kami tidak menyimpan log yang mengaitkan alamat IP anda dengan aktiviti dalam talian anda yang berlaku semasa anda menggunakan Perkhidmatan ini. Maklumat yang dikumpulkan secara automatik digunakan oleh AnchorFree hanya secara agregat, dalam bentuk terpotong, atau untuk menghasilkan Alamat IP “hashed” atau “virtual”. AnchorFree boleh menggunakan maklumat yang dikumpulkan secara automatik untuk mengenal pasti lokasi umum anda, memperbaiki Perkhidmatan, atau mengoptimumkan iklan yang dipaparkan melalui Perkhidmatan.

Kami mungkin menggunakan kuki dan maklumat yang dikumpulkan secara automatik yang kami kumpulkan di Perkhidmatan kami untuk: (i) memberikan iklan, kandungan, dan maklumat yang disesuaikan; (ii) memantau dan menganalisis keberkesanan Perkhidmatan dan aktiviti pemasaran pihak ketiga; dan (iii) memantau metrik penggunaan laman agregat seperti jumlah pelawat dan halaman yang dilihat.

Walaupun mereka nampaknya tidak mencatat maklumat individu secara agregat (kumpulan), saya percaya bahawa pengguna akan membaca Dasar Privasi Hotspot secara keseluruhan dan membuat keputusan mereka sendiri mengenai “nilai sebenar” perkhidmatan percuma mereka.

Lawati Hotspot Shield

Ujian Hands-On

Hotspot Shield mempunyai perisian khusus untuk peranti Windows, Mac, iOS (iPhone, iPad), dan Android. Pelanggan Windows dan Mac mereka memasang hanya dengan satu klik dan telah menyederhanakan antara muka pengguna grafik. Perincian teknikal secara automatik dikendalikan oleh perisian mereka sehingga tidak diperlukan kepakaran teknikal untuk menggunakan perkhidmatan ini. Akibatnya, pengguna yang cenderung secara teknikal dan mahukan lebih banyak kawalan terhadap perkhidmatan VPN mereka mungkin ingin mencari di tempat lain. Anda juga boleh memuat turun aplikasi iOS (iPhone, iPad) dari iTunes Store dan aplikasi Android dari Google Play.

Berhubung dengan Pelanggan VPN Windows

Anda boleh memuat turun versi terbaru Hotspot Shield terus dari kawasan ahli laman web mereka. Pemasangannya cukup mudah dan hanya memerlukan satu minit. Selepas pelanggan dipasang, ia akan dilancarkan buat pertama kalinya. Pada ketika itu anda perlu memasukkan nama pengguna dan kata laluan Hotspot Shield anda. Anda kemudian akan disambut oleh papan pemuka ringkas dengan butang sambung. Seperti kata-kata di bawah butang menunjukkan anda cukup “klik butang untuk memulakan sambungan” untuk memulakan. Ini akan menghubungkan anda ke pelayan VPN terdekat. Setelah disambungkan, pelanggan akan memaparkan alamat IP maya anda seperti yang disemai di bawah.

Aplikasi Hotspot Shield Windows

Anda juga boleh menukar lokasi pelayan dengan mengklik di kawasan “Melayari dari” yang berada di bahagian kanan bawah aplikasi. Ini akan memaparkan senarai negara seperti yang ditunjukkan di bawah. Anda boleh mengklik mana-mana negara untuk meminta pelanggan menyambung ke lokasi tersebut. Walaupun kami ingin mempunyai pilihan untuk memilih lokasi pelayan (bandar) tertentu untuk negara seperti Amerika Syarikat, pelanggan tidak menyokongnya. Yang paling hampir dengan anda ialah memilih negara. Dari saat itu Hotspot Shield akan memilih pelayan terbaik untuk sambungan anda.

Pilih lokasi pelayan

Walaupun aplikasi Windows VPN cukup mudah digunakan, anda dapat mengkonfigurasi beberapa tetapan. Untuk melakukannya, anda mahu mengklik tiga garis mendatar di kiri atas dan sudut dan kemudian pilih tab Tetapan di sebelah kiri. Anda akan disambut dengan serangkaian tetapan umum dan menetapkan tingkah laku untuk pelbagai jenis rangkaian. Saya akan mengesyorkan untuk mengaktifkan “Mencegah kebocoran IP” dan menetapkan klien agar dihidupkan secara automatik semasa anda menyambung ke tempat panas WiFi yang tidak selamat. Anda juga menetapkan klien untuk berjalan ketika Windows dilancarkan. Aplikasi ini juga merangkumi ciri kill kill yang akan memutuskan sambungan internet anda kerana Hotspot Shield tidak tersedia.

Tetapan pelanggan Hotspot Shield

Itu sahaja yang ada untuk menyiapkan dan menggunakan klien Hotspot Shield untuk Windows. SEBAGAI anda dapat memberitahu aplikasi ini cukup mudah digunakan.

Lawati Hotspot Shield

Berhubung dengan Pelanggan VPN Mac

Sebagai tambahan kepada perisian Windows mereka, Hotspot Shield juga mempunyai klien Mac yang berfungsi yang mempunyai semua ciri penting yang sama. Anda boleh mendapatkan versi terkini dari laman web mereka. Seperti perisian Windows, tinjauan perisian Mac menunjukkan bahawa ia juga menggunakan protokol VPN milik mereka untuk penyulitannya.

Sambungkan dari iPhone atau iPad

Hotspot Shield juga menawarkan aplikasi iOS percuma. Anda boleh memuat turunnya dari kedai aplikasi Apple iTunes. Aplikasi mudah alih memerlukan iOS 9.0 atau lebih baru. Ia menyokong iPhone, iPad dan iPod Touch. Ini termasuk sokongan untuk bahasa berikut: Bahasa Inggeris, Arab, Perancis, Jerman, Indonesia, Jepun, Korea, Portugis, Rusia, Sepanyol, dan Turki. Aplikasi ini dioptimumkan untuk iPhone 10, iPhone 8, dan iPhone 7 Plus.

Aplikasi Hotspot Shield ios

Apabila anda memasang aplikasi Hotspot Shield iOS pada iPhone atau iPad anda, anda akan dapat

 • Hidupkan / matikan VPN dan ubah lokasi maya tepat di aplikasi.
 • Buka sekatan kandungan seperti Facebook, YouTube, Netflix, BBC, ITV Player, dan Pandora.
 • Akses aplikasi VoIP dan pemesejan termasuk Skype dan Viber.
 • Pilih dari lokasi maya di Australia, Kanada, China, Jerman, Hong Kong, India, Jepun, UK dan AS.
 • Dapatkan aktiviti dalam talian dengan enkripsi peringkat perbankan.
 • Sembunyikan alamat IP anda untuk privasi maksimum & keselamatan.

Ringkasnya, aplikasi iOS meniru banyak fungsi klien Windows yang sama.

Lawati Hotspot Shield

Sambung dengan Aplikasi Android

Hotspot Shield juga memiliki aplikasi Android untuk layanan VPN mereka. Sebagai tambahan kepada ciri-ciri yang biasa dimiliki oleh semua perisian tersuai mereka, ia memiliki tombol suis. Ciri ini akan memutuskan sambungan internet anda secara automatik jika VPN terputus sehingga IP sebenar anda tidak terdedah. Gambar di bawah menunjukkan beberapa skrin separa dari aplikasi. Seperti yang anda lihat, ini serupa dengan pelanggan Windows mereka.

Hotspot Shield Android

Aplikasi ini sangat mudah digunakan. Anda hanya mengetuk mana-mana lokasi maya untuk menyambung. Pelayan terpantas dipilih secara automatik untuk anda. Aplikasi ini mempamerkan banyak ciri aplikasi perisian khas mereka yang lain.

Lawati Hotspot Shield

Ujian Kelajuan Perisai Hotspot

Seperti biasa, tiada semakan yang benar-benar lengkap tanpa ujian pertama dari perkhidmatan ini. Saya menguji perkhidmatan Hotspot Shield untuk melihat bagaimana ia mempengaruhi kelajuan sambungan. Saya mengharapkan keputusan ini khas untuk perkhidmatan mereka kerana saya menjalankan beberapa ujian kelajuan dengan hasil yang serupa.

Ujian kelajuan Hospot Shield

Seperti yang anda lihat, terdapat perbezaan kelajuan 45% antara sambungan terus ke ISP saya dan sambungan ke pelayan di New York City. Enkripsi menambah overhead sehingga anda dapat mengharapkan penurunan dalam kecepatan sambungan. Seperti biasa penurunan ini adalah pertukaran kerana memiliki tahap keselamatan yang lebih tinggi. Namun, dengan kelajuan hampir 73 Mbps, anda dapat mengalirkan kandungan HD dengan mudah dan memuat turun fail besar dengan cepat.

Ulasan Hotspot Shield: Kesimpulan

Hotspot Shield mempunyai layanan VPN yang akan memungkinkan anda melayari web dengan selamat, streaming media dari laman web yang dilarang secara geo, dan membuat anda tetap selamat semasa mengakses akaun perbankan peribadi anda. Mereka mempunyai lokasi maya di 25 negara yang berbeza. VPN percuma mereka akan membolehkan anda menguji perkhidmatan VPN jika anda pengguna baru kerana ia membuat semua keputusan teknikal untuk anda. Lalai mereka adalah untuk memberikan perlindungan penuh dan menyembunyikan alamat IP anda dengan memasukkan semua data ke dan dari mesin anda melalui terowong maya yang dibuat oleh perkhidmatan mereka. Yang harus anda lakukan sebagai pelanggan berbayar adalah memilih perlindungan penuh atau pintar dan memilih lokasi maya. Ini menjadikan perkhidmatan mereka sesuai untuk pengguna VPN pemula atau sambilan. Walau bagaimanapun, mungkin tidak cukup kuat bagi mereka yang menggunakan VPN sepanjang masa dan ingin mempunyai lebih banyak kawalan ketika mengimbangi kelajuan dan keselamatan dalam penggunaan harian mereka.

Perkara yang paling saya gemari mengenai perkhidmatan ini:

 • Perisian Windows dan Mac yang mudah digunakan
 • Aplikasi mudah alih untuk iPhone, iPad dan Android
 • Harga potongan untuk rancangan berjangka
 • Lima sambungan serentak

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Sokong lebih banyak protokol VPN
 • Terus mengembangkan rangkaian VPN mereka
 • Beri pengguna kemampuan untuk memilih bandar (saat ini terhad kepada negara)
 • Pertimbangkan untuk mencari cara yang kurang mengganggu untuk menawarkan VPN percuma

Semasa mengkaji perkhidmatan ini, saya mendapati perkhidmatan percuma mereka mengganggu dan kadang-kadang mengganggu. Beberapa kali saya membuka halaman penyemak imbas yang saya buka dan dibuka secara rawak ke halaman berita syarikat. Nasib baik saya tidak kehilangan kandungan semasa yang sedang saya kerjakan. Juga setelah satu setengah hari bekerja, saya masih belum mendapat jawapan dari tiket sokongan saya. Oleh itu, perkhidmatan VPN premium mereka berfungsi dengan baik. Saya akan mengesyorkan menghabiskan wang untuk akaun berbayar jika anda memutuskan untuk menggunakan Hotspot Shield.

Lawati Hotspot Shield

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map