Kajian SurfEasy

Mari kita mulakan tinjauan SurfEasy kami dengan melihat sejarah syarikat. SurfEasy dimulakan sebagai kempen Kickstarter pada tahun 2011. Awalnya ia adalah untuk penyemak imbas web dan alat penyulitan Internet yang dapat anda bawa ke dalam poket anda. Pada tahun 2013, mereka melancarkan perkhidmatan VPN mereka. Mereka dibawa di bawah payung syarikat Opera pada bulan Mac 2015 ketika Opera ingin mengamankan penyemak imbas mereka. Seperti yang anda jangkakan dari syarikat perisian Opera, laman web mereka teratur dan mudah dilayari. Mereka menawarkan beberapa produk yang berbeza untuk melindungi privasi anda semasa melayari Internet. Ini termasuk penyemak imbas peribadi USB asli, pelanjutan untuk penyemak imbas Opera dan Chrome, dan perkhidmatan VPN penuh. Mereka memiliki perisian klien untuk Windows dan Mac OS X, serta aplikasi untuk peranti iOS dan Android.


Kajian SurfEasy

Harga dan Tawaran Istimewa

Perkhidmatan VPN SurfEasy

SurfEasy memasarkan VPN mereka dalam dua pakej berbeza: Total VPN dan VPN Mudah Alih. Seperti yang dilakukan oleh banyak penyedia VPN, mereka menawarkan potongan harga pada pakej ini untuk rancangan jangka panjang.

SurfEasy memasarkan perkhidmatan VPN mereka sebagai Total VPN dan menyediakan perlindungan penuh untuk lima peranti serentak dengan lebar jalur tanpa had untuk setiap peranti dan akses ke semua perisian tersuai mereka. Setiap peranti akan dilindungi dengan penyulitan dan mempunyai akses ke perisian penyekat pelacak iklan. Harga untuk pakej Total VPN adalah $ 4.99 / bulan atau $ 47.88 / tahun. Melanggan selama setahun perkhidmatan Total VPN akan menjimatkan kira-kira 20% daripada harga langganan bulanan. Ini bermakna anda akan dapat setahun VPN Total dari hanya $ 3.99 / bulan.

Harga SurfEasy

VPN mudah alih akan membolehkan anda melindungi satu peranti mudah alih. Ia akan melindungi satu peranti itu dengan menyulitkan semua lalu lintas ke dan daripadanya. Peranti mudah alih anda juga akan mempunyai akses ke penyekat pelacak iklan semasa disambungkan ke perkhidmatannya. Peranti itu akan mempunyai lebar jalur tanpa had dan akses penuh ke semua tiga belas negara dalam rangkaian VPN tanpa log mereka. Harga pakej VPN Mudah Alih ialah $ 2.99 / bulan atau $ 29.99 / tahun. Membeli setahun perkhidmatan VPN Mudah Alih akan menjimatkan kira-kira $ 6 daripada harga langganan bulanan. Ini seperti mendapatkan perkhidmatan selama dua bulan secara percuma.

SurfEasy menerima banyak pilihan pembayaran yang berbeza termasuk kad kredit, PayPal, dan Bitcoin melalui BitPay. Kad kredit yang mereka terima adalah Visa dan Mastercard. Pembayaran adalah dalam dolar AS. Pembayaran melalui PayPal hanya memerlukan alamat e-mel dan kata laluan. Membayar melalui BitPay menggunakan Bitcoin akan menjadikan anda lebih tidak dikenali.

Penyemak Imbas Peribadi SurfEasy

SurfEasy menawarkan beberapa produk yang berbeza untuk melindungi tabiat melayari Internet anda dan menjadikan anda lebih tidak dikenali. Salah satunya adalah Penyemak Imbas Peribadi SurfEasy yang akan membolehkan anda melayari dengan selamat dari mana-mana komputer atau rangkaian. Ini dapat melindungi pelayaran Internet anda ketika menggunakan hotspot Wi-Fi, rangkaian hotel atau lapangan terbang, komputer rakan, dan juga komputer awam atau komputer bersama. Penyemak imbas dibina tipis Penyemak Imbas Peribadi SurfEasyPeranti USB yang sesuai dengan bentuk kad kredit (ditunjukkan di sebelah kanan) yang boleh dipasang ke komputer mana pun untuk menyulitkan lalu lintas Internet anda.

Dengan menggunakan satu kata laluan, anda boleh membuka sambungan Internet yang selamat yang menempatkan semua kegemaran Internet, kata laluan, sejarah carian, dan maklumat peribadi anda yang lain. Ini akan membolehkan anda melakukan carian tempatan tanpa mendedahkan alamat IP anda, membolehkan anda menyimpan semua kata laluan anda, dan menjaga agar laman web lain tidak dapat mengesan anda. Ia juga merangkumi papan kekunci di skrin untuk mengelakkan pengimbas kunci mencuri maklumat anda semasa anda menaip. Apabila anda mencabut kunci, ia tidak meninggalkan jejak maklumat peribadi anda di komputer yang anda gunakan. Semuanya disimpan dienkripsi dan dilindungi kata laluan pada peranti USB. Pelayar Peribadi SurfEasy dijual dengan bayaran sekali sebanyak $ 69.99 dengan perlindungan data tanpa had dan kemas kini berkala percuma yang mengandungi ciri-ciri baru dan peningkatan keselamatan terkini. Sekiranya anda membeli Penyemak Imbas Peribadi SurfEasy, kunci USB dilengkapi dengan jaminan satu tahun terhad.

Sambungan Pelayar SurfEasy untuk Opera dan Chrome

Surfeasy mempunyai pelanjutan penyemak imbas proksi VPN untuk penyemak imbas Opera dan Chrome. Anda boleh mendapatkannya melalui kedai Opera Add-Ons (SurfEasy Proxy untuk Opera) dan kedai Web Chrome (SurfEasy VPN untuk Chrome) masing-masing. Mereka juga boleh didapati dengan mudah melalui menu produk laman web SurfEasy. Setelah pelanjutan dipasang, ia akan muncul di dalam penyemak imbas anda di sebelah bar alamat. Ini akan membolehkan anda Sambungan Penyemak Imbas SurfEasyhidupkan dan matikan perlindungan SurfEasy dengan mudah hanya dengan satu sentuhan butang. Perlindungan ini adalah melalui sijil SSL.

Apabila dihidupkan (ditunjukkan dalam gambar di sebelah kanan), ia mewujudkan terowong yang dienkripsi antara penyemak imbas dan Internet anda, melindungi semua maklumat anda. Ia juga menyembunyikan IP sebenar anda dan memberikan anda maya dari lokasi pilihan anda. Ini menjadikan anda lebih sukar untuk dilacak dalam talian dan membolehkan penyemak imbas anda memintas sekatan geografi yang dikenakan oleh beberapa laman web. Ini bermaksud bahawa tidak ada yang dapat melihat apa yang Anda lakukan dalam talian, laman web apa yang anda lawati atau bagaimana riwayat muat turun anda. Juga, tidak ada data ini yang disimpan di rangkaian SurfEasy tanpa log sehingga anda dapat merasa benar-benar selamat, selamat, dan tanpa nama semasa menyemak imbas. Perkhidmatan ini menawarkan lebar jalur 500MB secara percuma dengan peluang untuk menambah lebih banyak lagi dengan menambahkan rakan, peranti, atau cara lain.

Tempoh Percubaan Bebas Risiko

Walaupun SurfEasy tidak menawarkan percubaan percuma untuk perkhidmatan mereka, mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan 7 hari pada perkhidmatan VPN Total mereka. Ini akan memberi anda masa untuk menguji prestasi perkhidmatan dan melihat apakah ia sesuai untuk anda. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan mereka atas sebab apa pun, mereka dengan senang hati akan mengembalikan yuran langganan anda dalam tujuh hari pertama perkhidmatan. Untuk mendapatkan bayaran balik, anda mesti membatalkan dalam tujuh hari pertama rancangan anda dan menyelesaikan perkara berikut:

 • E-mel [email protected] dari e-mel yang anda daftarkan akaun anda
 • Sila sertakan sebab pembatalan
 • Berikan PIN Sokongan yang boleh anda dapati di accounts.surfeasy.com/profile

Bayaran balik hanya akan diberikan dalam masa tujuh hari dari pembayaran untuk perkhidmatan. Tiada bayaran balik akan dikeluarkan selepas itu. Tawaran ini tidak berlaku untuk langganan yang dibeli menggunakan iTunes, Playstore atau Amazon Store atau peningkatan dari pelan VPN Starter.

Lawati SurfEasy

Lokasi Rangkaian dan Pelayan SurfEasy

Rangkaian SurfEasy merangkumi akses ke pelayan di beberapa bandar di tiga belas negara yang berbeza.

Dasar-dasar Negara-negaraProtokol
13tidak diketahuiOpenVPN dan L2TP / IPsecTiada Log

Senarai negara di mana SurfEasy mempunyai pelayan VPN adalah singkat dan merangkumi yang berikut:

 • Australia
 • Brazil
 • Kanada
 • Perancis
 • Jerman
 • Itali
 • Jepun
 • Belanda
 • Norway
 • Singapura
 • Inggeris
 • Amerika Syarikat

Walaupun SurfEasy mungkin tidak mempunyai jumlah pelayan yang banyak dilakukan oleh penyedia VPN, mereka mempunyai beberapa lokasi pelayan di AS dan pelayan ditempatkan secara strategik di kawasan yang berlainan di dunia. Mereka mempunyai pelayan yang terletak di semua benua dunia kecuali Afrika. Semua lokasi pelayan menyokong protokol OpenVPN dan L2TP / IPsec. Mereka mempunyai panduan di kawasan sokongan laman web mereka untuk membantu pelanggan baru memasang dan menggunakan perkhidmatan mereka. Tidak ada pelayan VPN mereka yang menyokong perisian P2P seperti BitTorrent. Sebenarnya, anda tidak akan dapat menyambung ke pelayan mereka jika anda menggunakan perisian P2P.

Lawati SurfEasy

Privasi dan Keselamatan

SurfEasy berpusat di Kanada, mereka mempunyai ketat, Tanpa Log dasar privasi. Mereka tidak mencatat data penggunaan dari pengguna VPN mereka. Mereka hanya menyimpan maklumat yang diperlukan untuk mengendalikan perkhidmatan mereka. Dengan kata-kata mereka sendiri:

Rangkaian SurfEasy adalah rangkaian tanpa log. Ini bermaksud, kecuali pengecualian terhad di bawah, kami tidak mengumpulkan maklumat yang dihantar melalui rangkaian kami. Lebih khusus lagi, kami tidak mengumpulkan maklumat mengenai laman web yang anda kunjungi atau alamat IP yang diberikan kepada anda ketika anda mengakses Rangkaian Peribadi SurfEasy, dan berkenaan dengan perkhidmatan VPN kami, kami tidak mengumpulkan data yang tersimpan di atau dihantar dari peranti anda , termasuk data yang mungkin dihantar oleh aplikasi pada peranti anda melalui rangkaian kami.

Dasar privasi mereka telus mengenai setiap maklumat yang mereka kumpulkan dan bagaimana mereka menggunakannya. Anda harus memeriksanya sendiri sekiranya anda mempunyai sebarang masalah.

SurfEasy juga menyediakan keselamatan trafik internet dan tabiat melayari anda. Mereka menawarkan sokongan untuk protokol OpenVPN dan L2TP / IPsec. Penyulitan pada peranti Windows, Mac OS X, dan Android adalah melalui OpenVPN 256-bit dan penyulitan pada peranti iOS adalah dengan 128 L2TP / IPSec. Ini akan membantu anda menyulitkan semua trafik dalam talian anda dan melindunginya dari mata kasar. Ini juga memberi anda alamat IP maya sambil menyembunyikan yang sebenarnya sehingga membantu melindungi anonimiti anda semasa melayari Internet. Penambahan penyekat iklan dapat membantu anda untuk menjadi lebih selamat dengan menolong anda mengelakkan perisian hasad dan perisian penjejakan yang lain.

OpenVPN adalah protokol VPN yang paling selamat. Ini adalah protokol yang sangat serba boleh yang kini mempunyai sokongan untuk kebanyakan jenis peranti. L2TP / IPsec adalah pilihan yang sangat baik untuk peranti mudah alih seperti iOS kerana kebanyakannya menyokongnya dan membuatnya mudah dikonfigurasi walaupun boleh sedikit lebih lambat daripada beberapa protokol lain. Pelaksanaan L2TP / IPsec mereka menggunakan enkripsi kekuatan 128 bit untuk semua lalu lintas Internet anda.

Lawati SurfEasy

Ujian Hands-On

Kami melengkapkan tinjauan SurfEasy kami dengan beberapa pengujian terhadap perisian pelanggan mereka untuk melihat betapa mudahnya penyediaan dan penggunaannya, dan juga menguji prestasi keseluruhannya. Saya ingin mulakan dengan mengatakan bahawa SurfEasy bukanlah VPN terpantas yang pernah kami uji. Mereka mempunyai perisian pelanggan khusus untuk Windows dan Mac. Mereka juga mempunyai aplikasi untuk kedua-dua peranti iOS dan Android dan sambungan perisian untuk penyemak imbas Opera dan Chrome. Kawasan sokongan mereka mempunyai panduan langkah demi langkah untuk mengkonfigurasi perkhidmatan mereka pada semua peranti yang mereka sokong.

Bersambung dari Windows

SurfEasy mempunyai pelanggan khusus untuk Windows yang akan membolehkan anda menyambung ke pelayan mana pun di rangkaian mereka menggunakan protokol OpenVPN. Anda boleh memuat turun pelanggan dari laman web mereka. Pada pemasangan klien, anda akan melihat beberapa skrin persediaan. Anda boleh membuat akaun jika anda belum memilikinya atau masuk ke rangkaian VPN. Kali pertama anda masuk ke klien SurfEasy Windows, ia akan memasang pemacu TAP dan kemudian memulakan klien VPN.

Semasa anda mula-mula memunculkan pelanggan SurfEasy, ia akan menghubungkan anda ke pelayan terdekat dengan anda yang mempunyai masa ping terpantas. Ilustrasi di bawah menunjukkan tiga tangkapan skrin klien Windows yang sedang beraksi. Yang pertama menunjukkan skrin pelanggan ketika terputus dari rangkaian. Perkara pertama yang akan anda perhatikan ialah ikon negara berwarna kelabu dan suis pada kedudukan mati. Skrin ini mudah dikenali dengan kenyataan bahawa lokasi (Phoenix, AZ), alamat IP, status sambungan (Tidak selamat), dan status penyekat pelacak iklan (Diaktifkan) semuanya ditunjukkan dalam gelembung merah. Mesej merah yang terputus juga ditunjukkan di bahagian bawah.

Pelanggan Windows Surfeasy

Tangkapan skrin kedua di atas menunjukkan seperti apa klien ketika disambungkan dengan betul ke rangkaian SurfEasy VPN. Ikon di bahagian atas menunjukkan bendera negara yang telah kita hubungkan (UK) dan bahawa suis berada pada kedudukan hidup. Juga lokasi (United Kingdom), alamat IP, status sambungan (Selamat), dan status penyekat pelacak iklan (Diaktifkan) semuanya ditunjukkan dalam gelembung hijau.

Gambar terakhir di atas menunjukkan penyekat iklan yang menyekat tangkapan skrin pelanggan SurfEasy Windows. Ia menunjukkan dalam format grafik dan grafik bar iklan pelacak yang telah disekat oleh VPN selama 30 hari terakhir. Anda dapat melihat bahawa 1657 iklan disekat pada hari kami menguji pelanggan. Dengan menyekat iklan ini, halaman yang anda kunjungi dapat dimuat lebih cepat dan dapat mempercepat pengalaman melayari anda. Perhatikan juga bahawa kita masih tersambung ke pelayan VPN di UK.

Ilustrasi di bawah menunjukkan beberapa tangkapan skrin pelanggan SurfEasy yang lain. Dua yang pertama menunjukkan cara memilih negara yang ingin anda sambungkan. Cara termudah (ditunjukkan pada gambar pertama di bawah) untuk menyambung atau menukar pelayan adalah dengan mengklik ikon negara di bahagian atas skrin dan memilih negara dari senarai juntai bawah yang dihasilkan. Cara kedua yang ditunjukkan pada gambar kedua di bawah ini adalah dengan mengklik ikon roda gigi, sorot Pilih wilayah dalam senarai drop down, dan kemudian klik pada negara pilihan anda.

Pemilihan Pelayan SurfEasy

Gambar terakhir di atas menunjukkan senarai juntai bawah yang dihasilkan apabila anda mengklik ikon gear. Senarai ini akan membolehkan anda melakukan perkara berikut:

 • Putuskan sambungan dari negara yang sedang anda sambungkan tetapi biarkan pelanggan terbuka
 • Ini menunjukkan status perlindungan anda
 • Ini menunjukkan penggunaan lebar jalur anda (tidak terhad dalam kes kami)
 • Status penyekat pelacak iklan (aktif dalam kes kami)
  • Dengan meletakkan ini, anda boleh menghidupkan atau mematikan penjejakan
 • Pilih wilayah – akan membolehkan anda memilih atau menukar negara yang anda sambungkan
 • Keselamatan Wi-Fi (arahkan tetikus untuk menukar)
  • Aktifkan perlindungan – akan memberi amaran kepada rangkaian yang tidak selamat dan menyulitkan semua transaksi ke dan dari yang tidak selamat
  • Lumpuhkan amaran – tidak digalakkan
 • Tetapan – (arahkan kursor ke atas)
  • Lancarkan pada permulaan – sambungkan semasa pelanggan dibuka
  • Keluar dari rangkaian SurfEasy – perlu memasukkan semula kelayakan masuk
 • Bantuan (arahkan ke atas)
  • Akaun – Buka papan pemuka akaun anda untuk menambah peranti, menukar profil, atau mengubah suai akaun, mengakses nombor PIN yang diperlukan untuk sokongan telefon.
  • Syarat Perkhidmatan – untuk disemak
  • Dasar Privasi – untuk disemak
  • Hubungi sokongan – ajukan soalan atau selesaikan masalah
  • Tunjukkan log penyelesaian masalah – untuk membantu kakitangan SurfEasy dalam masalah sokongan
 • Keluar dari SurfEasy VPN – pelanggan rapat

Pelanggan SurfEasy Windows menyulitkan semua lalu lintas antara peranti anda dan pelayannya. Ia menggunakan OpenVPN menggunakan enkripsi 256 bit. Ia berfungsi dengan Windows 10, 8.1, 8, 7, XP SP3, & Vista.

Lawati SurfEasy

Berhubung dengan Pelanggan Mac

Sama seperti perisian khas Windows, pelanggan SurfEasy untuk Mac OS X boleh dimuat turun dari laman web mereka. Ia mempunyai fungsi yang sama dengan pelanggan Windows mereka. Ia bertujuan untuk berjalan di Mac OS X 10.7 atau lebih baru. Mereka mempermudah memuat turun dan memasang klien Mac mereka hanya dengan beberapa klik. Begitu juga dengan klien Windows, semua lalu lintas antara komputer atau komputer riba anda dan pelayan rangkaian VPN dilakukan menggunakan protokol OpenVPN 256 bit.

Sambungkan dari iPhone atau iPad

SurfEasy juga mempunyai pelanggan untuk iOS. Ia menyokong semua peranti (iPhone, iPad, iPod Touch). Ia menggunakan 128 bit L2TP / IPsec untuk menyulitkan semua lalu lintas antara peranti anda dan pelayan VPN pilihan anda. Ciri dan penampilan aplikasi serupa dengan klien Windows. Pelanggan akan berjalan pada iOS 6 atau lebih baru.

Ilustrasi di bawah ini menggambarkan tiga tangkapan skrin aplikasi SurfEasy iOS dalam tindakan. Yang pertama menunjukkan tangkapan skrin apabila anda disambungkan dengan betul. Seperti yang anda lihat, ia serupa dengan tangkapan skrin sambungan Windows. Ia mempunyai ikon untuk negara tempat anda bersambung. Ini diikuti dengan peta yang menunjukkan sambungan semasa anda (Chantilly VA), alamat IP, status sambungan (Selamat), penyekat iklan tersekat dalam gelembung hijau. Ini diikuti oleh jumlah iklan yang disekat oleh VPN dalam 30 hari terakhir.

Aplikasi iOS SurfEasy

Gambar kedua di atas menunjukkan menu apabila anda memilih ikon roda gigi dan klik pada menukar wilayah. Ini adalah skrin pilihan negara (paparan meletup). Ia serupa dengan senarai yang diperoleh dengan memilih ikon negara di klien Windows. Saat ini disetel ke SurfEasy dioptimumkan yang akan menghubungkan anda ke pelayan VPN yang paling dekat dengan anda dengan waktu ping terpantas. Sekiranya anda memilih negara di skrin ini, ia akan menyambung ke negara itu.

Tangkapan skrin terakhir di atas menunjukkan sisa menu menu yang diperoleh dengan mengetuk ikon gear. Ini serupa dengan yang diperoleh dengan mengklik ikon gear pada klien Windows. Ini akan membolehkan anda menghubungkan atau mengubah negara, menghidupkan atau mematikan penyekat pelacak iklan, mengaktifkan / mematikan amaran keselamatan Wi-Fi, mengakses dokumentasi SurfEasy yang tidak penting, dan log keluar dari aplikasi VPN. Seperti yang anda lihat, aplikasi iOS SurfEasy mengandungi rupa, nuansa, dan fungsi yang sama dengan klien Windows mereka.

Lawati SurfEasy

Sambungkan Peranti Android

SurfEasy juga mempunyai aplikasi untuk peranti Android. Aplikasi Android kelihatan dan berfungsi hampir sama dengan aplikasi iOS. Ini membolehkan anda memilih ke negara pilihan anda dan kemudian secara automatik menghubungkan anda dengan yang menurutnya seharusnya menjadi pelayan terpantas di negara itu. Anda boleh memutuskan sambungan dari satu pelayan dan menyambung semula ke pelayan lain hanya dengan memilih negara lain. Sekiranya anda ingin menyambung ke negara yang sama sekali lagi, anda perlu memutuskan sambungan dari VPN dan kemudian memilih negara untuk menyambung semula ke negara itu. Skrinnya hampir sama dengan yang ada di aplikasi iOS dan serupa dengan pelanggan. Aplikasi ini boleh dijalankan pada peranti dengan Android 4.0 atau lebih baru dan menggunakan OpenVPN 256 bit untuk penyulitan semua trafik Internet anda.

Lawati SurfEasy

Ujian Kelajuan SurfEasy

SurfEasy tidak konsisten dalam ujian kelajuan kami. Kelajuan pelayan mereka di Reston, VA adalah baik. Ini menunjukkan hanya sekitar 11% penurunan berbanding kelajuan ISP kami tanpa VPN. Walau bagaimanapun, prestasi pelayan mereka di Phoenix AZ tidak begitu baik dengan penurunan kelajuan lebih dari 30% hingga 40%. Walaupun anda dapat memilih negara yang anda sambungkan atau membenarkan perkhidmatan memilih yang paling dekat dengan anda yang mempunyai ping terpantas, anda tidak dapat memilih bandar untuk dihubungkan dengan diri anda sendiri. Oleh itu, kami mengesyorkan bahawa jika anda mendapat prestasi yang buruk, anda menyambung semula ke VPN. Kadang kala ini akan memberikan anda prestasi yang lebih baik dengan menyambung ke pelayan lain di negara ini.

Persembahan SurfEasy

Seperti yang anda lihat, terdapat perbezaan kelajuan 11.4% antara sambungan terus ke ISP kami dan sambungan ke pelayan di Reston VA. Seperti yang dijangkakan, mereka mengalami kerugian dalam kelajuan sambungan tetapi sangat berbaloi untuk keselamatan tambahan yang disediakan oleh tahap penyulitan ini. Dengan kelajuan hampir 46 Mbps, anda pasti berpuas hati dengan prestasi pelayan VPN SurfEasy ini. Kami akan mengatakan bahawa kami tidak menyedari gangguan ketika menonton media streaming dari laman web tempatan tetapi kami menikmati kelajuan sambungan yang tinggi. Ini mungkin tidak benar di mana anda berada. Oleh kerana kelajuan tidak konsisten, prestasi anda mungkin berbeza-beza, jadi pastikan untuk mengujinya dengan kawasan yang ingin anda sambungkan.

Kajian SurfEasy: Kesimpulannya

SurfEasy telah berada di ruang privasi selama lebih kurang 5 tahun. Mereka mempunyai reputasi yang baik untuk perkhidmatan yang mereka tawarkan. Rangkaian mereka bukan salah satu yang terbesar tetapi mereka mempunyai pelayan yang ditempatkan secara strategik di seluruh dunia dengan lokasi di 13 negara yang berbeza. Dasar tanpa log mereka, cara telus mereka menangani permintaan maklumat, dan sokongan mereka untuk pembayaran menggunakan mata wang kripto Bitcoin menunjukkan bahawa mereka memandang serius privasi anggotanya.

SurfEasy menyokong protokol OpenVPN, dan L2TP / IPsec yang menjadikan perkhidmatan mereka serasi dengan kebanyakan peranti. Mereka mempunyai perisian pelanggan khusus untuk Windows dan Mac OS X, aplikasi untuk peranti iOS dan Android. Mereka juga mempunyai panduan pemasangan langkah demi langkah untuk membantu anda mengkonfigurasi perkhidmatan mereka pada peranti ini.

Perkara yang paling saya gemari mengenai perkhidmatan ini:

 • Perisian khusus untuk Windows dan Mac
 • Aplikasi untuk iOS dan Android
 • Sambungan untuk penyemak imbas Opera dan Chrome
 • Dasar tanpa log
 • Kaedah pembayaran yang lebih tanpa nama seperti Bitcoin

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Tambahkan protokol PPTP untuk menyokong lebih banyak peranti
 • Proses pembayaran balik yang lebih mudah
 • Lebih banyak maklumat mengenai rangkaian mereka di laman web mereka juga berguna termasuk lokasi pelayan di setiap negara
 • Tiada akses P2P yang mungkin penting bagi sesetengah orang

Anda boleh menggunakan perkhidmatan SurfEasy untuk melayari harian, perbankan dalam talian, atau menikmati media streaming kegemaran anda. Ini akan memastikan keselamatan lalu lintas anda selamat ketika menggunakan rangkaian Wi-Fi awam dan membiarkan anda mengatasi penapisan laman web sosial seperti Facebook dan Twitter oleh pemerintah tempatan anda. Ia semestinya sesuai untuk sebahagian besar keperluan Internet anda. Mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 7 hari. Gunakan perkhidmatan mereka untuk memandu uji dan lihat sendiri. Sekiranya anda menikmatinya, anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses tanpa had dengan lima sambungan dari hanya $ 3,99 sebulan.

Lawati SurfEasy

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map