Kajian Terowong Persendirian 2018

Private Tunnel VPN dikendalikan oleh pasukan di OpenVPN Technologies Inc. Ramai di antara anda mungkin tahu bahawa ini adalah syarikat di sebalik protokol VPN standard de-facto, OpenVPN. Akibatnya, mereka mempunyai reputasi sebagai salah satu syarikat yang paling dipercayai dalam industri privasi Internet. Infrastruktur VPN Terowong Persendirian dibina menggunakan fungsi OpenVPN generasi seterusnya. Oleh itu, menyambung melalui salah satu pelayan VPN mereka memastikan bahawa lalu lintas Internet anda disulitkan dengan selamat di lapangan terbang, hotel, rumah kopi atau kafe kegemaran anda, atau tempat Wi-Fi awam yang lain. Ia juga dapat membantu melindungi privasi dalam talian anda semasa melayari Web dari mana sahaja.


Kajian VPN Terowong Persendirian

Pelan Terowong Persendirian & Harga

Private Tunnel VPN mempunyai struktur pemasaran yang sedikit berbeza daripada kebanyakan perkhidmatan privasi Internet yang lain. Mereka menawarkan dua jenis rancangan harga: tetap dan fleksibel. Pelan ini hanya berbeza dalam jumlah peranti yang dibenarkan untuk menyambung ke rangkaian VPN mereka secara serentak.

Pelan tetap Terowong Persendirian membolehkan paling banyak tiga peranti serentak setiap langganan. Ia dipasarkan menggunakan dua pakej jangka berbeza: bulanan dan tahunan. Pakej bulanan mereka adalah $ 6 sebulan. Seperti banyak penyedia lain, mereka menawarkan potongan harga untuk pakej tahunan mereka. Oleh itu, anda dapat setahun perkhidmatan Terowong Persendirian dengan harga $ 35. Ini adalah penjimatan 50% dari harga bulanan.

Harga Terowong Persendirian

Seperti yang kami nyatakan sebelumnya, rancangan fleksibel memungkinkan untuk lebih daripada tiga sambungan serentak pada satu akaun. Walau bagaimanapun, setiap peranti tambahan di atas tiga akan dikenakan biaya $ 6 sebulan atau $ 35 per tahun bergantung pada pakej yang anda pilih. Kini banyak penyedia menawarkan sehingga lima sambungan serentak untuk setiap akaun.

Oleh itu, kami merasakan harga pelan yang fleksibel lebih ditujukan kepada perniagaan kecil bergantung pada keperluan VPN individu anda. Akaun Terowong Peribadi membolehkan anda menambahkan kegunaan pada akaun anda sendiri dan dengan itu akaun fleksibel dapat menambahkan pengguna hingga 100. Akaun sedemikian akan membolehkan sehingga 100 pengguna menggunakannya secara serentak. Ini menjadikannya pilihan yang baik untuk banyak perniagaan kecil.

Pilihan pembayaran

Private Tunnel mempunyai pelbagai kaedah pembayaran untuk perkhidmatan VPNnya. Ini termasuk semua kad kredit dan debit utama. Sekiranya anda ingin mengurus pembelian dalam talian anda dari lokasi pusat, mereka akan menerima pembelian melalui PayPal. Anda juga boleh menggunakan akaun bank anda untuk membayarnya. Akhirnya, pengguna iOS dapat menggunakan kad hadiah Apple. Bitcoin dan cryptocurrency tanpa nama lain tidak diterima buat masa ini.

Percubaan VPN 7 Hari Percuma

Tidak seperti banyak penyedia hari ini, Private Tunnel menawarkan percubaan 7 hari percuma untuk semua perkhidmatan VPN mereka kepada pengguna baru. Ini akan memberi anda banyak masa untuk menguji rangkaian VPN mereka dan melihat apakah itu sesuai dengan keperluan anda. Pastikan untuk mengujinya dengan semua peranti yang ingin anda gunakan. Juga, pastikan bahawa anda berpuas hati dengan prestasinya di laman web mana pun yang ingin anda akses.

Sekiranya anda ingin mencuba perkhidmatan VPN Terowong Persendirian, semua yang diperlukan untuk memanfaatkan tawaran ini adalah alamat e-mel dan kata laluan. Anda boleh mendaftar untuk akaun di laman web mereka. Setelah anda membuat akaun, aktifkan dengan mengklik pautan pengaktifan di e-mel selamat datang. Ini digambarkan dalam bahagian langsung tinjauan VPN Terowong Persendirian kami.

Rangkaian VPN & Lokasi Pelayan

Rangkaian VPN Terowong Persendirian terdiri daripada 50+ pelayan di 23 wilayah. Ini tersebar di 12 negara di tiga benua yang berbeza. Walaupun rangkaian mereka agak kecil, mereka telah meletakkan pelayan untuk memaksimumkan keseluruhan liputan dan prestasi.

Rangkaian Terowong Persendirian

Rangkaian VPN mempunyai beberapa lokasi di Amerika Syarikat dan Eropah Barat. Ia juga mempunyai pelayan di Kanada dan Asia. Ini membolehkan Private Tunnel menyediakan banyak destinasi VPN maya ke lokasi popular untuk pelanggan mereka. Rangkaian semasa mereka adalah seperti berikut:

 • Asia
  • Hong Kong, Hong Kong; Tokyo, Jepun
 • Eropah
  • Amsterdam, Belanda; Frankfurt, Jerman; London, UK; Madrid, Sepanyol; Milan, Itali; Paris, Perancis; Stockholm, Sweden; Zurich, Switzerland
 • Amerika Utara
  • Montreal, Kanada
  • Amerika Syarikat: Ashburn, VA; Atlanta, GA; Chicago, IL; Denver, CO; Los Angeles, CA; Miami, FL; Phoenix, AZ; Bandar Salt Lake, UT; San Jose, CA; Seattle, WA; New York, NY

Walaupun VPN Private Tunnel tidak melarang lalu lintas P2P di rangkaian mereka, mereka mematuhi dan menguatkuasakan Digital Millennium Copyright Act (DMCA). Mereka akan menangguhkan akaun yang melanggar garis panduannya. Mereka juga mencatat beberapa maklumat log sambungan untuk tujuan penyelenggaraan rangkaian. Oleh itu, mereka mungkin bukan penyelesaian yang sesuai untuk pengguna torrent.

Lawati Terowong Peribadi

Melindungi Privasi dan Tanpa Nama Anda dengan VPN Terowong Peribadi

Private Tunnel dan syarikat induknya, OpenVPN Technologies Inc., kedua-duanya terletak di Amerika Syarikat. Secara khusus, mereka berada di Pleasanton, California dan tertakluk kepada undang-undang perundangan di sana. Bercanggah dengan apa yang banyak dipercayai. Amerika Syarikat pada masa ini tidak mempunyai undang-undang penyimpanan data. Namun, mereka adalah anggota pengasas rangkaian perkongsian perisikan “lima mata” negara. Maklumat peribadi yang dikumpulkan oleh Terowong Peribadi kepada anda disimpan di rumah dan tidak dikongsi dengan pihak ketiga dalam kebanyakan kes. Pengecualian dinyatakan dalam TOS mereka seperti berikut:

Maklumat yang anda berikan semasa anda membeli, menyambung dan menggunakan perkhidmatan, hanya dapat diakses oleh Syarikat. Maklumat anda hanya boleh digunakan oleh kami untuk memberikan perkhidmatan kami kepada anda. Kami menghormati privasi anda dan tidak akan mendedahkannya kepada pihak ketiga, kecuali dalam situasi berikut:

Atas permintaan lembaga penegak hukum sesuai dengan semua prosedur yang ditetapkan oleh undang-undang.
Pengguna telah melanggar peraturan penggunaan perkhidmatan tersebut.

Walaupun Private Tunnel VPN tidak mencatat aktiviti pengguna mereka semasa menggunakan perkhidmatan mereka, mereka mencatat beberapa data sambungan untuk memantau penipuan, melakukan penyelenggaraan rangkaian, dan membantu meningkatkan prestasi rangkaian. Berikut adalah petikan ringkas dari Syarat Perkhidmatan (TOS) mereka yang menerangkannya dengan kata-kata mereka sendiri:

Fail log yang disimpan di pelayan kami hanya digunakan untuk memantau prestasi pelayan, mengenal pasti bug perisian, mengenal pasti kemungkinan pelanggaran keselamatan, dan untuk tujuan mengenal pasti pengguna yang menyalahgunakan. Fail log tidak digunakan untuk memantau atau menapis aktiviti internet anda. Kami menghormati privasi anda. Kami tidak berminat dengan apa yang anda lakukan di internet.

Log ini hanya merangkumi masa yang dihubungkan dan jumlah lebar jalur yang digunakan. Mereka tidak menyimpan apa-apa mengenai sejarah Internet anda atau aktiviti dalam talian. Private Tunnel VPN menyimpan log ini selama dua minggu dan kemudian membersihkannya dari sistem mereka. Kami lebih suka mereka tidak mencatat apa-apa melainkan menghargai kejujuran mereka.

Terowong Peribadi pada masa ini tidak menyokong Bitcoin atau kaedah pembayaran tanpa nama lain. Selain itu, anda bersetuju dengan pengesahan identiti. Dengan kata-kata mereka sendiri dari TOS:

Anda bersetuju bahawa kami dapat mengesahkan identiti anda dan mungkin nombor telefon bimbit anda melalui pengesahan SMS.

Kami secara peribadi tidak suka memberikan nombor telefon bimbit kami untuk pengesahan SMS. Terowong Persendirian akan mengesahkan identiti anda untuk tujuan pencegahan penipuan. Ini adalah kebalikan dari pendaftaran tanpa nama dan boleh menjadi faktor penentu bagi sebilangan pembaca.

Akhirnya, berkenaan dengan privasi dalam talian anda, tidak ada kebocoran yang dikesan semasa menggunakan perkhidmatan Terowong Swasta. Ia juga melindungi terhadap serangan penolakan perkhidmatan yang disebarkan (DDoS) dan penyisipan perisian hasad. Perkhidmatan ini menggunakan OpenDNS untuk melindungi dan melindungi pertanyaan carian anda dari pihak ketiga

Ringkasnya, privasi dan anonim anda semasa menggunakan perkhidmatan VPN Terowong Peribadi adalah beg campuran. Mereka terletak di California dan oleh itu tertakluk kepada undang-undang perundangannya, dan juga undang-undang Amerika Syarikat. Mereka menyimpan beberapa log sambungan dan tidak ada cara tanpa nama untuk membeli perkhidmatan mereka.

Seperti yang kami perhatikan, tidak ada kebocoran Internet yang terdeteksi ketika menggunakan rangkaian VPN mereka, oleh itu privasi dalam talian anda dilindungi. Menggunakan pelayan VPN Private Tunnel untuk menyambung ke Web akan melindungi anda daripada pihak ketiga yang berniat jahat atau pengintip yang ingin tahu. Oleh itu, kami mengesyorkan agar anda memeriksa apa yang anda perlukan untuk VPN dan memeriksa dengan teliti TOS dan Dasar Privasi mereka untuk mengesahkan bahawa keperluan tersebut dipenuhi.

Menjamin Lalu Lintas Dalam Talian anda dengan VPN Terowong Peribadi

Protokol Lalai OpenVPN

Private Tunnel menggunakan OpenVPN sebagai satu-satunya protokol untuk rangkaian VPN mereka. Mereka tidak membenarkan protokol lain digunakan untuk membuat sambungan rangkaian. Oleh itu, jika anda cuba menyambung menggunakan protokol bawaan biasa: IKEv2, SSTP, L2TP atau PPTP, sambungannya akan gagal. Ini bermakna anda tidak akan dapat menggunakan layanan VPN mereka jika anda tidak dapat menyambung menggunakan OpenVPN. Mereka mempunyai perisian khusus untuk kebanyakan platform utama termasuk peranti Windows, Mac OS X, iOS, Amazon, dan Android. Selain itu, perkhidmatan mereka boleh dikonfigurasi secara manual untuk platform apa pun yang menyokong protokol OpenVPN.

RSA- 2048 Jabat Tangan

Private Tunnel menggunakan TLS untuk pengesahan dan kawalan pelayan untuk mewujudkan terowong penyulitan awal. Ia menggunakan sijil bit RSA-2048 untuk pengesahan semua kunci yang dirundingkan. Sijil disahkan menggunakan SHA256 dan kunci Ephemeral Diffie-Hellman (DHE) digunakan untuk mewujudkan kerahsiaan ke hadapan. Setelah kunci-kunci ini dirundingkan, kunci-kunci tersebut akan dipindahkan melintasi terowong selamat antara pelayan VPN dan peranti pelanggan. Terdapat sedikit masa untuk memastikan kedua-dua kunci itu berlaku untuk melancarkan proses pemindahan. Kerahsiaan ke hadapan memastikan bahawa hanya sedikit lalu lintas Internet yang dapat dikompromikan.

Penyulitan Data

Private Tunnel menggunakan Advanced Encryption Standard (AES) dengan panjang kunci 128-bit dalam Galois / Counter Mode (GCM) untuk menyulitkan trafik Internet anda. Mereka memilih standard enkripsi ini kerana relatif cepat, namun memberikan keselamatan yang kuat untuk data yang dienkripsi. Ini biasanya ditulis sebagai AES-128-GCM dan mereka merasakan secara amnya dianggap selamat dan pantas untuk sebarang aplikasi. Ini memastikan bahawa sambungan VPN anda cepat dan selamat dari serangan jahat di Internet.

Walaupun beberapa penyedia mungkin menyebut “jumlah bit yang lebih tinggi”, Private Tunnel merasakan bahawa ini hanyalah skrin merokok untuk berusaha meyakinkan calon pengguna bahawa VPN mereka lebih selamat. Walau bagaimanapun, kerana kebanyakan penyulitan hari ini sering dipecahkan dengan mencari kelemahan dalam cara data dienkripsi diproses dan bukan dengan menyerang algoritma penyulitan yang sebenarnya, mereka merasakan ini adalah rasa keselamatan yang salah. Lebih-lebih lagi, bilangan bit yang lebih tinggi membawa kepada kekuatan pemprosesan yang lebih tinggi untuk menyulitkan / menyahsulitkan data anda. Ini menyebabkan kelewatan yang dapat melambatkan sambungan VPN anda.

Pengesahan Data

Pengesahan data dikendalikan menggunakan algoritma SHA256 HMAC. Ini melindungi lalu lintas anda terhadap serangan Man in the Middle (MitM) dan melindunginya dari gangguan luar

Ringkasnya, protokol dan algoritma OpenVPN yang dilaksanakan oleh rangkaian VPN Private Tunnel memastikan semua trafik Internet anda disulitkan dengan selamat. Ini akan memberi anda ketenangan semasa streaming kandungan atau mengakses perkhidmatan kewangan dalam talian anda dari kedai kopi kegemaran anda.

Pelanggan & Sokongan teknikal

Sokongan pertama Tunnel Peribadi adalah perkhidmatan sembang dalam talian mereka yang menurut pengalaman kami sangat responsif. Pakar sokongan segera muncul untuk menjawab soalan kami. Mereka mahir menyelesaikan beberapa masalah hubungan dan memberikan jawapan kepada pertanyaan umum mengenai perkhidmatan mereka.

Lebih banyak soalan teknikal memerlukan kami menghantar e-mel kepada sokongan yang mereka katakan memerlukan masa antara 12-24 jam untuk mendapatkan respons. Kami mengemukakan tiga pertanyaan teknikal. Kami terkejut melihat bahawa dua dijawab dalam masa satu jam dan yang lain mengambil masa sekitar tiga.

Terowong peribadi juga mempunyai halaman sokongan kecil di laman web mereka. Halaman ini dibahagikan kepada empat bahagian: akaun, penagihan, sambungan, dan Soalan Lazim. Ini menjadikannya lebih mudah untuk melihat apakah mereka mempunyai jawapan untuk soalan anda atau jika anda perlu membuat tiket. Mereka juga mempunyai media sosial di Facebook, Twitter, Instagram, dan lain-lain. Akhirnya, mereka juga menyimpan halaman berita yang dikemas kini di mana mereka membincangkan penyelesaian untuk masalah keselamatan biasa yang dihadapi orang hari ini.

Ujian Hands-On VPN Terowong Persendirian

Private Tunnel VPN telah membangunkan perisian khusus untuk peranti Windows, MacOS X, iOS, dan Android. Semua ini bersambung menggunakan protokol OpenVPN. Ini adalah satu-satunya protokol VPN yang disokong oleh rangkaian mereka walaupun perisian Windows mereka menyokong pelbagai sambungan proksi jika diperlukan. Versi OS yang diperlukan untuk menjalankan klien dan aplikasi ini adalah seperti berikut:

 • Tingkap – Windows 7 ke atas.
 • Mac– OS X 10.x ke atas.
 • iOS – iOS 6.0 atau lebih baru.
 • Android – Android 4.1 dan lebih tinggi.

Anda mesti membuat akaun sebelum dapat menyambung ke rangkaian terowong peribadi pelayan VPN.

Mendaftar untuk Akaun Terowong Peribadi

Apabila anda mengklik untuk mendaftar ke perkhidmatan Terowong Peribadi, anda akan diberikan halaman untuk membuat akaun. Yang diperlukan untuk akaun ini adalah alamat e-mel dan kata laluan.

Buat Akaun Terowong Peribadi

Masukkan alamat e-mel anda dan pilih kata laluan dan masukkan semula untuk pengesahan. Tandai kotak “Saya bukan robot” dan klik pada butang “Buat akaun”. Setelah anda membuat akaun, aktifkan dengan mengklik pautan di e-mel selamat datang. Ini akan membuka halaman laman web Terowong Peribadi dengan mesej berikut.

Pengaktifan Akaun Terowong Peribadi

Setelah anda mengklik pautan “Aktifkan” ini, Anda akan disajikan dengan halaman untuk memilih paket VPN yang anda inginkan.

Pilih Pelan Terowong Peribadi

Pilih rancangan anda dengan mengklik “Bulanan” atau “Tahunan” dan kemudian klik pada butang “Mulakan percubaan percuma” di bawahnya. Ini akan membuka halaman portal akaun anda dengan maklumat langganan dipaparkan.

Maklumat Langganan Portal Akaun Terowong Peribadi

Sekarang setelah anda mendaftarkan akaun VPN Terowong Peribadi, anda boleh memuat turun dan memasang perisian yang sesuai ke peranti anda.

Mengklik ikon senarai (tiga garis mendatar) akan membolehkan anda memilih ikon menu di kanan atas halaman portal. Pilih “Muat turun” dari menu hasil. Pilih ikon yang sesuai dan butang “Muat turun untuk …” untuk memulakan proses pemasangan sistem operasi anda.

Muat turun Perisian Terowong Peribadi

Memilih ikon Windows atau Mac akan membolehkan anda memuat turun fail pemasangan ke komputer, komputer riba atau tablet anda. Memilih Android, Amazon, atau iOS akan membuka kedai aplikasi yang sesuai. Setelah sampai di sana, anda boleh memulakan pemasangan aplikasi Terowong Peribadi ke peranti mudah alih anda.

Pelanggan VPN Terowong Peribadi untuk Windows

Memasang Terowong Peribadi untuk Windows

Setelah anda memuat turun fail pemasangan untuk Windows ke PC anda, jalankan sebagai pentadbir. Ini akan memulakan proses penyediaan ke desktop anda. Pilih folder di mana anda mahu menyimpan perisian dan kemudian pilih “Pasang”.

Pemasangan Terowong Persendirian

Setelah sekian lama, layar penyelesaian penyiapan akan dipaparkan. Tandai kotak “Mulakan Terowong Peribadi sekarang” dan klik butang “Selesai” untuk menyelesaikan pemasangan dan membuka klien Windows untuk pertama kalinya.

Log masuk ke Pelanggan Windows

Apabila pelanggan dibuka untuk pertama kalinya, anda perlu mengesahkan bahawa anda mempunyai akaun yang sah sebelum anda log masuk ke perkhidmatan Terowong Peribadi. Masukkan alamat e-mel dan kata laluan yang anda gunakan untuk membuat akaun anda dan kemudian klik “Login”. Sekiranya anda belum mempunyai akaun, klik pada butang “Daftar” untuk membuatnya.

Log Masuk Terowong Peribadi

Sambungan Pertama Anda ke Rangkaian VPN

Setelah anda mengesahkan kelayakan kebenaran anda, pelanggan akan membuka skrin pemilihan pelayan. Klik pada bandar untuk memulakan sambungan pertama anda ke rangkaian VPN Terowong Peribadi. Perhatikan bahawa sambungan terakhir ditunjukkan di bahagian atas senarai. Tatal ke bawah dan pilih New York, NY untuk memulakan.

Perisian Terowong Peribadi akan meminta anda melengkapkan sambungan ke pelayan baru anda dan kemudian meminta anda mengizinkannya membuat sambungan rangkaian VPN dari komputer anda. Apabila anda mengklik “OK”, ia akan melengkapkan sambungan anda ke pelayan di New York, NY.

Sambungan Terowong Peribadi Pertama anda

Layar papan pemuka akan memaparkan pengguna semasa, lokasi maya, dan alamat IP yang diberikan oleh pelayan VPN. Anda juga boleh membuka halaman portal akaun anda dan memeriksa maklumat mengenai langganan semasa anda dari sini.

Sebelum kita melihat klien Windows dalam tindakan lebih lanjut, mari kita lihat tetapan sambungan terlebih dahulu. Ini dapat diakses dengan mengklik ikon roda gigi di kanan atas papan pemuka.

Terowong Peribadi untuk Tetapan Pelanggan Windows

Menu pelanggan mempunyai tiga item: About, Settings, dan Logout. Tentang memaparkan skrin yang menunjukkan versi perisian terkini dan maklumat lain. Memilih log keluar akan meminta anda keluar. Ketahuilah bahawa jika anda memilih ya, anda perlu memasukkan semula kelayakan anda pada kali anda melancarkan klien.

Item terakhir, Tetapan mempunyai tiga parameter yang boleh anda tetapkan secara manual:

 • Permulaan automatik – secara automatik akan memulakan klien apabila anda membuka Windows jika ditetapkan ke ya.
 • Protokol – akan membolehkan anda memilih bagaimana OpenVPN diterapkan pada sambungan rangkaian anda.
  • Bersesuaian – adalah protokol lalai. Mula-mula cuba menyambung menggunakan OpenVPN UDP. Sekiranya tidak berjaya, ia kemudian cuba berhubung dengan OpenVPN TCP dalam pelbagai bentuk.
  • UDP – adalah protokol OpenVPN terpantas kerana tidak memeriksa paket yang hilang atau tidak tersusun. Ia hanya mengangkut mereka semasa mereka tiba.
  • TCP – adalah protokol OpenVPN yang paling dipercayai kerana ia memeriksa kesilapan paket data dan membetulkannya. Ini menjadikannya lebih baik untuk isyarat rangkaian jarak jauh atau lemah tetapi lebih perlahan daripada UDP.
  • Proksi HTTP – menggunakan sambungan TCP yang tersembunyi di port Internet biasa 80 untuk memberikan lebih banyak privasi
  • OBFS dan Proksi hibrid OBFS– Adakah sambungan TCP yang dikaburkan (diacak) pada port yang dipilih oleh perisian Private Tunnel. Ini memberikan privasi yang lebih besar terhadap pemeriksaan paket mendalam.

Tetapan Pelanggan Windows Terowong Peribadi

 • Tamat masa sambungan – mengawal masa sebelum sambungan dianggap gagal dan dicuba semula. Ia boleh mengambil nilai berikut: adaptif, 6 saat, 20 saat, 30 saat, 1 minit, 1 minit 30 saat, dan dua minit. Adaptive adalah lalai yang membolehkan perisian memutuskan menggunakan beberapa parameter sambungan dalaman.

Pelanggan VPN Windows dalam Tindakan

Setelah kita memeriksa tetapan sambungan untuk klien Windows, mari kita melihatnya dalam tindakan. Menukar lokasi maya adalah mudah. Klik pada butang “Putuskan sambungan” dan kemudian pilih “Ya” apabila diminta. Klik pada lokasi terakhir yang berjaya anda sambungkan. Perhatikan lokasi ini sekarang berada di bahagian atas senarai wilayah. Sekarang pilih lokasi lain seperti Montreal, QC di Kanada untuk menyelesaikan perubahan wilayah anda.

Memutuskan dan Memilih Lokasi Maya Baru

Sekarang mari kita berhubung dengan rangkaian VPN Terowong Peribadi dan menukar kawasan maya tanpa memutuskan sambungan terlebih dahulu. Mula-mula, klik “Sambung”. Perhatikan bahawa lokasi Montreal kini berada di bahagian atas senarai. Tatal ke bawah dan pilih lokasi United Kingdom, London. Ini memaparkan permintaan yang bertanya adakah anda mahu menukar dari pelayan Montreal ke London. Mengklik “Ya” melengkapkan perubahan anda ke wilayah London maya.

Menukar Kawasan Maya Menggunakan Perkhidmatan Terowong Peribadi

Seperti yang anda lihat, memasang dan menggunakan pelanggan Private Tunnel untuk Windows adalah mudah. Terdapat beberapa tetapan sambungan asas untuk pelanggan tetapi kebanyakan pengguna dapat menerima lalai. Menyambung ke pelayan di rangkaian VPN Terowong Persendirian hanya memerlukan satu atau dua klik. Sekiranya anda ingin menyambung atau memutuskan sambungan ke pelayan di rantau sekarang, pilih butang yang sesuai. Untuk menukar lokasi maya, cukup pilih wilayah baru dan kemudian katakan “Ya” pada arahan yang dihasilkan.

Lawati Terowong Peribadi

Aplikasi Android VPN Terowong Peribadi

Memasang Aplikasi Android

Lawati laman web VPN Terowong Peribadi, tatal ke bawah ke kawasan muat turun pada peranti mudah alih anda, dan ketuk ikon Android. Ini membuka halaman pemasangan VPN Terowong Peribadi di gedung Google Play. Ketuk butang “Pasang” untuk memulakan muat turun ke telefon Android anda. Apabila pemasangan selesai, ketuk “Buka” untuk menggunakannya.

Pemasangan Aplikasi Android Terowong Peribadi

Log masuk ke Aplikasi Android

Sebelum anda dapat menggunakan perkhidmatan VPN Terowong Peribadi di telefon atau tablet, anda mesti mengesahkan akaun anda. Cukup masukkan alamat e-mel dan kata laluan yang anda gunakan untuk membuat akaun anda untuk mengesahkan langganan anda. Ketuk butang “Login” untuk mula menggunakan aplikasi untuk pertama kalinya.

Log Masuk Aplikasi Terowong Swasta

Membuat Sambungan Aplikasi Android Pertama anda

Skrin gateway VPN untuk aplikasi akan dibuka. Membuat sambungan pertama anda ke rangkaian Terowong Peribadi dari sini adalah mudah. Cukup ketik Ashburn, wilayah VA Amerika Syarikat. Perhatikan ia diperiksa yang menunjukkan bahawa ia adalah kawasan maya semasa. Ini akan mendorong anda membiarkan Private Tunnel membuat sambungan ke rangkaian VPN. Ketuk “OK” untuk menerimanya dan persediaan untuk lokasi Virginia maya anda akan selesai.

Sambungan VPN Terowong Peribadi Pertama anda

Layar aplikasi papan pemuka yang disambungkan memaparkan peta dengan penanda lokasi, gerbang VPN semasa anda, alamat IP yang ditetapkan oleh pelayan, dan protokol / port yang digunakan. Menatal ke kanan membuka skrin yang memaparkan lebar jalur muat naik dan muat turun dari masa ke masa. Ini dipaparkan secara berangka dan grafik.

Sebelum kita melihat aplikasi yang lebih mendalam, mari kita periksa menu aplikasi.

Terowong Peribadi untuk Menu Aplikasi Android

Ini diakses dengan mengetuk ikonnya (tiga garis mendatar) di sudut kiri atas skrin papan pemuka. Item menu adalah seperti berikut:

 • Tolonglah – membuka halaman sokongan di laman web Terowong Peribadi.
 • Tetapan – membolehkan anda menukar protokol dan masa tamat sambungan. Kami akan memeriksanya dalam satu minit.
 • Pemberitahuan – memaparkan pemberitahuan aplikasi terkini.
 • Fail log – memaparkan log sambungan dan membolehkan anda membagikannya dengan sokongan Terowong Peribadi jika anda menghadapi masalah.
 • Langganan saya – membuka halaman maklumat langganan portal anda.
 • Log keluar – meminta anda untuk menutup sambungan semasa anda dan mengeluarkan anda dari aplikasi.

Menu Aplikasi Android Terowong Peribadi

Terowong Peribadi untuk Tetapan Aplikasi Android

Tetapan sambungan aplikasi Android yang dapat anda ubah adalah seperti berikut:

 • Protokol VPN – semuanya berasaskan OpenVPN.
  • Bersesuaian – adalah protokol lalai. Ia cuba menggunakan UDP untuk menyambung dan beralih ke TCP jika gagal.
  • UDP – adalah protokol OpenVPN terpantas kerana tidak melakukan sebarang kesalahan.
  • TCP – Lebih perlahan bahawa UDP kerana membetulkan kesilapan paket data.
  • Proksi HTTP – protokol TCP melalui port 80.
  • Proksi OBSF – protokol TCP melewati port yang dipilih oleh perisian.

Protokol Aplikasi Android Terowong VPN Beraksi

 • Masa sambungan telah tamat – adalah jangka masa yang ditunggu sebelum memulakan usaha penyambungan. Anda boleh menetapkannya selama 10 saat, 30 saat, 1 minit, 2 minit, atau cuba lagi secara berterusan.

Aplikasi VPN Android dalam Tindakan

Memutuskan sambungan dari pelayan VPN Terowong Peribadi dan menukarnya ke satu di rantau lain adalah mudah. Pertama, ketik toggle sambung untuk memutuskan sambungan dari pelayan semasa anda. Seterusnya, ketik nama lokasi. Ini membuka senarai gerbang dengan wilayah kita sekarang di bahagian atas. Tatal ke bawah dan pilih wilayah Montreal, CA yang melengkapkan sambungan anda ke pelayan baru.

Memutuskan dan Menukar Pelayan Terowong Peribadi

Untuk menukar kawasan maya tanpa memutuskan sambungan dari yang sekarang, ketuk sambungan semasa untuk membuka senarai gerbang VPN. Seterusnya pilih lokasi baru anda seperti London, United Kingdom. Ketuk “OK” ketika diminta untuk menukar sambungan untuk menyelesaikan proses.

Menukar Kawasan dengan Aplikasi Android Terowong Peribadi

Aplikasi Android Private Tunnel VPN mudah dipasang pada telefon atau tablet anda. Setelah dipasang, anda boleh menggunakannya untuk menyambung ke perkhidmatan mereka hanya dengan satu atau dua ketukan. Pertukaran pelayan ke kawasan baru dapat dibuat tanpa memutuskan sambungan. Ini menjadikan anda mudah untuk menukar kawasan maya untuk mengakses bank tempatan atau kandungan streaming kegemaran anda.

Ujian Kelajuan VPN Terowong Persendirian

Prestasi keseluruhan rangkaian Terowong Swasta adalah baik. Ujian kelajuan menunjukkan bahawa rangkaian mereka menunjukkan prestasi yang memuaskan. Seperti kebanyakan pembekal, terdapat kelajuan dalam kelajuan Internet semasa menyambung ke perkhidmatan Terowong Swasta. Kerugian ini disebabkan terutamanya oleh kos pengiraan yang berkaitan dengan menyulitkan semua lalu lintas Internet anda.

Ujian Kelajuan Terowong Persendirian

Seperti yang anda lihat dari gambar di atas, sambungan terenkripsi Terowong Peribadi menurunkan kelajuan muat turun ISP asas kami dari 28.30 Mb / s menjadi 23.72 Mb / s. Ini adalah penurunan sekitar 16% ke pelayan di Chicago yang merupakan penurunan sederhana tetapi masih boleh diterima. Kehilangan prestasi ini diimbangi oleh keselamatan tambahan yang disediakan oleh penyulitan mereka. Ketenangan hati semasa melayari di kedai kopi kegemaran anda atau menonton rancangan kegemaran anda sementara menunggu penerbangan seterusnya anda bernilai kehilangan kelajuan muat turun.

Kesimpulannya

Private Tunnel telah menjalankan perniagaan privasi Internet sejak tahun 2004. Rangkaian mereka dikendalikan oleh OpenVPN Technologies Inc., pembangun protokol OpenVPN sumber terbuka yang digunakan oleh banyak penyedia VPN. Ini memberi mereka sedikit kredibiliti dalam industri ini.

Rangkaian mereka agak kecil tetapi merangkumi kawasan dalam talian yang paling popular. Ia mempunyai pelayan di Amerika Utara, Eropah, dan Asia. Private Tunnel VPN mempunyai 50+ pelayan di 12 negara yang berbeza dengan pelbagai lokasi di seluruh Amerika Syarikat. Rangkaian ini tidak mempunyai sekatan pada lalu lintas P2P tetapi kerana mereka mencatat beberapa data sambungan, mungkin bukan pilihan terbaik untuk pengguna torrent. Hanya peranti yang menyokong OpenVPN yang dapat menyambung ke rangkaian mereka, semua protokol lain akan memutuskan sambungan.

Private Tunnel mempunyai perisian khusus untuk pengguna Windows, Mac OS X, iOS, Amazon, dan Android. Aplikasi mereka mudah dipasang. Mereka juga mudah digunakan kerana mereka hanya memiliki beberapa tetapan untuk disesuaikan. Perisian mereka hanya menyokong protokol OpenVPN. Semua pilihan protokol yang mereka sediakan menggunakan enkripsi AES 128 bit. Perisian ini merangkumi perlindungan terhadap kebocoran Internet dan pertanyaan DNS.

Private Tunnel mempunyai ejen sembang langsung di laman web mereka. Berdasarkan pengalaman kami, ia adalah 24/7/365. Ejen sembang mereka berpengetahuan mengenai penggunaan VPN umum, soalan penagihan, dan soalan teknikal tahap rendah. Masalah teknologi yang lebih banyak dikendalikan oleh kakitangan teknikal kanan melalui e-mel dan tiket dalam talian. Dari tiga tiket yang kami hantar, semuanya dijawab dalam beberapa jam. Mereka juga mempunyai FAQ sokongan kecil dan kehadiran media sosial terkini.

Apa yang paling kami sukai mengenai Private Tunnel VPN:

 • Pelanggan khusus untuk Windows, Mac OS X.
 • Aplikasi mudah alih untuk peranti iOS, Amazon, dan Android.
 • Kebocoran, pertanyaan DNS, dan perlindungan malware.
 • Pengguna baru mendapat akaun percubaan percuma selama 7 hari.
 • Harga berpatutan untuk perkhidmatan mereka.
 • Pelan fleksibel untuk perniagaan kecil.

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Luaskan rangkaian dengan lebih banyak lokasi (Eropah Timur, Oceania dan Amerika Selatan).
 • Tambahkan suis kill ke perisian mereka.
 • Tingkatkan sambungan serentak untuk rancangan tetap.

Rangkaian VPN Terowong Peribadi mempunyai pelayan di tiga benua. Rangkaian mereka mempunyai pelayan di Afrika, Asia, Eropah, Amerika Utara, dan Amerika Selatan. Mereka menyediakan percubaan percuma selama 7 hari untuk akaun baru. Ini akan memberi anda banyak masa untuk menguji perkhidmatan dan sokongan mereka. Sekiranya memenuhi semua keperluan dalam talian anda, anda boleh mendaftar dengan hanya $ 35 setahun.

Lawati Terowong Peribadi

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map