Mari mulakan ulasan ini dengan melihat perkhidmatan yang ditawarkan oleh TorGuard. Mereka mempunyai perkhidmatan VPN untuk melindungi privasi lengkap anda dengan menyulitkan semua lalu lintas internet anda dan mengirimkannya melalui terowong yang selamat bagi mereka yang ingin tanpa nama. Mereka juga mempunyai proksi BitTorrent yang akan membiarkan anda BitTorrent tanpa nama secara peribadi dengan menyulitkan hanya lalu lintas torrent, dan perkhidmatan e-mel yang disulitkan berdasarkan PGP (Pretty Good Privacy) yang akan menghalang orang lain mengintip melalui e-mel anda.

TorGuard

Harga dan Tawaran Istimewa

TorGuard menyediakan sejumlah perkhidmatan termasuk VPN, proksi, dan e-mel yang disulitkan. Mari kita perhatikan lebih dekat perkara ini.

Perkhidmatan VPN Tanpa Nama

Perkhidmatan privasi utama TorGuard adalah Anonymous VPN mereka. Dengan lebih daripada 1200 pelayan di 42 negara yang berbeza, VPN mereka akan membantu anda tetap tidak dikenali semasa melayari internet di mana sahaja anda berada di dunia. Ia tidak mempunyai had lebar jalur sehingga anda dapat menggunakan semua yang anda inginkan tanpa bimbang. Anda dapat menggunakannya hingga lima perangkat serentak sehingga Anda tidak perlu kesulitan menggunakannya pada semua perangkat yang anda inginkan. Selain itu, anda boleh menggunakannya di penghala anda yang akan memberikan akses yang dienkripsi ke semua peranti yang terpasang padanya dengan satu sambungan. Akhirnya, mereka menawarkan akaun e-mel 10 MB yang disulitkan percuma dengan semua langganan VPN.

Mereka tidak hanya merangkumi protokol biasa seperti PPTP, L2TP / IPsec, dan OpenVPN, tetapi juga banyak yang lebih khusus seperti SSTP dan IKEv2. Perkhidmatan TorGuard mempunyai VPN siluman untuk mengatasi firewall seperti yang terdapat di China dan Iran. Mereka memberi anda satu lesen perisian TG Viscosity percuma. Akhirnya, seperti yang anda jangkakan, TorGuard VPN sangat mesra P2P dan torrent.

Harga VPN TorGuard

Seperti yang anda lihat di atas, TorGuard memasarkan VPN mereka sebagai satu tawaran menggunakan empat jangka masa langganan yang berbeza. Tempoh jangka merangkumi satu bulan, suku tahunan, separuh tahunan dan setiap tahun. Mereka menawarkan peningkatan diskaun untuk rancangan jangka panjang. Rancangannya bermula pada $ 9,99 sebulan tetapi anda dapat setahun perkhidmatan mereka dengan hanya $ 59,99. Ini hanya berlaku $ 4.99 sebulan yang hampir seperti mendapat 6 bulan perkhidmatan VPN Tanpa Nama mereka secara percuma.

TorGuard menerima lebih daripada 80 pilihan pembayaran termasuk Bitcoin, Visa, MasterCard, American Express, Discover, dan PayPal. Mereka juga memudahkan pembayaran dengan wang tunai dari mana saja di dunia dengan menerima pembayaran dari Union Pay, Alipay, Paysafecard, CashU, Transfer Bank, WebMoney, iDeal, Boleto dan lain-lain. Selain itu, mereka mengambil kad hadiah dari Subway, CVS, Burger King, Dollar General dan Circle K di Amerika Syarikat dan Kanada. Seperti yang anda lihat, mereka mempunyai banyak cara untuk membayar perkhidmatan mereka dan banyak di antaranya akan memberi anda tahap tanpa nama yang lebih tinggi.

Proksi BitTorrent Tanpa Nama

Sebagai tambahan kepada tawaran utama mereka, TorGuard juga mempunyai perkhidmatan proksi bagi mereka yang ingin hanya menganonimkan aktiviti torrent mereka. Ia juga merangkumi lebar jalur yang tidak terhad sehingga anda dapat menikmatinya tanpa masalah penggunaan. Proksi mereka menyokong klien torrent yang paling popular seperti uTorrent, qBitTorrent, vuse, Deluge, dan banyak lagi yang lain. Ini termasuk perisian yang mudah dipasang di mana-mana OS termasuk Windows, Mac, Linux, Android dan iOS. Anda boleh mempunyai sehingga lima sambungan serentak menggunakan lebih dari 200 IP. Proksi mereka merangkumi sokongan SOCKS5 DAN HTTP dan berfungsi dengan mana-mana OS. Ini akan membolehkan anda mengarahkan mana-mana program yang menyokong proksi melalui pelayan di lapan negara yang berbeza termasuk Kanada, Iceland, Belanda, Romania, Rusia, Sweden, Switzerland, dan AS.

Harga proksi TorGuard

Proksi TorGuard Anonymous Torrent dipasarkan serupa dengan perkhidmatan VPN sebagai satu pakej dengan empat jangka masa yang berbeza. Anda dapat sebulan proksi mereka dengan harga $ 5.95 dan setahun dengan harga $ 46.95. Ini bermakna anda boleh menikmati Proksi Tanpa Nama mereka dari sekadar $ 3.91 sebulan seperti mendapat percuma selama empat bulan.

Perkhidmatan E-mel Tanpa Nama

Akhirnya, TorGuard menawarkan perkhidmatan e-mel yang disulitkan untuk membantu melindungi sepenuhnya mesej berharga anda dari ISP yang tidak betul dan mata lain. Pelan berbayar mereka menawarkan simpanan e-mel luar pesisir tanpa had. Mereka menggunakan OpenPGP (Open Pretty Good Privacy) yang biasanya dipercayai tidak dapat dipecahkan oleh kekerasan. Pada dasarnya ia menyulitkan e-mel yang anda kirim menggunakan kunci awam tetapi e-mel hanya boleh didekripsi menggunakan kunci peribadi pengguna yang dihantarnya. Ini membolehkan anda menukar mesej dengan selamat dengan sesiapa sahaja yang e-melnya juga menyokong OpenPGP.

Harga e-mel TorGuard

Sama seperti tawarannya yang lain, Email Tanpa Nama TorGuard terdapat dalam rancangan jangka panjang. Anda boleh melanggan sebulan e-mel selamat dengan harga $ 6,95 atau mendapatkan perkhidmatan selama setahun dengan harga $ 49,95. Ini hanya berlaku $ 4.16 sebulan.  Sebagai tambahan kepada perkhidmatan berbayar, mereka menyediakan akaun e-mel selamat 10 MB dengan langganan VPN mereka.

Tempoh Percubaan Bebas Risiko

Walaupun TorGuard tidak menawarkan percubaan percuma untuk perkhidmatan mereka, mereka mempunyai jaminan kepuasan lengkap selama 7 hari. Ini memberi anda banyak masa untuk menyemak perkhidmatan. Sekiranya anda tidak 100% berpuas hati dengan perkhidmatan Torxy, VPN, proksi, atau e-mel TorGuard.net, mereka dengan senang hati akan mengembalikan pembayaran anda jika permintaan itu dibuat dalam masa tujuh hari dari tarikh pembelian dan anda tidak melebihi 10 GB penggunaan. Tiada bayaran balik akan ditawarkan selepas tujuh hari. Bayaran balik akan dibuat dalam dolar AS pada kadar pertukaran semasa bagi mereka yang membayar dengan Bitcoin.

Lawati TorGuard

Lokasi Rangkaian dan Pelayan TorGuard

TorGuard mempunyai lebih daripada 1250 pelayan di 42+ negara di seluruh dunia. Semua pelayan mereka mempunyai gigabit atau kelajuan port yang lebih baik dan mereka menyokong pemajuan port. Untuk memanfaatkan penerusan port mereka, cukup buat permintaan untuk membuka port anda di lokasi pilihan anda. Anda kemudian boleh menguruskan port dari akaun anda.

Dasar Pelayan NegaraProtokol
431200+OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2, IPsec, SSTPTiada Log

Senarai negara dan bandar di mana mereka mempunyai pelayan VPN termasuk yang berikut:

 • Afrika
  • Mesir, Kaherah; Arab Saudi, Riyadh; Afrika Selatan, Johannesburg; Tunisia, Tunis; Turki, Istanbul
 • Asia
  • China, Beijing (Stealth); Hong Kong, Hong Kong; India, New Delhi; Jepun, Tokyo (Stealth); Singapura, Singapura (Stealth); Korea, Republik Incheon; Malaysia, Kuala Lumur; Vietnam, Binh Thanh
 • Eropah
  • Belgium, Roosdaal; Republik Czech, Prague; Denmark, Lyngby; Finland, Helsinki; Perancis, Paris
  • Jerman: Frankfurt, Munich, Nuremburg
  • Yunani, Athens, Hungary, Budapest; Iceland, Reykjavic; Ireland, Waterford; Itali, Milan; Latvia, Riga; Luxembourg, Steinsel; Moldova, Chisinau; yang Belanda, Amsterdam (Stealth); Norway, Oslo; Poland, Gdynia; Portugal, Porto; Romania, Bucharest
  • Persekutuan Russia: Moscow, Saint Petersburg
  • Sepanyol, Valencia;
  • Sweden: Hudiksvall, Stockholm
  • Switzerland, Zurich
  • Inggeris, Hampshire, London (Stealth)
  • Ukraine, Kremenchuk
 • Amerika Utara
  • Amerika Syarikat: Asia Optimized (Stealth), Chicago, Dallas, Las Vegas, Los Angeles (Stealth), Miami, New Jersey, New York, Phoenix, Seattle
  • Kanada: Toronto, Calgary, Vancouver
 • Oceana
  • Australia, Melbourne, Sydney
  • Indonesia, Jakarta; New Zealand, Auckland
 • Amerika Selatan / Tengah
  • Mexico, Bandar Mexico; Panama, Bandar Panama; Costa rica, Sane Jose; Brazil, Sao Paulo

Pelayan ini menyokong pelbagai aplikasi termasuk memuat turun torrents, streaming berkelajuan tinggi, dan melayari laman web yang selamat dan tanpa nama. Walaupun memuat turun fail torrent akan berfungsi di kebanyakan pelayan, ada yang tidak dioptimumkan untuk P2P dan ada yang dikhaskan untuk perkhidmatan streaming. Oleh itu, untuk prestasi terbaik, disarankan agar memuat turun torrent dan P2P dibuat dari lokasi berikut:

 • Kanada; Costa rica; Republik Czech; Denmark; Mesir; Finland; Iceland; Indonesia; Luxembourg; Malasia; Mexico; Moldova; Belanda; Norway; Panama; Portugal; Romania; Persekutuan Russia; Sweden; Switzerland; Tunisia; Turki

Privasi dan Keselamatan

TorGuard mempunyai Tanpa Log dasar privasi. Mereka tidak mencatat maklumat penggunaan dari pelanggan VPN atau Proksi mereka. Mereka memisahkan sistem maklumat pembayaran mereka dari perkhidmatan lain yang mereka tawarkan. Mereka tidak berkongsi maklumat dengan pihak ketiga mengenai rangkaian atau penggunanya. Pendirian mereka mengenai privasi peribadi anda diringkaskan dengan petikan berikut dari dasar privasi mereka.

TorGuard.net tidak menyimpan atau mencatat sebarang lalu lintas atau penggunaan dari Rangkaian Peribadi Maya (VPN) atau Proksi.

TorGuard mengumpulkan maklumat peribadi dari Pengguna melalui borang dalam talian untuk memesan produk dan perkhidmatan. Kami juga dapat mengumpulkan maklumat tentang bagaimana Pengguna menggunakan laman web kami, misalnya, dengan mengesan jumlah pandangan unik yang diterima oleh halaman laman web atau domain dari mana pengguna berasal. Kami menggunakan “cookies” untuk mengesan bagaimana Pengguna menggunakan laman web kami

Tidak akan sesekali pangkalan data pengguna TorGuard akan dijual kepada mana-mana entiti untuk tujuan pemasaran atau milis. Maklumat peribadi tidak akan dijual atau dipindahkan kepada rakan perniagaan kami tanpa persetujuan anda terlebih dahulu, kecuali bahawa kami akan mendedahkan maklumat yang kami kumpulkan kepada pihak ketiga apabila, dalam pertimbangan niat baik kami, kami diwajibkan untuk melakukannya di bawah undang-undang yang berlaku.

Dasar privasi mereka, dan juga, hakikat bahawa anda boleh menggunakan banyak pilihan pembayaran yang akan membolehkan anda tanpa nama yang lebih tinggi menggambarkan komitmen TorGuard terhadap privasi peribadi anda.

Mengenai keselamatan maklumat internet dan tabiat melayari anda, TorGuard juga mempunyai hal yang sama. Mereka menawarkan pelbagai protokol termasuk OpenVPN (TCP / UDP), PPTP, L2TP / IPsec, SSTP, dan IKEv2 untuk menyulitkan semua lalu lintas dalam talian anda dan menjauhkan semua transaksi dalam talian anda dari mata memandang. Pelayan di rangkaian VPN mereka menggunakan protokol OpenVPN dengan salah satu daripada empat cipher penyulitan berikut secara lalai:

 • Standard Blowfish (BF) CBC
 • CBP AES 128-bit
 • CBP AES 256-bit
 • “Stealth” (obfsproksi untuk OpenVPN)

OpenVPN adalah protokol yang sangat selamat dan serba boleh yang kini mempunyai sokongan untuk kebanyakan jenis peranti. L2TP / IPsec adalah pilihan yang sangat baik untuk peranti mudah alih kerana kebanyakannya menyokongnya dan mudah dikonfigurasikan walaupun sedikit lebih perlahan daripada beberapa protokol lain. Juga, kerana PPTP mempunyai sokongan platform yang meluas, mudah disiapkan, dan cepat kerana penyulitan tahap rendah, ini adalah pilihan yang popular untuk streaming media di mana keselamatan mungkin tidak menjadi perhatian utama anda.

Selain itu, mereka menyokong beberapa protokol yang kurang biasa seperti SSTP dan IKEv2 yang tidak disedia oleh banyak penyedia. SSTP adalah protokol yang sangat selamat untuk pengguna Windows dapat memintas kebanyakan firewall yang menjadikannya ideal untuk aplikasi siluman. Akhirnya mereka menawarkan sokongan untuk IKEv2 yang merupakan protokol yang sangat baik untuk peranti mudah alih kerana selamat, lebih stabil (kerana kemampuannya menyambung semula secara automatik dengan cepat), dan lebih cepat daripada semua protokol lain kecuali OpenVPN. Mereka juga membiarkan anda menyekat kebocoran WebRTC dan IPv6.

Lawati TorGuard

Ujian Hands-On

Tiada semakan yang akan lengkap tanpa ujian langsung. Saya ingin memulakan dengan mengatakan bahawa TorGuard menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kelajuan kami. TorGuard mempunyai pelanggan khusus untuk Windows, Mac dan Linux. Selain itu, mereka mempunyai aplikasi khusus untuk iOS, Android, dan Penyemak Imbas Web Chrome. Ini memudahkan hampir semua orang menggunakan perkhidmatan mereka tidak kira OS pilihan mereka. Anda boleh memuat turun perisian untuk Windows dan Mac terus dari laman web mereka. Halaman “Bermula” yang diakses dengan mengklik pautan di footer laman mempunyai tab untuk memasang klien Torguard Lite di Linux (Debian / Ubuntu), Windows, dan Mac. Ia juga mempunyai tab untuk aplikasi iOS dan Android terbaru dengan pautan ke kedai masing-masing. Aplikasi TorGuard Proxy boleh dimuat turun dari kedai web Chrome.

Bersambung dari Windows

TorGuard mempunyai pelanggan khusus untuk Windows yang akan membolehkan anda dengan mudah menyambung ke pelayan mana pun di rangkaian mereka menggunakan protokol OpenVPN. Pelanggan TorGuard Lite mereka mempunyai GUI yang sangat sederhana dan memudahkan pengguna untuk menyambung ke pelayan VPN mana pun di rangkaian mereka. Tidak ada pengetahuan teknikal yang diperlukan untuk mula menggunakan VPN mereka untuk melindungi dan menganonimkan semua transaksi internet anda. Apabila anda mula-mula memulakan pelanggan, ia akan mengalu-alukan anda ke TorGuard dan meminta anda untuk menerima TOS mereka.

TorGuard Lite untuk Windows

Setelah anda menerima TOS dan klik seterusnya, anda akan melihat skrin sambungan yang serupa dengan skrin pertama yang ditunjukkan dalam gambar di atas. Skrin ini menunjukkan maklumat berikut:

 • Negara / bandar pelayan – Pelayan yang dipilih sekarang (Kanada / Calgary dalam contoh di atas)
  • Memilih elips akan memaparkan senarai pemilihan pelayan seperti yang ditunjukkan pada skrin tengah di atas.
 • Protokol – UDP atau TCP; dipilih dari kotak senarai
 • Penyekat pelayan – Algoritma penyulitan yang digunakan oleh pelayan yang sedang dipilih
 • Status sambungan – Bersambung / Terputus
 • Sambungan automatik semasa pelancaran – Kotak centang yang membolehkan anda memilih pelayan untuk disambungkan secara automatik pada permulaan pelanggan
 • Lebih banyak Tetapan – Membuka skrin tetapan seperti di bawah
 • Butang Sambungkan – Menghubungkan anda ke pelayan pilihan anda

Setelah memilih pelayan, anda kemudian memilih protokol anda (UDP / TCP). Anda kemudian mengklik butang sambung.

Pada skrin seterusnya, masukkan nama pengguna dan kata laluan yang anda gunakan untuk masuk ke kawasan akaun TorGuard anda. Kecuali anda ingin menaip semula kelayakan anda setiap kali anda menukar pelayan, pilih kotak centang “Ingat Kredensial”. Seterusnya, klik butang log masuk. Status sambungan (ditunjukkan di atas kanan) akan berubah tahap ketika menghubungkan: Auth >> Dapatkan_Config >> Tetapkan IP >> Bersambung. Selepas itu, “IP Umum” akan menunjukkan “Disahkan” jika anda berjaya menyambung ke pelayan VPN TorGuard. Tangkapan skrin di sebelah kanan menunjukkan sambungan yang berjaya ke pelayan “Stealth” di UK.

Tetapan Windows TorGuard Lite

Gambar pertama di atas menunjukkan tab App Kill. Ini akan membolehkan anda memilih aplikasi individu untuk dihentikan jika VPN terputus. Ia mempunyai kotak centang untuk mengaktifkan atau mematikannya dengan cepat dan butang ujian untuk melihat apakah ia berfungsi dengan aplikasi anda. Anda boleh menaip jalan program secara manual atau menggunakan butang pilih untuk melihatnya. Anda juga dapat menyimpan dan membatalkan perubahan pada tetapan anda.

Gambar kedua di atas menunjukkan tab Skrip. Ini membolehkan anda menjalankan skrip (batch file). Memiliki kotak centang untuk menghidupkan / mematikan pelaksanaan skrip. Anda boleh memilih untuk menjalankan skrip sebelum sambungan, selepas sambungan, dan setelah memutuskan sambungan. Anda boleh menaip jalur skrip secara manual atau menggunakan butang pilih untuk melihatnya. TorGuard menyediakan skrip untuk yang berikut di laman web mereka: Internet Connection Killswitch, Launch App on Connect, Set Static DNS, dan Launch Website di Connect. Akhirnya, anda juga dapat menyimpan dan membatalkan perubahan pada tetapan anda.

Gambar ketiga menunjukkan tab Rangkaian. Ia mempunyai kotak centang untuk mencegah kebocoran WebRTC, kebocoran IPv6, dan menguruskan sambungan rangkaian suis kill internet. Akhirnya, anda juga dapat menyimpan dan membatalkan perubahan pada tetapan anda. Sebagai tambahan kepada klien VPN khusus mereka, TorGuard juga mempunyai panduan yang digambarkan dengan baik untuk mengkonfigurasi Windows secara manual untuk PPTP, L2TP / IPsec, OpenVPN GUI, dan SSTP. Mereka juga mempunyai panduan untuk mengatur dan membolehkan TG Viscosity menggunakan perkhidmatan mereka.

Lawati TorGuard

Berhubung dengan Pelanggan Mac

Sama seperti perisian khas Windows, klien TorGuard untuk Mac boleh dimuat turun dari laman web mereka. Mereka menjadikannya satu klik mudah dimuat turun dan dipasang. Ia mempunyai ciri yang sama dengan pelanggan Windows mereka. Perisian Mac memberikan kemudahan penggunaan yang sama untuk pengguna Mac seperti yang dilakukan oleh klien Windows untuk penggunanya. TorGuard Lite tidak serasi dengan Mac OS X 10.6.8 ke bawah. Sebagai tambahan kepada pelanggan VPN khusus mereka, TorGuard juga mempunyai panduan yang digambarkan dengan baik untuk mengkonfigurasi Mac OS X secara manual untuk PPTP dan L2TP / IPsec. Mereka juga mempunyai panduan Mac OS X untuk mengatur dan membolehkan TG Viscosity menggunakan perkhidmatan mereka. Sekali lagi, keahlian anda disertakan dengan satu lesen perisian TG Viscosity percuma. Anda boleh membeli lesen tambahan dengan harga satu dolar setiap bulan.

Sambungkan dari iPhone atau iPad

TorGuard juga mempunyai aplikasi iOS yang akan membolehkan anda menyambung ke perkhidmatan VPN mereka. Ia dinamakan TorGuard Anonymous VPN Service. Ini adalah kaedah terpantas untuk menyiapkan TorGuard VPN di iOS. Ikuti langkah-langkah ini untuk memasang perkhidmatan mereka menggunakan aplikasi.

 • Pertama, lawati gedung iTunes dan muat turun aplikasi VPN TorGuard iOS.
 • Cari ikon TorGuard dan ketik untuk melancarkan.
 • Pada pemasangan pertama, anda akan memilih ya ketika diminta untuk menyetujui tetapan pelayan VPN mereka dan melanjutkan ke aplikasi VPN.
 • Ketik anak panah drop-down (tangkapan skrin kanan pada ilustrasi di bawah).
 • Pilih lokasi pelayan VPN anda (tangkapan skrin tengah di bawah).
 • Masukkan nama pengguna dan kata laluan VPN TorGuard anda apabila diminta. Klik kotak pilihan untuk mengingati kelayakan anda. (tangkapan skrin kiri di bawah)
 • Pilih butang log masuk. Aplikasi kini harus menunjukkan status yang bersambung.

Aplikasi iOS TorGuard

Aplikasi ini memerlukan iOS 8.0 atau lebih baru. Ia serasi dengan iPhone, iPad, dan iPod touch. Aplikasi TorGuard dioptimumkan untuk iPhone 5. Selain klien VPN khusus mereka, TorGuard juga mempunyai panduan untuk mengkonfigurasi peranti iOS secara manual untuk PPTP, L2TP / IPsec, dan OpenVPN GUI dan memungkinkan mereka menggunakan perkhidmatan mereka.

Lawati TorGuard

Sambungkan ke Peranti Android

TorGuard memiliki aplikasi yang disebut “TorGuard VPN” untuk perangkat Android. Ikuti langkah-langkah ini untuk menyambungkan peranti Android anda ke perkhidmatan mereka.

 • Pertama, arahkan ke gedung Google Play untuk memuat turun dan memasang aplikasinya.
 • Setelah aplikasi dipasang, buka menu aplikasi anda dan ketuk ikon TorGuard.
 • Pilih pelayan VPN yang ingin anda sambungkan dari senarai juntai bawah dan ketik sambungkan (tangkapan skrin tengah di bawah).
 • Masukkan nama pengguna dan kata laluan VPN anda ketika diminta dan ketuk butang log masuk. Ketik kotak centang “Ingat Kredensial” (tangkapan skrin kiri di bawah).

Anda kini harus melihat status dan maklumat sesi yang tersambung yang bermaksud VPN anda aktif dan semua lalu lintas kini diselaraskan dengan selamat melalui VPN (tangkapan skrin kanan di bawah).

TorGuard VPN untuk Android

Versi terbaru ini dipasang tanpa memerlukan root pada peranti Android 4.x. Sebagai tambahan kepada klien VPN khusus mereka, TorGuard juga mempunyai panduan untuk mengkonfigurasi peranti Andriod secara manual untuk PPTP, L2TP / IPsec, dan OpenVPN dan membolehkan mereka mengakses rangkaian VPN mereka.

Lawati TorGuard

Ujian Kelajuan TorGuard

TorGuard berjaya dalam ujian kelajuan kami. Kelajuan pelayan mereka di Miami sangat baik. Anda harus berpuas hati dengan kelajuan rangkaian mereka untuk kebanyakan aplikasi berdasarkan ujian kami. Ujian ini dijalankan menggunakan klien TorGuard Lite Windows dengan protokol OpenVPN (UDP) pada pelayan menggunakan BF cipher.

Ujian Kelajuan TorGuard

Seperti yang anda lihat, terdapat perbezaan kelajuan 10% antara sambungan terus ke ISP saya dan sambungan ke pelayan di Miami. Seperti yang dijangkakan, terdapat kehilangan kelajuan sambungan tetapi untuk keselamatan tambahan yang disediakan oleh enkripsi, ini adalah pertukaran yang adil. Dengan kelajuan hampir 46 Mbps, anda seharusnya tidak menghadapi masalah melayari internet, memuat turun fail, atau streaming media dari penyedia kegemaran anda secara anonim.

Kajian TorGuard: Kesimpulan

TorGuard telah lama berada di ruang privasi dan telah membina reputasi baik untuk perkhidmatan yang mereka tawarkan. Rangkaian mereka mempunyai lebih daripada 1250 pelayan gigabit + di lebih dari 42 negara di seluruh dunia. Polisi tanpa log mereka, juga, dasar privasi yang jelas menunjukkan bahawa mereka memandang serius privasi anggotanya.

TorGuard menyokong protokol PPTP, L2TP / IPsec, OpenVPN (TCP / UDP), SSTP, dan IKEv2 yang menjadikan perkhidmatan mereka serasi dengan kebanyakan peranti termasuk Blackberry, router DD-WRT, dan bahkan Boxee Box (PPTP sahaja). Mereka memiliki perisian khusus untuk Windows, Mac OS X, Linux, iOS, Android, dan penyemak imbas Google Chrome. Mereka juga menjual router yang telah dikonfigurasi sebelumnya untuk menggunakan perkhidmatan mereka bagi mereka yang mengalami masalah dari segi teknikal.

Perkara yang paling saya gemari mengenai perkhidmatan ini:

 • Mudah digunakan perisian khas untuk Windows, Mac, dan Linux
 • Aplikasi untuk penyemak imbas iOS, Android, Google Chrome
 • Harga potongan untuk rancangan berjangka pada semua perkhidmatan
 • Dasar tanpa log yang telus
 • Kaedah pembayaran yang lebih tanpa nama seperti kad hadiah dan Bitcoin
 • Akaun e-mel yang disulitkan 10 MB percuma dengan keahlian VPN
 • Stealth (obfsproxy untuk OpenVPN) untuk pelanggaran firewall
 • Sokongan P2P
 • Sokongan untuk banyak protokol termasuk PPTP, L2TP / IPsec, OpenVPN (UDP / TCP), SSTP, dan IKEv2

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Penyatuan dokumentasi laman web mereka dengan lebih baik
 • Navigasi laman web lebih mudah
 • Tunjukkan peratusan penggunaan untuk setiap pelayan
 • Kurangkan masa menunggu di beberapa pelayan

Anda boleh menggunakan TorGuard VPN untuk menikmati streaming media, menjaga keselamatan data semasa menggunakan wi-fi awam, menjaga ISP anda daripada memantau kebiasaan penyemak imbas anda, dan mengatasi penapisan. Selain itu, bagi mereka yang ingin P2P, TorGuard bermula dari kepercayaan bahawa anda seharusnya dapat BitTorrent tanpa nama dan percaya bahawa anda seharusnya dapat P2P dengan privasi sepenuhnya. Ini dibuktikan dengan nama mereka yang berasal dari konsep menjaga privasi seseorang semasa menggunakan BitTorrent. Manfaatkan jaminan 7 hari mereka dan menilai sendiri perkhidmatan mereka. Sekiranya anda gemar menggunakan VPN mereka, anda boleh mendaftar dengan hanya $ 5 sebulan.

Lawati TorGuard

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me