Pada Januari 2016, Anonabox pasukan memperkenalkan tiga peranti baru di Pameran Elektronik Pengguna (CES) 2016 di Las Vegas. Setelah diperoleh tahun lalu, Anonabox mendapat permulaan baru dengan peranti Pro, Tunneler, dan Fawkes baru mereka. Saya akan memfokuskan tinjauan saya pada versi Pro dan Tunneler kerana mereka menyokong VPN. Anonabox pada mulanya bekerjasama dengan HideMyAss dan baru-baru ini VyprVPN untuk menyediakan antara muka khusus dan 30 hari VPN percuma dengan pembelian kedua-dua peranti. Skrin penyediaan VPN mereka menjadikannya sangat mudah untuk disambungkan ke salah satu perkhidmatan VPN. Ketahui bagaimana anda dapat melindungi privasi anda semasa dalam perjalanan dengan Anonabox.

Penghala VPN Anonabox

Walaupun kami paling berminat untuk mengkaji peranti yang menyokong VPN, perlu diketahui bahawa Anonabox mempunyai rangkaian produk yang lengkap. Kesemuanya, kecuali untuk The Tunneler, berfungsi sebagai penghala Tor. Sebelum membuat tinjauan, saya ingin meluangkan masa untuk berkongsi gambaran ringkas mengenai barisan produk Anonabox penuh.

Peranti Anonabox & Harga

Berikut adalah alat yang boleh anda beli secara langsung dari Anonabox atau melalui Amazon. Mereka yang membeli secara langsung melalui laman web mereka mempunyai pilihan untuk membayar dengan kad kredit, PayPal, atau Bitcoin melalui BitPay. Kami sangat gembira melihat mereka menerima Bitcoin.

Peranti Anonabox

  • Asal – Pasang dan mainkan penghala Tor dengan kata laluan perkakasan
  • Fawkes – Tor router, jambatan, relay, atau keluar dengan range extender
  • Terowong – Penghala VPN dengan integrasi HMA dan pelanjutan jarak jauh
  • Pro – VPN dan penghala Tor, integrasi HMA, perkongsian fail USB dan banyak lagi

Kami akan fokus pada peranti Tunneler ($ 99) dan Pro ($ 119,99) kerana mereka menyokong sambungan VPN. Untuk perbezaan harga $ 20 saya sangat mengesyorkan versi Pro. Ia mempunyai pemproses yang lebih pantas, lebih banyak memori, dan kemampuan berkongsi fail USB. Anda juga boleh menggunakannya sebagai pelayan web untuk hosting .onion.

Antara Muka VPN – Tunneler & Pro

Peranti Anonabox Tunneler dan Pro masing-masing menyokong VPN dan dilengkapi dengan muka VPN untuk HideMyAss dan VyprVPN. Halaman ini membolehkan anda menyambung ke pelayan dengan mudah. Yang perlu anda buat ialah memasukkan nama pengguna dan kata laluan HMA atau VyprVPN anda. Dari sana skrin menawarkan kotak dropdown dengan setiap pelayan disenaraikan. Ini juga memberi anda pilihan antara sambungan TCP dan UDP. Kedua-dua peranti Pro dan Tunneler hadir dengan perkhidmatan HMA Pro VPN percuma selama 30 hari. Pakej ini merangkumi kad dengan kod akses yang anda masukkan di laman VyprVPN atau HMA untuk menebus bulan perkhidmatan percuma.

  Kajian VPN Buffered

Apa yang Harapkan

Pemikiran asal saya adalah memasukkan serangkaian tangkapan layar yang menunjukkan penyediaan Anonabox dan antara muka VPN. Sekiranya anda berminat untuk melihat sisi teknikal penyediaan dan penggunaan Anonabox, maka saya cadangkan anda memuat turun salah satu panduan terus dari laman web mereka. Anda akan menerima buku kecil berwarna dengan maklumat yang sama di dalam kotak untuk mana-mana produk mereka. Walaupun begitu saya mengesyorkan memuat turun panduan yang berkaitan. Saya seorang pemasa lama dan memerlukan pembesar untuk melihat arahan yang disertakan. Versi dalam talian dalam bentuk PDF dan memberikan semua yang anda perlukan.

Saya melayan Anonabox Tunneler dan Pro sama seperti yang saya lakukan pada penghala. Untuk memulakan, saya menyambungkannya ke komputer riba melalui port LAN. Setelah menyambungkan kabel Ethernet saya pergi ke URL yang mereka berikan dalam panduan persediaan. URL berbeza antara versi. Setelah log masuk, saya dengan cepat menukar kata laluan untuk peranti tersebut dan pergi ke persediaan WAN. Di sinilah anda dapat menyambungkan peranti ke rangkaian semasa anda. Dalam kes saya, ia adalah rangkaian tanpa wayar di pejabat saya. Sama seperti jaringan wifi di lapangan terbang, hotel, atau Starbucks. Itulah sebenarnya peranti itu. Ini akan membantu melindungi privasi anda semasa dalam perjalanan.

Peranti Anonabox akan mengingati sambungan Wifi sehingga anda ingin memahami antara muka. Pasukan Anonabox telah mengumpulkan blog jawatan ini berfungsi dengan baik untuk menerangkan bagaimana memanfaatkan sepenuhnya sambungan wifi dan cara menetapkan semula peranti jika anda perlu melakukannya. Kedua-dua peranti yang kami uji menjalankan tugasnya dengan baik. Mereka membantu memastikan privasi kami pada pelbagai peranti yang disambungkan melalui rangkaian tanpa wayar. Menyiapkannya memerlukan sedikit masa. Itu tidak buruk tetapi saya cadangkan anda mempunyai latar belakang teknikal dan mungkin pengalaman rangkaian. Saya tidak mengharapkan ayah saya hanya duduk dan mengkonfigurasi Anonabox.

  Semakan VPN SpyOff 2023

Antaramuka VPN HMA Pro

Kedua-dua Anonabox Tunneler dan Pro menyertakan skrin untuk menyambung ke HideMyAss VPN. Antara muka VPN HMA sangat mudah digunakan. Anda tidak perlu mengetahui apa-apa mengenai aspek teknikal VPN untuk menyambung ke pelayan HMA. Anda hanya memerlukan nama pengguna dan kata laluan yang diberikan oleh HMA. Seperti yang telah disebutkan sebelumnya dalam tinjauan, peranti Anonabox anda dilengkapi dengan akses HMA VPN percuma selama 30 hari. Sebaik sahaja anda mendaftar untuk perkhidmatan tersebut, anda akan mahu membuka skrin antara muka VPN. Panduan persediaan akan memandu anda melalui prosesnya.

VPN HMA Anonabox

Anda boleh melayari laman web Anonabox untuk melihat arahan persediaan untuk semua peranti mereka tetapi saya ingin teruskan dan berkongsi skrin antara muka VPN. Tiga bidang pertama ditutup tetapi mereka sangat lurus ke hadapan. Anda boleh menandai atau mencentang kotak untuk mengaktifkan VPN. Setelah memasukkan nama pengguna dan kata laluan anda, langkah seterusnya adalah memilih lokasi pelayan VPN. HMA menguruskan rangkaian pelayan VPN yang besar di seluruh dunia dan anda mempunyai akses kepada mereka semua. Sambungkan ke mana-mana pelayan menggunakan OpenVPN TCP atau UDP. Pilih pelayan dan biarkan peranti Anonabox menguruskan yang lain.

Antaramuka Anonabox VyprVPN

HMA bukan satu-satunya VPN yang tersedia untuk Anonabox lagi. Pasukan mereka bekerjasama dengan Golden Frog untuk membangunkan antara muka yang sangat baik untuk pengguna VyprVPN. Anda boleh menyambung ke lokasi pelayan dengan mudah dan memilih tahap protokol / enkripsi dari antara muka pengguna Anonabox Pro atau Tunneler. Setelah disambungkan maklumat anda akan disulitkan melalui rangkaian VyprVPN. Saya rasa penting untuk menyebut bahawa VyprVPN adalah penyedia VPN peringkat 1 yang bermaksud bahawa mereka menguruskan semua aspek perkhidmatan VPN mereka. Bermula dari aplikasi desktop dan mudah alih mereka dan meluas ke perkakasan dan rangkaian mereka. Ini memberi anggota lapisan perlindungan privasi tambahan kerana pasukan VyprVPN mempunyai kawalan penuh ke atas rangkaian mereka.

Antara muka Anonabox VyprVPN

Seperti yang anda lihat dari tangkapan skrin di atas, antara muka Anonabox untuk VyprVPN hadir dengan baik. Lebih penting lagi ialah hakikat bahawa memerlukan sedikit maklumat untuk menyambung ke rangkaian mereka dan menyulitkan data anda. Mula-mula anda mahu mendaftar untuk VyprVPN. Sekiranya anda belum mempunyai akaun, anda boleh menggunakan pautan di sebelah kiri halaman persediaan untuk menebus kod promo anda. Anda harus mempunyai kad dengan kod promo selama 30 hari VyprVPN percuma dengan peranti anda. Sekiranya anda tidak memilikinya, lihat kembali ke dalam kotak. Ia akan mempunyai kad promo untuk kedua-dua VyprVPN dan HMA. Setelah anda mendaftar, masukkan alamat e-mel anda (atau nama pengguna) dan kata laluan ke antara muka. Dari sana anda boleh memilih antara 60+ lokasi pelayan VyprVPN di 47 negara. Walaupun anda boleh mengubah protokol, saya cadangkan menggunakan pilihan lalai OpenVPN – 160-bit untuk gabungan kelajuan dan privasi yang baik. Setelah siap klik pada “Simpan dan Terapkan” dan kemudian klik kotak “Aktifkan VPN” bila-bila masa anda mahu menyambung. Itu sahaja untuk menggunakan VyprVPN pada peranti Anonabox baru anda.

  Ulasan OpenVPN: VPN untuk Kegunaan Peribadi dan Perniagaan

Kesimpulannya

Saya seronok menguji Anonabox Pro dan Tunneler. Dengan perbezaan $ 20, saya pasti akan mengesyorkan versi Pro. Anda akan mendapat CPU yang lebih pantas, lebih banyak memori, dan kemampuan berkongsi fail USB. Adakah Anonabox Pro sempurna? Tidak, tetapi ini bertujuan untuk melindungi keselamatan anda semasa berada di rangkaian wifi. Anda boleh membawanya ke dalam beg komputer riba atau poket anda. Saya tidak mengesyorkan menggunakannya di rumah kerana kehilangan kelajuan. Sebaliknya anda harus bergantung pada Anonabox Pro semasa anda dalam perjalanan. Sama ada ke Starbucks di jalan atau separuh jalan di seluruh dunia.

Semasa pertama kali menerima peranti dan membuka kotak, saya cadangkan anda segera menetapkan kata laluan pentadbir dan membaca panduan konfigurasi. Mereka mempunyai set lengkap yang dikemas kini panduan dalam talian. Mereka juga mempunyai berguna jawatan untuk membantu anda memahami bagaimana sambungan wifi berfungsi melalui peranti. Saya percaya siri peranti Anonabox sangat sesuai untuk pengguna dengan latar belakang teknikal. Saya akan teragak-agak untuk mengesyorkannya kepada ibu bapa saya kerana mereka akan merasakan keselamatan yang salah sekiranya mereka gagal mengkonfigurasi peranti dengan betul. Dengan itu, saya sangat selesa mengesyorkannya kepada mereka yang mempunyai latar belakang teknikal dan sedikit pengalaman rangkaian rumah. Lawati Anonabox.com untuk belajar lebih lagi.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me