Perkhidmatan Astrill VPN terletak di Republik Seychelles yang mempunyai undang-undang Internet liberal. Mereka telah berada di industri VPN sejak 2009. Layanan ini serasi dengan berbagai sistem operasi termasuk Windows, Mac OS X, iOS, Android, dan Linux. Selain itu, pasukan Astrill telah mengembangkan perisian khusus dan aplikasi mudah alih untuk memudahkan sesiapa sahaja mengakses rangkaian VPN mereka. Astrill akan membantu anda menjaga keselamatan dan lebih tanpa nama semasa melayari Web di rumah atau di tempat liputan Wi-Fi kegemaran anda. Ini juga membolehkan anda mengatasi penapisan Internet yang ditaja tempatan dan negeri. Astrill cukup popular bagi mereka di daratan China.

Kajian VPN Astrill 2017

Harga dan Tawaran Istimewa

Cara Astrill menilai perkhidmatan mereka adalah unik. Seperti kebanyakan penyedia VPN, mereka menawarkan rancangan berjangka. Namun, mereka tidak menawarkan langganan bulanan. Rancangan mereka merangkumi tiga bulan, enam bulan, dan satu tahun.

Harga VPN Astrill

Seperti kebanyakan penyedia VPN, Astrill menawarkan potongan untuk rancangan jangka panjang. Mendaftar selama satu tahun akan menjimatkan lebih banyak wang. Rancangan semasa mereka adalah seperti berikut:

 • Langganan 3 bulan $ 29.95 ($ 9.98 sebulan);
 • Langganan 6 bulan $ 39.95 (jimat 33%);
 • Langganan 1 tahun $ 69.95 (jimat 42%). Pada masa ini, ini juga merangkumi StealthVPN percuma.

Ini bermaksud bahawa setahun perkhidmatan VPN berfungsi hanya $ 5,83 sebulan.

Jadi, apa yang anda dapat dengan wang anda dengan Astrill VPN? Perkhidmatan asas mereka merangkumi faedah berikut:

 • Akses ke seluruh dunia – Anda boleh mendapatkan IP maya dari lebih daripada 335 pelayan yang meliputi 50+ negara yang berbeza.
 • Tanpa nama melayari laman web – Perkhidmatan mereka menggunakan pengalamatan IP bersama dinamik sehingga anda berkongsi IP dengan pelanggan VPN lain dan memperoleh yang baru apabila anda menyambung atau menukar pelayan dengan lebih dari 85,000 IP tersedia.
 • Pelbagai protokol VPN – Anda boleh menggunakan protokol berikut: OpenWeb (tidak disyorkan untuk keselamatan, hanya untuk pembatasan geo), OpenVPN, PPTP, L2TP / IPSec, Cisco IPSec, SSTP, dan IKEv2 untuk menyambung ke rangkaian mereka.
 • Pelbagai platform disokong – Windows, Mac OS X, Linux, iOS, Android, WiFi Routers (DD-WRT, Tomato / TomatoUSB, firmware Asus Merlin / RMerl / ASUSWRT-Merlin), Synology NAS, Chrome OS dan lain-lain yang menggunakan protokol yang disokong.
 • Lebar jalur tidak terhad – Anda tidak mempunyai had jumlah data yang anda muat naik atau muat turun atau kali anda menukar pelayan semasa bersambung ke rangkaian Astrill VPN.
 • Sambungan serentak – Anda boleh menyambungkan satu desktop / komputer riba dan satu peranti mudah alih pada masa yang sama. Perisian klien Astrill mesti digunakan untuk menghubungkan kedua-dua peranti dan anda tidak dapat menyambungkan dua jenis peranti yang sama tanpa membeli alat tambah.
 • Perlindungan penyulitan – Cipher penyulitan kawalan menggunakan SSL 256-bit dengan RSA 2048-bit. Lalai penyulitan data ke Blowfish 128 bit dengan akses ke AES 128 dan 256 bit.
 • Akses Torrent dan P2P – Beberapa lokasi pelayan Astrill VPN menyokong BitTorrent dan perisian perkongsian fail lain.
 • Atasi sekatan geografi dan penapisan – Akses hiburan dalam talian dari beberapa laman media streaming yang paling popular di pelbagai lokasi dan terokai Internet yang lebih terbuka.
 •  Sokongan – Dapatkan bantuan melalui Wiki, tiket e-mel, sembang langsung (24/7), dan bahkan bantuan desktop jarak jauh.

Ciri Tambah

Sebagai tambahan kepada perkhidmatan asas mereka, Astrill VPN memasarkan sejumlah tambahan (tambahan setiap bulan). Ini termasuk yang berikut:

 • Firewall NAT (+ $ 5) – mencegah perisian berniat jahat atau lalu lintas Internet lain tidak dapat mengakses sistem anda semasa disambungkan ke pelayan mereka;
 • Pelan Rumah (+ $ 5) – membolehkan anda menyambungkan sehingga 5 peranti pada masa yang sama;
 • StealthVPN (+ $ 2) – meningkatkan keselamatan anda dengan penyulitan 2 lapisan. Ia berfungsi pada Windows / Mac / Linux dan membolehkan pengalaman Internet yang lebih terbuka di negara-negara dengan penapisan tinggi, seperti China, UAE, Syria, dan lain-lain;
 • ProAddon (+ $ 5) – termasuk StealthVPN dan RouterPro VPN. RouterPro VPN adalah enkripsi 2-lapisan untuk router dan memberikan faedah yang sama untuk penghala anda seperti yang dilakukan StealthVPN untuk PC atau komputer riba anda.
 • Perkongsian VPN (+ $ 1) – membolehkan anda berkongsi perkhidmatan sambungan OpenVPN atau StealthVPN pada komputer desktop anda (Windows, Mac, atau Linux) ke peranti lain di rangkaian rumah anda;
 • CryptoPlus (+ $ 2) – menambah sekumpulan algoritma penyulitan data bukan NSA yang lebih selamat: BlowFish 256-512-bit, CAST 128-512 bit, dan Camellia 128-256 bit kepada yang tersedia dengan perkhidmatan asas;
 • Pelan VIP (+ $ 10) – termasuk StealthVPN serta akses ke pelayan VPN yang disambungkan terus ke penyedia China (ini memberikan kelajuan yang lebih baik dan mempunyai latensi lebih rendah bagi mereka yang memerlukan akses dari daratan China);
 • IP Persendirian (+ $ 5 / IP) – memberi anda alamat IP yang tidak dikongsi sehingga anda dapat mengakses ke semua port dan menjadi tuan rumah perkhidmatan anda sendiri jika dikehendaki.

Anda boleh membayar Astrill VPN menggunakan kad kredit / debit. Ini termasuk yang berikut: Visa, MasterCard, American Express, Discover, Diners Club, JCB, Maestro, Switch and Solo, Dankort, CartaSi, PostePay, Carte Bleue, Euro 6000, dan UnionPay. Sekiranya anda ingin membelinya menggunakan eWallet, mereka menerima PayPal dan PerfectMoney. Membayar dengan cara ini membolehkan anda memusatkan pembelian dalam talian anda. Akhirnya, mereka juga menerima pembayaran melalui AliPay, Perfect Money, WechatPay, BitCoin dan transfer bank. Menggunakan Bitcoin dapat menjadikan anda lebih tidak dikenali.

Lawati Astrill VPN

Percubaan VPN Astrill Percuma

Astrill VPN mempunyai percubaan percuma selama 7 hari untuk perkhidmatan mereka bagi mereka yang tidak pernah mencubanya. Sebelum mendaftar atau membeli langganan untuk perkhidmatan mereka, anda mesti membuat dan mengesahkan akaun anda. Ini adalah proses berbilang langkah. Mula-mula anda mesti memilih rancangan anda dari pilihan semasa. Kemudian anda perlu memasukkan alamat e-mel yang anda mahukan pasukan sokongan menghantar pautan pengesahan anda dan mengisi Captcha untuk membuktikan bahawa anda bukan bot. Akhirnya tekan butang “Langkah seterusnya”. Anda akan melihat skrin yang mengesahkan bahawa pautan telah dihantar ke alamat e-mel anda yang ditentukan.

Penyediaan Akaun VPN Astrill 1-2

Setelah mengklik pautan di e-mel anda, anda akan dikembalikan untuk memasukkan lebih banyak maklumat untuk keahlian anda. Mulakan dengan nama depan, nama belakang, dan kata laluan anda. Sahkan kata laluan anda dan kemudian klik butang “Langkah seterusnya”. Anda kemudian akan melihat skrin yang meminta anda memberikan nombor telefon bimbit di mana mereka boleh menghantar kod SMS 4 digit untuk mengesahkan akaun anda. Setelah memasukkan nombor, klik pada butang “Kirimkan saya SMS”. Anda mungkin perlu menunggu hingga 10 minit untuk menerima kod anda. Setelah anda menerima kod SMS, masukkan dan klik butang “Sahkan sekarang”. Kami menghadapi kesukaran untuk mendapatkan kod sehingga kami membuat tiket sokongan mengenai kegagalan pengesahan. Kami mengulangi prosedur dan kemudian dapat mengesahkan akaun kami.

Astrill VPN Akaun Langkah23

Anda mesti terlebih dahulu memeriksa dan menerima syarat perkhidmatan sebelum pengesahan anda selesai. Perhatikan bahawa anda tidak boleh menggunakan perkhidmatan Astrill VPN untuk tujuan komersial atau dengan jenis perisian apa pun yang spam atau mengulangi tindakan secara berterusan (ini termasuk program seperti Google SEO). Setelah anda memahami TOS dan menerimanya, klik ya untuk menyelesaikan proses pengesahan dan selesaikan pembayaran langganan anda. Kami yakin proses penyediaan akaun yang rumit ini adalah untuk membantu mereka mengelakkan akaun palsu. Namun, kami berpendapat bahawa Astrill VPN memerlukan banyak maklumat peribadi untuk syarikat privasi. Tangkapan skrin terakhir di bawah menunjukkan kawasan keahlian di mana anda dapat melihat semua butiran akaun anda.

Akaun Astrill VPN Langkah34

Astrill VPN tidak mempunyai jaminan wang dikembalikan tetapi yang mereka tawarkan adalah bayaran balik bersyarat selama 7 hari. Sekiranya anda memilih untuk menggunakan jejak percuma selama 7 hari, anda tidak layak mendapat pengembalian wang kerana mereka merasakan anda mempunyai masa untuk menguji perkhidmatan sebelum membayarnya. Walau bagaimanapun, jika anda tidak mendaftar untuk percubaan percuma dan bertekad untuk tidak menjadi masalah dengan peralatan anda, maka anda mungkin akan menerima bayaran balik. Ini berlaku sekiranya kakitangan teknikal tidak dapat menyelesaikan masalah anda dalam masa 7 hari. Namun, ketahuilah bahawa bayaran balik ini sepenuhnya mengikut budi bicara pasukan Astrill. Dasar ini meningkatkan hakikat bahawa mereka tidak menawarkan akaun bulanan.

Lokasi Rangkaian dan Pelayan

Rangkaian VPN Astrill bersaiz sederhana. Ia terdiri daripada lebih daripada 330 pelayan di 50+ negara. Ini merangkumi lokasi pelayan di setiap benua utama termasuk Afrika, Asia, Eropah, Amerika Utara, Oceania, dan Amerika Selatan. Oleh kerana mereka mempunyai lokasi di pantai timur dan barat Amerika Syarikat, mereka dapat mengurangkan kependaman untuk pengguna Asia dan juga orang Eropah. Mereka yang menghubungkan dari Asia ke Amerika Syarikat harus menggunakan lokasi pantai barat dan mereka yang dari Eropah harus menghubungkan ke pantai timur. Lokasi pelayan semasa merangkumi negara-negara berikut:

 • Afrika – Mesir, Afrika Selatan
 • Asia – China (hanya untuk pengguna VIP), Hong Kong, India, Israel, Jepun, Republik Korea, Malaysia, Persekutuan Rusia, Singapura, Taiwan, Thailand, Turki, Vietnam
 • Eropah – Austria, Belgia, Bulgaria, Republik Ceko, Denmark, Finlandia, Perancis, Jerman, Yunani, Hungaria, Ireland, Itali, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Republik Moldova, Belanda, Norway, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Sepanyol , Sweden, Switzerland, Ukraine, United Kingdom
 • Amerika Utara – Kanada, Mexico, Amerika Syarikat
 • Oceania – Australia, New Zealand
 • Amerika Selatan – Argentina, Brazil

Astrill VPN mempunyai lokasi di semua benua utama kecuali Antartika. Ini biasanya berlaku untuk penyedia VPN yang besar. Mereka mempunyai pelayan di lokasi popular seperti Australia, Kanada, Perancis, Jerman, Belanda, United Kingdom, Amerika Syarikat dan lain-lain. Pelayan diedarkan di negara masing-masing yang menyediakan akses ke pelbagai alamat IP maya di setiap negara. Ini bermaksud bahawa anda akan mendapat akses ke beberapa sumber media streaming terbaik di dunia semasa bersambung ke VPN. Rangkaian mereka bahkan merangkumi pelayan VPN maya untuk streaming kandungan di banyak negara untuk meningkatkan prestasi rangkaian. BitTorrent dan perkongsian fail secara umum dibenarkan di beberapa pelayan.

Lawati Astrill VPN

Maklumat Privasi dan Pembalakan

Astrill VPN mempunyai kebijakan tanpa log ketika datang ke lalu lintas VPN anda. Mereka tidak menyimpan catatan mengenai alamat IP yang anda gunakan, data yang anda kirimkan, atau laman web yang anda lawati. Namun, mereka mengumpulkan dan menyimpan banyak maklumat peribadi mengenai anda melalui hubungan dengan kakitangan mereka.

2.1. Astrill.com mengumpulkan maklumat dalam beberapa cara dari pelbagai bahagian laman web kami. Astrill.com mengumpulkan beberapa maklumat peribadi semasa anda mula-mula mengakses laman web kami. Kami mungkin meminta nama, alamat e-mel, dan maklumat peribadi anda yang lain bergantung pada interaksi anda dengan laman web.

2.2. Sebagai tambahan kepada maklumat yang kami kumpulkan semasa akses awal anda ke laman web kami, kami mungkin meminta maklumat peribadi anda pada waktu lain, termasuk (tetapi tidak terhad kepada) ketika anda membuat pembelian melalui kedai dalam talian kami, ketika anda memasuki promosi atau peraduan dan semasa anda menjawab tinjauan. Contohnya, semasa anda membuat pembelian melalui kedai dalam talian kami, kami mengumpulkan beberapa item maklumat peribadi, termasuk alamat pengebilan dan penghantaran anda, nombor telefon, maklumat kad kredit, dan maklumat lain yang diperlukan untuk menyelesaikan transaksi.

Mereka menyimpan semua maklumat yang dikumpulkan mengenai pelanggan mereka di pelayan mereka sendiri yang terletak di Republik Seychelles. Tidak ada yang disimpan di pelayan asing. Selain tidak menyimpan log sesi, VPN Astrill menggunakan perkongsian alamat dinamik yang akan menyukarkan pengasingan lalu lintas pengguna individu. Mereka memberikan anda alamat IP baru setiap kali anda menyambung ke salah satu pelayan VPN mereka dan mempunyai lebih dari 85,000 alamat IP yang tersedia. Seperti biasa, kami mengesyorkan agar anda memeriksa Dasar Privasi dan TOS Astrill VPN untuk menentukan sendiri apakah itu boleh diterima oleh anda.

Perincian Keselamatan dan Protokol

Astrill VPN menyokong pelbagai protokol VPN di rangkaian mereka. Ini termasuk OpenWeb, OpenVPN, PPTP, L2TP / IPSec, Cisco IPSec, StealthVPN, SSTP dan IKEv2. Perisian khusus mereka menyokong tiga protokol utama: OpenWeb, OpenVPN, dan StealthVPN.

Dua daripadanya adalah hak milik dan tidak banyak yang diketahui mengenainya. OpenWeb adalah protokol rekayasa dalaman yang pada asalnya hanya untuk penyemak imbas tetapi kini membolehkan semua aplikasi dijalankan melaluinya. Ia berdasarkan SSL 256 tetapi sangat sedikit yang diketahui mengenainya, jadi saya hanya mengesyorkannya untuk menyekat sekatan geo dan bukan untuk tujuan keselamatan. SteathVPN adalah protokol OpenVPN yang diubahsuai yang menggunakan dua lapisan enkripsi untuk menyamarkan trafik VPN anda agar tidak dikenali sebagai berasal dari VPN. Akibatnya, ini boleh menyebabkan kelajuan sambungan lebih perlahan. Ini memungkinkan untuk menipu pemeriksaan paket yang mendalam dan mengatasi penapisan di China, Syria, dan negara-negara lain yang disensor Internet.

OpenWeb adalah protokol lalai yang digunakan oleh klien dan aplikasi Astrill tersuai. Kami hanya mengesyorkan OpenWeb untuk mengakses laman web terhad geo untuk streaming hiburan. Sekiranya matlamat anda adalah untuk mengatasi GFW China atau ISP negara yang menyekat dan disensor, maka anda harus menggunakan protokol StealthVPN.

Pelaksanaan Astrill OpenVPN lalai ke Blowfish-128 bit untuk penyulitan data kerana mereka menyukai beberapa yang lain percaya algoritma yang diluluskan oleh NSA mungkin terganggu. Walau bagaimanapun, jika anda tidak mempercayai ini, perisian desktop akan membolehkan anda memilih AES-128 bit atau AES-256 bit. Ini adalah standard penyulitan rasmi untuk dokumen rahsia kerajaan AS. Oleh itu, data anda harus dienkripsi dengan selamat semasa menggunakan pelayan VPN Astrill. Kami mengesyorkan agar anda menggunakan bit AES-256 jika keselamatan menjadi perhatian utama anda. Sebagai alternatif, anda boleh menambah pakej CryptoVPN dan mendapatkan algoritma lain yang terbukti dan kekuatan enkripsi sehingga 512 bit.

Semasa menggunakan protokol OpenVPN, Astrill menggunakan cipher: TLSv1 / SSLv3 DHE-RSA; AES256-GCM; SHA384, 2048 bit RSA untuk fasa jabat tangan awal dan kawalan sambungan VPNnya. Data disahkan menggunakan hash mesej 160 bit ‘SHA1’ untuk pengesahan HMAC. Ini bersamaan dengan penyulitan data yang menggunakan AES-128-CBC atau penyekat yang lebih baik harus memastikan bahawa semua lalu lintas Internet anda tetap tersembunyi dari pihak ketiga yang tidak dibenarkan. Keselamatan yang diberikan oleh Astrill VPN akan memberi anda ketenangan semasa mengakses Internet dari mana sahaja.

Sokongan teknikal

Astrill VPN memberikan sokongan sembang dalam talian 24/7 365 hari dalam setahun. Sembang ini sangat responsif dan seseorang menjawab dengan segera apabila kami menggunakannya. Ini akan meminta anda untuk mengetahui jenis pertanyaan anda. Mereka mempunyai kakitangan yang tersedia untuk pertanyaan umum, penagihan, dan lebih banyak teknikal. Yang mengejutkan, kami diserahkan kepada ahli kakitangan teknikal lain untuk mendapatkan lebih banyak jawapan teknikal. Kami kagum dengan tindak balas pantas dan pengetahuan kakitangan sokongan Astrill VPN. Walaupun kami perhatikan bahawa mereka juga mengemukakan beberapa soalan untuk mendapatkan maklumat mengenai kami seperti nama dan lokasi kami. Kami berpendapat bahawa ini berkaitan dengan keinginan mereka untuk mengumpulkan lebih banyak maklumat mengenai pengguna dan menyekat akaun palsu.

Selain perkhidmatan sembang dalam talian mereka yang sangat baik, Astrill VPN juga memiliki laman web Wiki yang dapat diakses melalui pautan “Persiapan” di menu utama laman web mereka. Ia memiliki panduan penyediaan visual untuk menggunakan perkhidmatan mereka dengan pelbagai peranti dan protokol. Ini meliputi kedua-dua perisian khusus dan penyediaan manual untuk protokol lain yang disokong. Beberapa juga menyertakan video. Gambar di bawah menunjukkan halaman “Hubungi kami” mereka yang juga dapat diakses dari menu utama.

Sokongan VPN Astrill

Selain itu, Astrill VPN mempunyai sistem tiket e-mel yang secara automatik membalas bahawa mereka akan menghubungi anda dengan jawapan dalam masa 24 jam tetapi biasanya lebih cepat dari itu. Anda juga boleh menghubungi mereka melalui telefon atau Skype. Mereka mengekalkan kehadiran media sosial di youTube, Facebook, Twitter, LinkedIn, dan Google+. Mereka juga dapat memberikan bantuan melalui akses jarak jauh. Laman blog mereka tergendala ketika kami mengujinya.

Lawati Astrill VPN

Ujian Hands-On Perkhidmatan Astrill VPN

Memuat turun Astrill VPN Custom Apps

Astrill VPN telah mengembangkan perisian untuk Windows, Mac OS X, iOS, Android, dan Linux untuk mempermudah penggunaan perkhidmatan mereka dengan banyak peranti. Aplikasi ini boleh dimuat turun dari halaman “Muat turun” dengan memilih pautan “Tunjukkan semua pilihan” dan kemudian mengklik OS pilihan anda. Aplikasi Android dan iOS mengambil satu langkah tambahan. Memilih salah satu dari ini membawa anda ke kedai masing-masing (iTunes atau Google Play). Setelah sampai di sana, anda boleh menyelesaikan proses pemasangan.

Muat turun Perisian VPN Astrill

Spesifikasi untuk platform ini untuk menjalankan perisian Astrill VPN adalah seperti berikut:

 • Android 4.0 dan lebih tinggi
 • iOS 7 atau lebih baru
 • Windows Windows 2000, XP, Vista, 7, 8, 10 (32 & 64-bit)
 • Microsoft Windows XP, Vista, 7, 8 (32 & 64-bit) melalui Astrill VPN Dialer 1.1
 • Linux DEB 32 bit, DEB 64 bit; Linux RPM 32 bit, RPM 64 bit

Perisian Desktop (Windows, Mac OS X, dan Linux) menggunakan OpenWeb sebagai protokol lalai dengan OpenVPN sebagai protokol pilihan. SteathVPN tersedia jika anda membelinya atau melanggan sekurang-kurangnya satu tahun perkhidmatan. Peranti mudah alih Android menawarkan pilihan antara protokol OpenWeb dan StealthVPN ketika menjalankan aplikasi Astrill VPN. Peranti iOS menggunakan protokol lalai yang ditetapkan dalam aplikasinya. Sekiranya anda ingin menggunakan protokol lain yang disokong dengan peranti anda, maka buka halaman penyediaan VPN Astrill di Wiki dengan memilih “Persediaan” di menu laman utama.

Persediaan Perisian Astrill VPN di Wiki

Setelah halaman ini dibuka, pilih ikon untuk peranti yang ingin anda gunakan dengan perkhidmatannya. Kemudian pilih pautan ke protokol yang ingin anda gunakan dengan peranti anda. Ini akan membuka panduan bergambar untuk membantu anda.

Lawati Astrill VPN

Memasang Pelanggan Windows Astrill VPN

Setelah anda memuat turun fail persediaan untuk klien Windows Astrill VPN ke komputer anda, jalankan sebagai pentadbir. Ini akan memulakan proses pemasangan. Pemasangannya mudah. Cukup pilih “Seterusnya” di kebanyakan layar untuk melanjutkan hingga layar “Selesai” ditampilkan. Mula-mula anda akan melihat skrin selamat datang, diikuti dengan TOS yang mesti anda terima sebelum meneruskan. Selepas beberapa skrin lalai, anda akan melihat skrin untuk memasang penyesuai Astrill VPN. Pasang. Ini akan mengambil masa beberapa minit jadi bersiaplah untuk menunggu. Akhirnya wizard persediaan akan selesai dan anda harus menekan “Selesai”. Bersedia kerana ini akan menghidupkan semula komputer anda untuk menyelesaikan persediaan pelanggan Windows Astrill VPN pada PC atau komputer riba anda.

Apabila mesin anda memuat semula Windows, klik pada ikon Astrill VPN untuk membuka klien. Apabila pelanggan dibuka untuk pertama kalinya, anda perlu memasukkan butiran akaun anda. Masukkan alamat e-mel dan kata laluan yang anda gunakan untuk membuat akaun Astrill VPN anda dan kemudian klik “Login”.

Skrin Log Masuk Pelanggan Windows Astrill VPN

Anda boleh memilih untuk mengingat kata laluan anda sehingga anda tidak perlu memasukkannya semula setiap kali anda melancarkan klien. Anda juga boleh memilih untuk melancarkan klien secara automatik dengan Windows. Oleh kerana anda mesti mempunyai akaun untuk menggunakan perisian Astrill VPN, ada juga pautan untuk membuatnya, dan juga, dapatkan kata laluan baru jika anda terlupa. Skrin ini juga mempunyai pelbagai butang media sosial.

Setelah memasukkan kelayakan masuk yang betul, skrin papan pemuka utama akan dimuat dan disambungkan ke perkhidmatan menggunakan protokol OpenWeb lalai. Dua protokol yang disertakan dengan perkhidmatan VPN asas adalah OpenWeb dan OpenVPN. Ini ditunjukkan di bawah. Perhatikan bahawa apabila kita memilih protokol OpenVPN, klien beralih.

Protokol Pelanggan Windows Astrill VPNKami akan membincangkan mengapa perkara ini berlaku apabila kami melihat setiap protokol yang bertindak kemudian dalam tinjauan kami mengenai Astrill. Tetapi pertama-tama mari kita lihat tetapan untuk protokol OpenWeb dan OpenVPN untuk klien. Mula-mula kita akan melihat bagaimana menggunakan klien untuk menyambung ke rangkaian Astrill.

Cara Menggunakan Pelanggan Astrill VPN untuk Windows

Seperti yang kita singgung sebelumnya, rancangan dasar Astrill VPN menyokong dua protokol untuk klien Windows-nya: OpenWeb dan OpenVPN. Protokol SteathVPN add-on berkelakuan sama dengan yang OpenVPN.

Pertama, mari kita gunakan protokol OpenWeb untuk menyambungkan pelayan di rangkaian Astrill. Protokol OpenWeb dipilih secara lalai dan menyambung secara automatik semasa anda membuka papan pemuka klien. Yang perlu untuk menukar ke pelayan lain adalah memilih yang baru yang anda mahu sambungkan dari senarai juntai bawah. Anda kemudian akan disambungkan ke pelayan baru anda. Tidak perlu menukar sambungan semasa menukar pelayan menggunakan protokol OpenWeb. Perubahan dari Australia 1 ke Denver 2 menggambarkan ini. Papan pemuka juga memaparkan grafik yang mewakili lebar jalur yang digunakan (muat naik dan muat turun) oleh sambungan dari masa ke masa.

Menyambung ke Rangkaian VPN Astrill dengan OpenWeb

Semasa menggunakan klien dengan protokol OpenVPN, anda mesti membuka kunci senarai pelayan terlebih dahulu dengan mematikan sambungan sebelum anda dapat menyambung ke pelayan baru. Ini ditunjukkan di bawah semasa beralih dari pelayan USA – Dallas 2 ke USA – China Optimized 4. Perhatikan kunci di sebelah lokasi ketika disambungkan ke pelayan VPN. Juga, anda akan perhatikan bahawa banyak pelayan mempunyai bintang kuning di kiri atas nama lokasi. Anda boleh menggunakan aplikasi Torrent, BitTorrent, dan P2P lain dengan pelayan ini. Graf lebar jalur juga untuk sambungan OpenVPN.

Menyambung ke Rangkaian VPN Astrill dengan Protokol OpenVPN

Walaupun tetapan dan ciri boleh sedikit menakutkan bagi pengguna VPN pemula, kebanyakan akan berpuas hati dengan lalai. Ingatlah untuk beralih ke OpenVPN apabila anda mahukan lebih banyak keselamatan. Pelanggan mudah dipasang dan disambungkan. Hanya beberapa klik yang diperlukan untuk menyambung atau memutuskan sambungan dari rangkaian Astrill VPN. Bagi mereka yang suka lebih banyak kawalan, mereka mempunyai sebilangan besar tetapan untuk anda tetapkan. Satu perkara lain yang perlu disebutkan ialah semua klien desktop: Windows, Mac OS X, dan Linux mempunyai tampilan dan nuansa yang sama. Papan pemuka hampir sama dan anda menyambung ke masing-masing menggunakan protokol yang sama.

Konfigurasi Pelanggan Windows Astrill VPN

Tetapan Pelanggan Umum

Yang pertama adalah “Antara muka pengguna”. Ini adalah tetapan pelanggan global dan hanya perlu ditetapkan sekali kerana ia berlaku untuk semua protokol. Ini mempunyai tetapan umum untuk menunjukkan klien di baki sistem dan menjaga tetingkap VPN di atas. Anda juga dapat menunjukkan menu pelayan yang lebih besar untuk mengurangkan pengguliran ketika menukar pelayan. Akhirnya, anda boleh menetapkan kunci panas untuk menukar sambungan.

Muka Pengguna Pelanggan Astrill VPN

Tetapan global yang lain adalah “Tetapan proksi”. Gunakan ini hanya jika anda perlu menggunakan proksi untuk mendapatkan akses Internet dari lokasi anda. Oleh kerana kebanyakan pengguna tidak perlu melakukan ini, lalai adalah tanpa proksi. Walau bagaimanapun, anda boleh menetapkan mana-mana jenis proksi berikut: HTTP, HTTPS, SOCKS4, SOCKS4a, SOCKS5. Cukup pilih jenis anda dan isikan medan lain untuk menyelesaikan penyediaannya.

Tetapan Proksi VPN Astrill

Tetapan pelanggan global terakhir adalah “Ubah kata laluan”. Ini membolehkan anda menukar kata laluan anda dari pelanggan. Anda mesti memasukkan kata laluan semasa anda dan kemudian membuat dan memasukkan kata laluan yang lain. Huruf itu mesti mengandungi huruf besar, huruf kecil, angka, watak khas, dan panjangnya sekurang-kurangnya 8 aksara. Ulangi kata laluan baru anda dan kemudian klik “OK” untuk menyimpan perubahan.

Astrill VPN: Tukar Kata Laluan

Tetapan protokol umum lain yang ingin kita perhatikan adalah “Tapak penapis”. Tetapan ini membolehkan anda memutuskan bagaimana laman web dilayan oleh klien VPN. Tiga pilihan di bawah OpenWeb adalah seperti berikut:

 • Terowong semua laman web – Ini adalah pengaturan yang disyorkan kerana ini adalah yang paling aman kerana semua laman web terowong melalui VPN. Ini juga memberikan perlindungan terbaik untuk privasi anda.
 • Terowong hanya laman web ini – Apabila dipilih, anda dapat menambah dan membuang laman web yang akan disalurkan. Laman web yang tidak disenaraikan tidak akan menggunakan terowong dan akan dihantar terus ke ISP anda.
 • Kecualikan laman web ini – Ini membolehkan anda menambahkan laman web untuk dihantar terus ke Internet. Laman web yang tidak disertakan di sini akan disalurkan melalui VPN. Seperti sebelumnya, klik “OK untuk menyimpan perubahan anda. Namun, mereka tidak akan mempengaruhi sehingga anda menyambung ke rangkaian VPN. Sekiranya sudah bersambung, anda mesti menyambung semula agar perubahan dapat dilakukan.

Anda memilih pilihan lain bahawa semua laman web, tetingkap lain akan dibuka di mana anda boleh menambah dan membuang laman web. Laman web yang ditambahkan di bawah protokol OpenWeb dimasukkan menggunakan nama domain. Contoh nama domain adalah google.com.

Astrill VPN: OpenWeb - Tapak Tapak

Tetapan OpenVPN “Tapak penapis” merangkumi tetapan OpenWeb bersama dua pilihan lagi:

 • Hanya laman web antarabangsa – Ini akan membolehkan anda membuka kunci laman web yang dilarang secara geo sambil membenarkan permintaan tempatan masuk terus ke Internet tanpa melalui terowong yang selamat.
 • Laman web yang disekat – Suatu tetapan yang dibuat untuk mereka di negara-negara yang menyekat seperti China yang akan membolehkan anda melayari laman web yang disekat semasa menghantar laman web yang tidak disekat secara langsung melalui Internet.

Astrill VPN: OpenVPN - Tapisan Tapak

Sekiranya anda memilih pilihan lain bahawa semua atau laman web antarabangsa, tetingkap lain akan dibuka di mana anda boleh menambahkan laman web tersebut. Laman mesti dimasukkan menggunakan alamat IP untuk protokol OpenVPN.

Tetapan terakhir adalah perkongsian VPN dan dapat digunakan dengan semua protokol. Ini membolehkan anda berkongsi sambungan VPN dari desktop anda ke peranti lain di rangkaian yang sama. Anda mesti mempunyai add-on Sharing VPN untuk memanfaatkannya. Setelah melihat tetapan pelanggan, mari kita lihat protokol yang ada.

Tetapan Protokol OpenVPN

Pengaturan pertama yang berlaku hanya untuk protokol OpenVPN yang ingin kita perhatikan adalah “Opsi OpenVPN”. Pilihan ini mempengaruhi sambungan OpenVPN anda secara langsung. Ini termasuk mod, port, MTI, dan enkripsi.

Mod ini mempunyai dua pilihan: Cepat (UDP) yang merupakan lalai dan terbaik untuk kebanyakan pengguna dan Boleh dipercayai (TCP) yang dapat membantu jika anda mengalami sambungan yang tidak baik. Default Port menjadi 443 untuk UDP dan 8292 untuk TCP. MTU tidak boleh diubah kerana dioptimumkan untuk UDP dan tidak digunakan untuk sambungan TCP. Anda boleh mengetahui lebih banyak maklumat mengenainya dengan mengarahkan tetikus ke atasnya.

Astrill VPN: Pilihan OpenVPN

Pilihan sambungan OpenVPN terakhir adalah penyulitan. Penyulitan hanya mempunyai lima tetapan yang tersedia. Ini termasuk yang berikut:

 • Lalai – Penyulitan telah seimbang untuk kepantasan dan keselamatan.
 • Blowfish 128 bit – Ini dianggap paling tidak selamat daripada protokol yang ada.
 • AES 128 bit – Piawaian AS untuk penyulitan seimbang untuk kelajuan juga.
 • AES 256 bit – Ini dianggap paling selamat dari algoritma yang tersedia dengan perkhidmatan Astrill VPN asas tetapi memberikan kelajuan yang sedikit lebih perlahan kerana peningkatan kekuatan penyulitan. Gunakan ini jika keselamatan adalah tujuan utama anda dan anda tidak mempunyai add-on CryptoVPN yang mempunyai cipher lain dan kekuatan penyulitan sehingga 512 bit.
 • Tiada – Gunakan ini hanya jika anda mahukan kelajuan mentah dan tidak memerlukan keselamatan. Kami mengesyorkan agar anda tidak menggunakan tetapan ini kerana perbezaan kelajuan dengan enkripsi adalah minimum.

Agar perubahan yang anda buat di sini berlaku, anda mesti mengklik “OK” dan beralih sambungan pelayan jika anda sedang terhubung ke pelayan VPN. Sekiranya anda tidak disambungkan ke pelayan pada masa ini, tetapan akan berlaku pada saat anda menyambung ke server.

Tetapan OpenVPN kedua yang ingin kita perhatikan adalah “Penapis aplikasi”. Tetapan ini membolehkan anda memutuskan bagaimana aplikasi anda diperlakukan oleh perkhidmatan Astrill VPN. Ketiga pilihan tersebut adalah seperti berikut:

 • Terowong semua aplikasi – Ini adalah pengaturan yang disyorkan kerana paling aman kerana semua lalu lintas aplikasi melalui terowong VPN. Ini juga memberikan perlindungan terbaik untuk privasi anda.
 • Terowong hanya aplikasi ini – Apabila dipilih, anda dapat menambah dan membuang aplikasi yang akan disalurkan. Aplikasi yang tidak disenaraikan tidak akan menggunakan terowong dan akan dihantar terus ke ISP anda.
 • Kecualikan aplikasi ini – Ini membolehkan anda menambahkan aplikasi untuk dihantar terus ke Internet. Aplikasi yang tidak disertakan ketika pilihan ini digunakan akan disetel melalui VPN. Seperti sebelumnya, klik “OK untuk menyimpan perubahan anda. Namun, mereka tidak akan mempengaruhi sehingga anda menyambung ke rangkaian VPN. Sekiranya sudah bersambung, anda mesti menyambung semula agar perubahan dapat dilakukan.

Astrill VPN: OpenVpn - Penapis Aplikasi

Tetapan OpenVPN “Tapak penapis” merangkumi tetapan OpenWeb bersama dua pilihan lagi:

 • Hanya laman web antarabangsa – Ini akan membolehkan anda membuka kunci laman web yang dilarang secara geografi sambil membenarkan permintaan tempatan masuk terus ke Internet.
 • Laman web yang disekat – Suatu tetapan yang dibuat untuk mereka di China yang hanya akan melakukan terowong ke laman web yang disekat semasa menghantar laman web yang tidak disekat secara langsung melalui Internet.

Pemajuan port adalah tetapan seterusnya yang ingin kami kaji. Ini hanyalah togol dan port yang diteruskan akan diberikan oleh pelayan. Klik “OK” untuk menyimpan perubahan anda.

Astrill VPN: OpenVPN - Port Maju

Selanjutnya, kita akan melihat pengaturan untuk “pilihan DNS”. Ini lalai ke pelayan DNS Astrill tetapi ada senarai dropdown yang merangkumi Google DNS antara lain yang anda juga boleh pilih. Ini secara automatik akan mengisi DNS 1 dan DNS 2. Jika tidak, anda boleh memasukkan alamat IP secara manual untuk pelayan DNS primer dan sekunder. Klik “OK” untuk menyimpan perubahan.

Astrill VPN: OpenVPN - Pilihan DNS

“App Guard” adalah tetapan OpenVPN seterusnya yang ingin kita lihat. Ini akan membolehkan anda memilih aplikasi yang ingin disekat jika VPN tidak disambungkan.

Astrill VPN: OpenVPN - App Guard

Pengaturan yang berdiri sendiri terakhir untuk OpenVPN adalah “Privasi”. Terdapat enam togol di layar ini yang dapat diatur untuk meningkatkan privasi dalam talian anda semasa menggunakan perkhidmatan Astrill VPN. Ini termasuk yang berikut:

 • Suis membunuh internet – Ini akan mematikan sambungan Internet anda jika perkhidmatan VPN jatuh dan gagal menyambung semula. Anda perlu memulakan semula sambungan Internet anda.
 • Kosongkan kuki Flash – Mengosongkan kuki kilat akan mengelakkan anda dilacak semasa anda menyambung ke VPN.
 • Kosongkan kuki – Beberapa laman web dapat mengesan anda dengan kuki yang ada, jadi adalah idea yang baik untuk membersihkannya secara berkala ketika menyambung ke rangkaian VPN Astrill.
 • Betulkan kebocoran DNS – Ini menghalang Windows daripada membocorkan permintaan DNS melalui saluran yang tidak disulitkan.
 • Betulkan kebocoran IPv6 – Menukar ini pada permintaan IPv6 berhenti.
 • Hentikan kebocoran IP WebRTC – Aktifkan ini untuk menghentikan kebocoran IP melalui API WebRTC penyemak imbas.

Astrill VPN: OpenVPN - Privasi

Akhirnya, mari kita periksa tetapan yang ada untuk kedua-dua protokol tersebut. Sebahagian daripadanya dikongsi antara protokol sehingga hanya perlu ditetapkan satu kali. Yang lain mesti ditetapkan di bawah setiap protokol.

Tetapan Protokol OpenWeb

Semua tetapan ini mengandaikan bahawa anda menggunakan protokol OpenWeb. Pengaturan pertama yang ingin kita kaji adalah “Opsi OpenWeb”. Tetapan ini merangkumi yang berikut:

 • Terowong – Anda dapat memilih untuk menyalurkan hanya penyemak imbas web “Penyemak Imbas” atau semua aplikasi “Semua Aplikasi”.
 • Pelabuhan – Ini lalai ke 443 tetapi juga dapat diatur ke 80, ALTA, atau ALTB (dua terakhir adalah port rawak yang ditugaskan oleh pelayan).
 • Protokol – Ver2 digunakan jika ISP anda meletupkan arus atau lalu lintas yang tidak diketahui tetapi boleh mengganggu beberapa perisian antivirus. Sekiranya ini berlaku, gunakan ver1.

Astrill VPN: Tetapkan Pilihan OpenWeb

Terdapat juga tiga togol untuk OpenWeb yang boleh diatur:

 • Aplikasi terowong automatik – Ketika diatur, lalu lintas web dari aplikasi akan disetel secara automatik menggunakan pengalihan jaringan.
 • Tetapkan proksi sistem – Ini biasanya tidak ditetapkan tetapi secara automatik menghidupkan proksi sistem semasa mengakses Astill VPN jika ada. Ini mempengaruhi semua aplikasi yang menggunakan proksi sistem.
 • Tunjukkan logo di Firefox – Memaparkan logo Astrill VPN di bar alamat Firefox.

Klik “OK” untuk menyimpan tetapan baru anda.

Pengaturan kedua yang ingin kita perhatikan adalah “Penyemak Imbas”. Tetapan ini sangat mudah dan membolehkan anda memilih penyemak imbas mana yang ingin anda tunnel melalui klien. Penyemak imbas web yang boleh anda pilih adalah seperti berikut: Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, dan Google Chrome. Klik “OK” untuk menyimpan perubahan.

Astrill VPN: OpenWeb - Tetapkan Penyemak Imbas

Selanjutnya kita akan melihat pengaturan “Penyekat iklan”. Tetapan ini mempunyai togol untuk mengaktifkannya. Setelah diaktifkan, ini membolehkan anda memilih iklan tertentu untuk disekat dengan mengedit dan mengemas kini fail atau hanya beralih untuk menyekat semua pelacak. Klik “OK” untuk menyimpan perubahan pada tetapan.

Astrill VPN: OpenWeb - Penyekat Iklan

Tetapan terakhir yang khusus untuk protokol OpenWeb adalah “Advanced”. Ini merangkumi beberapa ciri protokol OpenWeb yang lebih maju dan merangkumi yang berikut:

 • Terus bersambung – Ini memberitahu perisian agar sambungan yang digunakan tetap terbuka ketika anda menukar pelayan VPN. Jika tidak, ia akan ditutup yang boleh mengakibatkan kehilangan muat turun.
 • Kosongkan kuki secara automatik – Apabila dihidupkan, ini memberitahu Astrill VPN untuk membersihkan semua kuki ketika anda menukar pelayan atau menghidupkan dan mematikan perkhidmatan.
 • Stream Flash secara langsung – Apabila ditetapkan, pelanggan akan berusaha untuk mengalirkan video flash secara langsung (tanpa VPN).
 • HTTP terus hidup – Ini membolehkan sambungan ke pelayan Astrill disimpan di seluruh permintaan penyemak imbas. Anda mendapat “ralat dua banyak sambungan”, anda boleh mematikannya.

Astrill VPN: OpenWeb - Tetapan LanjutanTetingkap teks separa kecil yang anda lihat di skrin “Pilihan lanjutan” di atas adalah teks bantuan yang tersedia untuk tetapan tetap HTTP. Ini ada untuk kebanyakan tetapan dan dapat ditampilkan dengan mengarahkan mouse anda ke atas teks pengaturan. Sekarang kita telah memeriksa tetapan yang hanya berlaku untuk protokol OpenWeb, mari kita lihat pada OpenVPN. Ini juga tersedia untuk protokol StealthVPN kerana berasal dari OpenVPN.Lawati Astrill VPN

Menu Bantuan Pelanggan Windows Astrill VPN

Kami akan melihat sekilas beberapa ciri bantuan unik klien Windows Astrill VPN. Yang pertama adalah “Tunjukkan petua”. Terdapat 29 petua yang boleh dikitar semula.

Petua Pelanggan Astrill VPN

Ciri pertolongan kedua yang tidak biasa dari klien adalah bahawa ia mempunyai wizard persediaan penghala terbina dalam. Wizard ini akan membolehkan anda memasang atau menyahpasang perisian Astrill VPN ke penghala anda jika mempunyai firmware yang sesuai.

Wizard Penyediaan Penghala Pelanggan Astrill VPN

Ciri bantuan unik terakhir yang dimiliki oleh pelanggan Astrill VPN adalah ujian kelajuan terbina dalam. Menjalankannya akan membolehkan anda mencari pelayan terpantas ke tempat yang anda mahu sambungkan. Anda boleh menguji ping sahaja atau kelajuan masa nyata. Untuk menjadikan ujian lebih pantas, anda boleh menapis pelayan mengikut negara yang ingin anda sambungkan.

Ujian Kelajuan Built-In Astrill VPN

Sekarang setelah kita memeriksa dengan teliti tetapan dan ciri bantuan unik yang dimiliki oleh klien Windows untuk Astrill VPN, mari kita lihat aplikasi mudah alih.

Lawati Astrill VPN

Memasang Pelanggan Android Astrill VPN

Untuk memulakan proses pemasangan aplikasi Android Astrill VPN, arahkan ke halaman muat turun di laman web mereka. Ketuk butang “Google Play” untuk memaparkan aplikasi di gedung Google Play. Ketuk “Pasang” untuk mula memuat turun aplikasi ke peranti anda dan memberikan izin yang diperlukan. Setelah aplikasi selesai memuat turun, ketuk “Buka” untuk melancarkannya.

Pemasangan Aplikasi Android Astrill VPN

Kali pertama anda membuka aplikasi, anda mesti memasukkan alamat e-mel dan kata laluan anda seperti yang anda lakukan dengan klien Windows. Aplikasi akan dibuka secara lalai ke protokol OpenWeb. Alihkan suis untuk membuat sambungan pertama anda ke rangkaian Astrill VPN. Benarkan Asrill membuat sambungan VPN dan memantau lalu lintas dari peranti anda.

Anda kini telah menyambung ke rangkaian mereka dengan peranti Android anda untuk pertama kalinya. Hanya beberapa ketukan yang diperlukan. Perhatikan bahawa tidak seperti pelaksanaan Windows, protokol OpenWeb Android terkunci sehingga Anda harus mematikan sambungan untuk memilih pelayan lain.

Menggunakan Pelanggan Android Astrill VPN

Sekarang, mari kita sambungkan ke pelayan lain di rangkaian Astrill VPN. Pilih pelayan USA Denver 2 dan sambungkan dengannya. Anda dapat melihat menu Pilihan dengan mengklik ikonnya di kanan atas papan pemuka. Meneliti pilihan yang tersedia untuk protokol OpenWeb, anda boleh memutuskan untuk menerima port lalai dan menyelesaikan sambungan anda ke USA – Denver 2.

Sambungan Astrill VPN Menggunakan Protokol OpenWeb

Anda dapat melihat bahawa menukar pelayan dengan aplikasi semudah menyambung ke yang pertama. Sekarang mari kita lihat sama ada menggunakan protokol StealthVPN untuk menyambung juga semudah itu. Anehnya aplikasi Android menyokong StealthVPN tetapi tidak OpenVPN.

Sekarang, mari kita sambungkan ke pelayan lain menggunakan protokol StealthVPN. Pertama, matikan sambungan semasa dan kemudian pilih StealthVPN. Seterusnya, periksa dan pilihan VPN dan pilih yang anda mahukan. Perhatikan bahawa ini adalah pilihan yang sama untuk OpenVPN pada klien Windows. Akhirnya, ketik pelayan baru dan hidupkan semula sambungan.

Menyambung ke Asstrill VPN Menggunakan Protokol StealthVPN

Seperti yang anda lihat, aplikasi Android untuk Astrill VPN mudah dipasang dan digunakan. Hanya beberapa ketukan yang diperlukan untuk menyambung ke pelayan VPN. Menukar protokol atau pelayan hanya memerlukan beberapa ketukan lagi. Aplikasi ini mempunyai sejumlah pilihan pengguna yang memudahkan pengguna untuk menggunakannya. Aplikasi iOS serupa dengan penampilan dan penggunaannya dengan aplikasi Android tetapi tidak membiarkan anda mengubah protokol lalai sehingga lebih mudah digunakan.

Lawati Astrill VPN

Ujian Kelajuan VPN Astrill

Perkhidmatan Astrill VPN berjaya dalam ujian kelajuan kami. Hanya terdapat sedikit kerugian dalam kecepatan sambungan ketika menggunakan pelayan VPN mereka. Ini disebabkan oleh penalti yang dikenakan dengan menyulitkan semua lalu lintas Internet anda. Kerugian ini adalah minimum jika dibandingkan dengan keselamatan tambahan yang disediakan oleh penyulitan.

Ujian Kelajuan VPN Astrill

Ujian kelajuan menunjukkan bahawa enkripsi menurunkan kelajuan muat turun sambungan asas kami dari 32.62 Mb / s kepada 31.39 Mb / s. Ini adalah penurunan sekitar 4% ke pelayan di Chicago, IL. Semua faedah lain yang menggunakan Astrill VPN menjadikan kehilangan kelajuan kecil ini dapat diterima. Perkhidmatan mereka akan melindungi semua lalu lintas Internet anda, membantu anda mengatasi penapisan pemerintah terhadap laman berita dan media sosial di negara-negara yang menindas seperti China, Syria, dan lain-lain. Ini juga akan meningkatkan kenikmatan dalam talian anda dengan memberi anda pilihan pilihan hiburan geo-disekat yang lebih luas.

Ulasan VPN Astrill: Kesimpulan

Astrill VPN telah beroperasi sejak 2009. Berkantor pusatnya adalah di Republik Seychelles yang memiliki undang-undang Internet yang ramah kepada pengguna. Tujuan mereka pada awalnya adalah untuk menyediakan penyelesaian VPN untuk pengguna dan ekspatriat Cina. Selama bertahun-tahun mereka memperluas tujuan mereka untuk merangkumi penyediaan perkhidmatan ke bahagian lain di dunia. Tujuan mereka sekarang adalah untuk menyediakan akses kepada semua orang ke Internet yang selamat, peribadi, dan tanpa sensor dari mana sahaja. Mereka kini mempunyai lebih dari 330 lokasi di 50 + negara di seluruh dunia. Mereka telah berkembang untuk mempunyai pelayan di setiap benua utama kecuali Antartika.

Astril VPN membolehkan pengguna menyambung ke rangkaian VPN mereka dengan protokol berikut: OpenWeb, OpenVPN, StealthVPN, RouterPro VPN, PPTP, L2TP / IPSec, Cisco IPSec, SSTP, dan IKEv2. Namun, perisian khusus mereka hanya menyokong OpenWeb, OpenVPN, dan StealthVPN. Perkhidmatan VPN asas mereka menyediakan akses ke OpenWeb dan OpenVPN pada klien desktop dengan StealthVPN dan RouterPro VPN sebagai tambahan. Aplikasi mudah alih mereka menyokong OpenWeb dan SteathVPN secara asli tetapi bukan OpenVPN. Akses rangkaian menggunakan protokol lain memerlukan pemasangan manual tetapi mereka mempunyai panduan untuk membantu anda memasangnya dan menggunakannya di Wiki mereka.

Penyulitan data lalai adalah Blowfish 128 bit. Pelanggan Windows juga membolehkan anda memilih AES-128-CBC dan AES-256-CBC. Semasa menggunakan protokol OpenVPN, Astrill menggunakan cipher: TLSv1 / SSLv3 DHE-RSA; AES256-GCM; SHA384, 2048 bit RSA untuk fasa jabat tangan awal dan kawalan sambungan VPNnya. Pengesahan data HMAC adalah dengan 160 bit SHA1. Inilah yang sering disebut oleh industri dalam penyulitan kelas ketenteraan sekarang kerana AES-256 diluluskan untuk dokumen rahsia kerajaan di AS. Oleh itu, anda harus menikmati ketenangan kerana mengetahui bahawa melayari Internet anda selamat dan peribadi semasa disambungkan ke perkhidmatan VPN Astrill. Satu perkara yang tidak kami sukai ialah mereka mengumpulkan banyak maklumat peribadi dari pengguna mereka dalam interaksi kakitangan.

Perisian mereka menyokong kebanyakan platform OS, dan mudah dipasang dan digunakan. Perisian desktop mereka membolehkan anda memilih protokol anda secara manual dan mempunyai suis kill VPN ketika menggunakan protokol OpenVPN. Sokongan pelanggan adalah melalui sembang dalam talian 24/7, tiket e-mel, halaman Wiki yang mempunyai Panduan dan pangkalan data FAQ. Mereka aktif di laman media sosial seperti Google+, Facebook, Twitter, dan YouTube tetapi blog mereka tergendala ketika kami mengujinya.

Perkara yang paling kami sukai mengenai perkhidmatan ini:

 • Mereka memiliki perisian khusus untuk sistem Windows, Mac OS X, dan Linux.
 • Astrill VPN mempunyai aplikasi mudah alih untuk peranti iOS dan Android.
 • Mereka menawarkan percubaan percuma selama tujuh hari.
 • Perkhidmatan Astrill VPN pantas.
 • Ia adalah perisian Torrent dan P2P yang mesra.
 • Perisian desktop mereka mempunyai suis membunuh dan banyak ciri penyesuaian.
 • Sokongan pelanggan pantas, profesional, dan berpengetahuan.

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Tawarkan pilihan bil bulanan.
 • Laksanakan jaminan wang dikembalikan.
 • Kumpulkan maklumat peribadi yang kurang pada pengguna semasa interaksi kakitangan.
 • Sediakan lebih daripada satu desktop dan satu sambungan mudah alih pada akaun asas.
 • Kurangkan bilangan add-on. Terutama, kerana banyak penyedia menawarkan beberapa dari mereka sebagai sebahagian daripada perkhidmatan biasa mereka (mis. Firewall).

Adakah anda mencari penyedia VPN dengan kelajuan yang baik dan lokasi pelayan di seluruh dunia? Astrill VPN menawarkan percubaan percuma selama 7 hari, jadi anda boleh menguji perkhidmatan mereka. Ini akan memberi anda banyak masa untuk mengujinya sepenuhnya dan melihat apakah ia memenuhi keperluan anda. Cubalah sendiri dan lihat apa pendapat anda. Sekiranya anda menyukai perkhidmatan mereka, anda boleh mendaftar selama satu tahun dengan harga $ 5.83 sebulan.

Lawati Astrill VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me