Tinjauan Ivacy VPN kami mendapati bahawa mereka adalah penyedia yang beribu pejabat di Singapura. Mereka memulakan perkhidmatan ini pada tahun 2007 dengan kepercayaan bahawa setiap orang harus mempunyai kebebasan dalam talian sepenuhnya tanpa melihat mata mereka. Tidak seperti banyak VPN, Ivacy merangkumi Torrent dan pengguna P2P yang lain. Melalui kepintaran, mereka telah membuat jaringan VPN yang telah dioptimumkan untuk mereka. Ini menjadikan mereka salah satu VPN terbaik untuk Torrents.

Gading

Walaupun kami tidak dapat memastikan bahawa mereka adalah yang pertama melakukannya, pada tahun 2010 mereka memperkenalkan “Split Tunneling”. Dengan ciri ini, anda dapat menentukan lalu lintas Internet anda yang mana yang melalui VPN sambil menghantar yang lain melalui ISP tempatan anda. Layanan mereka juga telah menerapkan “Tujuan”. Idea pintar ini membolehkan anda memilih tetapan VPN berdasarkan tujuan Anda menggunakan VPN. Kami akan meneroka ciri-ciri ini dan yang lain kemudian dalam tinjauan VPN Ivacy kami.

Harga dan Tawaran Istimewa

VPN Ivacy menawarkan perkhidmatan mereka dalam satu kumpulan. Bundel ini dipasarkan dalam tiga rancangan harga dengan jangka masa yang berbeza: 1 bulan, 1 tahun, dan 5 tahun. Seperti banyak penyedia, rancangan ini mempunyai potongan harga yang semakin meningkat untuk rancangan jangka panjang. Mereka kini menawarkan promosi masa terhad. Semasa penjualan ini, semua rancangan ada diskaun. Ini bermakna sekarang anda boleh mendapatkan sebulan perkhidmatan VPN mereka dengan harga $ 9,95 untuk rancangan bulanan. Pelan 1 tahun adalah $ 42 iaitu $ 3.50 sebulan. Bagi anda yang selalu ingin mendapatkan tawaran terbaik, anda boleh mendapatkan 5 tahun perkhidmatan mereka dengan harga $ 70 atau hanya $ 1.16 sebulan. Ini adalah penjimatan sebanyak 88% daripada harga bulanan biasa mereka.

Harga Ivacy

Jadi, apa yang anda dapat untuk wang anda? Pelanggan perkhidmatan VPN Ivacy mendapat faedah berikut:

 • Akses ke penggunaan jalur lebar (muat turun dan muat naik) dan pertukaran pelayan.
 • Rangkaian 250+ pelayan di seluruh dunia di lebih dari 100 lokasi geo yang dioptimumkan untuk Torrent dan P2P lain.
 • Aplikasi untuk Windows, Mac, Android dan iOS.
 • Perkhidmatan VPN tanpa pembalakan.
 • Keupayaan untuk menggunakan lima peranti serentak untuk menyambung ke pelayannya.
 • Kapasiti untuk memilih antara pelbagai protokol selamat (OpenVPN, IKEv2, SSTP, L2TP, dan PPTP) atau tanpa protokol sama sekali.
 • Keupayaan untuk menentukan lalu lintas Internet mana yang menggunakan VPN dan yang dihantar melalui ISP tempatan anda (Split Tunneling).
 • Pengguna Windows, Mac OS X, dan Android mempunyai suis membunuh Internet untuk ketenangan fikiran tambahan.
 • Tambahan DNS yang selamat yang mengarahkan pertanyaan melalui pelayan DNS Ivacy untuk menghentikan kebocoran DNS.
 • Perlindungan kebocoran IPv6 dengan mematikan semua lalu lintas IPv6 ke dan dari mesin anda.

Sekiranya tujuan anda adalah untuk melayari Web secara bebas tanpa bertanya-tanya sama ada seseorang mengintip anda atau menapis kandungan anda, maka kami yakin anda akan mendapat faedah-faedah ini lebih tinggi daripada harga tiket masuk.

Anda boleh membayar perkhidmatan VPN Ivacy menggunakan kad kredit berikut: Visa, MasterCard, dan American Express. Mereka yang ingin menyimpan semua pembelian dalam talian mereka di satu lokasi dengan senang hati mengetahui bahawa mereka menerima pembayaran melalui PayPal. Bagi mereka yang ingin memaksimumkan anonimiti dalam talian mereka, mereka akan membiarkan anda melanggan bukan sahaja Bitcoin tetapi juga mata wang kripto lain melalui CoinPayments. Anda juga boleh mendaftar untuk VPN Ivacy menggunakan Perfect Money, WebMoney, dan Paymentwall. Ini bererti anda tidak akan menghadapi masalah untuk mencari kaedah untuk membayar perkhidmatan mereka tidak kira di lokasi geografi anda.

Lawati Ivacy VPN

Tempoh Percubaan Tanpa Risiko

VPN Ivacy tidak menawarkan percubaan percuma tetapi mereka tahu bahawa anda ingin menguji ciri dan prestasi perkhidmatan mereka sendiri sebelum anda memutuskan untuk membelinya. Oleh itu, mereka memberikan jaminan wang dikembalikan 7 hari kepada semua pelanggan baru. Ini adalah masa yang cukup untuk anda memeriksa VPN Ivacy dengan teliti. Berikan sokongan mereka kepada percubaan. Juga, pasang pada beberapa peranti dan sambungkan ke lokasi geografi yang berbeza untuk menguji prestasinya. Kami mengesyorkan agar anda mengujinya dengan teliti untuk memastikan VPN itu sesuai untuk anda.

Sekiranya atas sebab apa pun anda tidak berpuas hati sepenuhnya, mereka akan mengembalikan harga pembelian anda sepenuhnya. Walau bagaimanapun, jaminan 7 hari mereka mempunyai beberapa syarat yang melekat padanya. Berikut adalah senarai syarat-syarat yang mesti anda penuhi untuk menuntut bayaran balik anda:

 • Tuntutan untuk pembayaran balik mesti dibuat dalam masa 7 hari dari tarikh langganan.
 • Akaun anda tidak boleh ditangguhkan.
 • Anda tidak semestinya telah menggunakan lebar jalur melebihi 7 GB (muat naik dan muat turun).
 • Anda tidak boleh masuk lebih dari 30 sesi.
 • Sebelum ini tidak dapat menuntut bayaran balik.
 • Bitcoin atau Paymentwall tidak digunakan untuk membayar perkhidmatan anda.

Sekiranya anda memenuhi semua kriteria ini, maka anda berhak mendapat bayaran balik sepenuhnya. Cukup hantarkan e-mel kepada staf sokongan di Ivacy. Sertakan nama akaun anda dan alasan anda membatalkan perkhidmatan. Mereka akan menjaga selebihnya.

Lokasi Rangkaian dan Pelayan VPN Ivacy

Rangkaian VPN Ivacy terdiri daripada hampir 1000 pelayan di 100 lokasi. Ini diletakkan secara strategik di seluruh dunia. Mereka mempunyai pelayan di lebih dari 50 negara yang tersebar di lebih dari 100 bandar. Mereka mempunyai pelayan di setiap benua utama termasuk Afrika, Asia, Eropah, Oceania, Amerika Utara, dan Amerika Selatan.

Liputan terbaik adalah di Amerika Syarikat dengan 196 pelayan tetapi banyak negara lain juga mempunyai banyak pelayan. Ini termasuk Australia, Kanada, China, Mesir, Jerman, Hong Kong, Itali, Jepun, Luxembourg, Malaysia, New Zealand, Rusia, Korea Selatan. Sepanyol, Sweden, Turki, dan Inggeris. Ivacy VPN mempunyai pelayan di benua dan negara berikut:

 • Afrika – (7 pelayan)
  • Mesir, Ghana, Kenya, Nigeria, Seychelles, Afrika Selatan
 • Asia – (36 pelayan)
  • Brunei, China, Hong Kong, India, Indonesia, Jepun, Jordan, Kuwait, Malaysia, Pakistan, Arab Saudi, Singapura, Korea Selatan, Taiwan, Emiriah Arab Bersatu
 • Eropah – (38 pelayan)
  • Austria, Belgia, Bulgaria, Republik Ceko, Denmark, Finlandia, Perancis, Jerman, Itali, Latvia, Luxembourg, Belanda, Norway, Poland, Romania, Rusia, Sepanyol, Sweden, Switzerland, Turki, Ukraina, United Kingdom
 • Amerika Utara – (203 pelayan)
  • Kanada, Costa Rica, Mexico, Panama, Amerika Syarikat
 • Oceania – (8 pelayan)
  • Australia, New Zealand
 • Amerika Selatan – (5 pelayan)
  • Brazil, Chile, Columbia, Peru, Venezuela

Melihat senarai ini, anda dapat melihat dengan jelas bahawa Ivacy VPN mempunyai pelayan di seluruh dunia, dengan beberapa pelayan di banyak negara popular seperti yang kita perhatikan sebelum ini. Rangkaian mereka menyokong protokol VPN ini: OpenVPN (UDP dan TCP), L2TP / IPSec, IKEv2, SSTP, dan PPTP. Di samping itu, kekuatan enkripsi boleh berkisar antara tidak ada, 128-bit, dan 256-bit. Kami akan memeriksa pilihan ini kemudian di bahagian “Hands on” dari tinjauan VPN Ivacy kami.

Sesuai dengan falsafah Internet percuma dan terbuka, banyak pelayan Ivacy menyokong trafik P2P. Hanya di Australia, Austria, Brazil, China, Republik Czech, Mesir, Finland, Perancis, Hong Kong, India, Indonesia, Itali, Jepun, Jordan, Kuwait, Malaysia, Mexico, New Zealand, Poland, Singapura, Afrika Selatan, Selatan Korea, Sepanyol, Switzerland, dan Taiwan tidak dioptimumkan untuk perkongsian fail.

Lawati Ivacy VPN

Betapa Selamatnya Anda dengan Ivacy VPN?

Pelanggan desktop Ivacy menggunakan OpenVPN UDP dengan kekuatan hingga AES-256 dan SSL selamat secara lalai dengan penggantian ke OpenVPN TCP jika perlu. Ini harus menjadi tetapan terbaik bagi kebanyakan pengguna dan akan memastikan semua lalu lintas Internet anda selamat. Walau bagaimanapun, anda boleh memilih kekuatan protokol dan enkripsi anda sendiri. Kami akan membincangkan lebih lanjut mengenai perkara ini apabila kami mengkaji klien Windows kemudian dalam semakan kami.

Aplikasi Android juga secara lalai untuk OpenVPN UDP dengan penggantian ke TCP. Sementara aplikasi iOS lalai ke IKEv2 dengan penggantian ke L2TP. Mereka juga menggunakan algoritma penyulitan kekuatan hingga 256 bit. Semua kecuali aplikasi iOS mereka mempunyai suis bunuh untuk membantu melindungi anda sekiranya sambungan VPN terputus. Perisian khusus mereka juga menyokong split tunneling sehingga anda dapat menentukan lalu lintas apa yang diamankan melalui VPN.

Anda dapat melihat bahawa dengan algoritma enkripsi maksimum lalai, perkhidmatan Ivacy VPN dapat melindungi anda dengan baik semasa melayari Internet. Penambahan kill kill, split tunneling, perlindungan kebocoran IPv6, dan keselamatan DNS yang selamat untuk melindungi bukan sahaja lalu lintas Web anda tetapi juga tanpa nama dalam talian anda. Jadi, tidak kira peranti yang anda gunakan untuk menyambung ke perkhidmatan mereka, Ivacy VPN akan memastikan anda selamat.

Adakah VPN Ivacy Menghormati Privasi Anda?

VPN Ivacy mempunyai dasar pembalakan tanpa kebenaran. Mereka tidak mencatat apa-apa kecuali bilangan sambungan ke rangkaian mereka. Ivacy tidak mencatat sebarang transaksi Internet anda. Mereka tidak mencatat alamat IP anda atau IP pelayan yang anda akses atau maklumat peribadi lain yang boleh anda kenali. Petikan berikut, diambil dari Dasar Privasi mereka, menerangkan dasar pembalakan mereka dengan kata-kata mereka sendiri:

Apa yang anda buat dalam talian, tetap bersama anda

Kami dengan tegas TIDAK mencatat atau memantau aktiviti dalam talian mana-mana pelanggan kami yang membolehkan kami mengaitkan aktiviti tertentu dengan pengguna tertentu. Kami tidak mengetahui apa-apa mengenai laman web yang anda lawati, perisian yang telah anda gunakan, kandungan yang telah anda muat turun atau aktiviti lain yang anda lakukan dalam talian. Kami hanya mengesan percubaan log masuk ke pelayan kami dan ini dilakukan hanya untuk meningkatkan perkhidmatan, kaedah penyelesaian masalah dan mod pembayaran kami.

Bagaimana jika pihak berkuasa meminta maklumat yang berkaitan dengan pelanggan?

Oleh kerana kami mempunyai dasar log sifar, kami tidak mempunyai maklumat mengenai aktiviti dalam talian pelanggan. Kami hanya mempunyai maklumat yang pengguna kongsikan kepada kami setelah dia mendaftar ke perkhidmatan kami, iaitu alamat e-mel. Kami tidak mencatat data trafik atau sesi sehingga kami tidak dapat mengenal pasti dan menghubungkan aktiviti tertentu dengan pengguna perkhidmatan kami.

Jadi seperti yang anda lihat, mereka memenuhi permintaan undang-undang dengan tidak memberikan maklumat kerana mereka tidak mencatat data yang dapat dihubungkan dengan pengguna tertentu. Ini bermaksud, anda boleh yakin bahawa apa yang anda lakukan semasa menggunakan perkhidmatan VPN Ivacy adalah perniagaan anda sahaja. Kami mengharapkan penyokong P2P dan Torrent yang tidak kurang.

Apa Jenis Sokongan yang disediakan oleh Ivacy VPN?

VPN Ivacy mempunyai sokongan sembang yang tersedia sepanjang masa tetapi tidak 24/7. Kakitangan yang menguruskan sesi sembang ini berpengetahuan, baik dalam masalah umum dan teknikal. Beberapa pertanyaan dan kami mempunyai jawapan mengenai protokol lalai yang digunakan dengan peranti Windows, Mac OS X, iOS, dan Android untuk tujuan selamat. Lalai yang digunakan untuk tujuan yang berbeza dengan memilih automatik sedikit lebih rumit dan akan diteliti dengan lebih terperinci di bahagian “Hands-on” dari tinjauan kami.

VPN Ivacy juga menyediakan sistem sokongan tiket e-mel jika sembang tidak tersedia atau untuk masalah yang lebih kompleks. Mereka mempunyai halaman sokongan yang baik yang merangkumi Soalan Lazim, panduan permulaan, dan menyelesaikan masalah. Mereka mengekalkan kehadiran media sosial di Facebook, Twitter, dan YouTube. Kakitangan mereka sopan dan profesional dan akan membantu anda menyelesaikan sebarang persoalan atau masalah yang mungkin anda hadapi.

Lawati Ivacy VPN

Ujian Hands-On Perkhidmatan VPN Ivacy

Memuat turun Perisian VPN Ivacy

VPN Ivacy telah mengembangkan perisian klien desktop untuk Windows dan Mac OS X. Mereka juga mempunyai aplikasi untuk peranti iOS dan Android. Ini memudahkan untuk menyambung ke pelayan VPN mereka dari mana-mana peranti. Pelanggan desktop boleh dimuat turun terus dari halaman “Muat turun” dengan mengklik pautan yang sesuai. Mengetuk pautan Android dan iOS akan membawa anda ke kedai masing-masing (Apple iTunes atau Google Play store). Setelah sampai, cukup tekan butang “Pasang” untuk menyelesaikan pemasangan ke peranti anda.

Spesifikasi untuk platform ini untuk menjalankan perisian Ivacy VPN adalah seperti berikut:

 • Android 4.0 dan lebih tinggi
 • iOS 8 atau lebih baru
 • Windows XP dan lebih tinggi
 • OS X 10.8 atau lebih baru

Perisian khusus Ivacy VPN untuk Windows, Mac OS X, dan Android mengutamakan protokol dengan OpenVPN UDP kembali ke OpenVPN TCP untuk aplikasi yang selamat. Pelanggan desktop juga akan membolehkan anda memilih protokol yang ingin anda sambungkan. Memilih tujuan dengan automatik juga akan mempengaruhi protokol yang digunakan untuk menyambung seperti yang akan kita lihat sebentar lagi.

Aplikasi iOS mengutamakan protokol IKEv2 jika disokong. Sekiranya tidak, ia kembali ke protokol L2TP / IPsec. Semua perisian khusus lalai dengan algoritma penyulitan AES-256 untuk keselamatan jika tersedia di sambungan anda.

Memasang Pelanggan Windows Ivacy VPN

Setelah anda memuat turun klien ke PC atau komputer riba anda, jalankan sebagai pentadbir sehingga memberikan izin yang diperlukan untuk memasang pemacu yang sesuai. Anda akan melihat skrin Tempoh Perkhidmatan. Anda mesti menerimanya untuk meneruskan pemasangan. Setelah selesai, klik butang “Next” di layar ini dan anda akan disajikan dengan rangkaian layar persediaan. Teruskan dan klik butang “Next” pada setiap skrin ini. Akhirnya apabila anda selesai membuat persediaan, ringkasannya akan dipaparkan. Klik butang “Pasang” untuk menyelesaikan pemasangan klien Windows.

Pemasangan Pelanggan Windows Ivacy VPN

Setelah selesai pilih untuk membukanya dan kemudian klik butang “Selesai” untuk membukanya buat pertama kalinya. Ini akan membuka papan pemuka di mana anda perlu memasukkan kelayakan anda untuk pengesahan sebelum anda dapat mula menggunakan perkhidmatan VPN Ivacy. Masukkan alamat e-mel dan kata laluan yang anda gunakan untuk melanggan. Apabila anda menyambung ke pelayan VPN, kelayakan ini akan disahkan. Sekiranya anda cuba menyambung ke pelayan tanpa memasukkan bukti kelayakan yang betul, mesej di bahagian bawah papan pemuka akan meminta anda memasukkan nama pengguna dan kata laluan anda terlebih dahulu.

Pengesahan Pelanggan Windows Ivacy VPN

Setelah memasukkan nama pengguna dan kata laluan, pilih “Automatik” untuk protokol, Torrent untuk tujuan itu, dan klik pada butang “Sambungan cepat”. Ini akan memaparkan peta lokasi seperti yang ditunjukkan di atas. Yang diperlukan untuk menyelesaikan sambungan anda adalah memilih pin lokasi dengan mengklik padanya dan kemudian butang “Sambungkan sekarang”.

Sebelum melakukannya, kita akan melihat lebih dekat tetapan manual untuk klien Windows Ivacy VPN. Sebilangan tetapan ini dapat mengubah cara sambungan ini dibuat. Yang lain boleh mempengaruhi protokol dan pelayan yang digunakan untuk sambungan.

Lawati Ivacy VPN

Menggunakan Pelanggan Windows Ivacy

Selepas anda membuka aplikasi, anda akan melihat papan pemuka pelanggan. Ini adalah dua tetapan penting yang boleh dibuat dari sini yang akan membantu anda mencari pemutusan VPN dengan mudah yang anda perlukan. Setelah anda memilihnya, hanya beberapa klik yang diperlukan untuk menyelesaikan sambungan anda ke pelayan VPN untuk memenuhi tujuan anda.

Memilih Protokol

Pilihan pertama yang ingin anda buat ialah protokol VPN yang digunakan oleh sambungan. The “Protokol “ yang disokong oleh pelanggan VPN Ivacy adalah seperti berikut:

 • Automatik – Ini adalah protokol lalai yang perilakunya bergantung pada tujuan yang anda pilih serta kekuatan (mod) manual yang anda tetapkan untuk klien kerana ini dapat mengatasi tetapan selamat lalai jika anda tidak berhati-hati.
 • OpenVPN UDP – Ini adalah tetapan klien VPN tujuan umum kerana aman dan cepat tetapi tidak mengesahkan bahawa semua data telah dikirim dan diterima.
 • OpenVPN TCP – Protokol ini selamat dengan tambahan bonus pengesahan dan penyamaran apabila perlu kerana dapat meniru lalu lintas HTTPS.
 • SSTP – Ini adalah protokol yang sangat pantas dan selamat yang dikembangkan oleh Microsoft untuk Windows tetapi tidak biasa. Walau bagaimanapun, ia adalah pilihan yang baik untuk Windows
 • L2TP – Satu lagi protokol yang sangat selamat yang menggunakan IPsec dan double encapsulation yang menjadikannya sedikit lebih perlahan daripada beberapa protokol dan ia dapat disekat dengan mudah.
 • PPTP – Ini memberikan keselamatan terendah mengenai sambungan yang menyulitkan lalu lintas anda tetapi tidak mengenakan enkripsi sama sekali dan harus digunakan hanya dalam situasi keselamatan rendah.

Protokol Clent Windows Ivacy VPN

Memilih Tujuan

Tetapan kedua yang menjadikannya mudah untuk memilih pelayan VPN yang sesuai untuk tujuan anda adalah tujuannya. The “Tujuan”Terbahagi kepada tujuan dan negara. Memilih negara akan menghubungkan anda ke pelayan VPN terpantas di negara itu dari lokasi anda. Tujuannya adalah seperti berikut:

 • Hiburan – TV menonton Amerika Syarikat, menonton TV Kanada, Netflix USA, Netflix UK, Netflix Perancis, Netflix Itali, BBC iPlayer, Hulu, HBO Now, dan ABC
 • Mengalir – Torrenting (Umum) Amerika Syarikat (Torrenting)
 • VoIP – Perkhidmatan suara melalui IP
 • Keselamatan / Tanpa Nama – Optimum, Maksimum
 • Penapisan – Buka sekatan laman web
 • Pelayan terpantas – Setiap negara

Tujuan VPN Ivacy

Menggunakan tetapan protokol “Automatik” dengan tujuan ini akhirnya akan menghubungkan anda ke pelayan VPN terpantas untuk tujuan tersebut di rangkaian VPN Ivacy. Dalam kebanyakan kes, ini sepertinya tidak berfungsi untuk pelayan PPTP kerana kelajuannya lebih cepat kerana overhead penyulitan yang lebih sedikit. Oleh itu, kami mengesyorkan agar anda menetapkan protokol ke OpenVPN UDP untuk kebanyakan aplikasi anda sekiranya keselamatan menjadi perhatian utama anda. Sekurang-kurangnya mencubanya dan melihat sejauh mana keselamatan tambahan mempengaruhi prestasi anda.

Sekarang setelah kita melihat secara mendalam tetapan papan pemuka, mari kita melihat item menu lain untuk pelanggan. Layar pemilihan yang diperibadikan adalah layar yang ditunjukkan setelah anda mengklik pada butang “Sambungan cepat” dari papan pemuka tetapi dapat diakses secara terpisah dan protokol dan tujuan dapat dipilih secara langsung dari itu juga. Dua item menu terakhir adalah “Split Tunneling” dan “Settings”.

Lawati Ivacy VPN

Terowong Berpisah

Split tunneling adalah ciri perkhidmatan VPN Ivacy yang membolehkan anda menentukan lalu lintas apa yang diarahkan melalui VPN dan yang dihantar terus melalui ISP anda. Trafik yang diarahkan terus melalui ISP anda tidak disulitkan dan menggunakan alamat IP sebenar anda, jadi anda tidak seharusnya menggunakan ciri ini jika tanpa nama adalah tujuan utama anda. Namun, fitur ini dapat membantu prestasi VPN anda jika tidak demikian dengan membatasi lalu lintas yang harus dienkripsi oleh VPN.

Tunneling Split Ivacy VPNProsedur untuk mengaktifkan split tunneling pada klien Ivacy ditunjukkan di atas. Pertama, anda mesti menjalankan klien sebagai pentadbir untuk mengaktifkannya dengan menukar butang “Lumpuhkan” ke “Aktifkan”. Kemudian tekan butang “Cari aplikasi” untuk meminta klien mencari aplikasi yang dapat berjalan melalui VPN. Ia menemui beberapa penyemak imbas yang telah kami pasang. Untuk menjalankan aplikasi melalui VPN setelah anda mengaktifkan split tunneling, anda mesti melancarkannya dari sini. Anda dapat menggunakan butang “Tambahkan aplikasi lain” untuk menambahkan eksekusi Anda sendiri ke daftar ini. Anda juga boleh memadam yang tidak mahu melalui VPN.

Tetapan Pelanggan Windows Ivacy VPN

Item menu seterusnya yang ingin kita perhatikan adalah “Tetapan”. Menu ini membolehkan anda mengawal tingkah laku pelanggan sebelum dan selepas anda membukanya. Tetapan terbahagi kepada tiga kategori. Kategori dan tetapan masing-masing adalah seperti berikut:

 • Tetapan sistem am – Menetapkan pilihan ini akan membantu memastikan bahawa anda sentiasa dilindungi semasa anda dalam talian jika digunakan dengan suis kill VPN.
  • Panggil semula secara automatik jika sambungan terputus
  • Sambungkan secara automatik setelah melancarkan klien
  • Pelanggan mula secara automatik apabila sistem dimulakan
 • Tetapan keselamatan – Ini membantu memastikan keselamatan dalam talian anda.
  • Mod VPN – Kekuatan penyulitan
   • Tanpa penyulitan – Kami mengesyorkan agar anda jangan gunakan tetapan ini kerana akan menyebabkan beberapa sambungan “Automatik” tujuan anda menjadi tidak selamat.
   • Penyulitan 128-bit – Ini adalah pilihan yang baik antara keselamatan dan kelajuan.
   • Penyulitan 256-bit – Kami mengesyorkan agar anda menggunakan pilihan ini jika keselamatan adalah matlamat utama anda atau jika tidak terlalu mempengaruhi prestasi VPN anda.

Tetapan VPN Ivacy

  • DNS selamat – Ini akan memberikan pelayan DNS selamat Ivacy ke komputer anda.
  • Perlindungan kebocoran IPv6 – Menukar tetapan ini melumpuhkan semua lalu lintas IPv6 ke komputer anda.
  • Suis membunuh VPN – Menetapkan ini akan memastikan bahawa anda sentiasa dilindungi semasa anda berada di Web. Ini akan mematikan sambungan Internet anda jika VPN jatuh memastikan anda tidak terus dikenali.
   • Panggil semula secara automatik sekiranya sambungan terputus – Tetapkan ini.
   • Lumpuhkan Internet walaupun anda memutuskan sambungan secara manual dari VPN – Tetapkan ini hanya jika anda ingin memastikan bahawa anda tidak pernah berada di Internet tanpa disambungkan ke VPN.
 • Pilihan carta lalu lintas – Ini berisi pelbagai tetapan: skala, selang waktu, dan unit untuk mengubah bagaimana carta lalu lintas di papan pemuka ditampilkan.

Lawati Ivacy VPN

Pemilihan Peribadi anda

Setelah kita memeriksa semua tetapan yang dapat mengubah cara anda menyambung ke salah satu pelayan VPN mereka, mari kita perhatikan lebih dekat bagaimana menyelesaikan proses sambungan. Ingatlah sebelumnya sebelum anda memilih protokol dan memilih tujuan, skrin “Pemilihan yang Diperibadikan” akan terbuka. Dari layar ini, yang harus Anda lakukan adalah memilih lokasi dari yang ditunjukkan di peta dan klik butang “Sambung sekarang”. Anda kini disambungkan ke pelayan VPN yang anda perlukan untuk mencapai tujuan anda. Ini digambarkan di bawah.

Sambungan Rangkaian VPN IvacyPerhatikan bahawa setelah proses sambungan selesai, lokasi pin pelayan berwarna merah dan butangnya berwarna hijau dan sekarang mengatakan “Putuskan sambungan”. Anda sekarang juga diberikan alamat IP maya dari negara tersebut seperti yang ditunjukkan di sebelah kanan skrin. Satu perkara penting dalam skrin ini adalah kunci di bawah status penyulitan ditutup. Jika terbuka ketika anda menyambung ke perkhidmatan Ivacy, ini berarti anda telah memilih “tanpa enkripsi” sebagai mod di bawah menu “Tetapan” dan data anda tidak dilindungi oleh penyulitan. Pastikan ini yang anda mahukan sebelum menyelesaikan sambungan.

Cara lain yang dapat anda sambungkan dengan mudah ke rangkaian VPN Ivacy adalah dengan memilih skrin “Pemilihan yang diperibadikan” dan mengklik “Semak imbas semua pelayan” di atas status penyulitan. Ini akan membuka senarai semua lokasi pelayan. Luaskan lokasi yang ingin anda sambungkan dan pilih bandar. Kemudian klik butang “Sambung sekarang”. Salah satu perkara yang perlu diperhatikan di layar ini ialah lokasi ditandai P2P jika disokong. Yang lain adalah bahawa beberapa bandar ditandai dengan huruf kecil i pada huruf kecil. Ini menunjukkan bahawa mereka adalah pelayan maya seperti yang menyediakan alamat IP untuk Brussels melalui pelayan di Jerman.

Senarai dan Sambungan Pelayan VPN IvacySeperti yang anda lihat, profesional di Ivacy VPN telah menjadikan klien Windows mereka mudah dipasang dan disambungkan ke rangkaian pelayan mereka. Dengan idea inovatif seperti pemilihan dan tujuan protokol automatik, sesiapa sahaja dapat menyambung ke pelayan VPN untuk mencapai tujuan mereka hanya dengan beberapa klik. Bagi mereka yang menginginkan lebih banyak kawalan terhadap proses tersebut, mereka menawarkan pemilihan manual protokol dan kekuatan penyulitan secara manual. Anda juga boleh mempunyai lebih banyak kawalan ke atas bandar yang anda sambungkan melalui senarai “semua pelayan”. Perkhidmatan mereka bahkan menawarkan ciri yang lebih maju bagi mereka yang menginginkannya seperti kill switch, opsi DNS selamat, dan perlindungan kebocoran IPv6.

Lawati Ivacy VPN

Memasang Aplikasi Android Ivacy VPN

Lawati laman web Ivacy VPN dari peranti Android anda dan ketik pautan ke “Ivacy Monitor di Android”. Sesampai di sana, ketik butang “Pasang” dan kemudian terima tetapan kebenaran keselamatan. Setelah aplikasi dimuat dan dipasang ke peranti anda, ketuk butang “Buka” untuk menjalankannya. Ini akan memaparkan skrin masuk.

Pemasangan Android Ivacy VPN

Setelah anda berada di skrin log masuk, masukkan alamat e-mel dan kata laluan yang anda gunakan untuk mendaftar ke akaun anda. Setelah melakukan ini, anda akan melangkah melalui beberapa slaid maklumat mengenai skrin papan pemuka aplikasi. Ketuk kawasan yang diserlahkan untuk beralih ke slaid seterusnya. Ketik pertama pada kawasan menu. Skrin “Tetapan” yang akan kami kaji secara lebih terperinci diakses dari menu ini. Seterusnya, ketik ikon lokasi. Ini membuka skrin di mana anda memilih lokasi yang ingin anda sambungkan. Akhirnya ketuk toggle sambung untuk membuka papan pemuka aplikasi.

Log masuk Android Ivacy VPN

Menggunakan Aplikasi Android Ivacy VPN

Sebelum kita membuat sambungan ke rangkaian VPN Ivacy, pertama-tama kita akan memeriksa beberapa tetapannya. Oleh itu, apabila papan pemuka muncul, ketuk ikon menu seperti gambar di atas. Kemudian, ketuk item menu “Tetapan”. Skrin menunjukkan tetapan semasa anda dan membolehkan anda mengubahnya secara manual. Ia mengandungi unsur-unsur berikut:

 • Keutamaan – Mengetuk di sini memaparkan pilihan protokol anda seperti yang ditunjukkan di bawah.
  • OpenVPN UDP – Ini adalah pilihan terbaik untuk kebanyakan aplikasi kerana lebih pantas tetapi tidak ada kesalahan untuk memeriksa paket data yang hilang.
  • OpenVPN TCP – Pilih ini jika anda menghadapi masalah sambungan, disekat … kerana meniru lalu lintas HTTPS, atau jika anda ingin memastikan bahawa tidak ada paket data yang hilang.
 • Mahir – Ini mempunyai ciri canggih aplikasi.
  • Suis membunuh internet – Menghidupkan suis ini akan menghentikan sambungan Internet anda jika VPN terputus. Ia akan dimulakan semula secara normal apabila sambungan VPN dibuat semula.
  • Terowong berpecah – Apabila diaktifkan, ini akan menghasilkan senarai aplikasi yang dapat anda jalankan melalui VPN. Setelah dihidupkan, aplikasi yang tidak dipilih di sini akan disambungkan melalui ISP biasa anda.
  • Pelbagai port – Menyalakan ini akan membolehkan VPN mencari port terbuka sekiranya throttling atau blocking diperhatikan pada port semasa.
 • Tolonglah – Ini mengandungi pautan untuk menghubungi kakitangan sokongan Ivacy.
 • Am – Ini mempunyai pautan ke Dasar Privasi dan TOS.
 • Log keluar – Ini akan diminta terlebih dahulu jika anda mahu log keluar, yang membolehkan anda log keluar dari aplikasi.

Tetapan Android Ivacy VPN

Setelah melihat tetapan untuk aplikasi Ivacy VPN, mari kita belajar bagaimana memilih lokasi untuk dihubungkan. Sekiranya anda tidak berada di papan pemuka, ketuk kembali sehingga anda sampai di sana. Dari papan pemuka, ketuk ikon bendera untuk lokasi. Ini akan memaparkan skrin pemilihan lokasi. Anda boleh memilih lokasi anda dengan tiga cara yang berbeza: Dengan tujuan, kemudian negara; mengikut negara; dan mengikut negara, kemudian bandar. Tujuan dan negara (di bawah kota) dapat dikembangkan dengan mengetuk anak panah sehingga anda dapat menyelesaikan pilihan anda. Ini digambarkan di bawah.

Tujuan dan Pelayan VPN Ivacy

Memilih “Brisbane” di bawah City, Austrailia akan mengembalikan anda ke papan pemuka. Sekiranya ini adalah kali pertama anda menyambung ke pelayan VPN Ivacy, anda perlu membenarkan kebenaran VPN. Kemudian ketik togol sambungan untuk menyelesaikan sambungan anda ke Brisbane. Perhatikan lokasi anda sekarang menunjukkan Australia dan anda mempunyai IP Australia maya. Untuk memutuskan sambungan, matikan sambungan.

Sambungan Android Ivacy VPN

VPN Ivacy memudahkan semua orang untuk menyambung ke rangkaian mereka menggunakan aplikasi Android. Menyambung dan memutuskan sambungan dari perkhidmatan hanya memerlukan satu ketukan. Menukar pelayan hanya memerlukan beberapa ketukan. Menggunakan ciri tujuan mereka untuk memilih pelayan VPN memudahkan memilih dan menukar pelayan berdasarkan tujuan anda sekarang. Aplikasi ini merangkumi ciri canggih seperti kill switch dan split tunneling yang membolehkan anda mengawal tahap nama anda. Menambah keupayaan untuk mencari beberapa port membantu membuat penyambungan lebih mudah dengan kegagalan yang lebih sedikit.

Lawati Ivacy VPN

Ujian Kelajuan VPN Ivacy

Kelajuan perkhidmatan VPN Ivacy sangat baik. Kami menjalankan ujian ini menggunakan protokol OpenVPN UDP dengan mod VPN yang ditetapkan ke enkripsi 256-bit keselamatan tinggi. Kami melihat hanya sedikit kehilangan kelajuan ketika bersambung ke rangkaian mereka. Kerugian ini disebabkan oleh overhead yang berlaku dengan menyulitkan semua aktiviti Internet anda. Ini adalah harga yang kecil untuk membayar keselamatan yang ditawarkan dengan menyulitkan semua data anda dari mata kasar.

Ujian Kelajuan VPN Ivacy

Ujian kelajuan menunjukkan bahawa sambungan yang disulitkan menurunkan kelajuan muat turun ISP asas kami dari 29.11 Mb / s menjadi 27.54 Mb / s. Ini adalah penurunan lebih dari 5% kepada pelayan di Houston, TX. Menggunakan VPN Ivacy akan melindungi semua aktiviti Web anda sehingga anda sendiri akan mengetahui perniagaan peribadi anda. Ini akan membolehkan anda mengakses kandungan terhad geo, menyekat penapisan, dan melayari Internet dari mana-mana sahaja secara bebas. Kami fikir ini bernilai prestasi yang kecil.

Kajian VPN Ivacy: Kesimpulan

Ivacy VPN telah beroperasi sejak 2007. Ibu pejabat mereka berada di Singapura yang tidak memiliki kebijakan penyimpanan data. Mereka adalah penyokong hak anda untuk melakukan apa yang anda mahu lakukan semasa menggunakan Internet. Mereka merancang rangkaian VPN mereka untuk dioptimumkan untuk lalu lintas Torrent dan P2P dan lebih separuh daripada pelayan mereka menyokongnya. Mengira pelayan maya mereka, mereka mempunyai kira-kira 300 pelayan di lebih dari 100 lokasi. Lebih-lebih lagi, mereka mempunyai kehadiran di setiap benua utama. Ini menjadikan mereka penyedia VPN bersaiz sederhana dengan kehadiran global.

VPN Ivacy mempunyai pelanggan khusus yang membolehkan pengguna desktop tersambung dengan selamat ke perkhidmatan mereka menggunakan protokol OpenVPN UDP, OpenVPN TCP, SSTP, L2TP / IPsec, dan PPTP dengan penyulitan sehingga 256-bit. Pengguna Android mempunyai akses ke OpenVPN UDP dan OpenVPNP TCP dengan penyulitan 256-bit. Pengguna iPhone dan iPad bersambung menggunakan IKEv2 dengan penggantian ke L2TP / IPsec dengan penyulitan 256-bit. Oleh itu, anda selamat tidak kira peranti apa yang anda gunakan untuk menyambung semasa menggunakan VPN Ivacy. Mereka adalah penyedia VPN tanpa pembalakan kerana satu-satunya perkara yang mereka pantau adalah jumlah sambungan.

Mereka mempunyai perisian khusus untuk semua platform OS utama yang mudah dipasang dan digunakan. Perisian mereka memudahkan anda menyambung ke perkhidmatan mereka dengan membenarkan sambungan dengan tujuan dan juga lokasi. Perisian desktop mereka membolehkan anda memilih protokol anda secara manual tetapi juga akan memilihnya untuk anda berdasarkan tujuan. Ini bermakna anda mendapat yang terbaik dari kedua-dua dunia, kawalan dan kemudahan. Perisian Windows, Mac, dan Android mereka memiliki suis bawaan. Sokongan pelanggan adalah melalui sembang dalam talian, tiket e-mel, pangkalan data FAQ, panduan memulakan cepat, dan maklumat umum. Mereka mempunyai blog dan aktif di laman media sosial seperti Facebook, Twitter, dan YouTube.

Perkara yang paling kami sukai mengenai perkhidmatan ini:

 • Mereka mempunyai perisian khusus untuk sistem Windows dan Mac.
 • VPN Ivacy mempunyai aplikasi mudah alih untuk peranti iOS dan Android.
 • Mereka adalah pembekal tanpa pembalakan.
 • Perisian Windows, Mac, dan Android mereka memiliki tombol kill.
 • Ini menggunakan tujuan untuk mempermudah memilih pelayan VPN yang tepat untuk tujuan anda.
 • Perisian mereka membolehkan pemecahan terowong sehingga anda dapat memilih apa yang dilakukan melalui VPN.
 • Mereka membenarkan lima sambungan serentak.
 • VPN Ivacy secara terbuka menyokong trafik P2P dan Torrent

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Buang had jaminan wang dikembalikan mereka.
 • Keluarkan pilihan tanpa penyulitan.

VPN Ivacy boleh menjadi perkhidmatan yang anda cari jika anda ingin membuka sekatan geo, menghapus penapisan, menjimatkan wang untuk caj VoIP, dan melindungi identiti dalam talian anda. Adakah anda mencari penyedia VPN dengan kelajuan yang baik dan rangkaian pelayan di seluruh dunia? Mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 7 hari. Uji perkhidmatan mereka sendiri dan lihat apakah itu sesuai dengan keperluan anda. Sekiranya anda menyukai perkhidmatan tersebut, untuk masa terhad anda boleh mendaftar untuk VPN Ivacy dari hanya $ 1.16 sebulan.

Lawati Ivacy VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me