Mempercepat Kajian

Ulasan kami mendapati bahawa Speedify adalah perkhidmatan awan yang ditawarkan oleh Connectify Inc., sebuah syarikat yang berpusat di AS yang beribu pejabat di Philadelphia, Pennsylvania. Connectify juga memasarkan perisian untuk mengubah PC anda menjadi hotspot Wi-Fi, pengulang Wi-Fi, atau jambatan. Speedify dipasarkan sebagai perkhidmatan peningkatan kelajuan Internet yang teknologi ikatan saluran memberi anda Internet yang lebih cepat dan lebih dipercayai. Ia menggunakan semua sambungan WiFi, 3G, 4G, dan kabel yang tersedia untuk mempercepat streaming video HD, muat naik, dan semua aktiviti Internet anda yang lain. Namun, pengenalan enkripsi selamat ke dalam perisian mereka (Disember 2016) baru-baru ini memungkinkan mereka menawarkan perkhidmatan VPN berkelajuan tinggi.


Mempercepat Kajian

Jadi bagaimana Speedify berfungsi? Speedify menggunakan teknologi ikatan saluran untuk menggabungkan semua sambungan Internet anda yang tersedia dan menghubungkannya ke salah satu pelayan mereka. Pelayan memberikan anda alamat IP maya. Oleh itu, mewujudkan proksi yang ditingkatkan yang akan membolehkan anda melayari Internet dengan kelajuan yang lebih pantas. Pada bulan Disember 2016, mereka menambahkan enkripsi selamat ke campuran. Oleh itu, melengkapkan transformasi mereka dari proksi kelajuan yang ditingkatkan menjadi perkhidmatan VPN kelajuan yang ditingkatkan. Kami akan mempunyai lebih banyak maklumat mengenai penyulitan mereka kemudian dalam kajian Speedify kami.

Harga dan Tawaran Istimewa

Speedify menawarkan perkhidmatan mereka secara percuma dengan had lebar jalur bulanan 1 GB. Di samping itu mereka menawarkan langganan jangka bulanan dan tahunan. Anda boleh mendapatkan perkhidmatan mereka dengan harga $ 8.99 sebulan. Seperti banyak penyedia VPN lain, mereka menawarkan potongan harga jika anda membeli pakej tahunan jangka panjang. Untuk masa yang terhad, mereka menawarkan potongan 75% dari harga tahunan biasa. Ini bermakna anda dapat setahun Speedify dengan harga $ 49,99 atau hanya $ 4,16 sebulan.

Mempercepat Harga

Perkhidmatan Speedify VPN menawarkan ciri-ciri berikut:

 • Peningkatan kelajuan lalu lintas internet dengan menggabungkan beberapa sambungan Internet menjadi satu
 • Akses ke pelayan di lebih dari 23 negara yang berbeza
 • Muat turun tanpa had
 • Dua sambungan peranti serentak
 • Dapatkan penyulitan data dari tempat panas kegemaran anda
 • Alamat IP maya
 • Trafik P2P dibenarkan melalui pelayan Belanda
 • Pelanggan untuk peranti Windows, Mac OS X, iOS, dan Android.

Speedify menyediakan beberapa cara untuk membayar perkhidmatan VPN mereka. Mereka menerima kebanyakan kad kredit utama termasuk Visa, MasterCard, American Express, Discover, dan JCB. Sekiranya anda adalah jenis orang yang suka menyimpan semua perbelanjaan Internet anda di pusat, anda akan gembira mengetahui bahawa mereka juga menerima PayPal.

Akaun Speedify Percuma

Speedify menawarkan perkhidmatan mereka secara percuma dengan had lebar jalur 1 GB sebulan. Anda juga harus tahu bahawa menurut syarat mereka, mereka dapat membatasi dan menilai had akaun percuma bila-bila masa mereka merasa perlu. Pada masa ini, jika anda pengguna kali pertama, mereka memberi anda had 4 GB untuk bulan pertama anda. Mereka merasakan ini akan membolehkan anda memanfaatkan sepenuhnya ikatan saluran mereka untuk menikmati Internet yang lebih pantas. Sebaik sahaja anda melakukannya, Speedify yakin anda ingin melanggan perkhidmatan berbayar tanpa had mereka.

Sebagai tambahan kepada perkhidmatan percuma mereka, Speedify menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan mereka, hubungi kakitangan sokongan mereka dalam masa 30 hari dari tarikh langganan kalendar anda. Sekiranya mereka tidak dapat membuat anda benar-benar gembira, maka Speedify akan mengembalikan wang anda.

Lawati SpeedifyMempercepat Lokasi Rangkaian dan Pelayan

Rangkaian Speedify terdiri daripada pelayan di lebih dari 34 lokasi yang tersebar di 23 negara. Ini merangkumi negara-negara di benua berikut: Asia, Eropah, Amerika Utara, Amerika Selatan, dan Oceania. Ia terdiri daripada negara-negara seperti Amerika Syarikat, United Kingdom, Kanada, Brazil, dan Belanda (di mana P2P dibenarkan). Senarai lengkap negara adalah seperti berikut:

 • Asia – Hong Kong, India, Indonesia, Israel, Jepun, Singapura
 • Eropah – Austria, Belgia, Bulgaria, Perancis, Jerman, Ireland, Itali, Latvia, Belanda, Poland, Rusia, Sepanyol, Sweden, Switzerland, United Kingdom
 • Amerika Utara – Kanada (2 bandar), Amerika Syarikat (11 bandar)
 • Oceania – Australia
 • Amerika Selatan – Brazil

Ini bukan sebanyak lokasi seperti kebanyakan perkhidmatan VPN yang lebih besar tetapi memberi anda akses ke beberapa lokasi dan pelayan yang lebih popular di lima benua utama. Sebagai tambahan dalam bentuknya sekarang, perkhidmatan Speedify masih dalam tahap awal dan masih berkembang ke lokasi baru jika diperlukan.

Privasi

Walaupun Speedify tidak mengumpulkan data tetap mengenai aktiviti Internet pelanggan berbayar mereka, ia menyimpan sedikit data pengguna sementara untuk penyelenggaraan biasa dan untuk membantu menyelesaikan masalah dan meningkatkan prestasi rangkaian mereka. Berikut adalah petikan dari Dasar Privasi di laman web mereka:

Semasa menjalankan tugas biasa kami, Connectify TIDAK meletupkan, mengehadkan kadar, memantau, merekod, atau menyimpan kandungan aktiviti Internet pelanggan berbayar kami. Protokol tertentu, seperti Bitorrent atau Tor, mungkin disekat pada beberapa atau semua pelayan. Pengguna percuma mungkin dibatasi atau dibatasi kadarnya, seperti yang dinyatakan dalam syarat lesen pengguna. Kami tidak mencatat kandungan data anda yang dihantar atau diterima melalui Perkhidmatan. Data pembalakan khusus pengguna berikut ditangkap oleh pelayan: (1) waktu dan lokasi rangkaian dari mana sambungan Speedify dibuat; (2) jumlah data yang ditransfer, dan (3) durasi sambungan Speedify. Alamat IP yang disambungkan melalui Perkhidmatan boleh dicatat dan disimpan sehingga 7 hari. Maklumat ini membolehkan Connectify menguatkuasakan Syarat kami, menyiasat jenayah menggunakan Perkhidmatan, menyelesaikan masalah, dan meningkatkan prestasi.

Oleh itu, kami dapat memberi anda data penggunaan lebar jalur, dan menawarkan produk dan perkhidmatan yang mungkin memerlukannya, kami dapat menyimpan lebar jalur yang dipindahkan setiap perkhidmatan.

Seperti yang anda lihat, sebilangan maklumat sesi sementara ini mungkin disimpan sehingga 7 hari. Ini lebih daripada banyak penyedia VPN lain dan boleh menjadi perhatian sesetengah pengguna. Anggota berkongsi alamat IP di pelayan yang menjadikannya lebih sukar untuk mengesan lalu lintas Internet individu tertentu semasa menggunakan perkhidmatan Speedify VPN. Anda harus menyemak maklumat ini sendiri. Anda boleh mendapatkannya dalam Dasar Privasi mereka. Perkara lain yang mungkin membimbangkan beberapa pengguna adalah mereka berada di bawah undang-undang perundangan negara bagian Pennsylvania. Pastikan membaca TOS mereka untuk melihat apa yang dimaksudkan.

Lawati Speedify

Akan Mempercepat Menjaga Lalu Lintas Internet Anda Selamat?

Speedify telah memilih kursus yang berbeza dengan protokol VPN mereka daripada kebanyakan penyedia VPN yang telah kami tinjau. Pertama sekali, mereka memilih untuk hanya membenarkan pengguna mengaktifkan atau mematikan penyulitan dalam perisian pelanggan mereka. Ini telah mempermudah pilihan pengguna untuk sama ada mereka ingin peningkatan keselamatan data yang ditawarkan dengan penyulitan atau hanya peningkatan kelajuan yang disediakan dengan menggabungkan sambungan Internet.

Kedua, mereka telah merancang keselamatan mereka di sekitar DTSL yang merupakan TSL (SSL) berbanding UPD. Ini memberikan pelanggan mereka semua keselamatan yang dinikmati oleh sambungan HTTPS tetapi membolehkan Speedify menangani pembetulan ralat itu sendiri. Ini memberi mereka kelebihan prestasi berbanding algoritma yang digunakan oleh beberapa penyedia untuk menangani kesalahan dan yang digunakan dalam TCP. Selain itu, ini digabungkan dengan teknologi ikatan saluran mereka membolehkan Speedify memberikan kebolehpercayaan VPN yang lebih baik pada sambungan yang kurang stabil.

Akhirnya, Speedify telah memilih untuk menggunakan cipher aliran ChaCha20 dengan Kod Pengesahan Mesej Poly1305 (MAC) untuk algoritma penyulitan AEAD mereka. ChaCha20, turunan Salsa20 dan Poly 1305 MAC adalah primitif yang dikembangkan oleh pendidik dan pakar kriptologi yang dihormati oleh industri, Daniel J. Bernstein. Penyulitan mereka menggunakan DTLS (TLS over UDP) menggunakan TLS_ECDHE_ECDSA_WITH_CHACHA20_POLY1305_SHA256. Ini dilaksanakan menggunakan perpustakaan BoringSSL Google, yang merupakan garpu OpenSSL. Sebilangan besar penyedia VPN yang telah kami kaji memilih sebagai bentuk AES.

Pada pandangan pertama pilihan ini nampaknya tidak biasa, tetapi penyelidikan lebih lanjut menunjukkan bahawa menggunakan algoritma penyulitan ini untuk TSL semakin popular kerana telah disatukan ke dalam perpustakaan BoringSSL Google dan OpenSSH awam. Terdapat momentum untuk menambahkannya ke perpustakaan OpenSSL. Google dan yang lain telah mendorong ChaCha20 sebagai algoritma penyulitan alternatif untuk TSL sekiranya penyulitan berasaskan AES menjadi rentan di masa depan.

Kajian Speedify kami juga mendapati bahawa ChaCha20-Poly1305 mempunyai beberapa faedah lain. Ini termasuk yang berikut:

 • Penyulitan mereka sama selamatnya dengan algoritma berasaskan AES.
 • Lebih mudah dilaksanakan dan dengan demikian kurang terdedah kepada pelaksanaan yang tidak betul.
 • Ia lebih pantas apabila dijalankan pada perisian sahaja.
 • ChaCha20-Pol1305 disokong oleh Google Chrome dan Android 5.0+.
 • Ia akan berjalan lebih pantas pada perkakasan lama yang belum dioptimumkan untuk AES.
 • Algoritma ini tidak mempunyai kaitan dengan agensi kerajaan AS.

Satu-satunya kelemahan menggunakan algoritma ini yang dapat kita lihat ialah ia akan berjalan lebih perlahan pada seni bina yang dipercepat perkakasan untuk AES kerana beberapa peranti mudah alih terkini adalah.

Seperti yang dapat anda lihat dari perbincangan di atas, Speedify telah memikirkan cara terbaik untuk melindungi lalu lintas Internet anda. Kami fikir penyelesaian yang mereka pilih akan memberi anda ketenangan dengan menyulitkan semua data Internet anda dengan selamat. Oleh itu, anda boleh yakin bahawa anda akan dilindungi di mana sahaja anda berada di dunia semasa menggunakan perkhidmatan mereka.

Sokongan

Sokongan mempercepat terutamanya melalui e-mel. Mereka mempunyai sistem tiket yang dapat anda akses melalui halaman sokongan di laman web mereka. Untuk membuat tiket: berikan nama, alamat e-mel anda agar mereka dapat memberi respons, subjek, mesej atau keterangan masalah, dan melampirkan fail yang mungkin bermanfaat. Mereka akan menjawab dengan e-mel mesra yang mengandungi nombor tiket anda. Tiket dikendalikan terutamanya dari jam 9 pagi hingga 5 petang EST. Ini dikatakan mereka akan memeriksa dan menjawab tiket secara berkala selepas waktu tersebut. Dari tiga tiket yang kami letakkan, satu yang ditempatkan selepas jam mengambil masa sekitar 5 jam dan dua yang ditempatkan pada waktu biasa dijawab dalam masa kurang dari 30 minit.

Mereka juga mempunyai kawasan sokongan yang sangat baik di laman web mereka yang mengandungi Soalan Lazim mengenai perkhidmatan mereka, butiran teknikal, soalan penagihan, dan panduan yang sangat baik yang dapat membantu anda memanfaatkan sepenuhnya perkhidmatan VPN mereka. Speedify juga mengekalkan kehadiran sosial di Facebook, Twitter, Google+, dan YouTube. Selain itu, mereka mempunyai laman web blog yang aktif.

Lawati Speedify

Uji Tangan Speedify

Speedify telah mengembangkan perisian khusus untuk membantu anda memanfaatkan sepenuhnya perkhidmatan mereka. Mereka mempunyai klien untuk Windows dan Mac OS X, serta aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android. Spesifikasi yang dinyatakan adalah seperti berikut:

 • Mempercepat untuk Desktop
  • Mac OS X – Mac OS 10.9 ke atas
  • Tingkap – Windows 7/8 / 8.1 / 10 dan Windows Server 2008 R2 ke atas
 • Speedify Mobile
  • iOS – iOS 9.0 atau lebih baru
  • Android – Android 4.4 (KitKat) atau lebih baru pada ARM / x86,

Semua perisian dan aplikasinya mempunyai antara muka yang sama sehingga memudahkan anda menggunakan perkhidmatan Speedify pada pelbagai jenis peranti

Memasang Pelanggan dan Aplikasi Customify Speedify

Pemasangan perisian khusus mereka mudah dan bermula dengan pertama kali mengunjungi laman web mereka dan memilih “Muat turun” dari menu utamanya. Ini akan membuka halaman muat turun. Sesampai di sana, cukup klik atau ketuk butang untuk OS anda. Butang iOS dan Android akan membawa anda ke kedai masing-masing, iTunes atau Google Store. Anda kemudian boleh memasang aplikasi ke peranti anda dari sana dengan mengetuk butang “Pasang”. Memilih butang PC Windows atau Mac akan membolehkan anda memuat turun program pemasangan ke desktop anda. Anda kemudian boleh menjalankan atau membuka fail pemasangan untuk menyelesaikan proses.

Menggunakan Pelanggan Speedify Windows

Setelah anda memasang klien Speedify untuk Windows, anda akan melihat skrin seperti yang ditunjukkan di sebelah kiri di bawah. Ini adalah tetingkap sambungan utama untuk pelanggan. Mengklik pada togol sambungan akan menghubungkan anda ke pelayan terpantas dari lokasi semasa anda. Ini ditentukan oleh kesesakan dan kependaman pelayan. Ini menghubungkan kami dengan Atlanta, Georgia.

Mengklik lokasi anda sekarang, akan membuka tetingkap yang akan membolehkan anda menyambung ke lokasi lain. Perhatikan “Sambungkan ke terdekat” telah dipilih untuk kami secara lalai. Anda juga boleh memilih untuk menyambung ke pelayan P2P dari sini dan menetapkan klien untuk permulaan automatik. Mengklik “lebih banyak” pada tetingkap ini akan mengembangkan senarai lokasi. Memilih Kanada dan menutup senarai akan menghubungkan anda ke pelayan VPN di Kanada. Ini menghubungkan kami dengan Montreal.

Mempercepat Penggunaan Pelanggan WindowsIlustrasi di atas menunjukkan betapa mudahnya menyambung ke pelayan VPN di rangkaian Speedify menggunakan perisian Windows tersuai mereka. Menggunakan mana-mana perisian khusus Speedify hampir sama kerana mereka mempunyai antara muka yang hampir sama. Ini bermakna anda tidak memerlukan masa yang lama untuk belajar menggunakan perkhidmatan mereka tidak kira peranti yang anda sambungkan dengannya. Sekiranya anda mahukan tinjauan lebih mendalam mengenai penyediaan saluran ikatan mereka dan tetapan lain untuk klien Windows mereka, lihat bahagian kami mengenai cara menggunakan aplikasi Android di bawah.

Lawati Speedify

Menggunakan Aplikasi Android Speedify

Salah satu ciri utama pelanggan Speedify VPN adalah kemampuan untuk menyalurkan pelbagai sambungan Internet. Oleh kerana kami hanya dapat memeriksa ciri ini dengan menggunakan aplikasi mudah alih Speedify, kami telah memutuskan untuk menggunakannya untuk kajian semula perisian mereka. Perhatikan kerana antara muka untuk semua klien dan aplikasi khusus mereka hampir sama, bahagian ini juga dapat digunakan sebagai panduan untuk klien Windows, aplikasi Mac OS X, dan aplikasi iOS.

Ketika aplikasi Speedify pertama kali dibuka, anda perlu melalui beberapa skrin kebenaran sebelum skrin sambungan utama dibuka. Setelah anda mengetuk butang “Bermula”, anda akan melihat izin pilihan untuk membolehkan aplikasi menggunakan lokasi GPS dan menguruskan fungsi telefon anda. Kami memilih untuk tidak membenarkannya kerana ini adalah pilihan dan biasanya kami membenarkan sebilangan izin yang diperlukan untuk penggunaan aplikasi. Skrin seterusnya meminta izin untuk mengatur sambungan VPN. Anda mesti mengaktifkan kebenaran ini agar perkhidmatan Speedify berfungsi, jadi tekan ok. Ini membuka skrin sambungan utama Android.

Perhatikan, jika anda tidak mempunyai langganan berbayar tetapi ingin membelinya, ketuk butang “Naik taraf”. Sekiranya anda mempunyai akaun berbayar, anda boleh mengetuk “Log masuk” untuk beralih ke akaun tersebut. Setelah skrin seterusnya dibuka, masukkan alamat e-mel anda dan ketuk butang “Teruskan”. Kemudian masukkan kata laluan yang anda terima semasa melanggan untuk menyelesaikan pertukaran akaun anda. Maklumat ini juga akan terdapat dalam e-mel pengesahan anda sekiranya anda terlupa. Jika tidak, anda hanya boleh menggunakan akaun percuma.

Mempercepat untuk Android

Sekarang skrin sambungan utama terbuka, mari kita perhatikan komponennya dengan lebih dekat. Mengetuk suis hidup / mati akan menghubungkan anda ke lokasi yang ditunjukkan di bawahnya. Seperti yang anda lihat di tangkapan layar tengah di bawah, telefon Android kami mempunyai akses ke dua jenis rangkaian, saluran selular dan saluran Wi-Fi .

Penyediaan selular ditunjukkan sebagai gelembung merah dengan ikon selular di dalamnya. Mengetuknya akan membuka skrin penyediaannya (kiri bawah). Ia mempunyai suis untuk menghidupkan akses selular. Anda boleh mematikannya jika anda mempunyai rancangan yang sangat terhad. Tetapan selular adalah seperti berikut:

 • Keutamaan
  • Biasa – Bila disetel ini, selular akan digunakan untuk meningkatkan kecepatan bila perlu dan sebagai safeafe jika sambungan Wi-Fi gagal.
  • Sandaran – Ini hanya akan membenarkan telefon bimbit anda digunakan jika WiFi tidak dapat diakses.
   • Had bulanan dan harian – Had boleh dihidupkan atau dimatikan jika perlu. Semua had harus ditetapkan kurang dari jumlah had anda kerana anda mungkin menggunakan telefon bimbit anda ketika tidak bersambung ke VPN dan ini hanya dikira semasa anda bersambung.
   • Tetapkan Semula Penggunaan Data – Ini membolehkan anda mengikuti had bulanan anda supaya anda tidak dikenakan bayaran kerana makan berlebihan.

Mempercepat Tetapan Saluran Rangkaian

Saluran Wi-Fi digambarkan sebagai gelembung biru yang mengandungi simbol Wi-Fi. Mengetuk gelembung ini akan membuka skrin tetapan untuk sambungan Wi-Fi anda (di atas kanan). Terdapat beberapa pilihan yang boleh anda tetapkan untuk sambungan ini. Ia adalah seperti berikut:

 • Keutamaan – Sentiasa menggunakan atau menggunakan terhad
  • Ini biasanya ditetapkan ke “selalu aktif” untuk Wi-Fi kerana kebanyakan pengguna mempunyai lebar jalur yang tidak terhad.
  • Anda boleh mematikan selalu jika Wi-Fi terhad lebar jalur.
   • Had bulanan dan harian – Semua had harus ditetapkan kurang daripada lebar jalur maksimum anda kerana anda mungkin menggunakan Wi-Fi anda ketika tidak disambungkan ke VPN dan ini hanya dikira ketika anda bersambung.
 • Tetapkan Semula Penggunaan Data – Membolehkan anda menetapkan semula untuk bulan baru.

Tetapan saluran ini membolehkan anda menyedari kos perkhidmatan Speedify dengan membolehkan anda mengehadkan atau menghilangkan rangkaian yang lebih mahal daripada terikat. Terdapat juga pautan di semua skrin penyediaan saluran untuk mendapatkan bantuan dari laman web Speedify jika anda memerlukannya. Pautan ini akan membawa anda ke halaman “Sokongan” mereka di mana anda dapat mencari Soalan Lazim, panduan membaca, atau membuat tiket sokongan.

Perisian Speedify juga mempunyai beberapa parameter yang dapat anda atur untuk mengawal bagaimana sambungan VPN beroperasi. Ini adalah mod penyulitan dan ikatan. Ini boleh ditetapkan seperti berikut:

 • Penyulitan (togol)
  • Disulitkan – Ini adalah tetapan lalai dan akan mengenkripsi sepenuhnya semua lalu lintas Internet anda dan melindunginya dari pihak ketiga.
  • Tidak disulitkan – Ini akan mengirimkan semua data sebagai teks biasa dan berguna untuk streaming dan memanfaatkan konfigurasi proksi yang ditingkatkan.
 • Mod ikatan saluran
  • Kepantasan – Pengaturan ini akan menggunakan semua saluran jaringan yang tersedia untuk meningkatkan kecepatan VPN Anda semaksimal mungkin.
  • Berlebihan – Ini akan memindahkan semua data ke bawah setiap saluran yang tersedia secara berasingan dan dapat melambatkan kelajuan sambungan anda. Ini memastikan bahawa data anda dihantar walaupun salah satu sambungan anda gagal.

Pilihan untuk Aplikasi Android Speedify

Speedify memberikan banyak maklumat mengenai akaun VPN anda. Ini diakses di bahagian bawah skrin sambungan utama dalam bentuk lima panel tatal kecil. Mengetuk anak panah kiri atau kanan putih akan membolehkan anda meneliti maklumat sambungan VPN tes. Menatal dari kiri ke kanan, ini mengandungi yang berikut:

 • Bahagian 1
  • Jenis Akaun
   • Free
    • Data bulanan digunakan dalam GB dan graf bar mendatar.
   • Tanpa had – Tidak ada penggunaan data yang ditunjukkan.
 • Panel 2
  • Kepantasan – Waktu sebenar
   • Wi-Fi – Mbps dan merah pada graf bar
   • Selular – Mbps dan biru dalam graf bar
   • Saluran terikat – ditunjukkan sebagai gabungan garis putih saluran lain dengan puncak Mbps bertanda di atasnya.
 • Panel 3
  • Data dihantar – MB (bulanan dan harian)
  • Graf bar bulatan
   • Wi-Fi – Ditunjukkan berwarna merah dengan data yang dihantar (MB)
   • Selular – Ditunjukkan dengan warna biru dengan MB dihantar dan% digunakan jika had ditetapkan

Maklumat Tatal Apeedify

 • Panel 4
  • Statistik
   • Muat naik dan muat turun peningkatan lebar jalur – diukur pada aktiviti puncak yang ditunjukkan dalam Mbps
   • Bungkusan dipulihkan (KB) – Paket yang dipulihkan melalui pemprosesan ralat menjimatkan masa dan membuat sambungan anda stabil
   • Sambungan terputus disimpan – Tiada dalam kes kami sehingga tidak ditunjukkan.
 • Bahagian 5
  • Graf kependaman – Lebih pendek lebih baik dan warna garis sama dengan warna gelembung saluran.
   • Selular – Garis merah (ms)
   • Wi-Fi – Garis biru (ms)
  • Kerugian  – Ini menunjukkan paket yang hilang dan hampir mendekati sifar kecuali anda mempunyai sambungan yang tidak stabil.

Setelah kita memeriksa semua tetapan dan penyediaan untuk aplikasi Speedify Android, mari kita melihatnya dalam tindakan. Menggunakan aplikasi itu mudah. Sekiranya semua yang anda ingin lakukan adalah menyambung ke pelayan latensi paling tidak sesak dan paling dekat dengan anda, kemudian buka aplikasinya dan aktifkan sambungan. Melakukan ini untuk lokasi kami menghubungkan kami ke pelayan VPN di Atlanta, Georgia. Sekiranya anda ingin menyambung ke pelayan di lokasi tertentu, kemudian ketuk sambungan semasa dan skrin baru akan terbuka. Untuk melihat lebih banyak lokasi pelayan VPN, ketuk “lebih banyak” untuk melihat senarai yang diperluas. Ketuk lokasi baru seperti yang telah kita lakukan untuk Great Britain di bawah dan tutup senarai. Ini akan membuka semula skrin utama dan menghubungkan anda ke lokasi baru anda.

Mempercepat Aplikasi Adroid dalam Tindakan

Seperti yang anda lihat, Speedify menjadikannya sangat mudah untuk memasang dan menggunakan perkhidmatan mereka. Yang perlu ialah ketuk skrin dan pilih pelayan yang ingin anda sambungkan. Menyambung ke pelayan terdekat semasa anda mula-mula lebih mudah, cukup buka aplikasinya dan aktifkan sambungan. Memutuskan dari perkhidmatan sama mudah. Cukup matikan sambungan. Anda boleh memilih saluran yang ingin anda ikatan dan menetapkan had penggunaannya. Ini membolehkan anda menggunakan teknologi ikatan saluran mereka dengan berkesan sambil mengekalkan failafe untuk sambungan VPN anda jika yang utama gagal.

Uji Kepantasan Speedify

Ulasan kami tidak akan lengkap tanpa ujian kelajuan. Ujian ini dijalankan menggunakan klien Speedify Windows. Ini menunjukkan bahawa persembahannya bagus. Ia berada di atas rata-rata berbanding dengan perkhidmatan VPN percuma lain yang kami uji dalam hal kehilangan kelajuan. Seperti yang kami jangkakan, ada kehilangan kelajuan. Kerugian ini sangat berbaloi untuk perlindungan tambahan yang diberikan dengan menyulitkan semua lalu lintas Internet anda dengan menggunakan perkhidmatan Speedify.

Mempercepat Uji Kelajuan Pelanggan Windows

Anda dapat melihat dari gambar di atas, sambungan yang dienkripsi menurunkan kelajuan muat turun ISP asas kami dari 27.96 Mb / s kepada 24.25 Mb / s. Ini adalah penurunan sekitar 13.3% kepada pelayan di Blacksburg, VA. Ini adalah kerugian yang dapat diterima untuk keselamatan data dan ketenangan fikiran yang diberikan melalui menyulitkan sambungan anda.

Oleh kerana kami ingin melihat bagaimana ikatan saluran mereka membantu penurunan kecepatan, kami juga mengujinya menggunakan aplikasi Android mereka. Ini menunjukkan bahawa persembahannya juga baik. Ini juga melebihi rata-rata banyak perkhidmatan VPN percuma lain yang telah kami uji dari segi kehilangan kelajuan.

Mempercepat Uji Kelajuan Aplikasi Android

Anda dapat melihat dari gambar di atas, sambungan yang dienkripsi menurunkan kelajuan muat turun ISP asas kami dari 28.36 Mb / s menjadi 24.84 Mb / s. Ini adalah penurunan sekitar 12.4% kepada pelayan di Virginia. Ujian ini dilakukan menggunakan saluran selular / Wi-Fi terikat dan nampaknya telah mengurangkan kesan mengenkripsi lalu lintas sebanyak 0.9%.

Kesimpulannya

Speedify adalah perkhidmatan yang disediakan oleh Connectify, sebuah syarikat Philadelphia, PA. Ini akan membantu anda menjadi lebih selamat semasa menyambung ke Internet. Ini dapat membantu memberikan ketenangan jiwa di hotspot wifi kegemaran anda atau semasa menggunakan rangkaian lapangan terbang atau hotel ketika melakukan perjalanan. Ia menyelesaikannya dengan menyulitkan semua lalu lintas Internet anda dan menyalurkannya ke pelayan VPN di rangkaian mereka. Selain itu, ia memberikan alamat IP maya baru yang akan membolehkan anda mengatasi penapisan dan beberapa sekatan geo. Ini juga akan membantu melindungi privasi dalam talian anda. Rangkaian mereka terdiri daripada sekitar 80-90 pelayan yang tersebar di 23 negara yang berbeza.

Seperti yang kami katakan, Speedify berpusat di Amerika Syarikat di Pennsylvania dan dengan itu tunduk pada undang-undang perundangan. Ia tidak mencatat laman web atau pertanyaan khusus daripada pelanggan mereka tetapi menyimpan beberapa maklumat IP selama 7 hari untuk tujuan penyelenggaraan. Ini mungkin menjadi masalah bagi beberapa pengguna, jadi pastikan untuk membaca Dasar Privasi dan TOS mereka dengan teliti. Mereka mempunyai perisian khusus untuk komputer Windows dan Mac OS X. Speedify juga mempunyai aplikasi untuk peranti iOS dan Android. Mereka mempunyai beberapa tetapan yang akan memungkinkan anda mengawal jaringan mana yang terikat dengan layanan dan bagaimana mereka digunakan. Selain itu, anda boleh mematikan enkripsi untuk memaksimumkan kelajuan Internet anda.

Rangkaian Spedify menggunakan DTLS (TLS over UDP). Algoritma penyulitan menggunakan TLS_ECDHE_ECDSA_WITH_CHACHA20_POLY1305_SHA256 yang diambil dari perpustakaan BoringSSL Google. Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai perkara ini di bahagian keselamatan tinjauan Speedify kami. Sokongan mempercepat adalah dengan tiket tetapi masa tindak balas adalah baik. Mereka juga mempunyai pangkalan data FAQ yang sangat baik di halaman sokongan mereka.

Perkara yang paling kami sukai mengenai perkhidmatan ini:

 • Mereka mempunyai perisian khusus untuk sistem Windows dan Mac OS X.
 • Speedify mempunyai aplikasi mudah alih untuk peranti iOS dan Android.
 • Perkhidmatan mereka mudah digunakan kerana mereka menggunakan antara muka pengguna yang sama untuk semua klien desktop dan aplikasi mudah alih mereka.
 • Teknologi ikatan saluran yang akan membantu pengguna dengan rangkaian yang lebih perlahan.
 • Harga berpatutan dengan potongan harga.

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Tambahkan lebih banyak pelayan dan lokasi.
 • Tambahkan perkhidmatan sembang ke laman web mereka.

Pengguna Speedify mempunyai akses ke pelayan rangkaian di Amerika Utara, Amerika Selatan, Eropah, Asia, dan Oceania. Pengguna boleh mencuba perkhidmatan ini secara percuma. Speedify telah menjadikannya lebih mudah dengan menawarkan lebar jalur tambahan untuk bulan pertama perkhidmatan percuma mereka. Oleh itu, teruskan dan coba perkhidmatan VPN unik mereka dan lihat apakah itu sesuai untuk keperluan anda. Sekiranya ada, anda boleh mendaftar dengan hanya $ 4,16 sebulan.

Lawati Speedify

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map