IVPN ditubuhkan pada tahun 2009 oleh sekumpulan profesional IT yang bertemu semasa bekerja di Msc mereka dalam Keselamatan Maklumat di University of London. Syarikat ini terletak di Malta. Alamat fizikal mereka disenaraikan di laman IVPN yang bagus kerana kebanyakan penyedia tidak menyenaraikannya.

Semakan IVPN

Harga dan Tawaran Istimewa

IVPN menawarkan satu rancangan yang merangkumi akses tanpa had ke rangkaian mereka. Harga VPN tanpa had berbeza bergantung pada sama ada anda mendaftar untuk pengebilan berulang bersama dengan jangka masa akaun anda. Harga antara $ 8 hingga $ 20 sebulan.

Pelan harga IVPN

Seperti banyak penyedia VPN, IVPN menawarkan potongan harga. Semakin lama jangka semakin banyak anda berjimat. Anda boleh mendaftar untuk penagihan secara bulanan, suku tahunan, enam bulan atau tahunan. Rancangan tahunan mereka adalah nilai terbaik dengan potongan sebanyak 44%. Anda boleh mengunjungi IVPN khas halaman untuk menjimatkan sehingga 44% daripada akses VPN tanpa had.

IVPN menerima pembayaran PayPal dan Bitcoin. Saya suka menggunakan PayPal kerana mudah untuk mengurus perkhidmatan langganan. Bitcoin adalah sumber pembayaran yang baik bagi mereka yang mencari lapisan privasi tambahan ketika menyanyi. Anda masih perlu memberikan alamat e-mel yang sah untuk menerima maklumat masuk.

Tempoh Percubaan Bebas Risiko

Tidak kira penyedia VPN mana yang anda pilih, anda pasti ingin menguji perkhidmatan mereka. Sebilangan besar syarikat akan memberi anda peluang dan IVPN telah anda lindungi. Mereka faham bahawa anda perlu memastikan semuanya berfungsi. Untuk menolong mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 7 hari. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan sebarang alasan, batalkan dalam dua hari pertama untuk mendapatkan bayaran balik sepenuhnya.

Berikut adalah dasar pembayaran balik IVPN dari laman web mereka:

IVPN berusaha memenuhi harapan semua pengguna baru dan menawarkan sokongan tanpa had untuk membantu pengguna dengan sebarang masalah yang mungkin mereka hadapi dalam mengkonfigurasi perkhidmatan. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan ini dengan alasan apa pun, anda boleh meminta bayaran balik sepenuhnya dalam masa 7 hari dari perkhidmatan anda diaktifkan (kami akan menghargai jika anda dapat memberitahu kami mengapa, tetapi anda tidak perlu!).

Kami telah mempertimbangkan untuk melanjutkan tawaran ini hingga 30 hari namun dalam pengalaman kami ini membuka pintu untuk penyalahgunaan oleh orang yang hanya ingin melepaskan rangkaian dan menghabiskan sebanyak mungkin sumber rangkaian tanpa membayarnya. Ini jelas mempengaruhi perkhidmatan yang dapat kami berikan kepada pelanggan kami yang berbayar setia dan oleh itu kami telah membuat keputusan untuk membatasi polisi pengembalian wang hingga 7 hari.

  Thunder VPN Review - Hati-hati dengan yang satu ini

IVPN

Lokasi Rangkaian dan Pelayan IVPN

Rangkaian IVPN tidak sebesar beberapa penyedia VPN teratas kami tetapi mereka menguruskan serangkaian pelayan VPN di lokasi utama di seluruh dunia. Semua ahli mempunyai akses penuh ke rangkaian mereka.

NegaraLokasi, Pelayan IPProtokol
9 12 14 tidak diketahui OpenVPN, L2TP

IVPN mempunyai pelayan di Amerika Syarikat, Kanada, Belanda, United Kingdom, Jerman, Perancis, Switzerland, Romania dan Hong Kong

Privasi dan Keselamatan

Sekiranya matlamat utama anda adalah privasi dalam talian dan tanpa nama, maka anda ingin melihat dengan teliti mengenai dasar privasi dan pembalakan penyedia sebelum bergabung. IVPN menyatakan di laman utama mereka bahawa mereka tidak menyimpan data log yang boleh menjejaskan nama anda secara dalam talian.

IVPN mencatat maklumat berikut untuk mengelakkan spam e-mel:

Kami tidak menyimpan sebarang log sambungan. Untuk mengelakkan penceroboh e-mel, sambungan log firewall kami dibuat ke port pelayan mel di mana bilangan sambungan melebihi ambang yang telah ditentukan (mis. 20 sambungan setiap 60 saat) sehingga kami dapat memutuskan sambungan. Kami dengan sengaja dan tegas tidak mencatat data lain untuk mengurangkan tanggungjawab undang-undang kami.

Apabila berkaitan dengan keselamatan, IVPN telah anda lindungi. Mereka menyokong protokol OpenVPN dan L2TP. Anda boleh menggunakan klien Windows mereka untuk berhubung dengan OpenVPN. Mereka menawarkan panduan penyediaan untuk kedua-dua protokol pada pelbagai peranti. Mereka menyokong pelbagai tahap ekskripsi bersama dengan sambungan multihop untuk privasi yang lebih baik.

IVPN

Ujian Hands-On

Sekiranya anda membaca ulasan lain maka anda tahu saya lebih suka penyedia VPN dengan perisian pelanggan yang mudah digunakan. IVPN telah membangunkan perisian yang sangat baik untuk pengguna Windows. Mereka menawarkan panduan susunan yang mudah diikuti untuk penghala Mac, iPhone, iPad, Android dan DD-WRT.

Berhubung dengan Pelanggan VPN Windows

Mari kita perhatikan klien Windows IVPN dengan lebih dekat.

Pelanggan Windows IVPN

Pelanggan Windows IVPN mempunyai sejumlah ciri canggih. Sebagai permulaan anda boleh menetapkan tahap enkripsi hingga RSA 4096 bit. IVPN menawarkan teknologi multihop untuk pelayan di AS, UK dan Belanda. Bermakna anda boleh menyambung ke satu pelayan dan menghantar lalu lintas melalui negara lain. Menambah lapisan perlindungan privasi tambahan.

  Kajian Ghostery 2016

Perisian IVPN merangkumi perlindungan kebocoran DNS. Perkhidmatan mereka juga membolehkan anggota mengaktifkan penghantaran port pada sambungan masuk.

IVPN

Sambung dengan Mac

IVPN tidak menawarkan pelanggan khusus untuk pengguna Mac. Tidak perlu risau kerana mereka menyokong OpenVPN di Tunnelblick bersama dengan konfigurasi L2TP manual. Mereka telah menyediakan panduan untuk kedua pilihan tersebut.

Sambungkan dari iPhone atau iPad

Walaupun IVPN tidak menawarkan aplikasi iOS mereka sendiri, mereka mempunyai panduan untuk menggunakan aplikasi OpenVPN Connect yang percuma. Mereka juga mempunyai panduan penyediaan untuk menghubungkan secara manual dengan L2TP. Inilah salinan arahan. Anda boleh melayari laman web mereka untuk versi lengkap dengan tangkapan skrin.

Panduan penyediaan IVPN L2TP untuk iOS:

1) Mulakan di skrin utama. Ketik ikon Tetapan. Ketik ikon Umum di sebelah kiri dan kemudian arahkan ke butang VPN di sebelah kanan.
2) Ketik Tambah konfigurasi VPN.
3) Ketik butang L2TP.

  • Masukkan nama untuk sambungan dalam bidang keterangan cth. IVPN – Switzerland.
  • Masukkan alamat salah satu pelayan L2TP dari senarai status pelayan (bergantung pada negara mana yang ingin anda sambungkan).
  • Masukkan nama pengguna VPN anda di medan Akaun (bermula dengan ‘ivpn’).
  • Masukkan kata laluan VPN anda.
  • Masukkan kunci rahsia bersama IPSec yang terdapat di halaman kunci bersama IPSec. Anda mungkin perlu log masuk jika anda belum melakukannya.
  • Tukar Hantar semua lalu lintas ke AKTIF.
  • Ketik ikon Simpan.

4) Sambungkan ke VPN dengan menggeser butang VPN ke AKTIF.
5) Sambungan telah dibuat dan dapat disahkan oleh ikon VPN di bar tajuk.

IVPN

Sambung dari Peranti Android

Sekali lagi IVPN tidak menawarkan aplikasi untuk peranti Android tetapi mereka menyokong aplikasi OpenVPN untuk Android percuma. Mereka juga mempunyai panduan penyediaan untuk sambungan L2TP / IPSEC. Inilah salinan arahan. Anda boleh melayari laman web mereka untuk versi lengkap dengan tangkapan skrin.

Panduan penyediaan IVPN L2TP untuk Android:

1) Akses skrin Tetapan utama pada peranti Android anda. Ketik butang lebih banyak di bawah wayarles & rangkaian. Bergantung pada versi Android yang tepat yang anda gunakan, langkah ini mungkin sedikit berbeza, tujuannya adalah untuk mengakses layar konfigurasi VPN pada langkah 2.
2) Ketik VPN
3) Ketuk simbol + untuk menambahkan sambungan VPN baru.
4) Masukkan nama untuk sambungan (hanya digunakan untuk mengenal pasti sambungan) cth. IVPN – Belanda.

  • Di bawah jenis pilih L2TP / IPSec PSK VPN
  • Masukkan alamat salah satu pelayan L2TP dari senarai status pelayan (bergantung pada negara mana yang ingin anda sambungkan).
  • Masukkan kunci rahsia bersama IPSec yang terdapat di halaman kunci bersama IPSec. Anda mungkin perlu log masuk jika anda belum melakukannya.
  • Ketuk simpan untuk menyimpan perincian sambungan VPN.
  Kajian Antivirus AVG 2023

5) Ketik pada sambungan baru untuk menyambung. Masukkan nama pengguna dan kata laluan IVPN anda (nama pengguna bermula dengan ‘ivpn’) dan ketik Sambung.
6) Setelah disambungkan, anda akan melihat skrin berikut.

IVPN

Ujian Kelajuan IVPN

Saya menguji IVPN menggunakan OpenVPN yang merupakan protokol paling selamat. Saya menggunakan klien Windows mereka dan bersambung ke pelayan di New Jersey.Ujian kelajuan IVPN

Seperti yang anda lihat terdapat perbezaan kelajuan 30% antara sambungan terus ke ISP saya dan sambungan ke pelayan di New Jersey. Penyulitan menambah overhead sehingga anda dapat menjangkakan penurunan prestasi. Ini adalah pertukaran untuk tahap privasi yang lebih tinggi. Dengan kelajuan hampir 24 Mbps saya dapat mengalirkan perkhidmatan dengan mudah seperti Netflix dan BBC.

Kesimpulannya

Saya suka fokus IVPN pada privasi dan tanpa nama. Teknologi multihop mereka adalah lapisan privasi tambahan. Mereka tidak mempunyai rangkaian terbesar tetapi merangkumi wilayah utama. Prestasi baik bagi mereka yang ingin menyahsekat dan melakukan streaming dari laman web seperti Netflix dan HBO GO.

Perkara yang paling saya gemari mengenai perkhidmatan ini:

 • Pelanggan Windows yang senang digunakan
 • Sokongan untuk protokol OpenVPN dan L2TP
 • Teknologi multihop dan penghantaran pelabuhan
 • Penyulitan 255 bit AES + 4096 bit RSA
 • Potongan harga jangka masa pendaftaran tahunan

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Tawarkan aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android
 • Tambahkan lebih banyak lokasi ke rangkaian mereka
 • Pertimbangkan IP khusus sebagai tambahan

Saya suka IVPN dan berpendapat ia sangat sesuai untuk mereka yang memfokuskan diri pada privasi. Sekiranya matlamat anda adalah mengakses kandungan di seluruh dunia, pastikan mereka mempunyai pelayan di negara-negara tersebut. Sekiranya matlamat anda adalah privasi yang kuat maka saya cadangkan anda mencuba IVPN. Anda akan dilindungi oleh jaminan wang dikembalikan 7 hari mereka yang mempunyai banyak masa untuk menguji perkhidmatan ini.

IVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me