Tinjauan PrivateVPN kami bermula dengan melihat bahawa mereka adalah perkhidmatan privasi berasaskan Sweden yang telah berada di industri ini sejak tahun 2009. Selama bertahun-tahun, mereka telah memperluas rangkaian VPN mereka untuk memasukkan 80+ lokasi pelayan di lebih dari 56 negara. Perkhidmatan mereka mempunyai perisian khusus untuk Windows, Mac OS X, iOS, dan Android. Ini memudahkan hampir semua orang memasang dan menyambung ke perkhidmatan. Sekiranya anda mencari VPN untuk mengamankan lalu lintas Internet anda, PrivateVPN boleh menjadi yang terbaik untuk anda. Ini akan melindungi privasi anda dan membuang sekatan geo dari beberapa perkhidmatan penstriman paling popular termasuk Netflix, Hulu, Amazon Prime Video dan BBC iPlayer.

Semakan PrivateVPN

Harga PrivateVPN dan Tawaran Istimewa

Seperti banyak VPN lain hari ini, PrivateVPN memberikan pengguna akses ke semua ciri perkhidmatan VPN mereka tanpa mengira rancangan yang anda pilih. Perkhidmatan mereka kini dipasarkan dalam tiga jangka masa yang berbeza. Syarat ini merangkumi terma 1 bulan, 3 bulan, dan 12 bulan.

PrivateVPN menawarkan potongan promosi untuk pakej-pakej ini yang meningkat dengan jangka masa panjang. Sebulan perkhidmatan ini akan dikenakan bayaran $ 8.21 sebulan. Anda boleh mendaftar selama 3 bulan dengan harga $ 5.63 sebulan. Ini akan menjimatkan anda 48% dari harga bulanan biasa. Walau bagaimanapun, jika anda mahukan nilai yang paling popular dan terbaik untuk wang anda, anda harus melanggan 13 bulan istimewa. Ini akan membolehkan anda menikmati semua kelebihan rangkaian VPN mereka dengan hanya $ 4,15 sebulan. Ini adalah penjimatan lebih dari 62% dari harga bulanan biasa PrivateVPN.

Harga PrivateVPN

Faedah Perkhidmatan PrivateVPN

Semua pengguna PrivateVPN mempunyai akses ke semua ciri perkhidmatan, tanpa mengira tempoh pembayaran. Faedah ini merangkumi yang berikut:

 • Perisian tersuai – yang memudahkan pengguna Windows, Mac OS X, iOS, dan Android untuk menyambung ke rangkaian PrivateVPN.
 • Rangkaian VPN  – akses yang terdiri daripada 80+ lokasi terputus di 56 negara yang berbeza.
 • Pelayan VPN – cepat dengan port Gigabit dan sumber Internet berkualiti tinggi.
 • Enam sambungan – 6 sambungan serentak pada satu akaun yang menjadikannya baik untuk keluarga.
 • Buang sekatan geo – nyahsekat Netflix, Hulu, dan BBC iPlayer dari mana sahaja di dunia.
 • Pelbagai protokol VPN – OpenVPN (UDP / TCP), L2TP / IPsec, IKEv2, dan PPTP.
 • Kekuatan penyulitan – pilih antara AES-128 dan AES-256
 • HTTP dan SOCKS5 – sokongan proksi untuk semua pelanggan.
 • P2P dan Torrent  – Mesra P2P. Mereka mengesyorkan pelayan Sweden untuk ini kerana mereka mempunyai kawalan penuh terhadap siapa yang mempunyai akses ke mereka.
 • Jaminan wang dikembalikan – membolehkan pelanggan menikmati perkhidmatan bebas risiko selama 30 hari untuk menguji rangkaian dan sokongan PrivateVPN.
 • Lebar jalur tidak terhad – muat naik dan muat turun tanpa had untuk semua pelanggan.

Sebagai tambahan kepada fitur-fitur ini, pengguna Windows PrivateVPN juga mendapatkan akses ke fitur canggih seperti perlindungan kebocoran IPv6 dan DNS, tombol suis, dan penjaga sambungan aplikasi yang dapat membunuh akses Internet untuk program individu.

Pilihan Pembayaran PrivateVPN

Pilihan Pembayaran PrivateVPNPrivateVPN menerima beberapa cara untuk membayar perkhidmatan mereka. Yang pertama adalah bahawa mereka menerima kad kredit utama. Kad yang mereka terima termasuk Visa, MasterCard, American Express, JCB, Discover, dan Diners Club International.

Sekiranya anda adalah jenis orang yang suka menyimpan semua urus niaga dalam talian anda di satu lokasi pusat, PrivateVPN membolehkan anda mendaftar dengan akaun PayPal. Akhirnya jika anda ingin mencuba dan tetap tidak dikenali, anda boleh menggunakan Bitcoin untuk langganan anda.

Percubaan dan Jaminan Percuma PrivateVPN

Tidak seperti banyak penyedia hari ini, PrivateVPN menawarkan pengguna baru jejak percuma selama 7 hari dari rangkaian VPN mereka. Anda mesti meminta percubaan percuma dari pasukan sokongan mereka. Anda akan menerima pautan e-mel untuk memantau permintaan tiket anda. Menggunakan pautan ini akan membolehkan anda membuat akaun untuk melihat tiket anda. Pautan untuk menetapkan percubaan percuma anda akan dihantar sebagai jawapan kepada tiket anda.

Pembuatan Akaun Percubaan PrivateVPN

Sebagai tambahan kepada percubaan percuma ini, PrivateVPN juga memberikan jaminan wang tunai 30 hari kepada pelanggan baru. Ini akan memberi anda lebih banyak masa untuk menguji sepenuhnya keserasian rangkaian mereka dengan semua peranti anda. Anda juga dapat memastikan bahawa anda berpuas hati dengan liputan dan sokongan laman web mereka. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan mereka dengan alasan apa pun, mereka akan mengembalikan harga pembelian lengkap anda.

Jaminan wang dikembalikan PrivateVPN berlaku untuk semua pelanggan baru yang mendaftar di laman web mereka yang membatalkan perkhidmatan dalam 30 hari dari tarikh pembelian mereka. Semua bayaran balik akan diproses dalam masa 5 hari bekerja dari tarikh pembatalan yang disahkan.

Lokasi Rangkaian dan Pelayan PrivateVPN

PrivateVPN menggunakan pelayan rangkaian (kelajuan) berkualiti tinggi dengan port Gigabit dan menyediakan lebar jalur tanpa had. Rangkaian mereka pada masa ini terdiri daripada lebih dari 80+ lokasi pelayan VPN yang diedarkan di 56 negara yang berasingan dan masih berkembang. Pelayan ini tersebar di enam benua utama untuk mengoptimumkan perkhidmatan PrivateVPN. Mereka mempunyai pelayan di Afrika, Asia, Eropah, Oceania, Amerika Utara, dan Amerika Selatan.

Rangkaian Pelayan PrivateVPN

Rangkaian mereka mempunyai beberapa lokasi pelayan di negara-negara seperti Amerika Syarikat dan United Kingdom dengan perkhidmatan media streaming yang popular seperti Netflix, Hulu, dan BBC iPlayer. Ia juga memiliki beberapa lokasi di Kanada, Perancis, Jerman, Itali, Belanda, dan Sweden untuk meningkatkan prestasi rangkaian mereka dan menampung lalu lintas P2P dan Torrent.

Berikut adalah lokasi pelayan senarai di setiap negara, disusun mengikut benua:

 • Afrika
  • Mesir, Kaherah; Afrika Selatan, Johannesburg
 • Asia
  • Hong Kong; India, Chennai; Indonesia, Jakarta; Israel, Petach Tikva; Jepun, Tokyo; Malaysia, Kuala Lumpur; Korea Selatan, Seoul; Singapura; Taiwan, Taipei; Thailand, Bangkok; Turki, Istanbul; Vietnam, Bandar Ho Chi Minh
 • Eropah
  • Austria, Wien; Belgium, Brussels; Bulgaria, Sofia; Croatia, Zagreb; Cyprus, Nicosia; Republik Czech, Prague; Denmark, Copenhagen; Finland, Helsinki;
  • Perancis, Paris 1; Paris 2;
  • Jerman, Frankfurt 1; Frankfurt 2; Frankfurt 3;
  • Greece, Athens; Hungary, Budapest; Iceland, Reykjavik; , Ireland, Dublin; Pulau Man, Ballasalla;
  • Itali, Arezzo – Sky / RAI, Milan – Netflix;
  • Latvia, Riga; Lithuania, Siauliai; Luxembourg, Steinsel; Malta, Qormi; Moldova, Chisinau;
  • Belanda, Amsterdam 1; Amsterdam 2;
   Norway, Oslo; Poland, Warsaw 3; Portugal, Lisbon; Romania, Bukarest; Rusia, St. Petersburg;
  • Sweden, Kista; Stockholm;
   Slovakia – Bratislava, Switzerland, Zurich; Sepanyol, Madrid;
   United Kingdom, London 1 – Netflix; London 2; London 3 – BBC / Netflix; Manchester – BBC;
  • Ukraine, Kiev
 • Oceania
  • Australia, Sydney; New Zealand, Auckland
 • Amerika Utara
  • Canada, Toronto – Netflix; Vancouver
  • Costa Rica, San Jose; Mexico, Mexico City
  • Amerika Syarikat, Atlanta; Kerbau – Netflix / Hulu; Chicago; Dallas; Las vegas; Los Angeles – Netflix; Miami; Jersi baru; New York 1 – Netflix / Hulu; New York 2 – Perdana; Phoenix
 • Amerika Selatan
  • Argentina, Buenos Aires; Brazil, Sao Paulo; Colombia, Bogota

PrivateVPN membenarkan sambungan proksi HTTP dan SOCKS5 ke pelayan rangkaian mereka melalui port 8080 dan 1080 masing-masing untuk mereka yang memerlukannya. Rangkaian mereka membenarkan dan bahkan mendorong lalu lintas VoIP, P2P, dan Torrent. Mereka mengesyorkan agar anda menggunakan pelayan VPN Sweden mereka untuk ini kerana mereka mempunyai kawalan mutlak terhadap mereka. Bersambung dengan OpenVPN TUN + UDP + 1194 untuk lokasi Sweden, Norway, Jerman – Frankfurt 1, Belanda 1, Ukraine, Switzerland, United Kingdom – London 2, Perancis – Paris, Amerika Syarikat – Buffalo dan USA – Los Angeles akan memberi anda orang ramai alamat IP khusus dinamik. Selain itu, pemajuan port dibenarkan di rangkaian PrivateVPN. Lihat dengan sokongan teknikal mereka untuk maklumat lebih lanjut mengenai perkara ini.

Lawati PrivateVPN

Melindungi Privasi dan Tanpa Nama Anda dengan PrivateVPN

Sweden telah meluluskan beberapa undang-undang yang memerlukan pengumpulan maklumat Internet dalam beberapa tahun terakhir. Namun, beberapa penyelidikan menunjukkan bahawa peraturan ini hanya berlaku untuk ISP di Sweden. Walaupun keadaan ini tidak ideal, situasi ini belum berlaku untuk perkhidmatan VPN.

Akibatnya. PrivateVPN adalah perkhidmatan VPN tanpa log yang benar dan tidak pernah pengguna dikenakan tuduhan pelanggaran dari maklumat yang mereka simpan. Dalam semua kes, mereka telah menyatakan bahawa mereka tidak mencatat VPN atau proksi lalu lintas pelanggan mereka dan tidak dapat membantu dalam penyiasatan ini. Dalam Soalan Lazim Laman Web mereka, mereka menyatakan ini untuk menjawab pertanyaan pengguna?

+ Adakah anda mencatat lalu lintas data saya semasa saya melayari internet melalui PrivateVPN?
Tidak, kami TIDAK PERNAH menghasilkan log lalu lintas data.

Selain tidak menyimpan log, mereka juga membenarkan pembayaran menggunakan Bitcoin. Ini bermaksud bahawa semua yang diperlukan untuk membuat akaun PrivateVPN adalah alamat e-mel, nama pengguna, dan kata laluan. Ini dapat meningkatkan nama anda tanpa nama semasa menggunakan perkhidmatan mereka. Perisian khusus mereka juga melindungi terhadap kebocoran IPv6 dan DNS, mempunyai suis pembunuh Internet, dan menyambung semula secara automatik untuk membantu anda menjaga privasi Internet semasa menggunakan rangkaian VPN mereka. Oleh itu, kami berpendapat bahawa menggunakan perkhidmatan mereka akan membantu melindungi privasi dalam talian anda. Seperti biasa pastikan untuk memeriksa TOS dan Dasar Privasi mereka sendiri.

Menjamin Trafik Dalam Talian anda dengan PrivateVPN

Protokol Lalai PrivateVPN

PrivateVPN menggunakan OpenVPN sebagai protokol lalai mereka untuk aplikasi perisian khusus Windows, Mac OS X, dan Android mereka. Ini dipercayai secara meluas sebagai protokol VPN terbaik yang ada sekarang kerana ia menawarkan keselamatan yang sangat baik seimbang dengan kehilangan kelajuan minimum. Selain itu, mereka menggunakan IKEv2 sebagai protokol lalai untuk aplikasi iOS mereka. Ini adalah protokol yang baik untuk digunakan dengan iPhone dan iPad kerana dianggap selamat dan menyokong multi-homing. Ini memungkinkan untuk mengekalkan sambungan VPN ketika beralih dari Wi-Fi ke rangkaian selular dan menyokong penyambungan semula secara automatik jika perkhidmatan itu terputus secara tidak sengaja.

RSA- 2048 Jabat Tangan

PrivateVPN menggunakan TLSv1.2 untuk pengesahan dan kawalan pelayan untuk mewujudkan terowong penyulitan awal. Ia menggunakan sijil bit RSA-2048 untuk pengesahan semua kunci yang dirundingkan. Sijil disahkan menggunakan SHA384 dan kunci Ephemeral Diffie-Hellman (DHE) digunakan untuk mewujudkan kerahsiaan ke hadapan. Setelah kunci-kunci ini dirundingkan, kunci-kunci tersebut akan dipindahkan melintasi terowong selamat antara pelayan VPN dan peranti pelanggan. Ini memastikan bahawa hanya sebilangan kecil lalu lintas Internet yang dapat dikompromikan walaupun pihak jahat mendapat akses ke peranti atau pelayan. Cipher yang digunakan oleh PrivateVPN adalah TLSv1.2, cipher TLSv1 / SSLv3 DHE-RSA-AES256-GCM-SHA384, 2048 bit RSA.

Penyulitan Data

PrivateVPN menggunakan Advanced Encryption Standard (AES) dengan panjang kunci 256-bit dalam mod Cipher Block Chaining. Ini biasanya ditulis sebagai AES-256-CBC. Ini adalah algoritma yang digunakan oleh kerajaan Amerika Syarikat untuk dokumen rahsia dan dianggap selamat dan pantas untuk sebarang aplikasi.

Pengesahan Data

Pengesahan data dikendalikan menggunakan algoritma SHA256 HMAC. Ini memastikan lalu lintas anda terhadap serangan Man in the Middle (MitM). Protokol dan algoritma lalai yang dilaksanakan oleh rangkaian PrivateVPN akan memastikan bahawa semua trafik Internet anda disulitkan dengan selamat. Ini akan memberi anda ketenangan semasa streaming filem kegemaran anda atau mengakses perkhidmatan perbankan dalam talian anda.

Sokongan PrivateVPN

PrivateVPN mengadakan sembang dalam talian di laman web mereka melalui perisian agen langsung. Sering kali kami mengujinya, tidak ada yang bersedia menerima permintaan kami tetapi kami menerima e-mel nombor tiket kami dan mesej bahawa kami harus mendapat jawapan dalam masa 24 jam. Walau bagaimanapun, sebahagian besar permintaan kami dijawab dalam beberapa jam.

Selain sembang langsung, mereka juga memiliki halaman dukungan di laman web mereka yang mempunyai pangkalan data FAQ dan panduan visual untuk membantu memasang perkhidmatan mereka secara manual menggunakan sejumlah protokol. Mereka juga mempunyai panduan untuk menggunakan perkhidmatan mereka dengan pelbagai peranti seperti router. Seterusnya, mereka mempunyai blog di mana anda dapat mencari maklumat rangkaian terbaru mereka dan masalah keselamatan lain. Akhirnya, mereka mempunyai media sosial di Facebook, Twitter, Google+, dan YouTube.

Lawati PrivateVPN

Hands on: PrivateVPN

PrivateVPN mempunyai perisian khusus untuk pengguna Windows, Mac OS X, iOS, dan Android yang memudahkan anda menyambung ke perkhidmatan mereka. Aplikasi ini menggunakan protokol OpenVPN untuk semua kecuali aplikasi iOS. Aplikasi iOS secara lalai menggunakan protokol IKEv2. Keperluan minimum untuk pelanggan masing-masing adalah seperti berikut:

 • Tingkap – Windows 7, 8, 8.1 dan 10.
 • Mac OS X – Mac OS 10.8 atau lebih baru.
 • iOS – iPhone dan iPad iOS versi 9.0 atau lebih baru.
 • Android – Android 4.0.4 atau lebih baru

Membuat Akaun PrivateVPN

Sebelum menggunakan PrivateVPN, anda mesti membuat akaun untuk perkhidmatan tersebut terlebih dahulu. Ini adalah proses 3 langkah.

 1. Pilih pakej VPN anda.
 2. Masukkan alamat e-mel anda dan buat kata laluan untuk akaun anda.
 3. Pilih kaedah pembayaran dan selesaikan pembelian.

Setelah anda membuat akaun, anda kemudian boleh memuat turun dan memasang perisian mereka ke peranti anda.

Memuat turun Perisian PrivateVPN

Anda boleh memuat turun perisian VPN untuk peranti anda dari laman web PrivateVPN. Klik “Lihat Perisian kami” di bawah “Mengapa PrivateVPN?” dalam menu laman web utama. Ini akan membuka halaman di mana anda boleh memuat turun perisian yang sesuai untuk peranti anda.

Memuat turun Perisian Custom Private VPN

Mengklik pada Windows atau Mac OS X akan memaparkan butang muat turun untuk OS masing-masing. Mengklik butang ini kemudian akan memindahkan perisian pemasangan ke komputer anda. Pautan untuk iOS dan Android akan membuka kedai masing-masing. Setelah sampai di sana anda dapat menyelesaikan proses pemasangan.

Pelanggan Windows PrivateVPN

Memasang Pelanggan Windows

Setelah memuat turun klien ke komputer anda, anda perlu menjalankannya sebagai pentadbir. Pemasangannya mudah kerana anda hanya perlu menerima TOS dan kemudian klik pada butang “Pasang” untuk menyelesaikan prosesnya.

Memasang WindowsVlien PrivateVPN

Selepas itu, anda mesti menghidupkan semula komputer anda sebelum anda dapat membuka perisian klien Windows PrivateVPN, jadi pilih “Mulakan semula” sekarang.

Setelah komputer anda dihidupkan semula, anda boleh menjalankan perisian PrivateVPN. Apabila pertama kali dibuka, anda perlu memasukkan dan mengesahkan bukti kelayakan anda untuk masuk. Masukkan alamat e-mel dan kata laluan yang anda gunakan untuk membuat akaun anda.

Log masuk Pelanggan PrivateVPN Windows

Sebaik sahaja anda memasukkan kelayakan anda, pilih togol “Ingat saya” sehingga anda tidak perlu memasukkannya semula setiap kali anda memulakan perisian. Selepas itu, klik pada butang “Log in” untuk membuka papan pemuka ringkas. Anda boleh memilih lokasi pelayan VPN, menyambung, dan memutuskan sambungan dari skrin ini. Anda juga boleh log keluar dari perisian dari skrin ini tetapi sedar bahawa anda perlu memasukkan semula kelayakan anda jika anda melakukannya.

Papan Pemuka dan Tetapan Lanjutan

Selain papan pemuka sederhana yang membolehkan anda dengan mudah menyambung dan memutuskan sambungan dari rangkaian PrivateVPN, terdapat juga papan pemuka lanjutan di mana anda boleh memilih permulaan, sambungan, dan ciri perisian canggih yang lain. Mengklik pada butang “Advanced” akan menunjukkan skrin papan pemuka lanjutan yang ditunjukkan di bawah dengan protokol sambungan dan pilihan penyulitan. Anda mesti terputus dari perkhidmatan PrivateVPN sebelum anda dapat membuat perubahan pada skrin ini.

Skrin papan pemuka lanjutan ini akan memaparkan alamat IP luaran maya anda sekarang, status sambungan, lokasi pelayan yang disambungkan semasa atau baru-baru ini, protokol sambungan, algoritma dan kekuatan enkripsi, dan tempoh sesi. Ini akan membolehkan anda memilih lokasi maya anda yang akan kami tunjukkan kemudian dalam semakan kami.

Anda juga boleh mengubah parameter sambungan berikut:

 • Jenis sambungan – membolehkan anda memilih protokol VPN alternatif.
  • BukaVPN (TUN + UDP + 1194) – adalah lalai yang digunakan oleh perkhidmatan PrivateVPN dan semestinya terbaik untuk kebanyakan pengguna. Ia memberikan keseimbangan keselamatan dan kelajuan yang terbaik tetapi tidak melakukan kesalahan semasa memeriksa.
  • BukaVPN (TUN + TCP + 443) – memberikan alternatif kepada VPN lalai yang berfungsi pada rangkaian atau sambungan yang kurang stabil dalam jarak jauh kerana merangkumi pemeriksaan dan pembetulan ralat. Oleh kerana itu, ia juga lebih perlahan daripada rakan sejawatnya UDP.
  • BukaVPN (TAP + UDP) – tidak digalakkan dan menggunakan enkripsi blowfish 128 bit.
  • L2TP / IPSec – adalah protokol VPN selamat alternatif yang menggunakan enkapsulasi berganda dan umumnya lebih perlahan daripada OpenVPN.
  • PPTP – tidak lagi dianggap selamat dan hanya boleh digunakan di mana anda tidak berminat dengan keselamatan atau jika tidak ada protokol lain yang berfungsi.

Tetapan Sambungan Papan Pemuka Lanjutan PrivateVPN

 • Penyulitan OpenVPN – akan membolehkan anda kadang-kadang mendapatkan sambungan kelajuan yang lebih baik dengan menggunakan algoritma lebih pantas secara komputasi (GCM) dan bukannya (CBC) dalam beberapa kes. Anda juga boleh mengubah kekuatan enkripsi antara kekuatan 256-bit dan 128-bit jika anda tidak memerlukan keselamatan penyulitan maksimum.

Skrin Tetapan Lanjutan PrivateVPN

Tab kedua antara muka lanjutan merangkumi pilihan permulaan, pemilihan bahasa, pembaikan penyesuai, dan kemampuan untuk memeriksa fail log sambungan untuk sambungan terbaru anda. Tetapan permulaan akan membolehkan anda melakukan perkara berikut:

 • Pilihan permulaan – menetapkan kedua-duanya akan membantu memastikan anda sentiasa berhubung semasa menggunakan mesin Windows anda.
  • Mulakan pelanggan pada permulaan sistem
  • Sambung secara automatik semasa permulaan

Skrin Tetapan PrivateVPN

 • Sambungkan semula secara automatik pada kegagalan sambungan – membantu memastikan sambungan yang selamat.
 • Paparkan pemberitahuan Windows – supaya anda selalu tahu bila sambungan anda terganggu.
 • Buka folder log – supaya anda dapat memeriksa masalah sambungan atau menghantarnya ke sokongan untuk mendapatkan bantuan dengan mereka.

Skrin Pengawal Sambungan PrivateVPN

Skrin ini mempunyai ciri keselamatan tambahan yang disediakan oleh perkhidmatan PrivateVPN. Ini termasuk yang berikut:

 • Perlindungan IPv6 – menyekat mesej IPv6 daripada dihantar semasa menggunakan perkhidmatan.
 • Perlindungan kebocoran DNS – menjalankan semua permintaan DNS melalui pelayan rangkaian PrivateVPN.
 • Bunuh Suis – menghentikan perkhidmatan Internet anda sekiranya sambungan VPN terputus secara tidak sengaja.

Pengawal Sambungan PrivateVPN

 • Pengawal permohonan – setelah aktif, bertindak sebagai suis pembunuh Internet individu untuk hanya aplikasi yang telah anda tambahkan ke senarai penjaga aplikasi. Kami mengesyorkan program yang memuat turun fail dan penyemak imbas ditambahkan di sini jika anda mengaktifkan ciri ini.

Menyambung ke Perkhidmatan PrivateVPN

Setelah kita memeriksa tetapan perisian pada antara muka lanjutan, mari kita lihat betapa mudahnya menyambung ke rangkaian PrivateVPN. Mengklik butang “Simple” akan mengembalikan anda ke antara muka pengguna yang dipermudahkan. Setelah sampai, klik pada lokasi semasa untuk melihat senarai lokasi terputus. Pilih lokasi maya baru. Perhatikan bahawa beberapa daripadanya disediakan untuk tujuan tertentu seperti menyahsekat Netflix atau Hulu.

Menyambung ke Pelayan PrivateVPN Menggunakan Antara Muka MudahSetelah memilih lokasi maya baru anda, cukup klik butang “Sambung” untuk menyelesaikan prosesnya. Perhatikan bahawa ikon palam kini ditunjukkan hijau dan bersambung, bukannya jingga dan terputus. Sekiranya anda mahukan lebih banyak maklumat mengenai sambungan anda, klik pada butang “Lanjutan”.

Skrin Sambungan Lanjutan PrivateVPNAnda kemudian boleh memutuskan sambungan dari pelayan semasa anda menggunakan kedua-dua antara muka dengan hanya memilih butang “Putuskan sambungan” masing-masing.

Seperti yang anda lihat, pelanggan Windows PrivateVPN memudahkan anda menyambung ke lokasi maya yang ingin anda gunakan. Hanya dengan beberapa klik, anda akan dapat menonton perkhidmatan media streaming kegemaran anda dengan selamat dari sofa anda sendiri atau semasa bercuti di mana sahaja di dunia. Anda juga dapat mengakses maklumat perbankan anda dengan tenang bahawa data peribadi anda akan dilindungi dengan selamat bersama dengan privasi Internet anda.

Lawati PrivateVPN

Aplikasi MacV X PrivateVPN

Aplikasi Mac OS X juga mudah dipasang dan digunakan. Fungsinya serupa dengan rakan sejenis Windows tetapi belum mempunyai beberapa ciri yang lebih maju. Aplikasi ini juga menggunakan protokol OpenVPN. Ia masih dalam pembangunan tetapi ia akan membolehkan anda memilih pelayan maya untuk disambungkan. Satu atau dua klik akan membuat anda tersambung ke rangkaian PrivateVPN dan melindungi semua lalu lintas Internet anda semasa menggunakan iMac atau MacBook anda.

Aplikasi Android PrivateVPN

Memasang dan menggunakan aplikasi PrivateVPN Android untuk menyambung ke rangkaian mereka adalah mudah. Dengan hanya beberapa ketukan, anda boleh menggunakannya untuk menyambung ke perkhidmatan mereka dari hampir mana sahaja di dunia.

Memasang Aplikasi PrivateVPN

Pertama, akses laman web PrivateVPN dari peranti Android anda dan ketik ikon OS Android. Tatal ke bawah dan ketik butang “Muat turun untuk Android”. Ini akan membuka halaman pemasangannya di gedung Google Play. Ketuk butang “Pasang” untuk memindahkan aplikasi ke ponsel Android Anda. Ketuk butang “Buka” untuk menjalankan aplikasi untuk pertama kalinya.

Pemasangan Aplikasi Android PrivateVPNApabila aplikasi dibuka, anda perlu memasukkan bukti pengesahan akaun anda. Masukkan alamat e-mel dan kata laluan yang anda gunakan untuk membuat akaun PerivateVPN anda. Kemudian, ketik butang “Log masuk” untuk membuka antara muka aplikasi utama.

Log masuk PrivateVPN

Sebelum kita melihat betapa mudahnya menggunakan aplikasi untuk menyambung ke rangkaian PrivateVPN, kami ingin melihat tetapannya secara ringkas. Tetapan ini dapat diakses dengan mengetuk ikon roda gigi di kanan atas layar papan pemuka utama.

Tetapan Aplikasi Android PrivateVPN

Mengetuk “Akaun” atau “Log sambungan” akan memaparkan layar dengan maklumat akaun semasa anda atau log sambungan sesi, masing-masing. Layar juga menyertakan tetapan yang memungkinkan anda memilih yang berikut:

 • Port OpenVPN
  • 443 TCP – port yang biasanya digunakan untuk trafik HTTPS
  • 1194 UDP – adalah port OpenVPN lalai
 • Penyulitan OpenVPN – 
  • AES-128-GCM – adalah lalai dengan keseimbangan kelajuan dan keselamatan terbaik.
  • AES-256-GCM – juga pantas tetapi memberikan tahap enkripsi yang lebih tinggi.
  • AES-128-CBC – boleh menjadi algoritma yang lebih perlahan pada beberapa peranti.
  • AES-256-CBC – adalah penyulitan yang digunakan untuk dokumen rahsia kerajaan AS.

Tetapan Aplikasi Android PrivateVPN

Sebagai tambahan kepada tetapan ini, aplikasi Android juga memiliki serangkaian beralih untuk mencoba memastikan bahawa anda selalu terhubung ke layanan PrivateVPN ketika anda menggunakan perangkat Android. Ia merangkumi yang berikut:

 • Sambung semula – secara automatik akan cuba menyambung semula pada kegagalan sambungan.
 • Perlindungan kebocoran IPv6 – akan menyekat mesej IPv6 ketika menggunakan rangkaian VPN.
 • Mulakan pada but – membuka aplikasi sebaik sahaja anda boot peranti Android anda.
 • Sambung pada permulaan  – secara automatik menghubungkan anda ke sambungan terakhir yang berjaya apabila aplikasi dibuka.
 • Tunjukkan pemberitahuan – akan membantu anda memantau status sambungan aplikasi.

Anda juga boleh keluar menggunakan skrin ini tetapi perlu memasukkan semula bukti kelayakan anda selepas aplikasi dibuka. Ini boleh mengganggu pilihan permulaan automatik. Setelah kita melihat semua tetapan aplikasi Android, mari kita melihatnya dalam tindakan.

Bersambung menggunakan Aplikasi Android PrivateVPN

Setelah mengetuk kembali untuk kembali ke papan pemuka utama, ketuk lokasi semasa dan kemudian pilih lokasi pelayan maya yang ingin anda sambungkan. Dalam contoh ini, kami memilih lokasi USA – New York 1 -Netflix / Hulu. Kemudian ketik butang “Sambung”. Ini akan membuka permintaan untuk membuat sambungan VPN pada kali pertama anda menyambung ke rangkaian PrivateVPN. Terima ini dan lokasi anda akan ditetapkan menyembunyikan lokasi sebenar anda dari orang lain.

Sambungan Rangkaian APP PrivateVPN Android Pertama

Untuk menukar pelayan VPN semasa anda, cukup ketuk butang “Putuskan sambungan” dan pilih lokasi lain untuk disambungkan. Memutuskan bahawa kami ingin menguji BBC iPlayer, kami menukar ke pelayan UK – London – BBC / Netflix. Mengetuk “Sambung” menyelesaikan peralihan. Untuk keluar dari sambungan, ketuk “Putuskan sambungan”.

Sambungan PrivateVPN untuk Mengakses Pelayan London-UK

Seperti yang anda lihat, aplikasi Android memudahkan sesiapa sahaja untuk menyambung ke perkhidmatan PrivateVPN. Hanya beberapa ketukan yang diperlukan untuk menyambung ke salah satu lokasi pelayan VPN mereka. Menggunakan perkhidmatan mereka akan melindungi semua lalu lintas Internet mudah alih anda. Menukar lokasi maya sama mudahnya. Memutuskan sambungan dari rangkaian hanya memerlukan satu ketukan.

Lawati PrivateVPN

Aplikasi iOS PrivateVPN

Aplikasi PrivateVPN iOS menggunakan protokol IKEv2 terbina dalam untuk sambungan pelayan VPN. Akibatnya, ia tidak mempunyai tetapan sebanyak rakan sejawat Androidnya. Berfungsi walaupun setara dengan aplikasi Android. Hanya beberapa ketukan yang diperlukan untuk menyambung ke rangkaian PrivateVPN. Antaramuka juga serupa yang mengurangkan keluk pembelajaran untuk perkhidmatan pada pelbagai peranti.

Ujian Kelajuan PrivateVPN

Kami terkejut dengan prestasi keseluruhan rangkaian PrivateVPN. Anda dapat melihat dari ujian kelajuan di bawah bahawa rangkaian mereka menunjukkan prestasi yang sangat baik. Seperti yang dijangkakan, terdapat beberapa kehilangan kelajuan Internet ketika disambungkan ke salah satu pelayan VPN mereka. Ini disebabkan oleh overhead tambahan yang dikeluarkan dengan menyulitkan semua lalu lintas dalam talian anda. Walau bagaimanapun, kerugian ini lebih dapat diterima dalam kes perkhidmatan PrivateVPN.

Ujian kelajuan PrivateVPN

Seperti yang anda lihat dari gambar di atas, sambungan yang disulitkan menurunkan kelajuan muat turun ISP asas kami dari 66.01 Mb / s menjadi 63.49 Mb / s. Ini adalah penurunan sekitar 4% ke pelayan di Chicago yang lebih dapat diterima dan antara yang terbaik yang kami perhatikan. Kerugian minimum dalam kelajuan sambungan ini sepadan dengan keamanan dan ketenangan fikiran yang ditawarkan dengan menggunakan pelayan rangkaian mereka untuk mengatasi sekatan geografi untuk perkhidmatan media streaming kegemaran anda.

Kesimpulannya

PrivateVPN telah berkecimpung dalam perniagaan privasi Internet sejak tahun 2009. Rangkaian mereka terdiri daripada lebih 80 lokasi pelayan yang tersebar di 56 negara yang berbeza. Mereka mempunyai banyak pelayan di negara-negara popular seperti AS, UK, Kanada, dan Belanda. Mereka juga mempunyai beberapa lokasi di banyak negara lain di Eropah untuk meningkatkan prestasi rangkaian mereka. Rangkaian mereka membenarkan sambungan menggunakan penghubung proksi HTTP dan SOCKS5. Mereka tidak mencatat maklumat mengenai pengguna mereka semasa menggunakan perkhidmatan VPN atau proksi mereka.

PrivateVPN mesra VoIP, P2P, dan Torrent. Walaupun mereka tidak mempunyai sekatan pada lalu lintas P2P atau Torrent, mereka mengesyorkan agar anda menggunakan pelayan VPN Sweden mereka untuk ini. Mereka sebelumnya telah menjawab permintaan data pengguna dengan menyatakan bahawa mereka tidak mencatat aktiviti pelanggan semasa menggunakan pelayan VPN atau proksi mereka. Ini merangkumi sebarang metadata.

Anggota mempunyai akses ke aplikasi perisian khusus untuk Windows, Mac OS X, iOS dan Android. Aplikasi ini mudah dipasang dan membolehkan pengguna tersambung dengan mudah ke semua lokasi pelayan di rangkaian mereka hanya dengan beberapa klik tetikus atau ketuk di layar. Aplikasi Windows, Mac OS X, dan Android mereka menyertakan beberapa fitur yang lebih maju yang tersedia untuk VPN termasuk perlindungan kebocoran DNS (hanya Windows), suis kill VPN, penerusan port, berbagai port jarak jauh, perlindungan kebocoran IPv6, dan penjaga sambungan aplikasi untuk membunuh Internet untuk aplikasi individu.

Semua aplikasinya menyediakan beberapa enkripsi terbaik yang terdapat di industri di AES-128 dan AES-256. Semua kecuali aplikasi iOS mereka lalai ke OpenVPN kerana keseimbangan antara keselamatan dan kelajuan. Aplikasi iOS diamankan menggunakan protokol IKEv2 terbina dalam. Ini adalah pilihan yang baik untuk peranti mudah alih kerana sokongannya untuk penyambungan semula automatik dan multi-homing.

PrivateVPN mempunyai ejen sembang langsung di laman web mereka tetapi tidak selalu dipantau dan lebih seperti perkhidmatan tiket 24/7/365. Mereka mempunyai pangkalan data FAQ, tutorial manual dan panduan penyediaan visual untuk menyambung ke perkhidmatan mereka menggunakan pelbagai protokol dan peranti. Mereka juga mengekalkan blog keselamatan dan kehadiran media sosial di pelbagai laman web.

Apa yang paling kami sukai PrivateVPN:

 • Pelanggan khusus untuk Windows, Mac OS X.
 • Aplikasi mudah alih untuk peranti iOS dan Android.
 • Perlindungan kebocoran dan suis pembunuh dalam perisian Windows.
 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari tanpa had.
 • Anda boleh meminta percubaan percuma selama 7 hari dari sokongan mereka.
 • Harga yang baik untuk pakej jangka panjang mereka.

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Tambahkan lebih banyak pelayan ke rangkaian.
 • Tambahkan Switch Switch dan ciri lain ke aplikasi Mac OS X.

Rangkaian PrivateVPN merangkumi enam benua. Rangkaian mereka mempunyai pelayan di Afrika, Asia, Eropah, Oceania, Amerika Utara, dan Amerika Selatan. Pelayan di rangkaian mereka mempunyai port gigabit berkelajuan tinggi. PrivateVPN menggunakan sumber rangkaian berkualiti tinggi jika boleh. Mereka memberikan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Ini akan memberi anda banyak masa untuk menguji perkhidmatan mereka dan melihat apakah itu sesuai dengan semua keperluan dalam talian anda. Sekiranya anda suka, anda boleh melanggan dengan hanya $ 4,15 sebulan.

Lawati PrivateVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me