Mari kita mulakan tinjauan PureVPN kami dengan melihat bagaimana syarikat itu wujud. Pada tahun 2006, GZ Systems Ltd. yang berpusat di Hong Kong mula bereksperimen dengan VPN untuk membantu mencegah pelambatan lebar jalur oleh ISP pengguna yang menstrimkan media atau bermain permainan dalam talian. Oleh itu, PureVPN dilahirkan. Pada tahun 2007, mereka memulakan operasi komersial PureVPN dengan pelayan di dua lokasi sahaja. Mereka dengan cepat berkembang di pengguna dan di sejumlah lokasi, berkembang menjadi enam belas pada tahun pertama saja. Hari ini mereka mempunyai salah satu rangkaian VPN terbesar dengan lebih dari 2000 pelayan di 180 lokasi, tersebar di 141 negara yang berbeza. Teknologi mereka juga berkembang. Mereka telah mengembangkan perisian khusus untuk Windows, Mac OS X, iOS, dan Android. Mereka memiliki rangkaian gigabit yang dipantau sendiri dengan lebih dari 80000 alamat IP yang tersedia di seluruh dunia untuk pelanggan mereka.

PureVPN

Harga dan Tawaran Istimewa

PureVPN dulu menawarkan pelbagai pakej VPN tetapi kini telah menetap pada satu. Ia dijual dalam tiga jangka panjang. Seperti banyak penyedia VPN, mereka mendapat potongan harga yang lebih tinggi untuk rancangan ini berdasarkan jangka masa panjang. Pelan ini adalah bulanan, tahunan, dan 2 tahun. Ini bermaksud bahawa pada masa ini anda dapat sebulan perkhidmatan PureVPN dengan harga $ 10,95, 12 bulan dengan harga $ 4,08 sebulan, dan 2 tahun dengan harga hanya $ 2,88 sebulan. Ini bermakna anda boleh berjimat Diskaun 74% harga bulanan biasa mereka jika anda mendaftar selama 2 tahun perkhidmatan.

Harga PureVPN

Mereka juga menjual beberapa alat tambah seperti berikut:

 • NAT Firewall – $ 4.99 / Sebulan
 • IP khas – $ 4,99 / Sebulan
 • IP Dedicated dengan Perlindungan DDoS – $ 5,99 / Sebulan

Jadi, apa yang anda dapat dengan wang anda dengan PureVPN? Mereka menawarkan faedah berikut kepada semua pelanggan mereka:

 • Perisian VPN khusus percuma untuk Windows, Mac OS X, iOS, dan Android
 • 5 Sambungan serentak
 • Lebar jalur dan penggunaan VPN tanpa had
 • IP maya di seluruh dunia dari lebih daripada 2000 pelayan di 141 negara yang berbeza
 • Alamat IP yang dikongsi di kalangan pelanggan untuk privasi yang lebih baik
 • Pilihan protokol VPN: OpenVPN (TCP-UDP), SSTP, L2TP, IKEv2, dan PPTP
 • Pilihan penyulitan berdasarkan tujuan
 • Keupayaan untuk memotong penapisan dan sekatan geo
 • Perlindungan hotspot Wi-Fi daripada penggodam dan pencurian identiti
 • Sokongan VoIP untuk menjimatkan kos jarak jauh
 • Sokongan untuk P2P dan perkongsian fail
 • Jaminan wang dikembalikan selama 31 hari

Kaedah Pembayaran PureVPNPureVPN mempunyai pelbagai cara untuk membayar perkhidmatan VPN mereka. Mereka menerima kad kredit berikut: VISA, MasterCard, American Express, Discover, JCB, VISA Electron, dan VISA Delta. Sekiranya anda ingin menyimpan semua pembayaran dalam talian anda di satu tempat, PayPal juga diterima. Bagi mereka yang mahukan sedikit nama, anda boleh membayar dengan Bitcoin. Mereka juga menerima pembayaran melalui Paymentwall, Alipay, CashU, dan banyak lagi. Sekiranya anda membayar dengan PayPal atau Bitcoin, semua yang diperlukan untuk membuat akaun adalah nama pengguna, kata laluan, dan alamat e-mel.

Lawati PureVPN

Tempoh Percubaan Tanpa Risiko

PureVPN tahu bahawa anda ingin menguji perkhidmatan mereka sendiri sebelum anda memutuskan untuk membelinya sehingga mereka menawarkan jaminan baru wang 100% kepada pelanggan selama 31 hari. Ini semestinya cukup masa untuk anda menguji sepenuhnya perkhidmatan dan sokongan VPN mereka. Dasar pembayaran balik PureVPN menyatakan bahawa mereka akan terlebih dahulu berusaha menyelesaikan sebarang masalah sebelum meluluskan pengembalian wang.

Sekiranya anda mematuhi kriteria dasar pembayaran balik, dan anda tidak sepenuhnya berpuas hati dengan perkhidmatan mereka, mereka akan mengembalikan harga pembelian penuh anda. Untuk menuntut bayaran balik anda, hantarkan e-mel ke [email protected] yang menyatakan nama pengguna VPN anda dan alasan anda membatalkan langganan. Tiada bayaran balik akan diberikan selewat-lewatnya 31 hari dari tarikh pembelian.

Lokasi Rangkaian dan Pelayan PureVPN

Seperti yang kami katakan dalam pengenalan, rangkaian PureVPN bermula dengan hanya 2 lokasi pelayan tetapi telah berkembang menjadi lebih dari 180. Mereka menguruskan rangkaian gigabit pelayan VPN mereka yang telah berkembang menjadi lebih dari 2000 pelayan VPN di 141 negara yang berbeza dengan akses ke lebih dari 80.000 IP alamat. Mereka mempunyai pelayan di hampir setiap benua utama termasuk Afrika, Asia, Eropah, Oceania, Amerika Utara, dan Amerika Selatan.

 • Amerika Utara
  • Kanada – Montreal, Quebec, Vancouver
  • AS – Ashburn, Atlanta, Chicago, Houston, Los Angeles, Miami, New Jersey, New York, Phoenix, Salt Lake City, San Francisco, Seattle, Washington, DC
  • Bahama, Barbados, Bermuda, Kepulauan Virgin Britain, Kepulauan Cayman, Dominica, Republik Dominika, El Salvador, Grenada, Guatemala, Haiti, Honduras, Jamaica, Mexico, Montserrat, Nikaragua, Puerto Rico, St Lucia, Trinidad dan Tobago, Turks dan Caicos Pulau
 • Amerika Tengah
  • Belize, Kosta Rika
 • Amerika Selatan
  • Aruba, Argentina, Bolivia, Brazil, Chile, Colombia, Ekuador, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Venezuela
 • Eropah
  • UK – Gosport, London, Maidenhead, Manchester
  • Perancis – Paris, Roubaix
  • Jerman – Berlin, Frankfurt, Hessen, Munich, Nuremberg
  • Albania, Austria, Belgium, Bosnia, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Republik Czech, Denmark, Estonia, Finland, Yunani, Hungary, Iceland, Ireland, Isle of Man, Itali, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Moldova, Montenegro , Norway, Poland, Portugal, Romania, Rusia, Serbia, Slovakia, Slovenia, Sepanyol, Sweden, Switzerland, Turki, Ukraine
 • Oceania
  • Australia – Brisbane, Melbourne, Perth, Sydney
  • New Zealand, Papua New Guinea
 • Asia
  • Afghanistan, Armenia, Azerbaijan, Bangladesh, Bahrain, Brunei, Kemboja, China, Georgia, Hong Kong, India, Indonesia, Jepun, Jordan, Kazakhstan, Kuwait, Kirgistan, Laos, Lebanon, Makau, Malaysia, Mongolia, Myanmar, Oman, Pakistan , Filipina, Qatar, Arab Saudi, Singapura, Korea Selatan, Sri Lanka, Syria, Tajikistan, Taiwan, Thailand, Turkmenistan, UAE, Uzbekistan, Vietnam, Yemen
 • Afrika
  • Algeria, Angola, Tanjung Verde, Mesir, Ethiopia, Ghana, Kenya, Madagascar, Mauritania, Mauritius, Maghribi, Niger, Nigeria, Senegal, Seychelles, Afrika Selatan, Tanzania, Tunisia

Melihat senarai bandar ini, mudah dilihat bahawa PureVPN mempunyai pelayan di seluruh dunia dan beberapa pelayan di lokasi yang lebih popular seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya. Rangkaian mereka menyokong kebanyakan protokol VPN termasuk: OpenVPN, SSTP, L2TP / IPSec, IKEv2, dan PPTP. Kami akan membincangkan lebih banyak mengenai protokol ini semasa kami mengkaji perisian khusus PureVPN.

PureVPN juga menerapkan perutean data, di mana demi kecekapan rangkaian semasa waktu puncak, anda mungkin diarahkan ke pusat data yang berbeza daripada yang anda pilih. Pengalihan ini menggunakan logik perniagaan dan komersial untuk mengarahkan anda ke pelayan latensi rendah, berkelajuan tinggi di pusat data lain di negara yang sama atau melarangnya, negara terdekat yang tersedia. Kami dapat melihat ini menjadi masalah jika anda menyambung ke negara tertentu untuk tujuan (alamat IP) dan mereka demi kecekapan rangkaian mengarahkan anda ke negara lain.

PureVPN berkomitmen untuk kebebasan Internet dan membenarkan perkongsian fail di banyak lokasi mereka. Mengehadkan perkongsian fail ke lokasi ini membantu mereka mengekalkan prestasi keseluruhan rangkaian mereka. Juga lokasi ini umumnya lebih mesra untuk perkongsian fail dan penggunaan perisian P2P.

Lawati PureVPN

Privasi dan Keselamatan

Tanpa log disahkanPureVPN mempunyai dasar privasi yang luas yang dengan jelas menunjukkan bahawa mereka tidak mencatat aktiviti pengguna di rangkaian mereka. Ini berbeza dengan masa lalu tetapi PureVPN tidak disahkan log pada tahun 2019. Mereka tidak menyimpan maklumat mengenai aktiviti pengguna VPN seperti yang disahkan oleh audit pihak ketiga. Yang mereka tahu hanyalah hari anda menyambung ke pelayan dan ISP yang anda sambungkan. Ini membantu menyelesaikan masalah. Berikut adalah petikan dasar privasi mereka mengenai aktiviti pengguna log:

Kami TIDAK menyimpan sebarang rekod aktiviti penyemakan imbas anda, log sambungan, rekod IP VPN yang diberikan kepada anda, IP asal anda, masa sambungan anda, sejarah penyemakan imbas anda, laman web yang anda lawati, lalu lintas keluar anda, kandungan atau data anda mengakses, atau pertanyaan DNS yang dihasilkan oleh anda.
Kami ingin anda mempunyai jaminan untuk mengetahui bahawa kami mengumpulkan data minimum, satu-satunya tujuannya adalah untuk mengendalikan perkhidmatan VPN dan Proksi kami dan memastikannya berjalan lancar. Sistem, proses, dan pelayan kami dirancang untuk tidak menyimpan data sensitif / dikenali secara peribadi. Ini dilakukan oleh reka bentuk untuk memastikan bahawa kami tidak mempunyai data untuk dibagikan, walaupun diperlukan oleh undang-undang untuk melakukannya.

Seperti yang kami sebutkan, PureVPN diaudit pada tahun 2019. Berikut adalah petikan dari hasilnya:

Kami tidak hanya mengklaimnya, tetapi kami telah membuktikannya dengan mengaudit sistem dan konfigurasi kami oleh juruaudit bebas terkemuka di AS, Altius IT. Juruaudit telah mengesahkan bahawa:
“Tidak menemukan bukti konfigurasi sistem dan / atau fail log sistem / perkhidmatan yang secara bebas, atau bersama-sama, dapat menyebabkan pengenalpastian orang tertentu dan / atau kegiatan orang tersebut ketika menggunakan layanan PureVPN.”

Dari petikan ini, anda dapat melihat bahawa PureVPN tidak mencatat aktiviti tertentu seperti laman web yang dikunjungi, kandungan yang dimuat turun, atau perisian atau aplikasi yang digunakan semasa disambungkan ke rangkaian VPN mereka. Mereka berada di Hong Kong, yang tidak memiliki undang-undang penyimpanan data wajib. Yang dikatakan, mereka akan mematuhi saluran kehakiman yang betul tetapi maklumat yang mereka dapat berikan adalah minimum.

Apa jenis penyulitan yang ditawarkan PureVPN kepada pengguna rangkaian mereka? Perisian Windows mereka menyokong pelbagai protokol termasuk OpenVPN, SSTP, IKEv2, L2TP, dan PPTP. Mereka menerapkan OpenVPN sebagai protokol lalai utama mereka pada klien Android mereka. Secara lalai, semua data dienkripsi dan didekripsi menggunakan cipher AES-128-CBC yang dimulakan dengan kunci 128 bit. Sekiranya anda jenis yang lebih paranoid, anda boleh memilih kekuatan penyulitan yang lebih tinggi secara manual. Perisian Mac OS X mereka menyokong L2TP dan PPTP. Aplikasi iOS mereka menggunakan protokol IKEv2 yang dianggap sama amannya dengan OpenVPN tetapi bagus untuk peranti mudah alih kerana menyambung semula dengan mudah dan mengekalkan sesi VPN ketika sambungan terputus atau berubah. Ini kerana sokongannya terhadap MOBIKE. Ini bermakna bahawa tanpa mengira pilihan sistem operasi anda, anda sentiasa dapat memastikan bahawa trafik Internet disulitkan dengan selamat dengan sambungan yang boleh dipercayai ketika mengakses pelayan PureVPN.

Sokongan PureVPN

PureVPN adalah salah satu daripada beberapa perkhidmatan yang mempunyai sembang langsung 24/7 untuk menjawab sebarang pertanyaan teknikal, penjualan, atau penagihan yang mungkin anda ada. Kami menguji sembang langsung mereka dan dengan senang hati saya mengatakan bahawa mereka nampaknya selalu berada di sana. Mereka segera bertindak balas dan akan mengarahkan anda ke ejen lain sekiranya orang yang menjawab panggilan anda tidak dapat membantu anda. Kadang-kadang mereka mengarahkan kami ke FAQ dan halaman sokongan untuk membantu soalan kami. Untuk lebih banyak masalah teknikal, mereka menyediakan sistem sokongan tiket e-mel 365/24/7 dengan masa tindak balas yang sangat pantas. Mereka biasanya akan menghubungi anda dalam masa satu jam. Respons yang kami terima dari soalan kami adalah cepat, profesional, dan dijawab dengan ringkas.

Lawati PureVPN

Pelanggan Windows PureVPN

Pasukan PureVPN telah mengembangkan aplikasi untuk Windows, Mac, iOS, dan Android. Kami akan menunjukkan kepada anda aplikasi Windows dengan cepat. Anda boleh mengharapkan antara muka yang mudah digunakan di semua aplikasinya. Seperti yang anda lihat, pelanggan membolehkan anda memilih lokasi pelayan mana pun. Anda boleh mencari lokasi mengikut negara atau bandar. Anda akan mendapati bahawa PureVPN mempunyai salah satu rangkaian VPN terbesar.

Aplikasi Windows PureVPN

Anda akan melihat beberapa notasi di sebelah lokasi yang menyokong VoIP dan P2P. PureVPN juga menunjukkan lokasi pelayan yang maya. Pelayan maya tidak berada di lokasi yang ditunjukkan di antara muka. Sekiranya tujuan anda adalah perlindungan privasi di negara tersebut, maka kami tidak mengesyorkan menggunakannya. Walau bagaimanapun, jika anda hanya mahukan alamat IP tempatan maka pelayan maya adalah pilihan yang lebih baik.

Tetapan aplikasi PureVPN

Pelanggan Windows PureVPN mempunyai beberapa mod termasuk aliran, kebebasan Internet, keselamatan / privasi, perkongsian fail, dan IP khusus. Anda perlu menambahkan IP khusus ke akaun anda untuk menggunakan pilihan ini. Sekiranya anda mahukan lebih banyak kawalan ke atas sambungan anda, aplikasi ini juga membolehkan anda memilih antara protokol IKEv2, PPTP, TCP, UDP, L2TP, dan SSTP. Kami mengesyorkan IKEv2 dan OpenVPN UDP untuk kebanyakan tujuan.

Lawati PureVPNUjian Kelajuan PureVPN

Kami menjalankan ujian kelajuan pada penyedia utama kami setiap kali untuk memastikan prestasi setara. Dalam ujian kami terdapat perbezaan antara kelajuan sambungan ISP kami dan sambungan yang disulitkan melalui PureVPN. Prestasi masih cukup pantas untuk menstrim kandungan HD dan memuat turun tanpa masalah. Sekiranya anda memutuskan untuk menyambung ke negara yang popular seperti Amerika Syarikat, maka kami mencadangkan anda memilih lokasi pelayan tertentu. Dengan cara itu anda boleh memilih antara pelayan di pantai timur berbanding pantai barat berdasarkan lokasi anda sekarang.

Ujian kelajuan PureVPN

Seperti yang anda lihat dari gambar di atas, sambungan yang dienkripsi menurunkan kelajuan muat turun ISP asas kami dari 115.56 Mb / s menjadi 63.35 Mb / s. Ini adalah penurunan sebanyak 45% ke pelayan di Atlanta, GA. Ini boleh diterima dan cukup cepat untuk melaksanakan pelbagai tugas.

Kesimpulannya

PureVPN telah berada dalam perniagaan VPN komersial sejak tahun 2007. Mereka memulakan rangkaian mereka dengan hanya dua lokasi dan kini mempunyai lebih dari 180 tersebar di 141 negara yang berbeza. Mereka mempunyai lebih dari 2000 pelayan dengan lebih dari 80.000 alamat IP untuk digunakan oleh pelanggan mereka. Mereka mempunyai banyak pelayan di negara-negara popular seperti AS, UK, Kanada, Perancis, Itali, Jerman, dan Belanda. Mereka adalah VPN tanpa log yang disahkan dan tidak mencatat aktiviti individu, perisian atau aplikasi yang digunakan atau diakses, atau laman web yang dikunjungi oleh pengguna semasa menggunakan perkhidmatan mereka. PureVPN mesra VoIP dan P2P dan bahkan menunjukkan pelayan mana yang terbaik untuk aktiviti ini di rangkaian mereka. Mereka akan mematuhi pihak berkuasa undang-undang yang betul tetapi tidak menyimpan catatan aktiviti pengguna sehingga maklumat yang diberikan akan minimum. PureVPN berpusat di Hong Kong yang tidak memerlukan maklumat tersebut disimpan.

PureVPN mempunyai aplikasi perisian khusus untuk Windows, Mac OS X, Android, dan iOS. Aplikasi ini mudah dipasang dan membolehkan penggunanya menyambung ke pelayan VPN hanya dengan beberapa klik tetikus atau ketuk di layar. Perisian khusus mereka menggunakan konsep mod. Mod mempermudahkan penyediaan teknikal sambungan berdasarkan tujuan tertentu. Ini bermaksud yang harus dilakukan pengguna adalah memilih mod yang akan digunakan dan lokasi untuk disambungkan. Anda boleh memilih lokasi secara langsung atau dengan tujuan menggunakan perisian mereka. Aplikasi Windows, Mac OS X, dan Android mereka menyertakan beberapa fitur yang lebih maju yang tersedia untuk VPN termasuk suis kill VPN, DNS selamat, perlindungan kebocoran IPv6, dan tunneling split. Aplikasi iOS mereka mempunyai VPN On Demand.

Semua aplikasinya menyediakan beberapa enkripsi terbaik yang terdapat di industri di AES-128 dan AES-256. Pelanggan Windows mereka menyokong pelbagai protokol VPN. Perisian Mac OS X mereka menyokong SSTP, L2TP, dan PPTP. Aplikasi Android mereka menggunakan OpenVPN (TCP / UDP) yang dianggap sebagai salah satu protokol VPN terbaik oleh banyak pihak di industri ini. Lalai aplikasi iOS mereka ke IKEv2 yang selamat, pantas dan boleh dipercayai. Juga sokongannya terhadap MOBIKE menjadikannya pilihan ideal untuk peranti multi-homed seperti iPhone dan iPad kerana menjadikan penyambungan kembali ke VPN lebih mudah ketika menukar hotspot Wi-Fi atau memindahkan dari rangkaian rumah ke data selular.

Di samping itu, PureVPN mempunyai tutorial manual dan panduan penyediaan visual untuk menyambung ke perkhidmatan mereka menggunakan Windows, Mac OS X, Android, iOS, Ubuntu, router, dan lebih dari 20 peranti lain menggunakan pelbagai protokol VPN. Sokongan mereka bermula dengan sembang dalam talian 24/7. Mereka juga mempunyai pangkalan data FAQ yang besar dan sistem tiket e-mel.

Perkara yang paling kami sukai mengenai perkhidmatan ini:

 • Mereka mempunyai pelanggan untuk Windows dan Mac OS X.
 • Mereka mempunyai aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android.
 • Mod untuk memudahkan penyambungan untuk pengguna bukan teknikal.
 • Lima log masuk serentak.
 • Mereka mempunyai suis kill di perisian Windows, Mac OS X, dan Android mereka.
 • Mereka mempunyai ciri canggih lain seperti split tunneling, VPN on Demand, perlindungan DNS selamat, dan perlindungan kebocoran IPv6.
 • Mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 31 hari.

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Buang had jaminan wang dikembalikan.
 • Sertakan perlindungan firewall NAT tanpa kos tambahan.

Rangkaian PureVPN merangkumi kebanyakan benua. Mereka mempunyai pelayan di Afrika, Asia, Eropah, Timur Tengah, Amerika Utara, Oceania, dan Amerika Selatan. Mereka memiliki rangkaian VPN yang cepat seperti yang digambarkan oleh ujian kelajuan kami. PureVPN menawarkan diskaun tambahan untuk reaaders kamiMereka menawarkan jaminan wang dikembalikan 31 hari sehingga anda akan mempunyai banyak masa untuk menguji perkhidmatan mereka dan melihat apakah itu sesuai dengan keperluan anda. Uji perkhidmatan VPN mereka dan lihat apakah itu untuk anda. Sekiranya anda suka, anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses tanpa had dari hanya $ 2.88 sebulan.

Lawati PureVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me