Tinjauan SaferVPN kami mendapati bahawa mereka telah menjalankan perniagaan sejak 2013. Ibu pejabat utama mereka terletak di Tel Aviv, Israel. Matlamat mereka adalah untuk menyediakan Internet yang selamat, peribadi, dan tanpa sensor kepada semua orang. Untuk mencapai ini, mereka telah mengembangkan perisian khusus untuk Windows, Mac OS X, iOS, dan Android. Perisian ini memudahkan sesiapa sahaja untuk menggunakan rangkaian SaferVPN dari mana saja di dunia. Menyambung ke perkhidmatan mereka akan memberi anda akses ke kandungan terhad geo, membolehkan anda memintas penapisan, dan membiarkan anda melayari Web dengan cekap, aman, dan tanpa nama.

Ulasan SaferVPN

Harga dan Tawaran Istimewa

SaferVPN menawarkan perkhidmatan mereka kepada pengguna individu dan juga perniagaan. Ulasan SaferVPN kami akan menumpukan pada rancangan masing-masing. Lebih banyak maklumat mengenai rancangan perniagaan pelbagai pengguna mereka boleh didapati di laman web mereka.

Perkhidmatan VPN peribadi mereka untuk individu terdapat dalam tiga rancangan jangka panjang. Pelan ini mempunyai jangka masa satu bulan, satu tahun, dan dua tahun. Seperti banyak penyedia lain, SaferVPN menawarkan potongan harga untuk pakej jangka panjang.

Harga VPN yang lebih selamat

Sebagai tambahan kepada potongan harga ini, SaferVPN kini sedang dijual. Untuk masa yang terhad, anda dapat menjimatkan hingga 80% dari harga VPN biasa mereka. Ini bermakna anda dapat sebulan perkhidmatan dengan harga $ 8.99 yang melebihi 30% dari harga bulanan biasa. Anda dapat setahun SaferVPN dengan harga $ 71.90 atau hanya $ 5.99 sebulan yang merupakan penjimatan lebih dari 50%. Sekiranya anda ingin menjimatkan paling banyak, maka daftarlah untuk rancangan 2 tahun dengan harga $ 83.77 atau hanya $ 3.49 sebulan.

Perkhidmatan SaferVPN mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Lebar jalur tidak terhad
 • Firewall NAT pada pelayan
 • 5 sambungan serentak bagi setiap akaun
 • Akses ke lebih daripada 400 pelayan di 30+ lokasi untuk liputan di seluruh dunia
 • Aplikasi pantas dan ringkas untuk semua peranti anda
 • Perlindungan Wi-Fi automatik pada rangkaian tanpa jaminan
 • Pelbagai protokol untuk lebih fleksibiliti: IKEv2, OpenVPN, L2TP / IPsec, dan PPTP

SaferVPN menawarkan beberapa cara untuk membayar perkhidmatan mereka. Anda boleh membayarnya menggunakan kad kredit. Kad yang mereka terima termasuk Visa, MasterCard, American Express, Diners Club dan JCB. Anda boleh mendaftar untuk perkhidmatan VPN mereka menggunakan akaun PayPal anda jika anda ingin menyimpan semua pembelian dalam talian anda di akaun pusat. Bagi mereka yang ingin tetap tidak dikenali, mereka menerima pembayaran melalui Bitcoin dan Skrill. PaymentWall boleh digunakan untuk Alipay, WebMoney, dan perkhidmatan pembayaran lain. Akhirnya, anda boleh melanggan SaferVPN melalui pindahan bank dalam talian.

Lawati SaferVPN

Perkhidmatan SaferVPN percuma

SaferVPN menawarkan percubaan percuma 24 jam perkhidmatan mereka. Anda mesti memasukkan alamat e-mel dan kata laluan anda untuk memulakan percubaan percuma anda. Oleh kerana tidak ada maklumat kewangan yang diperlukan untuk memulakan percubaan percuma, ia akan berhenti bekerja sebaik sahaja tempoh percubaan berakhir kecuali anda melanggan perkhidmatan berbayar.

Sebagai tambahan kepada perkhidmatan percuma, SaferVPN mempunyai jaminan wang dikembalikan 14 hari untuk pelanggan mereka yang membayar. Ini akan memastikan bahawa anda mempunyai banyak masa untuk memastikan perkhidmatan itu sesuai dengan apa yang anda cari. Untuk meminta bayaran balik, hubungi kakitangan sokongan di SaferVPN dalam tempoh jaminan. Semua pembelian di luar tetingkap 14 hari ini adalah muktamad.

Lokasi Rangkaian dan Pelayan SaferVPN

Rangkaian SaferVPN bersaiz sederhana. Ia terdiri daripada lebih daripada 400 pelayan di 30 negara. Ini termasuk lokasi pelayan di pantai timur dan barat di Amerika Syarikat. Mereka yang menghubungkan dari Asia ke Amerika Syarikat harus menggunakan lokasi pantai barat dan mereka yang dari Eropah harus menghubungkan ke pantai timur. Lokasi semasa merangkumi negara berikut:

 • Afrika – Afrika Selatan
 • Asia – Hong Kong, India, Israel, Jepun, Singapura, Thailand
 • Eropah – Austria, Belgium, Denmark, Finland, Perancis, Jerman, Hungaria, Ireland, Itali, Belanda, Norway, Poland, Portugal, Romania, Rusia, Sepanyol, Sweden, Switzerland, United Kingdom, streaming Inggeris
 • Amerika Utara – Kanada, Amerika Syarikat (pantai Timur, pantai Barat, dan aliran)
 • Oceania – Australia, New Zealand
 • Amerika Selatan – Argentina, Brazil, Mexico

Rangkaian SaferVPN

SaferVPN bukan rangkaian VPN terbesar tetapi mempunyai lokasi di semua benua kecuali Antartika. Ini biasanya berlaku hanya untuk penyedia VPN terbesar. Selain itu, mereka mempunyai lokasi di negara-negara popular seperti Kanada, United Sates, United Kingdom. Rangkaian mereka bahkan merangkumi pelayan VPN khusus untuk streaming kandungan di United Kingdom dan Amerika Syarikat untuk meningkatkan prestasi rangkaian. Peminat Torrent dan P2P harus tahu bahawa ia hanya dibenarkan di pelayan Belanda.

Lawati SaferVPN

Privasi SaferVPN

SaferVPN mempunyai polisi tanpa pembalakan ketika datang ke lalu lintas VPN anda. Mereka tidak menyimpan sebarang catatan mengenai lokasi yang anda lawati. Mereka menyimpan beberapa metadata mengenai sesi pengguna untuk keperluan operasi perniagaan harian mereka. Metadata disimpan selama satu tahun. Petikan dari Dasar Privasi untuk pengguna VPN mereka menyatakan yang berikut:

Kami mengumpulkan statistik penggunaan minimum untuk mengekalkan kualiti perkhidmatan kami, pelayan VPN kami mencatat maklumat berikut setiap kali Pengguna mengaktifkan dan menggunakan Perkhidmatan (“Sesi”): (1) tarikh dan waktu di mana Sesi bermula, tarikh dan waktu pada yang mana Sesi berakhir, (2) jumlah data yang dikirimkan selama setiap Sesi, (3) lokasi VPN mana dan (4) ke negara mana Anda telah terhubung (kami tidak menyimpan alamat IP).

Di SaferVPN kami menjamin bahawa kami tidak akan mencatat aktiviti penyemakan imbas, data, atau alamat IP anda. Ini termasuk:

Mana-mana laman web yang anda lawati pada masa lalu atau merancang untuk melawat pada masa akan datang.
Segala data yang mungkin anda muat turun, kongsi, atau lihat.
Sebarang alamat IP atau pertanyaan DNS anda.

Sekiranya atas sebab apa pun kerajaan, perniagaan, atau jenis organisasi lain ingin memperoleh dari kami data pengguna yang disebutkan dalam dasar ini, mustahil bagi kami untuk melakukannya kerana data tersebut tidak ada.

Perkhidmatan SaferVPN menggunakan perkongsian alamat dinamik. Mereka memberikan anda alamat IP baru setiap kali anda menyambung ke salah satu pelayan VPN mereka sehingga anda melalui semua alamat IP yang tersedia. Seperti biasa, kami mengesyorkan agar anda memeriksa Polisi Privasi dan TOS SaferVPN untuk anda sendiri untuk memutuskan apakah ia boleh diterima oleh anda.

KeselamatanVPN yang lebih selamat

SaferVPN menyokong pelbagai protokol VPN di rangkaian mereka. Ini termasuk IKEv2, OpenVPN, L2TP, dan PPTP. Beberapa perisian khusus mereka, seperti klien Windows dan Mac OS X bahkan akan membolehkan anda memilih antara protokol ini untuk sambungan VPN anda. Kami akan membincangkan lebih lanjut mengenai perkara ini di bahagian langsung Windows dalam kajian SaferVPN kami. Untuk memahami keselamatan yang ditawarkan oleh masing-masing, anda mesti memahami apa yang dilakukan oleh saluran kawalan dan data.

Saluran kawalan mengendalikan fasa jabat tangan dari sambungan VPN yang mengesahkan titik pelayan dan jarak jauh dan membuat terowong selamat di mana lalu lintas yang disulitkan akan bergerak. Ini dapat dicapai dengan menetapkan peraturan dan memindahkan kunci yang akan digunakan oleh perkhidmatan VPN untuk pemindahan data. Saluran data digunakan untuk enkripsi lalu lintas data dan untuk mengesahkan integriti data yang dihantar.

Sekarang asasnya difahami, mari kita lihat bagaimana SaferVPN menangani setiap protokol ini di rangkaiannya. Spesifik masing-masing adalah seperti berikut:

 • IKEv2 – Internet Key Exchange versi 2 berdasarkan IPsec (Internet Protocol Security)
  • Mesej kawalan – SHA256
  • Penyulitan data – AES – 256 bit
 • BukaVPN
  • Mengawal mesej – Penyulitan Jabat Tangan SHA256, 2048bit SSL / TLS
  • Penyulitan data – AES – 256 bit
 • L2TP / IPsec – Layer 2 Tunneling Protocol / Internet Protocol Security
  • Mesej kawalan – SHA256
  • Penyulitan data – AES – 128 bit
 • PPTP – Point to Point Tunneling Protocol
  • MPPE – 128 bit – Penyulitan Microsoft Point to Point

Melihat dari spesifik ini, anda dapat memastikan bahawa lalu lintas Internet anda akan disulitkan dengan selamat dan disembunyikan dari mata-mata semasa menggunakan SaferVPN. Perkhidmatan mereka akan memberi anda ketenangan semasa melayari Internet dari mana sahaja di dunia.

Sokongan SaferVPN

SaferVPN menyediakan sokongan sembang dalam talian 24/7 365 hari dalam setahun. Sembang ini terutama untuk pertanyaan umum dan masalah teknikal tahap rendah seperti memasang aplikasi tersuai mereka. Masalah atau pertanyaan teknikal yang lebih banyak akan dikendalikan melalui sistem tiket e-mel mereka.

Halaman sokongan di laman web mereka mempunyai pelbagai artikel. Ia dibahagikan kepada jadual ikon cepat yang mewakili pelbagai sistem operasi, penyemak imbas Chrome, peranti media streaming, penghala, NAS, dan peranti lain. Memilih salah satu daripadanya akan menunjukkan kepada anda petua tentang cara menyiapkan dan menggunakan peranti itu dengan SaferVPN. Di bawah ini adalah menu yang mengandungi penyelesaian masalah, Soalan Lazim, pengebilan dan pembayaran balik, ciri, dan tetapan akaun. Masing-masing dibahagikan lebih jauh untuk mempermudah untuk melihat apakah yang anda cari ada di sana.

Sebagai tambahan kepada perkara di atas, SaferVPN mempunyai blog di mana mereka membincangkan isu-isu yang mungkin penting bagi pengguna mereka. Mereka mengekalkan kehadiran media sosial di youTube, Facebook, Twitter, LinkedIn, dan Google+.

Lawati SaferVPN

Ujian Hands-On Perkhidmatan SaferVPN

Memuat turun Aplikasi SaferVPN

SaferVPN telah mengembangkan aplikasi untuk Windows, Mac OS X, iOS, dan Android untuk memudahkan penggunaan perkhidmatan mereka dari mana-mana peranti. Mereka juga mempunyai perisian untuk penyemak imbas Google Chrome. Pelanggan desktop boleh dimuat turun dari halaman “Aplikasi” dengan memilihnya dan kemudian mengklik butang pada halaman yang dihasilkan. Aplikasi Android dan iOS mengambil satu langkah tambahan. Dengan mengetuk butang mereka membawa anda ke kedai masing-masing (kedai Apple atau Google Play). Setelah sampai, ketik butang “Pasang” untuk menyelesaikan pemasangan ke peranti anda.

Spesifikasi untuk platform ini untuk menjalankan perisian SaferVPN adalah seperti berikut:

 • Android 4.0 dan lebih tinggi
 • iOS 8 atau lebih baru
 • Windows XP dan lebih tinggi
 • OS X 10.8 atau lebih baru

Semua perisian khusus (Windows, Mac OS X, iOS, dan Android) yang dikembangkan oleh SaferVPN mengutamakan protokol seperti berikut:

 1. IKEv2
 2. BukaVPN
 3. L2TP / IPsec
 4. PPTP

Ini bermaksud bahawa mereka akan mula-mula cuba berhubung menggunakan IKEv2, kemudian OpenVPN, diikuti oleh L2TP / IPsec, dan akhirnya PPTP. Ini dikendalikan untuk anda pada peranti mudah alih seperti iPhone dan telefon Android. Di desktop, anda boleh memilih untuk menggunakan automatik atau memilih protokol yang anda mahu gunakan secara manual.

Memasang Pelanggan Windows SaferVPN

Sebaik sahaja anda memuat turun klien ke PC atau komputer riba, jalankan sebagai pentadbir. Ini akan memberikannya keistimewaan untuk memasang perisian klien SaferVPN. Anda akan melihat skrin selamat datang. Setelah anda mengklik butang “Next” di skrin ini, Anda akan melihat skrin TOS. Sekiranya anda menerima syarat-syarat ini, klik pada butang “Pasang” dan pemasangan akan bermula. Selepas masa yang singkat, ia akan selesai.

SaferVPN untuk Pemasangan Windows

Apabila proses pemasangan selesai, klik pada butang “Tutup”. Ini akan diikuti dengan tayangan slaid pendek mengenai manfaat SaferVPN. Anda boleh melangkau tayangan slaid ini atau melangkah dengan mengklik seterusnya. Selepas tayangan slaid berakhir, klik pada butang “Selesai”.

Faedah SaferVPN

Ini akan memaparkan skrin masuk SaferVPN. Sekiranya anda sudah mempunyai akaun, masukkan e-mel dan kata laluan yang anda terima untuknya. Kemudian tandakan kotak di sebelah “Ingat saya” supaya pelanggan akan mengingati kelayakan anda pada masa anda memulakannya. Jika tidak, klik “Buat akaun baru” dan ikuti arahannya.

Log masuk SaferVPN

Menggunakan Pelanggan Windows SaferVPN

Selepas anda log masuk dan kelayakan anda disahkan, anda akan melihat papan pemuka SaferVPN untuk Windows. Bahagian papan pemuka yang lebih besar dikhaskan untuk status sambungan anda. Ini menunjukkan lokasi yang dipilih saat ini, peta dengan lokasi ini diwakili oleh ikon bendera, butang beralih untuk keadaan sambungan, dan beberapa informasi sesi. Kami akan melihat lebih dekat perkara ini ketika kami memeriksa papan pemuka kemudian dalam tinjauan SaferVPN kami.

Papan pemuka terdiri daripada senarai lokasi yang boleh anda sambungkan ke sebelah kiri. Lokasi-lokasi ini dibahagikan kepada empat kategori untuk memudahkan penyambungan ke pelayan SaferVPN. Ia adalah seperti berikut:

 • Automatik – Ini dipilih oleh perisian berdasarkan kelajuan pelayan dan masa ping.
 • Kegemaran – Kegemaran dipilih dengan mengklik bintang di sebelah lokasi yang ingin anda jadikan kegemaran. Ini akan menjadikan bintang menjadi kuning dan memindahkan lokasi ke sini.
 • Paling digalakkan – Ini adalah senarai pelayan yang paling cepat dari lokasi anda berdasarkan ping.
 • Semua lokasi – Senarai lengkap lokasi / negara yang boleh anda sambungkan.

Papan Pemuka SaferVPN

Sebelum kita menyambung ke pelayan United Kingdom, mari kita melihat sekilas menu akaun yang dapat diakses dengan mengklik ikon menu (tiga bar mendatar) di kanan atas layar. Menu ini mempunyai unsur-unsur berikut:

 • Akaun saya – membawa anda ke kawasan pelanggan anda sehingga anda dapat menguruskan akaun anda.
 • Dapatkan perkhidmatan percuma – membuka akaun anda dan membolehkan anda mengajak rakan untuk mencuba SaferVPN untuk mendapatkan perkhidmatan percuma bulan untuk anda dan rakan anda sekiranya mereka melanggan.
 • Naik taraf – membolehkan anda menaik taraf akaun anda dari kawasan pelanggan.
 • Tetapan – membolehkan anda mengawal beberapa tingkah laku secara manual untuk klien Windows SaferVPN seperti protokol, tingkah laku Wi-Fi, suis kill, dan tetapan permulaan.
 • Keluar – log keluar anda dari klien dan anda perlu menaip semula kata laluan anda pada kali anda log masuk.

Sekarang, mari kita lihat lebih dekat menu tetapan. Ini dapat diakses dari menu akun seperti yang kami nyatakan sebelumnya atau dengan mengklik pada pautan “Tukar” di sebelah protokol di dashboard. Menu tetapan terdiri daripada elemen berikut:

 • Protokol – membolehkan anda memilih protokol VPN yang digunakan oleh sambungan anda secara manual.
  • Automatik – membolehkan perisian memilih protokol untuk anda. Mungkin terbaik untuk kebanyakan pengguna. Ini mengutamakan urutan ini IKEv2, OpenVPN, L2TP / IPsec, dan terakhir PPTP. Sekiranya satu protokol gagal, ia akan diganti dengan yang berikutnya.
  • IKEv2 – adalah protokol terpantas dan dianggap selamat. Sokongan untuk Mobiliti dan Protokol Multihoming menjadikannya sangat tahan dan stabil. Ini adalah protokol yang sangat baik untuk peranti mudah alih kerana ciri sambung semula automatiknya sekiranya isyarat hilang atau anda menukar jenis rangkaian. Ia boleh disekat.
  • BukaVPN – secara meluas dianggap sebagai protokol sambungan VPN terbaik kerana keselamatan, konfigurasi, dan keseimbangan kelajuan yang sangat baik. Ia boleh meniru lalu lintas SSL untuk mengelakkan penyekat.
  • L2TP / IPsec – adalah protokol yang sangat baik untuk digunakan kerana sangat selamat dan terbina dalam banyak peranti tetapi lebih perlahan kerana enkapsulasi berganda. Ia juga boleh disekat.
  • PPTP – protokol yang paling tidak selamat dan hanya disyorkan untuk kelajuannya yang lebih pantas dalam beberapa senario penstriman di mana privasi tidak menjadi keutamaan.

Tetapan SaferVPN

 • Keselamatan Wi-Fi automatik – adalah suis yang membolehkan anda tersambung secara automatik ketika mengakses rangkaian Wi-Fi yang tidak selamat, seperti di tempat nongkrong tempatan kegemaran anda. Ini memastikan anda sentiasa dilindungi semasa menggunakan rangkaian ini.
 • Suis membunuh VPN – adalah suis yang apabila diaktifkan menyekat semua lalu lintas Internet jika sambungan VPN terputus. Ini memastikan anda sentiasa selamat semasa melayari Web.
 • Am – mengandungi tetapan untuk permulaan pelanggan.
  • Mulakan pelanggan semasa anda membuka Windows.
  • Mulakan SaferVPN dikurangkan ke bar tugas.
 • Sokongan – buka tiket sokongan dengan kakitangan SaferVPN.

Sekarang mari kita berhubung dengan rangkaian SaferVPN. Mengklik pada butang “Sambungan” hijau memulakan proses penyambungan ke pelayan SaferVPN di United Kingdom. Gambar ini menggambarkan tiga status papan pemuka: tidak bersambung, bersambung, bersambung. Perhatikan butang berubah dari hijau ke kuning, dan kemudian merah semasa proses ini. Skrin yang tidak bersambung memaparkan alamat IP sebenar anda, sementara yang bersambung menunjukkan alamat IP maya yang diberikan kepada anda oleh pelayan SaferVPN. Akhirnya, bulatan biru muncul di sekitar ikon peta apabila prosesnya selesai. Petunjuk visual ini memudahkan untuk melihat status perlindungan anda sekilas.

Sambungan VPN yang lebih selamat

Perkara terakhir yang ingin kami perhatikan adalah ciri carian responsif yang memberi anda cara untuk mencari lokasi dengan cepat dengan menaip beberapa huruf untuknya. Mengetik “ne” tanpa tanda kutip, misalnya, untuk menyambung ke lokasi Belanda seperti yang ditunjukkan. Ini menyaring sebahagian besar lokasi yang tidak diingini sehingga semua yang diperlukan adalah memilihnya dan menghidupkan sambungan.

Cari dan Sambung SaferVPN

Seperti yang anda lihat, SaferVPN memudahkan semua orang menggunakan klien Windows mereka untuk menyambung ke rangkaian pelayan mereka. Yang diperlukan hanyalah beberapa klik tetikus anda. Mereka telah memasang suis pembunuh supaya anda lebih yakin dengan keselamatan dan tanpa nama anda. Ia bahkan mempunyai sambungan automatik untuk Wi-Fi tanpa jaminan. Ini adalah ciri yang biasanya terdapat pada beberapa perkhidmatan VPN sahaja. Aplikasi Mac OS X sangat serupa dengan rakan Windows kerana ia juga mempunyai ciri-ciri ini.

Lawati SaferVPN

Memasang Aplikasi Android SaferVPN

Lawati laman web SaferVPN dari peranti Android anda dan ketuk butang ke gedung Google Play. Setelah sampai, ketik butang “Pasang”. Terima tetapan kebenaran keselamatan. Anda mungkin dapat melumpuhkan beberapa ini kemudian tetapi anda mesti menerimanya sekarang untuk meneruskan. Setelah aplikasi dimuat dan dipasang ke peranti anda, ketuk butang “Buka” untuk menjalankannya.

SaferVPN untuk Pemasangan Android

Semasa anda menjalankan aplikasi untuk pertama kalinya, anda akan melihat tayangan slaid beberapa ciri SaferVPN. Anda boleh meluncur ke kanan atau ke kiri melalui ini. Ini digambarkan di bawah.

Tayangan Paparan Ciri SaferVPN untuk Android

Apabila anda sudah siap, ketuk butang “Daftar” jika anda belum mempunyai akaun dan halaman “Daftar” akan dilancarkan. Masukkan alamat e-mel dan buat kata laluan. Kemudian ketik butang “Daftar” untuk membuat akaun anda.

Jika anda sudah memiliki akun, ketuk butang “Login” dan layar verifikasi akaun akan terbuka. Masukkan e-mel dan kata laluan yang anda gunakan untuk membuat akaun dan ketuk butang “Log masuk”. Terima untuk membenarkan SaferVPN membuat akaun VPN dan proses permulaan akan berterusan.

Log masuk SaverVPN

Menggunakan Aplikasi Android SaferVPN

Aplikasi dengan cepat menjalankan anda melalui tutorial ringkas sebelum membuka papan pemuka utama. Tutorial ini meminta anda mengetuk ikon lokasi untuk membuka senarai lokasi. Ini akan menunjukkan bahawa anda berhubung dengan hanya mengklik nama negaranya. Kemudian ia akan menunjukkan cara memilih kegemaran dengan mengklik bintang di sebelah kanan lokasi yang akan memindahkannya ke kegemaran dan menyalakan bintang kuning. Akhirnya, ini akan menunjukkan bahawa anda boleh menyambung ke rangkaian mereka dengan hanya satu klik pada butang “Sambung”.

Tutorial SaferVPN untuk Android

Selepas tutorial ringkas, papan pemuka aplikasi utama akan dipaparkan. Ketuk butang “Sambung” hijau untuk menyambung ke Belanda. Setelah anda disambungkan ke pelayan SaferVPN, ia akan memulakan waktu sesi dan akan memberi anda alamat IP maya dari negara tersebut. Ini akan membolehkan anda mengakses kandungan dari sana seolah-olah itu adalah lokasi sebenar anda. Ini juga akan membantu anda menjaga keselamatan dan tanpa nama semasa menjalankan perniagaan dalam talian anda. Untuk memutuskan sambungan dari rangkaian SaferVPN, ketuk butang “Putuskan sambungan” berwarna merah. Keseluruhan prosedur ini ditunjukkan di bawah.

Proses Sambungan SaferVPN

Setelah menunjukkan betapa mudahnya menyambung ke rangkaian SaferVPN, mari kita periksa menu akaun yang dapat diakses dengan mengetuk ikonnya di kanan atas layar. Menu ini mempunyai unsur-unsur berikut:

 • Rujuk kepada kawan – akan membuka skrin seperti yang ditunjukkan di mana anda boleh menjemput rakan ke SaferVPN. Sekiranya mereka melanggan, anda akan mendapat perkhidmatan percuma selama sebulan.
 • Naik taraf – akan membuka halaman akaun ahli di mana anda boleh menaik taraf akaun anda.
 • Keselamatan Wi-Fi – apabila diset secara automatik akan melindungi anda jika anda menyambung ke Wi-Fi yang tidak terjamin. Ini dapat melindungi anda semasa anda melayari Web di tempat nongkrong tempatan anda.
 • Buka tiket – akan membolehkan anda membuat tiket sokongan dan menghantarnya.
 • Keluar – akan mematikan anda dari perkhidmatan SaferVPN. Anda perlu memasukkan semula kata laluan anda pada kali anda log masuk ke aplikasi.

Tetapan Android SaferVPN

Sekarang, mari kita lihat betapa mudahnya kita menukar pelayan VPN menggunakan aplikasi Android SaferVPN. Kami akan menggunakan ciri carian responsif untuk beralih ke pelayan Australia. Ketik “au” pertama tanpa tanda petik di medan carian. Perhatikan bahawa senarai lokasi disaring ketika kami mengetik setiap huruf sehingga hanya Australia dan Austria yang tersisa. Ketik Australia untuk memulakan proses sambungan. Dalam beberapa saat, anda akan melayari Internet dari sana. Anda tidak perlu memutuskan sambungan dari yang lain untuk beralih. Cukup pilih destinasi baru anda dan aplikasi menjaganya untuk anda. Memilih automatik akan menghubungkan anda ke pelayan terpantas dengan masa ping terendah dari lokasi anda.

Menukar Pelayan dengan SaferVPN untuk Android

Anda dapat melihat bahawa SaferVPN memudahkan sesiapa sahaja untuk menyambung ke rangkaian mereka menggunakan aplikasi Android. Bersambung hanya memerlukan satu ketukan. Menukar pelayan sama mudahnya. Mereka menjadikan negara kegemaran anda mudah dijumpai dan melindungi anda secara automatik ketika anda menyambung ke Wi-Fi tanpa jaminan. Aplikasi ini berjalan di latar belakang semasa anda melakukan aktiviti dalam talian biasa anda. Aplikasi iOS sangat serupa dengan ciri Androidnya. SaferVPN telah menambahkan ciri kunci Internet VPN (kill switch) ke kedua aplikasi.

Lawati SaferVPN

Ujian Kelajuan SaferVPN

Kelajuan perkhidmatan SaferVPN sangat baik. Kami melihat kehilangan kelajuan kecil ketika kami menyambung ke rangkaian VPN mereka. Ini disebabkan oleh overhead yang dikeluarkan dengan menyulitkan semua lalu lintas dalam talian anda. Kerugian ini adalah minimum jika dibandingkan dengan mengetahui bahawa semua aktiviti dalam talian anda selamat dan tanpa nama.

Ujian Kelajuan SaferVPNUjian kelajuan menunjukkan bahawa sambungan yang disulitkan menurunkan kelajuan muat turun ISP asas kami dari 28.86 Mb / s ke 26.92 Mb / s. Ini adalah penurunan sekitar 7% kepada pelayan di New York City, NY. Menggunakan SaferVPN akan menjamin transaksi Internet anda, membolehkan anda memintas penapisan kerajaan dari laman web seperti Facebook, Twitter, dan banyak lagi. Ini akan membolehkan anda mengakses kandungan streaming terhad geo dari mana saja di dunia. Kami berpendapat bahawa kehilangan kelajuan yang kecil ini semestinya mempunyai faedah ini.

Kesimpulannya

SaferVPN telah beroperasi sejak 2013. Ibu pejabat mereka berada di Tel Aviv, Israel. Tujuan mereka adalah untuk memberi akses kepada orang ramai ke Internet yang selamat, peribadi dan tanpa sensor dari mana sahaja. Mereka mempunyai 32 lokasi di negara-negara di seluruh dunia. Walaupun menjadi penyedia VPN bersaiz sederhana, pelayan mereka berada di lokasi yang strategik. Mereka mempunyai pelayan di setiap benua utama kecuali Antartika.

SafterVPN membolehkan pengguna menyambung ke perkhidmatan mereka menggunakan protokol IKEv2, OpenVPN, L2TP / IPsec, dan PPTP. Algoritma IKEv2 dan OpenVPN mereka menggunakan penyulitan AES – 256 bit dengan SHA-256. Algoritma L2TP mereka menggunakan AES-128 dengan SHA-256. MPPE -128 yang digunakan oleh sambungan PPTP adalah algoritma penyulitan yang paling tidak selamat. Oleh itu, anda selamat apabila disambungkan ke perkhidmatan mereka. SaferVPN adalah perkhidmatan tanpa pembalakan berkaitan dengan laman web yang dikunjungi pelanggan mereka. Mereka mengumpulkan jumlah metadata minimum untuk keperluan operasi. Anda boleh membaca TOS dan Dasar Privasi mereka untuk mengetahui lebih lanjut.

Perisian mereka menyokong kebanyakan platform OS, dan mudah dipasang dan digunakan. Perisian desktop mereka membolehkan anda memilih protokol anda secara manual. Semua aplikasi termasuk iOS dan Android mempunyai fitur kill switch untuk melindungi privasi anda jika anda memutuskan sambungan dari VPN. Semua perisian tersuai mereka mengutamakan penggunaan protokol oleh IKEv2 pertama, kemudian OpenVPN, L2TP / IPsec seterusnya, dan akhirnya PPTP. Selain itu, mereka melindungi anda dengan menyambung ke perkhidmatan mereka secara automatik ketika mengakses rangkaian WiFi tanpa jaminan. Sokongan pelanggan adalah melalui sembang dalam talian 24/7, tiket e-mel, pangkalan data FAQ, panduan memulakan cepat, dan maklumat umum. Mereka mempunyai blog dan aktif di laman media sosial seperti Facebook, Twitter, dan YouTube.

Perkara yang paling kami sukai mengenai perkhidmatan ini:

 • Mereka mempunyai perisian khusus untuk sistem Windows dan Mac.
 • SaferVPN mempunyai aplikasi mudah alih untuk peranti iOS dan Android.
 • Mereka mempunyai pelanjutan penyemak imbas Google Chrome.
 • Perisian desktop dan aplikasi mudah alih mereka mempunyai fitur VPN kill switch.
 • Ini termasuk sambungan automatik ke SaferVPN ketika mengakses rangkaian Wi-Fi yang tidak selamat.
 • Sambungkan sehingga 5 peranti dengan akaun peribadi.

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Menawarkan Bitcoin sebagai pilihan pembayaran.
 • Tambahkan sokongan sembang untuk soalan teknikal.

Adakah anda mencari penyedia VPN dengan kelajuan dan pelayan yang baik di lokasi utama? SaferVPN menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 14 hari supaya anda dapat menguji rangkaian mereka dengan mengetahui bahawa anda dilindungi. Ini akan memberi anda banyak masa untuk melihat apakah perkhidmatan mereka sesuai dengan keperluan anda. Ia berfungsi dengan baik untuk kita. Cubalah sendiri dan lihat apa pendapat anda. Sekiranya anda menyukai perkhidmatan SaferVPN, anda boleh mendaftar dari hanya $ 3.49 sebulan.

Lawati SaferVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me