Mari kita mulakan tinjauan StrongVPN kami dengan mengatakan bahawa syarikat yang berpusat di San Francisco telah menyediakan perkhidmatan VPN selama lebih kurang sebelas tahun. Ini menjadikannya salah satu pelopor dalam industri ini. Lebih-lebih lagi, kumpulan sokongan utama mereka telah bersama selama lebih kurang dua puluh tahun dan memahami bahawa sokongan pelanggan adalah kunci perkhidmatan yang baik. Rangkaian StrongVPN terdiri daripada kira-kira 700 pelayan. Ini ditempatkan secara strategik di 46 bandar di 26 negara yang berbeza yang membolehkan mereka menyediakan perkhidmatan VPN dari hampir mana saja di dunia. Mereka memiliki perisian khusus untuk Windows, Mac OS X, iOS, dan Android. Ini memudahkan untuk menyambung ke pelayan VPN mereka tanpa mengira peranti yang anda gunakan untuk menyambungkannya. StrongVPN memperkenalkan SmartDNS percuma untuk ahli pada tahun 2017.

KuatVPN

Harga dan Tawaran Istimewa

StongVPN pernah menawarkan pelbagai pakej VPN, tetapi kami gembira mengatakan bahawa baru-baru ini telah berubah. Mereka kini menawarkan satu pakej lengkap. Anda boleh melanggan secara bulanan atau tahunan. Pelan bulanan adalah $ 10.00, sementara akaun tahunan adalah $ 52.49. Kami sangat teruja untuk berkongsi diskaun eksklusif untuk StrongVPN. Anda dapat menjimatkan 25% dari akaun bulanan atau mendaftar untuk akses VPN tanpa had selama setahun penuh dengan hanya $ 4,37 sebulan. Ini menjadikan perkhidmatan mereka bernilai tinggi.

Harga VPN yang kuat

Jadi, apa yang anda dapat dengan $ 4,37 sebulan? StrongVPN menawarkan faedah berikut untuk semua pelanggan mereka:

 • Perisian VPN khusus percuma untuk Windows, Mac OS X, iOS, dan Android
 • Sama sekali tidak mencatat aktiviti pengguna mereka semasa menyambung ke VPN
 • 2 Sambungan serentak
 • Lebar jalur dan penggunaan VPN tanpa had
 • Akses SmartDNS percuma untuk membuka sekatan geo
 • IP maya di seluruh dunia dari lebih daripada 675 pelayan di 26 negara
 • Alamat IP yang dikongsi di kalangan pelanggan untuk privasi yang lebih baik
 • Pilihan protokol VPN: IKEv2, OpenVPN (UDP atau TCP), SSTP, L2TP, atau IPSec
 • Pilihan penyulitan berbutir – pemilihan kekuatan penyulitan secara manual
 • Perlindungan firewall terhadap serangan semasa menggunakan VPN mereka
 • Keupayaan untuk memotong penapisan dan sekatan geo
 • Perlindungan hotspot Wi-Fi daripada penggodam dan pencurian identiti
 • Sokongan VoIP untuk menjimatkan kos jarak jauh
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari

Kaedah Pembayaran StrongVPNStrongVPN menawarkan beberapa cara berbeza untuk membayar perkhidmatan VPN mereka. Mereka menerima kad kredit berikut: VISA, MasterCard, American Express, dan Discover. Anda boleh membayar menggunakan PayPal jika anda ingin memusatkan semua pembayaran dalam talian anda ke dalam satu laman web. Anda juga boleh membayar dengan Bitcoin jika anda mahu lebih tidak dikenali. Sekiranya anda menggunakan PayPal atau Bitcoin, semua yang diperlukan untuk membuat akaun adalah nama pengguna, kata laluan, dan alamat e-mel.

Tempoh Percubaan Tanpa Risiko

StrongVPN tidak menawarkan percubaan percuma. Namun, mereka tahu bahawa anda ingin mencuba perkhidmatan mereka sendiri. Mereka menawarkan pelanggan baru jaminan pulangan wang 100% selama 30 hari. Ini harus cukup masa untuk anda menguji sepenuhnya perkhidmatan VPN mereka. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan sebab apa pun, mereka akan mengembalikan harga pembelian penuh anda. Anda mesti mengisi dan menghantar borang permintaan batal dalam masa lima hari dari tarikh pembelian. Borang ini terdapat di kawasan pelanggan di laman web mereka di bawah menu “Akaun VPN”. Permintaan yang dibuat lebih dari lima hari dari tarikh pembelian tidak layak mendapat bayaran balik.

Lokasi Rangkaian dan Pelayan StrongVPN

Rangkaian StrongVPN telah berkembang dari segi ukuran dan prestasi selama bertahun-tahun seiring kemajuan teknologi. Rangkaian mereka kini mempunyai sekitar 700 pelayan VPN di 26 negara yang berbeza dengan akses ke lebih dari 87.000 alamat IP. Mereka mempunyai pelayan di hampir setiap benua besar termasuk Asia, Eropah, Amerika Utara, dan Amerika Selatan.

Liputan terbaik adalah di Amerika Syarikat, United Kingdom, Kanada, Belanda, dan Jerman. Berikut adalah senarai negara tempat pelayan dihoskan:

 • Asia – 6 bandar (25+ pelayan)
  • Hong Kong, Israel, Jepun, Singapura, Malaysia, Turki
 • Eropah – 23 bandar (170+ pelayan)
  • Republik Czech, Perancis, Jerman, Itali, Latvia, Luxembourg, Belanda, Norway, Romania, Persekutuan Rusia, Sepanyol, Sweden, Switzerland, United Kingdom
 • Amerika Utara – 17 bandar (380+ pelayan)
  • Kanada – Toronto, Montreal, Vancouver
  • Amerika Syarikat – Atlanta, Buffalo, Chicago, Dallas, Denver, Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York City, Phoenix, San Francisco, Seattle, St. Louis, Washington D.C.
 • Amerika Selatan – 1 bandar (2 pelayan)
  • Mexico

Sangat mudah dilihat dari senarai ini bahawa StrongVPN mempunyai pelayan di seluruh dunia. Jaringan mereka secara lalai terutamanya pada protokol OpenVPN UDP, tetapi juga menyokong SSTP, L2TP, IPsec, IKEv2, dan PPTP.

KuatVPN

Privasi dan Keselamatan

Dalam meninjau dasar StrongVPN, kami mendapati bahawa mereka tidak mencatat aktiviti pengguna di rangkaian VPN mereka. Mereka mempunyai kebijakan privasi yang luas yang menjelaskan bagaimana mereka menangani permintaan maklumat. Berikut adalah beberapa petikan dasar mereka:

StrongVPN tidak mengumpulkan atau mencatat sebarang lalu lintas atau penggunaan perkhidmatan Rangkaian Peribadi Maya.

Kami hanya akan mematuhi semua permintaan pengadilan yang sah yang mengikuti surat undang-undang. Kami tidak dapat memberikan maklumat yang tidak kami miliki.

…, Dan juga kita tidak melacak aktiviti melayari pengguna yang masuk ke perkhidmatan VPN kami

StrongVPN terletak di San Francisco, California dan tertakluk kepada semua undang-undang dan prosedur perundangan AS dan California. Mereka merasakan AS adalah tempat yang baik untuk perkhidmatan VPN kerana mereka tidak mempunyai dasar penyimpanan data wajib, seperti yang dilakukan oleh banyak tempat di dunia sekarang. Mereka harus mematuhi semua perintah kehakiman rasmi dan menyerahkan semua maklumat mengenai lalu lintas pengguna mereka. Namun, kerana mereka tidak menyimpan catatan lalu lintas pengguna atau penggunaan VPN mereka, mereka akan mematuhi perintah tersebut dengan tidak memberikan apa-apa. StrongVPN tidak dapat memberikan maklumat yang tidak mereka miliki.

Apakah jenis penyulitan yang ditawarkan StrongVPN kepada pengguna perkhidmatan VPN mereka? Mereka menerapkan OpenVPN sebagai protokol lalai utama mereka pada klien Windows, Mac OS X, dan Android mereka. TLSv1.2 digunakan untuk pengesahan dan kawalan pelayan. Secara lalai, ia menggunakan pertukaran kunci 2048 bit dan sijil RSA 2048 bit untuk mengesahkan bahawa kunci sebenarnya berasal dari pelayan StongVPN. Secara lalai, semua data dienkripsi dan didekripsi menggunakan cipher AES-128-CBC yang diinisialisasi dengan kunci 128 bit dan pengesahan HMAC diaktifkan.

Aplikasi StrongVPN iOS secara lalai menggunakan protokol IKEv2. IKEv2 sama selamatnya dengan OpenVPN dan bagus untuk peranti mudah alih. Ia menyambung semula dengan mudah dan mengekalkan sesi VPN apabila sambungan terputus atau berubah. Ini kerana sokongannya terhadap MOBIKE. Terlepas dari sistem operasi anda, anda selalu dapat memastikan bahawa semua lalu lintas Internet anda disulitkan dengan selamat dengan StongVPN.

Sokongan kuat VPN

StongVPN adalah salah satu daripada beberapa perkhidmatan yang mempunyai sembang langsung 24/7 untuk menjawab sebarang pertanyaan teknikal, penjualan, atau penagihan yang mungkin anda ada. Dalam urusan kami dengan kakitangan di sebalik live chat, kami mendapati mereka cepat, sopan, dan tepat ketika menjawab soalan yang kami ada mengenai perkhidmatan tersebut. Kadang-kadang, mereka akan mengarahkan kami ke FAQ dan halaman sokongan untuk membantu soalan kami. Untuk lebih banyak masalah teknikal, mereka menyediakan sistem sokongan tiket e-mel 24/7/365 dengan masa tindak balas yang cepat sehingga anda dapat yakin ada orang yang menangani masalah anda.

Borang Sokongan kuat VPN

StrongVPN menyediakan borang mudah untuk menghantar tiket. Anda mesti mengisi “Nama penuh”, “Alamat e-mel”, “Subjek”, dan “Penerangan” masalah anda. Pilih “Jabatan” anda dari yang berikut: Penyalahgunaan, Penagihan / Perakaunan / Pesanan, Jualan, Sokongan teknikal. Pilihan pilihan tersedia untuk jenis sambungan OS dan VPN. Setelah semuanya diisi, periksa “Saya bukan robot”, dan klik pada butang “Kirim” berwarna hijau. Setelah melanggan perkhidmatan mereka, anda boleh log masuk ke kawasan pelanggan anda di laman web mereka dan mendapatkan akses ke tiket keutamaan yang membolehkan anda melampirkan fail log dan tangkapan skrin.

KuatVPN

Perisian Pelanggan dan Aplikasi Mudah Alih

Kami mempunyai panduan persediaan untuk membantu anda memulakan StrongVPN. Daripada menunjukkan semuanya dalam ulasan kami, kami telah memisahkannya menjadi catatan berasingan untuk menjadikan panduan lebih mudah dibaca. Mereka agak panjang. Selepas anda mendaftar untuk mendapatkan perkhidmatan, cukup kunjungi bahagian panduan di laman web kami atau klik salah satu pautan di bawah. Kami akan memberikan pautan ke panduan untuk setiap sistem operasi bersama dengan gambaran keseluruhan ringkas mengenai pelanggan.

StongVPN mempunyai perisian khusus untuk Windows, Mac OS X, iOS, dan Android. Anda boleh memuat turun pelanggan khusus ini dari halaman penyediaan StrongVPN di laman web mereka yang dapat diakses dengan mengklik pada “Persediaan” di menu laman utama..

Meni kuat VPN

Setelah halaman persediaan dibuka, klik pada butang sistem operasi seperti yang ditunjukkan pada gambar seterusnya untuk memuat turun pemasang klien mereka ke komputer anda atau pindahkan ke iTunes Store untuk memuat turun aplikasi iOS atau Google Play untuk aplikasi Android.

Persediaan kuat VPN

Mereka juga mempunyai penyediaan manual di sini untuk mengkonfigurasi VPN mereka menggunakan berbagai protokol termasuk OpenVPN, L2TP / IPsec, dan PPTP pada Android, iOS, Linux, router Tomato, router DD-WRT, dan Chrome OS. Sebaik sahaja anda mendaftar untuk akaun, mereka akan menghantar e-mel sambutan dengan nama pengguna dan kata laluan anda supaya anda dapat menyambung ke rangkaian pelayan VPN mereka menggunakan perisian pelanggan pilihan anda.

Sudah tiba masanya untuk melihat perisian yang dimiliki oleh pasukan mereka. telah berkembang untuk perkhidmatan VPN. Kami akan bermula dengan StrongVPN untuk Windows

Pelanggan Windows kuatVPN

Saya cadangkan anda melihat panduan kami untuk melihat sepenuhnya klien Windows. Tidak sukar untuk digunakan. Terutama bagi mereka yang hanya ingin memilih lokasi dan berhubung. Selama bertahun-tahun pelayan beralih adalah proses yang terlibat tetapi semua yang telah hilang. Anda boleh memilih antara IKEv2, OpenVPN (UDP atau TCP), SSTP, dan L2TP. Dari sana cukup klik dropdown pelayan di tengah-tengah klien. Bahagian kanan tangkapan skrin kami menunjukkan senarai sebahagian perkhidmatan VPN. Seperti yang anda lihat StrongVPN mempunyai beberapa lokasi pelayan di Amerika Syarikat.

Sekarang masanya untuk StrongVPN untuk Mac.

Pelanggan Mac StrongVPN

Pelanggan Mac semudah mendapat. Anda masih mempunyai beberapa pilihan untuk disiapkan jika dikehendaki tetapi anda tidak perlu mengubah apa-apa. Anda boleh memilih lokasi pelayan dan menyambung. Sekiranya anda mahukan lebih banyak kawalan ke atas klien, ada kawasan tetapan di mana anda dapat mengkonfigurasi protokol. Pelanggan Mac lalai ke IKEv2, tetapi ia juga menyokong L2TP, IPSec, dan OpenVPN. Anda juga boleh menetapkan nombor port tersuai.

Seterusnya adalah Aplikasi StrongVPN untuk iOS.

Aplikasi iOS kuatVPN

Sama ada anda ingin menyambung menggunakan iPhone atau iPad, aplikasi StrongVPN iOS telah anda lindungi. Aplikasi ini akan membolehkan anda memilih antara IKEv2 dan IPSec. Saya cadangkan anda tetap dengan protokol IKEv2 yang disyorkan dan sangat sesuai untuk menukar antara Wi-Fi dan rangkaian mudah alih. Menyambung ke rangkaian mereka hanya dengan satu ketukan. Pilih lokasi pelayan dan aplikasi akan menyulitkan data anda.

Paling tidak, mari kita lihat StrongVPN untuk Android.

Aplikasi Android StrongVPN

Pengguna Android mempunyai beberapa ciri canggih untuk membantu memanfaatkan jaringan StrongVPN secara maksimal. Aplikasi ini akan membolehkan anda melakukan perebutan yang akan membantu anda mengelakkan teknik pemeriksaan paket dalam negara seperti China. Anda boleh menetapkan port jauh dan juga menjimatkan penggunaan bateri. Aplikasi ini sangat sesuai untuk mereka yang melakukan perjalanan dan mahukan perlindungan privasi bersama dengan kemampuan untuk mengikuti berita terkini dan laman web lain.

Ujian Kelajuan StrongVPN

Kami gembira dengan prestasi keseluruhan perkhidmatan StrongVPN. Anda dapat melihat dari ujian kelajuan di bawah bahawa kelajuannya sangat baik. Seperti yang dijangkakan, terdapat beberapa kehilangan kelajuan ketika disambungkan ke salah satu pelayan VPN mereka. Ini dijangka disebabkan oleh overhead yang menyulitkan semua lalu lintas VPN anda. Walau bagaimanapun, kerugian ini berada dalam nilai yang boleh diterima dalam kes StrongVPN.

Ujian Kelajuan StrongVPN

Seperti yang anda lihat dari gambar di atas, sambungan yang disulitkan menurunkan kelajuan muat turun ISP asas kami dari 66.25 Mb / s menjadi 61.83 Mb / s. Ini adalah penurunan sekitar 9.3% kepada pelayan di Atlanta, GA. Kami mendapati bahawa boleh diterima dan antara VPN teratas yang kami uji. Kerugian minimum dalam kelajuan sambungan ini sepadan dengan keselamatan yang ditawarkan dengan menyulitkan semua lalu lintas Internet anda.

Kajian StrongVPN: Kesimpulan

StrongVPN telah menjalankan perniagaan VPN sejak tahun 2005. Pejabat utama mereka adalah di San Francisco. Rangkaian mereka terdiri daripada lebih 600 pelayan yang tersebar di 23 negara yang berbeza dengan lebih dari 87.000 alamat IP tersedia untuk pengguna mereka. Mereka mempunyai banyak pelayan pantas di negara-negara popular seperti AS, UK, Kanada, dan Belanda. Mereka tidak mencatat maklumat mengenai pengguna mereka semasa menggunakan perkhidmatan mereka. Semua orang berada di sistem kehormatan mengenai TOS mereka. Mereka ramah VoIP dan P2P dan menyatakan bahawa jika diminta oleh pihak kehakiman untuk maklumat aktiviti pengguna, mereka akan mematuhi dengan tidak memberikan apa-apa kerana mereka tidak mencatat aktiviti pelanggan mereka semasa menggunakan pelayan VPN mereka.

StrongVPN menawarkan klien perisian khusus untuk Windows, Mac OS X, Android, dan iOS. Aplikasi ini mudah dipasang dan membolehkan penggunanya menyambung ke pelayan VPN hanya dengan beberapa klik tetikus atau ketuk di layar. Pelanggan Windows mereka termasuk ciri kill kill yang akan menghentikan komunikasi jika VPN jatuh. Perisian Windows dan Android merangkumi teknologi untuk mengumpulkan data untuk membantu menyembunyikannya dari pemeriksaan paket dalam. Ini dapat melindungi anda dari penapisan di negara-negara seperti China dan Iran.

Aplikasi StrongVPN menyediakan beberapa enkripsi terbaik yang tersedia menggunakan AES-128 dan AES-256. Sebilangan besar perisian mereka lalai ke OpenVPN kerana kelajuan, keselamatan, dan kebolehpercayaan keseluruhannya. Aplikasi iOS mengesyorkan IKEv2, kerana sokongannya untuk MOBIKE. IKEv2 menjadikan penyambungan semula ke VPN lebih mudah ketika menukar hotspot Wi-Fi atau memindahkan dari rangkaian rumah ke yang selular tanpa kehilangan sesi VPN anda.

StongVPN menyediakan tutorial manual dan panduan penyediaan visual untuk menyambung ke perkhidmatan mereka menggunakan Windows, Mac OS X, Android, iOS, Windows Phone, Ubuntu, Amazon, Google Chrome OS, router DD-WRT, router Tomato dan beberapa peranti lain. Sokongan mereka bermula dengan perkhidmatan sembang dalam talian 24/7/365. Mereka mempunyai pangkalan data FAQ yang luas yang merangkumi sistem tiket e-mel dengan waktu giliran yang cepat. Mereka secara rasmi mengatakan bahawa mereka tidak mencatat aktiviti pengguna VPN mereka semasa mengakses rangkaian mereka.

Perkara yang paling kami sukai mengenai perkhidmatan ini:

 • Diskaun eksklusif untuk pembaca kami
 • Pelanggan untuk Windows dan Mac OS X
 • Aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android.
 • Mereka tidak mencatat sebarang aktiviti pengguna untuk pelanggan mereka.
 • Akses SmartDNS percuma untuk semua ahli.
 • Sokongan sembang langsung 24/7/365 untuk masalah teknikal ringan atau penagihan. Waktu giliran cepat untuk tiket e-mel.
 • VPN kill switch pada klien perisian Windows mereka.
 • Pengacak data untuk melindungi daripada pemeriksaan paket mendalam.
 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari tanpa had.

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Bersihkan sebilangan barang-barang lama dalam pelanggan tersuai mereka.
 • Tambahkan lebih banyak lokasi pelayan ke rangkaian mereka (pelayan wilayah untuk Oceania dan Afrika).

Rangkaian StrongVPN merangkumi kebanyakan benua utama. Mereka mempunyai pelayan pantas di Eropah, Amerika Utara, Amerika Tengah dan Selatan, dan Asia. Semua ahli baru dilindungi oleh jaminan wang dikembalikan selama 30 hari, jadi anda akan mempunyai banyak masa untuk menguji perkhidmatan ini. Beri mereka ujian dan lihat apa yang anda fikirkan. Kami gembira dapat berkongsi bahawa StrongVPN memberikan potongan harga kepada pembaca kami. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses tanpa had dari hanya $ 4,37 sebulan dengan potongan eksklusif kami.

KuatVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me