Morten Lund mengasaskan BullGuard pada tahun 2002 sebagai syarikat pengembangan perisian yang memfokuskan pada keselamatan. Mereka bermula dengan produk antivirus dan sejak itu berkembang ke wilayah lain, yang terbaru adalah VPN peribadi. Syarikat ini beribu pejabat di London. Mereka juga mempunyai pejabat di Amerika Syarikat, Australia, dan lima lagi di seluruh Eropah. BullGuard melancarkan perkhidmatan VPN mereka dengan kerjasama NordVPN pada bulan April 2019. Buat masa ini kami tidak melihat alasan untuk mendaftar ke BullGuard daripada melanggan NordVPN kerana mereka berdua menggunakan rangkaian yang sama. Sayangnya pengguna BullGuard hanya mempunyai akses ke subset pelayan NordVPN. Walaupun begitu, jika anda seorang pelanggan BullGuard dan menghargai produk mereka, VPN adalah tambahan yang baik dari syarikat yang dipercayai.

VPN BullguardHarga dan Tawaran Istimewa

Ketika perkhidmatan BullGuard VPN pertama kali dilancarkan harganya tinggi dibandingkan dengan banyak VPN popular. Nasib baik pasukan BullGuard memberikan potongan harga bagi mereka yang ingin mendaftar untuk jangka masa yang lebih lama. Anda boleh menjimatkan sehingga 58% dengan melanggan akses VPN tanpa had selama 3 tahun dengan adil $ 2.97 sebulan. Itulah perjanjian yang kami daftarkan dan kami gembira dengan perkhidmatan ini. Seperti yang anda lihat dari gambar di bawah, rancangan 3 tahun adalah nilai terbaik. Anda juga boleh memilih rancangan 1 tahun dengan harga $ 7.08 sebulan atau rancangan 2 tahun dengan harga $ 3.97 sebulan.

Harga VPN BullguardMari kita lihat dengan cepat ciri yang anda boleh jangkakan dengan BullGuard VPN:

 • Aplikasi VPN khusus untuk Windows, Mac, iOS, dan Android
 • Antara muka pengguna yang konsisten di seluruh aplikasi desktop dan mudah alih
 • Terdapat dalam bahasa Inggeris, Jerman, Denmark, Perancis, Belanda dan Sepanyol
 • Akses tanpa had ke pelayan di 16 negara
 • Akses pantas dan boleh dipercayai melalui rangkaian NordVPN
 • Sambungkan sehingga 6 peranti secara serentak
 • Suis kill internet dan suis kill app
 • Tiada polisi log (BullGuard tidak menjejaki aktiviti anda)
 • Keupayaan untuk mengkonfigurasi tetapan pelayan DNS tersuai
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari
 • Sokongan sembang langsung 24/7

BullGuard menawarkan pelbagai pilihan pembayaran. Anda boleh mendaftar menggunakan kad kredit (Visa, Mastercard, American Express, JCB), PayPal, PayNearMe, transfer bank, atau cek / kiriman wang. Kami tidak melihat pilihan untuk membayar dengan Bitcoin atau cryptocurrency lain. Pembayaran diproses melalui Cleverbridge. BullGuard tidak menawarkan percubaan percuma, tetapi semua ahli baru dilindungi oleh jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati BullGuard VPN

Lokasi Rangkaian dan Pelayan VPN BullGuard

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya dalam tinjauan kami, rangkaian BullGuard sebenarnya merupakan subset dari pelayan yang terdapat di rangkaian NordVPN. Sebagai ahli BullGuard VPN, anda akan mempunyai akses ke pelayan di 16 negara. Ini agak terhad berbanding rangkaian NordVPN penuh yang merangkumi lebih daripada 5,000 pelayan di 60 negara. BullGuard juga tidak memiliki kemampuan untuk memilih lokasi pelayan individu di dalam negara. Sebagai contoh, kami berhubung dengan Amerika Syarikat tetapi tidak dapat memilih bandar tertentu. Perkhidmatan NordVPN memberi anda kemampuan ini.

Lokasi pelayan Bullguard

BullGuard VPN memberi anda akses ke pelayan di negara berikut:

 • Australia, Austria, Belgia, Kanada, Denmark, Perancis, Jerman, Ireland, Belanda, Norway, Singapura, Sepanyol, Sweden, Switzerland, United Kingdom, Amerika Syarikat

Seperti yang anda lihat, rangkaian BullGuard VPN terwakili dengan baik di Amerika Utara dan Eropah. Mereka juga dilindungi Asia (Singapura) dan Oceania (Australia).

Privasi dan Keselamatan

Terdapat dua bidang yang harus diperhatikan ketika mempertimbangkan privasi dan keselamatan VPN. Yang pertama adalah tahap protokol dan penyulitan yang digunakan untuk sambungan pelayan. Dalam kes BullGuard, anda boleh yakin bahawa mereka menyediakan sambungan selamat melalui rangkaian NordVPN. Pelanggan mereka menggunakan OpenVPN dan anda boleh memilih antara TCP dan UDP. Kami mengesyorkan UDP untuk gabungan keselamatan dan prestasi yang terbaik. Itulah yang kami gunakan untuk ujian kelajuan kami yang akan dipersembahkan sebentar lagi. Sekiranya anda mempunyai masalah menggunakan UDP maka masuk ke tetapan dan beralih ke TCP. Ini akan menambahkan pemeriksaan ralat untuk sambungan yang lebih stabil dalam beberapa keadaan.

Faktor kritikal lain bagi banyak pengguna VPN adalah sejauh mana syarikat mengesan dan mencatat penggunaan anda. Dalam kes BullGuard, mereka komited terhadap privasi pengguna. Mereka dengan jelas menunjukkan dasar tanpa log yang bermaksud mereka berkomitmen untuk tidak menjejaki aktiviti anda ketika bersambung ke rangkaian. Oleh kerana kami belum mendengar tindakan undang-undang yang melibatkan rangkaian NordVPN, ini adalah petanda baik bagi BullGuard.

Sokongan teknikal

Pasukan BullGuard mempunyai rekod prestasi yang menawarkan sokongan teknikal yang sangat baik. Kami menjangkakan perkara yang sama berlaku dengan produk VPN baru mereka. Mereka bermula dengan sokongan sembang langsung 24/7 percuma. Anda juga akan menemui pusat bantuan, panduan produk, dan forum di laman BullGuard. Semua ini dapat membantu menyelesaikan masalah. Nasib baik kami tidak menghadapi masalah untuk menguji VPN mereka sehingga kami tidak dapat memberikan pendapat pasukan sokongan secara peribadi.

Lawati BullGuard VPN

Perisian Pelanggan dan Aplikasi Mudah Alih

Seperti yang disebutkan sebelumnya dalam tinjauan kami, BullGuard telah mengembangkan rangkaian aplikasi lengkap untuk perkhidmatan VPN mereka. Anda akan mendapat panduan di laman web mereka untuk memasang klien VPN pada Windows dan Mac. Mereka juga mempunyai bahagian untuk aplikasi Android dan iOS. Sudah tentu anda boleh memuat turunnya terus dari kedai aplikasi Google dan Apple. BullGuard tidak mempunyai aplikasi untuk peranti Amazon TV. Sekiranya anda ingin menukar lokasi alamat IP anda di firestick atau konsol permainan, maka kami mengesyorkan menyambungkan VPN melalui penghala anda. Anda boleh menghubungi sokongan teknikal mereka untuk maklumat lebih lanjut.

Mari melompat ke kanan dan lihat pelanggan BullGuard. Kami akan bermula dengan Pelanggan VPN BullGuard Windows.

Pelanggan Windows Bullguard

Antara muka pengguna tidak semudah itu. Anda hanya boleh klik pada butang sambung cepat untuk menyambung ke pelayan VPN terbaik untuk lokasi semasa anda. Dalam kes kami, itu adalah pelayan VPN BullGuard di Amerika Syarikat. Sayangnya anda tidak dapat memilih satu bandar tetapi perkhidmatannya responsif seperti yang ditunjukkan dalam ujian kelajuan kami.

Ujian kelajuan Bullguard

Seperti yang anda lihat, kami berhubung dengan pelayan VPN di AS, UK, dan Australia. Sambungan Internet kami maksimum sekitar 130 Mbps. Kecepatan berkisar antara 100 Mbps dan 113 Mbps ketika disambungkan ke BullGuard VPN menggunakan protokol OpenVPN UDP. Prestasi yang mengagumkan berasal dari penggunaan rangkaian NordVPN.

Tetapan Windows Bullguard

Walaupun anda tidak perlu mengubah mana-mana tetapan untuk menyambung ke BullGuard VPN, ada beberapa pilihan yang perlu disebutkan. Yang pertama adalah bahawa pelanggan Windows merangkumi kedua-dua suis kill Internet dan juga fitur kill kill app. Yang pertama akan mematikan sambungan internet anda jika VPN gagal. Suis kill app memberi anda fleksibiliti untuk mengatur aplikasi individu agar terputus dari komunikasi sehingga VPN menyambung semula. Ini akan membantu melindungi privasi anda bila-bila masa anda terputus hubungan dengan rangkaian mereka dengan alasan apa pun.

Seterusnya adalah Pelanggan VPN BullGuard untuk Mac.

Bullguard VPN untuk Mac

Anda akan dengan serta-merta melihat rupa dan nuansa aplikasi Mac sama dengan rakan Windows. Tetapannya juga serupa. Pelanggan Bullgaurd Mac mempunyai suis kill dan akan membiarkan anda memilih antara protokol OpenVPN UDP dan TCP. Pelanggan lalai dengan UDP yang merupakan pilihan yang baik. Tukar hanya ke TCP jika anda mempunyai masalah sambungan.

Pelayan Bullguard Spain

Kami menyambung ke pelayan VPN di Sepanyol untuk menguji prestasi pada Mac. Seperti yang anda lihat, kelajuan muat turun kami melebihi 109 Mbps. Itu bagus memandangkan kami berada di Amerika Syarikat. Anda boleh menstrimkan kandungan HD dengan mudah atau menikmati permainan dalam talian yang pantas dengan BullGuard.

Mari kita bungkus bahagian ini dengan melihat pada Aplikasi BullGuard iOS dan Android.

Aplikasi iOS Bullguard

Aplikasi iPhone dan Android sangat mudah digunakan. Anda hanya memilih lokasi atau membiarkan aplikasi memilih pelayan terbaik untuk anda. Tidak ada banyak pilihan lain. Skrin tetapan termasuk suis pembunuh yang akan memutuskan sambungan Internet anda jika VPN jatuh. Pengguna yang sedar akan privasi ingin mengaktifkan ciri ini. Jika tidak, aplikasi mudah alih lurus ke hadapan dan hanya memerlukan satu minit untuk menyiapkannya.

Pelayan Bullguard Netherlands

Kami bersambung ke beberapa lokasi yang berbeza termasuk Belanda, Singapura, dan Kanada. Pelayan Belanda melakukan yang terbaik dengan kelajuan muat turun di bawah 100 Mbps. Lokasi pelayan Kanada dan Singapura mencapai sekitar 60 Mbps. Cukup pantas untuk menikmati pelbagai aktiviti dalam talian di telefon atau tablet anda.

Kesimpulannya

BullGuard telah melindungi komputer dan peranti mudah alih pengguna selama lebih dari 15 tahun. Mereka bekerjasama dengan NordVPN untuk melancarkan produk VPN pada bulan April 2019. Perkhidmatan VPN cukup baik tetapi terhad berbanding dengan NordVPN. Sekiranya tujuan anda adalah VPN secara khusus, maka kami sarankan anda mempertimbangkan untuk terus ke NordVPN. Dengan harga yang sama, anda akan mendapat akses ke lebih banyak lokasi dan ciri pelayan. Walau bagaimanapun, jika anda menggunakan produk BullGuard lain dan ingin menyokong usaha mereka, maka kami mengesyorkan BullGuard VPN. Perkhidmatan ini berjalan dengan baik dan harga berpatutan semasa promosi mereka sekarang.

BullGuard VPN membolehkan pengguna menyambungkan hingga 6 peranti dalam satu masa. Anda boleh memasang aplikasi Windows, Mac, iOS, dan Android mereka pada seberapa banyak peranti yang anda mahukan dan menyambung pada 6 secara serentak. Ini adalah kaedah yang baik untuk melindungi desktop dan peranti mudah alih anda. Mereka yang sering melakukan perjalanan akan menghargai hubungan tambahan. Aplikasi VPN mempunyai antara muka pengguna yang disatukan dan sangat mudah digunakan. Anda boleh membiarkan aplikasi memilih lokasi pelayan atau memilih negara sendiri. Malangnya anda tidak dapat memilih bandar tertentu. NordVPN memberi pengguna kemampuan untuk memilih bandar dan pelayan individu, jadi diharapkan BullGuard akan menambahkan tahap fleksibiliti ini pada masa akan datang. Buat masa ini anda boleh menyambung ke pelayan di 16 negara berbanding 60 dengan NordVPN. Sekali lagi semoga BullGuard memperluas senarai pelayan yang ada.

Perkara yang paling kami sukai mengenai perkhidmatan ini:

 • Berkongsi dengan NordVPN untuk akses VPN yang pantas dan boleh dipercayai
 • Aplikasi VPN khusus untuk Windows, Mac, iOS, dan Android
 • Suis kill internet dan suis kill app
 • Sambungkan sehingga 6 peranti pada satu masa.
 • Tiada dasar log. BullGuard tidak mencatat aktiviti pengguna.
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari
 • Sokongan sembang langsung 24/7

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Menawarkan lebih banyak lokasi pelayan (kini 16 negara berbanding NordVPN 60 negara)
 • Beri pengguna kemampuan untuk memilih pelayan dan bandar individu dalam sebuah negara
 • Tambahkan sokongan untuk pembayaran Bitcoin dan cryptocurrency lain

Ringkasnya, kami menikmati pengujian BullGuard VPN. Perisian berfungsi dengan baik dan rangkaiannya pantas. Satu-satunya kelemahan adalah rangkaian terhad berbanding dengan NordVPN. Kami tidak pasti mengapa pengguna BullGuard terhad kepada 16 negara. Mungkin NordVPN menghadkan perkhidmatan untuk rakan kongsi atau berkaitan dengan kos. Sama ada kami berharap bahawa BullGuard akan menambahkan lebih banyak lokasi pelayan dan kemampuan untuk memilih pelayan ke peringkat bandar dan pelayan individu. Bagi kos, kami dapati BullGuard berpatutan. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses VPN tanpa had dari hanya $ 2,97 sebulan selama 36 bulan. Semua ahli baru dilindungi oleh jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati BullGuard VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me