Semakan VPN HMA Pro 2020

HMA Pro VPN (juga dikenali sebagai Hide My Ass) adalah salah satu penyedia VPN terbesar di dunia. Syarikat ini dimulakan oleh Jack Cator pada tahun 2005. Dia pada awalnya melancarkan HMA untuk membantu memotong sekatan firewall di sekolahnya. Pada tahun 2009, dia memperkenalkan HMA sebagai perkhidmatan langganan dan berkembang pesat. Pada tahun 2015, Privax, syarikat induk HMA telah diambil alih oleh AVG Technologies yang sejak itu diambil alih oleh Avast. Privax berpusat di London, England dan Avast beribu pejabat di Prague. Pada masa ini HMA mempunyai lebih dari 1000 pelayan VPN di 290+ lokasi. Ini tersebar di 190+ negara di seluruh dunia. Ini membolehkan mereka menawarkan lokasi yang berbeza dari segi geografi untuk membantu ahli melayari Internet dengan selamat dan membebaskan sekatan geo.


VPN HMA Pro

Harga dan Tawaran Istimewa

Harga HMA sejajar dengan perkhidmatan VPN terkemuka lain. Kami ingin melihat mereka menawarkan langganan bulanan tetapi jangka masa terpendek yang mereka tawarkan ialah 12 bulan. Anda juga boleh mendaftar untuk rancangan 36 bulan. Seperti VPN lain yang kami lindungi, HMA menetapkan harga perkhidmatan mereka berdasarkan jangka masa pendaftaran. Kami mengesyorkan rancangan 36 bulan mereka kepada sesiapa sahaja yang mahukan nilai terbaik. Ia menurunkan harganya kepada $ 3,99 sebulan yang mana diskaun sebanyak 67%.

Harga VPN HMA

Jadi, apa yang anda dapat dengan langganan anda? HMA memberikan faedah berikut untuk semua ahli mereka:

 • Perisian VPN khusus percuma untuk Windows, Mac OS X, iOS, dan Android
 • 5 Sambungan serentak
 • Lebar jalur dan penggunaan VPN tanpa had
 • IP maya di seluruh dunia dari lebih daripada 1000 pelayan di 190+ negara yang berbeza
 • Pengalamatan IP dinamik dengan pilihan lebih dari 120000 alamat IP di lokasi yang berbeza dari segi geografi
 • Pilihan protokol VPN: OpenVPN dan IKEv2 / IPSec
 • Keupayaan untuk memotong penapisan dan sekatan geo
 • Perlindungan hotspot Wi-Fi daripada penggodam dan pencurian identiti
 • Buka sekatan perkhidmatan VoIP untuk menjimatkan kos jarak jauh
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari

HMA menggunakan 2Checkout untuk memproses pembayaran mereka. Anda boleh membayar perkhidmatan dengan kad kredit (Visa, Mastercard, American Express, Discover), UnionPay, atau PayPal. Mereka yang lebih suka menguruskan langganan dalam talian mereka dari lokasi pusat mungkin lebih suka menggunakan PayPal. Harganya sama tanpa mengira kaedah pembayaran yang anda pilih. Pada masa kajian kami, HMA tidak menawarkan Bitcoin atau pembayaran cryptocurrency lain.

Tempoh Percubaan Tanpa Risiko

Pasukan di HMA kini menawarkan percubaan percuma selama 7 hari untuk pengguna baru. Ini bermakna anda mempunyai masa seminggu untuk menguji perkhidmatan sebelum ditagih. Anda masih perlu memasukkan maklumat pembayaran semasa anda mendaftar untuk percubaan percuma. Sekiranya anda tidak membatalkan selama 7 hari pertama, anda akan dikenakan bayaran selama 12 bulan perkhidmatan.

HMA juga menawarkan jaminan pengembalian wang tanpa risiko selama 30 hari kepada semua ahli baru. Ini bermaksud anda boleh mendaftar untuk sebarang tempoh dan mengambil bulan pertama untuk menguji perkhidmatan tanpa risiko. Sekiranya anda membatalkan selama 30 hari pertama pembayaran anda akan dikembalikan. Anda boleh merujuk kepada dasar pembayaran balik HMA untuk maklumat lebih lanjut.

Lokasi Rangkaian dan Pelayan HMA

HMA mempunyai rangkaian terbesar secara geografi dengan pelayan di lebih 190 negara di seluruh dunia. Ini telah berkembang dari segi ukuran dan prestasi selama bertahun-tahun seiring kemajuan teknologi. Mereka kini mempunyai lebih dari 1000 pelayan VPN di 290+ lokasi di 190+ negara di seluruh dunia. Ini membolehkan mereka menawarkan sambungan yang lebih pantas ke rangkaian laman web terhad di seluruh dunia daripada banyak penyedia VPN. HMA mempunyai lebih dari 120000+ alamat IP untuk diperuntukkan secara dinamis kepada pelanggan mereka di seluruh dunia. Mereka mempunyai pelayan di hampir setiap benua utama termasuk Afrika, Asia, Amerika Tengah, Eropah, Oceania, Amerika Utara, dan Amerika Selatan. Peta Google di bawah menunjukkan skop rangkaian HMA VPN Pro.

Rangkaian Pelayan HMA

Liputan terbaik adalah di Amerika Syarikat, United Kingdom, Kanada, Belanda, Perancis dan Jerman. Berikut adalah senarai bandar di setiap wilayah, disusun mengikut negara:

 • Afrika – Algeria, Angola, Benin, Botswana, Burkina Faso, Burundi, Kamerun, Tanjung Verde, Republik Afrika Tengah, Chad, Komoro, Kongo, Cote d`Ivoire, Mesir, Guinea Khatulistiwa, Eritrea, Ethiopia, Gabon, Gambia, Ghana, Guinea -Bissau, Kenya, Lesotho, Liberia, Libya, Madagascar, Malawi, Mali, Mauritania, Mauritius, Morocco, Mozambique, Namibia, Niger, Nigeria, Republik Congo, Republik Djibouti, Rwanda, Saint Helena, Sao Tome dan Principe, Senegal, Sierra Leone, Somalia, Afrika Selatan, Sudan, Swaziland, Tanzania, Togo, Tunisia, Uganda, Zambia, Zimbabwe
 • Asia Pasifik – Afghanistan, Samoa Amerika, Armenia, Australia, Azerbaijan, Bangladesh, Bhutan, Brunei, Kemboja, China, Pulau Krismas, Kepulauan Cocos, Kepulauan Cook, Fiji, Guam, Hong Kong, India, Indonesia, Jepun, Kazakhstan, Kiribati, Kyrgyzstan, Laos, Macau, Malaysia, Maldives, Mongolia, Myanmar, Nauru, Nepal, Kaledonia Baru, New Zealand, Niue, Pulau Norfolk, Korea Utara, Pakistan, Palestin, Palau, Papau New Guinea, Filipina, Kepulauan Pircairn, Republik Singapura, Samoa , Kepulauan Solomon, Korea Selatan, Sri Lanka, Taiwan, Tajikistan, Thailand, Tokelau, Tonga, Turkmenistan, Tuvalu, Emiriah Arab Bersatu, Uzbekistan, Vanuatu, Vietnam
 • Eropah – Kepulauan Aland, Albania, Andorra, Austria, Belarus, Belgia, Bosnia, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Republik Czech, Denmark, Estonia, Kepulauan Faroe, Finland, Perancis, Georgia, Jerman, Gibraltar, Yunani, Hungary, Iceland, Ireland, Itali, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Macedonia, Malta, Moldova, Monaco, Montenegro, Belanda, Norway, Poland, Portugal, Romania, Rusia, San Marino, Serbia, Slovakia, Slovenia, Sepanyol, Svalbard dan Jan Mayen, Sweden, Switzerland, UK, Ukraine, Vatican
 • Timur Tengah – Bahrain, Iran, Iraq, Israel, Jordan, Kuwait, Lebanon, Oman, Palestin, Qatar, Arab Saudi, Syria. Turki, Yaman
 • Amerika Utara – Anguilla, Antigua dan Barbuda, Aruba, Bahamas, Barbados, Bermuda, Kepulauan Virgin Britain, Kanada, Kepulauan Cayman, Cuba, Dominica, Republik Dominika, Greenland, Grenada, Guadeloupe, Haiti, Jamaica, Mexico, Montserrat, Nikaragua, Puerto Rico, Saint Kitts dan Nevis, Saint Lucia, Saint Pierre dan Miquelon, Saint Vincent dan Grenadines, Kepulauan Turks dan Caicos, Amerika Syarikat
 • Amerika Selatan – Argentina, Belize, Bolivia, Brazil, Chile, Colombia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Kepulauan Falkland, Guatemala, Guyana, Honduras, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Trinidad dan Tobago, Uruguay, Venezuela

Selain mempunyai lebih banyak lokasi pelayan daripada penyedia lain, HMA diwakili dengan baik di negara-negara popular seperti Amerika Syarikat, Kanada, UK, Belanda, Perancis dan lain-lain.

Lawati Sembunyikan Pantat Saya

Privasi dan Keselamatan

Dasar pembalakan HMA telah diperbaharui sejak peristiwa itu. Lebih khusus lagi, HMA tidak mencatat aktiviti pengguna dalam bentuk apa pun. Mereka terus menjelaskan bahawa mereka tidak mencatat laman web yang anda lawati, data yang dipindahkan, atau alamat IP anda ketika mengakses VPN. Namun, mereka menyimpan log sambungan yang merangkumi masa anda menyambung, memutuskan sambungan, tempoh dan penggunaan jalur lebar. Mereka melakukannya untuk mencegah penyalahgunaan dan mendiagnosis masalah rangkaian.

Kami membiarkan pengguna memutuskan apakah dasar ini sesuai untuk tujuan VPN individu mereka. Harus diingat bahawa kami berpendapat bahawa jika privasi, walaupun dari VPN yang dipercayai anda menjadi perhatian anda, maka HMA adalah pilihan yang lebih baik daripada yang mereka lakukan pada tahun-tahun sebelumnya. Mereka yang suka menggunakan perkhidmatan P2P akan menyedari bahawa HMA menyenaraikan pelayan P @ P di 6 negara.

Apa jenis penyulitan yang ditawarkan HMA kepada pengguna perkhidmatan VPN mereka? Mereka menerapkan OpenVPN sebagai protokol lalai utama mereka pada klien Windows dan Android mereka. Pelaksanaannya menggunakan enkripsi 256-bit dengan enkripsi simetri AES-256-GCM untuk klien dan pelayan. Jabat tangan mereka menggunakan OpenSSL dengan kekunci RSA 4096 bit yang disahkan dengan SHA256.

HMA Pro VPN menggunakan IKEv2 / IPSec untuk aplikasi Mac dan iOS mereka. Mereka menggunakan standard penyulitan 256-bit. Menggunakan IKEv2 membolehkan kelajuan sambungan dan penyambungan semula yang lebih baik. Ia juga membolehkan kestabilan terowong lebih baik. Kami gembira melihat HMA memilih IKEv2 untuk pengguna Mac dan iPhone.

Sokongan HMA

HMA adalah salah satu daripada beberapa perkhidmatan yang mempunyai sembang langsung 24/7 untuk menjawab sebarang pertanyaan teknikal, penjualan, pesanan atau penagihan yang mungkin anda ada. Semasa berurusan dengan kakitangan di sebalik sembang langsung, kami mendapati mereka ramah, pantas dan profesional. Jawapan yang mereka berikan untuk soalan kami adalah tepat. Mereka memberikan pautan ke FAQ sokongan mereka yang mereka fikir akan membantu kami juga. Halaman sokongan mereka mempunyai banyak jawapan berguna untuk pertanyaan yang lebih umum yang diajukan pengguna serta panduan persediaan untuk peranti lain. Untuk masalah teknikal yang lebih panjang, mereka menyediakan sistem sokongan tiket e-mel 365/24/7 yang boleh anda mulakan melalui sembang, dan juga melalui halaman sokongan mereka. Berikut adalah halaman permintaan sokongan dari laman web HMA.

Setelah anda memilih alasan untuk permintaan anda, anda kemudian akan disertakan dengan borang untuk mengisi yang memerlukan pelbagai maklumat bergantung pada permintaan yang anda pilih. Maklumat asas yang diperlukan merangkumi alamat e-mel, subjek, keterangan masalah, dan lampiran, seperti tangkapan skrin atau fail log.

Lawati Sembunyikan Pantat Saya

Berhubung dengan Pelanggan Windows atau Mac VPN

HMA Pro VPN versi 5 dirilis pada bulan September, 2019 dengan sejumlah ciri dan tambahan baru. Anda boleh memuat turun aplikasi dari laman web mereka di kawasan bantuan. Sebaik sahaja anda sampai di halaman sokongan, tatal ke bawah untuk mencari pautan untuk membantu anda memasang dan menggunakan klien baru. Halaman ini mengandungi maklumat mengenai klien baru dan pautan untuk memuat turun penyediaannya ke komputer anda. Setelah fail ini dimuat turun ke komputer anda, anda perlu mengklik kanan dan “Pasang sebagai Pentadbir”. Setelah pemasangan selesai, (yang mungkin memerlukan beberapa saat jika perlu memuat Microsoft .NET Framework) anda akan disertakan dengan skrin log masuk.

Log masuk HMA

Ini adalah skrin pengesahan akaun. Cukup masukkan nama pengguna dan kata laluan anda untuk akaun HMA anda. Pelanggan akan mengingati kelayakan anda sehingga anda tidak perlu memasukkannya setiap kali anda log masuk. Sekiranya anda terlupa kata laluan anda, kemudian ketik kata laluan terlupa untuk memulakan proses untuk menetapkannya semula. Sekiranya anda belum mempunyai akaun, ketik pada butang buat akaun untuk pergi ke laman web HMA dan melanggan. Setelah bukti kelayakan anda dimasukkan dengan betul, klik pada butang “Log In” untuk mula menggunakan klien.

Skrin seterusnya yang akan anda lihat disebut papan pemuka. Ini adalah skrin utama untuk pelanggan HMA v5 baru. Papan pemuka mempunyai tiga keadaan sambungan yang berbeza: terputus (Mati), menyambung (roda berputar), dan bersambung (Hidup). Ini ditunjukkan dalam gambar di bawah. Gambar di bawah kiri menunjukkan tangkapan skrinnya dalam keadaan terputus. Perhatikan wajah keldai yang tidak terbongkar. Setelah disambungkan keldai akan memakai topeng. Komponen utama papan pemuka adalah seperti berikut

 • Gambar keldai HMA – Ini untuk penjenamaan dan dalam keadaan terputus kelihatan seperti bosan dan menunggu.
 • Suis sambungan – Dalam keadaan terputus, latar suis berwarna biru tua.
 • Status sambungan – Ini mengatakan “Mati” dalam kes ini.
 • Lokasi – Ini mengandungi nama lokasi pelayan yang telah anda pilih atau pelayan terakhir yang anda sambungkan. Lokasi yang ditunjukkan dalam contoh ini adalah Miami.
 • IP asal – Dalam keadaan terputus ini akan menunjukkan alamat IP awam anda.
 • IP baru – alamat IP yang diberikan setelah anda menyambung ke pelayan HMA.

Sambungan HMA

Untuk menyambung ke lokasi pelayan yang ditunjukkan, cukup klik pada suis dan proses sambungan akan bermula. Ini akan menghasilkan skrin seperti yang ditunjukkan di sebelah kanan atas. Status skrin papan pemuka menunjukkan bahawa anda kini menyambung ke VPN. Perubahan pada papan pemuka dalam keadaan tersambung meliputi yang berikut:

 • Gambar keldai – Keledai memakai topeng untuk menunjukkan bahawa anda dilindungi.
 • Suis sambungan – Dalam keadaan “ON” dan latar belakangnya berwarna kuning terang.
 • IP asal – anda alamat IP awam.
 • IP baru – IP maya yang diberikan oleh pelayan VPN.

Mengklik pada bahagian lokasi pelayan di papan pemuka akan memaparkan skrin lokasi di mana anda boleh memilih pelayan baru untuk disambungkan. Ini ditunjukkan dalam gambar di bawah.

Lokasi HMA

Pelayan di skrin ini disusun mengikut abjad mengikut negara. Mereka dapat dilihat sama ada mengikut negara seperti yang ditunjukkan dalam gambar di sebelah kiri atau oleh kota seperti yang ditunjukkan oleh gambar kedua. Rangkaian pelayan HMA lebih dari 190 negara yang kuat, jadi kaedah terbaik untuk mencari pelayan dan menjimatkan masa menatal adalah dengan menggunakan ciri carian responsif di bahagian atas skrin. Menaip “mia” untuk Miami menyempitkan lokasi dan memang Amerika Syarikat, Florida, Miami adalah lokasi yang kami mahukan. Mengklik lokasi ini akan membawa anda kembali ke skrin papan pemuka utama dan menyambung ke pelayan.

Lawati Sembunyikan Pantat Saya

Berhubung dengan Aplikasi HMA iOS atau Android

Seperti yang anda sangka, anda boleh memuat turun aplikasi mudah alih dari gedung aplikasi Apple atau Google. Ia bertajuk HMA Hotspot VPN & Proksi. Kali pertama anda memasukkan aplikasi, anda akan memasukkan nama pengguna dan kata laluan anda untuk mengesahkan akaun anda. Sekiranya anda terlupa kata laluan anda, ketuk “Lupa kata laluan?” dan aplikasi akan memulakan proses untuk anda mengubahnya dan mendapatkan yang lain. Sekiranya anda belum mempunyai akaun, ketuk “Saya tidak mempunyai akaun” dan aplikasi akan membantu anda membuatnya. Setelah memasukkan nama pengguna dan kata laluan akaun anda dengan betul, anda akan melihat skrin seperti yang ditunjukkan di sebelah kiri di bawah.

Aplikasi HMA iOS

Ini adalah skrin papan pemuka aplikasi. Skrin ini mempunyai tiga keadaan yang berbeza: terputus, menyambung / memutuskan sambungan, dan bersambung. Komponen papan pemuka dalam keadaan terputus adalah seperti berikut:

 • Keldai bosan – Keledai kelihatan bosan dan menunggu ketika anda tidak tersambung ke rangkaian HMA.
 • Tukar – Latar belakang suis berwarna biru tua dan ia berada di sebelah kiri dalam keadaan mati.
 • Status sambungan – Ini mengatakan “Mati” di suis.
 • Lokasi – Ini menunjukkan lokasi pelayan VPN yang anda pilih sekarang.
 • alamat IP – Ini menunjukkan alamat IP awam anda dalam keadaan terputus.

Latar belakang papan pemuka berwarna biru tua dalam keadaan terputus. Yang diperlukan untuk menyambung ke lokasi yang disyorkan adalah dengan menekan suis. Semasa menyambungkan aplikasi akan menunjukkan bulatan berputar. Dalam keadaan bersambung yang ditunjukkan pada tangkapan skrin terakhir di atas, latar belakang berwarna kuning, keldai memakai topeng. Anda juga akan melihat alamat IP baru yang disenaraikan iaitu IP yang diberikan oleh pelayan HMA.

Mengetuk butang lokasi di bahagian bawah papan pemuka akan memaparkan skrin pelayan di mana anda boleh memilih negara atau lokasi lain untuk disambungkan. Skrin ini ditunjukkan pada gambar pertama di bawah. Ia disusun seperti berikut:

 • Lightning Connect – Ini biasanya pelayan yang paling dekat dengan lokasi anda sekarang.
 • Pelayan Streaming – Lokasi terbaik untuk mengakses perkhidmatan penstriman popular.
 • Negara – Ini adalah senarai semua negara dalam rangkaian HMA yang disusun mengikut urutan abjad.

Anda boleh melayari senarai negara untuk mencari negara yang anda mahukan tetapi cara yang lebih baik adalah menggunakan carian responsif seperti yang ditunjukkan pada tangkapan skrin tengah gambar di bawah. Ketik “Atl” tanpa tanda petik dan anda akan melihat skrin yang serupa. Mengetuk Amerika Syarikat, lokasi Atlanta akan menonjolkan dan memilihnya. Aplikasi akan segera dihubungkan ke lokasi pelayan.

Lokasi pelayan HMA iOS

Bahagian terakhir aplikasi HMA iOS yang akan kami kaji adalah menu yang dapat diakses dengan mengetuk ikon roda gigi di kanan atas layar papan pemuka. Menu ditunjukkan dalam tangkapan skrin terakhir di bawah.

Tetapan aplikasi HMA iOS

Menu terdiri daripada item berikut:

 • Akaun – Maklumat ini merangkumi nama pengguna akaun anda dan rancangan pengebilan pilihan anda.
 • Keutamaan – Anda dapat mengatur aplikasi untuk menyambung secara automatik ke VPN ketika menggunakan selular atau wifi dan ketika beralih di antara mereka, mengaktifkan selular, dan mengaktifkan rangkaian yang dipercayai sehingga VPN tidak tersambung secara automatik ke ruang kerja ini.
 • Pusat Bantuan – bantu masalah biasa.
 • Hubungi sokongan – Ini adalah borang hubungan sokongan yang boleh dihantar dari peranti iOS anda.

Aplikasi HMA Pro VPN untuk iOS dan Android sangat mudah digunakan oleh sesiapa sahaja. Ia memerlukan sedikit pengetahuan teknikal. Untuk menyambung atau memutuskan sambungan dari rangkaian HMA memerlukan satu ketukan pada suis pada papan pemuka. Menukar pelayan atau alamat IP dapat dilakukan hanya dengan beberapa ketukan. Protokol lalai dapat menyulitkan semua lalu lintas Internet anda dan memastikan anda selamat di hotspot Wi-Fi kegemaran anda di mana sahaja di dunia.

Ujian Kelajuan HMA

Ujian kelajuan yang kami laksanakan di rangkaian VPN HMA tidak sepantas beberapa prestasi terbaik yang telah kami tinjau. Rata-rata mereka memperoleh prestasi. Anda dapat melihat dari ujian kelajuan di bawah ini bahawa kelajuannya mencukupi. Kehilangan kelajuan diharapkan ketika menyambung ke rangkaian VPN kerana overhead yang dikeluarkan dengan mengenkripsi lalu lintas Internet anda. Kerugian ini berada dalam nilai yang boleh diterima untuk HMA.

Ujian kelajuan VPN HMA

Seperti yang anda lihat dari gambar di atas, sambungan yang dienkripsi menurunkan kelajuan muat turun ISP asas kami dari 459.80 Mbps menjadi 109.48 Mbps. Ini adalah penurunan sekitar 76% ke pelayan di Ashville, NC. Kehilangan kelajuan sambungan adalah sepadan dengan keselamatan dan ketenangan fikiran yang ditawarkan kerana dapat menyulitkan semua lalu lintas Internet anda.

Kesimpulannya

HMA telah berada di industri perkhidmatan VPN sejak tahun 2005. Ukuran dan prestasi telah berkembang selama bertahun-tahun seiring kemajuan teknologi. Mereka kini mempunyai lebih dari 1000 pelayan VPN di 290+ lokasi di 190+ negara di seluruh dunia. Mereka mempunyai banyak pelayan di negara-negara popular seperti AS, UK, Kanada, Belanda dan lain-lain. Ini membolehkan mereka menawarkan sambungan yang lebih pantas ke rangkaian laman web yang lebih luas daripada banyak penyedia VPN. HMA mempunyai lebih dari 120000 alamat IP yang mereka peruntukkan secara dinamik secara individu kepada pelanggan mereka di seluruh dunia.

Pasukan HMA berpusat di London sementara syarikat induk mereka, Avast, beribu pejabat di Prague. HMA telah mengubah pendirian mereka mengenai pembalakan selama bertahun-tahun. Dasar pembalakan semasa mereka menjelaskan bahawa mereka tidak mencatat aktiviti pengguna. Mereka menyimpan log sambungan untuk membantu mendiagnosis masalah.

HMA mempunyai aplikasi khusus untuk Windows, Mac OS X, Android, dan iOS. Aplikasi ini mudah dipasang dan memungkinkan penggunanya menyambung ke pelayan VPN di rangkaian mereka dengan hanya beberapa klik tetikus atau ketuk di layar. Pelanggan Windows dan Mac OS X mereka termasuk suis pembunuh yang akan memutuskan sambungan anda dari Internet sekiranya sambungan VPN terputus.

Semua aplikasinya menyediakan beberapa enkripsi terbaik yang terdapat di industri di AES-256. Lalai aplikasi Windows dan Android mereka ke OpenVPN kerana keseimbangan kelajuan, keselamatan dan kebolehpercayaan keseluruhannya. Aplikasi Mac dan iOS menggunakan IKEv2 / IPSec yang dianggap pantas, selamat dan boleh dipercayai. Lebih baik untuk menyambung semula dan menukar antara rangkaian.

HMA juga menyediakan tutorial manual untuk menyambung ke perkhidmatan mereka menggunakan Windows, Mac OS X, Android, iOS, Windows Phone, pelbagai router dan beberapa peranti lain. Sokongan mereka bermula dengan perkhidmatan sembang dalam talian 24/7/365. Mereka mempunyai pangkalan data FAQ yang luas. Lebih banyak masalah yang terlibat dapat ditangani oleh sistem tiket e-mel mereka.

Perkara yang paling kami sukai mengenai perkhidmatan ini:

 • Mereka mempunyai rangkaian VPN yang besar. Ini bagus untuk mereka yang melancong ke peringkat antarabangsa.
 • Mereka mempunyai pelanggan untuk Windows dan Mac OS X
 • Mereka mempunyai aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android.
 • Mereka mempunyai sokongan sembang langsung 24/7/365 untuk masalah teknikal atau penagihan ringan dan tiket e-mel untuk membantu dengan masalah yang lebih kompleks.
 • Mereka memiliki suis kill VPN yang memungkinkan Anda menghentikan aplikasi terpilih ketika sambungan VPN terputus.
 • Anda boleh menukar alamat IP awam anda apabila anda mahu.

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Memperkenalkan semula akaun bulanan
 • Tambahkan Bitcoin sebagai pilihan pembayaran

Rangkaian HMA merangkumi kebanyakan benua utama. Mereka mempunyai pelayan di Afrika, Asia, Amerika Tengah, Eropah, Oceania, Amerika Utara, dan Amerika Selatan. Mereka mempunyai rangkaian VPN yang agak pantas. Mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 30 hari, jadi anda akan mempunyai banyak masa untuk menguji perkhidmatan mereka dan melihat apakah ia sesuai untuk anda. Beri mereka ujian dan lihat apa yang anda fikirkan. Sekiranya anda menikmati kepantasan dan ketenangan fikiran yang ditawarkan oleh perkhidmatan VPN mereka, anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses tanpa had hanya dengan $ 3,99 sebulan.

Lawati Sembunyikan Pantat Saya

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map