Whoer VPN adalah pendatang baru yang pasti untuk komuniti VPN. Pendaftaran akaun menunjukkan bahawa ia didaftarkan pada bulan November 2023. Laman web ini diperkemas dan mudah. Syarikat ini beribu pejabat di Cyprus, oleh itu ia tertakluk pada peraturan negara. Pada masa tinjauan ini, VPN hanya menawarkan pelayan di 16 negara. Kononnya, VPN ini mempunyai sedikit potensi. Dalam ulasan ini, kami akan melihat pelbagai aspek perkhidmatan dan memberi anda maklumat yang anda perlukan untuk membuat keputusan yang berkelayakan.

Sambutan WhoerHarga dan Tawaran Istimewa

Perkhidmatan ini menawarkan “percubaan percuma”, tetapi bukan jenis standard. Sebaliknya, perkhidmatan ini memberi anda 1993 hari, menjadikan perkhidmatan ini percuma. Namun, kami mencadangkan anda melihat harga, terdapat 3 pilihan berbeza. Dari bulan ke bulan, kosnya adalah $ 9,90. Enam bulan perkhidmatan adalah $ 39 yang berfungsi hingga $ 6,50 sebulan. Penjimatan terbaik datang dari mendapatkan perkhidmatan bernilai tahun untuk $ 46.90. Sudah tentu, ia menghasilkan sekitar $ 3,91 sebulan. Walaupun anda mungkin tergoda untuk tetap menggunakan perkhidmatan percuma, anda perlu mempertimbangkan bahawa ia sangat lambat.

Skrin Harga Yang

Mari kita lihat dengan cepat ciri yang anda boleh jangkakan dengan Whoer VPN.

 • Aplikasi VPN khusus untuk Windows, Mac, iOS, Linux, dan Android. Selain itu, ia tersedia untuk penyemak imbas tertentu termasuk Safari, Firefox, Chrome, dan Opera.
 • Antara muka pengguna yang konsisten di seluruh aplikasi desktop dan mudah alih.
 • Terdapat dalam Bahasa Inggeris, Jerman, Perancis, Turki dan Sepanyol.
 • Akses tanpa had ke pelayan di 16 negara (dengan syarat anda menggunakan versi premium)
 • VPN berganda (multihop)
 • Sambungkan sehingga 3 peranti secara serentak
 • Suis membunuh internet
 • Tiada polisi log (Whoer tidak menjejaki aktiviti anda)
 • Sokongan sembang langsung 24/7

VPN Whoer menawarkan beberapa pilihan pembayaran yang berbeza. Walaupun laman web menunjukkan bahawa ia berpotensi untuk mengambil kad kredit, Paypal, mata wang kripto, dan mata wang elektronik. Malangnya, satu-satunya pilihan yang ada adalah crypto dan elektronik, namun kemungkinan akan berubah tidak lama lagi. Whoer menawarkan percubaan percuma yang bermula selama 1993 hari.

Lawati Whoer VPN

Lokasi Rangkaian dan Pelayan VPN Whoer

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya dalam tinjauan kami, rangkaian Whoer berbayar memberi anda akses ke pelayan di 16 negara. Ini agak terhad berbanding kebanyakan perkhidmatan lain. Whoer juga tidak mempunyai kemampuan untuk memilih lokasi pelayan individu di dalam sebuah negara. Sebagai contoh, kami berhubung dengan Amerika Syarikat tetapi tidak dapat memilih bandar tertentu.

  Ulasan SpeedVPN - VPN Percuma dengan Kebocoran

Negara Whoer

VPN Whoer memberi anda akses ke pelayan di negara berikut:

 • Rusia, Jerman, Perancis, Itali, Romania, Lithuania, Amerika Syarikat, Belanda, Ukraine, Switzerland, Sepanyol, Kanada, United Kingdom, Sweden, Singapura, dan Hong Kong.

Seperti yang anda lihat, rangkaian VPN Whoer terwakili dengan baik di Amerika Utara dan Eropah. Mereka juga mempunyai Asia (Singapura dan Hong Kong).

Privasi dan Keselamatan

Terdapat dua bidang yang harus diperhatikan ketika mempertimbangkan privasi dan keselamatan VPN. Yang pertama adalah tahap protokol dan penyulitan yang digunakan untuk sambungan pelayan. Dalam kes Whoer, sepertinya hanya ada satu protokol yang dapat kita lihat, dan anda menukarnya keluar dan masuk dari OpenVPN UDP. Tidak ada bukti mengenai protokol lain yang digunakan. Pelanggan mereka menggunakan OpenVPN dan anda boleh memilih antara TCP dan UDP. Kami mengesyorkan UDP untuk gabungan keselamatan dan prestasi yang terbaik. Itulah yang kami gunakan untuk ujian kelajuan kami yang akan dipersembahkan sebentar lagi. Sekiranya anda mempunyai masalah menggunakan UDP, kemudian masuk ke dalam tetapan dan balikkan togol ke semula. Ini akan menambahkan pemeriksaan ralat untuk sambungan yang lebih stabil dalam beberapa keadaan.

Faktor kritikal lain bagi banyak pengguna VPN adalah sejauh mana syarikat mengesan dan mencatat penggunaan anda. Dalam kes Whoer, mereka komited terhadap privasi pengguna. Mereka dengan jelas menunjukkan dasar tanpa log yang bermaksud mereka berkomitmen untuk tidak menjejaki aktiviti anda ketika bersambung ke rangkaian. Oleh kerana mereka berada di Cyprus, peraturan privasi ada di sana.

Sokongan teknikal

Pasukan Whoer menawarkan sokongan teknikal 24/7. WAnda juga akan menemui pusat bantuan, panduan produk, dan forum di laman Whoer. Semua ini dapat membantu menyelesaikan masalah. Nasib baik kami tidak menghadapi masalah untuk menguji VPN mereka sehingga kami tidak dapat memberikan pendapat pasukan sokongan secara peribadi.

Lawati Whoer VPN

Perisian Pelanggan dan Aplikasi Mudah Alih

Seperti yang disebutkan sebelumnya dalam tinjauan kami, BullGuard telah mengembangkan rangkaian aplikasi lengkap untuk perkhidmatan VPN mereka. Anda akan mendapat panduan di laman web mereka untuk memasang klien VPN pada Windows, Mac, dan Linux. Mereka juga mempunyai bahagian untuk aplikasi Android dan iOS. Sudah tentu anda boleh memuat turunnya terus dari kedai aplikasi Google dan Apple. Sekiranya anda ingin menukar lokasi alamat IP anda di firestick atau konsol permainan, maka kami mengesyorkan menyambungkan VPN melalui penghala anda. Anda boleh menghubungi sokongan teknikal mereka untuk maklumat lebih lanjut.

  Kajian Rangkaian Peribadi Saya 2023

Mari kita masuk dan melihat pelanggan Whoer. Kami akan bermula dengan Pelanggan VPN Windows.

Pelanggan Whoer

Antara muka pengguna tidak semudah itu. Anda hanya boleh memasukkan kod akses dan tekan butang log masuk untuk menyambung ke pelayan VPN terbaik untuk lokasi semasa anda. Sekiranya anda menggunakan versi percuma, anda hanya mempunyai pilihan Belanda yang anda lihat di atas. Kerana hanya ada satu pilihan, kami hanya menguji kelajuan ke satu pelayan. Sudah tentu, hasilnya mungkin sangat berbeza pada versi berbayar. Namun, inilah yang harus anda hadapi sekiranya anda merancang untuk menggunakan versi percuma.

Ujian Kepantasan Whoer

Seperti yang anda lihat, kami menyambung ke pelayan VPN di Amerdam. Sambungan Internet kami maksimum sekitar 130 Mbps. Kelajuannya di bawah 1Mbps ketika kami mencubanya menggunakan protokol OpenVPN UDP. Itu menjadikannya hampir tidak dapat digunakan untuk kebanyakan perkara moden yang ingin anda gunakan.

Tetapan Whoer

Walaupun anda tidak perlu mengubah mana-mana tetapan untuk menyambung ke Whoer VPN, ada beberapa pilihan yang perlu disebutkan. Yang pertama adalah bahawa klien Windows merangkumi kedua-dua suis pembunuh Internet dan ciri menyembunyikan VPN. Di bawah tajuk itu, anda boleh memilih untuk meniru telefon bimbit atau rumah. Yang pertama akan mematikan sambungan internet anda jika VPN gagal. Ciri Sembunyikan VPN akan membolehkan anda mengaburkan lalu lintas dan meniru sama ada mudah alih atau rumah. Ini akan membantu melindungi privasi anda bila-bila masa anda terputus hubungan dengan rangkaian mereka dengan alasan apa pun.

Adakah Bocor?

Ujian Kebocoran DNSSeperti mana-mana perkhidmatan VPN, tidak ada gunanya jika perisian atau pemantauan penyekat dapat melihat alamat IP anda. Anda mungkin tidak menggunakan apa-apa. Oleh kerana itu, kami memutuskan untuk menguji Whoer VPN dan melihat apakah versi percuma bocor. Kami menggunakan ujian komprehensif kegemaran kami di doileak.com. Biasanya, anda boleh mengharapkan perkhidmatan VPN percuma bocor. Walau bagaimanapun, kami tidak menjumpai perkara ini. Walaupun sangat perlahan, ia tidak bocor. Bahagian merah gambar berasal dari penyemak imbas secara khusus dan bukannya VPN.

  Kajian Mullvad VPN 2023

Kesimpulannya

VPN Whoer disatukan dengan baik dan bahkan pelayan percuma mereka dikonfigurasikan dengan betul sehingga tidak bocor. Kita dapat melihat ada sedikit potensi di sini dan walaupun kecil, ia mungkin akan tumbuh. Sekiranya matlamat anda adalah melindungi diri anda dari pemantauan, ini adalah penyelesaian yang wajar. Walau bagaimanapun, anda perlu mendapatkan versi berbayar jika anda merancang aktiviti dengan keperluan intensif sambungan. Walaupun begitu, ada penyedia lain yang boleh anda gunakan dengan ciri yang sama. Mereka akan menawarkan lebih banyak pilihan pelayan dengan harga yang lebih rendah.

VPN Whoer membolehkan pengguna menyambungkan hingga 3 peranti pada satu masa. Anda boleh memasang aplikasi Windows, Mac, iOS, dan Android mereka pada seberapa banyak peranti yang anda mahukan dan menyambung pada 3 secara serentak. Ini adalah kaedah yang baik untuk melindungi desktop dan peranti mudah alih anda. Mereka yang sering melakukan perjalanan mungkin menganggap 3 sambungan agak terhad. Aplikasi VPN mempunyai antara muka pengguna yang disatukan dan sangat mudah digunakan. Anda boleh membiarkan aplikasi memilih lokasi pelayan atau memilih negara sendiri. Dalam beberapa kes, anda boleh memilih bandar yang anda mahu gunakan.

Perkara yang paling kami sukai mengenai perkhidmatan ini:

 • Tidak ada kebocoran DNS walaupun pada pelayan percuma
 • Percubaan yang sangat panjang
 • Suis membunuh internet
 • Sambungkan sehingga 3 peranti pada satu masa.
 • Tiada dasar log. Whoer tidak mencatat aktiviti pengguna.
 • Sokongan sembang langsung 24/7

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Menawarkan lebih banyak lokasi pelayan (kini 16 negara)
 • Pilihan pembayaran lengkap untuk membolehkan kad kredit dan Paypal
 • Berikan lebih banyak pilihan pelayan kepada pengguna percubaan

Ringkasnya Whoer VPN layak, tetapi kecil. Perisian berfungsi dengan baik dan rangkaiannya pantas. Ia mempunyai beberapa ciri hebat, tetapi rangkaian terhad dan kelajuan perlahan pada percubaan percuma menyukarkan penggunaannya kecuali anda mendapat versi yang ditingkatkan. Juga, ia adalah perkhidmatan yang berpatutan dengan harga yang berpatutan, membuktikan anda tidak keberatan dengan kekurangan pilihan pelayan.

Lawati Whoer VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me