Mari kita mulakan tinjauan ZenMate VPN kami dengan memerhatikan bahawa syarikat induk mereka, ZenGuard GmbH, diambil alih oleh Kape Technologies Plc pada tahun 2018. Syarikat yang diperdagangkan secara terbuka juga memiliki CyberGhost yang merupakan salah satu VPN kegemaran kami. Perkhidmatan ZenMate berpusat di Berlin, Jerman. Menggunakannya akan membantu melindungi privasi anda dan membolehkan anda menikmati Internet yang lebih percuma dan terbuka. Anda boleh menggunakannya untuk memotong penapisan dan menghapus sekatan geografi sewenang-wenangnya terhadap media dan perdagangan. Pada masa yang sama, ia akan memberi anda ketenangan dengan menjamin sambungan dalam talian anda dan menyulitkan semua lalu lintas web anda.

ZenMate

Harga dan Tawaran Istimewa

ZenMate menawarkan perkhidmatan VPN percuma dan berbayar. Ulasan ZenMate VPN kami terutama akan menumpukan pada perkhidmatan berbayar mereka. Mereka memasarkan perkhidmatan premium mereka menggunakan tiga jangka masa yang berbeza: bulanan, enam bulan, dan tahunan. Ini akan dikenakan sebagai satu pembayaran untuk setiap penggal. Mereka juga menawarkan potongan harga untuk pakej jangka panjang.

Oleh itu, anda boleh mendapatkan perkhidmatan bulanan mereka dengan harga $ 9,99 sebulan. Pakej 6 bulan VPN mereka berharga $ 41.88 iaitu $ 3.49 sebulan. Namun, jika anda mahukan tawaran terbaik, daftarlah untuk pakej 1 tahun mereka dengan harga $ 42 yang hanya $ 1.75 sebulan. Ini adalah satu penjimatan 82% pada harga bulanan biasa.

Harga ZenMate

Jadi, apa yang anda dapat untuk wang itu? Perkhidmatan ZenMate VPN mempunyai kelebihan berikut:

 • Akses OS – kemampuan untuk menggunakan perkhidmatan di desktop dan juga peranti mudah alih yang menawarkan peningkatan fungsi menyulitkan dan mengamankan semua lalu lintas Internet seperti muat turun dan pelanggan VoIP.
 • Pelanggan VPN penuh – perisian Windows, Mac OS X, iOS, dan Android khusus untuk mempermudah mengakses perkhidmatan VPN ZenMate
 • Sambungan VPN – Penyemak imbas Chrome, Firefox, dan Opera yang merangkumi penyekat iklan dan penyekat malware di pelayan sebelum mereka sampai ke peranti anda.
 • Ciri lokasi pintar untuk peluasan – sesuaikan bagaimana ZenMate menyambung ke laman web kegemaran anda dengan menukar lokasi secara automatik semasa anda mengunjunginya. (Kami akan memeriksanya dengan lebih terperinci apabila kita melihat sambungan VPN Google Chrome di bahagian tinjauan ZenMate VPN kami).
 • Kelajuan turbo – sambungan ke rangkaian eksklusif pelayan premium pantas.
 • Lokasi negara – Jerman, Hong Kong, Romania, Amerika Syarikat, dan 33 negara lain.
 • Penyekat perisian hasad – Untuk keselamatan yang lebih maju, pelanjutan VPN ZenMate dapat memungkinkan penyekatan laman web berbahaya dan coretan kod di pelayannya, sehingga melindungi anda bahkan sebelum mereka dapat mencapai sistem anda.
 • Perlindungan Penjejakan – Sambungan ZenMate VPN melindungi privasi anda dengan menghalang perkhidmatan pihak ketiga menjejaki anda di seluruh Internet untuk mengumpulkan maklumat dan menganalisis aktiviti dalam talian anda.

ZenMate VPN menerima pelbagai kaedah pembayaran. Ini termasuk kad kredit berikut: MasterCard, Visa, American Express, Maestro, Diners Club, JCB, dan Discover. Bagi mereka yang suka menyimpan semua pembelian dalam talian mereka di satu lokasi pusat, mereka menggunakan PayPal. Akhirnya, langganan juga boleh dibeli dengan kad UnionPay dan Qiwi Wallet.

Lawati ZenMate VPN

Tempoh Percubaan Tanpa Risiko

ZenMate memahami bahawa anda memerlukan sedikit masa untuk menguji perkhidmatan mereka. Sebagai tindak balas, mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan tanpa risiko selama 30 hari kepada semua pengguna baru. Ini memberi anda sebulan untuk menguji perkhidmatan. Selama ini kami mencadangkan anda memuat turun klien di pelbagai jenis peranti. Anda boleh menggunakan VPN hingga 5 peranti. Selain itu, uji lokasi dan penggunaan pelayan yang berbeza untuk memastikan anda berpuas hati dengan perkhidmatan ini. Kami mendapati ZenMate cukup pantas dan boleh dipercayai tetapi masih senang melihat bahawa mereka menawarkan jaminan 30 hari.

Lokasi Pelayan VPN ZenMate

Tinjauan ZenMate VPN kami mendapati bahawa pengguna Premium mempunyai akses ke pelayan rangkaian di 37 negara yang berbeza. Ini ditempatkan untuk menyediakan sambungan ke perkhidmatan mereka dari kebanyakan negara. Sebilangan besar pelayan berada di Eropah dengan beberapa di Asia, Amerika Utara, dan Oceania. Mereka mempunyai pelayan di timur dan barat Amerika Syarikat untuk membuat sambungan lebih cepat dari Eropah dan Asia. Negara-negara ini adalah seperti yang disenaraikan di bawah:

 • Albania, Australia, Austria, Belgia, Brazil, Bulgaria, Kanada, Republik Czech, Denmark, Finland, Perancis, Jerman, Hong Kong, Hungaria, Israel, Itali, Jepun, Korea, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Moldona, Belanda, Norway, Poland, Romania, Rusia, Serbia, Singapura, Slovakia, Afrika Selatan, Sepanyol, Sweden, Switzerland, Ukraine, United Kingdom, Amerika Syarikat.

Jumlah lokasi pelayan semasa yang dimiliki oleh ZenMate VPN agak besar. Namun, mereka masih berkembang dengan beberapa tambahan tahun ini. Seperti yang dijangkakan, mereka mempunyai pelayan di negara-negara yang paling popular seperti Kanada, Jepun, Belanda, Amerika Syarikat, dan Inggeris. Ini memudahkan anda mengakses lokasi-lokasi ini dari mana-mana sahaja dan membuang sekatan geo sewenang-wenangnya pada media streaming. Dengan demikian memperkayakan pengalaman hiburan dalam talian anda.

Lawati ZenMate VPN

Keselamatan VPN ZenMate

Oleh itu, adakah data anda selamat semasa anda menyambung ke perkhidmatan ZenMate VPN? Rangkaian ZenMate menggunakan protokol TLS 1.2 (RFC 5246):

 • Untuk pelanggan Windows: IPSec (IKEv2) dan L2TP / IPsec
 • Untuk pelanggan Mac: IPSec (IKEv2)

Walaupun laman web mereka tidak menyatakannya secara khusus, kami berpendapat bahawa protokol ini juga digunakan untuk aplikasi mudah alih mereka kerana ia disertakan dalam peranti dan lebih banyak penyedia nampaknya cenderung ke arah penggunaannya. Ia menyokong suite cipher yang berbeza dengan Perfect Foward Secrecy (PFS). Sebagai contoh, yang digunakan untuk sambungan Google Chrome adalah seperti berikut:

(TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_128_GCM_SHA256) dan hingga (TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_256_GCM_SHA384).

ZenMate lebih suka menggunakan AES-128 daripada AES-256. Ini kerana mereka merasakan keselamatan tambahan yang ditawarkan oleh AES-256 berbanding AES-128 tidak sepadan dengan kos pengiraan (kehilangan kelajuan) yang berkaitan dengannya. Mereka merasakan bahawa AES-128 memberikan keselamatan yang baik, kelajuan yang unggul, dan lebih tahan terhadap serangan waktu. Oleh kerana tidak ada serangan yang nyata terhadapnya, anda boleh yakin bahawa data anda selamat ketika menggunakan pelayan VPN Zenmate.

Privasi VPN ZenMate

ZenMate terletak di Jerman yang mempunyai beberapa undang-undang yang paling ketat untuk menjaga privasi seseorang. Mereka tidak mencatat maklumat peribadi tetap mengenai pengguna tanpa persetujuan mereka. Mereka adalah perkhidmatan VPN tanpa log yang sebenarnya kerana mereka tidak mencatat alamat IP, waktu sesi, atau maklumat sesi lain semasa anda menggunakan perkhidmatan mereka. Sebenarnya, mereka menyatakan perkara berikut dalam manifesto di laman web mereka:

Janji kami kepada anda:

 • ZenMate tidak menyimpan alamat IP atau data peribadi anda.
 • ZenMate tidak mengesan siapa anda atau apa yang anda lakukan dalam talian.
 • ZenMate tidak menjual data kepada pihak ketiga.
 • ZenMate tidak boleh memberikan data peribadi anda kepada pihak berkuasa atau pihak ketiga kerana tidak disimpan di tempat pertama.
 • ZenMate dengan bangganya berpusat di Berlin dan beroperasi di bawah undang-undang perlindungan data Jerman yang ketat.

Anda boleh yakin bahawa privasi anda dilindungi semasa anda menggunakan perkhidmatan ZenMate VPN. Anda bukan sahaja lebih anonim semasa menggunakannya, tetapi kerana mereka tidak mengumpulkan maklumat mengenai pengguna VPN mereka, mereka tidak dapat memberikannya kepada orang lain jika diminta.

Sokongan ZenMate VPN

Sokongan untuk Zenmate VPN disediakan terutamanya melalui kawasan sokongan laman web mereka. Sekiranya anda tidak menemui jawapan untuk soalan anda di sana, maka anda boleh membuat tiket sokongan melalui sistem tiket e-mel mereka. Anda akan dihantar e-mel “permintaan diterima” yang mengandungi nombor tiket anda. Perlu beberapa jam untuk menerima respons menggunakan kaedah ini dan respons pertama anda mungkin dari Rosa, Bot Sokongan ZenMate. Sekiranya anda memerlukan bantuan sokongan peribadi Premium, anda boleh membalas respons ini dan orang yang sebenar akan membantu anda. Anda juga boleh mengemukakan soalan di media sosial kerana ZenMate tetap ada di Facebook dan Twitter.

Lawati ZenMate VPN

Ulasan ZenMate VPN: Ujian Hands-On

Membuat Akaun VPN ZenMate

Sebelum memuat turun ZenMate VPN ke peranti anda, anda harus membuat akaun Zenmate terlebih dahulu. Klik pertama pada butang “Dapatkan ZenMate VPN” di laman web mereka. Ini akan membuka halaman harga mereka. Dari sini anda boleh memilih antara akaun bulanan, 6 bulan, atau tahunan. Anda akan memasukkan alamat e-mel anda untuk memulakan proses. Dari sana ikuti sahaja arahan yang diberikan melalui e-mel dari ZenMate.

Daftar ZenMate

Setelah akaun anda dibuat, ia akan meminta anda untuk mengesahkan alamat e-mel anda dengan menghantar e-mel menyambutnya dengan pautan pengesahan. Mengklik pada pautan ini tidak akan mengesahkan akaun anda. Setelah akaun anda disahkan, papan pemuka akaun akan dibuka dan anda dapat memuat turun perisian ke peranti anda.

Memuat turun Zenmate VPN

Memilih muat turun dari menu utama laman web ZenMate akan membuka halaman muat turun. Setelah halaman dibuka pilih muat turun untuk peranti anda dengan mengklik atau mengetuk OS atau nama penyemak imbas. Untuk Windows dan Mac OS X, ini akan membolehkan anda menyimpan atau menjalankan fail pemasangan. Kami mengesyorkan agar anda menyimpan fail terlebih dahulu ke kawasan muat turun desktop anda dan kemudian jalankan dari sana untuk menyelesaikan pemasangan klien ZenMate VPN.

Memuat turun Perisian VPN ZenMate

Memilih Android atau iOS akan memindahkan anda ke kedai Google atau iTunes, masing-masing. Dari sana, anda boleh mengetuk butang “Pasang” untuk menyelesaikan pemasangan pada peranti mudah alih anda. Memilih mana-mana penyemak imbas: Chrome, Firefox, atau Opera akan membawa anda ke kedai masing-masing sehingga anda dapat menambahkan pelanjutan yang sesuai ke penyemak imbas anda untuk peranti yang anda pilih.

Spesifikasi untuk menjalankan perisian ZenMate VPN di pelbagai platform OS adalah seperti berikut:

 • Android – 4.0.3 dan ke atas.
 • iOS – iOS 8.0 ke atas.
 • Mac OS X – 10.10 dan ke atas.
 • Tingkap – 7 atau lebih baru.

Lawati ZenMate VPN

Pelanggan Desktop ZenMate untuk Windows dan Mac

Setelah selesai memuat turun dan memasang perisian klien ZenMate VPN ke PC atau Mac anda, anda perlu menjalankannya dengan mengklik dua kali pada ikonnya di desktop anda. Kali pertama anda membuka pelanggan anda akan melihat skrin untuk mendaftar atau log masuk. Cukup masukkan nama pengguna dan kata laluan untuk akaun ZenMate anda untuk log masuk ke pelanggan.

Log masuk ZenMate Windows

Ketika kami memulakan ZenMate untuk pertama kalinya, ia juga memaparkan skrin maklumat dengan sorotan dari kemas kini klien terkini. Berikut adalah beberapa ciri baru:

 • Pelayan streaming dan muat turun khusus
 • Ciri lokasi terbaik
 • Penapis lokasi kegemaran
 • Kelajuan lebih pantas dengan lebar jalur 1GB
 • Peningkatan keselamatan pelayan
 • Sistem konfigurasi Linux

Sebaik sahaja anda log masuk anda akan melihat butang gear di sudut kanan atas pelanggan. Klik padanya untuk membuka tetapan aplikasi. Anda akan disambut dengan pilihan penuh skrin, bermula dengan tetapan umum.

Tetapan umum ZenMate

Melihatnya dengan lebih terperinci, tetapan umum merangkumi:

 • Bermula secara automatik – mulakan ZenMate secara automatik pada permulaan sistem
 • Sambung automatik semasa memulakan – sambungkan ke pelayan VPN secara automatik bila-bila masa anda melancarkan aplikasi. Anda juga dapat memilih lokasi pelayan untuk ciri sambung-automatik.
 • Bahasa – pilih antara bahasa Inggeris, Jerman, Perancis, Itali, Sepanyol, Romania, Poland, Rusia, Portugis, Korea, atau Turki
 • Suis membunuh automatik – menyekat lalu lintas Internet secara automatik bila-bila masa masalah sambungan VPN dikesan.
 • Aturan semula – tetapkan semula semua tetapan aplikasi ke lalai.

Klik pada tab Sambungan di bahagian atas skrin untuk lebih banyak pilihan.

Tetapan sambungan ZenMateMari lihat lebih dekat tetapan sambungan:

 • Protokol VPN – pilih antara automatik, OpenVPN, IKEv2, atau L2TP
 • Gunakan TCP dan bukannya UDP – Aktifkan tetapan ini hanya jika anda mempunyai masalah sambungan kerana ia akan mempengaruhi kelajuan anda secara negatif.
 • Gunakan port rawak untuk menyambung – ini akan membantu anda menggunakan VPN di rangkaian Wi-Fi di lokasi seperti lapangan terbang dan hotel.
 • Perlindungan kebocoran DNS – gunakan pelayan DNS ZenMate ketika disambungkan ke VPN. Ini jauh lebih baik daripada bergantung pada ISP anda untuk DNS. Baik dari segi privasi dan prestasi.
 • Lumpuhkan sambungan IPv6 ketika disambungkan ke VPN – diaktifkan jika anda tidak memerlukan sambungan IPv6 tempatan.
 • Membaiki kad rangkaian maya – pasang semula pemacu OpenVPN untuk membantu menyelesaikan masalah. Ini digunakan terutamanya apabila anda memasang lebih dari satu VPN pada sistem anda.

Seperti yang anda lihat, ZenMate memberi anda banyak kawalan terhadap pengalaman anda ketika menggunakan VPN. Sekarang setelah anda merasakan tetapan yang lebih baik, mari kita lihat aplikasi ZenMate yang sedang beraksi.

Menggunakan Pelanggan Desktop ZenMate

Setelah anda menetapkan tetapan pelanggan ZenMate, kami dapat terus menyambung ke rangkaian mereka. Semasa melancarkan klien, anda akan melihat ikon perisai di tengah aplikasi. Yang perlu anda lakukan ialah klik perisai untuk menyambung ke ZenMate. Secara lalai aplikasi akan tersambung ke “Lokasi pelayan terbaik” yang ditentukan oleh lokasi anda sekarang. Anda juga boleh mengklik anak panah ke bawah untuk lebih banyak pilihan. Sekiranya terdapat senarai kegemaran kami yang merangkumi Perancis, Jerman, dan Amerika Syarikat. Ia juga mempunyai entri untuk membantu anda menonton BBC iPlayer atau Netflix US, yang kedua-duanya sangat popular.

Sambungan Windows ZenMate

Ingin menyambung ke lokasi pelayan yang berbeza? Tiada masalah. Cukup klik pada “Lebih banyak Server” di bahagian bawah menu dropdown atau ikon “Gear” di bahagian atas layar. Sama ada akan membuka paparan skrin penuh klien ZenMate. Jika anda mengklik ikon “Gear” maka anda juga ingin mengklik pada tab “All Servers” pada layar yang dihasilkan. Anda akan disambut dengan senarai lengkap lokasi pelayan ZenMate.

Pelayan ZenMate

Seperti yang anda dapat lihat dengan jelas, klien ZenMate VPN memudahkan anda memilih pelayan VPN mengikut negara. Pada masa pengujian kami, pelanggan menyenaraikan pelayan VPN di 37 negara. Anda juga dapat melihat senarai pelayan untuk streaming dan torrent. Ini menjadikan ZenMate sangat mudah digunakan, terlepas dari tujuan anda.

Lawati ZenMate VPN

Aplikasi Mudah Alih ZenMate untuk iOS dan Android

Sebagai pelanggan ZenMate, anda akan mendapat akses ke pelbagai aplikasi VPN. Ini merangkumi iOS dan Android. Cukup lawati gedung aplikasi Apple atau Google Play untuk memuat turun versi aplikasi terkini. Dari sana anda akan dapat log masuk dengan kelayakan pengguna yang sama yang anda gunakan untuk log masuk ke laman web dan aplikasi desktop ZenMate. Kali pertama anda membuka aplikasi, ia akan memaparkan skrin yang memberi tahu anda lebih banyak mengenai aplikasi untuk peranti anda. Dalam kes kami, ia menyoroti dasar log ZenMate dan hakikat bahawa aplikasi itu tidak memerlukan maklumat peribadi. Anda boleh memilih sama ada mahu berkongsi data tanpa nama dengan ZenMate untuk meningkatkan aplikasinya.

Log masuk iOS ZenMate

Langkah anda seterusnya adalah log masuk ke aplikasi. Masukkan nama pengguna dan kata laluan anda untuk memulakan. Anda kemudian akan diminta untuk mengaktifkan pemberitahuan yang penting untuk membantu melindungi privasi anda di rangkaian Wi-Fi yang tidak selamat dan banyak lagi.

Pelayan ZenMate untuk iOS

Anda harus mengenali antara muka pengguna kerana sangat serupa dengan klien desktop. Dalam kes ini, anda dapat mengetuk “Pilih otomatis” untuk menyambung ke pelayan VPN terbaik untuk lokasi anda sekarang. Anda juga boleh memilih mana-mana pelayan dari tab “Semua Pelayan”. Terdapat juga pilihan untuk streaming dan tempat untuk mengakses pelayan kegemaran anda. Setelah anda memilih lokasi, aplikasi akan meminta izin untuk menambahkan konfigurasi VPN ke peranti iOS anda. Ini perlu dan hanya perlu dilakukan sekali sahaja. Aplikasi ini akan menguruskan segalanya. Cukup setuju untuk membenarkan aplikasi menambahkan konfigurasi VPN.

Kawasan terakhir yang akan kita lihat adalah tetapan untuk aplikasi mudah alih. Anda boleh mengakses tetapan dengan mengetuk ikon roda gigi di sudut kanan atas skrin utama. Tidak ada banyak pilihan untuk dikonfigurasi dalam aplikasi iOS. Namun, anda akan melihat pilihan untuk “Menganalisis masalah sambungan”. Anda boleh menggunakannya untuk menguji kesambungan Internet anda dan mengesahkan bahawa pelayan VPN ZenMate dapat dicapai.

Tetapan iOS ZenMate

Setelah anda menetapkan semuanya, anda boleh memilih lokasi pelayan mana pun dan menikmati akses cepat dan selamat dengan aplikasi mudah alih ZenMate. Kami melakukan ujian kelajuan dan prestasi sangat baik. Itu betul-betul sesuai dengan keputusan ujian kelajuan pada akhir tinjauan kami.

Lawati ZenMate VPN

Menambah dan Menggunakan Sambungan Google Chrome ZenMate VPN

Untuk menambahkan pelanjutan Google Chrome ZenMate VPN ke penyemak imbas anda, kunjungi laman web Zenmate dan klik “Muat turun” di menu utama. Sebaik sahaja berada di halaman muat turun, klik pada ikon Google Chrome di bawah muat turun ZenMate VPN. Ini akan membuka Google Chrome Store di mana anda boleh mengklik untuk menambahkan pelanjutan ke penyemak imbas anda. Setelah pelanjutan ditambahkan, ikonnya akan muncul di sebelah kanan bar alamat anda. Mengklik ikon ini akan membuka peluasan seperti yang ditunjukkan pada gambar pertama dalam ilustrasi di bawah. Ia akan menunjukkan kepada anda laman web yang sedang anda kunjungi dan lokasi maya anda sekiranya perlindungan VPN aktif. Bahagian bawah layar memaparkan item menu: ubah lokasi, fitur, dan tetapan.

Menu Sambungan Google Chrome ZenMate VPN

Sebelum kita melihat bagaimana mengubah lokasi maya ini, mari kita periksa beberapa ciri pelanjutan lain jika anda mempunyai akaun ZenMate VPN Premium. Tiga ciri yang anda dapat adalah seperti berikut:

 • Lokasi pintar – Ini membolehkan anda mengaitkan laman web terpilih dengan lokasi maya tertentu walaupun VPN tidak dihidupkan untuk lokasi lain. Ini membolehkan anda memilih laman mana yang ingin anda sambungkan menggunakan VPN. (digambarkan dalam gambar ketiga di atas)
 • Penyekat perisian hasad – Menghidupkan ciri ini akan menyekat laman web atau program jahat di pelayan sehingga tidak sampai ke peranti anda.
 • Melacak perlindungan – Mengaktifkan fitur ini memastikan bahawa perisian penjejakan disekat sehingga pihak ketiga tidak dapat memantau kebiasaan dalam talian anda. Ini akan mengurangkan sasaran pemasaran yang anda terima dan membolehkan banyak laman memuatkan lebih cepat.

Gambar terakhir di atas menunjukkan skrin tetapan. Skrin ini terbahagi kepada dua bahagian: akaun dan umum. Bahagian akaun menunjukkan nama akaun anda, akan membiarkan anda keluar dari akaun, dan akan membuka papan pemuka akaun anda di laman web ZenMate di mana anda dapat mengawal akaun anda. Tetapan umum akan membolehkan anda mendapatkan bantuan dan menukar bahasa peluasan.

Gambar di bawah menggambarkan ciri “Lokasi pintar” dalam tindakan. Pertama anda akan perhatikan bahawa penyemak imbas sedang dijalankan melalui pelayan VPN di Australia. Gambar kedua menunjukkan bahawa dua lokasi pintar telah ditambahkan: vpnfan.com yang dikaitkan dengan pelayan VPN di Amerika Syarikat; dan kamus.com yang dikaitkan dengan pelayan VPN di Perancis. Perhatikan bahawa walaupun sambungan VPN dimatikan, sambungan ini masih dibuat. Apabila salah satu laman web ini diakses, sambungan ke pelayan VPN di lokasi yang bersangkutan akan dimulakan secara automatik seperti yang ditunjukkan oleh dua gambar terakhir. Ini membolehkan anda mengawal laman web yang akan anda gunakan dengan tepat dengan perkhidmatan ZenMate VPN.

ZenMate VPN Lokasi Pintar Google Chrome

Sekarang setelah kami memeriksa ciri dan tetapan untuk pelanjutan VPN ZenMate, mari kita lihat cara menggunakannya untuk mengubah lokasi maya anda ketika menggunakan penyemak imbas Chrome. Jika pelanjutan dimatikan seperti di bawah, klik “Tukar lokasi” di bahagian bawah layar. Ini akan membuka senarai Tukar lokasi negara. Sekiranya pelanjutan sudah dihidupkan maka klik pada lokasi semasa akan membuka skrin ini.

Dari sini anda boleh memilih lokasi lain untuk disambungkan. Senarai ini menunjukkan sambungan terakhir anda di bahagian atas senarai, diikuti dengan kegemaran yang telah anda pilih dengan mengklik bintang di sebelah namanya. Selebihnya senarai negara mengikut susunan abjad. Pencarian responsif dapat digunakan untuk membatasi senarai seperti yang dilakukan di bawah. Mengklik Amerika Syarikat Barat memulakan peluasan VPN dan menetapkan lokasi maya anda ke Amerika Syarikat Barat.

Menukar Lokasi dengan Sambungan Google Chrome ZenMate VPN

ZenMate telah mempermudah anda untuk menggunakan peluasan VPN mereka untuk Google Chrome untuk meningkatkan anonimiti anda dan melindungi lalu lintas penyemak imbas anda. Sambungan serupa ada untuk penyemak imbas Firefox dan Opera. Pengguna premium dapat memanfaatkan tiga ciri unik: lokasi pintar, penyekat malware, dan penyingkiran pelacak iklan semasa menggunakan penyemak imbas mereka. Sambungan ini boleh digunakan bersama dengan klien desktop anda untuk mengenkripsi dua kali ganda lalu lintas penyemak imbas anda. Ketahuilah bahawa ini akan melambatkan kelajuan penyemak imbas anda.

Lawati ZenMate VPN

Ujian Kelajuan VPN ZenMate

Kelajuan perkhidmatan ZenMate VPN agak baik di Amerika Syarikat. Kami menjalankan ujian ini menggunakan klien Windows mereka dengan akaun Premium. Kami melihat kehilangan kelajuan yang sangat sedikit ketika disambungkan ke pelayan VPN di AS. Anda boleh menjangkakan kerugian akibat overhead yang dikeluarkan untuk menyulitkan data Internet anda.

Ujian kelajuan ZenMate

Ujian kelajuan menunjukkan bahawa sambungan yang dienkripsi menurunkan kelajuan muat turun ISP asas kami dari 115.21 Mbps menjadi 109.33 Mbps. Ini adalah penurunan sekitar 5% ke pelayan di New York City. Melindungi semua data dalam talian anda dari pihak ketiga bernilai kehilangan kelajuan Internet dan rangkaian Zenmate di AS berfungsi setanding dengan VPN terkemuka lain. Anda boleh mengalirkan media dan memuat turun dengan mudah dengan perkhidmatan tersebut.

Ulasan ZenMate VPN: Kesimpulan

ZenMate telah berada di industri VPN selama kira-kira tiga tahun. Ibu pejabat mereka berada di Berlin, Jerman. VPN premium mereka terus berkembang dari segi rangkaian, ciri, dan populariti. Zenmate VPN mempunyai perisian khusus untuk Windows, Mac OS, iOS dan Android. Mereka juga mempunyai sambungan VPN untuk penyemak imbas Google Chrome, Firefox, dan Opera. Ahli boleh membolehkan penyingkiran pelacak iklan dan penyekat malware dari penyemak imbas kegemaran mereka melalui pelanjutan ZenMate atau aplikasi mudah alih.

ZenMate VPN menggunakan protokol TLS 1.2 (RFC 5246) untuk menyulitkan dan melindungi lalu lintas Internet anda. Mereka mempunyai rangkaian pelayan VPN yang kecil tetapi berkembang di 37 lokasi yang berbeza. Mereka mempunyai pelayan VPN di empat benua utama: Asia, Eropah, Amerika Utara, dan Oceania. Oleh itu, anda boleh mengakses perkhidmatan mereka dari kebanyakan kawasan. Mereka adalah perkhidmatan VPN tanpa log. ZenMate tidak mencatat sebarang maklumat peribadi tanpa persetujuan anda kerana mereka berada di bawah undang-undang privasi Jerman yang ketat.

Semua perisian tersuai mereka senang dipasang dan digunakan. Hanya dengan beberapa ketukan atau klik, anda perlu menyambung ke salah satu pelayan VPN mereka. Sambungan VPN juga merangkumi alat penyingkiran pelacak iklan dan penyekat malware di pelayan sebelum mereka sampai ke peranti anda. Menetapkan ini dapat mengurangkan masa muat untuk beberapa laman web yang anda lawati. Mereka mempunyai kawasan sokongan di laman web mereka untuk pertanyaan dan masalah yang mungkin anda miliki. Mereka juga mempunyai sistem tiket. Anda juga boleh mendapatkan sokongan melalui akaun media sosial mereka di Facebook dan Twitter.

Perkara yang paling kami sukai mengenai perkhidmatan ini:

 • Mereka mempunyai perisian khusus untuk sistem Windows dan Mac.
 • ZenMate mempunyai aplikasi mudah alih untuk peranti iOS dan Android.
 • Mereka adalah penyedia VPN tanpa pembalakan.
 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari setelah anda melanggan perkhidmatan ini.
 • Harga yang berpatutan dan diskaun mendalam jika anda membeli selama setahun perkhidmatan.

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Tambahkan pilihan penghapusan pelacak iklan dan pemblokiran perisian hasad ke perisian desktop mereka.
 • Terus menambah lokasi pelayan di kawasan utama.
 • Tambahkan Bitcoin sebagai pilihan pembayaran.

ZenMate mungkin merupakan perkhidmatan VPN yang anda cari. VPN dapat digunakan untuk anda jika anda ingin melindungi identiti Internet anda, memotong penapisan, dan menghapus sekatan geo. Perkhidmatan VPN mereka menawarkan sambungan pelayan yang pantas dan boleh dipercayai. Mereka menawarkan jaminan 30 hari setelah anda mendaftar untuk perkhidmatan berbayar. Ini bermakna anda mempunyai masa sehingga sebulan untuk menguji ZenMate dan melihat apakah itu adalah perkhidmatan VPN yang tepat untuk keperluan anda. Uji sendiri. Sekiranya anda suka, anda boleh melanggan ZenMate dengan hanya $ 1.75 sebulan.

Lawati ZenMate VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me