Mari kita mulakan tinjauan LifeLock dengan melihat bahawa mereka adalah salah satu syarikat utama dalam arena perlindungan kecurian identiti. Seperti kebanyakan orang, anda mungkin melihat perlindungan identiti sebagai perkara yang baik tetapi tidak penting. Oleh kerana Internet menjadi lebih terintegrasi dalam kehidupan seharian anda, ini mula berubah. Jumlah dan ruang lingkup pelanggaran data semakin meningkat sejak kebelakangan ini dan trend ini dijangka berterusan hingga ke masa depan. Pelanggaran data PII (Maklumat yang Dapat Dikenalpasti Secara Peribadi) baru-baru ini di salah satu biro kredit utama kami, Equifax telah menjadikan perkara ini menjadi garis depan bagi lebih daripada 143 juta orang Amerika. Mendaftar ke rangkaian perkhidmatan Lifelock akan membantu anda memantau dan menjaga identiti kehidupan sebenar anda. Selain itu, ia akan memberi anda ketenangan fikiran yang sekiranya identiti anda terganggu, perkhidmatan perlindungan mereka akan memberikan pertolongan yang anda perlukan untuk memulihkannya.

Kajian LifeLock

Harga Perkhidmatan LifeLock

LifeLock menawarkan perkhidmatan mereka menggunakan tiga rancangan berbeza. Pelan yang anda pilih menentukan jenis dan tahap perlindungan pemantauan yang anda terima, penggantian wang maksimum untuk dana yang hilang, dan ciri perlindungan aset tambahan yang lain. Rancangan utama mereka adalah Standard, Advantage, dan Ultimate Plus. Harga LifeLock seperti berikut: Standard; $ 9.99 / bulan, Kelebihan; $ 19.99 / bulan, dan Ultimate Plus; $ 29.99 / bulan.

Walau bagaimanapun, pembaca kami boleh ambil diskaun 10% dari harga rancangan biasa mereka untuk tempoh pengebilan pertama, dan juga, menikmati tempoh perkhidmatan tanpa risiko selama 30 hari. Kad kredit / debit diperlukan untuk memanfaatkan potongan harga ini.

Harga LifeLock

Ini bermakna sekarang anda boleh melanggan pelan Standard mereka untuk 8.99 / bulan, rancangan Advantage dengan harga $ 17.99 / bulan, dan pelan Ultimate Plus untuk 24.99 / bulan untuk tempoh langganan pertama anda. Sekiranya anda ingin memaksimumkan potongan harga Lifelock, anda harus melanggan keahlian tahunan. Anda boleh membayar pelbagai perkhidmatan Lifelock dengan menggunakan kad kredit / debit utama. Kami akan mengkaji rancangan ini dengan lebih terperinci kemudian dalam tinjauan LifeLock ini setelah kami membincangkan apa yang merupakan pencurian identiti dan banyak bentuknya.

Jaminan Pulangan Wang LifeLock

Seperti yang kami nyatakan, pembaca kami dapat memanfaatkan tempoh bebas risiko selama 30 hari yang ditawarkan oleh LifeLock. Yang diperlukan hanyalah kad kredit untuk melanggannya. Ini akan membolehkan anda menggunakan rangkaian perkhidmatan perlindungan identiti mereka. Selain itu, anda dapat melihat bagaimana perisian LifeLock Privacy Monitor mereka dapat membantu memantau dan menjaga di mana dan bagaimana PII anda dijumpai di Internet. Anda juga boleh menguji beberapa ciri LifeLock yang lain untuk melihat apakah perkhidmatan itu sesuai untuk anda.

Di samping itu, mereka juga mempunyai jaminan wang dikembalikan 60 hari bagi mereka yang melanggan keahlian tahunan. Sekiranya anda menghubungi atau menghubungi mereka melalui akaun anda di portal web mereka dalam 60 hari setelah melanggan salah satu keahlian tahunan mereka, mereka akan mengembalikan harga pembelian anda. Selepas tempoh 60 hari, mereka akan memberikan pengembalian wang yang berperingkat berdasarkan bulan-bulan baki tempoh langganan anda.

Jaminan ini juga berlaku untuk tempoh pembaharuan. Tiada jaminan diberikan untuk langganan bulan ke bulan.

Lawati LifeLock

Bagaimana LifeLock Melindungi Anda Terhadap Kecurian Identiti

Untuk memahami perkhidmatan yang ditawarkan LifeLock, anda mesti terlebih dahulu memahami apa itu pencurian identiti dan pelbagai bentuk yang boleh diambilnya. Selepas ini, anda akan mempunyai pemahaman yang lebih baik mengenai rancangan yang mereka tawarkan dan dapat memilih yang terbaik untuk anda berdasarkan keadaan kewangan anda, tabiat dalam talian dan luar talian, dan tahap perlindungan aset yang diperlukan. Sekurang-kurangnya, harus menjadi jelas kepada anda bahawa setiap orang memerlukan tahap perlindungan pencurian identiti.

Apa itu Pencurian Identiti?

Kongres meluluskan Akta Pencurian Identiti dan Penentuan Asumsi pada tahun 1998 yang mendefinisikan pencurian atau penipuan identiti sebagai, “Barangsiapa yang secara sengaja memindahkan atau menggunakan, tanpa kuasa yang sah, alat pengenalan orang lain dengan niat untuk melakukan, atau untuk membantu atau bersubahat, apa-apa aktiviti yang menyalahi undang-undang yang merupakan pelanggaran undang-undang Persekutuan, atau yang merupakan kejahatan di bawah mana-mana undang-undang Negeri atau tempatan yang berlaku; ”. Dengan kata yang lebih mudah, pencurian identiti melibatkan sesiapa sahaja yang dengan sengaja menggunakan maklumat peribadi orang lain untuk menanggung identiti dirinya untuk melakukan jenayah. Tujuan kejahatan ini biasanya adalah untuk mendapatkan sejumlah keuntungan wang.

Jenis Pencurian Identiti

Walaupun kebanyakan pencurian identiti adalah untuk keuntungan kewangan, jenis pencurian identiti lain ada. Oleh kerana itu, hanya memantau kredit anda bukanlah kaedah yang paling berkesan untuk mencegahnya. Sebenarnya terdapat lapan atau sembilan jenis penipuan identiti mengikut cara anda mengklasifikasikannya. Ia merangkumi yang berikut:

 • Kecurian identiti Nombor Keselamatan Sosial – Nombor Sosial Anda (SSN) adalah salah satu bahagian penting PII (Maklumat Pengenalpastian Peribadi) yang menentukan individu di Amerika Syarikat. Memilikinya boleh membolehkan penjenayah mengumpulkan PII lain yang akan membantu mereka dalam menganggap identiti anda dan membawa kepada jenis pencurian identiti yang lain. Ia juga boleh membuat mereka membuat kad pengenalan lain seperti pasport dan lesen memandu walaupun ciri keselamatan baru yang digunakan menjadikannya lebih sukar.
 • Kecurian identiti kewangan – Seperti yang kami katakan ini adalah salah satu jenis pencurian identiti yang paling biasa di mana seseorang menganggap identiti anda untuk memperoleh sejumlah keuntungan kewangan. Penjenayah mendapat akses ke beberapa maklumat akaun anda. Ini bersama dengan SSN anda boleh membolehkan mereka mengakses akaun semasa, membuat yang baru, atau membuat kemungkinan penipuan kewangan lain.
 • Pencurian identiti lesen memandu – Mencuri nombor atau ID lesen pemandu anda, bersama dengan maklumat lain membolehkan orang lain menyamar sebagai anda ketika mempercepat atau melakukan pelanggaran bergerak lain. Sekiranya mereka berjaya dalam tipu muslihat ini, maka mereka dapat menghindari tindakan kewangan dan hukuman dari pelanggaran ini. Lebih-lebih lagi kerana pihak berkuasa akan mencari anda, pelanggaran ini akan ditambahkan ke dalam rekod anda. Ini boleh menyebabkan masalah bagi anda yang boleh meliputi tanggungjawab kewangan hingga kehilangan hak memandu anda.
 • Pencurian identiti jenayah – Setelah penjenayah memperoleh maklumat dan dokumentasi yang mencukupi, dia mungkin dapat memperbodohkan polis agar mempercayai bahawa dia adalah kamu jika terperangkap dalam kegiatan jenayah. Kegiatan ini boleh jadi dari pencurian sederhana hingga pembunuhan. Malangnya jika dia berjaya dalam penipuan ini, anda akan menjadi orang yang dicari oleh pihak berkuasa apabila dia gagal hadir pada tarikh pengadilannya. Ini boleh menyebabkan masalah yang nyata bagi anda kerana sukar untuk meyakinkan mereka bahawa anda tidak melakukan kejahatan tanpa bantuan profesional. Polis dan pihak berkuasa lain cenderung bersikap sinis apabila orang mengaku tidak bersalah.
 • Kecurian identiti perubatan – Individu yang memperoleh maklumat perubatan peribadi dan nombor pengenalan perubatan anda boleh mengakses perkhidmatan perubatan dan menerima ubat atas nama anda. Ini digabungkan dengan penipuan insurans bukan sahaja boleh menyebabkan kesulitan kewangan untuk anda tetapi juga boleh mengancam nyawa. Ini mungkin berlaku kerana sejarah perubatan anda mengikuti anda dan boleh mempengaruhi perawatan dan perkhidmatan yang diberikan oleh doktor anda. Ini juga merupakan salah satu jenis pencurian identiti yang paling sukar untuk dimediasi kerana anda mempunyai sedikit atau sedikit kawalan terhadap maklumat yang terkandung dalam sejarah perubatan anda, Ini menjadikannya sukar untuk dipertikaikan. Mempunyai pakar untuk membantu anda memperbaiki rekod perubatan anda adalah suatu keperluan.
 • Kecurian identiti insurans – Jenis pencurian identiti ini secara amnya berkaitan langsung dan sering dikelompokkan dengan kecurian identiti perubatan. Penggunaan maklumat insurans anda yang tidak dibenarkan dapat menghasilkan premium yang lebih tinggi untuk anda dan bergantung pada syarat rancangan anda boleh menyebabkan kos tambahan yang berkaitan dengan bantuan perubatan anda sendiri.
 • Kecurian identiti sintetik – Ini adalah bentuk pencurian identiti hibrid yang melibatkan penggunaan SSN anda beserta nama, alamat, dan kemungkinan PII yang dibuat dari mangsa lain untuk membuat identiti baru. Identiti baru ini kemudian dapat digunakan untuk melakukan semua bentuk pencurian identiti yang lain. Mereka melakukan ini untuk mengelirukan anda, mangsa lain, pihak berkuasa, pemberi pinjaman, dan orang lain. Inti penipuan ini adalah SSN anda.
 • Kecurian identiti cukai – Dengan menggunakan SSN dan nama anda, penjenayah dapat mengajukan dan mendapatkan pengembalian cukai anda secara palsu. Ini menyukarkan anda untuk memfailkan dan menerima bayaran balik yang sah. Dalam beberapa kes, ini boleh menyebabkan kelewatan pengembalian dana yang berlanjutan dan kemungkinan kehilangan dana anda.
 • Kecurian identiti kanak-kanak – Menggunakan PII kanak-kanak telah menjadi lebih popular kerana kredit mereka belum mantap. Ini menjadikannya lebih mudah untuk menggunakan maklumat mereka untuk aktiviti penipuan kerana mungkin bertahun-tahun sebelum aktiviti ini diperhatikan. Tanda pertama bahawa ada yang tidak beres adalah ketika anak lelaki atau anak perempuan anda memohon pinjaman untuk mendapatkan kereta pertama mereka.

Lawati LifeLock

Bagaimana Perkhidmatan LifeLock Berfungsi?

LifeLock atau orang lain dapat mencegah pelanggaran data kerana, seperti yang akan anda baca sebentar lagi, jumlah ini semakin meningkat sejak bertahun-tahun. Lebih-lebih lagi, tren ini tidak akan reda dengan munculnya lebih banyak peranti Internet of Things (IoT) yang diperkenalkan untuk kehidupan seharian kita. Selain itu, banyak pelanggaran ini disebabkan oleh kesalahan manusia yang tidak dapat dihapuskan sepenuhnya. Kami akan membincangkan lebih lanjut mengenai perkara ini apabila kami meneliti beberapa pelanggaran besar dan melihat data kecenderungan kecurian identiti kemudian dalam ulasan kami.

  Ulasan Mullvad VPN 2023

LifeLock adalah sekumpulan perkhidmatan yang melakukan tiga perkara asas untuk membantu melindungi anda dari penipuan identiti atau membolehkan anda menangkapnya sebelum mencapai tahap yang jauh. Ini dapat mengehadkan kesannya terhadap kehidupan peribadi anda dan menjadikannya lebih mudah untuk dimediasi. Perkhidmatan ini beroperasi menggunakan tiga tahap perlindungan: memantau dan mengesan, mengingatkan, dan memulihkan. Selain itu, mereka memberikan faedah tambahan untuk membayar balik perbelanjaan saku jika perlu. Sekarang, mari kita periksa masing-masing dengan lebih terperinci.

Pantau dan Kesan

Tahap perlindungan pertama yang diberikan oleh Lifelock adalah memantau dan mengesan PII yang berkaitan dengan anda di berbagai pangkalan data dan laman web. Ia dapat melakukannya dengan memanfaatkan repositori lintas industri unik ID Analytics untuk maklumat pengguna masa nyata yang memberikan perspektif komprehensif mengenai risiko identiti dan kredit. Repositori ini dikenali sebagai ID Network. Repositori ini membolehkan mereka memerhatikan PII semasa anda dan menggunakan analitik canggih yang menggabungkan sistem peraturan pakar dan analisis tingkah laku untuk meramalkan mengenal pasti penipuan dan melakukan tinjauan analisis risiko dengan sedikit latensi.

Amaran

Tahap perlindungan kedua yang ditawarkan oleh rangkaian perkhidmatan mereka setelah suatu peristiwa dikesan adalah untuk memberi tahu anda dan menentukan sama ada anda menyedarinya. Sistem Peringatan Identiti LifeLock milik mereka memberitahu anda tentang kemungkinan berlaku masalah penipuan. Makluman ini dibuat melalui e-mel, teks, atau telefon. Kaedah penghantaran adalah pilihan anda. Makluman ini bersifat interaktif dan memerlukan tindak balas daripada anda yang membolehkan mereka menentukan apakah transaksi tersebut memang mencurigakan.

Pulihkan

Setelah aktiviti yang mencurigakan disahkan, siasatan lebih lanjut diperlukan. Sekiranya didapati merupakan kes pencurian atau penipuan identiti, contoh lain akan dicari dan proses pemulihan dilaksanakan. Prosedur pemulihan pemulihan melibatkan lapan langkah berikut:

 • Anda memberi mereka surat kuasa terhad sehingga mereka dapat bekerja secara sah bagi pihak anda.
 • LifeLock mengumpulkan semua maklumat yang diperlukan untuk menunjukkan kes anda.
 • Mereka menetapkan amaran penipuan selama 7 tahun bagi pihak anda kepada agensi pelaporan kredit.
 • Locklock akan mula memediasi tuntutan terhadap anda dan memproses pertikaian kredit.
 • Mereka akan menyerahkan tuntutan insurans anda kepada pihak berwajib.
 • Perwakilan undang-undang pakar akan disimpan untuk anda dan sebarang kos pengadilan akan ditanggung.
 • Untuk mengelakkan penipuan di masa depan, mereka akan mengatur dan membuat katalog fail kes anda untuk akses mudah.
 • Anda akan menerima laporan kredit yang menunjukkan bahawa semua maklumat kecurian identiti telah dikeluarkan.

Sebilangan besar perkara ini mungkin anda boleh lakukan sendiri dan anda harus menolong LifeLock dan memberikan beberapa maklumat tambahan semasa proses pemulihan. Namun, dengan bimbingan pakar mereka dapat menjimatkan masa dan sakit hati semasa identiti anda dipulihkan.

Manfaat Bayaran Balik

Sebagai tambahan kepada ketiga-tiga tahap perlindungan ini, LifeLock akan membayar balik kepada anda perbelanjaan berikut yang mungkin anda alami untuk memulihkan identiti anda.

 • Kos penggantian dokumen.
 • Perbelanjaan perjalanan.
 • Kehilangan pendapatan.
 • Beg tangan, dompet, atau dompet yang dicuri.
 • Penjagaan kanak-kanak dan warga tua.
 • Bantuan perjalanan.
 • Pengeluaran palsu.
 • Kos perundangan.
 • Kos perkhidmatan pemulihan.
 • Kos perkhidmatan pengurusan kes.

LifeLock akan membelanjakan sehingga satu juta dolar untuk mendapatkan kembali identiti anda. Di samping itu, mereka juga akan mengganti wang anda untuk dana yang dicuri dari akaun anda (tidak dilindungi oleh sumber lain) hingga had polisi rancangan anda.

Lawati LifeLock

Analisis Pelan LifeLock

Anda kini mempunyai pemahaman yang lebih baik mengenai pencurian identiti dan pelbagai bentuknya. Dengan menggunakan pengetahuan ini, mari kita perhatikan lebih dekat tiga rancangan utama yang ditawarkan oleh LifeLock. Khususnya, memeriksa jenis perlindungan kecurian identiti yang mereka pantau dan beri tahu anda. Mula-mula kita akan melihat ciri-ciri yang terdapat pada semua rancangan LifeLock. Kemudian kita akan melihat dengan lebih dekat apa yang dipantau oleh setiap rancangan dan memberi amaran.

Keistimewaan untuk Semua Pelan LifeLock

 • Pakar pemulihan identiti yang berpusat di A.S. – Sekiranya identiti anda telah disusupi, pakar akan ditugaskan untuk membantu anda memulihkannya
 • Sokongan ahli langsung 24/7 – Semua pelanggan mempunyai akses kepada ejen perlindungan identiti terlatih yang dapat menjawab soalan mereka.
 • Kurangkan tawaran kad kredit yang telah diluluskan – LifeLock akan meminta anda dikeluarkan dari senarai kad kredit yang diluluskan terlebih dahulu. Anda boleh melakukan ini secara percuma di laman web rasmi yang dibuat oleh biro kredit tetapi senang jika ditawarkan sebagai kemudahan tambahan perkhidmatan LifeLock.
 • Kehilangan perlindungan dompet – Sekiranya dompet atau dompet anda hilang atau dicuri, hubungi mereka dan salah seorang ejennya akan membantu anda membatalkan atau mengganti kad kredit / debit, lesen memandu, kad insurans, dan dokumen lain. Mereka juga dapat memberikan panduan pembayaran balik wang tunai yang mungkin hilang.
 • Monitor Privasi LifeLock – Mereka akan mengimbas laman awam-mencari orang ramai untuk mengetahui maklumat anda dan memberitahu anda apa yang perlu anda lakukan untuk melepaskan mereka yang tidak anda inginkan. Ini akan mengehadkan jejak PII anda di Web dan menyukarkan pencuri identiti untuk mendapatkan maklumat yang mereka perlukan.
 • Sistem Makluman Identiti LifeLock – LifeLock akan memantau penggunaan SSN, nama, alamat, atau tarikh lahir secara curang atau mencurigakan untuk mendapatkan kredit dan beberapa perkhidmatan lain. Mereka akan memberitahu anda melalui teks, e-mel, atau telefon jika ada. Makluman ini bersifat interaktif dan memerlukan respons anda untuk mengesahkan bahawa mereka dapat menunjukkan bahawa identiti anda dirampas.

Pelan Standard LifeLock

Makluman yang diberikan oleh rancangan standard merangkumi yang berikut:

 • Maklumat peribadi anda mengenai aplikasi perkhidmatan dan kredit – Makluman ini memberi anda beberapa ukuran keselamatan pencurian identiti kewangan dengan membiarkan anda melindungi dari aplikasi kredit palsu yang dibuat menggunakan maklumat peribadi anda. Menyisih daripada tawaran kredit yang telah diluluskan akan membantu anda memantau perkara ini.
 • Maklumat peribadi anda di Dark Web – Makluman yang dihasilkan dengan mengimbas ribuan laman web Dark Dark untuk keberadaan PII anda dapat memberi amaran kepada anda untuk meningkatkan kewaspadaan anda kerana risiko pencurian identiti anda meningkat dengan ketara. Anda mungkin harus memberi amaran penipuan selama 7 tahun dengan biro kredit dan mempertimbangkan untuk membekukannya. Ejen LifeLock dapat membantu anda menganalisis risiko, memberi pilihan, dan mengesyorkan tindakan untuk membantu anda memantau perkara ini dengan lebih dekat.
 • Permintaan untuk menukar alamat anda – Mengetahui bahawa seseorang mungkin berusaha mengubah alamat anda tanpa pengetahuan anda boleh memberi amaran kepada anda mengenai kemungkinan kecurian identiti kewangan, pencurian identiti cukai, pencurian identiti perubatan dan insurans serta yang lain kerana ini secara amnya merupakan langkah pertama dalam banyak jenis pencurian identiti.
 • Maklumat peribadi palsu yang berkaitan dengan identiti anda – Ini dapat memberi amaran kepada anda kemungkinan seseorang mencuba menggunakan SSN anda untuk mendapatkan identiti baru. Identiti baru ini kemudian dapat digunakan untuk membuat dokumentasi kewangan, perubatan, dan berwibawa baru. Oleh kerana mereka menggunakan SSN anda, banyak yang boleh mengganggu dan membingungkan orang lain mengenai identiti sebenar anda.

Seperti yang anda lihat, bahkan Pelan Standard LifeLock dapat memberikan beberapa perlindungan asas terhadap banyak bentuk kecurian identiti. Ini memberikan pilihan kos yang lebih rendah bagi mereka yang kewangannya mungkin tidak memerlukan atau menyokong tahap pemantauan kecurian identiti yang lebih tinggi. LifeLock Standard juga merangkumi pemantauan kredit melalui satu biro.

Seperti yang dinyatakan oleh orang lain, LifeLock menggunakan Equifax sebagai biro utamanya untuk pemantauan kredit. Memandangkan pelanggaran data Equifax baru-baru ini, ini mungkin membimbangkan beberapa pembaca. Untuk menangani LifeLock ini telah menyatakan bahawa tidak ada maklumat yang mereka kongsi yang terlibat dalam pelanggaran baru-baru ini. Walaupun begitu, mereka memantau penyiasatan semasa dan menunggu kesimpulannya. Pada ketika itu, mereka akan memeriksa data Equifax yang dikongsi mereka dan mengambil langkah-langkah yang diperlukan untuk memastikan keselamatannya berterusan.

Lawati LifeLock

Pelan Kelebihan LifeLock

Pelan Kelebihan LifeLock menyediakan semua makluman Standard LifeLock, bersama dengan tambahan berikut:

 • Maklumat peribadi anda mengenai rekod penangkapan jenayah dan tempahan mahkamah – Imbasan LifeLock diperluas untuk memasukkan rekod penangkapan dan pengadilan untuk nama dan tarikh lahir anda. Ini membolehkan anda melihat apakah seseorang menggunakan PII anda untuk melakukan beberapa bentuk penipuan jenayah dan mengambil langkah untuk membetulkannya sebelum pihak berkuasa datang mencarimu ketika penjenayah itu gagal ke mahkamah.
 • Pelanggaran skala besar – Anda akan menerima makluman apabila terjadi gangguan baru sehingga anda dapat memastikan bahawa PII anda tidak terganggu dalam salah satu daripadanya.
 • Pengeluaran tunai, pemindahan dan pembelian besar dari kredit, akaun cek dan simpanan anda – Dengan memberikan maklumat mengenai kelayakan akaun anda, LifeLock akan dapat memantau akaun anda yang ada dan memberi tahu anda mengenai transaksi yang dianggap mencurigakan. Ini membolehkan anda bukan sahaja memantau ketika seseorang cuba membuat akaun baru atas nama anda tetapi juga memantau yang ada.

Bagi mereka yang mempunyai lebih banyak sumber kewangan, LifeLock Advantage Plan mungkin merupakan pilihan yang lebih baik kerana meningkatkan liputan imbasan dari yang ditawarkan oleh rancangan standard mereka. Ini membolehkan LifeLock memberi anda perlindungan tambahan terhadap pelbagai bentuk penipuan identiti jenayah. Ini juga meningkatkan perlindungan anda terhadap SSN, kewangan, dan bentuk pencurian identiti yang lain. Ahli LifeLock Advantage juga menerima pemantauan kredit melalui satu biro (Equifax) dan menerima laporan kredit tahunan dan skor dari mereka.

Pelan LifeLock Ultimate Plus

Pelan LifeLock Ultimate Plus merangkumi semua amaran dari dua rancangan tingkat bawah serta pemantauan dan amaran tambahan untuk perkara berikut:

 • Aplikasi akaun bank baru dengan maklumat peribadi anda – Pengimbasan dan pemantauan diperluas untuk mencari penciptaan akaun cek dan simpanan baru di seluruh Amerika Syarikat.
 • Pengambilalihan atau nama baru ditambahkan ke akaun bank anda – LifeLock memantau akaun anda yang ada untuk percubaan pengambilalihan atau penambahan nama yang tidak dibenarkan yang ditambahkan pada mereka.
 • Pelaburan / aktiviti akaun 401 (k) – Pantau akaun yang telah Anda buat sepanjang hayat agar tidak mengganggu. Ini dapat memberi amaran kepada anda mengenai penarikan wang palsu, pemindahan baki, atau transaksi lain.
 • Maklumat peribadi anda di rangkaian perkongsian fail – Pemantauan dan peringatan akan diperluas untuk memasukkan penggunaan nama Anda, SSN, tanggal lahir atau maklumat kontak di laman web video, audio, foto, dan berbagi file yang sama. Ini dapat memberi tahu anda kepada seseorang yang menggunakan identiti anda untuk mendapatkan barang-barang ini atau media pengeposan atas nama anda.
 • Nama anda di Pendaftaran Pelaku Seks – Ini dapat memberitahu anda jika nama anda telah ditambahkan secara salah ke pendaftaran ini sehingga anda dapat segera memulakan prosedur untuk menghapusnya. Ini mungkin sangat sukar untuk dicapai kerana nama-nama yang ditambahkan ke pendaftaran ini ada di dalamnya seumur hidup dan mempunyai ejen terlatih LifeLock untuk membantu anda membuang nama anda sangat mustahak.
 • Sokongan ahli keutamaan – Anda akan mendapat akses ke ejen sokongan untuk soalan anda.
  Ulasan VPNBook 2023

Pelan LifeLock Ultimate Plus memberikan perlindungan keseluruhan terbaik terhadap semua bentuk pencurian identiti tetapi ia juga yang paling mahal. Oleh itu, ia adalah pilihan pelan terbaik bagi mereka yang kewangan dan gaya hidupnya memerlukannya. Orang yang mempunyai tanggungjawab fidusiari utama untuk keluarga anda adalah calon yang baik untuk perlindungan kecurian identiti tambahan ini. Anggota juga menerima pemantauan kredit Equifax, Experian, dan TransUnion, serta laporan kredit tahunan dan skor dari masing-masing. Selain itu, anda juga akan mendapat skor kredit bulanan dari Equifax.

Pelan Perlindungan Penipuan Identity LifeLock Tambahan

Setelah anda mempunyai akaun LifeLock utama, anda boleh memilih untuk membeli dua jenis rancangan tambahan: LifeLock Junior untuk anak anda dan LifeLock Senior untuk ibu bapa anda. Ini akan membolehkan anda melindungi dan memantau identiti semua ahli keluarga anda.

Ciri-ciri LifeLock Junior

 • Sistem Makluman Identiti LifeLock
 • Pengembalian dana yang dicuri
 • Jaminan perkhidmatan untuk peguam dan pakar
 • Pengawasan laman web pasaran gelap
 • Pengesanan fail kredit
 • Pencarian rangkaian perkongsian fail
 • Kehilangan perlindungan dompet
 • Sokongan pemulihan identiti
  Harga: $ 5.99 / bulan atau $ 65 setiap tahun

Sebilangan besar perkara ini telah dijelaskan sebelum ini sehingga tidak akan berulang di sini. Yang perlu diperhatikan ialah pengesanan fail kredit yang sering menjadi tanda bahawa identiti anak anda telah dirosakkan. Penambahan carian rangkaian perkongsian fail juga diperhatikan kerana kanak-kanak sering menggunakan laman web tersebut untuk memuat turun muzik dan media lain.

Pelan tambahan terakhir adalah LifeLock Senior. Melanggan ibu bapa anda untuk rancangan ini akan membolehkan mereka juga memantau amaran PII mereka. Kebenaran mereka diperlukan untuk mengaturnya. Ini membolehkan anda bertindak balas terhadap amaran dan membantu melindungi mereka daripada kecurian identiti.

Ciri Senior LifeLock

 • Sokongan ahli & Pasukan pemulihan yang berpusat di A.S.
 • Bank & amaran aktiviti kad kredit
 • Pengambilalihan akaun bank dan amaran akaun baru
 • Makluman aktiviti akaun pelaburan / 401 (k)
 • Pemantauan tajuk rumah
 • Pengesahan pertukaran alamat
 • Pengawasan laman web pasaran gelap
 • Kehilangan perlindungan dompet
 • Sistem Makluman Identiti LifeLock
 • Pemberitahuan pelanggaran data
 • Pemantauan identiti rekaan
 • Pengimbasan rekod mahkamah
 • Tawaran kad kredit pra-diluluskan yang dikurangkan
  Harga: $ 19.99 / bulan

Tidak hairanlah, akaun ini mempunyai banyak ciri yang terdapat dalam keahlian Ultimate Plus dengan penambahan pemantauan tajuk rumah. Rumah mereka seringkali menjadi aset utama bagi ibu bapa kanak-kanak dewasa dan oleh itu sasaran utama mereka yang mempunyai niat jenayah. Mampu mengawasinya untuk gadai janji, pinjaman, atau perubahan hakmilik lain sangat penting untuk melindungi kewangan individu yang lebih tua.

Aplikasi Mudah Alih LifeLock

Lifelock juga mempunyai aplikasi mudah alih untuk kedua-dua peranti Android dan iOS. Aplikasi Android memerlukan Android 4.2 dan lebih tinggi. Aplikasi iOS serasi dengan iPhone, iPad, dan iPod touch yang menjalankan iOS 9.3 atau lebih baru. Dengan memuat turun aplikasi mudah alih mereka, anda dapat memantau dan menanggapi amaran LifeLock anda secara langsung dari telefon anda. Sekiranya anda belum mempunyai akaun, anda boleh menggunakan aplikasi untuk mendaftar. Aplikasi ini akan membolehkan anda memantau secara langsung semua akaun yang diliputi oleh tahap keahlian anda dari telapak tangan anda. Ciri-ciri LifeLock App merangkumi yang berikut:

 • LifeLock Identity Alert System akan menghantar amaran terus ke peranti mudah alih anda.
 • Aplikasi ini akan membolehkan anda membalas amaran penipuan dengan segera.
 • Anda boleh menghubungi ejen perlindungan LifeLock sekiranya anda melihat adanya aktiviti yang mencurigakan.
 • Anda boleh menghubungi Perkhidmatan Ahli LifeLock dengan panggilan dalam aplikasi.
 • Pengguna kelebihan dapat dengan mudah mengakses maklumat kredit dengan skor kredit tahunan anda.
  Ahli Ultimate Plus melihat skor kredit dari ketiga-tiga biro kredit dan dapat mengesan perubahan bulan ke bulan pada maklumat kredit mereka.

Lawati LifeLock

Sejarah Ringkas Pelanggaran Utama

Sekarang mari kita lihat mengapa kita fikir setiap orang perlu mempunyai beberapa bentuk perlindungan terhadap pencurian identiti. Kami menggambarkannya dengan memeriksa beberapa pelanggaran data terbesar. Seterusnya kami akan menunjukkan bahawa pelanggaran ini berkembang dalam skop dan trend ini dijangka berterusan.

Pelanggaran Data AS yang utama

 • Equifax, 2023
  Akaun terjejas: 143 juta
  Diambil: nama, SSN, tarikh lahir, alamat jalan dan beberapa nombor lesen memandu
  Berlaku: Pertengahan Mei hingga Julai 2023
  Dedahkan: 7 September 2023
 • FriendFinder, 2016
  Akaun terjejas: 412 juta
  Diambil: Data pengguna dan kata laluan yang dilindungi dengan buruk, dikeluarkan di forum jenayah siber
  Berlaku: Pertengahan Oktober 2016
 • Pengalaman September 2015
  Akaun terjejas: 15 juta
  Diambil: nama, alamat, SSN, tarikh lahir, nombor pengenalan (biasanya lesen memandu, kad pengenalan tentera atau nombor pasport)
  Terdedah: Oktober 2015
 • Lagu Kebangsaan, Disember 2014-2015
  Rekod dikompromikan: 80 juta rekod pesakit dan pekerja
  Terdedah: nama, tarikh lahir, nombor Jaminan Sosial, alamat e-mel, data pendapatan pekerja
  Dedahkan: Januari 2015
 • Ashley Madison, 2015
  Akaun terjejas: 33 juta
  Diambil: alamat e-mel, nama depan dan belakang dan nombor telefon
 • eBay, 2014
  Akaun terjejas: 145 juta termasuk maklumat peribadi.
  Diambil: nama pelanggan, kata laluan yang disulitkan, alamat e-mel, alamat fizikal, nombor telefon dan tarikh lahir
 • JPMorgan Chase, 2014
  Akaun terganggu: 76 juta isi rumah dan 7 juta perniagaan
  Diambil: nama pengguna, alamat, nombor telefon dan alamat e-mel
  Terpengaruh: Maklumat sensitif kewangan dan peribadi 76 juta isi rumah dan 7 juta perniagaan kecil.
 • Depot Rumah, 2014
  Akaun terganggu: 56 juta akaun kad kredit dan 53 juta alamat e-mel
  Diambil: 56 juta akaun kad kredit dan 53 juta alamat e-mel
 • Yahoo, 2014
  Akaun terjejas: 500 juta
  Diambil: nama sebenar, alamat e-mel, tarikh lahir dan nombor telefon, dan kata laluan terlindung yang dicantumkan dengan Bcrypt
  Dedahkan: September 2016
 • Yahoo, 2013
  Akaun terjejas: satu bilion
  Diambil: nama, tarikh lahir, alamat e-mel, soalan keselamatan dan jawapan dan kata laluan yang dilindungi dengan lemah.
  Dedahkan: Disember 2016
 • Kedai Sasaran, 2013
  Rekod dikompromikan: 110 juta
  Diambil: 40 juta nombor kad kredit / debit ditambah nama penuh, alamat, alamat e-mel dan nombor telefon 70 juta pelanggan
  Dedahkan: Disember 2013 dan Januari 2014
 • LinkedIn, 2012
  Akaun terjejas: 165 juta (Dedahkan pada 2016)
  Diambil: maklumat pengguna dan kata laluan yang kurang dilindungi
  Dedahkan: 2012 tetapi menunjukkan hanya 6.5 juta akaun yang terjejas
 • Global Payments Inc., 2012
  Akaun merosakkan 1.5 juta akaun kad.
  Diambil: data kad kredit / debit
  Kos: Syarikat melaporkan bahawa pelanggaran tersebut menelan belanja lebih dari $ 90 juta.
 • Perkhidmatan hiburan dalam talian Sony, 2011
  Rekod dikompromikan: 102 juta
  Diambil: bukti kelayakan masuk, nama, alamat, nombor telefon dan alamat e-mel dan beberapa data kad kredit
  Dedahkan: 2011
 • Tricare, 2011
  Data dikompromikan: kira-kira 5 juta penerima bantuan tentera Tricare.
 • Citibank, 2011
  Akaun terjejas: 360,000 pemegang kad kredit.
 • Sistem Pembayaran Heartland, 2008-2009
  Rekod merosakkan 130 juta
  Diambil: Maklumat kad kredit diproses untuk lebih daripada 250,000 perniagaan
  Dedahkan: 2009

Analisis Trend Pelanggaran Data

Melihat pelanggaran ini, jelas bahawa pelanggaran besar telah berlaku hampir setiap tahun. Lebih-lebih lagi, pelanggaran ini tidak selalu diungkapkan. Beberapa mungkin tidak ditemui selama bertahun-tahun, seperti yang ditunjukkan oleh pelanggaran Yahoo. Sering kali, mereka yang dilanggar suka mengatakan bahawa tidak ada maklumat kredit yang diambil. Apa yang banyak orang tidak dapat mengenali adalah bentuk kecurian identiti termudah untuk dimediasi. Selain itu, banyak pelanggaran yang berlaku ini sebenarnya mempunyai data yang lebih penting bagi pencuri identiti. Ini termasuk SSN, nama, tarikh lahir, alamat, dan nombor lesen pemandu.

Statistik pelanggaran awam yang dikumpulkan oleh Gemalto, (sebuah syarikat penilaian risiko keselamatan) dan disajikan oleh grafik informatika menunjukkan bahawa peningkatan jumlah rekod terdedah setiap tahun. Mereka telah menyimpan statistik pelanggaran data sejak 2013. Menurut mereka lebih daripada 9 bilion rekod telah hilang atau dicuri sejak 2013. Ini berjaya mencapai 60 rekod sesaat. Pada separuh pertama tahun 2023 lebih daripada 1.9 bilion rekod telah didedahkan atau diambil atau 122 rekod kedua berkat dua pelanggaran data utama. Statistik ini bahkan tidak termasuk kehilangan data Equifax baru-baru ini dari 143 juta akaun.

Statistik ini juga menunjukkan bahawa tiga sumber utama pelanggaran data ini adalah orang luar yang berniat jahat (penggodaman / skimming / pancingan data), tidak sengaja / ceroboh, dan orang dalam yang berniat jahat. Tambahan pula, jenis serangan utama adalah pencurian identiti, akses kewangan, dan akses akaun. Kekurangan mencolok lain yang ditunjukkan oleh statistik ini adalah bahawa hanya 4% dari semua pelanggaran yang terlibat bahkan sebahagiannya menyulitkan data. Akhirnya, statistik ini menunjukkan peningkatan jumlah dan skop pelanggaran data pada masa akan datang. Data dari Pusat Sumber Pencurian Identiti menunjukkan kesimpulan yang sama.

Lawati LifeLock

Anatomi Pelanggaran Data Biro Kredit

Banyak yang ditulis mengenai pelanggaran data Equifax semasa yang berpotensi mendedahkan PII 143 juta pengguna Amerika. Walau bagaimanapun, ini bukan pelanggaran data pertama yang dikaitkan dengan salah satu biro kredit utama. Experian juga mempunyai bahagian dalam masalah keselamatan.

Pelanggaran Data T-Mobile Experian: 2015

Pada 1 Oktober 2015, Experian dalam siaran berita mengakui pelanggaran data salah satu unit perniagaan mereka tetapi bukan biro kredit pengguna. Mereka dengan cepat menunjukkan bahawa tidak ada kad pembayaran atau maklumat perbankan yang diperoleh. Mereka melakukan ini kerana orang mengaitkannya dengan makna bahawa pelanggaran itu tidak serius. Malangnya, data tersebut merangkumi PII untuk kira-kira 15 juta pengguna T-Mobile di AS, termasuk mereka yang memohon perkhidmatan pascabayar T-Mobile USA atau pembiayaan peranti dari 1 September 2013 hingga 16 September 2015.

  Kajian VPN Akses Internet Peribadi (PIA) 2023

Data ini merangkumi nama, tarikh lahir, alamat, dan nombor Jaminan Sosial dan / atau bentuk ID alternatif seperti nombor lesen pemandu, serta maklumat tambahan yang digunakan dalam penilaian kredit T-Mobile sendiri. Mereka kemudian mengubah ID alternatif untuk memasukkan nombor lesen memandu, kad pengenalan tentera, atau nombor pasport. Maklumat ini adalah hampir semua perkara yang diperlukan oleh pencuri identiti untuk menyamar sebagai individu. Apa yang disebut di Dark Web disebut fullz dan bernilai lebih apabila dibungkus dengan beberapa butiran peribadi yang sering mereka dapati dari sumber lain.

Walaupun mereka menganggap serius pelanggaran itu, tindakan mereka menunjukkan bahawa mereka tahu itu lebih serius. Mereka melaporkan kejadian itu kepada agensi-agensi yang tepat dan mula mengeluarkan amaran surat kepada mereka yang mempunyai alamat terkini. Mereka juga menawarkan kepada mereka yang terjejas dua tahun percuma perkhidmatan pemantauan kredit dan penyelesaian identiti mereka. Setahun biasanya apa yang disediakan. Selain itu, mereka memberitahu mereka yang terjejas bahawa mereka dapat memberikan pembekuan percuma kepada mereka dengan Experian. Namun, tidak seperti amaran penipuan selama 90 hari, ia tidak akan digunakan secara automatik ke biro kredit lain. Mereka juga memberi amaran bahawa mereka tidak akan berinteraksi secara peribadi dengan mereka yang terjejas dan pengguna harus berhati-hati dengan mereka yang meminta untuk meminta maklumat tambahan dari mereka.

Kemudian mereka mendedahkan bahawa walaupun SSN dan ID disulitkan, mereka percaya bahawa mereka telah dikompromikan. Tindakan yang mereka lakukan untuk mengurangkan pelanggaran tersebut seolah-olah mengesahkan perkara ini. T-Mobile kemudian berkongsi bahawa Experian mengambil tindakan berikut untuk mengelakkan kejadian serupa berlaku di masa depan.

 • Memastikan firewall aplikasi web berfungsi sebagaimana mestinya
 • Meningkatkan keselamatan kunci penyulitan mereka
 • Akses sah ke pelayan
 • Melibatkan penguatkuasa undang-undang A.S. dan antarabangsa dan pihak berkuasa jenayah siber
 • Peningkatan pemantauan pelayan dan sistem yang berkaitan

Ini hanya sebahagian senarai ubat yang diambil oleh Experian dan siasatan nampaknya sedang berjalan.

Pelanggaran Data Equifax: 2023

Pada 7 September 2023, biro kredit AS Equifax melaporkan pelanggaran data yang berlaku dari pertengahan Mei hingga Julai. Pelanggaran tersebut menjejaskan PII kira-kira 143 juta pengguna.

Walaupun ini bukan pelanggaran terbesar dalam sejarah AS, ia boleh menjadi salah satu yang paling teruk dari segi risiko kecurian identiti. Ketika ditanya mengapa mereka menunggu begitu lama untuk memberitahu orang ramai mengenai pelanggaran ini, respons Experian serupa dengan yang diberikan oleh Experian pada tahun 2015. Mereka menyatakan bahawa mereka pertama kali bertindak menghentikan penggodam. Kemudian mereka mendapat penilaian forensik bebas mengenai pelanggaran dan skopnya. Setelah proses yang rumit ini, mereka mula memberi tahu mereka yang terjejas.

Penyelidikan nampaknya menunjukkan bahawa penyusup yang tidak diketahui telah menggunakan bug Apache Struts untuk mendapatkan akses ke sistem mereka. Bagi mereka yang tidak mengenalinya, Apache Struts adalah kerangka sumber terbuka percuma yang banyak digunakan oleh banyak syarikat Fortune 500 untuk membuat aplikasi Java untuk Web. Ketika pertama kali ditemui pada bulan Mac, kerentanan Apache Struts CVE-2023-5638 dianggap sebagai eksploitasi sifar-hari. Ini berarti ia dapat diserang kerana belum ada patch yang dibuat. Ini adalah contoh kerentanan ini dimanfaatkan oleh pihak ketiga yang berniat jahat. Pemilik membuat patch untuknya pada 6 Mac dan mengeluarkannya untuk semua orang, bersama dengan cadangan kuat agar mereka menggunakannya secepat mungkin.

Seperti banyak pelanggaran baru-baru ini, Equifax gagal melaksanakan asas keselamatan (pemasangan patch). Equifax dengan alasan yang tidak diketahui memilih untuk tidak menerapkan tambalan ke sistem mereka dalam dua bulan selang waktu dan akhirnya orang ramai membayar harga untuk keputusan mereka. Selepas itu, penjenayah memperoleh nama, nombor Jaminan Sosial, tarikh lahir, alamat jalan dan, dalam beberapa keadaan, nombor lesen memandu. Anda mungkin menyedari bahawa ini mirip dengan data yang diperoleh oleh mereka yang menggodam Experian pada tahun 2015. Anda juga mungkin ingat bahawa ini semua yang diperlukan oleh pencuri identiti untuk mendirikan kedai dan melakukan pelbagai bentuk penipuan identiti.

Sebagai tambahan kepada pelanggaran ini, mereka adalah laporan mengenai pelanggaran yang tidak dilaporkan sebelumnya pada bulan Mac yang dapat dikurangkan. Ini membuat kita tertanya-tanya mengapa mereka tidak memantau sistem mereka dengan lebih baik selepas pelanggaran awal ini. FTC juga sedang menyiasat beberapa perdagangan saham yang mencurigakan dalam tempoh ini. Siasatan ini sedang dijalankan.

Akibat daripada situasi ini, Equifax meletakkan halaman di laman web mereka di mana anda boleh memasukkan nama belakang dan enam digit terakhir SSN anda untuk melihat apakah data anda mungkin melanggar ini. Tidak kira sama ada data anda disusupi, syarikat itu menawarkan SSN AS kepada setiap orang jika perkhidmatan TrustedID Premier mereka setahun. Selain itu, mereka membenarkan semua orang meletakkan maklumat percuma pada maklumat kredit mereka. Mereka menghadapi beberapa kritikan mengenai masalah yang dihadapi orang ketika berusaha memanfaatkan tawaran ini kerana peningkatan jumlah pemohon.

Untuk mengatasi hal ini, Paulino do Rego Barros Jr., CEO sementara mereka, telah membuat bahagian pendapat Wall Street Journal untuk menangani perkara ini. Di dalamnya, dia membincangkan memajukan organisasi ke depan dan mendapatkan kepercayaan orang ramai. Dia mengatakan, dia menyesal atas masalah yang dihadapi pengguna dengan laman web mereka. Hasilnya, tarikh akhir untuk memohon TrustedID Premier dan pembekuan percuma telah dilanjutkan hingga akhir Januari. Dia juga mengatakan bahawa pada masa itu Equifax akan mempunyai perkhidmatan baru yang akan membolehkan pengguna mengawal maklumat kredit Equifax mereka sendiri. Ini akan membolehkan anda mengunci dan membuka kunci fail kredit anda sesuka hati. Lebih-lebih lagi perkhidmatan ini akan percuma seumur hidup.

Lawati LifeLock

Apa yang Berlaku pada Data Anda Selepas Pelanggaran?

Jadi, apa yang berlaku pada PII anda setelah ia diambil? Tidak mungkin orang yang mencurinya akan menjadi orang yang benar-benar menggunakannya untuk melakukan penipuan identiti. Dia mungkin menawarkannya untuk dijual di salah satu laman web Dark Web yang berfungsi sebagai pasar jenayah. Tetapi kemungkinan besar, dia akan menawarkannya kepada broker yang akan bertindak sebagai orang tengah dan menjualnya di pasaran sebagai gantinya. Broker kemudian boleh menawarkannya seperti di laman pasar atau dia dapat menambahkannya ke data lain yang dia miliki untuk meningkatkan nilainya. Walau bagaimanapun, akhirnya ia akan berakhir di laman web di suatu tempat dan pencuri identiti akhirnya akan memperolehnya sehingga dia dapat menggunakannya untuk kegiatan penipuannya.

Beberapa perkara biasa di laman web ini. Semakin banyak maklumat yang mereka curi, semakin berharga. Pakej PII pada individu bernilai lebih banyak daripada kebanyakan kepingan individu. Laman web ini mempunyai orang tengah yang menukar urus niaga dan memastikan kedua-dua pihak bertahan, sama dengan cara eBay berfungsi. Orang yang memberikan data berguna baru mendapat reputasi baik dan mereka yang memberikan data usang yang tidak berguna mendapat reputasi buruk. Ini serupa dengan maklum balas yang anda lihat di laman web yang sah. Sekiranya anda belum menyedarinya, laman web ini pada dasarnya berfungsi seperti eBay untuk penjenayah. Mereka adalah syarikat jenayah yang teratur.

Tinjauan terhadap beberapa artikel yang berkaitan dengan penjual maklumat di pasaran gelap menunjukkan bahawa kad kredit dengan had tinggi dan maklumat lain masih boleh mencapai $ 20 tetapi sasaran nilai rendah hanya bernilai beberapa dolar. Kredensial insurans kesihatan apabila dibungkus dengan PII lain dapat dijual dengan jumlah yang lebih besar, $ 20 atau lebih. Ini menyumbang kepada peningkatan serangan terhadap sasaran industri penjagaan kesihatan. Fullz atau pakej lengkap identiti seseorang mempunyai nilai yang lebih tinggi daripada kad kredit bernilai rendah, $ 15. Inilah sebabnya mengapa pelanggaran menjadi lebih canggih dan mengejar sasaran profil yang lebih tinggi seperti Experian, Equifax, JPMorgan, dan lain-lain yang mempunyai akses ke data pakej ini. Data cukai yang dibungkus dengan PII lain boleh lebih bernilai.

Tinjauan LifeLock 2023: Kesimpulan

LifeLock telah berkecimpung dalam perniagaan perlindungan identiti sejak tahun 2005. Mereka komited untuk memberikan kepimpinan mengenai perlindungan dan pendidikan penipuan. Pada tahun 2012, mereka memperoleh ID: Analytics, peneraju pengurusan risiko identiti perusahaan. Dengan menggabungkan penyelesaian perusahaan ID Analytics dan kemampuan data proprietari dengan pengetahuan pengguna mereka, LifeLock telah mengembangkan rangkaian perkhidmatan yang dapat membantu melindungi anda dari pencurian identiti. Mereka baru-baru ini menjadi sebahagian daripada keluarga Symantec jadi jika anda pelanggan Norton, anda boleh mendapatkan tawaran pakej untuk perkhidmatan mereka. Walaupun LifeLock atau orang lain dapat menjamin bahawa anda tidak akan menjadi mangsa pencurian identiti, mereka dapat mempermudah anda untuk mengurangkannya jika anda menjadi mangsa.

Perkhidmatan Lifelock melakukan tiga perkara asas untuk membantu melindungi anda daripada kecurian identiti atau membolehkan anda menangkap dan menghentikannya. Ini dapat mengehadkan komplikasinya dan menjadikannya lebih mudah untuk mengembalikan identiti anda. Perkhidmatan ini menyediakan tiga tahap perlindungan: memantau dan mengesan, memberi amaran, dan memulihkan. Selain itu, mereka memberikan penggantian dana untuk perbelanjaan di luar saku. Monitor Privasi LifeLock mereka akan membantu anda mengurangkan jejak PII anda di Web dengan mengimbas maklumat anda di laman web carian dan memberikan maklumat mengenai memilih untuk tidak ikut serta..

Mereka juga mengimbas Dark Web untuk mendapatkan maklumat anda dan mengesyorkan tindakan untuk mengurangkan risiko kecurian identiti anda sekiranya dijumpai. Mereka juga dapat memantau aspek-aspek lain dalam hidup anda seperti yang dijelaskan dalam deskripsi tiga rancangan utama mereka sebelumnya dalam tinjauan LifeLock ini. Sekiranya terdapat anomali, mereka akan memberi tahu anda melalui LifeLock Identity Alert System mereka. Makluman ini memerlukan respons daripada anda. Bergantung pada jawapan anda, mereka akan menyiasat lebih lanjut. Sekiranya anda didapati menjadi mangsa kecurian identiti, mereka akan memulakan prosedur untuk mengembalikan identiti anda dan jaminan juta dolar mereka.

Perkara yang paling kami sukai mengenai perkhidmatan ini:

 • Mereka mempunyai rancangan untuk semua peringkat keperluan kewangan.
 • Diskaun 10% yang mereka tawarkan kepada pembaca kami.
 • Jaminan wang dikembalikan selama 60 hari.

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Tambahkan rancangan keluarga gabungan

Mereka kini menawarkan potongan 10% untuk jangka masa langganan pertama anda untuk perkhidmatan mereka, serta tempoh bebas risiko selama 30 hari. Selain itu, mereka mempunyai jaminan pulangan wang 60 hari untuk keahlian tahunan. Anda harus meneliti kajian semula rancangan mereka dan memilih yang terbaik untuk keperluan anda dan menguji sendiri rangkaian perkhidmatan mereka.

Lawati LifeLock

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me