Ulasan Adblock Plus 2016

Adblock PlusAdblock Plus adalah pelanjutan penyemak imbas yang dibuat pada tahun 2006 oleh Wladimir Palant sebagai projek sumber terbuka. Ini tersedia untuk semua penyemak imbas mudah alih dan desktop, dan dirancang untuk menghentikan penyebaran perisian hasad dan menyekat iklan yang mengganggu. Pada tahun 2011, Palant bersama rakannya Till Faida, membentuk syarikat induk bernama Eyeo untuk menjadikan pembangunan Adblock Plus di masa depan dapat dilaksanakan. Dalam tinjauan kami, kami akan memeriksa ciri-ciri Adblock Plus dan cara memasang pelanjutan penyemak imbas.


Walaupun Adblock Plus boleh menjadi kuat, ia tidak menyekat apa-apa dengan sendirinya. Sebaliknya, ia menggunakan senarai yang disaring yang dapat disesuaikan oleh pengguna. Beberapa orang memilih untuk membuat senarai mereka sendiri, tetapi anda juga boleh memilih untuk menyekat penjejakan atau perisian hasad. Kerana sifatnya, senarai blok dapat dibuat oleh pengguna. Walaupun penyekat iklan sudah lama wujud, mereka menjadi lebih popular sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Pembiayaan Adblock Plus

Sekiranya Adblock Plus percuma, bagaimana syarikat itu terus berniaga? Jawapannya adalah pelesenan iklan yang boleh diterima. Adblock Plus telah mendapat perhatian kerana senarai iklan yang boleh diterima. Mereka memilih untuk tidak menyekat iklan dari syarikat terpilih. Teorinya adalah bahawa tidak semua iklan itu buruk, dan banyak laman web bergantung kepada mereka untuk mendapatkan dana. Pada tahun 2009, para pencipta membuat persamaan dengan pengiklan untuk membolehkan beberapa iklan dilihat. Adblock Plus menggunakan kriteria yang ketat untuk melihat apakah iklan itu mengganggu. Sekiranya tidak, iklan boleh ditambahkan ke senarai putih. Walaupun ada yang mengkritik mereka atas dasar tersebut, 30% dari pendapatan mereka berasal dari lesen senarai putih tersebut. Walaupun mendapat kritikan, 90% daripada semua lesen senarai putih diberikan secara percuma. Hanya entiti utama yang perlu membayar lesen senarai putih mereka. Sebagai pengguna, anda mempunyai kemampuan untuk mematikan iklan yang boleh diterima.

Adblock untuk Chrome

Cara untuk mendapatkan Adblock Plus untuk Chrome adalah dengan mengklik menu. Kemudian pergi ke Lebih banyak alat, kemudian Sambungan.

Pemasangan Adblock Plus

Anda sekarang akan dibawa ke Sambungan skrin.

dapatkan lebih banyak sambungan

Pilih Dapatkan lebih banyak sambungan. Di sebelah kiri, taipkan Adblock Plus. Anda akan melihat beberapa pilihan yang berbeza di sini, tetapi anda ingin memilih pelanjutan yang dinyatakan Adblock Plus.

Sambungan Adblock Plus

Pastikan anda memilih pilihan yang tepat. Terdapat beberapa item berbeza yang hampir sama dengan nama yang sama tetapi tidak sama persis. Cari tanda berhenti ABP dan pastikan tertulis Adblock Plus dan terletak di bahagian sambungan.

Cara Menggunakan Adblock Plus di Chrome

Setelah Adblock Plus dipasang, klik pada ikon ABP dan pilih Pilihan.

Pilihan blok iklan

Di sini, anda melihat pilihan untuk AdBlock Plus. Terdapat empat tab di bahagian ini. Tapis senarai, Tambahkan penapis anda sendiri, domain yang Diizinkan, dan Umum.

Pilihan Adblock PlusSenarai Penapis – Tab ini mempunyai tiga kotak. Dua kotak pertama menuju maklumat mengenai EasyList. Walaupun ia adalah senarai pihak ketiga, ia diterima secara meluas oleh banyak penyekat iklan yang berbeza. Sekiranya anda mempunyai senarai tambahan yang ingin anda tambahkan, anda boleh melakukannya di sini. Iklan yang diterima diaktifkan secara lalai, tetapi anda boleh dengan mudah melumpuhkannya dengan mencentang kotak.

Tambahkan penapis anda sendiri – Seperti yang dinyatakan oleh tab, anda boleh menambah penapis anda sendiri. Adblock Plus memberi anda arahan dan panduan mengenai cara membuat penapis anda sendiri.

Domain dalam senarai putih – Sekiranya anda ingin menambahkan domain yang anda tidak keberatan melihat iklan, di sinilah anda memasuki laman web. Oleh kerana beberapa laman web bergantung pada iklan untuk mendapatkan dana, ini membolehkan anda menyokongnya. Kerana beberapa laman web menghendaki anda menonaktifkan penyekat iklan anda, ciri senarai putih membolehkan anda memilih dan memilih laman web yang anda mahukan.

Umum – Tab Umum mempunyai dua ciri. Blok elemen item menu klik kanan, dan Tunjukkan Adblock Plus dalam alat pembangun. Sebilangan besar orang akan meninggalkan pilihan ini sahaja.

Adblock Plus untuk Firefox

Untuk mendapatkan Adblock Plus, pergi ke www.adblockplus.org dan klik Pasang untuk Firefox.

Adblock Plus

Seterusnya, benarkan pemasangan.

Benarkan Adblocker Plus untuk Firefox

Sekarang klik pasang.

Klik Adblock Plus pada pemasangan

Kemudian, anda akan mendapat mesej yang mengatakan bahawa Adblock Plus berjaya dipasang.

Adblock Plus Dipasang

Akhirnya, mulakan semula penyemak imbas dan anda akan melihat ikon Adblock Plus di sudut kanan atas. Lihat bahagian Chrome kami untuk petua persediaan.

Adblock Plus untuk Android

Untuk memuat turun Adblock Plus untuk Android, pergi ke Google Play Store dan cari Adblock Plus. Ia akan dilabel Adblock Browser untuk Android. Pastikan yang anda pilih dibuat oleh Eyeo. Terima kebenaran dan klik Buka. Pada skrin ke-3 di bawah, klik pada 3 titik menegak di sudut kanan atas.

Adblock Plus Android pertama 3

Seterusnya, pergi ke tetapan di bahagian bawah senarai. Seperti yang anda lihat dalam gambar di bawah, mengklik Penyekat iklan akan membolehkan anda mengkonfigurasi Daftar Mudah. Anda juga boleh mengkonfigurasi senarai putih, dan memilih untuk mematikan iklan yang boleh diterima.

Pasang Android kedua 3

Di bawah tajuk pilihan sekatan yang lebih banyak, anda boleh melumpuhkan penjejakan, menambahkan senarai penapis lain, butang media sosial yang dapat disokong, dan mematikan domain perisian hasad.

Adblock Plus Android 3 skrin terakhir

Selagi anda mempunyai tanda berhenti ABP di sebelah bar alamat, anda tahu anda menggunakan penyemak imbas Adblock.

Adblock Plus untuk iPhone & iPad

Anda boleh memuat turun versi terbaru Adblock Plus untuk iPhone atau iPad dari gedung aplikasi iTunes. Ia serasi dengan iOS 9.0 atau lebih baru. Mereka juga mempunyai aplikasi Penyemak Imbas Adblock. Ulasan terbaru menunjukkan beberapa masalah jadi kami memutuskan untuk menunggu untuk mencubanya.

Seperti kebanyakan aplikasi iOS, Adblock Plus mempunyai rangkaian skrin pengenalan. Mereka memberi anda beberapa latar belakang mengenai cara aplikasi berfungsi dan cara menyiapkannya.

Pengenalan Adblock iOS

Hanya ada beberapa tetapan Adlbock Plus yang dapat anda konfigurasikan. Yang pertama adalah sama ada membenarkan atau tidaknya beberapa iklan yang tidak mengganggu. Ini adalah iklan yang boleh diterima (syarikat senarai putih) yang dibenarkan oleh Eyeo. Sekiranya anda ingin menyekat iklan, maka matikan sahaja ciri ini. Anda juga boleh memasukkan laman web tertentu ke dalam senarai untuk membolehkan iklan muncul untuknya.

Adblock iklan yang boleh diterima

Anda juga perlu mengaktifkan aplikasi untuk berjalan di Safari. Untuk melakukannya, anda ingin mengetuk Tetapan – Safari – Penyekat Kandungan.

Penyekat kandungan Safari

Teruskan dan aktifkan Adblock Plus dan kemudian jalankan Safari untuk melihat aplikasinya beraksi.

Mengapa Menggunakan Adblock Plus?

Terdapat beberapa kelebihan menggunakan Adblock Plus daripada beberapa pesaingnya. Struktur sumber terbuka ini bagus kerana membolehkan penyesuaian. Mereka tidak mengumpulkan data, dan anda secara khusus dapat menonaktifkan penjejakan dan iklan dari banyak sumber. Adblock Plus mempunyai rekod prestasi yang hebat, dan lebih daripada 300 juta muat turun. Mereka adalah salah satu penyekat iklan pertama di pasaran, dan dianggap sebagai pelopor industri.

Kesimpulannya

Untuk merumuskan penemuan kami, Adblock Plus berfungsi dengan baik dan mudah digunakan. Walaupun mereka mengetahui tentang senarai putih mereka, ciri itu mungkin dinonaktifkan jika anda ingin mengubahnya. Kami suka bahawa ABP masih merupakan sumber terbuka dan dijaga dengan baik. Kami tidak mencadangkan anda menggunakan penyekat iklan sebagai satu-satunya barisan pertahanan anda. Namun, jika anda mencari peluasan untuk menyekat iklan, berhenti menjejaki, dan menyekat laman web malware yang terkenal, lihat yang ini.

Lawati Adblock Plus

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map