Ulasan Aplikasi Privasi FlashRouters – Perlindungan VPN Untuk Semua

Penghala Linksys WRT3200ACMKami dengan senang hati menguji penghala Linksys WRT3200ACM AC3200 DD-WRT dari FlashRouters pada hujung minggu. Tujuannya adalah untuk melihat Aplikasi Privasi FlashRouters baru yang merangkumi antara muka yang sederhana namun sangat berkesan untuk menyambung ke beberapa perkhidmatan VPN terbesar di dunia. Seperti yang akan anda lihat sebentar lagi, yang perlu anda mulakan ialah akaun VPN. Aplikasi privasi akan menguruskan yang lain. Paling baik, dengan menyambung ke VPN melalui Aplikasi Privasi FlashRouters, anda dapat melindungi seluruh rangkaian anda dengan satu akaun VPN.


Apa itu FlashRouter dan Bagaimana Ia Berfungsi?

Pendek kata, FlashRouters adalah sebuah syarikat di Amerika Syarikat yang menjual router jenama dengan perisian DD-WRT atau Tomato yang telah dipasang sebelumnya. Terdapat sejumlah kelebihan menggunakan router dengan firmware sumber terbuka. Sebagai permulaan, ia menghilangkan banyak bug dan lubang keselamatan yang menyebabkan berjuta-juta penghala pengguna terbuka untuk diserang. Dari perspektif privasi, firmware DD-WRT dan Tomato menyokong sambungan OpenVPN, L2TP, dan PPTP. Anda juga akan mendapati bahawa router tersuai berfungsi lebih baik daripada peranti yang sama yang dimuatkan dengan firmware kilang.

Apa yang Dilakukan oleh Aplikasi Privasi FlashRouters?

Pasukan FlashRouters telah memperluas kegunaan peranti mereka lebih jauh dengan penambahan Aplikasi Privasi VPN baru. Aplikasi ini akan membolehkan anda dengan mudah menyambung ke perkhidmatan VPN yang popular melalui penghala dan bahkan bertukar antara penyedia. Satu-satunya syarat adalah VPN langganan. Ini akan melindungi seluruh rangkaian anda termasuk peranti yang sebaliknya tidak serasi dengan VPN seperti konsol permainan dan kotak streaming.

Perkhidmatan VPN Mana Yang Disokong oleh Aplikasi Privasi FlashRouter?

Pada masa tinjauan kami, aplikasi Privasi FlashRouters merangkumi sokongan untuk 11 penyedia VPN termasuk ExpressVPN, Hide My Ass (HMA), IPVanish, IVPN, NordVPN, Private Internet Access (PIA), ProtonVPN, PureVPN, SaferVPN, VyprVPN, dan Windscribe. Kami menguji aplikasinya dengan IPVanish, PIA, dan ExpressVPN sehingga kami dapat berbicara tentang kemudahan penggunaannya. Kami akan menerangkan lebih terperinci sebentar lagi.

Bolehkah Saya Memasang Aplikasi Privasi VPN Pada Penghala Sedia Ada Saya?

Jawapan ringkasnya adalah tidak. Anda perlu membeli peranti dari FlashRouters untuk menggunakan aplikasinya. Sekiranya anda sudah memiliki penghala pengguna kelas atas dan ingin menambahkan sokongan VPN, maka anda mungkin mempertimbangkan aplikasi penghala ExpressVPN. Ini akan membantu anda memulakan tanpa banyak pengetahuan teknikal. Jika tidak, saya sangat mengesyorkan membeli penghala DD-WRT atau Tomato yang telah dipasang sebelumnya dari pasukan di FlashRouters.

Aplikasi Privasi FlashRouters: Ujian Hands-On

Sebelum kita menyelami aplikasi ini, saya ingin menyebutkan apa yang dapat anda harapkan ketika membeli peranti dari FlashRouters. Sebagai permulaan, ia akan disertakan dengan risalah kecil untuk membantu anda memulakannya. Dalam beberapa minit, router akan disambungkan ke Internet dan dapat menggunakan Aplikasi Privasi FR untuk menyambung ke VPN kegemaran anda. Panduan ini juga merangkumi maklumat hubungan dan waktu sokongan. Anda akan gembira mengetahui bahawa FlashRouters mempunyai jam sembang 7 hari seminggu. Anda juga boleh menghantar e-mel kepada mereka atau mengunjungi pusat bantuan FR untuk mendapatkan jawapan kepada banyak soalan biasa.

Setelah membuka kotak keluar dan menyiapkan penghala baru anda, ikuti panduan yang diberikan bersama peranti. Anda akhirnya akan membuka penyemak imbas web dan melayari flashrouterapp.com. Ini akan mengalihkan ke halaman tempatan. Catatan: jika anda menerima skrin kosong semasa melancarkan halaman, anda pasti ingin menutup dan melancarkan semula tetingkap penyemak imbas dalam mod penyamaran. Sekiranya tidak berjaya, teruskan dan tetapkan semula penghala. Kami berjaya dan menyelesaikannya dengan segera. Sekiranya ragu-ragu, but semula ��

Apabila Aplikasi Privasi FlashRouters dilancarkan, anda akan disambut dengan skrin berikut:

Aplikasi Privasi FlashRouters

Menyambung ke IPVanish VPN

Perkara pertama yang anda ingin lakukan ialah klik pada kotak pilihan “Pilih”. Di sinilah anda akan mendapat senarai perkhidmatan VPN yang disokong. Kami memulakan dengan memilih IPVanish. Tangkapan skrin di sebelah kiri menunjukkan antara muka Aplikasi Privasi FlashRouters untuk IPVanish. Seperti yang anda lihat ada kotak dropdown untuk memilih lokasi pelayan. Sekiranya anda mula mengetik nama kota, aplikasi akan mengembalikan semua hasil yang sesuai dengan pertanyaan anda. Setelah memilih pelayan, masukkan nama pengguna dan kata laluan anda dan klik butang “Sambung”. Anda juga dapat memilih apakah “Auto-Connect to VPN” atau tidak dan mengaktifkan fitur “Global Kill Switch” berdasarkan pilihan anda.

Sambungan FlashRouters IPVanish

Kami berhubung dengan sebilangan lokasi pelayan IPVanish dan mendapati semuanya berfungsi dengan baik. Seperti yang anda lihat di atas, kami menyambung ke pelayan di Chicago dan menguji kelajuan kami. Prestasi sangat baik dengan kelajuan muat turun 65.39 Mbps pada sambungan kabel yang melebihi 70 Mbps. Kami juga menyelesaikan pemeriksaan privasi di laman web IPVanish untuk mengesahkan bahawa alamat IP kami telah berubah menjadi satu lokasi geo di Chicago. Kami juga menjalankan ujian kebocoran DNS cepat yang merupakan sebahagian daripada proses ujian biasa kami. Kami tidak menghadapi masalah dengan peranti FlashRouters, aplikasi privasi, atau sambungan IPVanish.

Menyambung ke Akses Internet Peribadi (PIA)

Seterusnya kami memutuskan untuk membuat sambungan ke PIA. Ini sama mudahnya. Perbezaan utama adalah dropdown tambahan yang membolehkan kami memilih antara penyulitan AES-128 dan AES-256 bit. Kami memilih pilihan AES-256 untuk penyulitan sekuat mungkin. Perkara pertama yang anda perhatikan semasa meneroka dropdown pelayan untuk PIA adalah bahawa setiap lokasi mempunyai pilihan TCP dan UDP. Kami memilih UDP untuk kelajuan yang lebih pantas. Sekiranya anda mempunyai masalah sambungan, anda selalu boleh beralih ke TCP yang merangkumi pemeriksaan ralat.

Sambungan PIA FlashRouters

Sekali lagi kami menyambung ke pelayan VPN PIA di Chicago. Seperti yang anda lihat, persembahannya hampir sama dengan IPVanish. Setelah disambungkan ke pelayan di Chicago, kami menguji kelajuan kami dan mendapati ia adalah 65.47 Mbps. Nampaknya IPVanish dan PIA melalui LogicWeb di Chicago sehingga kelajuan yang serupa masuk akal. Sekali lagi kami melakukan ujian alamat IP dan kebocoran DNS tanpa masalah. Aplikasi Privasi FlashRouters berfungsi tanpa masalah setelah kami dimuatkan antara muka.

Kesimpulannya

Mungkin ciri yang paling mengagumkan dari Aplikasi Privasi FlashRouters baru adalah antara muka pengguna yang mudah. Aplikasi ini tidak memerlukan banyak pengetahuan teknikal untuk melindungi privasi anda. Itu adalah kelebihan besar kerana mengkonfigurasi penghala anda boleh menjadi tugas yang menakutkan dan kadang-kadang berbahaya. Peranti Linksys WRT3200ACM dari FlashRouters menunjukkan prestasi yang sangat baik dalam semua ujian kami. Kami pasti akan mengesyorkan peranti tersebut. Satu-satunya penyedia yang tidak dapat kami uji ialah ExpressVPN kerana aplikasi memerlukan maklumat tambahan. Sekiranya anda menggunakan ExpressVPN, pasukan FlashRouters akan memuatkan aplikasi VPN mereka terlebih dahulu di peranti anda. Secara keseluruhan, kami sangat kagum dengan Aplikasi Privasi FlashRouters dan sangat mengesyorkan anda menggunakannya untuk melindungi semua peranti di rangkaian anda dengan satu akaun VPN. Sebaik sahaja anda berpeluang menguji aplikasi atau diri anda sendiri, sila hantarkan mesej kepada kami @VPNFan dan beritahu kami pendapat anda.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map