Lambang Avast Antivirus Avast Software dibentuk pada tahun 1988 dan beribu pejabat di Prague. Fokus utama syarikat adalah melindungi pengguna daripada semua ancaman. Avast terkenal dengan perisian antivirus mereka. Selain melindungi pengguna dari virus dan malware, Avast juga bersaing dengan produk lain yang berkaitan dengan keselamatan. Itu termasuk SecureLine VPN, pengurus kata laluan Avast, dan alat untuk membantu mempercepat sistem anda. Ulasan kami akan memberi tumpuan kepada antivirus Avast Pro.

Avast mempunyai tiga versi berbeza, bergantung pada apa yang anda cari. Itu adalah Pro Antivirus, Keselamatan Internet, dan Premier. Dalam ulasan ini, kami akan membandingkan ketiga versi Avast Antivirus dan melihat mana yang terbaik untuk anda. Kami juga akan melihat struktur harga mereka. Harga yang ditunjukkan di bawah adalah untuk satu peranti, tetapi kami juga akan menyertakan jadual harga bagi mereka yang ingin melindungi banyak peranti.

Tawaran istimewa Avast

Seperti yang anda lihat di atas, Avast Pro Antivirus berharga $ 34.99 setahun. Perisian ini akan melindungi PC atau Mac anda dari virus, perisian hasad, dan ancaman lain. Anda boleh menambahkan perlindungan firewall dan perlindungan spam dengan tambahan $ 5 setahun. Mereka mempunyai paket Premier yang secara automatik akan mengemas kini perisian anda dan juga alat pemotong fail dengan tambahan $ 15 setahun.

Bagaimana jika anda ingin melindungi pelbagai peranti? Avast memahami bahawa anda mungkin mahu melindungi keluarga anda. Sebagai tindak balas, mereka menawarkan potongan untuk pelbagai peranti. Mereka juga menawarkan potongan untuk rancangan dua dan tiga tahun.

1 PC3 PCs 5 PC10 PC
1 tahun $ 34.99 $ 49.99 $ 84.99 $ 139.99
2 Tahun $ 59.99 $ 79.99 $ 124.99 $ 209.99
3 Tahun $ 74.99 $ 99.99 $ 164.99 $ 279.99

Kami akan membahas pelbagai kategori di bawah ini untuk membantu anda membuat keputusan terbaik. Hasil kami di bahagian tinjauan ini akan berdasarkan pada Windows 10, kerana itu adalah versi terkini sistem operasi Windows. Avast juga mempunyai versi yang tersedia untuk Mac, Android, dan iOS, dan kami akan membincangkannya nanti.

Perlindungan Antivirus

Perlindungan antivirus hampir selalu berfungsi dengan cara yang sama antara syarikat yang berbeza. Mereka semua melakukan imbasan awal, dan mereka memadankan hasilnya dengan pangkalan data mereka. Semua versi Avast menawarkan ciri-ciri yang baik. Setelah Avast mengimbas dan mengamankan komputer peribadi anda, ia akan terus mengemas kini program ini. Sekiranya anda mendapat perisian hasad baru, anda boleh memuat naiknya ke Avast untuk penyelidikan lebih lanjut. Ini juga akan mengimbas e-mel, lampiran, dan laman web penyangak. Anda boleh menjadualkannya untuk melakukan imbasan fail tempatan anda sekerap yang anda mahukan. Ketahuilah bahawa Avast tidak akan mengimbas direktori fail dalam talian.

  Semakan VPN Bullguard 2020

Avast akan mencari pelanjutan penyemak imbas yang dipersoalkan. Kata laluan yang lemah, perisian yang ketinggalan zaman, pemacu, masalah keserasian, dan masalah prestasi dipantau oleh perisian. Walau bagaimanapun, untuk menyelesaikan masalah prestasi, bersiaplah untuk menjual untuk alat pembersihan mereka. Avast akan mengimbas pemacu yang anda mahukan dengan mengklik kanan padanya, termasuk pemacu ibu jari dan storan luaran. Ia tidak akan mengimbas peranti USB secara automatik semasa pertama kali dipasang.

Lawati Avast

Ciri Keselamatan dan Privasi

Ciri-ciri untuk Avast Pro Antivirus terbahagi kepada tiga kategori.

Perlindungan:

 • Antivirus pintar – Mengesan semua ancaman termasuk virus, perisian intip, serangan pancingan data, ransomware, dan perisian hasad.
 •  CyberCapture – Perlindungan masa nyata yang akan menghantar fail yang tidak diketahui ke Makmal Avast.
 • Keselamatan Rangkaian Rumah – Biarkan anda mengetahui status rangkaian rumah anda dan memberitahu anda jika ia disiapkan dengan betul.
 • Pengimbas pintar – Memberi anda pilihan untuk mengimbas semua ancaman dengan satu klik.
 • Kotak Pasir – Ciri ini sangat bagus jika anda pernah menerima fail yang anda tidak pasti selamat. Ia akan menjalankan fail dalam persekitaran tertutup tanpa risiko menyebabkan kerosakan sebenar pada komputer anda.
 • Pembersihan Penyemak Imbas – Adakah anda pernah muncul bar alat semasa anda menyemak imbas? Alat ini akan menyingkirkannya.
 • Pengurus Kata Laluan – Ini akan menguruskan semua kata laluan anda dengan selamat sehingga anda hanya perlu mengingatnya.

Pembayaran Selamat:

 • SecureDNS – Menjaga perbankan dalam talian anda selamat.
 • Penyemak Imbas SafeZone – Penyemak imbas yang selamat dengan Avast terbina dalam.

Kemudahan:

 • Sokongan Dalam Produk – Sekiranya anda menghadapi masalah dengan perisian Avast, sokongan tersedia.
 • Akaun Avast – Dari sini, anda boleh menguruskan semua lesen, akaun, dan mencari semua peranti.

Dengan versi Keselamatan Internet, anda mendapat dua ciri tambahan. Itu adalah firewall, dan pengawal anti-spam. Versi Premier mempunyai dua lagi ciri. Bersama dengan dua yang anda dapat dengan versi Keselamatan Internet, anda akan mendapat penghancur data dan pengemas kini perisian automatik.

Pemasangan dan Sokongan

Bermula dengan Avast memang mudah. Setelah memuat turun perisian, teruskan dan pasangkannya. Setelah semuanya selesai, klik kanan pada ikon Avast di bar menu (akan kelihatan seperti huruf A dalam bulatan oren) dan pilih Buka antara muka pengguna Avast. Anda akan melihat mesej di bawah yang menunjukkan bahawa anda dilindungi.

  Kajian IronSocket

Konsol Avast Antivirus

Seterusnya, teruskan dan klik pada butang yang tertera Jalankan Imbasan Pintar untuk memulakan proses mengimbas ancaman. Seperti yang anda lihat, imbasan akan bermula dan melakukan ujian.

Imbasan pintar Avast

Bergantung pada berapa banyak fail yang anda ada di komputer anda, proses pengimbasan mungkin memakan masa. Untuk mendapatkan pertanyaan atau persediaan, Avast menawarkan sokongan dalam produk. Anda juga boleh menghantar e-mel kepada mereka dan mereka akan menghubungi anda dalam masa 24 jam.

Prestasi Antivirus dan Kesan Sistem

Dua faktor yang perlu diperhatikan dengan perisian antivirus adalah prestasi dan kesannya. Sejauh ujian berjalan, versi percuma Avast agak perlahan. Walau bagaimanapun, Avast Pro Antivirus mempunyai bilangan prestasi yang lebih baik. Nampaknya terdapat sedikit kesan dengan imbasan aktif, jika dibandingkan dengan yang lain di industri ini. Perkara lain yang ingin anda perhatikan adalah jumlah positif palsu yang dilaporkan. Beberapa makmal bebas yang berbeza telah mengesahkan bahawa Avast mempunyai sedikit positif palsu. Dalam ujian dunia nyata, Avast hanya menunjukkan kadar kompromi 0,3%. Sejauh pengimbasan berdasarkan permintaan, kami menganggapnya bagus. Telah dinyatakan bahawa Avast Pro Antivirus dapat menyebabkan beberapa aplikasi terbuka dengan lebih lambat kerana mengimbasnya, tetapi kami tidak melihat penurunan kecepatan.

Lawati Avast

Ujian Kami

Pernahkah anda terfikir apakah perisian antivirus anda berfungsi? Beberapa syarikat menawarkan ujian untuk memastikan syarikat anda menjalankan tugas. Sebahagian daripadanya adalah ujian beban, sementara yang lain akan mengesahkan bahawa perisian tersebut mengesan virus. Eicar.org mempunyai beberapa ujian yang boleh anda gunakan untuk memastikan perisian antivirus anda berfungsi. Semasa kami menjalankan ujian virus semasa menggunakan Avast, kami mendapat hasil yang baik. Seperti yang anda lihat dalam gambar, Avast menyekat ancaman tersebut.

Ancaman Avast Disekat

Kami juga membuat rentetan virus palsu dalam fail teks dan menyimpannya ke komputer untuk menguji antivirus. Seperti yang kami jangkakan, Avast tidak segera mengesan virus. Namun, sebaik sahaja kami melakukan imbasan aktif, perisian antivirus menjumpainya. Avast tidak akan memberitahu kami fail apa yang dijumpainya, tetapi perisian itu segera menghapusnya. Kami ingin melihat maklumat pada fail tersebut.

Antara muka

Sekiranya anda ingin memaparkan antara muka untuk melakukan imbasan aktif, klik kanan pada ikon Avast di bar tugas. Ini akan menjadi bulatan oren dengan huruf kecil bergaya “A” di dalamnya. Klik pada pilihan teratas. Ia harus menyatakan antara muka pengguna Open Avast. Dalam gambar di bawah, anda akan melihat konsol yang menunjukkan hasil imbasan terakhir. Sekiranya anda menghadapi masalah, klik pada butang selesaikan semua.

  Kajian Psiphon 2018

Hasil imbasan Avast

Itu akan membawa anda ke skrin yang anda lihat di bawah. Sekarang, klik langkau. Apabila kami mengklik menyelesaikan semua, tidak ada yang berlaku. Kami kemudian mendapati bahawa Avast telah memadamkan fail tersebut.

Masalah imbasan Avast

Skrin kedua yang anda lihat adalah skrin di bawah. Ia akan memberitahu anda jika anda mempunyai masalah rangkaian dan apa masalahnya.

Imbasan rangkaian Avast

Skrin akhir memberi anda pilihan untuk membersihkan masalah prestasi. Itulah alat yang kami sebutkan sebelumnya yang boleh anda beli. Antaramuka cukup mudah digunakan, tetapi kami mahu ia lebih interaktif.

Keselamatan Mudah Alih Avast untuk Android

Versi untuk Android dipanggil Avast Mobile Security. Sekiranya anda mahukan penyelesaian bersepadu, ini adalah satu penyelesaian untuk anda. Mari mulakan dengan menunjukkan kepada anda cara memuat turun dan memasangnya. Pergi ke Google Play Store dan taip Avast Mobile Security. Apabila anda mengesannya, klik pada butang yang tertera Pasang. Seterusnya, klik pada Buka.

Skrin pemasangan keselamatan mudah alih Avast

Setelah dipasang, teruskan dan klik Teruskan. Pada skrin seterusnya, anda dapat mengimbas peranti untuk mengancam sebagai sebahagian daripada Smart Scan. Dengan mengklik butang rangsangan, anda dapat menghentikan semua tugas yang dijalankan untuk meningkatkan prestasi peranti. Butang lain termasuk pengimbas wifi, penghenti aplikasi, dan loker aplikasi.

Pemasangan mudah alih Avast

Seperti yang anda jangkakan, ciri-ciri tersebut akan membantu memastikan anda selamat. Terdapat juga beberapa aplikasi lain yang mungkin anda pasang dari dalam Avast Mobile Security. Apabila anda mengklik Imbas peranti ini di bawah tajuk imbasan pintar, anda dapat melihat apakah peranti anda selamat. Sekiranya tidak, anda akan diminta untuk memperbaikinya.

Pemikiran Akhir

Secara keseluruhan, kami mendapati Avast Pro Antivirus berfungsi dengan baik dalam ujian kami. Kami menyukai kenyataan bahawa fail ini kami buat dengan cepat dan menghapuskannya. Alangkah baiknya melihat fail Avast dihapus, tetapi semua rekodnya hilang. Antaramuka sangat mudah digunakan dan akan mengatasi masalah. Kami juga suka bahawa Avast menawarkan begitu banyak pilihan dengan rancangan mereka yang berbeza. Kami mengesyorkan Avast kerana antara muka yang mudah digunakan dan tahap perlindungannya yang hebat. Avast Pro Antivirus adalah salah satu yang anda ingin lihat.

Lawati Avast

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me