Ulasan Avira Antivirus Pro 2016

Logo AviraAvira adalah syarikat perisian Jerman berbilang negara milik keluarga yang ditubuhkan pada tahun 1986. Mereka mengeluarkan perisian antivirus versi pertama mereka pada tahun 1988. Sejak itu, terdapat banyak peningkatan. Avira kini menawarkan tiga versi perisian mereka yang berbeza. Itu adalah Avira Antivirus Pro, Internet Security Suite, dan Total Security Suite.


Sudah tentu, yang anda pilih bergantung pada tujuan anda. Dalam ulasan ini, kami akan membandingkan pelbagai versi dan harga. Pilihan yang anda pilih bergantung pada keperluan anda. Harga ditunjukkan di sini untuk ketiga-tiga versi. Semua pilihan yang ditunjukkan akan membolehkan anda melindungi tiga komputer selama satu tahun.

Harga untuk AviraSeperti yang anda lihat dalam gambar di atas, Antivirus Pro adalah $ 44.99. Semua versi menyediakan perlindungan antivirus masa nyata Avira, perlindungan dalam talian total, perlindungan data dan identiti, perlindungan rangkaian rumah selamat, dan ciri yang mereka sebut sebagai pertahanan diri. Internet Security Suite adalah $ 57.99. Ia menawarkan beberapa alat kelajuan dan penyesuaian. Produk terakhir adalah Total Security Suite dengan harga $ 109,99. Ciri tambahan yang ditawarkan oleh Avira untuk Total Security Suite adalah VPN. Kami akan membincangkan pilihan dan menerangkannya.

Adakah anda mempunyai lebih daripada tiga komputer atau mahukan jangka masa lebih dari satu tahun? Avira memahami, dan mempunyai rancangan hingga tiga tahun, dengan hingga lima peranti. Dalam jadual di bawah, kami menunjukkan harga untuk Internet Security Suite. Harga tambahan untuk produk lain boleh didapati di laman web mereka.

3 PC5 PC
1 tahun$ 57.99$ 122.99
2 Tahun$ 87.99$ 184.99
3 Tahun$ 116.99$ 246.99

Kami akan membahas pelbagai ciri untuk membantu anda membuat pilihan terbaik sebentar lagi. Demi tinjauan ini, kami akan menggunakan Windows 10. Avira juga menyokong versi Windows yang lebih lama. Lesen yang sama boleh digunakan untuk Mac, tetapi Avira untuk Android adalah kos tambahan. Tidak ada versi premium Avira untuk iOS.

Perlindungan Antivirus

Secara amnya, program antivirus berfungsi sama. Setelah anda memasang perisian, imbasan awal akan dilakukan. Itu akan memberitahu anda dengan cepat sekiranya terdapat ancaman di komputer anda. Kami mencadangkan menjalankan imbasan penuh, kerana kadangkala program virus tidak akan segera mengesan ancaman. Perlu diingat bahawa anda perlu memberitahu Avira untuk mengimbas pemacu luaran jika anda menambahkannya. Ia tidak akan mengimbasnya secara automatik sebaliknya. Pengimbasan mungkin dijadualkan secara automatik, dan anda boleh menjalankan imbasan sekerap yang anda mahukan.

Ketiga-tiga versi Avira menawarkan mod permainan. Itu memberi anda pilihan untuk menunda pengimbasan, jadi sumber daya anda tidak akan habis jika anda berada di tengah-tengah sesuatu. Tidak ada pemain yang mahu diperlahankan semasa bermain permainan. Dengan membiarkan kelewatan, pemain tidak perlu memilih antara perlindungan dan prestasi.

Butang AviraCiri Keselamatan dan Privasi

Sering kali, apa yang membezakan program antivirus daripada yang lain adalah ciri yang mereka tawarkan. Semua produk Avira menawarkan keselamatan mereka. Anda juga boleh memilih pilihan lain, bergantung pada apa yang anda cari. Seperti yang telah kami sebutkan, kami akan menggunakan Internet Security Suite sebagai contoh kami.

Konsol Avira Utama

Mari kita lihat ciri-ciri Avira Antivirus.

 • Perlindungan masa nyata – Termasuk dalam semua versi, melindungi dari semua ancaman virus dan malware.
 • Keseluruhan keselamatan dalam talian – Menjaga serangan phishing, laman web yang dijangkiti, dan serangan e-mel.
 • Perlindungan data dan identiti – Ciri ini akan melindungi data perbankan dan membeli-belah dalam talian anda.
 • Rangkaian rumah selamat – Menganalisis dan mengamankan rangkaian rumah anda.
 • Teknologi pintar – Menyediakan alat pembaikan virus, AI, dan pertahanan diri (alat yang menghentikan perisian hasad daripada mematikan perisian antivirus.

Termasuk dengan Internet Security Suite adalah alat penyesuaian PC tambahan ini.

 • PC lebih pantas – Alat ini akan menguruskan permulaan anda dan mengurangkan masa lag.
 • Prestasi puncak – Mengoptimumkan dan membersihkan PC anda dengan mendalam.
 • Ruang dan ingatan tambahan – Membebaskan memori langsung dan membuang fail sampah
 • Privasi data – Membersihkan dan menghancurkan data penyemak imbas anda.
 • Hayat bateri lebih lama – Melumpuhkan perkhidmatan yang tidak diperlukan untuk penjimatan kuasa. Ini adalah ciri hebat untuk komputer riba.

Tahap tertinggi yang ditawarkan adalah Total Security Suite. Ini merangkumi semua ciri yang baru kami sebutkan bersama dengan layanan VPN. Kami memuat turun versi percuma VPN untuk mengujinya, tetapi hasil kelajuannya tidak bagus. Anda hanya menerima 500mb sebulan jika anda menggunakan versi percuma, tetapi data tanpa had dengan Total Security Suite. Mungkin kelajuannya lebih baik dengan versi tidak terhad juga. Sekiranya versi percuma mewakili perkhidmatan VPN berbayar mereka, ada penyelesaian yang lebih baik. Banyak VPN lebih murah dan mempunyai lebih banyak lokasi untuk dihubungkan. Oleh itu, kami suka Avira mempunyai alat yang tersedia untuk memastikan PC anda berjalan dengan baik.

Pemasangan dan Sokongan

Perisian antivirus harus mudah dipasang. Setelah memilih versi yang anda mahukan, klik butang terima dan pasang. Setelah dipasang, anda akan melihat payung Avira di desktop anda. Anda juga akan menemui ikon di dulang anda. Dengan mengklik ikon dulang, anda akan melihat gambar di bawah. Dari sana, anda boleh mengklik konsol pengimbasan Antivirus Pro, Speedup Sistem, dan Phantom VPN. Selain itu, anda boleh memasang Keselamatan Penyemak Imbas, Penyemak Imbas Pengakap, dan SafeSearch Plus.

mesej untuk konsol Avira

Konsol Antivirus Pro adalah tempat anda mengimbas untuk memastikan sistem anda bebas daripada virus.

Mengimbas konsol untuk Avira

Seperti yang anda lihat, anda mempunyai banyak pilihan untuk mengimbas. Sekiranya anda mendapat Internet Security Suite atau Total Security Suite, alat tersebut tidak akan terpasang di konsol utama. Sebaliknya, ikon tambahan muncul di desktop anda kerana ia adalah aplikasi yang berasingan.

Dari sisi sokongan, mereka menawarkan asas pengetahuan, e-mel, dan sokongan telefon.

Kesan Sistem dan Prestasi Antivirus

Dua faktor yang biasanya penting ketika mencari perisian antivirus adalah kesan dan prestasi. Kesan sistem adalah jumlah kelewatan yang disebabkan oleh perisian AV pada PC anda. Avira melakukan tugas dengan baik untuk memastikan perisian mereka berjalan dengan lancar. Menurut makmal ujian bebas, av-Test, Avira mempunyai skor prestasi 100%. Perisian berfungsi lebih baik daripada purata industri dalam ujian langsung.

Walaupun kelajuan adalah faktor, anda juga mahukan program antivirus yang akan melindungi anda juga. Dalam ujian dunia nyata, makmal yang kami sebutkan sebelumnya mendapati bahawa Avira secara purata menyekat 98% ancaman. Itu lebih baik daripada purata industri 97%. Mereka juga tidak menemukan positif palsu (perisian yang secara keliru dilabeli sebagai virus), jika dibandingkan dengan rata-rata yang tiga. Itu adalah hasil yang baik untuk program antivirus.

Butang AviraUjian Kami

Semasa mengkaji perisian antivirus, kami juga ingin melakukan ujian sendiri. Terdapat beberapa cara yang berbeza untuk melakukannya. Anda boleh menguji kepantasan, atau kepekaan virus. Terdapat beberapa laman web yang mempunyai alat percuma untuk menguji antivirus anda. Semasa kami cuba memuat turun fail virus palsu, kami mendapat mesej interaktif yang menyatakan bahawa ada masalah. Dalam gambar ini, anda dapat menentukan bagaimana anda ingin mengatasi ancaman tersebut.

Skrin pengesanan ancaman Avira

Ujian lain yang ingin kita lakukan ialah membuat dokumen virus palsu dan menyimpannya ke komputer. Semasa kami melakukan ujian ini dengan menggunakan Avira, terdapat lebih kurang 10 saat kelewatan dari saat kami menyimpan fail sehingga pengesanannya. Itu adalah masa yang munasabah. Beberapa program AV akan menemui fail dengan segera, sementara yang lain tidak akan menemui fail tersebut sehingga imbasan selesai. Di sini, anda melihat virus palsu muncul yang kami terima.

Muncul virus palsu untuk Avira

Ada satu perkara yang kami dapati semasa melakukan ujian. Kami meletakkan fail virus palsu pada pemacu USB dan memasangkannya ke PC. Nampaknya, virus tersebut tidak diimbas secara automatik untuk virus. Kami kemudian melakukan imbasan cepat menggunakan tetapan lalai, dan fail itu tidak ditemui. Sekiranya anda ingin memeriksa keselamatan pemacu luaran, anda perlu memilih pilihan imbasan dan melakukan imbasan pemacu khas. Walaupun anda dapat melakukan imbasan sistem penuh, itu mungkin memakan waktu satu jam atau lebih, bergantung pada file yang anda miliki. Sudah tentu, jika anda mendapat amaran antivirus yang menunjukkan positif palsu, cukup klik pada kotak yang menyatakan perincian dan beri tahu perisian.

Avira Antivirus Security untuk Android

Avira Antivirus membolehkan anda menyambungkan peranti anda ke akaun utama untuk anti-kecurian. Namun, walaupun anda mempunyai banyak sokongan peranti, versi premium adalah tambahan $ 11,99 setahun. Kami akan melihat cara memasangnya. Mulailah dengan pergi ke Google Play Store, dan melakukan carian untuk Avira Antivirus Security. Seterusnya, ketik butang pasang, dan kemudian butang buka apabila selesai.

Avira memasang skrin

Pada skrin di bawah, anda mempunyai pilihan untuk mengikuti lawatan. Untuk tujuan kami, kami akan melangkau skrin itu, dan mendaftar kemudian. Dari sini, anda boleh menghidupkan ciri Anti Pencurian. Itu akan membolehkan anda mengesan peranti anda secara manual. Sekiranya telefon bimbit anda dicuri, ini boleh menjadi alat yang berguna. Ia juga bagus jika anda mempunyai anak dan anda ingin tahu sama ada mereka berada di tempat yang mereka katakan. Dengan mengetuk ikon antivirus, anda akan melihat skrin seperti yang anda lihat di sebelah kanan. Sekarang, anda boleh mengimbas peranti untuk memastikan tidak ada virus. Sekiranya anda memilih untuk log masuk, anda dapat menikmati semua ciri versi mudah alih.

Jelajah Avira mudah alih

Fungsi tambahan yang dapat digunakan dari layar tengah termasuk Pencarian Selamat Avira, Kunci Aplikasi, Senarai Hitam (untuk panggilan yang tidak diinginkan), Penasihat Privasi (untuk mengetahui aplikasi mana yang mungkin mempengaruhi privasi anda), Pengoptimal Avira, Perlindungan Identiti, dan Penjelajahan Aman (versi Pro sahaja). Versi iOS Avira Antivirus serupa.

Pemikiran Akhir

Kami mendapati Avira Antivirus Pro adalah produk yang baik di semua kawasan. Ujian kami menunjukkan tindak balas cepat terhadap virus dan hasilnya disokong oleh hasil makmal bebas. Avira Antivirus Pro tidak banyak sumber, jadi komputer lama juga boleh digunakan semasa menjalankan imbasan. Kami tidak menghadapi masalah dengan kelajuan komputer semasa mengimbas. Pastikan anda mengimbas pemacu luaran yang anda pasangkan, kerana tidak akan dipindai secara automatik. Lindungi tiga komputer dengan satu lesen.

Butang Avira

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map