Ulasan Buku VPN kami menemui perkhidmatan VPN percuma yang mengingatkan kami tentang VPN gaya lama. Ibu pejabat mereka berada di Zurich, Switzerland. Perkhidmatan ini tidak menyediakan perisian khusus sendiri. Sebaliknya, ia bergantung pada protokol PPTP bawaan yang disediakan oleh banyak sistem operasi atau perisian projek OpenVPN sumber terbuka percuma atau aplikasi lain yang menyokongnya. VPNBook hanya memberikan tauliah yang membolehkan anda mengakses rangkaian VPN pelayan berkelajuan tinggi di beberapa negara yang berbeza. Dengan menggunakan perkhidmatan mereka, anda akan dapat mengatasi penapisan berita dan laman media sosial yang ditaja oleh kerajaan. Ia juga dapat membantu anda menyekat kandungan dari perkhidmatan media streaming yang popular seperti Hulu dan Netfix di Amerika Syarikat.

Ulasan Buku VPN

Perkhidmatan VPNBookBook Percuma

VPNBook adalah perkhidmatan VPN percuma. Tidak ada versi perkhidmatan berbayar. Oleh itu, kelajuan dan lebar jalur tidak terhad kerana terdapat banyak rangkaian VPN percuma. Perkhidmatan ini disokong melalui pengiklanan dan sumbangan. Kata laluan rangkaian ditukar setiap dua minggu sekali, jadi anda perlu mengemas kini secara berkala untuk terus menggunakan perkhidmatan ini. Menurut FAQ mereka, mereka melakukan ini untuk keselamatan pelayan yang lebih baik dan untuk memastikan perkhidmatan percuma hanya digunakan oleh pengguna aktif. Ini juga memastikan bahawa pengiklan mereka mendapat lebih banyak pendedahan ketika anda mengunjungi laman web VPNBook untuk mendapatkan kata laluan terbaru. Oleh kerana semua perisian adalah pihak ketiga, pengguna tidak terdedah kepada iklan ketika menggunakan pelayan VPN mereka.

Perkhidmatan Proksi VPNBookBook

VPNBook juga mempunyai proksi web SSL percuma yang boleh anda akses dari laman web mereka. Untuk menggunakannya, pilih lokasi pelayan proksi anda dan kemudian masukkan URL yang ingin anda buka di kotak yang disediakan. Anda boleh menggunakan proksi berasaskan penyemak imbas Internet VPNBook tanpa perisian tambahan. Ini akan membolehkan anda menyembunyikan alamat IP anda dan membuka blokir YouTube, Facebook, atau laman web maklumat lain menggunakan lalu lintas yang disulitkan SSL untuk memintas penapisan kerajaan untuk pengalaman Internet yang lebih percuma dan terbuka.

Proksi Web SSL VPNBookBook

Perkhidmatan VPN IP khas

VPNBook memang mengewangkan satu ciri perkhidmatan VPN mereka. Mereka menawarkan akses pelayan IP IP khusus untuk pengguna perniagaan, komersial dan permintaan tinggi. Setiap pengguna mendapat CPU, memori, dan lebar jalur khusus 500GB + mereka sendiri setiap bulan. Anda boleh menyambungkan sehingga lima peranti secara serentak termasuk komputer, telefon bimbit, tablet, dan peranti lain yang disokong. VPNBook tidak mencatat sebarang aktiviti pelayan VPN khusus anda.

Harga Buku VPN

VPNBook mengenakan bayaran $ 7.95 sebulan untuk perkhidmatan ini dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Anda boleh membelinya dengan kad kredit utama: Visa, MasterCard, American Express, atau Discover. Anda juga boleh membayar perkhidmatan ini menggunakan akaun PayPal anda.

Perkhidmatan ini menyokong permainan P2P, VoIP, dan dalam talian. Perkhidmatan ini juga menyokong port OpenVPN yang disesuaikan (port lalai: UDP53 / TCP443). Anda boleh memilih dari lokasi pelayan VPN khusus berikut:

 • Kanada;
 • Amerika Syarikat (Timur) – P2P tidak dibenarkan;
 • Amerika Syarikat (Barat) – P2P tidak dibenarkan;
 • Belanda – P2P tidak dibenarkan.

Lawati VPNBook

Rangkaian VPNBook Severer

Rangkaian VPNBook kini terdiri daripada tujuh pelayan di lima negara yang berbeza. Empat dari pelayan VPN ini berada di Eropah dan tiga yang lain di Amerika Utara. Masing-masing mempunyai perkakasan khusus dan dioptimumkan untuk kelajuan. Rangkaian mereka juga terdiri dari komponen jaringan penyampaian kandungan IP berbasis cloud (CDN) yang memungkinkan mereka mengarahkan semua lalu lintas rangkaian Internet dengan bijak untuk memberikan “kelajuan maksimum” untuk pengguna mereka. Ini juga memberi mereka posisi fallback tempatan sekiranya mereka mengalami kegagalan CDN.

Lokasi pelayan adalah seperti berikut (sebutan pelayan dalam kurungan):

Eropah – Romania (Euro1 dan Euro2), Perancis (FR), Jerman (DE)
Amerika Utara – Kanada (CA), Amerika Syarikat (US1 dan US2).

Rangkaian mereka menyokong sambungan melalui protokol PPTP dan OpenVPN. Hanya pelayan VPN VPN mereka yang berada di Romania yang membenarkan trafik P2P. Ini kerana undang-undang Internet mereka yang baik. Ini juga menjadikan mereka ideal untuk melewati penapisan ISP yang ditaja oleh negara dan menikmati pengalaman Internet yang kurang ketat. Semua pelayan lain dioptimumkan untuk melayari web dan memudahkan akses ke laman web yang disekat geo. Ini akan membolehkan anda menonton pengaturcaraan kegemaran anda di laman web seperti Hulu dan Netflix di Amerika Syarikat dan kandungan media streaming terhad negara lain.

VPNBook dan Keselamatan dan Privasi Internet Anda

Oleh kerana ini adalah perkhidmatan percuma, anda tidak perlu mendaftar untuk itu dan dengan itu anda dapat mengekalkan tahap privasi Internet anda kerana perkhidmatan ini menyembunyikan alamat IP anda seperti perkhidmatan VPN yang lain. Tahap privasi ini bergantung pada kepercayaan yang anda miliki dalam perkhidmatan VPNBook. VPNBook mempunyai salah satu dasar privasi terkecil dan lurus yang telah kita lihat dalam industri VPN. Inilah keseluruhannya.

Dasar privasi kami mudah: Kami menghormati privasi anda. Kami tidak mengumpulkan maklumat peribadi atau menyimpan data internet pengguna. Satu-satunya perkara yang kami log ialah alamat IP dan masa sambungan dibuat. Kami mencatat maklumat sambungan untuk mengurangkan aktiviti yang menyalahgunakan dan menjadikan perkhidmatan VPN percuma ini dalam talian untuk semua pengguna yang sah. Log sambungan dihapuskan secara automatik setiap minggu.

Anda (pengguna) bertanggungjawab atas tindakan atau kerosakan anda yang disebabkan oleh penggunaan perkhidmatan VPN percuma kami. JANGAN gunakan VPN ini untuk melakukan kejahatan (aplikasi p2p baik). Sekiranya anda menyalahgunakan sistem, IP anda akan dilarang. Untuk melaporkan penyalahgunaan, sila hantarkan penyalahgunaan [email protected] Perkhidmatan VPN percuma ini hanya untuk kegunaan peribadi. Sila hubungi kami untuk mendapatkan pilihan sekiranya anda memerlukan perkhidmatan VPN untuk kegunaan perniagaan atau komersial.

Melihat dasar ini, terdapat beberapa perkara yang perlu diperiksa. Yang pertama adalah bahawa VPNBook tidak menyimpan aktiviti Internet anda semasa menggunakan perkhidmatan mereka. Namun, mereka melakukan maklumat sambungan log yang merangkumi alamat IP anda dan masa anda menyambung. Data ini disimpan selama seminggu dan kemudian dihapuskan. Data ini dapat digunakan untuk mengenali Anda dengan sumber yang tepat.

Seterusnya, anda bertanggungjawab atas tindakan atau kerosakan anda sendiri semasa menggunakan perkhidmatan percuma mereka. Jangan gunakan perkhidmatan mereka untuk aktiviti haram “melakukan kejahatan”. VPNBook terletak di Switzerland yang kurang senang mengatur P2P untuk penggunaan peribadi, Oleh itu, mereka tidak menganggap aplikasi P2P terlarang tetapi mereka hanya dibenarkan di pelayan Romania (Euro) untuk privasi maksimum kerana sikap mereka yang baik terhadap aktiviti tersebut. Sekiranya anda menyalahgunakan sistem mereka, anda akan dilarang.

Akhirnya, harus diperhatikan bahawa VPNBook dituduh membalikkan log untuk pendakwaan beberapa anggota “kumpulan hacktivist”, Tanpa Nama pada tahun 2013. Tuduhan ini datang dari beberapa anggotanya. Walaupun ini tidak pernah terbukti, mereka memberi amaran tentang penggunaan perkhidmatan mereka untuk aktiviti haram dan mengatakan bahawa anda akan bertanggungjawab atas tindakan anda sendiri. Oleh itu, anda harus memperhatikannya. Mereka akan berusaha melindungi perkhidmatan mereka untuk pengguna yang sah.

Juga, ingat dengan banyak perkhidmatan percuma, anda sering menjadi produk. VPNBook juga tidak menyebutkan bagaimana ia mengendalikan data dari pelawat ke laman web mereka tetapi mereka disokong iklan melaluinya. Anda harus mempertimbangkan ini bersama dengan tujuan Anda menggunakan perkhidmatan VPN sebelum menggunakan VPNBook atau layanan VPN gratis lainnya.

Keselamatan Buku VPN dengan Pelanggan Windows OpenVPN

Menurut log sambungan ke salah satu pelayan VPN mereka menggunakan protokol OpenVPN, pelayan merundingkan pengesahan, perundingan utama, dan penyekat integriti data berikut antara mesin kami dan pelayan mereka semasa berjabat tangan:

 • Saluran Kawalan – TLSv1.2, cipher TLSv1.2 ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384, 1024 bit RSA;
 • Saluran Data Keluar – Cipher ‘AES-256-GCM’ dimulakan dengan kekunci 256 bit;
 • Saluran Data Masuk – Cipher ‘AES-256-GCM’ dimulakan dengan kekunci 256 bit.

Pemeriksaan Cipher

Pemeriksaan cipher ini, ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384, 1024 bit RSA membolehkan kami membedah keselamatan yang diberikannya. Bahagian cipher adalah seperti berikut:

 • ECDHE – bermaksud bahawa ia menggunakan pertukaran kunci Diffie-Hellman kurva elips dengan kunci ephemeral yang memberikan kerahsiaan hadapan yang sempurna untuk sambungan dengan memperoleh kunci baru secara berkala.
 • RSA – menggunakan sijil untuk pengesahan entiti (harus menggunakan sekurang-kurangnya 2048 bit). Sijil mereka hanya menggunakan 1024 bit yang dianggap lemah dan mungkin tidak lagi melindungi dari semua serangan Man-in-the-Middle (MitM). Mereka harus memperbaharui sijil mereka dengan ukuran 2048 bit yang lebih tinggi.
 • AES256 – adalah penyulitan simetri yang digunakan untuk pesanan sulit. Ini dianggap selamat untuk trafik Internet anda kerana cukup baik untuk dokumen rahsia kerajaan Amerika Syarikat.
 • GCM – menggunakan Encryption Authenticated with Associated Data (AEAD), yang merupakan bentuk enkripsi yang secara serentak memberikan jaminan kerahsiaan, integriti, dan keaslian pada data. Ia membolehkan kekunci yang lebih kecil dan prestasi algoritma yang lebih pantas.
 • SHA384 – merujuk pada hash yang digunakan untuk memperoleh kunci baru menggunakan Fungsi Pseudo Random (PRF).

Ujian Kebocoran DNSBookBook

Kami tidak melihat kebocoran DNS ketika menyambung ke perkhidmatan Buku VPN yang biasa di antara banyak perkhidmatan VPN percuma. Hanya satu pelayan yang dilihat semasa menjalankan ujian lanjutan semasa disambungkan ke perkhidmatan mereka. Ini masuk akal kerana VPNBook menggunakan perisian OpenVPN sumber terbuka serta kemampuan asli sistem operasi anda untuk berhubung melalui PPTP.

Ujian Kebocoran DNSBookBookSecara keseluruhan, VPNBook menyediakan keselamatan trafik Internet yang cukup baik dengan memanfaatkan beberapa cipher OpenVPN terbaru yang tersedia. Namun, mereka perlu meningkatkan sijil pelayan ke 2048. Sambungan PPTP mereka menggunakan AES-128-CBC yang tidak begitu selamat tetapi menyediakan protokol sambungan alternatif jika anda tidak dapat menggunakan OpenVPN. Ini juga meningkatkan rangkaian peranti yang boleh anda gunakan untuk menyambung ke perkhidmatan mereka.

Lawati VPNBook

Sokongan Buku VPN

Sokongan VPNBook terutama melalui panduan persediaan di laman web mereka untuk pelbagai sistem operasi menggunakan protokol OpenVPN dan PPTP.

Panduan Penyediaan Manual Buku VPNAnda juga boleh mengirimi mereka mesej melalui borang kenalan di laman web mereka walaupun mereka tidak mengatakan apa-apa mengenai tindak balas. Seperti banyak laman web percuma, sokongan mereka sangat terhad.

Borang Perhubungan Buku VPN

Ujian HandsBook VPNBook

Pelayan VPNBook menyokong sambungan dari peranti Windows XP, Windows 7, Windows 10, Linux, iOS dan Android. Anda boleh menyambungkannya menggunakan protokol OpenVPN untuk keselamatan terbaik. Mereka juga membolehkan anda berhubung dengan PPTP yang kurang selamat. Ini membolehkan anda menggunakan perkhidmatan mereka di rumah dan di mana sahaja. Oleh kerana VPNBook tidak menyediakan perisian mereka sendiri, kami menjalankan ujian menggunakan klien OpenVPN Windows dan Android.

Buku VPN untuk Windows

Sebelum anda dapat menggunakan pelayan VPNBook, anda harus memuat turun dan kemudian memasang perisian OpenVPN percuma. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai perisian ini, anda boleh membaca sepenuhnya kajian semula OpenVPN. Pelanggan windows boleh dimuat turun dari OpenVPN laman web.

Memuat turun Pelanggan Windows OpenVPNKlik pada pautan di sebelah pemasangan untuk versi Windows anda untuk memindahkan perisian pemasangan ke komputer anda. Setelah memilikinya di komputer, anda perlu menjalankannya sebagai pentadbir dan membenarkannya izin yang diperlukan untuk menyelesaikan proses pemasangannya. Klik pada pintasan OpenVPN untuk membuka klien. Ini juga harus dilakukan sebagai pentadbir. Setelah perisian berjalan, perisian akan menyusut menjadi ikon di baki sistem Windows.

Ikon Dulang Sistem OpenVPNKlik kanan pada ikon ini akan membuka menu sekunder di mana anda boleh memilih tetapan untuk mengatur bagaimana perisian tersebut beroperasi.

Tetapan Pelanggan OpenVPN Windows

Terdapat empat tab untuk mengawal tetapan ini dan menampilkan maklumat. Dua tab pertama adalah tetapan “Umum” dan “Proksi”.

Tetapan umum dibahagikan kepada bahagian berikut:

 • Antaramuka pengguna – membolehkan anda memilih bahasa yang digunakan oleh antara muka GUI. Pilihan termasuk Sepanyol, Perancis, Inggeris, Rusia, Cina, dan lain-lain.
 • Memulakan – membolehkan anda membuka klien semasa Windows boot.
 • Keutamaan – membolehkan anda mengawal bagaimana maklumat disimpan dan pemberitahuan ditampilkan.
  • Lampirkan ke log – membolehkan anda menambahkan sambungan baru dalam log daripada menimpa yang sudah ada di dalamnya.
  • Tunjukkan tetingkap skrip – membolehkan anda mengubah skrip yang sedang berjalan (fail teks).
  • Sambungan senyap – mengawal maklumat sambungan yang dipaparkan.
  • Tunjukkan belon – membolehkan anda menentukan kapan atau jika anda melihat pemberitahuan sambungan. Anda boleh memilih hanya pada sambungan, semasa menyambung atau menyambung semula, atau tidak pernah.

Tetapan Umum dan Proksi GUI OpenvPNTab proksi hanya membolehkan anda memilih bagaimana perisian memperlakukan proksi. Ini membolehkan anda menggunakan fail konfigurasi OpenVPN atau proksi sistem jika sudah disiapkan. Selain itu, anda boleh menyediakan HTTP atau Socks Proxy secara manual dengan memasukkan alamat dan nombor portnya. Untuk tujuan menggunakan rangkaian VPNBook, kami menyarankan agar anda meninggalkan set ini untuk menggunakan file config. Dua tab terakhir adalah tetapan “Lanjutan” dan “Tentang”.

Tab lanjutan membolehkan anda menentukan di mana pelanggan mencari fail konfigurasi OpenVPN dan menyimpan log sambungan. Anda juga boleh mengatur masa tamat sambungan dalam beberapa saat. Sebilangan besar pengguna hanya akan menerima lalai untuk ini. Pengaturan terakhir memungkinkan perisian beroperasi dalam mod perkhidmatan sahaja.

OpenVPN Advanced dan About Tab SettingsTab about menunjukkan versi OpenVPN dan maklumat hak cipta terkini. Ia juga menjelaskan bagaimana perisian OpenVPN dimaksudkan untuk berfungsi untuk menyediakan keselamatan Internet untuk semua orang.

Menyambung ke Rangkaian VPNBook dengan OpenVPN

Sebelum anda dapat menggunakan klien OpenVPN untuk menyambung ke rangkaian VPNBook, anda harus terlebih dahulu memuat turun fail konfigurasi ke PC anda. Cukup klik pada pautan profil untuk pelayan yang ingin anda gunakan. Ini akan memindahkan failnya yang dimampatkan ke direktori muat turun anda.

Memuat turun Profil Pelayan Rangkaian VPNBook

Setelah anda memindahkan semua pelayan yang anda mahukan, anda perlu mengekstrak fail konfigurasi (.ovpn) ke direktori yang betul. Klik kanan pada fail yang ingin anda nyahmampatkan dan kemudian pilih “Ekstrak semua”.

Mengekstrak Fail Konfigurasi Buku VPNIni akan membuka tetingkap yang akan membolehkan anda melihat ke jalan yang anda mahu salin fail yang diekstrak ini. Fail OpenVPN selalu diekstrak ke direktori yang dibuat semasa anda memasang perisian klien OpenVPN.

Laluan Sistem Konfigurasi OpenVPNSebaik sahaja anda memilih jalan yang betul, klik “Ekstrak” untuk menyelesaikan memampatkan profil OpenVPN pelayan. Jalan itu mesti kelihatan serupa dengan ini.

Laluan Pengekstrakan Fail OPVNSetiap kumpulan pelayan VPNBook merangkumi empat profil: UDP 53, UDP 25000, TCP 80, dan TCP 443. Fail-fail ini merangkumi skrip untuk sambungan pelayan dan sijil pengesahan VPNBook.

Profil Pelayan VPNBook US1Ulangi prosedur ini untuk setiap pelayan VPNBook yang ingin anda akses.

Menggunakan Rangkaian VPNBook

Setelah fail ini dipasang di direktori konfigurasi OpenVPN, fail tersebut akan dipaparkan di menu klien. Menu ini dapat diakses dengan mengklik kanan pada ikon sistem. Untuk membuat sambungan ke rangkaian VPNBook, pilih pelayan dan kemudian klik “Sambung”. Semudah itu.

Menyambung ke Rangkaian VPNBook

Apabila anda membuat sambungan pertama ke pelayan VPNBook, anda harus memasukkan nama pengguna dan kata laluan rangkaian untuk mengesahkan sambungan. Sebaik sahaja anda memasukkan ini dan beralih “Simpan kata laluan” sambungan anda akan selesai. Anda masih perlu mengemas kini kata laluan ini secara berkala kerana VPNBook mengubahnya setiap dua atau dua minggu. Anda boleh mendapatkan kata laluan yang dikemas kini dari laman web, akaun Twitter, atau halaman Facebook mereka.

Log Masuk Buku VPNBergantung pada tetapan pelanggan anda, anda akan melihat pemberitahuan ringkas apabila berjaya melakukan sambungan.

Contoh Notis Sambungan VPNBookAnda juga dapat memeriksa status sambungan rangkaian VPNBook semasa anda dengan mengarahkan mouse ke ikon OpenVPN di baki sistem.

Status Sambungan Buku VPNPerhatikan juga bahawa skrin ikon berwarna hijau dan bukannya gelap. Ini memudahkan anda melihat bahawa anda dilindungi oleh rangkaian VPNBook. Perhatikan juga bahawa pelayan us2 mempunyai pemeriksaan olehnya. Ini bermaksud bahawa kita sedang bersambung dengannya. Memutuskan sambungan semudah menyambung. Cukup pilih “Putuskan sambungan” dari submenu. Perhatikan juga bahawa “Sambungkan” berwarna kelabu, jadi anda mesti berhenti dari pelayan semasa anda sebelum dapat memilih yang baru.

Pemutusan Rangkaian VPNBookSelain menyambung dan memutuskan sambungan, menu OpenVPN juga akan membolehkan anda melakukan perkara berikut:

 • Sambung semula – untuk mendapatkan alamat IP maya baru.
 • Tunjukkan status – memaparkan tetingkap dengan mengandungi data muat naik dan muat turun tambahan.
 • Lihat log – membolehkan anda melihat log VPN untuk memeriksa dan menyelesaikan masalah sambungan.
 • Edit konfigurasi – akan membolehkan anda memeriksa skrip sambungan. Anda tidak boleh melakukan ini ketika menggunakan file konfigurasi pihak ketiga kerana ini boleh menyebabkan kesalahan sambungan.
 • Kosongkan kata laluan yang disimpan – untuk meningkatkan keselamatan pada peranti bersama.
 • Import fail – membolehkan anda memindahkan fail konfigurasi dan skrip dari sumber lain.
 • Tetapan – memungkinkan anda melihat, mengubah, dan menyimpan tetapan pelanggan seperti yang kita lihat di atas.
 • Keluar – menutup klien OpenVPN. Ini akan memberi amaran kepada anda jika anda sedang terhubung ke pelayan VPNBook.

Pelayan VPNBook dapat menggunakan klien OpenVPN Windows dengan mudah untuk melindungi lalu lintas Internet anda. Ia menyediakan fungsi asas VPN. Perkhidmatan VPNBook memerlukan sedikit kerja tambahan walaupun pemasangan profil pelayan berasingan. Ini memerlukan sedikit pengetahuan teknikal fail dan direktori. Namun, setelah anda mengurus hal ini, sambungan ke dan dari rangkaian hanya memerlukan beberapa klik. Perkhidmatan ini tidak mempunyai ciri-ciri canggih seperti kill switch.

Menggunakan VPNBook dengan Aplikasi Android OpenVPN Connect

Sebelum anda dapat menyambung ke pelayan VPNBook pada peranti Android anda, anda mesti memuat turun dan mengekstrak fail konfigurasi terlebih dahulu. Untuk mencapai ini, anda perlu memuat turun pautan kumpulan pelayan di sebelah yang anda mahu gunakan. Setelah fail zip ini dimuat turun, anda perlu mengekstrak profil pelayan yang terdapat di folder lain. Anda perlu melakukan ini untuk setiap pelayan yang ingin anda gunakan.

Memuat turun dan Mengekstrak Fail Konfigurasi OpenVPNSelepas anda memuat turun dan mengekstrak fail profil pelayan (.opvn), anda perlu memasang klien OpenVPN Connect Android. Setelah ini dipasang, ketuk ikonnya untuk membukanya. Skrin pembukaan akan membolehkan anda menggunakan aplikasi dengan OpenVPN Terowong Persendirian perkhidmatan, pelayan VPN peribadi, atau mengimport profil dari perkhidmatan seperti VPNBook.

Mengetuk pilihan terakhir ini akan membolehkan anda menggunakan fail konfigurasi .ovpn yang anda ekstrak sebelumnya untuk membuat profil VPN baru untuk disambungkan. Ketuk OVPN dan kemudian pilih folder yang mengandungi profil pelayan yang ingin anda sambungkan. Cek akan ditunjukkan di sebelah konfigurasi pilihan anda.

Memasang OpenVPN Connect dan Mengimport Profil PelayanSebaik sahaja anda mengetuk “Import”, skrin pengesahan akan ditunjukkan. “Tajuk” secara automatik akan diisi untuk anda menggunakan profil pilihan anda. Anda harus memberikan “Nama Pengguna” dan “Kata Laluan” untuk menyelesaikan proses pengesahan. Selepas itu, ketuk “Tambah” untuk menyelesaikan pembuatan profil.

Mengetuk ikon menu (tiga garis mendatar) pada skrin profil akan membolehkan anda membuat profil lain. Pilih “Import profile” dan ikuti prosedur di atas untuk setiap konfigurasi yang ingin anda buat. Mengetuk ikon halaman di bahagian atas skrin ini akan membuka log sambungan VPN yang akan membolehkan anda memeriksa fail atau membaginya dengan kakitangan sokongan.

Profil OPVN Buku VPN

Menu Aplikasi Android OpenVPN

Sebelum kita melihat perkhidmatan VPNBook beraksi, marilah kita memeriksa menu Pelanggan terlebih dahulu. Menu ini mempunyai enam elemen. Ia adalah seperti berikut:

 • Proksi – memaparkan proksi yang telah disediakan.
 • Import profil – akan membuka proses pembuatan profil sehingga anda dapat membuat profil sambungan OpenVPN baru.
 • Tolonglah – membuka FAQ OpenVPN Connect di laman web OpenVPN Inc..
 • Tetapan – membolehkan anda menyimpan beberapa pilihan konfigurasi yang menentukan bagaimana aplikasi beroperasi.
  • Skrin tetapan pertama memaparkan beralih untuk menjimatkan penggunaan bateri dengan menjeda VPN ketika layar kosong, sambungkan semula pada reboot peranti, dan blokir Internet ketika VPN dijeda.
  • Seterusnya anda dapat memilih protokol VPN antara adaptif (gunakan protokol profil), TCP, dan UDP. Anda juga boleh menetapkan pilihan IPv6 anda.
  • Beberapa bahagian seterusnya membolehkan anda memilih tamat masa sambungan dan sama ada anda tidak mahu menggunakan pemampatan data.

Menu Sambungan OpenVPN

 • Tetapan (bersambung)
  • Beberapa tetapan seterusnya membolehkan perkhidmatan berfungsi dengan pelayan lama. Ini termasuk membolehkan penggunaan algoritma AES CBC, penggunaan algoritma tidak selamat, dan versi TLS minimum. Anda harus membiarkannya lalai kecuali anda mengetahui adanya masalah.
  • Tetapan aplikasi terakhir memungkinkan anda menggunakan DNS Google sebagai pengganti, mengawal peminimalan pintasan, dan menentukan apakah anda ingin menampilkan pemberitahuan sistem VPN.
 • Statistik – menunjukkan beberapa maklumat muat naik dan muat turun.

Menu Sambungan OpenVPN (samb.)Item menu terakhir, “Home” mengembalikan anda ke skrin OpenVPN Connect Opening yang kami lihat ketika pertama kali membuka aplikasi.

Menyambung ke Pelayan VPNBook

Cukup togol salah satu profil yang anda buat sebelumnya untuk menyambung ke pelayan VPNBook dengan protokol dan port yang dipilih. Apabila anda membuat sambungan profil OpenVPN VPNBook pertama anda, anda harus membenarkannya mewujudkan terowong VPN.

Setelah anda menyambung ke profil, anda boleh menatal ke atas untuk melihat statistik sambungan anda dan grafik masa nyata penggunaan jalur lebar anda. Anda juga dapat melihat alamat IP maya baru anda. Untuk memutuskan sambungan dari rangkaian VPNBook, matikan sambungan. Ini akan memaparkan peringatan untuk membolehkan anda mengesahkan bahawa ini adalah niat anda. Ketik “OK” untuk selesai memutuskan sambungan.

Menyambung ke Perkhidmatan Buku VPNAnda perlu mengetahui bagaimana struktur fail pada peranti Android anda berfungsi untuk mengatur fail konfigurasi .ovpn dengan betul. Selepas itu, menyambung ke pelayan VPNBook adalah mudah. Cukup ketuk profil yang ingin anda gunakan untuk menghidupkannya. Ketuk sekali lagi untuk menukarnya dan memutuskan sambungan dari pelayan rangkaian VPNBook semasa anda.

Menyambung ke pelayan VPNBook Menggunakan PPTP

Anda mesti membuat sambungan PPTP VPN secara manual pada peranti yang ingin anda gunakan dengan rangkaian VPNBook. Semasa anda membuat sambungan VPN ini, anda perlu memasukkan nama pelayan (us2.vpnbook.com) yang akan digunakan untuk lalu lintas Internet anda. Anda juga perlu memasukkan kelayakan pengesahan (nama pengguna dan kata laluan) untuk sambungan. Anda boleh mendapatkan maklumat ini di bawah tab sambungan PPTP di laman web VPNBook.

Data Sambungan Protokol PPTP VPNBookMereka memiliki panduan untuk membuat sambungan VPN secara manual ke pelayan VPNBook untuk peranti Windows, iOS, dan Android di laman web mereka. Anda perlu mengemas kini kata laluan pengesahan anda secara berkala. VPNBook mengubah kata laluan setiap minggu atau dua untuk alasan keselamatan dan untuk memastikan bahawa perkhidmatan percuma mereka hanya digunakan oleh pengguna aktif.

Ujian Kelajuan Buku VPN

Perkhidmatan VPNBook menggunakan protokol OpenVPN dengan enkripsi 256 bit. VPNBook mempunyai prestasi yang baik semasa ujian kelajuan kami. Seperti kebanyakan perkhidmatan, mereka kehilangan beberapa kelajuan Internet kerana overhead penyulitan yang disebabkan oleh penggunaan perkhidmatan mereka. Kelajuan mereka berpatutan untuk perkhidmatan percuma dan tetapi banyak berubah kerana jarak meningkat.

Ujian Kelajuan Buku VPNAnda dapat melihat dari ilustrasi bahawa mereka hanya kehilangan kelajuan kecil ketika mengakses pelayan di Leesburg, VA. Menyambung ke rangkaian VPNBook menurunkan kelajuan kami dari 50.70 Mbps menjadi 44.70 Mbps. Ini adalah penurunan prestasi sekitar 12% ke pelayan Virginia.

Walau bagaimanapun, terdapat perbezaan yang besar dalam ujian kelajuan kami ketika jarak ping meningkat. Penurunan prestasi ini meningkat hingga 80% ke beberapa pelayan VPNbook. Ini menurunkan kelajuan kami menjadi sekitar 10 Mbps ke beberapa lokasi. Ini mungkin disebabkan oleh peningkatan jarak dan kesesakan pelayan semasa tempoh lalu lintas yang sibuk. Kami dapat menonton Netflix menggunakan perkhidmatan tanpa penyangga yang ketara. Walau bagaimanapun, hasil anda mungkin berbeza-beza bergantung pada kelajuan ISP awal anda.

Kesimpulannya

Rangkaian VPNBook sangat kecil. Mereka beribu pejabat di Zurich, Switzerland. Ia hanya mempunyai tujuh lokasi di lima negara. Empat terletak di Eropah dan tiga lagi di Amerika Utara. Ia mempunyai dua pelayan di Amerika Syarikat untuk menolong orang yang terlalu ramai daripada mereka yang ingin menonton kandungan terhad geo. Mereka membenarkan kandungan P2P hanya pada dua pelayan Euro mereka yang berada di Romania. Mereka juga mempunyai pelayan di Kanada, Perancis, dan Jerman. Perkhidmatan VPNBook membenarkan sambungan oleh protokol OpenVPN atau PPTP.

VPNBook memang mempunyai perisian klien mereka sendiri, jadi anda mesti menggunakan perisian OpenVPN pihak ketiga yang serasi untuk membuat hubungan anda. Anda juga harus memasang profil konfigurasi VPNBook OpenVPN ke komputer anda untuk dapat menyambung ke pelayan VPN mereka. Sambungan OpenVPN melindungi lalu lintas Internet anda dengan penyulitan AES 256-bit. Oleh itu, anda harus menggunakan protokol OpenVPN semasa anda menyambung ke pelayan VPN mereka.

Sebagai pilihan, anda boleh membuat sambungan VPN secara manual menggunakan PPTP pada peranti anda. Laman web VPNBook mempunyai panduan visual untuk membantu anda membuatnya menggunakan Windows, iOS, dan Android. Sambungan PPTP dijamin menggunakan enkripsi data AES 128-bit. Ini tidak sekuat OpenVPN tetapi meningkatkan pelbagai peranti yang boleh anda gunakan dengan perkhidmatannya.

Apa yang kami suka mengenai perkhidmatan ini:

 • Mereka tidak menyimpan log aktiviti VPN.
 • Mereka mempunyai kelajuan yang pantas untuk VPN percuma.
 • P2P dibenarkan di pelayan Euro Romania.
 • Ini menyahsekat beberapa kandungan media streaming.
 • Perkhidmatan ini memberikan keselamatan yang baik untuk sambungan OpenVPN.

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Mereka harus mengemas kini sijil hingga 2048 bit.
 • Perkhidmatan perlu menambahkan lebih banyak pelayan dan lokasi.
 • VPNBook dapat mengembangkan klien mereka sendiri untuk kemudahan penggunaan.

Perkhidmatan VPNBook adalah percuma untuk penggunaan individu. Ia disokong oleh iklan dan sumbangan. Kelajuan baik untuk VPN percuma. Mereka menawarkan IP khusus untuk $ 7.95 sebulan untuk penggunaan peribadi komersial dan permintaan tinggi.

Lawati VPNBook

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me