Ulasan DotVPN kami mendapati bahawa ini adalah perkhidmatan keselamatan dan privasi Internet yang ditawarkan oleh Smart Security Ltd. Ia dimulakan pada tahun 2014. Misi mereka adalah untuk “menyediakan akses ke Internet percuma dan terbuka.” Mereka kini mempunyai perisian VPN untuk platform Android dan iOS. Selain itu, mereka mempunyai pelanjutan untuk penyemak imbas Google Chrome, Opera, dan Firefox yang dapat membantu mengamankan semua data anda semasa melayari Web. Ini juga dapat membantu melindungi privasi Internet anda dengan membolehkan anda mengubah lokasi geo yang jelas. Aplikasi desktop sedang dalam pembangunan.

Ulasan DotVPN

Harga dan Tawaran Istimewa

DotVPN mempunyai model harga yang sangat dipermudahkan. Mereka menyediakan perkhidmatan VPN percuma dengan beberapa batasan (ciri yang ditunjukkan seperti berwarna abu-abu di bawah). Kami akan memeriksanya dengan lebih terperinci kemudian dalam tinjauan DotVPN kami. Di samping itu, mereka juga menawarkan perkhidmatan premium tanpa batasan.

Perkhidmatan premium dilengkapi dengan dua rancangan harga yang berbeza. Pelan ini berharga berbeza berdasarkan jangka masa perkhidmatan. Anda boleh mendaftar selama satu bulan dengan harga $ 4,99 dan satu tahun dengan harga $ 35. Ini bermakna bahawa jika anda mendaftar selama setahun, anda dapat menjimatkan 40% dari harga bulanan.

Harga DotVPN

Jadi, apa yang anda dapat untuk langganan berbayar anda? DotVPN Premium mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Prestasi yang lebih baik – akses ke lebih banyak pelayan yang memberikan anda sambungan dan kelajuan pemindahan data yang lebih pantas.
 • Lebar jalur data tidak terhad – tiada kelajuan pemindahan.
 • Penstriman video dan audio – membolehkan anda mengakses kandungan streaming dari pelbagai lokasi geo.
 • Perlindungan firewall awan – ini melindungi port terbuka anda yang rentan kerana semua sambungan masuk melalui pelayan DotVPN. Oleh itu, percubaan penggodaman dan perisian berniat jahat disekat di firewall pelayan DotVPN dan tidak akan sampai ke peranti anda.
 • Sekatan kandungan sifar – ini termasuk muat turun P2P dan melewati penapisan kandungan.
 • Kekuatan kunci penyulitan yang lebih tinggi – perkhidmatan menggunakan kunci 4096-bit untuk mengesahkan sambungan terowong dan sambungan SSL.

DotVPN hanya menyediakan satu cara untuk membayar perkhidmatan mereka, PayPal. Pembayaran kad kredit dan Bitcoin tidak diterima buat masa ini. Kami fikir ini boleh membataskan bagi banyak pengguna.

Tempoh Percubaan Bebas Risiko

DotVPN mempunyai versi percuma perkhidmatan keselamatan dan privasi mereka. Satu-satunya ciri perkhidmatan ini ialah lebar jalur tanpa had dan perlindungan firewall melalui pelayan rangkaian mereka. Yang diperlukan untuk menggunakan perkhidmatan percuma adalah alamat e-mel dan kata laluan. Ia tidak membenarkan streaming kandungan, mempunyai kekuatan kunci penyulitan yang lebih rendah, dan tidak membenarkan lalu lintas P2P.

Walaupun terdapat had ini, kami merasakan batasan utamanya bagi kebanyakan orang adalah lambat. Ini mungkin disebabkan oleh kenyataan bahawa semua pengguna percuma terhad kepada pelayan tertentu di suatu wilayah. Pelayan-pelayan ini lebih perlahan dan secara umumnya penuh sesak sehingga menyebabkan prestasi keseluruhan perkhidmatan percuma menjadi perlahan.

Walau bagaimanapun, DotVPN kini sedang meningkatkan pengguna percuma ke rangkaian Premium yang lebih pantas selama seminggu. Kami tidak tahu sama ada peningkatan ini hanya tersedia untuk jangka masa yang terhad atau tidak. Jadi, sekarang adalah masa yang tepat bagi anda untuk mencuba perkhidmatan Premium dan melihat apakah ia dapat memenuhi keperluan semasa anda untuk keselamatan dan privasi.

Mereka juga mempunyai jaminan wang dikembalikan 30 hari untuk pengguna Premium baru jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan mereka. Bayaran balik ini mempunyai beberapa ketentuan dan juga membenarkan pengembalian dana sebahagian. Sebarang bayaran balik separa adalah mengikut budi bicara DotVPN. Maklumat lebih lanjut mengenai ini boleh didapati di halaman polisi pembayaran balik di laman web mereka.

Lawati DotVPN

Lokasi Rangkaian dan Pelayan DotVPN

Rangkaian DotVPN terdiri daripada kira-kira 700 pelayan. Ini tersebar di antara 24 pusat data di 12 negara yang berbeza. Negara-negara yang boleh anda sambungkan termasuk Amerika Syarikat, Kanada, Sepanyol, Switzerland, Belanda, Sweden, United Kingdom, Rusia, Perancis, Jerman, Jepun, dan Singapura. Ini tidak seberapa banyak lokasi seperti beberapa perkhidmatan VPN yang lebih besar tetapi memberikan pengguna mereka akses ke beberapa destinasi paling popular. Sebagai penyedia baru, DotVPN masih berkembang ke lokasi baru.

Selain keamanan dan privasi data, pengguna DotVPN juga memiliki akses ke analitik, pelacakan Internet, dan pemblokiran iklan, serta perlindungan firewall. Ini adalah beberapa ciri yang biasanya terdapat pada penyedia kelas atas. Mereka disertakan pada kedua-dua proksi penyemak imbas Internet mereka dan juga platform iOS dan Android mereka.

Privasi, Keselamatan, dan Sokongan

DotVPN mempunyai pelayan DNS mereka sendiri dan mengatakan bahawa mereka tidak mempunyai dasar log yang ketat. Mereka berada di Hong Kong yang tidak memiliki undang-undang penyimpanan data terkini. Berikut petikan dari laman web mereka:

Kami tidak menyimpan maklumat dan log yang dapat mendedahkan lokasi anda atau aktiviti dalam talian. DotVPN menyimpan hanya maklumat asas yang diperlukan agar perkhidmatan kami berfungsi.

Kami mendapati bahawa mereka menyimpan alamat IP anda selama 24 jam dari sambungan terakhir anda sebagai sebahagian daripada penyelenggaraan perkhidmatan mereka. Ini mungkin membimbangkan beberapa pengguna. Anda harus menyemak maklumat ini sendiri. Ini boleh didapati dalam Dasar Privasi mereka.

Untuk keselamatan, DotVPN menggunakan Transport Layer Security (TLS 1.2) dengan enkripsi AES-128 dengan kunci RSA 4096-bit untuk berjabat tangan dan pemindahan kunci AES. Ini harus memberikan perlindungan yang mencukupi bagi kebanyakan pengguna. Sambungan proksi Internet mereka menggunakan sambungan proksi SSL dengan kunci 4096-bit. Aplikasi iOS mereka memanfaatkan IPSec untuk keselamatan.

Sokongan DotVPN adalah melalui sistem tiket dengan waktu tunggu rata-rata. Mereka mempunyai asas pengetahuan yang kecil untuk menyelesaikan masalah dan Soalan Lazim umum. Mereka nampaknya tidak mempunyai kehadiran di laman sosial ketika ini.

Lawati DotVPN

Ujian Hands-On DotVPN

DotVPN tidak mempunyai aplikasi Windows atau OS X pada masa ini. Namun, mereka mempunyai aplikasi Android dan iOS. Aplikasi iOS memerlukan iOS 8.0 atau lebih baru. Selain itu, mereka mempunyai pelanjutan penyemak imbas untuk Opera, Firefox, dan Google Chrome. Bahagian tinjauan DotVPN ini akan melihat lebih dekat aplikasi Android dan pelanjutan proksi Google Chrome.

Menggunakan Aplikasi Android DotVPN

Memasang aplikasi DotVPN Android adalah mudah. Cukup klik pada halaman muat turun di laman web mereka dan kemudian pilih butang “Google Play” di bawah aplikasi Android. Ini akan membawa anda ke gedung Google Play di mana anda boleh memulakan proses pemasangan aplikasi.

Setelah sampai, ketik butang “Pasang” dan kemudian buka aplikasinya. Setelah aplikasi dibuka, anda perlu memasukkan alamat e-mel dan kemudian kata laluan. Gambar di bawah menggambarkan proses ini. Gambar terakhir menunjukkan skrin sambungan utama.

Pemasangan dan Permulaan DotVPN

Mengetuk toggle connect / disconnect pada skrin ini akan menghubungkan anda ke pelayan di negara yang ditunjukkan di bahagian bawah skrin. Dalam kes ini, ini akan menghubungkan anda ke Amerika Syarikat. Aplikasi ini secara automatik akan memberikan anda alamat IP maya baru dan menghubungkan pengguna Premium ke pelayan DotVPN terpantas dari lokasi semasa mereka. Pengguna perkhidmatan percuma secara amnya akan diberikan kepada pelayan percuma yang lebih ramai dan akan mengalami prestasi VPN yang lebih perlahan.

Mengetuk lokasi itu sendiri akan membuka skrin pilihan negara (kiri bawah). Anda kemudian boleh memilih pelayan destinasi baru di rangkaian DotVPN. Melakukannya akan mengembalikan anda ke skrin utama di mana anda kemudian boleh menyambung ke lokasi baru anda.

Menu akaun dapat diakses dengan mengetuk ikon menu di kiri atas (tiga bar mendatar). Menu ini akan menunjukkan jenis akaun anda dan membolehkan anda melakukan perkara berikut:

 • Menaik taraf perkhidmatan – membolehkan anda menaik taraf ke perkhidmatan Premium.
 • Tukar kata laluan – membolehkan anda menetapkan semula kata laluan akaun anda.
 • Berkongsi perkhidmatan – membolehkan anda berkongsi perkhidmatan dengan rakan di Facebook atau Twitter.
 • Harga perkhidmatan – membawa anda ke gedung Google Play di mana anda boleh membuat ulasan aplikasi Android.
 • Sokongan pengguna – buka sistem tiket DotVPN.

Menggunakan Aplikasi Android DotVPN

Akhirnya, mengetuk ikon roda gigi di kanan atas skrin akan membuka skrin “Tetapan”. Skrin ini akan membolehkan anda menukar yang berikut:

 • Penjimat lebar jalur – mengawal pemampatan data yang dapat meningkatkan prestasi VPN.
 • Adblock – menyekat beberapa iklan yang tidak diingini yang dapat meningkatkan kelajuan penyemak imbas.
 • Melacak perlindungan – membantu menjaga pihak ketiga daripada menjejaki aktiviti Internet anda.
 • Sekat analisis – mengurangkan metadata yang dikumpulkan mengenai anda semasa melayari Internet.
 • Firewall – melindungi anda dari sumber Internet yang berniat jahat.
 • Memulakan – menyambung secara automatik apabila aplikasi Android DotVPN bermula.

Kaunter automatik untuk semua aktiviti yang disekat ditunjukkan pada skrin sambungan aplikasi utama. Seperti yang anda lihat dari gambar di atas, aplikasi DotVPN Android mudah dipasang dan digunakan. Anda boleh menyambung ke lokasi mana pun di rangkaian mereka hanya dengan beberapa ketukan. Beberapa ketukan lagi membolehkan anda menukar dengan mudah ke pelayan destinasi baru. Melakukannya akan membantu anda menjaga privasi dan keselamatan Internet anda semasa menyambung dari hotspot kegemaran anda dari mana saja di dunia.

Lawati DotVPN

Menggunakan Sambungan Google Chrome DotVPN

Logo DotVPNMemasang pelanjutan Google Chrome DotVPN adalah mudah. Dari halaman muat turun laman web mereka, klik pada butang “Tambahkan ke Chrome” di bawah gambarnya. Ini akan membuka kedai Google Chrome di mana anda kemudian mengklik butang “Tambahkan ke Chrome” di bahagian atas pelanjutan. Setelah ditambahkan, cukup buka penyemak imbas Chrome anda dan klik pada ikon DotVPN di bahagian atas di sebelah kanan bar alamat.

Ini akan membuka peluasan dan membolehkan anda memasukkan alamat e-mel dan kata laluan anda. Selepas itu, sambungan akan dibuka dan memberikan anda alamat IP maya ke lokasi yang disokong DotVPN yang paling dekat dengan anda. Ini akan membantu melindungi semua data penyemak imbas anda dan memberi anda lebih banyak privasi semasa menggunakan Web. Proses permulaan ini digambarkan di bawah.

Permulaan Chrome DotVPN

Mengklik lokasi di bahagian bawah tetingkap sambungan utama yang ditunjukkan di sebelah kanan atas akan membuka tetingkap yang mengandungi senarai lokasi yang boleh anda sambungkan. Senarai ini akan menunjukkan kepada anda masa ping untuk lokasi, serta dua anggaran kelajuan sambungan. Kelajuan pertama lebih perlahan dan untuk pengguna perkhidmatan percuma. Yang kedua adalah kepantasan yang harus dialami pengguna Premium. Mengklik lokasi baru di tetingkap ini akan membuka semula tetingkap utama dan memberikan anda alamat IP Maya dari sana.

Begitu juga dengan aplikasi Android, mengklik ikon menu (tiga bar mendatar) pada tetingkap akan membuka tetingkap akaun di mana anda dapat mencari maklumat mengenai akaun anda. Anda juga boleh meningkatkan akaun anda ke perkhidmatan Premium, menukar kata laluan akaun anda, berkongsi perkhidmatan dengan rakan di media sosial, menulis ulasan pelanjutan, atau membuka tiket dengan kakitangan sokongan DotVPN.

Pelanjutan Chrome DotVPN dalam Tindakan

Mengklik ikon roda gigi di kanan atas tetingkap akan membuka layar “Tetapan” di mana anda boleh menukar beberapa parameter untuk meningkatkan prestasi penyemak imbas. Ini termasuk yang berikut:

 • Penjimat lebar jalur – menyediakan pemampatan data hingga 30% untuk data penyemak imbas.
 • Adblock – menyekat beberapa pengiklanan yang dapat meningkatkan semula dan kelajuan penyemak imbas.
 • Melacak perlindungan – menghentikan beberapa perisian pelacak dalam penyemak imbas.
 • Sekat analisis – membantu melindungi daripada pengumpulan metadata dalam penyemak imbas.

Firewall membantu melindungi penyemak imbas anda dari serangan perisian berbahaya dan data penyemak imbas diselaraskan dengan penyulitan SSL menggunakan kunci 4096-bit. Tetingkap sambungan utama menyimpan jumlah semua yang telah disekat oleh DotVPN. Aplikasi yang digunakan di luar penyemak imbas tidak dilindungi dengan cara apa pun.

Sambungan Chrome DotVPN terutamanya proksi yang direka untuk memberikan anda alamat IP maya untuk mengatasi penapisan dan sekatan geo. Menggunakannya memerlukan hanya beberapa klik. Selain itu, ia dapat membantu melindungi kerahsiaan anda bergantung pada tabiat penyemak imbas anda.

Lawati DotVPN

Ujian Kelajuan DotVPN

Ulasan kami tidak akan lengkap tanpa ujian kelajuan. Ujian dijalankan menggunakan aplikasi Android mereka daripada ujian perisian Windows biasa kerana mereka belum mempunyai perisian desktop untuk Windows atau OS X. Ini menunjukkan bahawa prestasinya bagus. Ini kira-kira rata-rata orang lain yang telah kami uji dari segi kehilangan kelajuan. Terdapat beberapa penurunan kelajuan kerana overkripsi penyulitan. Kerugian ini bernilai keselamatan tambahan yang diberikan oleh perkhidmatan DotVPN.

Ujian Kelajuan Android DotVPN

Anda dapat melihat dari gambar di atas, sambungan yang disulitkan menurunkan kelajuan muat turun ISP asas kami dari 29.49 Mb / s menjadi 25.59 Mb / s. Ini adalah penurunan sekitar 13.2% kepada pelayan di Highlands, NC. Ini adalah kerugian yang dapat diterima untuk keselamatan data yang ditawarkan dengan menyulitkan semua lalu lintas Internet anda dengan perkhidmatan DotVPN.

Kesimpulannya

DotVPN adalah perkhidmatan yang disediakan oleh Smart Security Ltd. Ia akan membantu anda menjadi lebih selamat semasa menggunakan peranti mudah alih Android atau iOS anda. Ini dapat memberi anda ketenangan fikiran sama ada di rumah atau di hotspot wifi kegemaran anda. Ini menyelesaikannya dengan menyulitkan semua lalu lintas peranti anda dan menyalurkannya ke pelayan VPN di rangkaian mereka. Selain itu, ia memberikan alamat IP maya baru yang akan membolehkan anda mengatasi penapisan dan beberapa sekatan geo. Kami ingin menyatakan bahawa ia tidak membenarkan kami mengakses US-Netflix kerana mereka telah mula melarang beberapa sambungan melalui perkhidmatan VPN. Memiliki alamat IP maya juga akan membantu melindungi privasi dalam talian anda. Rangkaian mereka terdiri daripada sekitar 700 pelayan di 12 negara.

DotVPN berpusat di Hong Kong yang tidak mempunyai undang-undang penyimpanan data pada masa ini. Ia tidak mencatat laman web atau pertanyaan khusus daripada pelanggan mereka tetapi menyimpan beberapa maklumat IP selama 24 jam untuk tujuan penyelenggaraan. Mereka mempunyai aplikasi untuk peranti mudah alih Android dan iOS. DotVPN juga mempunyai sambungan untuk penyemak imbas Firefox, Opera, dan Chrome. Perisian mereka mempunyai sebilangan kecil tetapan dan mudah disiapkan dan digunakan. Beberapa klik mudah tetikus atau ketukan pada skrin peranti anda akan cepat menyambungkan anda ke pelayan VPN pilihan anda.

Aplikasi DotVPN Android menggunakan Transport Layer Security (TLS 1.2) dengan AES-128 dan kunci RSA 4096 bit untuk pengesahan. Sambungan sambungan proksi Internet mereka menggunakan SSL dengan kekunci 4096-bit. Aplikasi iOS menggunakan IPsec terbina dalam untuk keselamatan. Ini memberi pelanggan keseimbangan antara kelajuan dan keselamatan yang baik.

Sokongan DotVPN terutama melalui sistem tiket e-mel. Mereka mempunyai pangkalan data FAQ kecil yang terdiri daripada maklumat VPN umum dan beberapa masalah sokongan yang dijawab.

Perkara yang paling kami sukai mengenai perkhidmatan ini:

 • Mereka mempunyai aplikasi mudah alih untuk peranti iOS dan Android.
 • Mereka mempunyai sambungan proksi SSL untuk penyemak imbas Firefox, Opera dan Chrome.
 • Perkhidmatan premium mereka berpatutan.
 • Mereka menawarkan perkhidmatan VPN percuma.
 • Mereka terletak di Hong Kong.

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Lepaskan perisian Windows dan OS X yang berdiri sendiri.
 • Kemas kini laman web mereka dan atasi ketidakkonsistenan.
 • Tambahkan lebih banyak lokasi ke rangkaian mereka untuk Amerika Selatan dan Oceania.

Pengguna DotVPN mempunyai akses ke pelayan rangkaian di Amerika Utara, Eropah Timur dan Barat, dan Asia. Mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan 30 hari sehingga anda dapat menguji sendiri perkhidmatan Premium mereka. Mencubanya. Sekiranya perkhidmatan DotVPN sesuai dengan keperluan anda untuk keselamatan dan privasi Internet, anda boleh mendaftar dengan hanya $ 2,99 sebulan.

Lawati DotVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me