Logo HoxxHoxx VPN adalah perkhidmatan proksi VPN percuma dan premium yang ditawarkan oleh VPN1 LLC. Walaupun menyatakan ia mempunyai aplikasi untuk penyemak imbas Windows, Mac, iOS, Android, dan Opera, Chrome, dan Firefox, jelas dirancang untuk menjadi produk berasaskan penyemak imbas. Walaupun telah keluar selama beberapa tahun, Google Play Store mempunyai senarai lebih dari 100 ribu muat turun. Ia juga hanya mempunyai penarafan 4.3 bintang di 7k + ulasan. Seperti banyak syarikat VPN, ini membuat banyak janji. Itu termasuk kemampuan untuk membuka blokir mana-mana laman web, kelajuan tinggi, nilai penyulitan tinggi, komitmen untuk menjaga keselamatan pengguna, dan banyak lagi. Persoalannya, adakah gembar-gembur sesuai dengan ujian yang sebenarnya? Kami akan mengetahui di sini.

Mengenai Syarikat

Pendaftaran HoxxMenariknya, pendaftaran di laman web menunjukkan bahawa semua maklumat telah “disusun untuk privasi”. Walaupun kami mendapat apa yang mereka cuba, kami lebih suka sedikit ketelusan di syarikat kami. Yang mengatakan, jika anda melihat data Google Play Store, ini menunjukkan bahawa syarikat itu, VPN1 LLC terletak di Coral Gables, Florida. Walaupun hal itu tidak selalu menjadi perhatian kami, ini tentunya membiarkan perkhidmatan VPN terbuka untuk pengawasan pemerintah AS dan juga negara-negara dalam program 14 mata. Itulah 14 negara yang saling berkongsi maklumat. Faktor lain yang memprihatinkan adalah dasar penyimpanan log syarikat. Walaupun banyak pembekal hari ini membuat tuntutan sebagai log sifar, Hoxx tidak membuat tuntutan tersebut. Hakikatnya, syarikat ini sangat memaklumkan mengenai fakta bahawa mereka menyimpan log. Mereka cemberut melakukan perkara yang mungkin anda gunakan untuk VPN.

Harga

Harga untuk Hoxx minimalis. Nampaknya hanya ada satu harga untuk perkhidmatan itu, dan itu adalah $ 1,99 sebulan. Walaupun anda boleh mendapatkannya dengan panjang lebar, sepertinya tidak ada faedahnya untuk melakukannya. Mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 14 hari untuk semua akaun selama 3 bulan. Walau bagaimanapun, harga yang rendah membuat kami sedikit curiga terhadap perkhidmatan tersebut. Sejauh mana kaedah pembayaran yang ada, mereka tidak jelas dan jelas.

Harga Hoxx

Keselamatan

Di sinilah keadaan mula hodoh untuk VPN ini. Seperti yang anda ketahui, sebahagian besar tujuan menyambung ke VPN adalah melindungi diri anda. Namun, kami mendapati ada masalah. Walaupun syarikat mengatakan mereka menyimpan log, mari kita perhatikan dengan lebih dekat apa yang mereka kumpulkan, dan simpan.

Koleksi Hoxx 1

Benarkah? Tidak perlu dikatakan, itu agak menakutkan. Namun, ia semakin teruk. Walaupun kami tidak akan menunjukkan semuanya di sini, kami mencadangkan anda melihat Dasar Privasi Hoxx. Walaupun kami menyedari bahawa kebanyakan orang tidak mahu membaca dasar privasi, sangat penting anda membaca Dasar Privasi Hoxx sebelum menggunakannya. Sebagai kesimpulan, mereka mengakui bahawa mereka bekerja dengan penguatkuasaan undang-undang dan dengan mudah akan menyerahkan data anda ke mana-mana agensi penguatkuasaan undang-undang yang memanggilnya. Di mata kita, itu mengalahkan salah satu sebab besar untuk menyambung ke VPN di tempat pertama. Sejauh penyulitan berlaku, protokol yang mereka gunakan agak ketinggalan zaman. Walaupun “Enkripsi RSA 4096-bit” dulu adalah yang terbaik, masa telah berubah. Ia pertama kali retak pada tahun 2013.

ciri-ciri

Dari segi ciri, syarikat ini menawarkan 2 pilihan. Pilihan pertama adalah percuma dan memberi anda akses ke bilangan sambungan serentak tanpa had. Itu bagus kerana anda boleh menyambungkan sejumlah peranti untuk memastikan anda selamat dari penggodam. Berikut adalah senarai ciri yang dapat anda temukan dalam perkhidmatan “percuma” mereka.

 • 50% Lokasi di seluruh dunia
 • Penyulitan 1024-bit
 • Alamat IP Statik
 • Penapisan laman web berniat jahat keluarga
 • Penyediaan konfigurasi sifar
 • Tiada sekatan lebar jalur
 • Abaikan penapisan yang diamanatkan oleh pemerintah
 • Penstriman lebih pantas
 • Jaminan masa upah 99%
 • Suis pelayan tanpa had

Versi premium disertakan dengan yang juga.

 • Sokongan E-mel Premium 24/7
 • Sokong walaupun berbual
 • Jaminan Pulangan Wang 14 Hari
 • Penyulitan 4096-bit hujung-ke-hujung
 • Pelayan premium berasingan yang terdapat di lebih banyak negara
 • Penapisan laman web berniat jahat yang maju
 • Tiada sekatan kuota
 • Menghalang rangkaian pengiklanan daripada menjejaki tabiat anda

Walaupun mereka mengatakan bahawa mereka menghalang rangkaian iklan, mereka akan menjual data mereka kepada rakan pihak ketiga mereka.

Lokasi dan Negara Pelayan

Seperti yang kami katakan sebelumnya, VPN memberi anda akses ke sejumlah negara. Walaupun mungkin tidak semua tersedia dalam versi percuma, ini adalah yang premium. Hong Kong, India, Kanada, UK, Singapura, Amerika Syarikat, Belanda, Jepun, Sweden, Jerman, Moldova, Itali, Estonia, Lithuania, Norway, Israel, Australia, Rusia, Cyprus, Poland, Afrika Selatan, Yunani, Sepanyol, Bulgaria, Belgium, Perancis, Finland, Brazil, Austria, Slovakia, Switzerland, Republik Ireland, Republik Czech, Romania, Korea Selatan

Seperti yang anda lihat, terdapat beberapa pelayan yang tersedia untuk digunakan jika anda mempunyai versi premium.

Ujian Hands-On

Sejauh VPN berjalan, Ini menarik. Perisian perisian tersedia, tetapi nampaknya crash setiap kali kita cuba membuka versi Windows. Selain itu, anda tidak boleh mendaftar di aplikasi, ia mesti melalui penyemak imbas. Setelah anda menambahkannya ke penyemak imbas anda (mana yang anda gunakan), hanya ada beberapa langkah yang harus anda lakukan.

 1. Cari lencana Hoxx.
 2. Buka panel. Seperti yang anda lihat, anda perlu memilih pelayan dan klik padanya.
 3. Anda kemudian akan melihat mesej yang mengatakan bahawa anda berhubung. Sekiranya anda menggunakan aplikasinya, anda akan memerlukan masa lebih lama untuk menyambung jika ia menyambung sama sekali dan bukannya mogok.

Anda mungkin berminat untuk mengetahui bahawa VPN ini tidak akan memberi anda akses ke zon Netflix yang berbeza.

Ujian Kelajuan Hoxx

Hoxx sangat pantas untuk VPN. Walau bagaimanapun, sebelumnya kami menyebutkan mengapa. Ini kerana bahkan enkripsi terbaik mereka retak pada tahun 2013 menggunakan alat mudah. Kami menunjukkan nombor di bawah, tetapi anda perlu mengambilnya dengan sebiji garam.

Uji Kelajuan Hoxx

Mengapa anda mesti menggunakan VPN

Oleh kerana begitu banyak syarikat sekarang menawarkan WiFi percuma, anda pasti ingin menggunakan VPN semasa anda berhubung. Walaupun WiFi hebat, penjenayah siber menganggapnya hebat juga. Dengan menyambung ke pelayan pilihan anda, anda membuat sambungan yang selamat dan disulitkan. Dengan cara itu, anda dapat mengurangkan risiko bahawa penjenayah atau pencuri siber akan mencuri maklumat peribadi anda.

Sebab lain untuk menggunakan VPN adalah untuk membantu anda mengatasi sekatan geo. Tidak kira di mana anda berada, menyambung ke pelayan di sana akan membantu. Ini kerana ia menjadikan perisian penyekat menyangka anda berada di tempat lain. Itu boleh menjadi kelebihan sebenar jika anda cuba mengakses kawasan tertentu atau anda disekat untuk melihat kandungan. Cukup sambungkan ke pelayan dan anda boleh mula menyemak imbas atau melihat kandungan yang ingin anda akses.

Bagaimana dengan Kebocoran?

Walaupun ini adalah perkhidmatan VPN percuma dan tidak semestinya ada kebocoran, ada petunjuk lain bahawa ia adalah proksi. Itu adalah pemberian yang besar dan pastinya perkara buruk.

Sekiranya Saya Menggunakan VPN ini?

Sama sekali tidak. Dari dasar pengumpulan gila dengan jaminan bahawa maklumat anda akan diserahkan kepada pihak berkuasa, kepada penyulitan yang mengerikan, sehingga tidak dapat mengakses Netflix, anda hanya sedikit lebih baik daripada tidak menggunakan apa-apa. Terdapat produk premium yang pasti lebih baik di pasaran yang akan menjadi pilihan yang lebih baik daripada “perkhidmatan” ini.

Pemikiran Akhir Mengenai Hoxx VPN

Walaupun kelajuannya bagus dalam versi percuma, ia sama sekali tidak selamat. Sekiranya anda ingin menjaga privasi anda, ini bukan VPN untuk anda. Kami mendapati sangat sedikit positif dalam ulasan kami dan banyak negatif. Ini jelas merupakan VPN yang anda ingin elakkan jika mungkin. Jangan ragu untuk melihat kami 10 VPN teratas untuk perbandingan.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me