Ulasan Penyemak Imbas Berani 2016

Ikon untuk Penyemak Imbas BeraniPenyemak imbas Brave adalah projek sumber terbuka yang dibangunkan oleh Brave Software. Daripada menggunakan pelanjutan penyekat iklan, Brave membina penyemak imbas mereka dari bawah. Tujuan penyemak imbas Berani adalah untuk mengganti iklan dan pelacak yang melambatkan internet dengan iklan yang lebih bersih. Pada masa ini, penyemak imbas tersedia untuk Windows, Mac OS X, Linux, iOS, dan Android.


Kerana cara ia dirancang, penyemak imbas Brave menghilangkan keperluan untuk menggunakan banyak penyekat iklan dan pelacak. Ia juga disatukan dengan projek perisian HTTPS Everywhere dari Electronic Frontier Foundation. Apa yang dilakukan adalah mengenkripsi data anda apabila anda menggunakan laman web biasa yang biasanya tidak dienkripsi. Dalam ulasan ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara memuat turun, memasang, dan menggunakan penyemak imbas Brave.

Pembiayaan Pelayar Berani

Penyemak imbas Berani membolehkan beberapa iklan masuk dan mereka meminta sumbangan. Walau bagaimanapun, iklan dapat dimatikan sepenuhnya. Sebilangan besar dana mereka berasal dari penerbit dan pengguna yang ingin menyumbang kepada tujuannya. Pasukan perisian Brave menyatakan bahawa penerbit laman web dapat mengharapkan kesepakatan yang lebih baik kerana pembayaran mikro yang dibuat ke laman web tersebut. Mereka tidak melanggan Program Iklan yang Boleh Diterima, tetapi mereka menggunakan beberapa panduan yang sama.

Penyemak Imbas Berani untuk Windows

Oleh kerana penyemak imbas Brave adalah perisian yang berdiri sendiri dan bukannya pelanjutan penyemak imbas, kami akan menunjukkan cara memasangnya di Windows. Mulakan dengan melayari www.brave.com/downloads. Anda sekarang akan melihat halaman di bawah. Pilih versi Windows yang anda mahukan, sama ada 32-bit atau 64-bit.

Pemasangan Windows Brave Browser

Sekarang, klik pada simpan fail. Anda akan melihat mesej muncul di skrin anda yang memberitahu bahawa perisian sedang dipasang.

Notis pemasangan berani

Seperti yang diberitahu pada gambar di atas, penyemak imbas Brave akan dibuka apabila pemasangan selesai. Seperti yang anda lihat di bawah, penyemak imbas Brave anda terbuka dan siap digunakan.

Skrin permulaan yang berani

Brave beroperasi seperti penyemak imbas lain, tetapi kami akan menunjukkan kepada anda ciri-ciri dan di mana mereka berada.

Cara Menggunakan Brave Browser untuk Windows

Pasukan penyemak imbas Brave menjadikannya penting untuk menyebut kelajuan penyemak imbas mereka, dan cepat. Seperti yang anda lihat di kotak merah di bawah, penyemak imbas menunjukkan berapa lama masa halaman dimuat. Anak panah hijau dalam gambar ini menunjukkan ikon singa.

Ciri penyemak imbas yang berani

Klik ikon singa untuk memunculkan Panel keberanian. Di sini, anda boleh mengubah kawalan lanjutan yang ditunjukkan di bawah dengan menggunakan gelangsar. Ini juga akan memberitahu anda mengenai iklan, pelacak, skrip, dan kaedah cap jari yang disekat. Anda boleh mematikan perlindungan di sini dengan menggerakkan gelangsar dari pelindung ke pelindung ke bawah.

panel keberanian

Anda boleh menukar tetapan lain di penyemak imbas. Anak panah merah di bawah menunjukkan ikon menu. Klik padanya, dan pilih tetapan.

skrin utama yang berani

Sekarang, kita akan melihat enam tab yang terletak di bawah tajuk tetapan. Di bahagian atas skrin, anda dapat melihatnya dipanggil keutamaan. Mari kita lihat tetapan di setiap bahagian.

tab umum penyemak imbas yang berani

Umum – Pada tab ini, anda dapat menentukan halaman mana penyemak imbas dimulakan. Anda juga boleh menetapkan halaman utama dan bahasa yang ingin anda gunakan. Apabila anda mempunyai penanda buku, anda boleh meletakkannya di bar penanda halaman, dan memutuskan bagaimana anda mahu paparan tersebut melalui penggunaan slaid. Beberapa tetapan penampilan juga tersedia untuk ditetapkan. Tidak seperti penyemak imbas lain yang menjadikan beberapa pilihan ini sukar dicari atau digunakan, penyemak imbas Brave melakukan tugas yang baik untuk memudahkan pengguna rata-rata.

Cari – Di bawah tab ini, anda menetapkan enjin carian mana yang anda mahukan sebagai carian lalai anda. Anda boleh memilih Amazon, Bing, DuckDuckGo, Google, Twitter, Wikipedia, Yahoo, dan Youtube. Anda juga boleh memilih tetapan bar lokasi pada tab ini.

Tab – Anda dapat menetapkan jumlah tab yang ingin anda tampilkan sekaligus, sama ada mahu pratonton tab di hover, dan jika anda mahu warna tersebut sama dengan tema anda.

Keselamatan – Salah satu tajuk terpenting di halaman. Di sinilah anda dapat memilih untuk menghapus sejarah penyemakan imbas, sejarah muat turun, gambar dan fail dalam cache, dan kuki laman web semasa anda menutup penyemak imbas. Anda boleh memberitahu penyemak imbas cara mengurus kata laluan, sama ada anda memilih untuk menggunakan pengurus yang dibina atau yang anda sendiri. Jangan Jejaki adalah pilihan seterusnya di bawah tajuk ini. Anda dapat memilih untuk mengirim tajuk Jangan Lacak dengan permintaan penyemakan imbas. Pilihan terakhir di bahagian ini adalah untuk tetapan pemalam. Memindahkan slaid akan membolehkan sokongan Adobe Flash.

Perisai – Tetapan yang terdapat pada tab ini sama dengan panel Bravery di atas.

Mahir – Seperti yang anda sangka, tetapan pada tab ini lebih teknikal. Di sini, anda menetapkan tahap zum lalai, pecutan perkakasan, sama ada mahu menggunakan pembaca PDF HTML5 atau tidak, dan jika anda mahu mengaktifkan tatal lancar.

Itu semua tetapan untuk penyemak imbas Brave. Sekarang, kita akan melihat laman web menggunakan penyemak imbas Brave. Oleh kerana kami dapat menghidupkan dan mematikan perlindungan, kami akan menunjukkan perbezaannya kepada anda.

Gambar di bawah menunjukkan laman web dengan perisai Berani ke bawah. Anda dapat melihat iklan di sini, seperti yang ditunjukkan oleh anak panah hijau. Bahagian lain yang menarik dari gambar ini ditunjukkan dalam kotak merah di bahagian atas. Anda dapat melihat halaman memerlukan 6.82 saat untuk memuatkan pada sambungan berkelajuan tinggi.

Perisai berani turunGambar seterusnya menunjukkan laman web yang sama dengan perisai ke atas. Seperti yang anda lihat, iklan itu hilang. Kami meletakkan kotak di sekitar kelajuan beban sekali lagi. Dengan perisai ke atas, halaman web memerlukan 1.29 saat, kira-kira 1/5 masa yang dilakukan dengan pelindung ke bawah. Tambahan lagi, laman web ini jauh lebih bersih.

Penyemak imbas yang berani melindungi

Seperti itulah penyemak imbas Brave untuk sistem operasi Windows.

Penyemak Imbas Berani untuk Android

Berani untuk peranti mudah alih Android sama sekali berbeza daripada versi desktop. Dalam versi Android, ia disebut Brave Browser – Link Bubble. Untuk memulakan proses ini, pergi ke gedung Google Play dan taip Penyemak imbas berani. Cari Brave Browser – Link Bubble dan ketik padanya. Seterusnya, klik pada terima dan anda akan melihat skrin ke-3 dengan gelembung di bahagian atas.

pemasangan android penyemak imbas yang berani

Setelah sampai ke skrin itu, klik pada tiga titik menegak di sebelah kanan. Klik pada mereka dan pilih gelembung dekat. Anda akan dibawa kembali ke layar biasa, jadi ketuk pada Ikon berani anda lihat di tengah gambar. Pada skrin seterusnya, ketik okey. Anda mesti mengaktifkan Brave Browser sebagai penyemak imbas utama anda agar berfungsi.

Brave Browser Android kedua 3

Skrin permulaan ditunjukkan pada gambar pertama di bawah. Ketik gelembung baru dan taipkan alamatnya. Anda kemudian akan melihat ikon laman web muncul di gelembung. Dengan mengetuk tiga titik, anda boleh mengklik pelbagai pilihan dan memastikan perisai diaktifkan.

Pemasangan Android Brave Browser

Itu semua ada pada versi Android. Brave Browser – Link Bubble memerlukan beberapa pembiasaan, tetapi ia berjaya. Perlu diingat bahawa Brave masih sangat baru, jadi kemungkinan perubahan akan dilakukan.

Mengapa Menggunakan Penyemak Imbas Berani?

Penyemak imbas yang berani melakukan penyekat iklan dengan baik yang seterusnya akan mempercepat masa yang diperlukan untuk memuatkan laman web. Kepantasan dan penggunaan data sangat penting bagi pengguna mudah alih. Kami gembira melihat mereka bekerja dengan EFF dan menggunakan salah satu teknologi mereka.

Kesimpulannya

Kesimpulannya, kami menyukai cara penyemak imbas Brave beroperasi. Anda masih boleh membiarkan iklan di dalam penyekat untuk menyokong tujuannya atau anda boleh menyekat semuanya jika anda mahu. Senang mempunyai penyemak imbas dengan penyekat iklan yang dibina supaya anda tidak perlu memuat turun aplikasi tambahan. Walaupun berfungsi dengan baik, anda harus menggunakan alat tambahan seperti VPN untuk melindungi privasi anda.

Lawati Brave

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map