Samsung Max adalah “freemium” VPN dan alat privasi yang dilancarkan oleh Samsung pada 23 Februari 2018. Ini bermaksud ia boleh digunakan secara percuma, tetapi ada juga versi premium. Secara rasmi, Samsung menyenaraikannya sebagai “Pengurus simpanan dan privasi data”. Syarikat penyemak imbas Opera pada asalnya merancang aplikasi ini, tetapi Samsung membelinya untuk penggunaan eksklusif pada telefon mereka. Sekiranya anda melihat statistik Google, pengguna telah memuat turunnya lebih daripada 10 juta kali. Ia juga mempunyai lebih daripada 325k penilaian dan 4.3 bintang. Dalam tinjauan kami mengenai Samsung Max, kami akan melihat pelbagai ciri VPN dan privasi serta melihat apakah itu layak untuk penilaian seperti itu.

Ingin membandingkan Samsung Max dengan perkhidmatan VPN yang disyorkan terbaik kami? Berikut adalah beberapa alternatif terbaik. Setiap VPN menawarkan tempoh percubaan bebas risiko selama 30 hari untuk menguji perkhidmatan.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 3.33PIA49Kotak pilihanKotak pilihan

Mengenai Pembangunan Produk

Opera Max bermula sebagai penyemak imbas. Ia dirancang sebagai salah satu tawaran mudah alih mesra data pertama, tetapi kemudian menambahkan VPN dan ciri privasi lain. Pada tahun 2017, syarikat Opera mengumumkan bahawa mereka akan menutup projek tersebut. Ketika Samsung memutuskan untuk mengambil alih produk tersebut, mereka diduga menjadikannya eksklusif untuk telefon Samsung. Walau bagaimanapun, anda boleh memuat turunnya untuk telefon lain jika anda mahu. Di beberapa negara, ia sudah dimuatkan pada beberapa telefon Samsung. Kita yang lain perlu memuat turunnya dari Google Play, Samsung Galaxy Apps, atau kedai cermin lain. Persoalannya, adakah Samsung dapat memberikan perhatian kepada produk ini?

Samsung Max

Harga

Seperti yang kita sebutkan di awal, seharusnya ada mode premium. Oleh itu, anda dapat mencari lokasi dan anda boleh mengklik butang peningkatan. Anda juga boleh mengalihkan slaid ke mod premium. Sepatutnya, mod premium memberi anda lebih sedikit iklan dan akses ke lebih banyak ciri dengan perkhidmatan ini. Satu perkara yang mungkin tidak anda dapati adalah jenis harga atau kaedah pembayaran. Aplikasi ini mengatakan bahawa ia akan memberi anda mod premium jika anda bersetuju dengan iklan di skrin pengecasan anda. Itulah pertama kalinya kami melihatnya sebagai pilihan untuk pembayaran.

ciri-ciri

Terdapat beberapa aspek Samsung Max yang berbeza, jadi kami akan mengatasinya. Aplikasi Android menawarkan alat yang berbeza untuk privasi untuk memastikan anda selamat dan mungkin menyimpan beberapa data. Mesej dalam aplikasinya menyatakan bahawa mereka ingin menghentikan anda daripada membuang data dan menghabiskan sedikit “simpanan” yang mereka dapat.

  • Samsung Max VPNVPN – Setelah anda memasang aplikasinya dan membukanya, aplikasi akan menanyakan kepada anda apakah anda ingin mengatur sambungan VPN. Sebaik sahaja anda melakukannya, anda akan berhubung. Semasa kami memeriksa pilihan “Tetapan”, kami tidak dapat mengetahui apa-apa mengenai sambungan. Tidak ada tempat untuk melihat lokasi pelayan atau tahap penyulitan. Juga, tidak ada cara untuk mengubah pilihan tersebut. Oleh kerana maklumat itu tidak dipaparkan, ada kemungkinan anda terdedah.
  • Panjangkan Masa Anda – Tetapan ini berkaitan dengan perlindungan privasi. Menurut aplikasi, ia memberi anda perlindungan dan penjimatan data. Perlindungan itu merangkumi penyekat pelacak iklan dan permintaan dilindungi. Anda akan memanjangkan masa di semua aplikasi anda tanpa data mudah alih anda habis dengan begitu cepat.
  • Urus Aplikasi – Dengan memilih pilihan ini, anda boleh menghadkan atau menyekat aplikasi yang terlalu banyak menggunakan data.
  • Aplikasi Ultra – Ini adalah ciri menarik yang memberi anda pilihan “Aplikasi Ultra”. Pasukan pembangunan menyusun semula beberapa aplikasi paling popular di komuniti. Mereka sebenarnya adalah aplikasi web canggih yang memuat versi laman web mudah alih aplikasi tersebut yang dioptimumkan untuk teknologi awan Max Samsung. Mereka menyatakan bahawa aplikasi ini akan melindungi privasi anda dan menjimatkan wang pada rancangan data mudah alih anda. Pada masa tinjauan ini, hanya ada 5 aplikasi ultra. Itu adalah Facebook, Instagram, VK, Cricbuzz, dan Wikipedia.

Penggunaan Aplikasi Samsung Max

Seperti yang anda lihat dalam gambar di bawah, tidak banyak aplikasi ini. Ia hanya mempunyai slaid sambung / putuskan untuk VPN, Mod Penyimpanan Data WiFi, dan Perlindungan Privasi. Anda juga melihat Aplikasi Ultra dalam gambar.

Penggunaan Samsung Max

Ujian Hands-On

Seperti yang anda lihat dalam gambar di atas, tidak ada skrin sambungan yang sebenar. Hanya slaid yang menunjukkan bahawa anda berhubung. Dalam menulis tinjauan ini, sukar untuk menguji beberapa faktor aplikasi ini. Anda harus melihat beberapa perbezaan, walaupun, jika anda menggunakan salah satu aplikasi ultra. Namun, kami dapat menguji VPN untuk melihat apakah itu layak digunakan. Kami akan memulakan dengan ujian kelajuan.

Ujian Kelajuan Max Samsung

Walaupun aplikasi Samsung Max berusaha menjaga keselamatan anda, ada beberapa masalah penggunaan. Yang pertama berkaitan dengan kelajuan yang anda dapat semasa menyambung ke perkhidmatan VPN mereka. Seperti yang anda lihat dalam gambar di bawah, terdapat perbezaan prestasi yang besar. Selain itu, ping yang tinggi pada pelayan pada gambar pertama menunjukkan bahawa ia mungkin pelayan yang sesak, lambat, atau mempunyai masalah sambungan yang lain. Kami suka melihat kelajuan yang lebih pantas, tetapi ia adalah perkhidmatan percuma.

Ujian Kelajuan untuk Samsung Max

Ujian Samsung Max Leak

Ujian lain yang harus anda perhatikan mengenai menangani kebocoran DNS. Dalam kes ini, kami menggunakan laman web ujian kebocoran komprehensif kegemaran kami, doileak.com. Walaupun beberapa item ujian berkaitan dengan pilihan penyemak imbas mudah alih anda, yang lain secara langsung berkaitan dengan keselamatan sambungan anda. Kami juga menggunakan laman DNSleaktest.com dan mendapat hasil yang sama. Seperti yang anda lihat dengan item yang diserlahkan dengan warna kuning, terdapat beberapa kebocoran ketika disambungkan ke VPN. Sekiranya tujuan anda adalah untuk melindungi privasi anda seperti yang disarankan oleh Samsung Max, penggunaan perkhidmatan ini tidak akan berfungsi dengan baik jika bocor. Sekiranya anda memutuskan untuk menjalankan ujian ini pada peranti anda, anda harus memastikan bahawa tetapan WebRTC anda dilumpuhkan. Jika tidak, mana-mana laman web masih dapat melihat alamat IP sebenar anda.

Ujian Samsung Max Leak

Sekiranya Saya Menggunakan Samsung Max?

Sekiranya anda biasa menggunakan Opera Max dan menjangkakan Samsung Max akan sama, anda perlu mengaktifkan versi premium untuk mendapatkan faedah yang sama. Adakah aplikasi ini benar-benar melindungi privasi anda atau tidak adalah persoalan terbuka. Ia tidak melakukannya dengan VPN yang diberi kebocoran. Samsung Max mungkin baik untuk membantu menjimatkan penggunaan data tetapi bahagian perkhidmatan VPN membuat kita ragu-ragu. Sekali lagi, kami mencadangkan menggunakan pilihan lain.

Pemikiran Akhir Mengenai Samsung Max

Samsung Max sangat popular dan mempunyai pemikiran yang baik, tetapi ada beberapa kerja yang perlu dilakukan. Itu termasuk membuat tetapan dan pelayan VPN telus dan memberi pengguna lebih banyak kawalan terhadap penyulitan, lokasi pelayan, dan pilihan pelayan. Kekurangan ciri tersebut bermaksud anda tidak dapat memanfaatkan beberapa kelebihan lain menggunakan VPN. Sekurang-kurangnya beberapa ulasan di Google Play Store menyatakan kekecewaan terhadap produk tersebut, terutama jika dibandingkan dengan Opera Max. Kelajuan kami dikurangkan sebanyak separuh dalam ujian prestasi dan kami menghadapi masalah dengan kebocoran DNS ketika menggunakan aplikasi. Tentunya ada pilihan yang lebih baik yang akan memberi anda lebih banyak kebebasan. Anda mungkin ingin melihat kami 10 VPN teratas untuk senarai pilihan yang lebih baik.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me