Ulasan.sembunyikan.me

Ulasan ini dimulakan dengan melihat sekilas awal pada permulaan hide.me. Hide.me dibentuk pada tahun 2012 oleh sekumpulan pakar keselamatan antarabangsa yang menetapkan kerjaya mereka membangun infrastruktur yang selamat untuk kerajaan dan syarikat. Pengetahuan ini membantu mereka membuat perkhidmatan VPN yang selamat, berpusat pada privasi dan mudah digunakan yang disembunyikan.me. Mereka beroperasi di bawah bidang kuasa Malaysia yang tidak mempunyai undang-undang penyimpanan data wajib. Ini membolehkan mereka mengekalkan dasar tanpa log mereka. Ini menjamin anonim ahli mereka semasa melayari laman web.


Ulasan HideMeHarga dan Tawaran Istimewa

Terima kasih kepada pasukan hide.me kerana memberikan diskaun kepada pelawat kami untuk perkhidmatan VPN popular mereka. Dengan mengklik gambar di bawah, anda akan dapat jimat diskaun 35% rancangan Premium dan Plus mereka. Potongan harga berulang sehingga anda dapat menikmati simpanan seumur hidup akaun anda. Rancangannya berkisar antara $ 3,32 sebulan untuk 75 GB hingga $ 6,45 sebulan untuk satu tahun penuh akses VPN tanpa had. Saya rasa anda akan cukup senang dengan perkhidmatan ini. Dengan diskaun hide.me cukup bernilai.

hide.me Khas

Tinjauan harga hide.me menunjukkan bahawa mereka menawarkan perkhidmatan VPN mereka dalam tiga rancangan yang berbeza. Ini diringkaskan di bawah.

 • Pelan Harga Plus
  • Semua lokasi
  • Lebar jalur tanpa had keutamaan lebih tinggi
  • Penggunaan menghadkan pemindahan data 75 GB sebulan
  • Sokongan protokol penuh
  • 1 sambungan VPN
 • Pelan Harga Premium
  • Semua lokasi
  • Lebar jalur tanpa had keutamaan tertinggi
  • Pemindahan data tanpa had
  • Sokongan protokol penuh
  • 5 sambungan VPN serentak
  • Pemajuan port dinamik, akses Proksi Socks, Alamat IP tetap

Seperti yang anda lihat, perkhidmatan VPN percuma sangat terhad dan hanya akan baik untuk melayari tanpa nama kerana anda akan dengan cepat mencapai had data 2 GB hanya dengan mencuba streaming satu filem HD. Semua harga yang ditunjukkan dalam gambar di atas adalah untuk rancangan jangka 12 bulan dan termasuk potongan harga 35% yang sangat murah hati. Pelan Plus adalah $ 3,32 sebulan tetapi terhad kepada 75 GB sebulan dan hanya membenarkan 1 sambungan. Pelan ini mungkin menjadi pilihan yang baik untuk anda sekiranya anda hanya memerlukan VPN sambilan. Akhirnya, walaupun sedikit lebih mahal pada $ 6,49 sebulan, ciri pelan Premium lebih sesuai dengan perkhidmatan VPN lain yang telah saya tinjau.

Hide.me menyokong pelbagai pilihan pembayaran. Ini termasuk PayPal, BitCoins, kad kredit utama, dan pindahan wang. Menggunakan PayPal akan membolehkan anda memilih dari mana anda mahu menguruskan langganan anda. Bitcoin adalah pilihan pembayaran yang memberikan lebih banyak anonimiti kepada mereka yang menginginkannya. Mereka juga menerima kad kredit utama seperti Visa, MasterCard, JCB, dan American Express.

Ulasan ini juga mendapati bahawa sesuai dengan kebijakan yang berpusat pada privasi mereka, hanya e-mel yang diperlukan untuk banyak jenis pembayaran. Walaupun semasa proses pembayaran, privasi anda dilindungi. Semua pembayaran dikendalikan oleh penyedia pembayaran luaran, dan hide.me tidak mencatat sebarang maklumat peribadi semasa proses pembayaran. Mereka memberikan anda ID unik yang kemudian dihapuskan. Ini berarti pembayaran Anda tidak dapat dilacak ke akun tertentu dan tidak ada cara untuk menghubungkan info pembayaran Anda ke penggunaan VPN Anda nanti. Oleh itu, anda akan sentiasa tidak dikenali dengan hide.me, walaupun anda membayar dengan kad kredit.

Tempoh Percubaan Bebas Risiko

Hide.me memahami bahawa anda perlu menilai prestasi perkhidmatan mereka sehingga mereka mempunyai rancangan percuma yang akan membolehkan anda mengujinya. Walaupun rancangan ini akan membolehkan anda melihat kualiti perkhidmatan mereka dan menentukan apakah itu sesuai dengan keperluan anda sekarang, ia mempunyai beberapa batasan seperti yang saya nyatakan sebelumnya. Namun, akaun percuma itu membolehkan anda mencuba aplikasi Windows dan aplikasi Android mereka untuk melihat pendapat anda tentang mereka. Mereka juga mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 14 hari. Ulasan ini juga menyatakan bahawa seperti akaun percuma, jaminannya disertakan dengan apa yang saya fikir adalah had utama, anda tidak boleh memindahkan lebih daripada 500 MB data. Dengan kata-kata mereka sendiri:

Sekiranya anda tidak sepenuhnya berpuas hati dengan perkhidmatan VPN kami, dan anda memberitahu kami secara bertulis melalui e-mel dalam 14 hari pertama kontrak anda yang ingin anda batalkan, anda akan diberi pengembalian 100% dari jumlah kontrak sekiranya penggunaan lebar jalur tidak melebihi 500MB.

HideMe 240

hide.me Lokasi Rangkaian dan Pelayan

Jika dilihat pada ukuran hide.me mungkin nampaknya tidak memiliki jaringan sebesar beberapa pesaing mereka tetapi penampilan boleh menipu. Mereka hanya menggunakan pelayan logam telanjang khusus dengan pautan atas 1 Gbit. Ini memberi mereka sokongan kepada penyedia yang menggunakan pelayan maya. Ulasan ini juga mendapati bahawa mereka mempunyai pelayan di lokasi strategik di seluruh dunia. Anggota mempunyai akses ke beberapa pelayan di negara-negara popular seperti Amerika Syarikat, Belanda, dan Australia.

NegaraLokasiServisProtokol
222884IKEv2, PPTP, L2TP, IPsec, OpenVPN, Softether, SSTP

Sekiranya anda melanggan pelan VPN premium, hide.me menawarkan data tanpa had. Ini bermakna anda boleh menggunakan seberapa banyak data yang anda mahukan dan menyambung ke lokasi pelayan mana pun. Ini adalah bonus sebenar dan membolehkan mereka yang melakukan perjalanan menonton kandungan streaming dari rumah atau negara lain.

Hide.me mempunyai pelayan di negara berikut:

 • Amerika – Amerika Syarikat, Kanada, Mexico
 • Eropah – Inggeris, Jerman, Austria, Perancis, Iceland, Itali, Lithuania, Luxemberg, Belanda, Norway, Poland, Romania, Sweden, Switzerland, Turki.
 • Selebihnya Dunia – Australia, Hong Kong, Jepun, Singapura

Privasi dan Keselamatan

Bergantung pada tujuan anda menggunakan perkhidmatan VPN, dasar pembalakan dan penggunaan boleh menjadi sangat penting. Kajian semula laman web hide.me menjelaskan dengan tepat apa yang diharapkan pengguna dari mereka. Maklumat ini diambil terus dari halaman syarat perkhidmatan mereka:

Untuk memaksimumkan privasi anda, kami mengumpulkan maklumat minimum yang diperlukan, dan itu adalah alamat e-mel anda. Kami tidak meminta atau menyimpan nama, alamat IP, alamat fizikal, nombor telefon atau maklumat peribadi anda yang lain. Pembayaran diproses oleh Paymentwall Inc. dan Cleverbridge AG dan kami tidak menyimpan sebarang butiran mengenai pembayaran dalam sistem kami. Langganan diperbaharui atau dikemas kini oleh Cleverbridge AG dengan id pengguna khusus untuk setiap akaun pengguna.

Apa yang berlaku sekiranya anda menerima notis undang-undang seperti DMCA untuk bahan hak cipta yang telah saya muat turun?
Oleh kerana pelanggan kami tidak dikenali semasa menggunakan perkhidmatan kami, notis seperti itu diarahkan untuk menyembunyikan.me dan jabatan undang-undang kami akan memberikan respons yang sesuai. Oleh kerana kami tidak menyimpan log sambungan, kami tidak dapat mengaitkan permintaan dengan identiti pelanggan walaupun terpaksa secara sah.

Apabila berkaitan dengan keselamatan.me telah melindungi anda. Seperti mana-mana VPN, tahap penyulitan yang ditawarkan adalah penting. Mereka menawarkan sokongan untuk IKEv2, PPTP, L2TP, IPsec, OpenVPN, Softether dan SSTP dengan penyulitan sehingga AES-256. Menyokong protokol terkini seperti IKEv2 memberi jaminan kepada anggotanya sambungan secepat mungkin.

HideMe 240

Ujian Hands-On

Sekiranya anda telah membaca ulasan saya yang lain maka anda tahu bahawa saya seperti penyedia VPN dengan perisian pelanggan yang mudah digunakan. Hide.me mudah untuk memasang dan menggunakan perisian tersuai. Ia mempunyai antara muka yang bersih, sederhana, mudah digunakan. Mereka mempunyai pelanggan untuk Windows, bersama dengan aplikasi mudah alih untuk Android. Hide.me juga serasi dengan sistem operasi dan peranti lain. Selain itu, mereka mempunyai panduan langkah demi langkah untuk memandu anda dalam mengaturnya.

Berhubung dengan Pelanggan VPN Windows

Mula-mula, mari kita semak pelanggan Windows hide.me. Gambar sebelah kiri di bawah menunjukkan skrin sambungan untuk pelanggan mereka. Skrin ini membolehkan anda memilih pelayan anda dari kotak senarai drop-down, menyambung atau memutuskan sambungan, dan menunjukkan status dalam talian anda. Ini juga menunjukkan rancangan semasa anda dan berapa lebar jalur yang telah anda gunakan jika anda tidak mempunyai akaun Premium. Ini juga akan membolehkan anda meningkatkan akaun semasa anda.

HideMe Windows

Gambar di sebelah kanan atas adalah skrin tetapan. Ini membolehkan anda memilih jenis penyulitan sambungan VPN. Sekiranya pelanggan bebas anda terhad kepada SSTP, PPTP, dan IKEv2. Ia juga mempunyai beberapa tetapan umum untuk memberitahu pilihan permulaan anda kepada pelanggan. Sekiranya anda memulakan VPN dengan hak pentadbiran, maka anda boleh menetapkan kawalan kebocoran DNS. Anda juga dapat melihat dan menetapkan pelayan DNS primer dan sekunder jika perlu. Akhirnya, anda boleh memeriksa untuk mengetahui sama ada anda mempunyai kemas kini terkini untuk pelanggan.

HideMe 240

Sambung dari Aplikasi Android

Sekarang, mari kita semak aplikasi Android percuma hide.me. Anda boleh memuat turunnya dari Google Play. Aplikasi mudah alih memerlukan Android 4.0 atau lebih tinggi. Aplikasi ini berjalan di semua peranti Android.

HideMe Android

Pertama masukkan Nama Pengguna dan Kata Laluan anda untuk log masuk. Kemudian anda boleh mengetuk untuk mengaktifkan perlindungan VPN jika anda mahu aplikasi memilih pelayan untuk anda secara automatik. Sekiranya anda memilih ini, aplikasi akan secara automatik memilih aplikasi yang menurutnya paling cepat untuk anda berdasarkan lokasi dan muatan pelayan. Jika tidak, anda boleh memilih pelayan sendiri dari lokasi yang tersedia dan ketik untuk membolehkan perlindungan. Aplikasi ini juga menunjukkan jenis akaun semasa dan penggunaan jalur lebar anda untuk bulan tersebut. Akhirnya, ia akan memeriksa untuk melihat bahawa anda telah memasang versi aplikasi terkini.

HideMe 240

hide.me Speed ​​Test

Saya menguji hide.me menggunakan protokol IKEv2 menggunakan klien Windows. Ini memberikan kecepatan terpantas untuk protokol yang diakses VPN percuma. SSTP, PPTP, dan IKEv2 adalah satu-satunya protokol yang disokong dalam klien Windows mereka menggunakan VPN percuma.

Kelajuan HideMeSeperti yang anda lihat, terdapat perbezaan kelajuan 15% antara sambungan terus ke ISP saya dan sambungan ke pelayan hide.me yang jaraknya sekitar 1300 batu. Penyulitan menambah overhead sehingga anda dapat menjangkakan penurunan prestasi. Prestasi selalu menjadi pertukaran privasi ketika mempertimbangkan perkhidmatan VPN. Namun, dengan kelajuan hampir 43 Mbps, saya dapat mengalirkan perkhidmatan dengan mudah seperti Netflix, Hulu dan HBO GO dan menonton filem HD atau siaran langsung.

hid.me Review: Kesimpulannya

Walaupun hide.me hanya berada di arena VPN hanya beberapa tahun, mereka terus mengembangkan jaringan mereka kerana komitmen terhadap privasi anda. Mereka telah memperluas lokasi pelayan di lokasi strategik untuk meningkatkan prestasi VPN keseluruhan mereka dengan lebih baik. Mereka juga telah mengembangkan perisian khusus untuk mempermudah pemasangan dan penggunaan VPN untuk pelanggan mereka. Saya mengharapkan mereka meneruskan aliran ini pada masa akan datang dan mengharapkan perkhidmatan mereka menjadi lebih baik. Kedua-dua klien Windows dan aplikasi Android mereka mempunyai antara muka grafik yang mudah dan mudah digunakan dengan pemasangan lurus ke depan untuk membantu mempermudah VPN untuk pelanggan mereka. Sekiranya anda mencari perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai dengan komitmen sebenar terhadap privasi anda, maka hide.me boleh menjadi pilihan yang baik.

Perkara yang paling saya gemari mengenai perkhidmatan ini:

 • Mudah dipasang dan menggunakan klien Windows
 • Aplikasi mudah alih untuk Android
 • Sokongan untuk IKEv2, PPTP, L2TP, IPsec, OpenVPN, Softether dan SSTP dengan penyulitan sehingga AES-256.
 • Dasar tanpa log
 • Sambungan serentak untuk 5 peranti dengan Pelan Premium
 • Diskaun jangka panjang untuk pendaftaran tahunan

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Tingkatkan skop jaminan – had data yang tidak realistik
 • Harga sedikit lebih tinggi daripada pesaing.

Saya seronok menggunakan perkhidmatan hide.me dan mengesyorkan anda mencubanya sendiri. Uji perisian pelanggan desktop dan aplikasi mudah alih Android mereka dan jangan lupa anda boleh jimat diskaun 35% dengan diskaun kami. Saya rasa anda akan menikmati betapa mudahnya perisian mereka menyambungkan dan menukar antara pelayan VPN. Mereka masih terus berkembang dan menambah lokasi pelayan baru.

HideMe 240

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map