Logo SpeedVPNSpeedVPN adalah aplikasi VPN mudah alih percuma yang popular yang mempunyai lebih daripada 10 juta muat turun. Itu bukan satu kejutan kerana pengkomputeran mudah alih terus berkembang. Walaupun beberapa syarikat VPN yang lebih besar menawarkan sokongan platform yang banyak, SpeedVPN hanya memfokuskan pada sistem operasi Android. Seperti yang anda sangka, yang ini disokong oleh iklan. Oleh kerana tidak ada versi premium, SpeedVPN pasti percuma untuk pengguna. Persoalannya, seberapa baik produk percuma ini berfungsi dan berbaloi untuk digunakan? Dalam tinjauan ini, kami akan berusaha untuk menjawab soalan-soalan tersebut dan melihat apakah SpeedVPN mengukur ujian kami. Menurut statistik Google, aplikasi ini mempunyai penarafan 4.3 bintang dengan lebih daripada 147k ulasan. Mari kita lihat untuk mengetahui apakah patut mendapat pujian seperti itu.

Ingin membandingkan perkhidmatan VPN teratas kami yang disyorkan? Berikut adalah beberapa pilihan terbaik untuk melindungi privasi anda dan membebaskan sekatan geo. Setiap VPN menawarkan tempoh percubaan bebas risiko selama 30 hari untuk menguji perkhidmatan.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 3.33PIA49Kotak pilihanKotak pilihan

Mengenai Syarikat

Sebuah syarikat bernama gospeedsoft.com mencipta SpeedVPN pada tahun 2014. Ini bermaksud mereka telah lama beroperasi, sekurang-kurangnya dari segi internet. Mencari maklumat mengenai syarikat itu tidak mudah, dan hampir tidak ada maklumat hubungan yang tersedia. Namun, kami mendapati bahawa domain tersebut didaftarkan di Switzerland. Sekiranya itu betul, VPN dilindungi oleh undang-undang privasi yang kukuh. Oleh itu, kami merasakan bahawa mana-mana syarikat yang ingin melindungi privasi anda harus lebih telus.

Harga

Seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya, tidak ada bayaran untuk SpeedVPN. Walaupun kebanyakan VPN percuma memberi anda kemampuan untuk meningkatkan untuk lebih banyak ciri, yang satu ini tidak memberi anda pilihan itu. Sering kali, ini bermakna bahawa anda adalah produk. Kami selalu teragak-agak untuk menggunakan VPN percuma kerana alasan tersebut. Sekiranya anda juga, kami mengesyorkan Akses Internet Peribadi sebagai alternatif. Untuk adil $ 2.50 sebulan anda boleh menikmati akses VPN yang selamat di semua peranti anda dari syarikat yang dipercayai yang telus dan telah wujud selama bertahun-tahun.

ciri-ciri

SpeedVPN mempunyai antara muka yang sangat mudah dan mudah. Itu bermaksud tidak ada banyak fitur atau cara untuk mengubah tetapan. Sebaik sahaja anda memuat turunnya dan melalui senarai kebenaran yang luas, anda diminta untuk mematikan pengoptimuman bateri. Perlu diingat bahawa tidak semua VPN (terutama perkhidmatan berbayar) memerlukan akses ke item yang disenaraikan di sini. Setelah anda menyambung, satu-satunya pilihan yang anda kendalikan ialah pelayan yang anda gunakan. Dalam gambar di sini, anda akan melihat empat negara yang SpeedVPN beri anda akses yang merangkumi Jerman, Amerika Syarikat, Inggeris, dan Perancis. Selain daripada kelajuan yang pantas, tidak ada ciri khas untuk dibahaskan.

Persembahan

Satu masalah dengan menggunakan VPN percuma adalah kelajuan perkhidmatan. Untuk ujian kelajuan kami, kami menggunakan pelayan di Amerika Syarikat. Seperti yang anda lihat di sini, kelajuan normal kami ialah 45.8 Mbps. Semasa menggunakan SpeedVPN, kelajuan kami adalah 36.3 Mbps. Ini bermakna terdapat perbezaan kelajuan 21%. Oleh kerana kadar normal boleh mencapai kehilangan kelajuan hingga 25%, SpeedVPN menunjukkan kelajuan rata-rata. Sekiranya anda menganggap bahawa ia adalah VPN percuma, itu bagus.

Ujian Kelajuan SpeedVPNPenggunaan VPN

Sekiranya anda pernah menggunakan VPN sebelum ini, anda tahu bahawa kadangkala sukar. Walau bagaimanapun, bergerak dalam VPN ini adalah mudah. Kerana anda tidak dapat mengubah banyak, hanya ada beberapa langkah yang perlu diambil untuk berhubung.

  1. Cari SpeedVPN di Google Play Store dan klik Pasang.
  2. Terima kebenaran dan katakan Benarkan ke sambungan VPN.
  3. Apabila dimuat, klik pada Teruskan butang.
  4. Dari sudut itu, anda akan dapati Lokasi Pelayan bahagian yang kami tunjukkan sebelumnya dengan mengklik pada lajur menegak 3 titik di sudut kanan atas.

Penggunaan SpeedVPN

Faedah Menggunakan VPN

Hari ini, sedikit lalu lintas internet berasal dari penggunaan mudah alih. Ini bermakna penggunaan WiFi menjadi suatu keharusan untuk menyimpan data. Oleh kerana terdapat lebih banyak titik panas WiFi yang muncul setiap hari, kami kini mempunyai akses yang belum pernah terjadi sebelumnya ke web seluruh dunia. Namun, anda boleh bertaruh bahawa penjenayah siber juga menyukainya. Dengan menyambung ke pelayan pilihan anda, anda membuat sambungan yang selamat dan disulitkan. Dengan cara itu, anda akan mengurangkan kemungkinan penjenayah mencuri data sensitif anda.

Sekiranya anda ingin berkeliling geo-blok, menggunakan VPN adalah suatu keharusan. Itu kerana perniagaan, pemerintah, dan bahkan syarikat media menghentikan pengguna untuk melihat kandungan terlarang di dalam dan di luar kawasan yang disasarkan. Apabila anda menyambung ke VPN, anda akan membuat organisasi percaya bahawa anda berada di lokasi yang berbeza daripada yang sebenarnya. Cukup sambungkan ke pelayan dan anda boleh mula menyemak imbas atau melihat kandungan yang ingin anda akses. Sekiranya anda masih menghadapi masalah penyekat, anda ingin memastikan WebRTC dilumpuhkan dalam penyemak imbas anda. Itu lebih sukar jika anda menggunakan penyemak imbas yang berbeza di Android. Kami mencadangkan agar menggunakan Firefox dan memuat turun pelanjutan penyekat untuk melihat kandungan yang dilarang. Jika tidak, apa sahaja yang anda cuba nyahsekat akan tetap melihat alamat IP asal anda.

Adakah SpeedVPN Bocor?

Satu masalah yang terdapat pada banyak perkhidmatan VPN percuma adalah kebocoran DNS. Sekiranya perkhidmatan anda bocor, itu menunjukkan kelemahan keselamatan yang kritikal. Oleh kerana anda biasanya menggunakan VPN untuk melindungi privasi anda, kebocoran dapat menunjukkan alamat IP anda. Untuk menguji SpeedVPN untuk kekurangan ini, kami akan menggunakan laman web ujian kebocoran komprehensif yang disebut www.doileak.com. Kami suka yang ini kerana ia menunjukkan senarai pelbagai masalah. Sebahagian daripadanya dapat diselesaikan di sisi penyemak imbas (seperti masalah WebRTC di atas), sementara yang lain menunjukkan kebocoran yang tidak dapat diselesaikan. Seperti yang anda lihat pada gambar di bawah, SpeedVPN mengalami beberapa kebocoran. Meskipun tidak sebanyak beberapa layanan gratis lainnya, kebocoran masih mengalahkan tujuan menggunakan VPN.

Ujian Kebocoran SpeedVPN

Sekiranya saya menggunakan SpeedVPN?

Anda mesti menggunakan SpeedVPN atau tidak sesuai dengan tujuan anda. Bagi mereka yang cuba mengatasi sekatan geo, anda mungkin baik-baik saja. Namun, jika perisian penyekat melihat alamat IP anda, anda mungkin menghadapi beberapa masalah. Perkhidmatan ini hanya membenarkan satu sambungan sehingga tidak menjadi penyelesaian jika anda mempunyai banyak peranti. Anda juga ingin ingat bahawa SpeedVPN tidak membenarkan perkongsian P2P / fail di rangkaian mereka. Sekiranya anda berencana menggunakan SpeedVPN untuk melindungi privasi anda, kami sarankan untuk menggunakan perkhidmatan berbayar sehingga anda dapat memastikannya tidak bocor.

Pemikiran Akhir Mengenai SpeedVPN

Semasa kami menyiapkan tinjauan ini, kami melihat bahawa SpeedVPN sangat popular dan mempunyai lebih daripada 10 juta muat turun. Kami menyukai kepantasan perkhidmatan kerana itulah yang kami harapkan daripada perkhidmatan berbayar. Ini bermakna anda mungkin dapat menikmati kandungan yang dilarang geo. Namun, kerana percuma, anda mendapat sejumlah iklan. Anda juga tidak dapat mengubah tahap penyulitan atau memilih pelayan tertentu di sebuah negara. Kelemahan lain dari perkhidmatan ini adalah sebilangan kecil negara yang ada. Terakhir, ujian kebocoran DNS menghalang kami daripada mengesyorkan SpeedVPN. Ini pasti akan membantu anda mengatasi sekatan geografi, tetapi hanya itu yang anda harapkan daripadanya. Sekiranya anda ingin mempertimbangkan lebih banyak pilihan, sila lihat kami 10 VPN teratas senarai.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me